Care sunt cei 12 Zei ai Olimpului

horoscop-iul

Dimensiune font:

| 19-07-2022 17:54

 

Legendele despre Zeii Olimpului sunt cele mai populare din mitologia greacă. Cei 12 zei pe care îi vom descrie în acest articol au rămas în istorie după ce au câștigat un război de zece ani contra Titanilor, potrivit legendei. Astfel, ei au ajuns să conducă lumea în Grecia Antică undeva în jurul secolului al VI-lea înainte de Hristos.


Aceste legende au fost transmise din generație în generație mai întâi prin intermediul cărților. Norse Gods and Giants, Odiseea lui Homer, Cântul lui Ahile de Madeline Miller și The Greek Myths al lui Robert Graves sunt doar câteva dintre cele mai citite cărți.

Ulterior, filme precum Clash of theTitans, Hercule sau cele din seria Percy Jackson au contribuit și ele și au făcut legendele și mai cunoscute, așa cum este și cazul jocurilor video.

 

Legendele de pe muntele Olimp nu lipsesc nici din universul jocurilor de cazino. Sunt foarte multe titluri inspirate din această tematică, iarprintre cele mai „hot” se numără Olympus Glory de la celebrul provider de păcănele EGT și Gates of Olympus de la Pragmatic Play. Ambele au printre simboluri zeii greci și pot oferi premii excelente, cu precădere în timpul secvențelor speciale cu rotiri extra.

Care sunt cei 12 Zei ai Olimpului
Zeus - Despre el se spune că era regele și stăpânul muntelui Olimp, al cerului și al tunetului. A avut numeroși copii, cei mai cunoscuți fiind Atena, Apollo, Hermes, Artemis, Dionis, Hercule, Elena din Troia, Minos, Ares și Hefaistos. Simbolurile sale sunt fulgerele, stejarul, vulturul, balanța și sceptrul.

Hera - Soția lui Zeus și regina zeilor, zeița protectoare a căsniciei, familiei, căminului dar și a femeilor măritate. Era definită de coroană, rodie, păun, vacă, leul și cucul. Era în același timp răzbunătoare pe celelalte femei din viața lui Zeus.

Poseidon - Legenda ne spune că Poseidonera stăpânul mărilor, al cutremurelor și al cailor în mitologia greacă. Printre simbolurile care îl definesc sunt calul, boul, delfinul și tridentul.

Dionis - Cunoscut pentru stilul său de viață, era zeul vinului, al petrecerilor și al extazului. În același timp iubea arta, astfel că proteja teatrele, fiind pasionat de cultură.

Apollo - Era considerat zeul luminii, al zilei, al artelor și personificarea Soarelui. Și el iubea cultura și muzica, dar și poezia. Era și un profet recunoscut în acele vremuri.

Hermes - În Grecia Antică era considerat zeul comerțului și al negustoriei, dar avea și o latură negativă, motiv pentru care era văzut și ca zeu al hoților și tâlharilor. A fost cel care a inventat lira.

Artemis - Zeița virginității din mitologia greacă, a nașterii, lunii și a tuturor animalelor. A jurat că nu se căsătorește niciodată și a rămas virgină. Are un cunoscut templu în Efes.

Atena - O lideră absolută, zeița înțelepciunii, strategiei militare și a apărării. Era una dintre cele mai puternice femei din acele vremuri. Atena, cea care dă și denumirea capitalei Greciei, avea ca simboluri o ramură de măslin și bufnița.

Ares - Zeul războiului, iubea violența și vărsarea de sânge. Era neîmblânzit și avea un fizic impunător.

Afrodita - Zeița iubirii, a frumuseții și a dorinței. Era una dintre cele mai frumoase femei din acele vremuri, dar s-a căsătorit cu zeul șchiop Hefaistos.

Hefaistos - Meșteșugar al zeilor, considerat și zeul focului și al metalelor. Avea ca simboluri securea, nicovala, focul, măgarul și prepelița. În mitologia romană e cunoscut sub numele Vulcan.

Demetra- Zeița fertilității, cea care ocrotea natura, stăpânea anotimpurile și proteja agricultura. A fost reprezentată adesea prin simboluri precum grâul, torța, porcul sau macul. 

 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

05:50

Calendar Ortodox, 11 august. Prăznuirea Sfântului Ierarh Nifon, Patriarhul Constantinopolului
11/08/2022 07:56

Crestinii ortodocsi il pomenesc astăzi, 11 august, pe Sfantul Nifon, patriarhul Constantinopolului.  Acesta s-a născut in tinutul Peloponez din sudul Greciei, in perioada 1434-1440. El si-a petrecut vrem ...

HOROSCOPUL ZILEI
11/08/2022 05:59

 BERBEC Va grabiti sa achitati facturile restante si sa faceti si mici investitii, cu toate ca mai aveti de asteptat pana va reechilibrati financiar. Vi se cer referinte pentru un coleg. TAUR Sentimenta ...

Calendar ortodox, 10 august. Sfântul Lavrentie
10/08/2022 08:19

Biserica Ortodoxă il cinsteste pe Sfantul Lavrentie in fiecare an, la data de 10 august. Sfantul Lavrentie a vietuit in secolul al III lea. Lavrentie a fost arhidiaconul episcopului Sixt. Însă, din c ...

Horoscopul ZILEI
10/08/2022 04:44

BERBEC Va decideti sa faceti o concurenta serioasa, dar loiala, celor care v-au ajutat pana acum. Este o hotarare inteleapta, daca vreti sa supravietuiti profesional si financiar.   TAUR Nu acceptati n ...

Calendar ortodox, 9 august 2022. Sfântul Matia
09/08/2022 08:45

Sfantul Matia este pomenit in calendarul crestin ortodox in fiecare an, la 9 august. Sfantul Matia a fost ales printre cei doisprezece Apostoli, in locul lui Iuda Iscarioteanul, prin tragere la sorti. Matia ...

HOROSCOPUL ZILEI
09/08/2022 05:02

BERBEC Accentul zilei revine segmentului amoros. Atat in relatia cu persoana iubită cat si in relatia cu copiii se intrezăresc schimbări plăcute, mai mult sau mai putin. TAUR Situatia ta financiară este ...

Rockeri ajunşi călugări
08/08/2022 11:00

În 1991, Justin Marler a sosit la mănăstirea Sfantului Gherman al Alaskăi din Platina, California, sătul de viaţă. Deşi avea doar nouăsprezece ani, fusese deja chitarist in două trupe rock, Pax ...

Calendar ortodox, 8 august. Sfântul Emilian Mărturisitorul
08/08/2022 07:48

Pe  8 august 2022 este prăznuit Sfantul Emilian Mărturisitorul. El este ocrotitorul tuturor celor care ii poartă numele. Rugăciunea către Sf Emilian este grabnic ajutătoare şi mai puternică dacă e ...

HOROSCOPUL ZILEI
08/08/2022 05:35

 BERBEC Segmentul partenerial este foarte animat si se conturează noutăti. Poate fi vorba despre demararea unor colaborări noi, cu oameni deosebiti sau, in functie de caz, se poate oficializa o relatie ...

Ce este Portalul Leului și cum ne poate ajuta
07/08/2022 07:41

Cu cateva săptămani inainte si după ziua de 8 august, se activează Portalul Leului , cunoscut si sub numele de Portalul 8/8, un moment cosmic de exceptie ce contine un potential inalt al manifestării energ ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei