Budd Hopkins contestat

default

Dimensiune font:

| 09-10-2012 15:15

Budd Hopkins contestat

 

Relatam în episodul trecut despre problemele Prof. David Jacobs cu Emma Woods, una dintre „pacientele” sale, presupusa victima a rapirilor OZN. Nu s-au stins bine ecourile acestui scandal si Budd Hopkins, probabil cel mai prolific investigator al rapirilor OZN, s-a vazut si el atacat extrem de violent, tot de o femeie, dar de aceasta data chiar de Carol Rainey, cea de-a treia sa nevasta, de care a divortat dupa zece ani de convietuire. În primul numar al revistei Paratopia Magazine, aparut la începutul anului 2011, Carol Rainey a publicat un articol în care arata ca, desi la început a participat la cercetarile legate de rapiri ale sotului sau, din 2004 a refuzat sa mai continue, datorita a ceea ce ea considera violari ale eticii necesare în aceste activitati.

Ceea ce a facut-o sa vorbeasca acum despre toate acestea a fost controversa David Jacobs – Emma Woods, despre care am relatat în episodul precedent. Jacobs ar fi „manipulat subiectul pentru a se potrivi cu cerintele de înalta stranietate cerute de viitoarea sa carte”. Incidentul i-a amintit lui Carol situatii similare constatate în practica lui Budd Hopkins în ceea ce ea numea acum „solul mlastinos al rapirilor extraterestre, plutind pe înselaciuni, fie si partiale”. Carol nu neaga realitatea fenomenului rapirilor OZN, nici stranietatea extrema a acestuia, dar considera ca atât Jacobs cât si Hopkins au convingeri mult prea ferme si rigide, impunând subiectilor examinati, mai mult sau mai putin involuntar, propriile prejudecati si acel grad de stranietate care serveste cel mai bine urmatoarea carte pe care vor s-o publice. Aceasta îi predispune la pierderea simtului critic, facându-i vulnerabili la înselaciuni sau la confabulatiile unor persoane labile psihic. Rapirile OZN au ramas aceleasi, în esenta, de multi ani. Din cauza banalitatii majoritatii cazurilor, Budd Hopkins le abandona curând, spre supararea subiectilor, cautând mereu ceva diferit, mai senzational. „Atât Jacobs cât si Hopkins sunt prinsi în capcana (...) chiar a fenomenului pe care vor sa-l înfrunte” spunea Carol, evocând în acest sens si cazul de la Brooklyn Bridge, publicat în 1996 si având ca eroina pe Linda Cortile, care l-ar fi indus în eroare pe Budd Hopkins, în unele detalii, vizând chiar un câstig banesc.

Budd Hopkins a primit, în replica la aceste acuze, un mare numar de încurajari, între care marturiile unor psihiatri sau psihoterapeuti care au lucrat împreuna cu el si care au declarat ca nu l-au vazut niciodata pe Budd sugerând celor hipnotizati false amintiri, aducând si alte argumente împotriva celor ridicate de Carol.

Budd Hopkins a decedat pe 21 august 2011, la vârsta de 80 de ani. Desi suferind, a raspuns, printr-un articol, în februarie 2011, acuzatiilor aduse de Carol Rainey. Dincolo de respingerea punct cu punct a criticilor primite, Hopkins face o delimitare între ceea ce numeste un sceptic si un demistificator (debunker). El se considera ca facând parte din prima categorie, în timp ce pe criticii sai îi includea în cea de a doua. El scria: „un sceptic poate accepta un caz drept posibil autentic, sau sa-l respinga ca pe o înselatorie, sau o neîntelegere sau orice altceva, în timp ce demistificatorul are doar o singura opinie, bine fixata; el/ea stie ca incidentul, orice sa fi fost, nu poate implica un caz OZN veritabil. Aceasta pozitie rigida este înrudita cu un soi de fundamentalism cvasi-religios”.

„Spre deosebire de înselatoriile, atât de frecvente în documentele si fotografiile OZN, înselatoriile în rapiri, dintre miile de rapoarte pe care le stiu, sunt extraordinar de rare, pentru un numar de motive” continua el. De ce? Cel în cauza trebuie sa minta convingator, din nou si din nou, trebuie sa tina minte o multime de detalii în care sa nu se încurce... Ar mai putea exista si alti martori... Uneori si bolnavii mintali raporteaza rapiri. De boala lor se ocupa psihiatrul, în timp ce rapirea trebuie evaluata separat, cu toate precautiile.

Comunitatea traditionala a psihologilor nu ia în serios problematica rapirilor OZN, deci cei care cred ca au avut astfel de experiente nu prea au de ales atunci când solicita un sprijin. Budd Hopkins asigura cititorul ca el s-a straduit în ultimii treizeci de ani sa aplice reguli stricte pentru a nu influenta martorii. Le declara de la bun început ca „nu va fi în stare sa le spuna daca experienta lor a fost reala sau nu”. Îi ruga sa nu citeasca nimic despre fenomenul OZN sau despre rapiri, cerea sa aduca martori, inclusiv dintre cei care l-au vazut imediat dupa incident. El obisnuia sa puna totdeauna si câteva întrebari înselatoare, sa vada daca subiectul este usor sugestionabil sau confabuleaza. În privinta hipnozei, majoritatea posibililor rapiti îsi reamintesc aspectele majore constient, fara hipnoza. Iar ceea ce îsi reamintesc coincide cu ceea ce se afla de la ei sau de la altii prin hipnoza.

Înainte de moarte, Budd regreta un singur lucru – faptul ca nu exista suficiente persoane calificate, dornice sa lucreze în continuare în acest domeniu plin de provocari.

 

 

http://www.revistamagazin.ro

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
Bancul Zilei

04:09

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt, telefon/fax 0233/255.023, e-mail: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Trup de pasune Neagra I, in suprafata totala de 2,25 ha, compus din numarul cadastral 50644, in suprafata de 1,18 ha, situat in extravilanul comunei Tasca si numarul cadastral 50650, in suprafata de 1,07 ha, situat in intravilanul comunei Tasca, apartine domeniului public al Comunei Tasca, conform caietului de sarcini, H.C.L. Tasca nr. 39/18.04.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Secretariat, din cadrul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei, se achita cu numerar la Casieria Comunei Tasca. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.05.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 27.05.2024, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.05/2024, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios -Administrativ a Tribunalului Neamt, Piatra-Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233/212.717, fax 0233/232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.04.2024.
PORECLA SEXUALĂ a zodiei tale
26/06/2021 17:01

  Berbec – "Omul minutului" Acest semn de foc este cunoscut ca un jucător rapid, un impulsiv robust căruia ii place sexul pur şi mai puţin detaliile romantice care l-ar putea condimen ...

Schimbarea la care nu se aștepta o ZODIE. Astrolog: ”Va fi o nebunie!”-VIDEO
21/11/2019 08:41

 Pe parcursul lunii noiembrie, horoscopul dragostei capătă o nouă valentă pentru o zodie. „Venus in Săgetător inseamnă că iubirea capătă o nouă valentă, este mai pozitivă, este plină d ...

Cel mai mare păcat pe care îl fac femeile în timpul postului! Părintele Calistrat a transmis un mesaj
17/11/2019 10:14

Suntem in perioada Postului Crăciunului, iar părintele Calistrat vorbeste despre unul dintre păcatele mari pe care femeile il fac acum. Potrivit preotului, acestea ar trebui să fie mult mai atente la rugăc ...

​Horoscopul pentru marti 12 noiembrie 2019
12/11/2019 04:00

BERBEC Veti descoperi ca o situatie nu trebuie sa fie neaparat logica pentru a avea un final fericit. Inregistrati un varf de "incasari" fara precedent, din relatii comerciale la care nu va pricepeti ...

Ce înseamnă dacă visez că îmi cad dinții. Grijă mare!
11/11/2019 10:04

    Ce inseamnă dacă visez că imi cad dintii. Ar trebui să ai grijă! Cum se interpretează acest tip de vis. Iată la ce să fii atent.        Ce inseamnă dacă visez ...

Ce NU trebuie sa faci SUB NICIO FORMA de Mihail si Gavril! Lucrul care este INTERZIS cu desavarsire! E PACAT mare sa faci asta
07/11/2019 16:03

  Ce nu trebuie să faci pe noiembrie, de Sfintii Mihail si Gavril.   Sfintii Mihail si Gavril este una dintre cele mai importante sărbători ale toamnei. Acesti doi sfinti sunt cinstiti ...

O stiinta milenara: zodiacul indian
08/09/2019 20:47

  In tara multiplelor stiinte, tehnici si experiente spirituale, demersul de cunoastere al naturii umane ce se bazeaza exclusiv pe folosirea horoscopului este primordial. Va prezentam deci acest zodiac ...

 Fazele lunii, zodiile si viata zilnica
08/09/2019 10:49

Cunoastem faptul ca in astrologie luna simbolizeaza principiul feminin, sufletul, calitatile psihice, sanatatea, sensibilitatea si inconstientul. Ea parcurge patru perioade (luna in descrestere,luna noua, lu ...

 Casele astrologice
07/09/2019 10:52

Casele astrologice sunt foarte importante atunci cand se face citirea unui horoscop. Pe parcursul vietii vei petrece mai mult timp in unele case astrologice dacat in altele. Casele pot determina daca esti o ...

BABA VANGA previziuni 2019 - predicții surprinzătoare
01/09/2019 10:01

  Descriere foto: BABA VANGA PREDICTII 2019   BABA VANGA previziuni 2019. Baba Vanga a făcut predictii pentru 2019. Desi a murit in 1996, ea a făcut predictii pană pentru secolul 51 cand, ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei