Horoscopul personal – de ce suntem diferiti unii de altii

default

Dimensiune font:

| 23-10-2012 09:59

Horoscopul personal – de ce suntem diferiti unii de altii

 

Cumperi revista, astepti pana ajungi acasa si te asezi in fotoliu (sau imediat ce ai urcat in tramvai si ai prins un loc liber), iti iei o pozitie confortabila si o deschizi imediat la pagina cu predictii astrologice. Nu respiri linistit(a) pana nu afli daca saptamana urmatoare astrele sunt prietenoase cu tine sau, dimpotriva, uracioase si hapsane. Tinzi sa iti iei deciziile pe baza a ceea ce se intampla in exteriorul tau si, in special, pe ceea ce ti-au pronosticat astrologii.

Sau, pe de alta parte, refuzi sa crezi ca "prostiile din ziare" au ceva de-a face cu realitatea ta palpabila de om din carne si oase. Iti iei deciziile pe baza a ceea ce simti, crezi si gandesti tu singur si desfizi orice ar avea o vaga legatura cu ceea ce ai numi pure superstitii.

Daca este sa ne referim la horoscopul periodic (zilnic, saptamanal, lunar, etc) pe care il gasesti, in general, prin ziare si reviste, cea de-a doua varianta de reactie nici macar nu este neindreptatita.

De foarte multe ori, rubricile de horoscop din paginile revistelor au in spate o simpla strategie de marketing, fara substrat prea serios. Am auzit chiar si varianta sedintei matinale zilnice din redactia unui mic ziar de provincie cu scopul de a alcatui ad-hoc rubrica de horoscop a zilei respective, un fel de "haide sa dam cu zarul sa vedem cum le merge azi, de pilda, Balantelor".

Din pacate, exact aceste lucruri sunt cele care fac un mare deserviciu astrologiei, care a ajuns sa fie confundata cu senzationalul si cu lipsa de substanta a unor predictii intemeiate pe... aer.

Aspectele importante in alcatuirea horoscopului

Haideti sa vedem ce inseamna, de fapt, horoscopul si sa intelegem in ce masura poate fi el credibil, in conditiile in care, pentru fiecare zodie in parte, exista sute de milioane de oameni pe pamant.

Este evident ca nu se poate ca o masa atat de mare de oameni sa aiba exact aceleasi experiente in acelasi interval de timp, nu?

In primul rand, trebuie sa intelegem ca in stabilirea zodiei in care ne-am nascut se ia in calcul un singur element, si anume Soarele: daca Soarele traversa un anumit semn in momentul nasterii, sa zicem Leu, atunci spunem ca persoanele nascute in intervalul respectiv de timp (23 iulie - 22 august) sunt din zodia Leului.

Totusi, in calcularea unei harti natale, adica punctarea exacta a pozitiei si aspectelor astrale din momentul nasterii, se iau mult mai multe elemente in calcul:

  • Ascendentul (care nu este nimic altceva decat zodia care se gaseste la orizont, la rasarit, la un anumit moment si intr-un anumit loc de pe Pamant);
  • Pozitia si aspectele planetelor (in afara de Soare si Luna, denumite generic planete in astrologie, se iau in calcul si restul planetelor din sistemul solar, de la Mercur la Pluto), etc.

Sunt foarte multe elemente care sunt necesare alcatuirii unei astrograme personalizate, perfect mulata pe individualitatea nativului si, de altfel, chiar si astrogramele gemenilor difera intre ele.

Faptul ca cineva s-a nascut in zodia Leului reprezinta doar unul dintre foarte multele si complexele elemente luate in calcul. Prin urmare, descrierea particularitatilor unei zodii se potriveste tuturor nativilor din acea zodie, insa numai partial si cu o puternica coloratura personala.


 

Simbolic, Soarele reprezinta personalitatea, planul constient, manifestat, grauntele nostru individual si expresia de sine; toti cei nascuti cu Soarele intr-un semn sau altul, au in comun anumite particularitati specifice zodiei respective si sunt predispusi la anumite manifestari, anumite experiente, anumite relatii cu lumea din jurul lor.

Daca ducem si mai departe firul ideii, ne vom da seama foarte usor de caracterul foarte general al unor predictii pentru fiecare semn in parte, luat la modul general. Vastitatea posibilitatilor de expresie personala este infinita chiar si numai daca vorbim despre definirea particularitatilor unor oameni nascuti in aceeasi zodie... daca, insa, ne vom dori sa stabilim niste tipare generale care sa se manifeste pentru absolut toti oamenii dintr-o zodie sau alta intr-un anumit interval de timp, atunci caracterul general creste si mai mult.

Exista niste predispozitii care, la nivel subtil, sunt comune tuturor celor dintr-un semn sau altul, iar reactiile acestora la tranzite (adica la miscarea planetelor si pozitia acestora unele fata de celalalte) pot sa se inscrie de multe ori intr-un cadru specific tuturor. Insa nu trebuie sa uitam ca trebuie luati in calcul atatia alti factori care isi pun si ei amprenta asupra experientelor fiecaruia, de la background si educatie, pana la situatia concreta de moment.

De pilda, intr-un anumit fel va reactiona un bancher la un tranzit disonant legat de zona materiala si financiara si intr-un cu totul altfel va reactiona la aceleasi influente un artist, un preot sau un cersetor. In viata tuturor este posibil sa apara anumite tipare si sa se manifeste predispozitie catre materializarea influentelor in domenii de viata specifice (cum ar fi relatie, cariera, bani, sanatate, etc), insa toti suntem diferiti, traim in conjuncturi de viata diferite unii fata de altii, avem valori diferite, situatii sociale diferite si, prin urmare, reactii diferite.

Horoscopul saptamanal

Munca astrologului, in cazul horoscopului periodic, consta in identificarea acelor tipare care au tendinta de a se manifesta pentru fiecare dintre cele douasprezece zodii intr-un anumit interval de timp.

Uneori, ne putem regasi in horoscopul saptamanal, alteori nu putem identifica nimic concret din cele scrise acolo, iar alteori predictiile se manifesta mai repede sau mai tarziu decat intervalul luat in calcul de astrolog.

Fiecare individualitate este un vast complex de posibilitati, iar felul in care se asambleaza in noi energiile nascute din contactul cu exteriorul este greu de prevazut.

Liberul arbitru are si el un cuvant important de spus, deoarece nimic nu este si nu poate fi batut in cuie, atata timp cat avem intotdeauna posibilitatea de a alege. Bineinteles, liberul arbitru nu este absolut, deoarece nu ne putem extrage niciodata complet din contextul in care ne aflam... nu putem sterge cu buretele trecutul nostru, predispozitiile noastre, educatia, credintele etc, aspectele care dau coloratura raporturilor noastre cu lumea si cu noi insine.

Totusi, posibilitatea de a constientiza si capacitatea de a alege si de a ne utiliza vointa intr-un anumit sens fac ca predictibilitatea vietii noastre sa nu fie o constanta cuantificabila. Cu alte cuvinte, nu tot ce ti-e scris, in frunte ti-e pus.


 

Prin urmare, horoscopul saptamanal sau lunar poate sa fie si este o pretioasa unealta in intelegerea faptului ca toti suntem supusi, aici, pe Pamant, unor influente cosmice care nu fac nimic altceva decat sa ne stabileasca locul in Univers si nicidecum sa ne organizeze viata intr-un fel cu care sa nu fim de acord.

Intotdeauna exista optiunea de a alege si este bine sa facem uz de ea. Horoscopul periodic ar trebui folosit precum un ghid care sa puncteze eventualele tendinte disonante care, odata constientizate, pot fi indulcite sau depasite... iar de momentele benefice putem profita cu o mai mare constientizare si le putem fructifica intr-un sens care sa ajute cu adevarat evolutiei noastre.

Horoscopul zilnic

Horoscopul zilnic se inscrie greu in categoria "uneltelor folositoare", deoarece nu poate sa fie decat foarte generic. Ceea ce se intampla pe parcursul unei zile este mult prea vag pentru a putea fi cuantificat pentru cateva sute de milioane de oameni care s-au nascut in zodia respectiva.


 

Un sfat: daca va cunoasteti Ascendentul, puteti citi si horoscopul care corespunde zodiei in care aveti Ascendentul. De foarte multe ori, acesta este mai precis, in sensul ca se muleaza mai bine pe evenimentele din intervalul respectiv de timp. Deci, ca idee generala, puteti parcurge intotdeauna atat horoscopul pentru zodia natala, cat si pentru zodia in care aveti Ascendentul.

 

 

http://www.one.ro

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<<Click pe locatie pentru detalii>>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

06:06


1. Informații generale privind concedentul, în special denumirea, codul de identificare fiscală, adresa, numărul de telefon, fax şi/sau adresa de e-mail, persoană de contact: Unitatea Administrativ Teritorială Comuna Bivolari, judeţul Iasi, telefon 0232-298555, Fax: 0232-298508, email primaria primariabivolari@yahoo.com, persoana de contact:Alina Abuzatoaie; 2.1 Informații generale privind obiectul concesiunii, în special descrierea şi identificarea bunului care urmează să fie concesionat: Terenuri apartinand domeniului privat al UAT Bivolari : NC61473- TABARA= 583mp, NC61478- TABARA=583mp, NC62701- TABARA=583mp, NC62702- TABARA =583mp, NC62703- TABARA=583mp, NC62704- TABARA=583mp, NC62706- TABARA =583mp, NC62709- TABARA=583mp, NC62705- BIVOLARI=500mp, NC61481- BIVOLARI=500mp. Concesiunea se face conform HCL nr 65/28.05.2020 si OUG 57/2019. 2.2 Informații generale privind obiectul inchirierii, în special descrierea şi identificarea bunului care urmează să fie inchiriat: Terenuri apartinand domeniului privat al UAT Bivolari : T77 P609/29=3238 mp, T63 P419 TRAIAN=13ha, T64 P421 TRAIAN=7,4221 ha; Inchirierea se face conform HCL nr 69/28.05.2020 si OUG 57/2019. 3. Informații privind documentația de atribuire: se regăsesc în caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitățile prin care persoanele interesate pot intra în posesia unui exemplar al documentației de atribuire: la sediul U.A.T. Comuna Bivolari în baza unei cereri scrise. 3.2. Denumirea şi adresa serviciului/compartimentului din cadrul concedentului, de la care se poate obţine un exemplar din documentaţia de atribuire: Compartimentul Administrare Domeniu Public si Privat, de luni până vineri, între orele 08.00-13.00, Comuna Bivolari, jud. Iasi. 3.3. Costul şi condiţiile de plată pentru obţinerea acestui exemplar, unde este cazul: 50 lei, se poate achita la casieria UAT Comuna Bivolari de luni până vineri, între orele 08.00-13.00. 3.4. Data-limită pentru solicitarea clarificărilor: 20/11/2020, ora 13.00. 4. Informaţii privind ofertele: 4.1. Data-limită de depunere a ofertelor: 26/11/2020, ora 10.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Registratura UAT Comuna Bivolari, județul Iasi. 4.3. Numărul de exemplare în care trebuie depusă fiecare ofertă: 1 exemplar. 5. Data şi locul la care se va desfăşura sedinţa publică de deschidere a ofertelor 26/11/2020, ora 14.00, la sediul UAT Comuna Bivolari, județul Iasi. 6. Denumirea, adresa, numărul de telefon, fax şi/sau adresa de e-mail ale instanţei competente în soluţionarea litigiilor apărute şi termenele pentru sesizarea instanţei: Tribunalul Iasi, Str. Elena Doamna, nr. 1A, tel: 0232.260.600, 0232.248.000, 0332.403.666, email tr-iasi-info@just.ro. 7. Data transmiterii anunţului de licitaţie către instituţiile abilitate, în vederea publicării: 04/11/2020
HOROSCOPUL ZILEI - 1 decembrie
01/12/2020 06:06

 BERBEC Este cu sigurantă ziua cea mai „bogată” in evenimente din această lună: primiti musafiri, plecati la drum si trebuie să finalizati si o parte din lucrările incepute. Re ...

Tradiții de Sfântul Andrei. Anul Nou dacic
30/11/2020 09:00

Dincolo de sărbătoarea religioasă, ziua de Santandrei era in vechime una din cele mai bogate in traditii si superstitii din calendarul popular. Era perioada cand lupii se inmulteau si deveneau mai agresivi ...

HOROSCOPUL ZILEI - 30 noiembrie
30/11/2020 06:00

 Berbec Se observă de la distantă că nu vrei să porti discutii cu nimeni astăzi. Te retragi intr-un colt si te apuci de treabă. Cei din jur trebuie să iti respecte nevoia de liniste. Taur Nu iros ...

Sfantul Andrei - Apostolul romanilor. Traditii si obiceiuri
29/11/2020 19:47

Sfantul Apostol Andrei este sarbatorit in fiecare an in 30 noiembrie. A fost unul dintre apostolii lui Iisus din Nazaret si fratele lui Simon Petru. Ar fi fost mai intai ucenicul lui Ioan Botezatorul, care i-ar ...

Premieră în istoria Bisericii Catolice. Prelat de culoare, numit între „Prinții Bisericii
29/11/2020 12:15

Papa Francisc a numit 13 noi cardinali, intre care şi arhiepiscopul de Washington, Wilton Gregory, primul prelat american de culoare care va fi admis in randul aşa-numiţilor „Prinţi ai Bisericii&rdquo ...

Zeci de pelerini se află la Peștera Sfântul Andrei, unde IPS Teodosie oficiază o slujbă
29/11/2020 12:07

Zeci de oameni se află in aceste momente la Pestera Sfantul Andrei, acolo unde este oficiată o slujbă. Pelerinii sunt supravegheati de un elicopter care survolează in zonă, transmite Romania Tv. ÎPS ...

Secretar de stat: Slujbele de Crăciun se pot desfășura în interiorul și în exteriorul bisericilor
28/11/2020 09:28

 Secretarul general al Guvernului, Antonel Tănase, anuntă că slujbele de Crăciun se pot desfăsura atat in interiorul, cat si in afara bisericilor cu respectarea măsurilor de protectie sanitară. Tăn ...

FOTO/VIDEO - Cum ne putem indeplini toate dorintele folosind puterea mintii
27/11/2020 09:30

 Se intampla deseori sa avem probleme in ceea ce facem, sa obtinem rezultate foarte greu. Ei bine, noi suntem vinovati de tot ceea ce se petrece in jurul nostru, iar maestrul Risvan Vlad Rusu ne explica to ...

Eclipsa partiala de Luna in Gemeni. Patru zodii vor fi foarte afectate
27/11/2020 07:45

“ Omul bun scoate lucruri bune din vistieria buna a inimii lui; dar omul rau scoate lucruri rele din vistieria rea a inimii lui. Va spun ca, in ziua judecatii, oamenii vor da socoteala de orice cuvant ne ...

HOROSCOPUL ZILEI - 27 noiembrie
27/11/2020 06:00

BERBEC Sunt in pericol azi relatiile profesionale, nu aveti răbdare si considerati că totul se poate rezolva prin absenta de la locul faptei. Apar multi adversari care dau cărtile pe fată si vor să vă do ...


Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei