Desecretizari si agentii oficiale OZN

default

Dimensiune font:

| 09-10-2012 14:55

Desecretizari si agentii oficiale OZN

 

 

In ultimii ani, printre cele mai interesante stiri despre fenomenul OZN au fost cele privind desecretizarile documentelor oficiale, militare sau ale agentiilor de informatii. Vom trece in revista mai jos, ca si in numerele urmatoare, situatia din circa douazeci de state care au luat initiativa publicarii unor fisiere OZN inainte secrete, sau au organizat structuri care sa se ocupe de rapoartele primite. Tarilor, mentionate in general in ordine alfabetica, le vom adauga puncte de vedere venite dinspre Vatican si Natiunilor Unite.

Argentina

In iunie 2011, seful Statului Major al aviatiei militare argentiniene anunta crearea unei comisii oficiale OZN a Fortelor Aeriene Argentiniene, numita Comisión de Estudio de Fenómenos Aerospaciales (CEFAE). Comisia a postat pe site-ul sau de pe internet o invitatie catre cetateni sa expedieze pe adresa ei rapoarte privind observatii OZN.

Obiectivul declarat al comisiei este „documentarea, analiza si cercetarea fenomenelor neidentificate, intr-o maniera sistematica si sincera, cu ajutorul sistemelor conventionale de control ale spatiului aerian aflat sub jurisdictie nationala”, avand drept scop „sa contribuie la cercetarile privind explicarea stiintifica si tehnica a fenomenelor aerospatiale care nu au fost identificate”, de pe teritoriul Argentinei.

Andrea Pérez Simondini, Directorul CEFORA (Comisia pentru Studiul Fenomenului OZN in Republica Argentina), unul dintre cei cinci membri externi ai comisiei, a declarat jurnalistului mexican Yohanan Díaz ca marea realizare „consta in recunoasterea din partea fortelor aeriene argentiniene a existentei unui fenomen cu caracteristici stranii, asa cum acesta este raportat in tara noastra. Scopul nostru este acum sa adancim, folosind mijloacele cunoasterii stiintifice, posibilitatea gasirii de dovezi pentru originea extraterestra a fenomenului. Pentru aceasta este necesar sa urmam calea responsabilitatii si a compromisului”.

Tot ea a declarat jurnalistului Antonio Huneeus, de la „Open Minds Magazine”, ca „pentru inceput comisia va investiga cazurile raportate de martori calificati, cum ar fi piloti, controlori de trafic aerian, personal aeronautic specializat etc. Vor fi primite de asemenea, prin website, fotografii si filme video, dar numai pentru cazurile in care martorii au vazut si cu ochiul liber ceea ce au capturat pe imagini. Acestia vor fi primii pasi. Pe de alta parte, fiecare baza aeriana va primi un chestionar destinat raportarii eventualelor observatii pe care personalul bazei le-ar putea face”.

CEFORA este o organizatie umbrela a mai multor grupuri OZN si ufologi, creata in 2009, pentru a face lobby in vederea desecretizarii fisierelor guvernamentale OZN, despre care se stie ca exista inca din anii 1960. In 2010, CEFORA a inaintat o cerere formala presedintelui argentinian Cristina Fernández in acest sens, deocamdata fara succes. Dar conlucrarea dintre ufologia militara si civila poate oferi acum sanse mai mari pentru atingerea acestui obiectiv.

Australia

In Australia, de zeci de ani, oficiali militari au examinat minutios un numar de rapoarte privind observarea unor fenomene aeriene neidentificate, dintre care o parte au fost declarate secrete. Ofiteri de informatii din Royal Australian Air Force (RAAF) raspundeau politicos prin scrisori tuturor celor ce pretindeau ca au vazut farfurii zburatoare, lumini inexplicabile etc., dar fara sa ofere detalii suplimentare.

Asociatia Australiana de Cercetare OZN a lansat in 2003 un proiect de desecretizare a fisierelor guvernamentale OZN. Scopurile proiectului au fost: (1) Sa colecteze, sa grupeze, sa analizeze si sa difuzeze informatii privitor la ce anume cunoaste guvernul australian despre fenomenul OZN. (2) Sa documenteze si sa faca disponibile „cele mai bune” cazuri OZN australiene detinute atat de surse civile cat si guvernamentale. (3) Sa stabileasca ce cunostinte privind OZN-urile nu sunt la ora actuala oferite domeniului public, sa incerce sa documenteze si sa disemineze aceasta informatie catre cei interesati.
Rezultatele au inceput sa apara in 2008 cand au fost facute publice primele fisiere. Totusi, pe 7 iunie 2011, agentia Reuters anunta ca se pare ca militarii australieni au pierdut multe dintre fisierele lor cu observatii OZN. Cand ziarul Sydney Morning Herald a cerut, la un moment dat, desecretizarea unor documente OZN, detinute de Departamentul Apararii al Australiei, dupa doua luni de cautari, directorul adjunct responsabil cu desecretizarile, Natalie Carpenter, i-a declarat publicatiei ca, in ciuda cautarii in numeroase arhive, fisierele nu au putut fi localizate, iar Statul Major al Comandamentului Aerului a acceptat, formal, ca ele sunt considerate pierdute.

In urma cu circa sase ani, Asociatia Australiana de Cercetare OZN a reusit sa identifice totusi existenta unor dosare despre care acum se afirma ca nu mai exista. Intre acestea, cel mai vechi fisier, de 25 de pagini, clasificat initial ca „secret” se intitula „Aparitii neobisnuite de farfurii zburatoare la Woomera”, acoperind anii 1952-1955. De-a lungul multor ani, RAAF a fost responsabila cu gestionarea, la nivel oficial, a „Observatiilor Aeriene Neobisnuite”. Aceasta indatorire a incetat in 1996, cand o investigatie stiintifica a sugerat ca nu existau „motive imperioase” ca RAAF sa continue sa dedice resurse pentru a inregistra si investiga OZN-urile. In noiembrie 2000, armata australiana a decis sa nu mai primeasca rapoarte OZN, rugand populatia sa raporteze astfel de incidente doar la politie sau la organizatiile civile dedicate acestui fenomen.

Singurul fisier gasit a fost cel intitulat „Raport privind OZN-uri; aparitii si fenomene stranii in Woomera”. Fisierul continea o serie de schite si descrieri ale observatiilor facute de persoanele care locuiesc in oraselele din zona Woomera, in centrul regiunii nepopulate din statul Australia de Sud, unde se afla si un poligon pentru testarea armamentelor. De pilda, in toamna anului 1957, s-au detonat trei bombe atomice la Maralinga, aflata in zona Woomera. Savantii care evaluasera experimentul au vazut, uluiti, foarte clar, un OZN argintiu, rotund, cu partea de jos plata si un dom deasupra, parand sa exploreze locul. Dupa 15 minute, obiectul a tasnit in sus si a disparut.

Brazilia

Pe data de 20 mai 2005, pentru prima data in istoria lor, Fortele Aeriene din Brazilia (FAB) primeau in audienta, in mod oficial, o comisie formata din cercetatori de varf ai fenomenului OZN, pentru a discuta deschis observatiile facute in tara si accesul la documente OZN clasificate, aflate in mai multe unitati militare din Brazilia – capitala federala. Asa cum declara generalul de brigada Telles Ribeiro, seful centrului de comunicatii al FAB, „Vrem ca toate informatiile pe care le-am detinut in ultimele decenii, privind acest subiect, sa fie puse complet la dispozitia marelui public, prin intermediul comunitatii OZN”.

Aceasta decizie a Guvernului brazilian a fost rezultatul presiunii exercitate prin campania „OZN-urile: Libertatea de informare acum”. Actiunea a fost inceputa in aprilie 2004, de catre Comisia Braziliana a cercetatorilor OZN, formata din sase investigatori civili binecunoscuti in domeniu, fiind purtata prin intermediul revistei „Brazilian UFO Magazine” ca si prin alte mijloace.

Pe 20 mai 2005 au avut loc intalniri la sediul Centrului Integrat de Aparare Aeriana si Controlul Traficului Aerian (CINDACTA), apoi la Comandamentul Fortelor Aeriene Braziliene (COMDABRA). Cu aceasta ocazie generalul de brigada Atheneu Azambuja, comandantul COMDABRA, a admis ca armata braziliana a detectat si inregistrat sistematic OZN-uri (numite „H Traffic”) inca din 1954, subliniind preocuparea militarilor privind acest fenomen. Cercetatorilor le-au fost puse la dispozitie trei dosare, continand informatii anterior clasificate, privind cazuri OZN, unele deosebit de spectaculoase. Pe 30 septembrie 2009 numarul de pagini desecretizate se ridica deja la peste 4.000.

Canada

Ca si in alte tari, si in Canada desecre-tizarea documentelor guvernamentale privind fenomenul OZN s-a efectuat in mai multe transe, intre care o mare cantitate inca din 1995. Aceste documente se afla acum depuse in Biblioteca si Arhivele Canadei si provin de la patru departamente si agentii federale: Departamentul Apararii Nationale, Departamentul Transporturilor, Consiliul National al Cercetarii si Politia RCMP. Documentele acopera perioada 1947 pana la inceputul anilor optzeci. Cele circa 9500 de documente au fost digitizate in 2007; ele au formate variate, incluzand corespondenta, rapoarte, informari sau proceduri. Unele descriu in mod specific observatii OZN, altele contin formulare si instructiuni privind modul de raportare a evenimentelor. De regula documentele contin data si locul evenimentului, desi la unele, aceste informatii lipsesc. Toate acestea dovedesc ca cercurile guvernamentale canadiene au fost interesate de fenomenul OZN inca din 1947 daca nu cumva si mai devreme.

 

 

http://www.revistamagazin.ro

 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<<Click pe locatie pentru detalii>>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

06:00


1. Informații generale privind concedentul, în special denumirea, codul de identificare fiscală, adresa, numărul de telefon, fax şi/sau adresa de e-mail, persoană de contact: Unitatea Administrativ Teritorială Comuna Bivolari, judeţul Iasi, telefon 0232-298555, Fax: 0232-298508, email primaria primariabivolari@yahoo.com, persoana de contact:Alina Abuzatoaie; 2.1 Informații generale privind obiectul concesiunii, în special descrierea şi identificarea bunului care urmează să fie concesionat: Terenuri apartinand domeniului privat al UAT Bivolari : NC61473- TABARA= 583mp, NC61478- TABARA=583mp, NC62701- TABARA=583mp, NC62702- TABARA =583mp, NC62703- TABARA=583mp, NC62704- TABARA=583mp, NC62706- TABARA =583mp, NC62709- TABARA=583mp, NC62705- BIVOLARI=500mp, NC61481- BIVOLARI=500mp. Concesiunea se face conform HCL nr 65/28.05.2020 si OUG 57/2019. 2.2 Informații generale privind obiectul inchirierii, în special descrierea şi identificarea bunului care urmează să fie inchiriat: Terenuri apartinand domeniului privat al UAT Bivolari : T77 P609/29=3238 mp, T63 P419 TRAIAN=13ha, T64 P421 TRAIAN=7,4221 ha; Inchirierea se face conform HCL nr 69/28.05.2020 si OUG 57/2019. 3. Informații privind documentația de atribuire: se regăsesc în caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitățile prin care persoanele interesate pot intra în posesia unui exemplar al documentației de atribuire: la sediul U.A.T. Comuna Bivolari în baza unei cereri scrise. 3.2. Denumirea şi adresa serviciului/compartimentului din cadrul concedentului, de la care se poate obţine un exemplar din documentaţia de atribuire: Compartimentul Administrare Domeniu Public si Privat, de luni până vineri, între orele 08.00-13.00, Comuna Bivolari, jud. Iasi. 3.3. Costul şi condiţiile de plată pentru obţinerea acestui exemplar, unde este cazul: 50 lei, se poate achita la casieria UAT Comuna Bivolari de luni până vineri, între orele 08.00-13.00. 3.4. Data-limită pentru solicitarea clarificărilor: 20/11/2020, ora 13.00. 4. Informaţii privind ofertele: 4.1. Data-limită de depunere a ofertelor: 26/11/2020, ora 10.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Registratura UAT Comuna Bivolari, județul Iasi. 4.3. Numărul de exemplare în care trebuie depusă fiecare ofertă: 1 exemplar. 5. Data şi locul la care se va desfăşura sedinţa publică de deschidere a ofertelor 26/11/2020, ora 14.00, la sediul UAT Comuna Bivolari, județul Iasi. 6. Denumirea, adresa, numărul de telefon, fax şi/sau adresa de e-mail ale instanţei competente în soluţionarea litigiilor apărute şi termenele pentru sesizarea instanţei: Tribunalul Iasi, Str. Elena Doamna, nr. 1A, tel: 0232.260.600, 0232.248.000, 0332.403.666, email tr-iasi-info@just.ro. 7. Data transmiterii anunţului de licitaţie către instituţiile abilitate, în vederea publicării: 04/11/2020
Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 26 noiembrie - Sfântul ocrotitor al copiilor
26/11/2020 09:12

Calendar Crestin Ortodox. Sărbătoare 26 noiembrie. Pe data de 26 noiembrie, este prăznuit Sfantul Stelian Paflagonul. Calendar Crestin Ortodox. Sărbătoare 26 noiembrie. Sfantul Stelian Paflagonul, ocrot ...

HOROSCOPUL ZILEI - 26 noiembrie
26/11/2020 06:00

BERBEC Chiar daca din pricina oboselii faceti greseli dupa greseli, sunteti salvat de rutina, iar sefii va apreciaza in continuare. Pot aparea insa surprize sentimentale cam neplacute. TAUR Foarte energic, i ...

Catedrala Mântuirii Neamului este una dintre cele mai mari biserici ortodoxe din lume. Lucrările „la roșu” au costat 110 milioane de euro
25/11/2020 13:23

Catedrala Mantuirii Neamului, cu hramul principal „Înăltarea Domnului” si hramul secundar Sf. Apostol Andrei, este una dintre cele mai mari biserici ortodoxe din lume. Anul acesta se implin ...

Rugaciunea
25/11/2020 11:51

Rugaciunea "Tatal Nostru" se modifica din 29 noiembrie, prima duminica a noului an liturgic dupa ritul roman sau latin. Versetul "Nu ne duce in ispita" va fi inlocuit cu "nu ne abandon ...

HOROSCOPUL ZILEI - 25 noiembrie
25/11/2020 06:31

BERBEC Relatiile parteneriale devin din ce in ce mai problematice, tocmai acum cand este absolut necesar să plecati intr-o călătorie importantă. Lipsa de intelegere a persoanei iubite este doar aparentă. ...

Rugăciunea „Tatăl Nostru
24/11/2020 08:24

Duminică, 22 noiembrie, a fost ultima dată cand rugăciunea „Tatăl Nostru", asa cum o cunoastem dintotdeauna, a fost recitată la Liturghie. Din 29 noiembrie, prima duminică a noului an liturgi ...

HOROSCOPUL ZILEI - 24 noiembrie
24/11/2020 05:51

BERBEC Astăzi trebuie să-ţi ţii promisiunile. Cu toate că eşti in criză de timp, prin rapiditatea ta reuşeşti mereu să te găseşti la locul potrivit şi la momentul indicat, salvand situaţia. Sim ...

FOTO - Află ce mașină ți se potrivește în funcție de zodie
23/11/2020 08:00

Masina e parte din viata noastră de multe decenii. Sunt atat de multe modele si cu atat de multe functiuni, pentru că sunt construite după nevoile si interesele oamenilor. Dar si după personalitătile si pa ...

Acuzat de unele afaceri ilegale, un cardinal nu mai poate devenit Papă. Cine este înaltul prelat și ce acuzații i se aduc
23/11/2020 07:45

Cardinalul Giovanni Angelo Becciu, originar din Insula Sardinia, are ambitii care tintesc Sfantul Scaun, dar capul Bisericii romano-catolice aflat acum in functie, Papa Francisc, l-a demis din cauza presupuselo ...


Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei