Feng Shui – arta echilibrului - Oamenii iubesc lemnul, dar şi spaţiile mari!

gethumbnew

Dimensiune font:

| 17-03-2019 12:35

Citind ultimele ştiri, involuntar îmi aduc aminte de un cântecel al trupei Taxi, care mi-a plăcut mult. Melodia în sine nu e o temă extraordinară, ca să zici că Dan Teodorescu a dat lovitura, dar e acolo un vers plin de miez: „Dumnezeu iubeşte lemnul şi spaţiile mici”. Extrapolând, să înţelegem că Dumnezeu urăşte lemnul în spaţiile mari? Depinde ce înţelegem prin spaţii mari. Dacă sunt făcute de mâna Lui e una, dar dacă avem de-a face cu spaţii mari, amenajate de om, povestea pare să se confirme cel puţin pe cazul evenimentului recent cu tăierea brazilor de pe esplanada Palatului Culturii din Iaşi.

Mulţi cititori au sărit cu gura pe autorităţi că au „tăiat oxigenul” din acel loc, că Iaşul are nevoie de verdeaţă, că acei brazi erau sănătoşi şi falnici şi nu meritau să fie puşi la pământ, că locul a rămas chel, că oare ce va fi pus în loc?

Nu am idee ce planuri de amenajare are Primăria Iaşului pentru zona din faţă a Palatului Culturii, dar din punctul meu de vedere Chirica a procedat foarte bine. Şi am să vă spun de ce...

Dezvoltare, consum, distrugere

În Feng Shui totul are o semnificaţie, nimic nu e lăsat la voia întâmplării. Pentru occidentali, Feng Shui poate fi o artă vizuală. În realitate însă, beneficiile acestui stil de amenajare (inclusiv urbană) se simt. Că o amenajare în acest stil mai arată şi bine din punct de vedere estetic putem considera că e un bonus. Dar să revin la subiectul discuţiei noastre.

În Feng Shui există un principiu fundamental al celor 5 elemente: foc, pământ, metal, apă şi lemn. Şi totul se calculează pe trei mari cicluri: creştere, consum, distrugere. Ultimul este folosit foarte rar, doar în cazuri excepţionale, pentru că Feng Shui are la bază armonia, pe când distrugerea înseamnă contrariul. Spre exemplu, apa ajută lemnul să crească, lemnul ajută focul, focul ajută pământul, pământul metalul, iar metalul apa. Acesta e un ciclu de dezvoltare. Ciclu de consum: aşa cum apa pe care o punem la o floare ajută floarea să crească şi să înflorească, soarele o poate usca. Focul consumă lemnul...

Brazii de la Palatul Culturii trebuiau să plece

În Feng Shui, orice plantă sau copac are o semnificaţie aparte. Brazii – pentru că ei sunt acum subiectul nostru – reprezintă stabilitate şi suport în spaţiul unde au fost plantaţi. Brazii nu se plantează niciodată în faţa casei, pentru că obturează intrarea Chi-ului (energie – n.r.) benefic. Orice amenajare a unui front de casă trebuie să aibă un plan deschis pentru ca potenţialul acelui loc să crească, să se intensifice. Brazii arată evoluţia şi starea de sănătate a locului şi se plantează în spatele casei, în laterală sau în sectorului lemnului Yang, respectiv est. Nu trebuie să fie uscaţi nici în interior, nici în exterior. Or, ce am văzut la brazii respectivi? Erau amplasaţi aiurea, aveau un coronament rar şi nici nu înfrumuseţau cine ştie ce frontul clădirii care, trebuie să recunoaştem cu toţii, arată foarte bine după ce a fost reabilitată.

Din câte am înţeles, Primăria Municipiului Iaşi vrea să reamenajeze din temelii acel spaţiu, ceea ce e foarte bine, pentru că ar înviora zona. Sfatul meu? La următoarea amenajare, copacii mari nu au ce căuta în faţa clădirii pentru că blocând intrarea energiei se pune frână oportunităţilor acelui loc. Recomandate sunt plantele mici şi medii ca înălţime. Florile sunt bune şi ele, pentru că aduc armonie şi culoare. Gazonul bine întreţinut este iarăşi de bun augur. Nu recomand garduri, fie ele şi aurite! Fântânile arteziene sunt bune, la rândul lor, dar atenţie! Dacă sunt aplasate rău pot ruina (energetic) locul. Dimpotrivă, dacă sunt amplasate corect, pot dezvolta întreaga zonă. Este extrem de important unde pui apa într-un sistem şi ce fel de apă e. Din acest motiv asiaticii calculează cu precizie locul, făcând măsurători stricte, cu o busolă specială.

Ce alte elemente mai avem şi ar fi păcat să nu le lăsam acolo? Ceasul din turn este extraordinar de bun, pentru că aduce un surplus de energie continuă în zonă, fapt confirmat şi de forfota permanentă din Palas. Clopotul care bate la fiecare 30 de minute energizează întregul oraş. Iarăşi, e bun. Statuia domnitorului Ştefan cel Mare e iarăşi un element benefic. Tunurile sunt însă un subiect sensibil. Ca şi elementul apă, ele nu pot fi montate la voia întâmplării pentru că pot fi nocive. Dar despre asta vom vom discuta în ediţia viitoare.

Maria ANTOHI,

Consultant Feng Shui şi astrologie chineză

 

 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
Bancul Zilei

04:09

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt, telefon/fax 0233/255.023, e-mail: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Trup de pasune Neagra I, in suprafata totala de 2,25 ha, compus din numarul cadastral 50644, in suprafata de 1,18 ha, situat in extravilanul comunei Tasca si numarul cadastral 50650, in suprafata de 1,07 ha, situat in intravilanul comunei Tasca, apartine domeniului public al Comunei Tasca, conform caietului de sarcini, H.C.L. Tasca nr. 39/18.04.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Secretariat, din cadrul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei, se achita cu numerar la Casieria Comunei Tasca. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.05.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 27.05.2024, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.05/2024, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios -Administrativ a Tribunalului Neamt, Piatra-Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233/212.717, fax 0233/232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.04.2024.
PORECLA SEXUALĂ a zodiei tale
26/06/2021 17:01

  Berbec – "Omul minutului" Acest semn de foc este cunoscut ca un jucător rapid, un impulsiv robust căruia ii place sexul pur şi mai puţin detaliile romantice care l-ar putea condimen ...

Schimbarea la care nu se aștepta o ZODIE. Astrolog: ”Va fi o nebunie!”-VIDEO
21/11/2019 08:41

 Pe parcursul lunii noiembrie, horoscopul dragostei capătă o nouă valentă pentru o zodie. „Venus in Săgetător inseamnă că iubirea capătă o nouă valentă, este mai pozitivă, este plină d ...

Cel mai mare păcat pe care îl fac femeile în timpul postului! Părintele Calistrat a transmis un mesaj
17/11/2019 10:14

Suntem in perioada Postului Crăciunului, iar părintele Calistrat vorbeste despre unul dintre păcatele mari pe care femeile il fac acum. Potrivit preotului, acestea ar trebui să fie mult mai atente la rugăc ...

​Horoscopul pentru marti 12 noiembrie 2019
12/11/2019 04:00

BERBEC Veti descoperi ca o situatie nu trebuie sa fie neaparat logica pentru a avea un final fericit. Inregistrati un varf de "incasari" fara precedent, din relatii comerciale la care nu va pricepeti ...

Ce înseamnă dacă visez că îmi cad dinții. Grijă mare!
11/11/2019 10:04

    Ce inseamnă dacă visez că imi cad dintii. Ar trebui să ai grijă! Cum se interpretează acest tip de vis. Iată la ce să fii atent.        Ce inseamnă dacă visez ...

Ce NU trebuie sa faci SUB NICIO FORMA de Mihail si Gavril! Lucrul care este INTERZIS cu desavarsire! E PACAT mare sa faci asta
07/11/2019 16:03

  Ce nu trebuie să faci pe noiembrie, de Sfintii Mihail si Gavril.   Sfintii Mihail si Gavril este una dintre cele mai importante sărbători ale toamnei. Acesti doi sfinti sunt cinstiti ...

O stiinta milenara: zodiacul indian
08/09/2019 20:47

  In tara multiplelor stiinte, tehnici si experiente spirituale, demersul de cunoastere al naturii umane ce se bazeaza exclusiv pe folosirea horoscopului este primordial. Va prezentam deci acest zodiac ...

 Fazele lunii, zodiile si viata zilnica
08/09/2019 10:49

Cunoastem faptul ca in astrologie luna simbolizeaza principiul feminin, sufletul, calitatile psihice, sanatatea, sensibilitatea si inconstientul. Ea parcurge patru perioade (luna in descrestere,luna noua, lu ...

 Casele astrologice
07/09/2019 10:52

Casele astrologice sunt foarte importante atunci cand se face citirea unui horoscop. Pe parcursul vietii vei petrece mai mult timp in unele case astrologice dacat in altele. Casele pot determina daca esti o ...

BABA VANGA previziuni 2019 - predicții surprinzătoare
01/09/2019 10:01

  Descriere foto: BABA VANGA PREDICTII 2019   BABA VANGA previziuni 2019. Baba Vanga a făcut predictii pentru 2019. Desi a murit in 1996, ea a făcut predictii pană pentru secolul 51 cand, ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei