În fiecare an, pe data de 7 noiembrie este mare, mare sărbătoare la români! Orice bun creștin trebuie să știe că în această zi este bine să spui o rugăciune specială pentru bunicii tăi care mai sunt în viață, dar și pentru cei care au plecat spre Lumină. 

 

Este mare, mare sărbătoare la români în fiecare an, pe data de 7 noiembrie! În această zi sunt prăznuiți în calendarul ortodox Sfinţii 33 de mucenici din Melitina, precum și Sfântul Cuvios Lazăr din Muntele Galisiei, așa că dacă ai în familie un membru cu numele de Lazăr, este un moment bun să-i spui „La mulți ani”.

Sfinții 33 de mucenici din Melitina se numeau: Isihie, Nicandru, Athanasie, Mamas, Varahia, Callinic, Theoghen, Nikon, Longhin, Theodor, Valerius, Xanthius, Theodul, Callimah, Eugen, Theodoh, Ostrichius, Epifanie, Maximian, Duchitius, Claudian, Theofil, Gigantius, Dorotei, Theodot, Castrichius, Anicletus, Themilius, Eutihie, Ilarion, Diodotus și Amonitus. Aceștia au primit, în anul 298, moarte mucenicească, împreună cu Ieron.


Sfinții 33 de mucenici din Melitina și-au declarat până la moarte credinţa în Hristos. Cu toate acestea, unul singur, Victor, rudă cu Ieron s-a lepădat de Hristos.

Rugăciune pentru bunici

"Doamne, te rog pentru bunicii mei si pentru mine. Da-le sanatate si bucurie, ca sa-si poata strabate cu seninatate anii senectutii, inconjurati de iubirea noastra. Te rog sa-mi dai putere sa nu ma las prins de preocuparile mele, ci sa gasesc intotdeauna timp ca sa-i vizitez, sa le fiu aproape, sa-i ajut in nevoile lor si sa nu-i las singuri. Amin".