Echinocțiul de Primăvară. Momentul unor noi începuturi

copac-meteo-soare-16477736359w69b4r

Dimensiune font:

| 22-03-2022 10:00

Pe 20 martie la ora 17:34, Soarele și-a făcut intrarea în Berbec. Este, așadar, Echinocțiul de primăvară și începutul noului an astrologic.

Exact așa cum la Echinoctiu ziua este egală cu noaptea, așa și noi avem de echilibrat aspecte ale vieții noastre. Să acordăm atenție lucrurilor pe care le-am neglijat, să privim mai atent la golurile pe care le-am generat prin lipsa de implicare, hotărâre sau interes.

Trecem de la energia feminină, orientată către interior, a Peștilor, la o energie masculină, orientată către acțiune, a Berbecului.

Recunosc că abia așteptam să avem în meniul cosmic zilnic și ceva foc, simțeam nevoia de acel zvâc fără de care mobilizarea, inițiativa, pasiunea, bucuria de viață sunt reduse până la inexistență. Ne-a lipsit focul în ultima vreme. Acest element a fost ascuns, greu accesibil, iar noi am tot bătut drumuri ale gândurilor și ideilor, ne-am plimbat în mințile și conversațiile noastre (mai mult interioare) încolo și încoace, fără însă a urma până la capăt, coerent și cu forță, vreo intenție.

Elementele Aer și Apă au fost cele mai prezente în ultimele săptămâni, iar acest mix energetic a adus multă activitate interioară, gânduri de-a valma, pe alocuri neliniște, îngrijorare, confuzie, dar și creativitate, inspirație, căutări, învățare, descoperirea unor resurse mai ales informaționale, emoții care mai de care, sensibilitate și senzitivitate, poate preocupări și interese noi.

E posibil ca unii dintre voi să se fi simțit, în ultimele săptămâni, ca într-o centrifugă, cu disconfortul aferent, cu stări fluctuante, emoții "altfel", un fel de imobilitate, somnolență, incapacitate fizică, lipsa de sens, de chef și voință, încetinire a lucrurilor sau incapacitate de concentrare și de memorare. Ca și cum totul s-ar fi oprit în loc. Toate acestea au avut rolul de a ne permite să integrăm valurile de energie pe care Pământul le primește acum, să incheiem o etapă, să ne desprindem de ceva și să devenim mai conștienți, prin deschidere către un nivel de înțelegere mai înalt, holistic, a vieții și a rolului nostru aici.

Probabil v-ați pus întrebări, ați avut conștientizări și vi s-au schimbat unele percepții. Acum e momentul să folosim tot ceea ce am descoperit în interiorul nostru în această perioadă.

Soarele în Berbec ne invită să ieșim, să ne expunem, să ne exprimăm, să acționăm, să manifestăm și să realizăm cu curaj ceea ce ȘTIM că e potrivit pentru noi ACUM.

La momentul Echinocțiului de primăvară, când Soarele luminează segmentul Berbecului în harta fiecăruia, e ca și cum am auzi semnalul de start, foarte puternic, undeva în interiorul nostru, ca și cum e timpul să pornim într-o nouă aventură. Undeva, în viața noastră, suntem chemați la acțiune, prin manifestarea curajului, hotărârii și a forței. Da, e timpul să inflorim, fiecare prin mijloacele sale interioare, bine șlefuite și întoarse pe toate părțile în ultima vreme. Ca o trezire la viață, așa vom simți acest val de energie care începe pe 20 martie și se tot amplifică pe parcurs, în sezonul Berbecului.

Harta ridicata la momentul echinocțiului după ora României, indica un ascendent în Fecioara, Soarele aflandu-se în casa a VII-a, iar stăpânul harții, Mercur, se afla în Pesti, în casa a VI-a, pregatindu-se de întâlnirea cu Jupiter la grad perfect. Guvernatorul Berbecului, Marte, se afla în Vărsător.

Toate aceste elemente, pe înțelesul tuturor, ne duc cu gândul la un început care tine de munca și sănătate, stil de viață, igiena a vieții, rutina zilnica, stil de lucru, echipa cu care lucram, metode, procese și strategii în câmpul muncii. Dar cum să arate acest început, aceasta schimbare de dinamica în aceste arii? Cu îndrăzneală și deschidere spre colaborări și parteneriate, consiliere și mediere (casa a VII-a) care ne ajuta să dam aripi ideilor și inițiativelor noastre (Soare în Berbec), acționând însă nonconformist, original, autentic, într-un mod cu totul inedit și folosindu-ne de mijloace moderne prin care să ne exprimam și să ne afirmam darurile (Marte în Vărsător, casa a V-a).

Gândirea alternativa, acceptarea de noi soluții la care nici nu ne-am gândit, sunt cheile succesului acum. Inclusiv în chestiuni care țin de sănătate și stare de bine. Practic, e necesar să gândim mare (Mercur conjunct cu Jupiter), să avem încredere și mai ales credință, să depășim limitele obișnuite ale gândirii noastre, să mizam pe intuiție și viziune, să ne ascultam din interior mai ales atunci când luam decizii care țin de munca și sănătate.

Pentru mulți, poate fi un moment de expansiune, de mărire a echipei, de schimbare a strategiei și metodelor de lucru. Dar poate fi și un moment de îmbrățișare a unor metode de terapie, vindecare, echilibrare energetica. Să nu subestimam acum rolul terapeutului și al mentorului, poate fi cea mai buna idee să apelam la sprijinul omului potrivit pentru ce avem nevoie să integram, să înțelegem sau să dezvoltam în viața noastră.

Pentru toate există un moment potrivit. Echinocțiul este un moment potrivit pentru înnoire, început, creație îndrăzneață, mobilizare. E un sol minunat pentru sădit intenții și a le îngriji cum știm noi mai bine. Să-l folosim!

Acest punct al roții anului este numit după Zeița Pământului Ostara sau Eostar. Deoarece iepurii și ouăle erau simbolurile sacre ale Zeiței fertile, le poți vedea folosite în mai multe sărbători ale Echinocțiului de Primăvară. Dacă te simți inspirat, decorează-ți un altar cu aceste imagini și flori proaspete de primăvară și conectează-te la fertilitatea vieții, pe care ele o aduc.

Echinocțiul de primăvară și apoi Luna nouă în Berbec (1 aprilie), genereaza un spațiu excepțional pentru a ne regândi opțiunile, calea, atitudinea, creația, realitatea, viață... E momentul pentru noi începuturi. Pentru alegeri. Și inițiative. Și pentru recunoașterea individualității, manifestarea ei și descoperirea geniului din fiecare.  

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

Mihai Chirica -Astăzi sărbătorim pe Sfinții martiri brâncoveni, sfinți români/FOTO
16/08/2022 17:59

 Astăzi sărbătorim pe Sfintii martiri brancoveni, sfinti romani. In Saptamana Patimilor din anul 1714, in urma tradarii unor boieri, care l-au clevetit ca unelteste impotriva turcilor, la B ...

HOROSCOPUL ZILEI
16/08/2022 05:00

BERBEC Tensiunea de la serviciu este din ce in ce mai accentuată si simtiti nevoia unei libertăti mai mari. Faceti planuri pentru schimbări majore, dar fără să vă sfătuiti cu nimeni si veti fi refuza ...

Două dintre profețiile Babei Vanga pentru 2022 s-au adeverit! Vezi care sunt acestea
15/08/2022 14:54

Două dintre predictiile Babei Vanga pentru anul curent s-au indeplinit. Două dintre profetiile Babei Vanga pentru 2022 s-au adeverit. Clarvăzătoarea din Bulgaria, ale cărei predictii vagi s-au răspand ...

Rugăciuni către Maica Domnului, rostite de musulmani în Grădina Ghetsmani
15/08/2022 13:30

Credincioşi de alte religii şi foarte mulţi musulmani cer ajutor Sfintei Fecioare in Biserica din Grădina Ghetsimani, le-a spus, luni, Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor, Timotei Prahoveanul, c ...

INCREDIBIL! Slujba de Sfânta Maria, întreruptă de oficialități la malul mării. IPS Teodosie a rămas fără microfon
15/08/2022 12:28

Slujba oficiată de Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, de Ziua Marinei a fost intreruptă luni de organizatori şi i-a fost dat cuvantul şefului Statului Major al Forţelor Navale, Mihai Panait.   ...

În ciuda furtunii, zeci de mii de oameni sunt în pelerinaj pe dealul Mănăstirii Nicula
15/08/2022 12:03

Zeci de mii de pelerini sunt pe dealul Mănăstirii Nicula, pentru a participa la pelerinaj pentru a se ruga in ziua Adormiri Maicii Domnului. În ciuda furtunii de aseară, credinciosii nu au renuntat ...

HOROSCOPUL ZILEI
15/08/2022 05:00

 BERBEC Astăzi trebuie să-ţi ţii promisiunile. Cu toate că eşti in criză de timp, prin rapiditatea ta reuşeşti mereu să te găseşti la locul potrivit şi la momentul indicat, salvand situaţia. ...

Se spune sau nu „La mulți ani” pe 15 august, de Sfânta Maria?
14/08/2022 17:37

 Este o „dilemă” pornind de la care s-au scris o multime de articole pe internet in ultimii ani, intrebarea fiind: este păcat să le urăm „La multi ani!” pe 15 august oamenilor c ...

  Sântămăria Mare, ziua rugăciunilor împlinite
14/08/2022 12:52

   Sfanta Măria Mare sau Adormirea Maicii Domnului este una dintre cele mai mari sărbători crestine, in amintirea zilei in care Fecioara Maria a murit - 15 august. Cunoscută in traditia populară ...

Horoscop zilnic
14/08/2022 05:28

Berbec Nu te grăbi să iei o decizie radicală legat de locul de muncă. Ai la dispozitie două zile să te gandesti dacă rămai aici sau o iei de la capăt in altă parte. Taur Esti vesel si cu zambetul ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei