Horoscopul personal – de ce suntem diferiti unii de altii

default

Dimensiune font:

| 23-10-2012 09:59

Horoscopul personal – de ce suntem diferiti unii de altii

 

Cumperi revista, astepti pana ajungi acasa si te asezi in fotoliu (sau imediat ce ai urcat in tramvai si ai prins un loc liber), iti iei o pozitie confortabila si o deschizi imediat la pagina cu predictii astrologice. Nu respiri linistit(a) pana nu afli daca saptamana urmatoare astrele sunt prietenoase cu tine sau, dimpotriva, uracioase si hapsane. Tinzi sa iti iei deciziile pe baza a ceea ce se intampla in exteriorul tau si, in special, pe ceea ce ti-au pronosticat astrologii.

Sau, pe de alta parte, refuzi sa crezi ca "prostiile din ziare" au ceva de-a face cu realitatea ta palpabila de om din carne si oase. Iti iei deciziile pe baza a ceea ce simti, crezi si gandesti tu singur si desfizi orice ar avea o vaga legatura cu ceea ce ai numi pure superstitii.

Daca este sa ne referim la horoscopul periodic (zilnic, saptamanal, lunar, etc) pe care il gasesti, in general, prin ziare si reviste, cea de-a doua varianta de reactie nici macar nu este neindreptatita.

De foarte multe ori, rubricile de horoscop din paginile revistelor au in spate o simpla strategie de marketing, fara substrat prea serios. Am auzit chiar si varianta sedintei matinale zilnice din redactia unui mic ziar de provincie cu scopul de a alcatui ad-hoc rubrica de horoscop a zilei respective, un fel de "haide sa dam cu zarul sa vedem cum le merge azi, de pilda, Balantelor".

Din pacate, exact aceste lucruri sunt cele care fac un mare deserviciu astrologiei, care a ajuns sa fie confundata cu senzationalul si cu lipsa de substanta a unor predictii intemeiate pe... aer.

Aspectele importante in alcatuirea horoscopului

Haideti sa vedem ce inseamna, de fapt, horoscopul si sa intelegem in ce masura poate fi el credibil, in conditiile in care, pentru fiecare zodie in parte, exista sute de milioane de oameni pe pamant.

Este evident ca nu se poate ca o masa atat de mare de oameni sa aiba exact aceleasi experiente in acelasi interval de timp, nu?

In primul rand, trebuie sa intelegem ca in stabilirea zodiei in care ne-am nascut se ia in calcul un singur element, si anume Soarele: daca Soarele traversa un anumit semn in momentul nasterii, sa zicem Leu, atunci spunem ca persoanele nascute in intervalul respectiv de timp (23 iulie - 22 august) sunt din zodia Leului.

Totusi, in calcularea unei harti natale, adica punctarea exacta a pozitiei si aspectelor astrale din momentul nasterii, se iau mult mai multe elemente in calcul:

  • Ascendentul (care nu este nimic altceva decat zodia care se gaseste la orizont, la rasarit, la un anumit moment si intr-un anumit loc de pe Pamant);
  • Pozitia si aspectele planetelor (in afara de Soare si Luna, denumite generic planete in astrologie, se iau in calcul si restul planetelor din sistemul solar, de la Mercur la Pluto), etc.

Sunt foarte multe elemente care sunt necesare alcatuirii unei astrograme personalizate, perfect mulata pe individualitatea nativului si, de altfel, chiar si astrogramele gemenilor difera intre ele.

Faptul ca cineva s-a nascut in zodia Leului reprezinta doar unul dintre foarte multele si complexele elemente luate in calcul. Prin urmare, descrierea particularitatilor unei zodii se potriveste tuturor nativilor din acea zodie, insa numai partial si cu o puternica coloratura personala.


 

Simbolic, Soarele reprezinta personalitatea, planul constient, manifestat, grauntele nostru individual si expresia de sine; toti cei nascuti cu Soarele intr-un semn sau altul, au in comun anumite particularitati specifice zodiei respective si sunt predispusi la anumite manifestari, anumite experiente, anumite relatii cu lumea din jurul lor.

Daca ducem si mai departe firul ideii, ne vom da seama foarte usor de caracterul foarte general al unor predictii pentru fiecare semn in parte, luat la modul general. Vastitatea posibilitatilor de expresie personala este infinita chiar si numai daca vorbim despre definirea particularitatilor unor oameni nascuti in aceeasi zodie... daca, insa, ne vom dori sa stabilim niste tipare generale care sa se manifeste pentru absolut toti oamenii dintr-o zodie sau alta intr-un anumit interval de timp, atunci caracterul general creste si mai mult.

Exista niste predispozitii care, la nivel subtil, sunt comune tuturor celor dintr-un semn sau altul, iar reactiile acestora la tranzite (adica la miscarea planetelor si pozitia acestora unele fata de celalalte) pot sa se inscrie de multe ori intr-un cadru specific tuturor. Insa nu trebuie sa uitam ca trebuie luati in calcul atatia alti factori care isi pun si ei amprenta asupra experientelor fiecaruia, de la background si educatie, pana la situatia concreta de moment.

De pilda, intr-un anumit fel va reactiona un bancher la un tranzit disonant legat de zona materiala si financiara si intr-un cu totul altfel va reactiona la aceleasi influente un artist, un preot sau un cersetor. In viata tuturor este posibil sa apara anumite tipare si sa se manifeste predispozitie catre materializarea influentelor in domenii de viata specifice (cum ar fi relatie, cariera, bani, sanatate, etc), insa toti suntem diferiti, traim in conjuncturi de viata diferite unii fata de altii, avem valori diferite, situatii sociale diferite si, prin urmare, reactii diferite.

Horoscopul saptamanal

Munca astrologului, in cazul horoscopului periodic, consta in identificarea acelor tipare care au tendinta de a se manifesta pentru fiecare dintre cele douasprezece zodii intr-un anumit interval de timp.

Uneori, ne putem regasi in horoscopul saptamanal, alteori nu putem identifica nimic concret din cele scrise acolo, iar alteori predictiile se manifesta mai repede sau mai tarziu decat intervalul luat in calcul de astrolog.

Fiecare individualitate este un vast complex de posibilitati, iar felul in care se asambleaza in noi energiile nascute din contactul cu exteriorul este greu de prevazut.

Liberul arbitru are si el un cuvant important de spus, deoarece nimic nu este si nu poate fi batut in cuie, atata timp cat avem intotdeauna posibilitatea de a alege. Bineinteles, liberul arbitru nu este absolut, deoarece nu ne putem extrage niciodata complet din contextul in care ne aflam... nu putem sterge cu buretele trecutul nostru, predispozitiile noastre, educatia, credintele etc, aspectele care dau coloratura raporturilor noastre cu lumea si cu noi insine.

Totusi, posibilitatea de a constientiza si capacitatea de a alege si de a ne utiliza vointa intr-un anumit sens fac ca predictibilitatea vietii noastre sa nu fie o constanta cuantificabila. Cu alte cuvinte, nu tot ce ti-e scris, in frunte ti-e pus.


 

Prin urmare, horoscopul saptamanal sau lunar poate sa fie si este o pretioasa unealta in intelegerea faptului ca toti suntem supusi, aici, pe Pamant, unor influente cosmice care nu fac nimic altceva decat sa ne stabileasca locul in Univers si nicidecum sa ne organizeze viata intr-un fel cu care sa nu fim de acord.

Intotdeauna exista optiunea de a alege si este bine sa facem uz de ea. Horoscopul periodic ar trebui folosit precum un ghid care sa puncteze eventualele tendinte disonante care, odata constientizate, pot fi indulcite sau depasite... iar de momentele benefice putem profita cu o mai mare constientizare si le putem fructifica intr-un sens care sa ajute cu adevarat evolutiei noastre.

Horoscopul zilnic

Horoscopul zilnic se inscrie greu in categoria "uneltelor folositoare", deoarece nu poate sa fie decat foarte generic. Ceea ce se intampla pe parcursul unei zile este mult prea vag pentru a putea fi cuantificat pentru cateva sute de milioane de oameni care s-au nascut in zodia respectiva.


 

Un sfat: daca va cunoasteti Ascendentul, puteti citi si horoscopul care corespunde zodiei in care aveti Ascendentul. De foarte multe ori, acesta este mai precis, in sensul ca se muleaza mai bine pe evenimentele din intervalul respectiv de timp. Deci, ca idee generala, puteti parcurge intotdeauna atat horoscopul pentru zodia natala, cat si pentru zodia in care aveti Ascendentul.

 

 

http://www.one.ro

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

10:43

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
PORECLA SEXUALĂ a zodiei tale
26/06/2021 17:01

  Berbec – "Omul minutului" Acest semn de foc este cunoscut ca un jucător rapid, un impulsiv robust căruia ii place sexul pur şi mai puţin detaliile romantice care l-ar putea condimen ...

Schimbarea la care nu se aștepta o ZODIE. Astrolog: ”Va fi o nebunie!”-VIDEO
21/11/2019 08:41

 Pe parcursul lunii noiembrie, horoscopul dragostei capătă o nouă valentă pentru o zodie. „Venus in Săgetător inseamnă că iubirea capătă o nouă valentă, este mai pozitivă, este plină d ...

Cel mai mare păcat pe care îl fac femeile în timpul postului! Părintele Calistrat a transmis un mesaj
17/11/2019 10:14

Suntem in perioada Postului Crăciunului, iar părintele Calistrat vorbeste despre unul dintre păcatele mari pe care femeile il fac acum. Potrivit preotului, acestea ar trebui să fie mult mai atente la rugăc ...

​Horoscopul pentru marti 12 noiembrie 2019
12/11/2019 04:00

BERBEC Veti descoperi ca o situatie nu trebuie sa fie neaparat logica pentru a avea un final fericit. Inregistrati un varf de "incasari" fara precedent, din relatii comerciale la care nu va pricepeti ...

Ce înseamnă dacă visez că îmi cad dinții. Grijă mare!
11/11/2019 10:04

    Ce inseamnă dacă visez că imi cad dintii. Ar trebui să ai grijă! Cum se interpretează acest tip de vis. Iată la ce să fii atent.        Ce inseamnă dacă visez ...

Ce NU trebuie sa faci SUB NICIO FORMA de Mihail si Gavril! Lucrul care este INTERZIS cu desavarsire! E PACAT mare sa faci asta
07/11/2019 16:03

  Ce nu trebuie să faci pe noiembrie, de Sfintii Mihail si Gavril.   Sfintii Mihail si Gavril este una dintre cele mai importante sărbători ale toamnei. Acesti doi sfinti sunt cinstiti ...

O stiinta milenara: zodiacul indian
08/09/2019 20:47

  In tara multiplelor stiinte, tehnici si experiente spirituale, demersul de cunoastere al naturii umane ce se bazeaza exclusiv pe folosirea horoscopului este primordial. Va prezentam deci acest zodiac ...

 Fazele lunii, zodiile si viata zilnica
08/09/2019 10:49

Cunoastem faptul ca in astrologie luna simbolizeaza principiul feminin, sufletul, calitatile psihice, sanatatea, sensibilitatea si inconstientul. Ea parcurge patru perioade (luna in descrestere,luna noua, lu ...

 Casele astrologice
07/09/2019 10:52

Casele astrologice sunt foarte importante atunci cand se face citirea unui horoscop. Pe parcursul vietii vei petrece mai mult timp in unele case astrologice dacat in altele. Casele pot determina daca esti o ...

BABA VANGA previziuni 2019 - predicții surprinzătoare
01/09/2019 10:01

  Descriere foto: BABA VANGA PREDICTII 2019   BABA VANGA previziuni 2019. Baba Vanga a făcut predictii pentru 2019. Desi a murit in 1996, ea a făcut predictii pană pentru secolul 51 cand, ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei