13 ianuarie, Luna Nouă în Capricorn. Noi începuturi

luna-capricorn

Dimensiune font:

| 13-01-2021 07:47

Pe 13 ianuarie la ora 7:00, ora României, se formează Luna nouă în Capricorn. Este prima Luna Nouă din acest an, într-un semn cardinal, al începuturilor și deschiderii de drumuri, Capricornul.

Ascendentul momentului se află tot în Capricorn, iar luminariile, în casa I astrologică a momentului, sunt acompaniate de Pluto cu care își îmbină energiile, conlucrând în sensul descoperirii și acceptării propriei identități, printr-un proces transformator nu neapărat comod. Steliumul prezent în semnul Capricornului vorbește despre simt practic, integritate, seriozitate, responsabilitate, ancorare în realitate și concret, curaj, răbdare, disciplină.

Este un moment esențial, care poate da direcția nu numai pentru perioada până la următoarea luna nouă (28 zile), ci pentru întregul an. Stăpânul ascendentului, Saturn, face parte din "alaiul" planetelor din Vărsător (Mercur, Jupiter, Saturn), indicând necesitatea de a ne înnoi, de a renaște, dar și de a crea structuri noi, un schelet rezistent în timp pe care să construim noi contexte de viață și realități. E vorba de o formă nouă, în ton cu vremurile și cu stadiul evolutiv în care ne aflăm. Și de o minte nouă.

Dacă ar fi să facem o paralelă între Luna nouă în Capricorn din 2020 și cea de acum, este o diferența majoră de energie. Dacă atunci Saturn se află în Capricorn, alături de Jupiter și Pluto, de data această doar Pluto mai amintește de travaliul început atunci. Asta înseamnă că ne continuăm transformarea, dar suntem pregătiți să ne eliberăm de bagaje karmice, de drame, de tipare care nu ne mai servesc. Putem zări în sfârșit o posibilitate nouă, o versiune nouă a noastră. Realizăm acum, poate pentru prima dată în ultimul an, că suntem niște ființe noi, cu o viață nouă și că e timpul să începem să privim mai serios acest nou. Să-l acceptăm, să-l stabilizăm, să-l inspirăm în structurile noastre.


Luna Nouă aflată în casă I invită la noi începuturi. E momentul să le explorăm și să le împărtășim cu lumea, să avem curajul de a ni le asuma și a le scoate la lumina, să fim în stare să ne arătăm așa cum suntem și nu cum vor alții sau cum credem că "ar da bine" într-un anumit context.

Dar, deși e vorba despre nou și, slavă Domnului, energia Vărsătorului tot mai puternică vorbește clar despre acest lucru, Capricornul ne amintește că unele lucruri au valoare tocmai pentru că au trecut proba timpului. Noul fără susținere, fără o baza solidă, fără niște valori clare, este doar haos și confuzie. Nu trebuie să aruncăm totul la gunoi, doar de dragul schimbării, oricât de puternic este acest impuls acum. Ideile mai vechi, dorințele cele mai intime, aspirațiile secrete, acum pot fi șterse de praf, revizuite, ajustate și așezate la loc de cinste în mintea și inima noastră. Poate că e nevoie de fapt de schimbarea perspectivei, a punctului de vedere, a atitudinii.

Implementarea noilor viziuni pare că nu e ușor de făcut (Saturn se află în cuadratură cu Marte) și nici răbdare prea multă nu avem (cuadratura Mercur- Uranus și Jupiter-Uranus), cu toate astea, ne rămâne să ne concentrăm pe noi, pe cine vrem să fim de acum, ce valori păstrăm, ce este funcțional cu adevărat acum. Și să fim capabili să recunoaștem ce ne ia din putere (Capricornul este despre putere și autoritate, despre autonomie), dar și ce reprezintă pentru noi o miza autentică pentru care merită să ne asumăm responsabilitatea.

Această Lună nouă promite beneficii corecte și succes, celor care au răbdare să construiască ceva durabil și autentic, să cultive integritatea și să consolideze valori înalte. Este esențial să ne asumăm responsabilitatea pentru acțiunile noastre și pentru rezultatele prezente. Chiar dacă există și obstacole, iar tendința este să stăm pe loc și să ne eschivăm (Marte în careu cu Saturn), prioritatea este acum revenirea la respectul de sine. Asumarea responsabilității propriilor alegeri și a muncii pe care acestea o implică este calea de urmat, acum.

Capricornul este semn de putere, prin urmare, această Lună Nouă ne invită să ne asumăm și rolul de conducător, mai ales în ce privește propria viață. Ne susține în revendicarea puterii și autoritătii, în zonele de viață în care ne-am complacut, am făcut compromisuri, ne-am închiriat sufletul în schimbul unui dram de atenție și apreciere.

Capricornul este și semnul solitudinii, așadar în acest moment, dacă identificăm un drum nou de urmat sau un mod nou de a face lucrurile, potrivit intuiției și credințelor proprii, e musai să avem încredere, chiar dacă nu suntem susținuți. Acum sunt răsplătiți cei care au curajul să-și asume unicitatea, cei care continuă să meargă înainte, pe drumul ales, indiferent dacă sunt sau nu aprobați. În definitiv, vorbim aici de interiorizare, de accesare a "laboratorului" de creație lăuntrică, în care să identificăm cine suntem, ce vrem, încotro simțim cu adevărat să mergem și cu cine, în care să dăm ascultare sufletului nostru și să găsim resursele necesare pentru a materializa orice ne propunem.

Solitudinea este acum un dar de preț pe care ni-l putem face. Avem nevoie de liniște, spațiu și introspecție.

În ce privește sănătatea și echilibrul fizic, este un moment excelent pentru a schimba ceva în atitudine, alimentație și stil de viață, astfel încât să îmbunătățim starea fizică. Pot fi mai sensibile zona oaselor, articulațiilor, pielii. Nu sunt recomandate intervențiile invazive asupra acestor segmente, ci îngrijirea și susținerea blanda a lor.  

Sursa - www.astrocafe.ro

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

05:45

%ANUNTSPECIAL%
Lichidatorul judiciar desemnat în dosarul nr. 200/89/2011, aflat pe rolul Tribunalului Vaslui şi C.E.C. Bank Sucursala Vaslui, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2006, privind procedura insolvenţei, precum şi a Codului de procedură civilă, a bunurilor din patrimoniul debitoarei S.C. „GENIALUL” S.R.L. Vaslui, cu sediul în mun. Vaslui, str. Alexandru cel Bun, bl. 187, sc. C, et. 2, ap. 12, judeţul Vaslui, cât şi terenul proprietatea lui Cordunianu Tudorel, după cum urmează: Nr. crt. DENUMIRE ACTIV, ADRESA, Componenţa/Observaţii, Valoare - lei- 1. Construcţia C2 – magazin, birou, spaţiu odihnă, Loc. Secuia, com. Muntenii de Jos, jud. Vaslui, suprafaţă construită 130,96 m.p., iar terenul pe care este amplasată construcţia nu aparţine debitoarei, 24.720,00 2. Bunuri mobile, Loc. Secuia, com. Muntenii de Jos, jud. Vaslui Vitrină frigorifică Mondial Elite, Rafturi PAL, Birou-masă PAL, Raft pâine lemn, Cântar electronic, Casă de marcat Datecs MP55A, 1.165,00. Preţul de pornire la licitaţie este cel de mai sus, iar vânzarea se va face conform hotărârii Adunării creditorilor din data de 23.03.2021. Vânzarea prin licitaţie publică pentru bunurile debitoarei va avea loc la data de 18.06.2021, ora 1000 şi se vor organiza 5 şedinţe săptămânale, respectiv la până la data de 16.07.2021. Până la data şi ora licitaţiei, ofertanţii vor depune la sediul lichidatorului judiciar dovada achitării taxei de participare de 5% din preţul de pornire al licitaţiei pentru bunurile mobile şi 2.000 lei din valoarea activului licitat, a garanţiei de participare la licitaţie de 30% din preţul de pornire al licitaţiei şi a caietului de sarcini, cât şi documentele de înfiinţare şi împuternicirea dată persoanei fizice de către persoana juridică pentru participare la licitaţie, iar pentru persoanele fizice buletinul de identitate. Preţul caietului de sarcini este 500,00 lei pentru bunurile imobile şi 50,00 lei pentru bunurile mobile şi este obligatoriu pentru participanţii la licitaţie. Neplata bunurilor la termenul stabilit prin procesul-verbal de licitaţie, duce la pierderea garanţiei de participare la licitaţie, cât şi a celorlalte sume achitate în contul bunurilor, iar bunurile vor fi scoase din nou la vânzare în contul adjudecatarului. Toţi cei care pretind vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, au obligaţia să anunţe lichidatorul judiciar înainte de data stabilită pentru vânzare. Informaţii suplimentare se pot obţine la sediul lichidatorului judiciar din Huşi, str. 1 Decembrie nr. 32, localitatea Huşi, judeţul Vaslui sau la telefonul 0335/566.035, 0727/850.575, fax 0335/814.103. Lichidator judiciar, Estconsult I.P.U.R.L. Huşi
1. Informații generale privind autoritatea contractantă, în special denumirea, codul de identificare fiscală, adresa, numărul de telefon, fax și/sau adresa de e-mail, persoană de contact: Unitatea Administrativ Teritorială Comuna Zemeș, str. Principală, nr. 200, Zemeș, judeţul Bacău, telefon 0234383037, fax 023438330, email adp@zemes.ro, persoană de contact Alupei Teofil. 2. Informații generale privind obiectul procedurii de licitație publică, în special descrierea și identificarea bunului care urmează să fie închiriat: Spațiu nr. 1 (boxă), în suprafață de 16,03 m.p., ce face parte din imobilul Piață Zemeș, strada Principală nr.160, proprietate publică a Comunei Zemeș, pentru activități economice comerț sau servicii. Închirierea se face conform H.C.L. 82/17.05.2021, si O.U.G. nr. 57/2019. 3. Informații privind documentația de atribuire: se regăsesc in Caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitățile prin care persoanele interesate pot intra în posesia unui exemplar al documentației de atribuire: de pe site-ul www.zemes.ro sau de la sediul U.A.T. Comuna Zemeș. 3.2. Denumirea și datele de contact ale serviciului/compartimentului din cadrul instituției de la care se poate obține un exemplar din documentația de atribuire: Compartimentul Administrare Domeniu Public si Privat, U.A.T. Comuna Zemeș, strada Principală nr. 200, de luni până vineri, între orele 08.00-13.00. 3.3. Costul și condițiile de plată pentru obținerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 10 lei, se poate achita numerar la casieria UAT Comuna Zemeș. 3.4. Data-limită pentru solicitarea clarificărilor: 14/06/2021, ora 13.00. 4. Informații privind ofertele: 4.1. Data-limită de depunere a ofertelor: 23/06/2021, ora 13.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Registratura UAT Comuna Zemeș, strada Principală, nr. 200, județul Bacău. 4.3. Numărul de exemplare în care trebuie depusă fiecare ofertă: un exemplar. 5. Data și locul la care se va desfășura ședința publică de deschidere a ofertelor: 24/06/2020, ora 10.00, la sediul UAT Comuna Zemeș, str. Principală nr. 200, județul Bacău. 6. Denumirea, adresa, numărul de telefon și/sau adresa de e-mail ale instanței competente în soluționarea litigiilor apărute și termenele pentru sesizarea instanței: Tribunalul Bacău, Str. Ştefan cel Mare nr. 4, tel: 0234/514419, fax 0234/525211, email tr-bacau-info@just.ro. 7. Data transmiterii anunțului de licitație către instituțiile abilitate, în vederea publicării: 26/05/2021
HOROSCOPUL ZILEI
14/06/2021 05:43

 BERBEC Optimismul cu care reactionati la replicile foarte dure ale rudelor le dezamorsează imediat starea de tensiune. Cineva foarte drag suferă, dar nu prea aveti cum să-l ajutati acum. TAUR Vi se ...

Reguli la spovedanie. Ce nu trebuie să spui
13/06/2021 09:30

Spovedania trebuie făcută la initiativa celui care merge să mărturisească păcatele, respectand cateva reguli fără de care acest act nu poate fi implinit in totalitate. Unul dintre cele mai importante ...

HOROSCOPUL ZILEI
13/06/2021 06:05

BERBEC Situatia ta financiară este invăluită intr-o ceată greu de pătruns si bine ar fi să lasi lucrurile asa. Chiar dacă iti doreai mai mult, ai incredere că la momentul potrivit vei primi.   T ...

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 12 iunie 2021
12/06/2021 10:22

Calendar Crestin Ortodox. Sărbătoare 12 iunie 2021. Pe data de 12 iunie, este prăznuit Sfantul Cuvios Onufrie. Calendar Crestin Ortodox. Sărbătoare 12 iunie 2021. Sfantul Cuvios Onufrie a trăit in juru ...

HOROSCOPUL ZILEI
12/06/2021 05:47

 BERBEC Accentul zilei revine segmentului amoros. Atat in relatia cu persoana iubită cat si in relatia cu copiii se intrezăresc schimbări plăcute, mai mult sau mai putin. TAUR Situatia ta financiar ...

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 11 iunie 2021. Cui să-i spui
11/06/2021 16:05

Calendar Crestin Ortodox. Sărbătoare 11 iunie 2021. Pe data de 11 iunie, este prăznuit Sfintul Luca al Crimeei. De asemenea, este amintit Sfantul Vartolomeu. Calendar Crestin Ortodox. Sărbătoare 11 iuni ...

HOROSCOPUL ZILEI
11/06/2021 05:40

 BERBEC Ziua iti aduce multe schimbări in plan profesional. Se pare că unele relatii cu persoane care te-au sustinut pană acum in demersurile tale de la locul de muncă se vor reconfigura, dacă nu chi ...

Luna Nouă și eclipsa de Soare din 10 iunie 2021. Răspunsuri venite pe neașteptate
10/06/2021 13:51

Luna Nouă din semnul Gemenilor este insotită si de o eclipsă partială de Soare cu o acoperire foarte mică, in Romania fiind vizibilă in partea de nord si in centrul tării. În plus, alături de Soar ...

Eclipa de Soare. Ziua Inelului de Foc
10/06/2021 09:02

    Pe data de 10 iunie 2021 va avea loc o Eclipsă Inelară de Soare şi va putea fi văzută in Romania, dar numai intr-o anumită regiune a tării. Deoarece orbita Lunii nu este perfect circular ...

HOROSCOPUL ZILEI
10/06/2021 05:23

BERBEC Sunteti obligat să dati un răspuns cat mai rapid la propunerea care vi se face dimineata pentru o noua ocupatie sau contract. Aveti contraargumente puternice, dar parcă nimeni nu vrea azi să vă asc ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei