Previziuni: O să murim cu toții

valeriu-panoiu

Dimensiune font:

| 09-11-2020 11:19

 

Începem cu titlul: nu e vreo afirmație ironică și nici apocaliptică, ci face referire la o replică din filmul de animație „Goana după alune 2” dintr-o scenă de panică generală, în care soarta personajelor părea pecetluită, iar forțele inamice păreau să obțină victoria finală și definitivă.

Tema analizei noastre prezintă aceeași încărcătură energetică într-o etapă de viață în care totul pare pierdut, e din ce în ce mai rău, iar luminița de la capătul tunelului s-a stins: conjuncția Jupiter-Pluto. Un aspect astrologic de natură eminesciană, cu trimitere filosofică spre meditațiile pe tema trecerii timpului și a morții. Pentru culturalizarea generațiilor de școlari români care nu vor mai apuca să învețe online decât să citească subtitrările pe youtube și să numere banii las aici versurile uneia dintre poeziile mele preferate. Insist să repet numele autorului, în caz că va fi și el scos în curând din programa școlară și înlocuit cu programe educative sexuale începând cu clasa a treia: Mihai Eminescu. Poezia se numește „Scrisoarea I” (se citește „întâi”, în caz că și cifrele romane vor fi interzise în școală, laolaltă cu limba latină).

„În prezent cugetătorul nu-și oprește a sa minte,
Ci-ntr-o clipă gându-l duce mii de veacuri înainte;
Soarele, ce azi e mândru, el îl vede trist și roș
Cum se-nchide ca o rană printre nori întunecoși,
Cum planeții toți îngheață și s-azvârl rebeli în spaț'
Ei, din frânele luminii și ai soarelui scăpați;
Iar catapeteasma lumii în adânc s-au înnegrit,
Ca și frunzele de toamnă toate stelele-au pierit;
Timpul mort și-ntinde trupul și devine vecinicie,
Căci nimic nu se întâmplă în întinderea pustie,
Și în noaptea neființii totul cade, totul tace,
Căci în sine împăcată reîncep-eterna pace...”

Aceasta este imaginea sfârșitului veacurilor în viziunea lui Eminescu, descris ca „întoarcere în neființă”. Observăm grupul nominal de la final, cu rol de concluzie, care face ca toate versurile de dinainte să pară o definiție a ceea ce înseamnă „eterna pace”. În ciuda acestei perspective, pe care ne-o oferă chiar și cei care s-au întors din moarte clinică și au povestit ce e dincolo de viața întrupată, duhul isteriei colective stăpânește pe deasupra planetei noastre.

Frica de moarte este o angoasă a conjuncției Jupiter-Pluto, care pe 12 noiembrie se întâmplă a treia și ultima oară în 2020. Precedentele conjuncții au avut locul anul acesta pe 5 aprilie și pe 30 iunie. Semnul în care se petrece acest eveniment astrologic care se petrece la fiecare 13 ani, elucidează unul din marile mistere. Capricornul este zodia puterii și a statutului social, a conducătorilor și a instituțiilor. Folosind cea mai mare frică a omului, cea de moarte, pentru a manipula masele, structurile de putere își întăresc privilegiile. Instituțiile sunt cele amenințate de către tranzitele astrale până în 2024, ceea ce generează o nevoie de autoprotecție și de autoconservare pentru toți cei ce se hrănesc din rolurile de putere publică. Toate restricțiile sunt, de fapt, măsuri luate de indivizi narcisiși aflați în fruntea unor organisme narcisiste, a căror supraviețuire depinde de supunerea maselor care trebuie să fie ținute în dependență. Ei sunt salvatorii, fără ei o să murim.

Manipularea, știm, se face în principal prin manipularea cifrelor. Legenda spune că într-un sat de 200 de locuitori s-au făcut 300 de teste Covid, dintre care 400 au ieșit pozitive. Se așteaptă ce puțin 401 decese.

Realitatea contrazice toate măsurile, care este evident că nu sunt luate în beneficiul populației, ci cu scopul de a se proteja pe ei. Cu cât restricțiile au devenit mai severe și oamenii au fost mai separați, cu atât cazurile de îmbolăviri s-au multiplicat. Nu trebuia să fie invers? Iar dacă tot nu e invers, de ce mai avem nevoie de restricții? Conjuncția Jupiter-Pluto girează totalitarimul, cu Saturn alături în Capricorn. Viața normală este confiscată de cei ce se tem pentru ei, nu pentru noi. Angoasa cea mare este să nu-și piardă ei puterea, nu să nu ne pierdem noi starea de bine. Și au reușit! Deocamdată, scenariul lor ne-a înghițit.

Fabuloasă declarația campioanei olimpice Gabriela Szabo, actual șef de club sportiv, fost ministru al sportului, diagnosticată cu Covid-19: „În ciuda faptului că ne protejăm, că avem grijă de noi și de cei din jurul nostru, că respectăm cu sfințenie măsurile impuse de autorități, iată, nu suntem feriți în niciun fel de acest virus care ne-a dat viețile peste cap.” (digi24.ro, 5 noiembrie 2020) Atunci nu cumva cu „măsurile impuse de autorități” e ceva în neregulă?

Dar deocamdată conjuncția Jupiter-Pluto nu ne lasă să punem întrebări, ci doar să mergem pe cartea supunerii. Mai vorbim după 19 decembrie, când Jupiter pleacă din Capricorn și, mai ales, după conjuncția Jupiter-Saturn din 21 decembrie 2020 în Vărsător. Eu privesc cu mirare cum se bat în stradă niște cetățeni prin alte țări cu autoritățile. N-am zis eu că protestele sunt inutile? Mai ales acum. Totul e degeaba. Dar anul viitor o să mă uit probabil cu aceeași stupoare în partea cealaltă, la guvernanți. Forța planetelor din Vărsător răstoarnă polii, iar puterea va fi de partea maselor, a poporului, a străzii. În 2021, orice restricție va fi primită cu o vehemență capabilă să aprindă mulțimile la o simplă scânteie. Atunci chiar că vom avea ce vedea la televizor pe posturile plătite din banii noștri să facă reclamă la pandemie. Să vedem atunci retractări, nuanțări, delimitări. 

În 2021 e de așeptat ca apostolii Covid să se lepede de stăpâni întocmai cum s-a lepădat Petru de Iisus, de trei ori înaintea cântatului cocoșului. Ca să nu mai spunem ce pățește cocoșul când începe să se încingă grătarul: își pierde capul.

Contextul astral care s-a desfășurat în 2020 pe fundalul acestei triple conjuncții Jupiter-Pluto ne-a adus aminte de fragilitatea condiției umane și de un adevăr pe care majoritatea îl uită: nu suntem nemuritori! Prin urmare, mulți au de înțeles că viața este o „deșetăciune a deșertăciunilor”, mai ales cei care se cred veșnic puternici, Dumnezei atotstăpânitori, absoluți, totali, infiniți.

Această conjuncție PERMITE! Oferă contextul! Creează cadrul de manifestare! Fiecare devine mai mult din ceea ce este. Abuzatorii devin și mai agresivi. Victimele devin și mai frustrate. Iar cei ce trăiesc conștient văd și mai clar toată țesătura ascunsă a realității.

La nivel individual, Jupiter și Pluto ne obligă să învățăm SĂ RENUNȚĂM la ceea ce nu ne folosește. CE ESTE CEL MAI IMPORTANT PENTRU NOI? Aceasta este întrebarea, urmată de o alegere necesară. E clar că majoritatea oamenilor sunt provocați să renunțe în primul rând la convingeri de care se agățau!

Conjuncția Jupiter-Pluto ne ia pe sus și ne împinge să dăm o nouă definiție propriei vieți. Atitudinile rigide nu mai stau în picioare. Afirmațiile care începeau cu „E niciodată nu o să renunț la...”, „Eu niciodată nu o să fac...!”, „Eu nu o să schimb niciodată la mine...”, „Eu nu vreau să...” devin exerciții prin care se completează spațiile marcate cu puncte-puncte și se trece cu roșu o nouă propoziție.

Energia combinată a relației Jupiter-Pluto a conspirat tot anul 2020 la o schimbare din rădăcini a stilului nostru de viață. Era timpul! Pandemia a oferit doar contextul și motivația spre schimbare. Și da, vom muri cu toții. Într-o zi! Dar din pandemie vor fi unii care vom scăpa. Și care nu vom avea încotro! Care ne vom conforma la poruncile celor doi dirijori astrali:

BA O SĂ RENUNȚI!

BA O SĂ FACI!

BA O SĂ SCHIMBI!

BA O SĂ VREI!

„Eterna pace” a lui Eminescu va veni pentru unii în lumea dincolo. Dar cei ce rămân trebuie să facă loc pentru „eterna pace” în lumea de dincoace.

SE ELIMINĂ ACUM CE ESTE ÎN PLUS ȘI CE NU NE MAI FOLOSEȘTE, IAR CEEA CE RĂMÂNE ESTE SPRE FOLOSUL NOSTRU ȘI PERMITE UNUI ALT VIITOR SĂ INTRE ÎN VIEȚILE NOASTRE.

Curățenia generală începută în anul 2020 permite mizeriei să iasă la suprafață în toate formele ei. Dar după ce ducem gunoiul, în 2021... (să completeze fiecare spațiile marcate cu puncte-puncte).

Conjuncția Jupiter-Pluto pentru fiecare zodie și Ascendent:

Berbec: schimbare majoră în carieră, modificare de statut social, renuțarea la ceea ce nu mai aduce satisfacție sau venituri, lupte de putere.

Taur: vindecare de prejudecăți, atitudine schimbată față de străini și străinătate, schimbarea mediului de trai sau de lucru, acceptare a ceva ce a fost respins.

Gemeni: reinventare financiară, planuri noi legate de afaceri și carieră, pierderi, moșteniri, vânzări-cumpărări, transformare radicală a stilului de viață.

Rac: decizii majore în cuplu, lovituri financiare împreună cu partenerul sau cu un asociat, reinventare în doi, curățenie generală în relații, acte de justiție.

Leu: schimbări profesionale, condiții de muncă diferite, transformări ale colegilor, atenție acordată stării de sănătate, o nouă rutină, renunțare la tot ceea ce e toxic.

Fecioară: transformări în dragoste și în relația cu copiii, afirmare personală, recunoaștere publică a meritelor, mai mult timp liber, recompense sau premii.

Balanță: schimbări majore în familie, investiții în locuință, reparații, tranzacții imobiliare, mutare, responsablități față de părinți sau rude în vârstă.

Scorpion: comunicare pe alt nivel, access la o rețea de oameni, transformare a relației cu frații, surorile și vecinii, studii, examene, adaptabilitate.

Săgetător: activare a unui potențial ascuns, bani din talente, creștere a veniturilor, încetarea unor activități care sunt pierdere de bani sau timp, grijă față de cei dragi.

Capricorn: decizii radicale, individualism, capacitate de atingere a unor ambiții, dorințe împlinite, alegeri dificile care în trecut erau exclus de renunțare la ceva.

Vărsător: intervenție divină, responsabilități copleșitoare, încheieri de capitole, sentiment că totul atârnă pe umerii lor, rezolvarea unor situații imposibile.

Pești: schimbări în anturaj, renunțare la prietenii, planuri noi de viitor, adaptare la noile circumstanțe de viață, depășirea unor limite autoimpuse, idealuri schimbate: fie nu-și mai doresc ce își doreau, fie își doresc acum ce nu voiau înainte.

 

 Sursa: Valeriu Pănoiu, https://valeriupanoiu.blogspot.com

 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

05:48

%ANUNTSPECIAL%
Lichidatorul judiciar desemnat în dosarul nr. 200/89/2011, aflat pe rolul Tribunalului Vaslui şi C.E.C. Bank Sucursala Vaslui, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2006, privind procedura insolvenţei, precum şi a Codului de procedură civilă, a bunurilor din patrimoniul debitoarei S.C. „GENIALUL” S.R.L. Vaslui, cu sediul în mun. Vaslui, str. Alexandru cel Bun, bl. 187, sc. C, et. 2, ap. 12, judeţul Vaslui, cât şi terenul proprietatea lui Cordunianu Tudorel, după cum urmează: Nr. crt. DENUMIRE ACTIV, ADRESA, Componenţa/Observaţii, Valoare - lei- 1. Construcţia C2 – magazin, birou, spaţiu odihnă, Loc. Secuia, com. Muntenii de Jos, jud. Vaslui, suprafaţă construită 130,96 m.p., iar terenul pe care este amplasată construcţia nu aparţine debitoarei, 24.720,00 2. Bunuri mobile, Loc. Secuia, com. Muntenii de Jos, jud. Vaslui Vitrină frigorifică Mondial Elite, Rafturi PAL, Birou-masă PAL, Raft pâine lemn, Cântar electronic, Casă de marcat Datecs MP55A, 1.165,00. Preţul de pornire la licitaţie este cel de mai sus, iar vânzarea se va face conform hotărârii Adunării creditorilor din data de 23.03.2021. Vânzarea prin licitaţie publică pentru bunurile debitoarei va avea loc la data de 18.06.2021, ora 1000 şi se vor organiza 5 şedinţe săptămânale, respectiv la până la data de 16.07.2021. Până la data şi ora licitaţiei, ofertanţii vor depune la sediul lichidatorului judiciar dovada achitării taxei de participare de 5% din preţul de pornire al licitaţiei pentru bunurile mobile şi 2.000 lei din valoarea activului licitat, a garanţiei de participare la licitaţie de 30% din preţul de pornire al licitaţiei şi a caietului de sarcini, cât şi documentele de înfiinţare şi împuternicirea dată persoanei fizice de către persoana juridică pentru participare la licitaţie, iar pentru persoanele fizice buletinul de identitate. Preţul caietului de sarcini este 500,00 lei pentru bunurile imobile şi 50,00 lei pentru bunurile mobile şi este obligatoriu pentru participanţii la licitaţie. Neplata bunurilor la termenul stabilit prin procesul-verbal de licitaţie, duce la pierderea garanţiei de participare la licitaţie, cât şi a celorlalte sume achitate în contul bunurilor, iar bunurile vor fi scoase din nou la vânzare în contul adjudecatarului. Toţi cei care pretind vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, au obligaţia să anunţe lichidatorul judiciar înainte de data stabilită pentru vânzare. Informaţii suplimentare se pot obţine la sediul lichidatorului judiciar din Huşi, str. 1 Decembrie nr. 32, localitatea Huşi, judeţul Vaslui sau la telefonul 0335/566.035, 0727/850.575, fax 0335/814.103. Lichidator judiciar, Estconsult I.P.U.R.L. Huşi
1. Informații generale privind autoritatea contractantă, în special denumirea, codul de identificare fiscală, adresa, numărul de telefon, fax și/sau adresa de e-mail, persoană de contact: Unitatea Administrativ Teritorială Comuna Zemeș, str. Principală, nr. 200, Zemeș, judeţul Bacău, telefon 0234383037, fax 023438330, email adp@zemes.ro, persoană de contact Alupei Teofil. 2. Informații generale privind obiectul procedurii de licitație publică, în special descrierea și identificarea bunului care urmează să fie închiriat: Spațiu nr. 1 (boxă), în suprafață de 16,03 m.p., ce face parte din imobilul Piață Zemeș, strada Principală nr.160, proprietate publică a Comunei Zemeș, pentru activități economice comerț sau servicii. Închirierea se face conform H.C.L. 82/17.05.2021, si O.U.G. nr. 57/2019. 3. Informații privind documentația de atribuire: se regăsesc in Caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitățile prin care persoanele interesate pot intra în posesia unui exemplar al documentației de atribuire: de pe site-ul www.zemes.ro sau de la sediul U.A.T. Comuna Zemeș. 3.2. Denumirea și datele de contact ale serviciului/compartimentului din cadrul instituției de la care se poate obține un exemplar din documentația de atribuire: Compartimentul Administrare Domeniu Public si Privat, U.A.T. Comuna Zemeș, strada Principală nr. 200, de luni până vineri, între orele 08.00-13.00. 3.3. Costul și condițiile de plată pentru obținerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 10 lei, se poate achita numerar la casieria UAT Comuna Zemeș. 3.4. Data-limită pentru solicitarea clarificărilor: 14/06/2021, ora 13.00. 4. Informații privind ofertele: 4.1. Data-limită de depunere a ofertelor: 23/06/2021, ora 13.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Registratura UAT Comuna Zemeș, strada Principală, nr. 200, județul Bacău. 4.3. Numărul de exemplare în care trebuie depusă fiecare ofertă: un exemplar. 5. Data și locul la care se va desfășura ședința publică de deschidere a ofertelor: 24/06/2020, ora 10.00, la sediul UAT Comuna Zemeș, str. Principală nr. 200, județul Bacău. 6. Denumirea, adresa, numărul de telefon și/sau adresa de e-mail ale instanței competente în soluționarea litigiilor apărute și termenele pentru sesizarea instanței: Tribunalul Bacău, Str. Ştefan cel Mare nr. 4, tel: 0234/514419, fax 0234/525211, email tr-bacau-info@just.ro. 7. Data transmiterii anunțului de licitație către instituțiile abilitate, în vederea publicării: 26/05/2021
Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 12 iunie 2021
12/06/2021 10:22

Calendar Crestin Ortodox. Sărbătoare 12 iunie 2021. Pe data de 12 iunie, este prăznuit Sfantul Cuvios Onufrie. Calendar Crestin Ortodox. Sărbătoare 12 iunie 2021. Sfantul Cuvios Onufrie a trăit in juru ...

HOROSCOPUL ZILEI
12/06/2021 05:47

 BERBEC Accentul zilei revine segmentului amoros. Atat in relatia cu persoana iubită cat si in relatia cu copiii se intrezăresc schimbări plăcute, mai mult sau mai putin. TAUR Situatia ta financiar ...

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 11 iunie 2021. Cui să-i spui
11/06/2021 16:05

Calendar Crestin Ortodox. Sărbătoare 11 iunie 2021. Pe data de 11 iunie, este prăznuit Sfintul Luca al Crimeei. De asemenea, este amintit Sfantul Vartolomeu. Calendar Crestin Ortodox. Sărbătoare 11 iuni ...

HOROSCOPUL ZILEI
11/06/2021 05:40

 BERBEC Ziua iti aduce multe schimbări in plan profesional. Se pare că unele relatii cu persoane care te-au sustinut pană acum in demersurile tale de la locul de muncă se vor reconfigura, dacă nu chi ...

Luna Nouă și eclipsa de Soare din 10 iunie 2021. Răspunsuri venite pe neașteptate
10/06/2021 13:51

Luna Nouă din semnul Gemenilor este insotită si de o eclipsă partială de Soare cu o acoperire foarte mică, in Romania fiind vizibilă in partea de nord si in centrul tării. În plus, alături de Soar ...

Eclipa de Soare. Ziua Inelului de Foc
10/06/2021 09:02

    Pe data de 10 iunie 2021 va avea loc o Eclipsă Inelară de Soare şi va putea fi văzută in Romania, dar numai intr-o anumită regiune a tării. Deoarece orbita Lunii nu este perfect circular ...

HOROSCOPUL ZILEI
10/06/2021 05:23

BERBEC Sunteti obligat să dati un răspuns cat mai rapid la propunerea care vi se face dimineata pentru o noua ocupatie sau contract. Aveti contraargumente puternice, dar parcă nimeni nu vrea azi să vă asc ...

HOROSCOPUL ZILEI
09/06/2021 05:20

 BERBEC Accentul zilei revine segmentului amoros. Atat in relatia cu persoana iubită cat si in relatia cu copiii se intrezăresc schimbări plăcute, mai mult sau mai putin. TAUR Situatia ta financiar ...

HOROSCOPUL ZILEI
08/06/2021 05:34

Berbec Planuri de vacantă. Poate plecati pe undeva măcar o zi, două, să vă incărcati bateriile si să mai luati o pauză de la locul de muncă. Taur Partenerul de viată trece printr-o perioadă difici ...

Arhiepiscopia Iașilor sărbătorește 380 de ani de la aducerea moaştelor Sfintei Cuvioase Parascheva
06/06/2021 10:38

Biroul de presă al Arhiepiscopiei Iaşilor anuntă că in zilele de 12 şi 13 iunie, se aniversează 380 de ani de la aducerea moaştelor Sfintei Cuvioase Parascheva de la Constantinopol la Iaşi. În an ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei