Apelul Papei Francisc: O rugăciune pentru sfârșitul pandemiei în 30 de sanctuare din lume

Moment-istoric-in-lume.-Ce-a-spus-Papa-Francisc-despre-casatoriile-gay-1

Dimensiune font:

| 02-05-2021 09:30

Din dorința Papei Francisc, luna mai - în mod tradițional luna mariană - va fi dedicată unui "maraton" de rugăciune pentru a cere sfârșitul pandemiei, care afectează lumea de mai bine de un an, și pentru reluarea activităților sociale și de muncă.

Suveranul Pontif a dorit să implice toate sanctuarele lumii în această inițiativă, astfel încât să devină instrumente pentru o rugăciune a întregii Biserici. Consiliul Pontifical pentru Noua Evanghelizare, însărcinat de Papa Francisc să organizeze evenimentul, a extins invitația către toate sanctuarele din lume, pentru a promova extinderea inițiativei în regiuni.

Inițiativa, se arată într-un comunicat, este menită “să ajungă la toți preoții, familiile și credincioșii, invitându-i să se alăture acestei rugăciuni de mijlocire și speranță către Sfânta Fecioară”. Odată cu rugăciunea Rozariului, fiecare zi a lunii este caracterizată de o intenție de rugăciune pentru diferitele categorii de persoane deosebit de afectate de tragedia pandemiei: pentru cei care nu au putut să-și salute oamenii dragi, pentru personalul sanitar, pentru cei săraci, persoanele fără adăpost și persoanele aflate în dificultate financiară și pentru toți cei decedați. Acestea sunt câteva dintre intențiile care vor marca rugăciunea către Maica Domnului.

Fiecare sanctuar din lume este invitat să se roage în felul și în limba în care se exprimă tradiția locală, pentru a invoca reluarea vieții sociale, a muncii și a numeroaselor activități umane care au rămas suspendate în timpul pandemiei. “Acest apel comunitar vrea să încerce să realizeze o rugăciune continuă, distribuită pe meridianele lumii, care pornește neîncetat de la întreaga Biserică către Fecioara Maria”. Din acest motiv, sanctuarele sunt chemate să promoveze și să solicite participarea oamenilor cât mai mult posibil, astfel încât toată lumea să poată dedica un moment rugăciunii zilnice, în mașină, pe stradă, cu smartphone-ul și datorită tehnologiilor de comunicare, pentru sfârșitul pandemiei și reluarea activităților sociale și a muncii.

Papa Bergoglio va începe și va încheia rugăciunea, împreună cu credincioșii din întreaga lume, din două locuri semnificative din statul orașului Vatican. La 1 mai, Papa Francisc se va ruga la Madonna del Soccorso, o icoană venerată încă din secolul al VII-lea, înfățișată într-o frescă deasupra altarului San Leone, lângă transeptul sudic al primitivei bazilici vaticane, așezată apoi, unde se află și acum, în interiorul noii bazilici Sfântul Petru în construcție, de către Papa Grigore al XIII-lea în 1578, în capela gregoriană, unde, de altfel, se păstrează moaștele lui Sfântul Grigore din Nazianzo, medicul și părintele Bisericii.

În 2013, în anul credinței, icoana a suferit o nouă restaurare. Întrucât a fost prima restaurare efectuată în pontificatul Papei Francisc, ales de puțin timp la acea vreme, au fost inscripționate cuvintele “succurre nos” și “Franciscvs pp. A.I.”. Cu această ocazie, Suveranul Pontif va binecuvânta câteva rozarii speciale utilizate special pentru eveniment, care vor fi apoi trimise către cele 30 de sanctuare implicate direct. Vor face cu rândul la rugăciune și la citire câteva familii din parohiile din Roma și din Lazio, împreună cu tinerii reprezentanți ai mișcării noii evanghelizări. În schimb, pe 31 mai, Papa Francisc va încheia rugăciunea dintr-un loc semnificativ în grădinile Vaticanului, despre care vor fi date informații ulterioare.

Treizeci de sanctuare reprezentative, împrăștiate în întreaga lume, au fost alese pentru a conduce rugăciunea mariană într-o zi a lunii: Maica Domnului din Walsingham, în Anglia; Iisus Mântuitorul și Maica Maria în Nigeria; Maica Domnului din Czestochowa, în Polonia; Bazilica Buna Vestire din Nazaret; Preafericita Fecioară a Rozariului din Coreea de Sud; Maica Domnului Aparecida din Brazilia; Maica Domnului Păcii și Bunei Călătorii în Filipine; Maica Domnului din Lujan, în Argentina; Casa Sfântă din Loreto, în Italia; Maica Domnului din Knock, în Irlanda; Fecioara Săracilor la Banneux, în Belgia; Notre Dame D’afrique din Algeria; Preafericita Fecioară a Rozariului de la Fatima, în Portugalia; Maica Domnului Sănătății din India; Doamna noastră Regină a Păcii din Medjugorje, în Bosnia; Catedrala Sf. Maria din Australia; Imaculata Concepție în Statele Unite; Maica Domnului din Lourdes, în Franța; Meryem Ana în Turcia; Nuestra Señora de la Caridad del Cobre din Cuba; Maica Domnului din Nagasaki, în Japonia; Nuestra Señora de Montserrat, în Spania; Notre Dame du Cap din Canada; Altarul Național al Fecioarei Tà Pinu din Malta; Nuestra Señora de Guadalupe din Mexic; Maica Domnului din Zarvantysia, în Ucraina; Fecioara Neagră din Altötting, în Germania; Maica Domnului din Liban; Preafericita Fecioară a Sfântului Rozariu din Pompei, în Italia. 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

%ANUNTSPECIAL%
Lichidatorul judiciar desemnat în dosarul nr. 200/89/2011, aflat pe rolul Tribunalului Vaslui şi C.E.C. Bank Sucursala Vaslui, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2006, privind procedura insolvenţei, precum şi a Codului de procedură civilă, a bunurilor din patrimoniul debitoarei S.C. „GENIALUL” S.R.L. Vaslui, cu sediul în mun. Vaslui, str. Alexandru cel Bun, bl. 187, sc. C, et. 2, ap. 12, judeţul Vaslui, cât şi terenul proprietatea lui Cordunianu Tudorel, după cum urmează: Nr. crt. DENUMIRE ACTIV, ADRESA, Componenţa/Observaţii, Valoare - lei- 1. Construcţia C2 – magazin, birou, spaţiu odihnă, Loc. Secuia, com. Muntenii de Jos, jud. Vaslui, suprafaţă construită 130,96 m.p., iar terenul pe care este amplasată construcţia nu aparţine debitoarei, 24.720,00 2. Bunuri mobile, Loc. Secuia, com. Muntenii de Jos, jud. Vaslui Vitrină frigorifică Mondial Elite, Rafturi PAL, Birou-masă PAL, Raft pâine lemn, Cântar electronic, Casă de marcat Datecs MP55A, 1.165,00. Preţul de pornire la licitaţie este cel de mai sus, iar vânzarea se va face conform hotărârii Adunării creditorilor din data de 23.03.2021. Vânzarea prin licitaţie publică pentru bunurile debitoarei va avea loc la data de 18.06.2021, ora 1000 şi se vor organiza 5 şedinţe săptămânale, respectiv la până la data de 16.07.2021. Până la data şi ora licitaţiei, ofertanţii vor depune la sediul lichidatorului judiciar dovada achitării taxei de participare de 5% din preţul de pornire al licitaţiei pentru bunurile mobile şi 2.000 lei din valoarea activului licitat, a garanţiei de participare la licitaţie de 30% din preţul de pornire al licitaţiei şi a caietului de sarcini, cât şi documentele de înfiinţare şi împuternicirea dată persoanei fizice de către persoana juridică pentru participare la licitaţie, iar pentru persoanele fizice buletinul de identitate. Preţul caietului de sarcini este 500,00 lei pentru bunurile imobile şi 50,00 lei pentru bunurile mobile şi este obligatoriu pentru participanţii la licitaţie. Neplata bunurilor la termenul stabilit prin procesul-verbal de licitaţie, duce la pierderea garanţiei de participare la licitaţie, cât şi a celorlalte sume achitate în contul bunurilor, iar bunurile vor fi scoase din nou la vânzare în contul adjudecatarului. Toţi cei care pretind vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, au obligaţia să anunţe lichidatorul judiciar înainte de data stabilită pentru vânzare. Informaţii suplimentare se pot obţine la sediul lichidatorului judiciar din Huşi, str. 1 Decembrie nr. 32, localitatea Huşi, judeţul Vaslui sau la telefonul 0335/566.035, 0727/850.575, fax 0335/814.103. Lichidator judiciar, Estconsult I.P.U.R.L. Huşi
1. Informații generale privind autoritatea contractantă, în special denumirea, codul de identificare fiscală, adresa, numărul de telefon, fax și/sau adresa de e-mail, persoană de contact: Unitatea Administrativ Teritorială Comuna Zemeș, str. Principală, nr. 200, Zemeș, judeţul Bacău, telefon 0234383037, fax 023438330, email adp@zemes.ro, persoană de contact Alupei Teofil. 2. Informații generale privind obiectul procedurii de licitație publică, în special descrierea și identificarea bunului care urmează să fie închiriat: Spațiu nr. 1 (boxă), în suprafață de 16,03 m.p., ce face parte din imobilul Piață Zemeș, strada Principală nr.160, proprietate publică a Comunei Zemeș, pentru activități economice comerț sau servicii. Închirierea se face conform H.C.L. 82/17.05.2021, si O.U.G. nr. 57/2019. 3. Informații privind documentația de atribuire: se regăsesc in Caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitățile prin care persoanele interesate pot intra în posesia unui exemplar al documentației de atribuire: de pe site-ul www.zemes.ro sau de la sediul U.A.T. Comuna Zemeș. 3.2. Denumirea și datele de contact ale serviciului/compartimentului din cadrul instituției de la care se poate obține un exemplar din documentația de atribuire: Compartimentul Administrare Domeniu Public si Privat, U.A.T. Comuna Zemeș, strada Principală nr. 200, de luni până vineri, între orele 08.00-13.00. 3.3. Costul și condițiile de plată pentru obținerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 10 lei, se poate achita numerar la casieria UAT Comuna Zemeș. 3.4. Data-limită pentru solicitarea clarificărilor: 14/06/2021, ora 13.00. 4. Informații privind ofertele: 4.1. Data-limită de depunere a ofertelor: 23/06/2021, ora 13.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Registratura UAT Comuna Zemeș, strada Principală, nr. 200, județul Bacău. 4.3. Numărul de exemplare în care trebuie depusă fiecare ofertă: un exemplar. 5. Data și locul la care se va desfășura ședința publică de deschidere a ofertelor: 24/06/2020, ora 10.00, la sediul UAT Comuna Zemeș, str. Principală nr. 200, județul Bacău. 6. Denumirea, adresa, numărul de telefon și/sau adresa de e-mail ale instanței competente în soluționarea litigiilor apărute și termenele pentru sesizarea instanței: Tribunalul Bacău, Str. Ştefan cel Mare nr. 4, tel: 0234/514419, fax 0234/525211, email tr-bacau-info@just.ro. 7. Data transmiterii anunțului de licitație către instituțiile abilitate, în vederea publicării: 26/05/2021
HOROSCOPUL ZILEI
16/06/2021 06:05

