Sărbătoare mare pentru creștini, sâmbătă, pe data  de 31 august. În fiecare an, în ultima zi de vară, este prăznuită una dintre marile sărători închinate Maicii Domnului. Astfel, sâmbătă creștinii sărbătoresc Punerea în raclă a brâului Maicii Domnului.

Punerea în raclă a brâului Maicii Domnului este legată de Apostolul Toma, care a primit Sfântul Brâu ca dovadă a morții și a Învierii și a înălțării cu trupul al Fecioarei la Cer, acesta nefiind prezent la înmormântare. 

Împărăteasa Zoe, vindecată de Sfântul Brâu

 

După ce s-a vindecat, Zoe, soția împăratului Leon Cel Înțelept, a brodat Sfântul Brâul cu fir de aur și l-a așezat la loc de cinste. Astfel, în fiecare an, la data de 31 august, creștinii sărbătoresc această mare și frumoasă sărbătoare.

Sfântul Brâu vindecă bolnavii și este tămăduitor împotriva multor afecțiuni

Sfântul Brâu al Maicii Domnului este grabnic ajutător în multe boli grave. Foarte mulți bolnavi s-au vindecat după ce s-au atins cu o panglică care a fost atinsă de Racla cu Sfântul Brâu al Maicii Domnului. De asemenea, femile care nu puteau să facă copii au fost binecuvântate să devină mame după ce și-au pus panglica în jurul pântecelui. În plus, de-a lungul timpului, creștinii au scăpat de multe boli și epidemii, după s-au atins de Cinstitul Brâu al Maicii Domnului.

Rugăciunea pe care bine să o spuneți pe 31 august, de Punerea în raclă a brâului Maicii Domnului

''Preacinstitul Brâul tău ce a cuprins pântecele tău cel de Dumnezeu primitor este cetăţii tale tărie nebiruită şi vistierie de bunătăţi neîmpuţinată. Nădejdea mea este Tatăl, scăparea mea este Fiul, acoperământul meu este Duhul Sfânt, Treime Sfântă, slavă Ţie. Stăpână, primeşte rugăciunea robilor tăi şi ne izbăveşte pe noi din toată nevoia şi necazul. Slavă Ţie, Dumnezeul nostru, slavă Ţie. Slavă Tatălui şi Fiului şi Sfântului Duh şi acum şi pururea şi în vecii vecilor. Amin. Prea Sfântă Treime, Dumnezeul nostru, slavă Ţie. Amin''.