În ziua de 15 decembrie, cu doar 10 zile înainte de Crăciun este mare, mare sărbătoare la români, de care orice bun creștin trebuie să știe. În această zi, în calendarul ortodox sunt prăznuiți 2 sfinți importanți. 

Este sărbătoare mare în calendar, pe data de 15 decembrie, cu doar 10 zile înainte de Crăciun! În această zi, în calendarul ortodox sunt prăznuiți 2 mari sfinți: Sfântul Mucenic Elefterie, precum și mama sa, Sfânta Muceniță Anita.

Pe data de 15 decembrie, în fiecare an, românii îl prăznuiesc pe Sfântul Mucenic Elefterie. Acesta s-a născut la Roma, într-o familie de creștini. Tot în această zi este prăznuită și mama sa, Sfânta Anita, cea care a fost botezată de Sfântul Apostol Pavel, scrie crestinortodox.ro.


Sfântul Elefterie a convertit mai multe persoane la creștinism și a făcut numeroase lucruri bune. După toate chinurile pe care le-a îndurat, oamenii au fost uimiți de faptul că nu a suferit nici măcar o rană. Pentru că nu a reușit să fie rănit, Sfântului Eleferie i s-a tăiat capul. De același sfârșit a avut parte și mama acestuia. Sfintei Mucenițe Ania i s-a tăiat și ei capul, în momentul în care s-a aplecat pentru a-și îmbrățișa fiul pentru ultima dată.

Cea mai puternică rugăciune făcătoare de minuni, către sfântul Elefterie


Pentru că Sfântul Elefterie este cunoscut pentru numeroasele minuni pe care le-a făcut, în ziua de 15 decembrie este bine să spui o rugăciune făcătoare de minuni, care va aduce lucruri bune și în viața ta.

"Ca pe o podoabă a preoților și îndemnător al purtătorilor de chinuri, toți pe tine te cinstim și te rugăm: Sfinte Mucenice Elefterie, pe cei ce prăznuiesc cu dragoste pomenirea ta, din multe feluri de nevoi îi eliberează, rugându-te lui Dumnezeu neîncetat pentru noi toți care-ți cântăm: Bucură-te, Sfinte Mucenice Elefterie, mare făcător de minuni!".