 BERBEC Din dorinta de a vă administra mai bine banii, veti concedia persoanele care v-au dat sfaturi proaste. Căutati o a doua slujbă, mai putin stresantă, dar mult mai bănoasă! TAUR Munca dv. es ...

FOTO/VIDEO - Minunile părintelui Macarie
15/06/2021 12:46

Părintele Macarie, fost stareţ al Mănăstirii de la Poiana Mărului, in prezent la schitul Munteoru, este poate cel mai important duhovnic al zonei Vrancea. Supranumit „al doilea Vasile de la Poiana M ...

Sfântul Augustin, părintele latin al Bisericii. Campionul libertății umane
15/06/2021 10:22

Sfantul Augustin, prăznuit astăzi, 15 iunie, a fost episcopul Hipopotamului (acum Annaba, Algeria) intre 396 si 430. Teolog renumit si scriitor prolific, a fost, de asemenea, un predicator si retorician isc ...

Statuia Sfintei Fecioare Maria dintr-un sat din județul Caraș-Severin a fost incendiată
15/06/2021 09:45

Este revoltă intr-o localitate din Caras Severin, după ce oamenii au găsit statuia Fecioarei Maria incendiată. Focul ar fi fost pus intentionat chiar in curtea bisericii, iar preotul a alertat imediat polit ...

HOROSCOPUL ZILEI
15/06/2021 05:52

 BERBEC Optimismul cu care reactionati la replicile foarte dure ale rudelor le dezamorsează imediat starea de tensiune. Cineva foarte drag suferă, dar nu prea aveti cum să-l ajutati acum. TAUR Vi se ...

HOROSCOPUL ZILEI
14/06/2021 05:43

 BERBEC Optimismul cu care reactionati la replicile foarte dure ale rudelor le dezamorsează imediat starea de tensiune. Cineva foarte drag suferă, dar nu prea aveti cum să-l ajutati acum. TAUR Vi se ...

Reguli la spovedanie. Ce nu trebuie să spui
13/06/2021 09:30

Spovedania trebuie făcută la initiativa celui care merge să mărturisească păcatele, respectand cateva reguli fără de care acest act nu poate fi implinit in totalitate. Unul dintre cele mai importante ...

HOROSCOPUL ZILEI
13/06/2021 06:05

BERBEC Situatia ta financiară este invăluită intr-o ceată greu de pătruns si bine ar fi să lasi lucrurile asa. Chiar dacă iti doreai mai mult, ai incredere că la momentul potrivit vei primi.   T ...

HOROSCOPUL ZILEI
12/06/2021 05:47

 BERBEC Accentul zilei revine segmentului amoros. Atat in relatia cu persoana iubită cat si in relatia cu copiii se intrezăresc schimbări plăcute, mai mult sau mai putin. TAUR Situatia ta financiar ...

HOROSCOPUL ZILEI
11/06/2021 05:40

 BERBEC Ziua iti aduce multe schimbări in plan profesional. Se pare că unele relatii cu persoane care te-au sustinut pană acum in demersurile tale de la locul de muncă se vor reconfigura, dacă nu chi ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei