00000 Breaking NEWS

Dimensiune font:

ALERTA-Episcopul care a recunoscut câți angajați are și că numărul morților este de două ori mai mare decât al botezurilor

| 10-02-2020 22:28

Sub preşedinţia Preasfinţitului Părinte Episcop Ignatie a avut loc şedinţa anuală a Adunării Eparhiale a Episcopiei Huşilor. Înaltul prelat a prezentat, în mod transparent, activitatea episcopiei pe care o conduce, precizând câți angajați sunt, personal clerical și non-clerical, dar și o statistică extrem de tristă: numărul copiilor botezați este de două ori mai mic decât cel al persoanelor înmormântate.

Deși zona este una extrem de săracă, iar principalele venituri realizate de biserici sunt din comercializarea lumânărilor și calendarului, sub coordonarea episcopului Ignatie aproape 6.000 de oameni au beneficiat de sprijin din partea bisericilor și așezămintelor sociale ale lăcașurilor de cult, suma ridicându-se la aproximativ 3,3 milioane de lei. 

Activitatea Episcopiei Hușilor în anul 2019, proclamat în Patriarhia Română drept Anul omagial al satului românesc (al preoților, învățătorilor și primarilor gospodari) și Anul comemorativ al patriarhilor Nicodim Munteanu și Iustin Moisescu, este sintetizată şi prezentată din punct de vedere pastoral-liturgic și administrativ, economic-patrimonial, cultural-educațional, pentru tineret şi social-filantropic, scrie episcopiahusilor.ro.

Toate activitățile mai importante ale eparhiei în anul trecut s-au înscris în programul cadru elaborat de Cancelaria Sfântului Sinod și transmis tuturor eparhiilor Bisericii Ortodoxe Române.

1. Activitatea pastoral-liturgică

 

În ceea ce privește activitatea pastoral-liturgică a Preasfințitului Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, menționăm faptul că în cursul anului trecut, Preasfinția Sa a oficiat 128 de Sfinte Liturghii și a săvârșit un număr de 12 hirotonii în treapta de diacon sau preot; s-au efectuat un număr de 98 de vizite pastorale la parohii și 18 vizite la mănăstiri și schituri; a oficiat un număr de 10 Sfinte Taine, a slujit la 66 ierurgii și slujbe misionare, a sfințit un număr de 7 biserici noi și a resfințit alte 6 sfinte lăcașuri.

În cursul anului 2019, Părintele Episcop Ignatie a slujit și în alte eparhii din țară sau diaspora cu prilejul unor evenimente bisericești importante.

În anul 2019, Preasfinția Sa a participat la cinci ședințe de lucru ale Sfântului Sinod, la o ședință a Adunării Naționale Bisericești, a prezidat o ședință de lucru a Adunării Eparhiale a Episcopiei Hușilor, a prezidat cele 4 conferințe preoțești pastoral-misionare și a prezidat sinaxa monahală eparhială din luna septembrie.

 

Concomitent, s-au efectuat un număr de 11 vizite la așezămintele sociale și la școlile teologice din eparhie.

În anul precedent, s-au acordat peste 300 de audiențe.

Permanența Consiliului Eparhial s-a întrunit în 23 de ședințe, în care s-au analizat și rezolvat problemele curente ale eparhiei.

Activitatea administrativă

În cadrul Episcopiei Hușilor funcționează 3 protopopiate (Vaslui, Bârlad și Huși), care totalizează un număr de 291 de parohii și 194 filii. La acestea se adaugă un număr de 17 unități monahale și Mănăstirea Sf. Ap. Petru și Pavel – Catedrala Episcopală din Huși, integrată în cadrul Centrului Eparhial Huși, în eparhie fiind 14 mănăstiri și 4 schituri.

Citește și: Restructurarea continuă! Guvernul Orban a pus ochii pe un alt minister

În județul Vaslui, sunt 344 cimitire parohiale, dintre care 14 sunt în mediul urban, 330 în mediul rural, precum și 13 cimitire la mănăstiri.

La finalul lunii decembrie, în cadrul Episcopiei Hușilor își desfășurau activitatea un număr de 603 de salariați, dintre care 294 persoane sunt clerici și 309 persoane reprezintă personal neclerical. În unitățile bugetare funcționează cu binecuvântarea Centrului Eparhial Huși, 2 preoți de caritate la Spitalele din Vaslui și Bârlad, 2 preoți capelani la Garnizoanele Militare din Bârlad și Huși și 1 preot slujitor la Direcția Județeană pentru Protecția Copilului Vaslui.

În anul 2019 la sfintele altare din eparhie au fost oficiate 2110 botezuri, 1065 cununii și 4138 înmormântări.

 

Activitatea economic-patrimonială

Din punct de vedere economic, principala sursă proprie și constantă de venituri a Centrului Eparhial Huși o constituie vânzarea de lumânări, precum și distribuirea calendarului bisericesc și a vinului cultic. Totodată, parohiile și mănăstirile s-au implicat activ și eficient în buna desfășurare a activităților eparhiei, iar veniturile obținute sunt folosite pentru susținerea multiplelor sale activități culturale, misionare, educaționale sau social-filantropice pe care eparhia le desfășoară de la an la an.

În anul 2019, au fost finalizate de construit un număr de 4 biserici, sunt în construcție un număr de 33 de biserici, iar în curs de reparații și consolidări un număr de 30 de biserici. În același an au fost finalizate și lucrările de reparații și consolidări pentru un număr de 5 biserici. Case parohiale aflate în construcție sunt în număr de 3 și în curs de reparații și consolidări sunt în număr de 9, iar case de prăznuire și alte așezăminte bisericești la care se execută lucrări de construcție sunt în număr de 12.

 

În anul 2019, s-au terminat de pictat 7 biserici și se află în curs de pictare 15 biserici.

Sumele alocate acestor activități provin de la Secretariatul de Stat pentru Culte – București, Centrul Eparhial (cota cuvenită din Fondul Central Misionar), Consiliul Județean Vaslui și Consiliile Locale, contribuții de la credincioși și sponsori și sunt în sumă de 7.409.622 lei.

Activitatea culturală, educațională și pentru tineret

Pe plan cultural, Preasfințitul Ignatie a avut intervenții pe diverse tematici la un număr de 26 conferințe și simpozioane.

Citește și: Ministerul Sănătăţii a fost sesizat : `După morţii abandonaţi pe scări, sângele contaminat aruncat în canalizare, materiale resterilizate necorespunzător`!

În anul 2019, la inițiativa Preasfințitului Părinte Episcop Ignatie, a fost înființată Editura Horeb a Episcopiei Hușilor.

În cursul aceluiași an, au fost publicate următoarele lucrări:

1. Episcopul Grigorie Leu în vâltoarea istoriei. Documente (1924-1949), autori: Adrian Nicolae Petcu, Pr. Nicolae Cătălin Luchian, tipărită cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, editura Doxologia, Iași, 2019.

Citește și: Declaratie șoc! Nașul lui Florian Coldea va fi unul dintre candidații PNL

2. Chronica Hușilor și a Episcopiei cu aseminea numire (ediție anastatică), autor: Melchisedec Ștefănescu, tipărită cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, editura Horeb, Huși, 2019.

3. Episcopul Ioachim Mareș, ctitor de biserici și promotor al culturii creștine (1927-2009), tipărită cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, editura Horeb, Huși, 2019.

4 Satul vasluian: Vadurile Raiului, album fotografic al satului vasluian, tipărit cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, editura Horeb, Huși, 2019.

5. Horeb, nr. I/2019 - Revistă anuală de spiritualitate și actualitate editată de Episcopia Hușilor

De asemenea, s-au editat cele două pastorale - la Învierea Domnului cu titlul: Cina din Emaus – Hristos cel Înviat ca vindecare de tristeţe şi nedumerire, și la Nașterea Domnului cu titlul: Naşterea Domnului – adevărata reînnoire a omului, precum și Calendarul creștin ortodox pe anul 2020.

În cursul acestui an, Preasfințitul Părinte Ignatie a avut un număr de 12 articole publicate, pe teme cultural-misionare.

În anul 2019, au predat disciplina Religie un număr de 142 cadre didactice titulari și suplinitori calificați.

De asemenea, 112 elevi au fost participanți la etapa județeană a Olimpiadei de Religie.

Citește și: Cine e, în realitate, omul care l-a turnat pe Liviu Dragnea – El e cel care a dus valiza la RISE Project și DNA

Episcopia Hușilor a oferit premii în bani și cărți pentru rezultatele excepționale la faza Națională a Olimpiadei de Religie şi la Concursul „Credinţă şi Cultură”, elevii din județul Vaslui fiind prezenți pe podium la fiecare an de studiu.

Concursul național „Hristos: sufletul satului meu”

În Eparhia Hușilor în anul 2019 s-a organizat, prin Sectorul Cultural, Concursul național „Hristos: sufletul satului meu”, cu un număr de 24 de portofolii și 423 copii participanți.

Citește și: Mutare-importantă! Guvernul Orban ia decizii urgente

Activități misionare pentru tineret

La inițiativa Preasfințitului Părinte Episcop Ignatie, în anul 2019 a fost organizată a doua ediție a Întâlnirii Tinerilor Ortodocși din Vaslui (24.08.2019), eveniment ce a adunat peste 600 de tineri. Obiectivele principale ale acestui eveniment au fost: promovarea modelelor creștin-ortodoxe, formarea tinerilor și facilitarea dialogului între ei, precum şi întărirea conştiinţei şi unităţii ca neam.

Tema din acest an, „Tradiție și modernitate, istorie și prezent pentru tânărul contemporan. Satul românesc”, dezvoltată magistral în conferința susținută de domnul Peter Hurley, a provocat o reflecție a auditoriului, și nu numai, asupra mai multor teme de maxim interes pentru societatea noastră.

 

Programul Întâlnirii a conținut: slujba Sfintei Liturghii, conferința tematică susținută de Peter Hurley, ateliere de lucru, marșul tinereții, spectacol tradițional.

Taberele de vară „Copilărie și credință”: Proiectul misionar eparhial „Tabăra «Copilărie și credință»” a fost implementat în fiecare protoierie din Episcopia Hușilor, în anul 2019 desfășurându-se 5 serii de tabere, după cum urmează:

1.07-5.07.2019-comuna Fălciu, unde au participat 220 de copii din satele Rânzești, Odaia Bogdana, Bogdănești, Copăceana, Bozia, Fălciu centru.

8.07-12.07.2019-comuna Bogdănița, unde au participat 100 de copii din satele aparținătoare.

29-31 iulie 2019-municipiul Huși, unde au participat 250 de copii din oraș și din satele vecine.

Citește și: Informații importante! România are nevoie de ei

7.08.-10.08.2019-comuna Pușcași, unde au participat 100 de copii și tineri.

11.08-15.08.2019-comuna Dimitrie Cantemir, sat Hurdugi, unde au participat 120 de copii.

Preasfințitul Părinte Ignatie a participat la 4 tabere „Copilărie și credință”, aducând daruri copiilor, asistând la focul de tabără și la rugăciune. La fiecare tabără a susținut câte o cateheză pentru copii.

Au participat aproximativ 790 de copii din mediul rural, majoritatea provenind din familii cu un statut social precar sau cu posibilități financiare reduse. Acest proiect și-a propus să ofere copiilor și tinerilor din parohiile defavorizate, ce nu își permit suportarea costurilor, o tabără gratuită, unde pot beneficia de un program interactiv format din ateliere de creație și workshop-uri. De asemenea, s-a urmărit apropierea tinerilor de viața Bisericii și de Sfintele Taine.

Citește și: Rareș Bogdan face praf clasa politică: ‘Mai mulți nenorociți nu există altundeva. Îi calc în picioare’

La inițiativa Părintelui Episcop Ignatie, cu sprijinul Asociației Tinerilor Ortodocși din Vaslui s-au desfășurat 2 programe de tabere de vară, la Mănăstirea Ivănești (2 iulie-30 august 2019) și tabăra, în 2 serii consecutive, „Tinerii în bucuria comuniunii”, Tanacu (20.08.2019, 27 august 2019).

La aceste 2 proiecte au participat 450 de copii și tineri din oraș, dar și din mediile rurale, apropiindu-se de viața de mănăstire, beneficiind de activități nonformale, conferințe și cateheze. Pe 27 august, participanții la Tabăra „Tinerii în bucuria comuniunii” au primit vizita Preasfințitului Ignatie.

Citește și: Restructurarea continuă! Guvernul Orban a pus ochii pe un alt minister

Tabăra „Tradiție și noutate” a fost organizată în Episcopia Hușilor, la Mănăstirea „Schimbarea la Față”, din municipiul Huși, în perioada 2-7.09.2019. Au participat 20 de tineri, reprezentanți ai eparhiilor Patriarhiei Române.

Tabăra pentru copiii (20 de tineri) cu rezultate deosebite la învățătură din Eparhia Hușilor, organizată la Eforie Nord (2-7.09.2019).

În perioada 27.11-15.12.2019 s-a desfășurat prima ediție a Concursului Eparhial de iarnă, cu tema „Hristos se naște-n satul meu”, ediția I, la care s-au înscris peste 200 de elevi din mediul rural. Cei opt câștigători au primit premii în bani, cărți și dulciuri.

 

Prezența Episcopiei Hușilor pe Internet

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, site-ul eparhial episcopiahusilor.ro s-a îmbunătățit substanțial în 2019, devenind mai accesibil celor interesați de dinamica vieții bisericești din Episcopia Hușilor.

Site-ul episcopiahusilor.ro este pagina oficială a Eparhiei Hușilor și conține, pe lângă datele de contact și structura administrativă, știri și informații de interes public privind activitățile Centrului Eparhial Huși.

În perioada 1 ianuarie 2019-31 decembrie 2019 au fost postate 401 de știri.

În această perioadă site-ul a avut un număr de 460.976 utilizatori, reprezentând o medie de 1263 utilizatori unici pe zi. De asemenea, începând cu 2019, Episcopia Huşilor are un corespondent pentru Jurnalul Trinitas TV.

 

Activitatea social-filantropică

Anul 2019 a însemnat pentru Eparhia Hușilor o intensificare a activităților social-filntropice întrucât numărul beneficiarilor proiectelor sociale ale Asociației „Filantropia Ortodoxă Huși” din cadrul Episcopiei Hușilor, a crescut considerabil, ca urmare a faptului că tot mai mulți sponsori s-au alăturat eforturilor constante de extindere a programelor de asistență socială derulate.

Principale programe și activități sociale derulate în anul 2019 sunt:

Programul „Braţele părinteşti”, susținut financiar de către Episcopia Ortodoxă Română a Italiei, prin care au fost acordate burse sociale unui număr de 100 de copii de vârstă şcolară, cu rezultate bune la învăţătură, provenind din familii sărace şi cu mulţi copii;

 

,,Un ghiozdan pentru noul an școlar”. În cadrul acestui proiect, aproximativ 1700 de copii au primit ghiozdane și rechizite pentru ȋnceputul noului an școlar;

,,Dar de Crăciun ediția a II-a - Căldură pentru inimi curate” - un număr de peste 1700 de copii, proveniţi din familii cu probleme financiare, au primit ȋmbrăcăminte și încălțăminte nouă (geacă de iarnă, ghete, pulovere, căciuli, mănuși, fulare, șosete și dulciuri). Evenimentul s-a desfășurat în curtea Catedralei Episcopale , iar beneficiarii acestei acțiuni filantropice au fost copii din Eparhia Hușilor, precum și 100 de copii din Basarabia;

„Caravana dăruirii” - programul este destinat în special copiilor aflați în dificultate materială, dar și persoanelor în vârstă, cu venituri foarte modeste, din Episcopia Hușilor. Prin intermediul acestuia, în anul 2019 au fost distribuite aproximativ 10.000 kg de alimente, îmbrăcăminte și încălțăminte, parte a acestui proiect fiind sprijinită de Episcopia Ortodoxă Română a Italiei.

Citește și: Declaratie șoc! Nașul lui Florian Coldea va fi unul dintre candidații PNL

„Bucuria e acasă” - Prin extinderea acestui proiect în anul 2019, s-a realizat construirea a patru case pentru familii defavorizate și cu mulți copii;

„Pâinea noastră cea de toate zilele” - proiect social prin care se oferă sâptămânal un număr fix de 250 de pâini mai multor persoane nevoiașe din municipiul Bârlad;

Programul „Ajutor de urgenţă”, care se desfăşoară permanent, scopul său este sprijinirea persoanelor cu nevoi speciale aflate în situaţie de criză.

 

,,Bun venit, copilărie” ediția a II-a. Evenimentul s-a desfășurat în anul 2019 sub genericul „Tărâm de poveste”, iar în cadrul său, aproximativ 1500 de copii, proveniţi din familii defavorizate de pe raza judeţului Vaslui, ȋnsoţiţi de preoţii coordonatori și de voluntari, au sărbătorit Ziua copilului ȋn curtea Catedralei Episcopale.

Pe lângă aceste programe social-filantropice permanente, amintim și suportul material și financiar acordat de către unele parohii ortodoxe române din Arhiepiscopia Ortodoxă Română a Europei Occidentale (Marea Britanie, Irlanda, Franța), Episcopia Ortodoxă Română a Italiei, Episcopia Ortodoxă Română a Spaniei si Portugaliei, Mitropolia Ortodoxă Română a Germaniei, Europei Centrale și de Nord;

 

Așezămintele sociale din cadrul Asociaţiei „Filantropia Ortodoxă” Huși:

În anul 2019, în cadrul Asociaţiei „Filantropia Ortodoxă” Huși, a mai fost înființat încă un așezământ social, în prezent funcționând sub patronajul Episcopiei Hușilor 4 așezăminte sociale, fiecare dintre ele oferind două tipuri de servicii de asistență socială: centru de zi pentru copii și serviciu de ȋngrijire la domiciliu pentru persoane vârstnice, cu mențiunea că Așezământul social „Sfântul Gheorghe” din localitatea Ghermănești, pe lângă cele două tipuri de servicii menționate mai sus, dispune și de serviciul social pentru copii sub forma caselor de tip familial.

Așezămintele sociale sunt:

- Așezământul social ,,Sf. Ierarh Nicolae” Fălciu;

- Așezământul social ,,Sf. Stelian” Boţești;

- Așezământul social ,,Sf. Ierarh Iosif cel Milostiv” Bârlad;

- Așezământul social „Sfântul Gheorghe” Ghermănești, inaugurat în data de 22 octombrie 2019.

 

Totodată, în cursul anului 2020 se vor adăuga următoarele centre sociale:

- Așezământul social „Sfânta Mare Muceniță Chiriachi” Huși, în curs de pregătire pentru inaugurare;

- Așezământul social „Sfântul Ierarh Spiridon” Bârlad, în curs de pregătire pentru inaugurare.

Toate serviciile oferite de cele patru așezăminte sociale au fost licențiate, conform legilor în vigoare.

Valoarea totală a ajutoarelor materiale și financiare, la care se adaugă cheltuielile de întreţinere lunară a aşezămintelor sociale şi costurile cu personalul aferent, a fost de 3.239.527 lei.

 

Numărul total al beneficiarilor acestor programe, copii şi bătrâni, a fost de peste 6000 de persoane.

Această sumă nu cuprinde și cheltuielile legate de multiplele activități caritabile, ocazionale sau tradiționale, ale parohiilor și mănăstirilor, desfășurate în beneficiul persoanelor aflate în dificultate, care nu au fost cuantificate financiar, și nici valoarea produselor distribuite către aceștia în cursul acestui an. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA

ANUNT LICITAȚIE ÎNCHIRIERE PRIMĂRIA MUNICIPIULUI ONEȘTI reorganizează licitație publică deschisă cu oferta în plic închis. 1) Informații privind locatorul: MUNICIPIUL ONEȘTI, reprezentat legal prin PRIMAR –Ing. Nicole Gnatiuc, cu sediul în B-dul Oituz, nr. 17, municipiul Onești, județul Bacău, Cod poștal 601032, Telefon: 0234/324.243, Fax: 0234/313.911, e-Mail: primarie@onesti.ro, www.onesti.ro având cont de virament nr. RO29TREZ06221A300530XXXX, deschis la Trezoreria Onești; 2) Informații privind obiectul închirierii: Informații privind obiectul închirierii conform HCL nr. 200/14.11.2019, anexa nr. 1: Nr. Crt.; Adresă amplasament; Suprafaţă mp; Preţ lei/mp/lună; Durata; Destinaţia. 1. B-dul Oituz nr. 12, 4,00 mp, 10,00 lei, 10, Amplasare totem; 2. Calea Bacăului (parte dreaptă a DN Oneşti -Bacău), 4,90 mp, 2,50 lei, 10, Amplasare panou publicitar; 3. Calea Bacăului (partea stângă a DN Oneşti -Bacău), 4,90 mp, 2,50 lei, 10, Amplasare panou publicitar; 3) Informații suplimentare si Documentația de atribuire pot fi obținute: -în format tipărit la Serviciul Patrimoniu și Pază din cadrul Primăriei Municipiului Onești, etaj VII, cam. 703, în urma achitării contravalorii de 20 lei/exemplar (în numerar la casierie sau în contul RO33TREZ0612118025XXXXX –CUI 4353250 beneficiar Municipiul Oneşti) -data limită pentru solicitarea clarificărilor: 17.02.2020, ora 16.00; 4) Informații privind ofertele: -Data limită de depunere a ofertelor: 25 februarie 2020, ora 12.00. -Ofertele se vor depune într-un număr de 1 (unu) exemplare la adresa: B-dul Oituz nr.17, municipiul Onești, județul Bacău, Cod poștal 601032; -Data licitaţiei: 26 februarie 2020, ora 12.00; 5) Locul desfăşurării şedinţei de licitaţie: la parterul Primăriei Municipiului Oneşti, la sala mică de şedinţe; 6) Denumirea, adresa, numărul de telefon, telefax și/sau adresa de e-mail a instanței competente în soluționarea litigiilor apărute și termenele pentru sesizarea instanței: Tribunalul Bacău; Adresa: Bacău, Str. Ştefan cel Mare nr. 4 cod 600356, tel: 0234514419, fax 023452521; email: tr-bacau-reg2@just.ro; 7) Data transmiterii anunţului de licitaţie către instituţiile abilitate, în vederea publicării: 04.02.2020..
S.C. Remat S.A., cu sediul în mun. Iaşi, str. Aurel Vlaicu, nr. 88, jud. Iaşi, O.R.C. J22/286/1991, C.U.I. RO1977144, prin lichidator judiciar Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., potrivit Hotărârii nr. 1230/12.07.2016, pronunţată de Tribunalul Iaşi, Secția a II-a Civilă-Faliment, în dosarul nr. 9134/99/2014, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în data de 14.02.2020, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iaşi, Aleea Nicolina, nr. 82, a următoarelor active: Nr. activ Descrierea comercială a activelor - Valoare de evaluare (lei, fără T.V.A.) - Valoare de pornire (lei, fără T.V.A.). Activ 7 Teren intravilan construit în mun. Dej, str. Bistriţei, nr. 44, pe sensul către Cuzdrioara, jud. Cluj (zona industrială, la ieşire spre Bistriţa Năsăud, înainte de S.C. Someşul S.A.), St teren-7.149 m.p., curţi-construcţii, St construită-1.659,16 m.p., regim de înălţime: P+1parţial, împrejmuit, betonat (100%), învecinat cu S.C. Somtrans S.A., S.C. Samus Mex S.A., S.C. Com-Beton S.A., deschidere la stradă aprox. 53 m.l.; Identif. imobil: nr. cds. 837/2/1 în C.F. nr. 18837/N a localităţii Dej (nr. cds. nou 53437 al C.F. 53437/mun. Dej); - 2.732.400,00 lei; - 683.100,00 lei. Activ 16 PROPRIETATE IMOBILIARĂ, compusă din teren în suprafață totală de 3.914 m.p. și construcții în suprafață totală de 1.117 m.p., situată în oraş Mărăşeşti, str. Doinei, nr. 2, jud. Vrancea, la 6km de nodul rutier Tișița. Este alcătuită din: - Imobil situat în oraşul Mărăşeşti, str. Doinei, nr. 2, T25, P1735, jud. Vrancea, Imobilul a fost dobândit prin Contractul de vânzare-cumpărare autentificat sub nr. 1111/22.03.2001 de B.N.P. Tanase Rodica. - Împrejmuire depozit Mărăşeşti (degradat, nr. inv. 2088), platformă betonată 1.040 m.p. (degradat, nr. inv. 2092); Proprietatea are deschidere frontală la str. Doinei și este pretabilă pentru activități industriale având în vedere și caracterul zonei în care este amplasat imobilul. - 437.600,00 lei; - 80.000,00 lei. Activ 46 Construcție metalică demontată în mun. Iași, Șos. Iași – Tomești, nr. 6, jud. Iași. - 46.000,00 lei; - 7.000,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 13.02.2020, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iaşi, Aleea Nicolina, jud. Iaşi. Bunurile se vând libere de sarcini. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare, precum şi condiţiile de participare (inclusiv condiţia prezentării dovezii de depunere a garanţiei de participare în valoare de 10% din valoarea de pornire a licitaţiei), sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iaşi, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iaşi, în fiecare zi de luni până vineri, orele 09.00 – 16.00, până pe data de 13.02.2020, ora 13.00, în baza unei cereri prealabile (24 de ore). Relaţii suplimentare se pot obţine la e-mail vanzari@insolventa.ro, fax: 0232/212231, tel. 0232/243864, 0755132473..
Subscrisul Cabinet Individual de Insolvenţă Opriş Irina, în calitate de lichidator judiciar al debitorului S.C. SALIX FARM IMPEX S.R.L, conform Încheiere nr. 137 din data de 16.10.2018, emisă de Secţia a II a Civilă a Tribunalului Iaşi-Faliment, anunţă, scoaterea la vânzare, prin licitaţie publică cu strigare, în data de 09.03.2020, orele 14.00, a imobilului situat în localitatea Popeşti, parter, ap.1, judeţul Iaşi, la 9.037,50 euro fără TVA, reprezentand 75% din valoarea de piaţă stabilită prin Raportul de evaluare. Licitaţia se va desfăşura la sediul lichidatorului judiciar din Iaşi, str. Pictor Octav Băncilă, nr.1, jud. Iaşi în conformitate cu regulamentul de vânzare, ce va fi afişat la loc vizibil, cu cel puţin 5 zile înaintea ţinerii şedinţei de licitaţie. Preţul de la care începe licitaţia este echivalentul în Ron la cursul BNR din ziua licitaţiei a 75% din valoarea stabilită prin Raportul de evaluare a imobilului, la care se adaugă TVA. În cazul în care la licitaţia din data de 09.03.2020 nu se va reuşi valorificarea imobilului, se vor organiza noi licitaţii, în aceleaşi condiţii, pe 16.03.2020, respectiv 23.03.2020 orele 14,00. Toţi cei care posedă un drept real asupra imobilului scos la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, de a face lichitatorului dovada acestuia, până în preziua licitaţiei. Imobilul se va vinde liber de orice sarcini conform art. 91 alin. 1 din Legea 85/2014. Poate participa la licitatie orice persoană fizică sau juridică care depune cu cel puţin o zi înaintea ţinerii şedinţei de licitaţie, până la ora 12.00, la sediul lichidatorului documentele prevăzute în caietul de sarcini, care se poate procura de la sediul lichidatorului judiciar, în fiecare zi de luni până vineri, între orele 08.00-16.00. Garanţiei de participare este în procent de 20% din preţul de pornire la licitaţiei. Informaţii suplimentare se pot obţine la telefon 0751103771.
Tribunalul Iaşi, prin lichidatorul judiciar desemnat în dosarul nr. 4383/99/2017 (210/2017), în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2014, privind procedurile de prevenire a insolvenței și de insolvență, precum și a Codului de procedură civilă, anunță scoaterea la vânzare prin licitație publică cu strigare a bunurilor din patrimoniul debitoarei S.C. „Ago – Parus” S.R.L. Iaşi, cu sediul în municipiul Iaşi, str. Sf. Lazăr nr. 4, bl. Peneş Curcanu, tronson 5, biroul 9, în NH Bussiness Company, la sediul Cabinetului de Avocat Daniela Arhire, etj. 1, județul Iași, după cum urmează: Nr. crt. - DENUMIRE ACTIV – Componenţa – Valoare -lei- 1. Bunuri mobile - Aparate de joc electronice slot machine - 22.605,00. Preţul de pornire al licitației pentru bunurile scoase la vânzare este cel de mai sus, iar vânzarea se va face conform regulamentului de vânzare și hotărârea Adunării creditorilor din data de 10.03.2019. Vânzarea prin licitație publică va avea loc la data de 16.04.2020, ora 10.00 și se vor organiza 6 ședinţe la un interval de 7 zile, respectiv la data de 23.04.2020, 30.04.2020, 07.05.2020, 14.05.2020 și 21.05.2020, la sediul lichidatorului judiciar. Până la data și ora licitației, ofertanții vor depune la sediul lichidatorului judiciar dovada achitării taxei de participare de 10% din prețul de pornire al bunului licitat, a garanţiei de participare la licitaţie de 30% din preţul de pornire al bunului licitat și a caietului de sarcini, respectiv 100 lei, cât şi documentele de înfiinţare şi împuternicirea dată persoanei fizice de către persoana juridică pentru participare la licitație, iar pentru persoanele fizice buletinul de identitate. Neplata bunurilor la termenul stabilit prin procesul-verbal de licitație, duce la pierderea garanţiei de participare la licitație, cât și a celorlalte sume achitate în contul bunurilor, iar bunurile vor fi scoase din nou la vânzare în contul adjudecatarului. Toţi cei care pretind vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, au obligația să anunțe lichidatorul judiciar înainte de data stabilită pentru vânzare. Informaţii suplimentare se pot obţine la sediul lichidatorului judiciar din Huşi, str. 1 Decembrie, nr. 32, localitatea Huşi, judeţul Vaslui sau la telefoanele 0335/566035 şi 0727/850575..
Horoscopul pentru  Duminica, 5 Aprilie  2020
05/04/2020 10:33

BERBEC Continuati sa cheltuiti peste masura, numai ca de aceasta data veti avea surpriza sa nu mai fiti sustinut de nimeni (partenerul de afaceri deja a renuntat si el). Sanatate – ●●● Ba ...

Horoscopul pentru  Sambata   4 aprilie 2020
04/04/2020 07:00

BERBEC Nu mai luati in seama deloc dificultatile familiale si din afaceri, in momentul in care vi se inapoiaza o suma importanta de bani. Vi se cere iar de catre persoana iubita sa plecati la drum. Sanatate & ...

Horoscopul pentru vineri  3 aprilie 2020
03/04/2020 08:50

BERBEC Problemele sentimentale si familiale au tendinta sa se precipite, iar lipsa de rabdare de care dati dovada nu este deloc de ajutor nimanui. Faceti declaratii fara a le analiza inainte. Sanatate – ...

Horoscopul pentru joi, 2 aprilie 2020
02/04/2020 13:44

BERBEC Va decideti sa faceti o concurenta serioasa, dar loiala, celor care v-au ajutat pana acum. Este o hotarare inteleapta, daca vreti sa supravietuiti profesional si financiar. Sanatate – ●● Ban ...

PAŞTE 2020. Când vor cădea Paştele ortodox şi cel catolic
02/04/2020 07:52

PASTE 2020. Acum trei ani, Pastele catolic si cel ortodox au picat in aceeasi zi. În 2020, insă, pastele catolic si cel ortodox cad la o săptămană distantă. PAŞTE 2020. De ce Pastele catolic si cel ...

Horoscopul pentru Luni  30 martie 2020
30/03/2020 06:00

BERBEC Au o viata plina de evenimente mai mici sau mai mari, drumuri multe in continuare si o situatie financiara infloritoare, incarcata insa de incurcaturi provocate de partenerul de cuplu, care face excese. ...

Horoscopul pentru DUMINICA   29 martie 2020
29/03/2020 11:44

BERBEC Preferati sa ramaneti fara niciun ban decat sa afle cei dragi (inclusiv rudele) ca nu va descurcati in aceasta perioada. Faceti vizite, invitatii si prea multe pregatiri. Sanatate – ●● Bani ...

Biserica trece online: pomelnic pe email, banii în cont. Lumările aprinse acasă costă 1 sau 3 lei
20/03/2020 12:46

În criza coronavirusului, anumite parohii trec in epoca digitalizării. Parohia Techerghiol isi informează enoriasii că pot trimite pomelnicul pe email, banii pentru acesta in contul parohiei, iar dacă ...

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 17 martie 2020
16/03/2020 14:45

Calendar Crestin Ortodox. Sărbătoare 17 martie 2020. Pe data de 17 martie, este prăznuit Sfantul Alexie. Calendar Crestin Ortodox. Sărbătoare 17 martie 2020. Sfantul Alexie a fost singurul copil al dregă ...

Rugăciune pentru poporul român: Acatistul Sfântului Acoperământ al Maicii Domnului
16/03/2020 13:10

Acatistul Sfantului Acoperămant al Maicii Domnului este o rugăciune puternică pe care, in aceste zile de teamă si luptă cu un dusman invizibil, orice roman ar trebui să o citească. "Astăzi poporul ...