Tipologia Foc

default

Dimensiune font:

| 27-10-2012 12:31

Tipologia Foc

 

emoții: mania/bucuria;
culoare: roșu;
organ:inima;
organ de simț: limba;
expresivitate: râs;
forma: ascuțită

Bucuria: Emoția Focului

Ceva s-a pierdut în traducerile străvechi taoiste referitor la bucurie, emotia asociată elementului Foc. Adevăratul sens este cel de prea multă bucurie, un exces care în zilele noastre l-am denumi manie. Cand persoanele Foc se simt echilibrate, ele cu siguranță experimentează și radiază bucurie din adâncul inimii lor. Pentru o persoană Foc, bucurie înseamna dragoste. Fără dragoste, nu sunt șanse de bucurie prea mari.

Din nefericire pentru Foc, dragoste înseamna romantism în exces. O persoană Foc care nu este iubită și care nu iubește poate să se confrunte cu serioase depresii. Deși iubirea familială și cea platonică sunt extrem de importante, deseori nu este îndeajuns. Este dureros să simți că dragostea ta nu este îndeajuns, sau nu este adecvată. Disperarea este emoția complementară a bucuriei. Trist, dar aceasta este situația persoanelor Foc care experimentează adesea în inima lor că nu sunt deschise catre dragoste.

 

Personalitatea Foc trăsături și caracteristici

Preocupări de bază:

Dragoste, stabilitate emoțională

Relații fericite

Spontaneitate

Rușine

Intimitate și incredere

Abandon

 

Când persoanele Foc sunt fericite și sănătoase, ele radiază dragoste și bucurie. Spontaneitatea lor, amuzamentul, charmul extraordinar îi aduc în centrul atenției prietenilor. Amuzamentul este cheia în toate relațiile lor. Dacă nu simt distracție la muncă, ei abandonează. Dacă învățatul nu este distractiv, vor eșua, nu conteaza cât de inteligenți sunt. Dacă nu se mai simt bine cu partenerul, devin depresivi și eventual pleacă sau iși determină partenerul să plece. Au dificultăți adesea să fie buni parinți pentru bebeluși, sunt mai degrabă buni parinți pentru  copiii mai marișori cu care se pot distra.

Cei din Foc au nevoie de dragoste cum au alții nevoie de aer si apă. Au nevoie de alți oameni pentru a fi compleți, pur și simplu nu sunt facuți să fie singuri. Dacă nu iubesc sau nu se simt iubiți, tind să se simtă rușinați ; le este rusine sa nu fie iubiți sau să aibă un gol în inimă. Asta îi duce adesea la severe depresii.

Nevoia lor pentru asigurări permanente și aprobare cauzeaza la Foc să se atașeze prea repede sau inadecvat, sfârșind în neînțelgere și situații traumatizante. Aceasta rezultă din lipsa de încredere în ei înșiși sau în ceilalți fără să realizeze că ei inșiși au orchestrat acele situații tensionante grăbind și punând presiune prea mare în relații.

Această nevoie de a fi conectați cu alții face din persoanele Foc niște buni performeri, stralucesc atâta timp cât sunt în atenția tuturor, dar pot cădea în cea mai sumbră stare odată ce nu mai sunt pe scenă.

Nu sunt doar buni performeri când sunt pe scenă, sunt născuți povestitori. Au o creativitate marită și exagerarile lor sunt aduse la nivel de artă. Ei spun povești , nu minciuni. Și au totdeauna cele mai creative scuze. Când ascultă muzica ei trebuie sa se miste. Ritmul este fundamental pentru ei, in special pentru ca organul asociat lor este inima. Ii face sa se simta calmi si echilibrati. Sunetele dizarmonioase îi distrag, uneori îi face iritabili și furioși.

Deși persoanele Foc au minți strălucitoare, agile, energia lor este împrăștiată. Se aseamănă cu niște licurici, strălucitori și frumoși, în mișcare, greu de prins. Taoiștii din vechime spuneau că așa cum focul se poate susține daca este alimentat de lemn, emoțiile persoanei Foc vor fi mai vii dacă sunt alimentate de alții (în special de persoanele Lemn). Pentru persoana Foc bucuria vine din exterior nu din interior. Atâta timp cât sunt in căutarea dragostei, aduc o mare bucurie celorlalți. Când sunt răniți, ei se izolează, rănindu-se singuri destul de adânc. Este emoționant sa îi vezi cum țâșnesc dintr-o depresie când chiar și un gest modest de prietenie le este oferit. Sunt excesiv de intuitivi cu ceilalți, însă nu cu ei înșiși.

 

Raspunsul Focului la viață – transformare și probleme

Iubire si legături

Autoizolare optimistă

Vulnerabil auto-blamat

Intreținerea rușinii

Glumeț

 

Când apar transformări și probleme în viață, cei din Foc devin centrul evenimentului sau al problemei prin încercarea de a susține pe ceilalți și de a-i feri de durere. Aceasta poate fi un dar dar poate fi și o problemă pentru ei. Persoanele Foc sunt atât de sensibile la emoții și durerile inimii incat se supra identifică și se leaga de ceilalți până la punctul de a sacrifica propria pace a minții, sau chiar siguranța, încercând să ajute la ușurarea păcatului și a agoniei.

Inima persoanei Foc se afla la locul ei, deși adesea acționează necorespunzător încercând să-și înveselească prietenii sau chiar necunoscuții. Persoana Foc are nevoie să iși reamintească că un bocet este perfect adecvat la funeralii – sau chiar la nuntă. Nu este atribuția lor să îi faca pe alții veseli sau bine dispuși.

O parte din necesitatea lor de a rezolva durerile de cap ale altora reflecta propria lor insecuritate. Dacă persoana Foc se simte îndrăgită, se poate separa cu ușurință de nefericirea celorlalți. Un pic de încurajare, căldură, afecțiune și dragoste face mult pentru a le reaminti că sunt valoroși.

 

Relațiile persoanelor Foc

Persoana Foc poate experimenta mult amuzament și iubire cu o altă persoană Foc dacă dorește să împartașească atenția cu ea. Trebuie sa fie atentă să nu pornească la turație maximă, relații intense, care pot să ardă rapid și să se epuizeze.

Persoana Foc adoră persoana Lemn, deoarece Lemnul alimentează energia Focului și îl face să se simtă iubit. Lemnul iubește persoana Foc deoarece modul în care Focul se aprinde când Lemnul este in jur face persoana Lemn să se simta puternică. Lemnul și Focul sunt buni parteneri în majoritatea relațiilor, în special cele romantice. Focul și Pământul nu au multe în comun, dar persoana Pamant poate fi amuzată de personalitatea Focului, în doze mici, și Focul adeseori se bucură de calmul, natura așezată a persoanei Pământ.

Metalul și Focul pot avea un dinamism interesant în sensul că energia împrăștiată a Focului poate să distragă persoana Metal foarte organizată. Uneori căldura persoanei Foc este în doza bună pentru a topi răceala exterioara a persoanei Metal. Dacă au dispoziția necesară, persoanele Metal sunt foarte bune în a organiza comportamentul eclectic al persoanelor Foc.

Apa domolește focul, și este modalitatea prin care persoana Apă face față persoanei Foc nărăvașe. Apa poate reprezenta un bun echilibru, deși uneori Focul se poate simți prea subjugat de personalitatea Apei.

 

Focul și limitele

Limitele reprezintă o problema majoră pentru Foc. Comportamentul lor seamană cu o flamă strălucitoare, pâlpâitoare care invadează și arde totul în calea ei.

Deoarece pentru persoana Foc totul este despre emoțiile, sentimentele și nevoia lor de siguranță, ei au  puțină răbdare pentru relații, să le dezvolte până în punctul în care devin o pace comfortabilă pentru toti cei implicați. Persoana Foc este angajatul proaspăt care gândește că este perfect adecvat să iși invite CEO (pe care încă nici nu îl cunoaște) la un grătar urmatorul week-end !

Focul este ușor și frecvent infatuat și va împinge lucrurile prea rapid spre intimitate la orice nivel. Dacă întâlniți pe cineva necunoscut la cafenea dimineața și deodată descoperiți că începe să împărtășească detalii personale din viața sa și apoi vă invită la sărbătorirea zilei de naștere, probabil că aveți de a face cu o persoană Foc care a ințeles greșit deschiderea dumneavoastră și dorește să creeze deja o conexiune rapidă.

Daca nu sunteți aventuros la fel ca persoana Foc atunci când își formează o prietenie rapidă, să nu fiți surprins dacă Focul nu va observa semnalale dumneavoastră să o lase mai ușurel. Este neplăcut, dar Focul în situația în care este refuzat poate să vă facă să vă simțiți vinovați. Sau poate să nu observe și să dispară dupa colț căutând amuzamentul cu alta persoană.

 

Emoții in exces si comportamentul Focului

Dezorganizat nărăvaș

Foarte neclar

Autoblamare exagerată

Autoizolare

Inconsistență

Neplăcere lipsită de bucurie

Nepăsător lipsit de dragoste

Rece și predictibil

 

Trăsăturile și caracterisiticile persoanei Foc

Iubitor plin de spontaneitate

Charmant și impulsiv

Animat împrăștiat

Capricios intuitiv

Magnetic amuzant

Rușinos cochet

 

Persoana Foc este la parametrii ei maximi mentali, afectivi, emoționali și spirituali când are grijă de emoțiile inimii sale. Mai multe studii stiintifice au demonstrat ca singuratea si lipsa de dragoste și intimitate crează boala corpului fizic. Este cu atat mai esențial pentru Foc să rămână conectați cu alți oameni si sa nu se izoleze atunci cand sunt raniti in sentimentele lor. Chiar și o mică atenție plină de dragoste le poate bucura inima. Atrăgând energiile dispersate spre interiorul ființei și convertind atenția către tot ceea ce este real mai degraba decat dorințele pline de romantism « ce ar fi putut fi « , vor conduce în final la vindecarea inimii persoanei Foc.

 

Trăsăturile fizice pentru persoana Foc

 

Persoana Foc are de obicei un corp alungit, subțire : o talie lungă și șolduri înguste, cu partea de sus a corpului îngusta, lungă, și mai slabită decat partea de jos. Focul are de obicei fie o foarte dreaptă postură, fie are spatele înovoiat. Ambele posturi protejează inima. Dacă menții o foarte dreaptă si verticala postura, trunchiul va prezenta o bariera inflexibila inconurand inima. Indoit, cu umerii rotunzi, da impresia ca iti protejezi inima de vulnerabilitate si suferinta. Indiferent de postura, majoritatea celor din Foc sunt slabi ca aspect, subdezvoltati sau cu pieptul incovoiat.

Cei din Foc își mișcă totdeauna o parte a corpului, bătând cu degetele pe masă, frământându-se în scaun, unduind pe muzică. Dacă vrei să torturezi o persoană Foc, leaga-i mâinile la spate și apoi pune-I să iți povestească ceva. O să vedeți că dacă mâinile îi sunt legate, așa o să îi fie și limba.

Cere-i cuiva din Foc să stea nemișcat ca să îi simți direcția Qi-ului, energia în înteriorul corpului său. Bineînțeles că el va gândi ca sună amuzant si va fi dornic să stea în fața ta să arunci o privire la Qi-ul sau care nu poate fi sesizat așa ușor. Va fi ca o aventura distractivă. Vei face un pariu în interiorul tău înainte de a începe acest experiment relativ la câte ori îi vei reaminti să stea nemișcat.

Eventual veți putea sesiza că Qi-ul său se ridică spre în sus, dar spre deosebire de qi-ul persoanei Lemn, unde energia călătorește în sus  ferm și puternic pornind dintr-o puternică rădăcină în pământ, Qi-ul persoanei Foc izbucnește din pământ și traversează picioarele și bustul. Cu cât este persoana Foc mai sănătoasă, cu atat mai mult Qi va dispersa din piept, zona inimii, și prin ochii scânteietori. Când Focul este dezechilibrat, Qi-ul lui este blocat în piept, protejându-le în exces inima.

Pentru mine, corpul cuiva din Foc arată ca o flacără lungă, subțire, tremurătoare susceptibilă la fiecare adiere să se unduiască.

 

 

http://xingshenzhuang.ro

 

 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<<Click pe locatie pentru detalii>>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

06:00

 VIDEO - Dansul dervișilor rotitori. Care este semnificație acestei ceremonii vechi de peste 700 de ani
28/10/2020 18:00

  De mai bine de şapte secole, urmaşii poetului Jalāl ad-Dīn Muhammad Balkhī, cunoscut in Turcia mai degrabă sub numele Mevlānā sau Rumi, duc mai departe un ritual mistic, o ascensiune spirituală ...

HOROSCOPUL ZILEI - 28 octombrie
28/10/2020 06:00

 BERBEC Este o zi foarte potrivită pentru rezolvarea problemelor casnice, mai ales dacă ati făcut promisiuni. Vă veti simti bine in mijlocul rudelor si prietenilor, dar nu veti vorbi prea mult cu nici ...

Vaticanul SE ÎNCHIDE publicului de Crăciun: Slujbele oficiate de papa Francisc se vor face fără credincioși și vor fi transmise online
28/10/2020 00:10

Slujbele de Crăciun oficiate de papa Francisc vor fi transmise online anul acesta, fără participarea directă a publicului din cauza pandemiei de coronavirus, a confirmat marţi un membru al Ambasadei German ...

 Ce legătură este între moaștele Sfântului Dimitrie Cel Nou și căderea comunismului. Ce spune Patriarhul Daniel
27/10/2020 13:15

  Patriarhul Daniel a sustinut, marti, că autorităţile comuniste au interzis inchinarea la sfintele moaşte in toamna anului 1989, iar in cateva luni intreg regimul a picat. A făcut această afirmatie ...

Ziua Sfântului Dimitrie Izvorâtorul de Mir. Ce legătură are cu Nicolae Ceaușescu
27/10/2020 09:43

  Astăzi este sărbătoarea Sfantului Dimitrie Cel Nou, protectorul Bucurestiului. Sfantul Cuvios Dimitrie cel Nou, prăznuit la 27 octombrie, a trăit in timpul Ţaratului vlaho-bulgar şi era dintr-un ...

HOROSCOPUL ZILEI - 27 octombrie
27/10/2020 00:01

 BERBEC Dispuneti de o rezervă de energie prin care ii puneti in inferioritate atat pe adversari, cat si pe prieteni. După-amiază, vă certati fară intentie cu persoanele de sex opus din anturaj. TAU ...

 65 de ani de la canonizarea primilor sfinți români
26/10/2020 14:07

  Întreaga lună octombrie a anului 1955 a fost consacrată prăznuirii canonizării primilor sfinţi romani: Sfantul Ierarh Calinic de la Cernica, Sfinţii Ierarhi şi Mărturisitori Mitropoliţii ...

 13.000 de bucureșteni s-au închinat la moaștele Sfântului Dimitrie Cel Nou
26/10/2020 13:56

  13.000 de bucuresteni au participat pană acum la pelerinajul organizat de Patriarhie la moastele Sfantului Dimitrie cel Nou, a declarat pentru G4Media.ro purtătorul de cuvant al Jandarmeriei Romane. ...

HOROSCOPUL ZILEI - 26 octombrie
26/10/2020 00:01

 BERBEC Este cu sigurantă ziua cea mai bogată in evenimente din această lună: primiti musafiri, plecati la drum si trebuie să finalizati si o parte din lucrările incepute. Relatiile cu rudele sunt i ...

HOROSCOPUL ZILEI - 25 octombrie
25/10/2020 00:01

   BERBEC Nu sunteti prea entuziasmat de aprecierile referitoare la realizările dv. Nu sunteti criticat, dar sperati să cuceriti imediat inima cuiva din anturaj. Seara, vizite la rudele cele mai d ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei