Povestea femeii din SUA care a descoperit că nu este mama biologică a copiilor pe care i-a născut

77.Lydia-Fairchild

Dimensiune font:

| 21-11-2021 10:36

O femeie din Statele Unite a descoperit că nu este mama biologică a copiilor pe care i-a născut și crescut, medicii elucidând în cele din urmă cazul ei după ce au diagnosticat-o cu o condiție rară care a fost până în prezent identificată doar la aproximativ 100 de oameni din întreaga lume.

Lydia Fairchild, o femeie din statul Washington, a depus în 2002 o cerere de ajutor social pentru a se întreține pe ea și copiii ei. Ca parte a procesului de aprobare, ea și familia sa au fost testați genetic pentru a dovedi că sunt înrudiți.

La scurt timp după, femeia a primit un telefon din partea Departamentului de Servicii Sociale, funcționarii chemând-o pentru a-i discuta cazul din cauza unei probleme complet neașteptate: testarea a arătat că copiii pe care i-a născut și crescut nu sunt înrudiți cu ea.

Potrivit testelor ea nu era înrudită biologic cu proprii copii.

„M-am așezat, ei s-au ridicat și au închis ușa și au început să mă interogheze cu întrebări de genul 'Cine ești'?”, a relatat ea pentru ABC News la momentul respectiv.
 

În ceea ce-i privea pe asistenții sociali, problema era tranșată. „Nu”, au răspuns aceștia când femeia a încercat să-i întrebe dacă n-au făcut o greșeală. „Testarea ADN este 100% exactă și nu minte”, i-au spus aceștia.

Însă ceva a fost și mai bizar: testele au confirmat că prietenul ei, tatăl copiilor, este înrudit cu ei. Doar Fairchild, care își amintea că i-a născut, nu era înrudită cu proprii ei copii.

Pe lângă că acest lucru a descalificat-o de la a primi ajutor social, ea era acum suspectată de tentativă de fraudă și era în pericol să își piardă copiii.

Acuzații de fraudă

Deși testele ADN nu sunt „100% exacte” (laboratoarele pot încurca mostrele sau ele pot fi contaminate), în cazul de față ele erau corecte.

Un al doilea rând de teste a confirmat rezultatul bizar, iar apoi încă unul și încă unul.

Lucrurile au început să o ia la vale pentru Lydia după ce statul a depus plângere împotriva ei pentru fraudă.

Însă cazul ei nu a fost unic.

Tot în 2002, Karen Keegan, o femeie în vârstă de 52 de ani, a suferit de insuficiență renală și avea nevoie de un transplant de rinichi.

Când membrii familiei sale s-au testat pentru compatibilitate, ea a descoperit că doi dintre cei trei copii pe care i-a născut erau copiii biologici ai soțului ei, dar nu și ai ei.

Investigarea acestui caz avea în cele din urmă să o ajute pe Lydia să câștige procesul intentat de autorități.

Ce au descoperit medicii

Medicii au colectat mostre din întreg corpul lui Keegan, suspectând că aceasta suferea de himerism tetragametic.

Această condiție medicală are loc când două ovule separate sunt fertilizate de doi spermatozoizi diferiți și unul dintre embrioni îl absoarbe pe celălalt în primele stadii de dezvoltare.

Oamenii care prezintă această condiție au două grupe sanguine diferite, culori ale ochilor diferite sau alte semne fizice precum semne de naștere distinctiv care le traversează partea centrală a abdomenului și în unele cazuri poate duce la o culoare a pielii diferită a celor două părți.

Himerismul este extrem de rar la oameni, până în prezent fiind documentate în jur de 100 de cazuri.

Persoanele cu această condiție pot duce o viață complet normală fără niciun fel de alte complicații, cu excepția pigmentării diferite, câteva cazuri fiind descoperite în urme testelor de sânge.

În cazul persoanelor cu himerism majoritatea celulelor provin de la ADN-ul unuia dintre părinți, potrivit Live Science.

În unele situații persoanele pot dezvolta organe genitale ambigue, dacă embrionii gemeni pe care îi dezvoltă conțin cromozomi diferiți (unul dintre gemeni este de sex masculin, celălalt feminin).

Cazuri nediagnosticate

Însă niciunul din aceste semne distinctive nu a fost prezent nici în cazul lui Keegan, nici în al lui Fairchild. Dar mostrele colectate de la Keegan au confirmat că aceasta era o himeră tetragametică și cercetătorii au descoperit un grup de gene care arătau că părinții femeii erau înrudiți cu copiii ei.

„Numeroase cazuri ar putea trece nediagnosticate din cauza rarității aparente a himerismului tetragametic”, au notat cercetătorii în studiul lor.

„Mai mult, dacă o singură linie de celule este predominantă în sânge, starea de himeră ar putea să nu fie detectată în absența unor studii familiale. Chiar și așa, rezultatele ar putea fi interpretate geșit pentru a exclude maternitatea sau paternitatea”, au explicat aceștia.

După ce a aflat de cazul lui Keegan, avocatul lui Fairchild a reușit să obțină o suspendare a procesului până la efectuarea unor testări mai amănunțite.

Acestea au arătat în cele din urmă că ea avea două seturi diferite de ADN și că este o himeră, condiție de care probabil nu ar fi aflat niciodată fără problemele ei juridice neobișnuite. 

Sursa - www.hotnews.ro

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

10:43

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
Baba Vanga și Nostradamus profețesc Al Treilea Război Mondial: ce oras va arde din temelii la inceputul conflagratiei
18/04/2024 20:57

 Baba Vanga este renumită pentru serie sa de previziuni, unele dintre ele extrem de tulburătoare. Multe dintre acestea au fost consemnate de presă incă din timpul vietii ei. Chiar si după moartea sa i ...

HOROSCOPUL ZILEI
18/04/2024 07:58

 BERBEC Accentul zilei revine segmentului amoros. Atat in relatia cu persoana iubită cat si in relatia cu copiii se intrezăresc schimbări plăcute, mai mult sau mai putin. TAUR Situatia ta financiar ...

Primele Denii din acest Post: Programul slujbelor la Catedrala Patriarhală
17/04/2024 11:12

In săptămana a cincea din Postul Mare, crestinii ortodocsi participă la primele slujbe numite Denii din parcursul anului bisericesc: Denia Canonului Mare – miercuri si Denia Acatistului Bunei Vestiri – v ...

HOROSCOPUL ZILEI
17/04/2024 08:20

 BERBEC Sunteti obligat să dati un răspuns cat mai rapid la propunerea care vi se face dimineata pentru o noua ocupatie sau contract. Aveti contraargumente puternice, dar parcă nimeni nu vrea azi să v ...

Horoscopul zilei
16/04/2024 04:27

  CAPRICORN Poate o s-aveţi o discuţie - de principiu - referitoare la locuinţa şi o să vă decideţi fie acum dacă vă luaţi alta, ori o renovaţi doar, fie in ianuarie - februarie. E posibil s ...

Horoscopul Zilei
15/04/2024 04:58

  BERBEC Responsabilităţile pe care le ai de indeplinit sunt mari şi pe termen lung TAUR Inventivitatea şi originalitatea nu lipsesc din comportamentul tău GEMENI Vă chivernisiţi in aşa fel b ...

HOROSCOPUL ZILEI
14/04/2024 04:00

Berbec Esti asaltat de multe cunostinte, rude sau prieteni Taur Atragi persoane care doresc să te asculte Gemeni Amicii iti vor sanctiona orice vorbă sau gest Rac Alege-ti cuvintele cu grijă si vorbes ...

Evenimente care vor avea loc în Arhiepiscopia Iaşilor, în perioada 14-20 aprilie 2024
13/04/2024 12:39

  Duminică, 14 aprilie – Duminica a 4-a din Post (a Sfantului Ioan Scărarul) La Catedrala Mitropolitană din Iaşi, Preasfinţitul Părinte Nichifor Botoşăneanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopie ...

Părintele Necula, afirmația care înspăimântă: Staţi liniştiţi! Toată societatea este într-o derivă psihiatrică! - Marele păcat în postul Paștelui
12/04/2024 20:11

Prezent la Conferinţa Naţională de Sănătate Mintală a Copilului şi Adolescentului, preotul Constantin Necula, afirmatie care te va pune pe ganduri. „Staţi liniştiţi! Toată societatea este intr-o d ...

Biserica blestemată din Bărăgan, magnet pentru vânătorii de fantome. Masacrul din timpul războiului ce a făcut-o celebră
11/04/2024 16:52

Un lăcaş de cult din inima Bărăganului, construit in urmă cu mai bine de 170 de ani, a devenit faimos. Legendele care s-au ţesut in jurul bisericii vorbesc despre un masacru petrecut aici in timpul celui ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei