Tipologia Foc

default

Dimensiune font:

| 27-10-2012 12:31

Tipologia Foc

 

emoții: mania/bucuria;
culoare: roșu;
organ:inima;
organ de simț: limba;
expresivitate: râs;
forma: ascuțită

Bucuria: Emoția Focului

Ceva s-a pierdut în traducerile străvechi taoiste referitor la bucurie, emotia asociată elementului Foc. Adevăratul sens este cel de prea multă bucurie, un exces care în zilele noastre l-am denumi manie. Cand persoanele Foc se simt echilibrate, ele cu siguranță experimentează și radiază bucurie din adâncul inimii lor. Pentru o persoană Foc, bucurie înseamna dragoste. Fără dragoste, nu sunt șanse de bucurie prea mari.

Din nefericire pentru Foc, dragoste înseamna romantism în exces. O persoană Foc care nu este iubită și care nu iubește poate să se confrunte cu serioase depresii. Deși iubirea familială și cea platonică sunt extrem de importante, deseori nu este îndeajuns. Este dureros să simți că dragostea ta nu este îndeajuns, sau nu este adecvată. Disperarea este emoția complementară a bucuriei. Trist, dar aceasta este situația persoanelor Foc care experimentează adesea în inima lor că nu sunt deschise catre dragoste.

 

Personalitatea Foc trăsături și caracteristici

Preocupări de bază:

Dragoste, stabilitate emoțională

Relații fericite

Spontaneitate

Rușine

Intimitate și incredere

Abandon

 

Când persoanele Foc sunt fericite și sănătoase, ele radiază dragoste și bucurie. Spontaneitatea lor, amuzamentul, charmul extraordinar îi aduc în centrul atenției prietenilor. Amuzamentul este cheia în toate relațiile lor. Dacă nu simt distracție la muncă, ei abandonează. Dacă învățatul nu este distractiv, vor eșua, nu conteaza cât de inteligenți sunt. Dacă nu se mai simt bine cu partenerul, devin depresivi și eventual pleacă sau iși determină partenerul să plece. Au dificultăți adesea să fie buni parinți pentru bebeluși, sunt mai degrabă buni parinți pentru  copiii mai marișori cu care se pot distra.

Cei din Foc au nevoie de dragoste cum au alții nevoie de aer si apă. Au nevoie de alți oameni pentru a fi compleți, pur și simplu nu sunt facuți să fie singuri. Dacă nu iubesc sau nu se simt iubiți, tind să se simtă rușinați ; le este rusine sa nu fie iubiți sau să aibă un gol în inimă. Asta îi duce adesea la severe depresii.

Nevoia lor pentru asigurări permanente și aprobare cauzeaza la Foc să se atașeze prea repede sau inadecvat, sfârșind în neînțelgere și situații traumatizante. Aceasta rezultă din lipsa de încredere în ei înșiși sau în ceilalți fără să realizeze că ei inșiși au orchestrat acele situații tensionante grăbind și punând presiune prea mare în relații.

Această nevoie de a fi conectați cu alții face din persoanele Foc niște buni performeri, stralucesc atâta timp cât sunt în atenția tuturor, dar pot cădea în cea mai sumbră stare odată ce nu mai sunt pe scenă.

Nu sunt doar buni performeri când sunt pe scenă, sunt născuți povestitori. Au o creativitate marită și exagerarile lor sunt aduse la nivel de artă. Ei spun povești , nu minciuni. Și au totdeauna cele mai creative scuze. Când ascultă muzica ei trebuie sa se miste. Ritmul este fundamental pentru ei, in special pentru ca organul asociat lor este inima. Ii face sa se simta calmi si echilibrati. Sunetele dizarmonioase îi distrag, uneori îi face iritabili și furioși.

Deși persoanele Foc au minți strălucitoare, agile, energia lor este împrăștiată. Se aseamănă cu niște licurici, strălucitori și frumoși, în mișcare, greu de prins. Taoiștii din vechime spuneau că așa cum focul se poate susține daca este alimentat de lemn, emoțiile persoanei Foc vor fi mai vii dacă sunt alimentate de alții (în special de persoanele Lemn). Pentru persoana Foc bucuria vine din exterior nu din interior. Atâta timp cât sunt in căutarea dragostei, aduc o mare bucurie celorlalți. Când sunt răniți, ei se izolează, rănindu-se singuri destul de adânc. Este emoționant sa îi vezi cum țâșnesc dintr-o depresie când chiar și un gest modest de prietenie le este oferit. Sunt excesiv de intuitivi cu ceilalți, însă nu cu ei înșiși.

 

Raspunsul Focului la viață – transformare și probleme

Iubire si legături

Autoizolare optimistă

Vulnerabil auto-blamat

Intreținerea rușinii

Glumeț

 

Când apar transformări și probleme în viață, cei din Foc devin centrul evenimentului sau al problemei prin încercarea de a susține pe ceilalți și de a-i feri de durere. Aceasta poate fi un dar dar poate fi și o problemă pentru ei. Persoanele Foc sunt atât de sensibile la emoții și durerile inimii incat se supra identifică și se leaga de ceilalți până la punctul de a sacrifica propria pace a minții, sau chiar siguranța, încercând să ajute la ușurarea păcatului și a agoniei.

Inima persoanei Foc se afla la locul ei, deși adesea acționează necorespunzător încercând să-și înveselească prietenii sau chiar necunoscuții. Persoana Foc are nevoie să iși reamintească că un bocet este perfect adecvat la funeralii – sau chiar la nuntă. Nu este atribuția lor să îi faca pe alții veseli sau bine dispuși.

O parte din necesitatea lor de a rezolva durerile de cap ale altora reflecta propria lor insecuritate. Dacă persoana Foc se simte îndrăgită, se poate separa cu ușurință de nefericirea celorlalți. Un pic de încurajare, căldură, afecțiune și dragoste face mult pentru a le reaminti că sunt valoroși.

 

Relațiile persoanelor Foc

Persoana Foc poate experimenta mult amuzament și iubire cu o altă persoană Foc dacă dorește să împartașească atenția cu ea. Trebuie sa fie atentă să nu pornească la turație maximă, relații intense, care pot să ardă rapid și să se epuizeze.

Persoana Foc adoră persoana Lemn, deoarece Lemnul alimentează energia Focului și îl face să se simtă iubit. Lemnul iubește persoana Foc deoarece modul în care Focul se aprinde când Lemnul este in jur face persoana Lemn să se simta puternică. Lemnul și Focul sunt buni parteneri în majoritatea relațiilor, în special cele romantice. Focul și Pământul nu au multe în comun, dar persoana Pamant poate fi amuzată de personalitatea Focului, în doze mici, și Focul adeseori se bucură de calmul, natura așezată a persoanei Pământ.

Metalul și Focul pot avea un dinamism interesant în sensul că energia împrăștiată a Focului poate să distragă persoana Metal foarte organizată. Uneori căldura persoanei Foc este în doza bună pentru a topi răceala exterioara a persoanei Metal. Dacă au dispoziția necesară, persoanele Metal sunt foarte bune în a organiza comportamentul eclectic al persoanelor Foc.

Apa domolește focul, și este modalitatea prin care persoana Apă face față persoanei Foc nărăvașe. Apa poate reprezenta un bun echilibru, deși uneori Focul se poate simți prea subjugat de personalitatea Apei.

 

Focul și limitele

Limitele reprezintă o problema majoră pentru Foc. Comportamentul lor seamană cu o flamă strălucitoare, pâlpâitoare care invadează și arde totul în calea ei.

Deoarece pentru persoana Foc totul este despre emoțiile, sentimentele și nevoia lor de siguranță, ei au  puțină răbdare pentru relații, să le dezvolte până în punctul în care devin o pace comfortabilă pentru toti cei implicați. Persoana Foc este angajatul proaspăt care gândește că este perfect adecvat să iși invite CEO (pe care încă nici nu îl cunoaște) la un grătar urmatorul week-end !

Focul este ușor și frecvent infatuat și va împinge lucrurile prea rapid spre intimitate la orice nivel. Dacă întâlniți pe cineva necunoscut la cafenea dimineața și deodată descoperiți că începe să împărtășească detalii personale din viața sa și apoi vă invită la sărbătorirea zilei de naștere, probabil că aveți de a face cu o persoană Foc care a ințeles greșit deschiderea dumneavoastră și dorește să creeze deja o conexiune rapidă.

Daca nu sunteți aventuros la fel ca persoana Foc atunci când își formează o prietenie rapidă, să nu fiți surprins dacă Focul nu va observa semnalale dumneavoastră să o lase mai ușurel. Este neplăcut, dar Focul în situația în care este refuzat poate să vă facă să vă simțiți vinovați. Sau poate să nu observe și să dispară dupa colț căutând amuzamentul cu alta persoană.

 

Emoții in exces si comportamentul Focului

Dezorganizat nărăvaș

Foarte neclar

Autoblamare exagerată

Autoizolare

Inconsistență

Neplăcere lipsită de bucurie

Nepăsător lipsit de dragoste

Rece și predictibil

 

Trăsăturile și caracterisiticile persoanei Foc

Iubitor plin de spontaneitate

Charmant și impulsiv

Animat împrăștiat

Capricios intuitiv

Magnetic amuzant

Rușinos cochet

 

Persoana Foc este la parametrii ei maximi mentali, afectivi, emoționali și spirituali când are grijă de emoțiile inimii sale. Mai multe studii stiintifice au demonstrat ca singuratea si lipsa de dragoste și intimitate crează boala corpului fizic. Este cu atat mai esențial pentru Foc să rămână conectați cu alți oameni si sa nu se izoleze atunci cand sunt raniti in sentimentele lor. Chiar și o mică atenție plină de dragoste le poate bucura inima. Atrăgând energiile dispersate spre interiorul ființei și convertind atenția către tot ceea ce este real mai degraba decat dorințele pline de romantism « ce ar fi putut fi « , vor conduce în final la vindecarea inimii persoanei Foc.

 

Trăsăturile fizice pentru persoana Foc

 

Persoana Foc are de obicei un corp alungit, subțire : o talie lungă și șolduri înguste, cu partea de sus a corpului îngusta, lungă, și mai slabită decat partea de jos. Focul are de obicei fie o foarte dreaptă postură, fie are spatele înovoiat. Ambele posturi protejează inima. Dacă menții o foarte dreaptă si verticala postura, trunchiul va prezenta o bariera inflexibila inconurand inima. Indoit, cu umerii rotunzi, da impresia ca iti protejezi inima de vulnerabilitate si suferinta. Indiferent de postura, majoritatea celor din Foc sunt slabi ca aspect, subdezvoltati sau cu pieptul incovoiat.

Cei din Foc își mișcă totdeauna o parte a corpului, bătând cu degetele pe masă, frământându-se în scaun, unduind pe muzică. Dacă vrei să torturezi o persoană Foc, leaga-i mâinile la spate și apoi pune-I să iți povestească ceva. O să vedeți că dacă mâinile îi sunt legate, așa o să îi fie și limba.

Cere-i cuiva din Foc să stea nemișcat ca să îi simți direcția Qi-ului, energia în înteriorul corpului său. Bineînțeles că el va gândi ca sună amuzant si va fi dornic să stea în fața ta să arunci o privire la Qi-ul sau care nu poate fi sesizat așa ușor. Va fi ca o aventura distractivă. Vei face un pariu în interiorul tău înainte de a începe acest experiment relativ la câte ori îi vei reaminti să stea nemișcat.

Eventual veți putea sesiza că Qi-ul său se ridică spre în sus, dar spre deosebire de qi-ul persoanei Lemn, unde energia călătorește în sus  ferm și puternic pornind dintr-o puternică rădăcină în pământ, Qi-ul persoanei Foc izbucnește din pământ și traversează picioarele și bustul. Cu cât este persoana Foc mai sănătoasă, cu atat mai mult Qi va dispersa din piept, zona inimii, și prin ochii scânteietori. Când Focul este dezechilibrat, Qi-ul lui este blocat în piept, protejându-le în exces inima.

Pentru mine, corpul cuiva din Foc arată ca o flacără lungă, subțire, tremurătoare susceptibilă la fiecare adiere să se unduiască.

 

 

http://xingshenzhuang.ro

 

 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

05:08

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt, telefon/fax 0233/255.023, e-mail: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Trup de pasune Neagra I, in suprafata totala de 2,25 ha, compus din numarul cadastral 50644, in suprafata de 1,18 ha, situat in extravilanul comunei Tasca si numarul cadastral 50650, in suprafata de 1,07 ha, situat in intravilanul comunei Tasca, apartine domeniului public al Comunei Tasca, conform caietului de sarcini, H.C.L. Tasca nr. 39/18.04.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Secretariat, din cadrul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei, se achita cu numerar la Casieria Comunei Tasca. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.05.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 27.05.2024, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.05/2024, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios -Administrativ a Tribunalului Neamt, Piatra-Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233/212.717, fax 0233/232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.04.2024.
PORECLA SEXUALĂ a zodiei tale
26/06/2021 17:01

  Berbec – "Omul minutului" Acest semn de foc este cunoscut ca un jucător rapid, un impulsiv robust căruia ii place sexul pur şi mai puţin detaliile romantice care l-ar putea condimen ...

Schimbarea la care nu se aștepta o ZODIE. Astrolog: ”Va fi o nebunie!”-VIDEO
21/11/2019 08:41

 Pe parcursul lunii noiembrie, horoscopul dragostei capătă o nouă valentă pentru o zodie. „Venus in Săgetător inseamnă că iubirea capătă o nouă valentă, este mai pozitivă, este plină d ...

Cel mai mare păcat pe care îl fac femeile în timpul postului! Părintele Calistrat a transmis un mesaj
17/11/2019 10:14

Suntem in perioada Postului Crăciunului, iar părintele Calistrat vorbeste despre unul dintre păcatele mari pe care femeile il fac acum. Potrivit preotului, acestea ar trebui să fie mult mai atente la rugăc ...

​Horoscopul pentru marti 12 noiembrie 2019
12/11/2019 04:00

BERBEC Veti descoperi ca o situatie nu trebuie sa fie neaparat logica pentru a avea un final fericit. Inregistrati un varf de "incasari" fara precedent, din relatii comerciale la care nu va pricepeti ...

Ce înseamnă dacă visez că îmi cad dinții. Grijă mare!
11/11/2019 10:04

    Ce inseamnă dacă visez că imi cad dintii. Ar trebui să ai grijă! Cum se interpretează acest tip de vis. Iată la ce să fii atent.        Ce inseamnă dacă visez ...

Ce NU trebuie sa faci SUB NICIO FORMA de Mihail si Gavril! Lucrul care este INTERZIS cu desavarsire! E PACAT mare sa faci asta
07/11/2019 16:03

  Ce nu trebuie să faci pe noiembrie, de Sfintii Mihail si Gavril.   Sfintii Mihail si Gavril este una dintre cele mai importante sărbători ale toamnei. Acesti doi sfinti sunt cinstiti ...

O stiinta milenara: zodiacul indian
08/09/2019 20:47

  In tara multiplelor stiinte, tehnici si experiente spirituale, demersul de cunoastere al naturii umane ce se bazeaza exclusiv pe folosirea horoscopului este primordial. Va prezentam deci acest zodiac ...

 Fazele lunii, zodiile si viata zilnica
08/09/2019 10:49

Cunoastem faptul ca in astrologie luna simbolizeaza principiul feminin, sufletul, calitatile psihice, sanatatea, sensibilitatea si inconstientul. Ea parcurge patru perioade (luna in descrestere,luna noua, lu ...

 Casele astrologice
07/09/2019 10:52

Casele astrologice sunt foarte importante atunci cand se face citirea unui horoscop. Pe parcursul vietii vei petrece mai mult timp in unele case astrologice dacat in altele. Casele pot determina daca esti o ...

BABA VANGA previziuni 2019 - predicții surprinzătoare
01/09/2019 10:01

  Descriere foto: BABA VANGA PREDICTII 2019   BABA VANGA previziuni 2019. Baba Vanga a făcut predictii pentru 2019. Desi a murit in 1996, ea a făcut predictii pană pentru secolul 51 cand, ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei