Tipologia Lemn

default

Dimensiune font:

| 27-10-2012 12:27

Tipologia Lemn

 

Personalitatea Lemn

emoții:                   mânie/pasiune
culoare:                 verde
organ:                   ficat
organ de simț:       ochii
expresie:               țipăt/exclamație
formă:                   dreptunghi

Toate persoanele Lemn sunt temperamentale. Când îi apucă nebunia, ei chiar devin nebuni. Sfatul cel mai bun este ca atunci când îi apucă, feriți-vă. Le place să arunce chiar cu lucuri. Aceasta este încercarea cea mai serioasă cu care se confruntă personalitatea Lemn: cum să își exprime mânia într-un mod contructiv si corect. Furia atrage de obicei furia din partea celorlalți, alimentând mânia si uneori amplificând-o, ceea ce într-un final poate fi periculos pentru toată lumea. Nu trebuie să fii psiholog ca să știi că mânia continuu necontrolată te trage în jos mental, emoâional și spiritual.

Unele personae Lemn încearcă să pluseze la comporrtamentul lor temperamental, încercând să fie extreme de drăguțe și amabile, dar poți simți mania care zace în spate și nevoia lor de control. Poți să o vezi de asemeni în intensitatea privirii și în tensiunea din și din jurul ochilor, fălcilor, umerilor și pieptului.

Mânia justificată, trebuie să o spun, este o componentă pozitivă care păstrează valorile și comportamentele noastre sub control. Persoana Lemn care își utilizează mânia corect este adeseori persoana care ne protejează, care ne apără. Este important să ne reamintim beneficiile mâniei și să respectăm partea lor pozitivă totdeauna. Când vei învăța mai multe despre trăsăturile fizice ale personalității Lemn, vei vedea că de cele mai multe ori ei lucrează în justiție, poliție sau în armată. Își utilizează astfel darul lor de mânie justificată pentru a-i proteja pe ceilalți.

Pasiunea este emoția complementară pentru Lemn. Este la fel de mult un dar dar și o provocare în egală măsură cu mânia. A trăi viața pasional, a îmbrățișa totul, tot ceea ce faci și simți nu garantează o viață perfectă, însă una productivă și puternică. Provocarea este să nu îți lași pasiunile să te copleșească astfel încât să devii insensibil la nevoile celorlalți.

Bineînțeles, toți avem mânie, nu doar cei cu predominanta Lemn, însă nu toți o manifestăm atat de frecvent și intens. Vei deveni mai sănătos la minte, corp și spirit dacă îți exprimi mânia la momentul și locul potrivit. Dar aceasta nu este întotdeauna posibil. De câte ori un șef, un coleg sau un angajat te-a înfuriat dar exprimarea mâniei ar fi făcut lucrurile și mai complicate? Ce e de făcut atunci? Dacă nu putem exprima mânia atunci când ea apare, e necesar să o eliberăm cât mai curând posibil. Mânia stocată, înmagazinată este toxică și duce rapid la o sănătate precară. Un prim pas este să admiți că ești mânios. Această recunoștere poate să îți permită să lași mânia sa se îndepărteze de tine. Înmagazinăm mânia pentru o mie de motive, dar indiferent care este motivul tău, încearcă să vezi că ai mai mult de căștigat din a o lăsa sa plece decăt din a o ține în tine.

S-a descoperit că acupunctura este o adevărată metodă de eliberare pentru mânia înmagazinată de mult timp în noi. Exercițiile regulate cum ar fi alergatul, mersul cu bicicleta, tai chi, qigong, yoga ajută de asemeni. Exercițiile competitive, deși scot în afară vaporii din corp, datorită faptului că sunt competitive reprezintă o metodă bună pentru eliberarea de mânie.

Aș vrea să spun că, la fel ca la mânie, cu toții experimentăm pasiunea. Dar aceasta nu este întotdeauna adevărat. Dacă pasiunea nu este un dar al tău natural, deschide-ți inima și mintea un pic la ideea de a trăi mai pasional. Vezi atunci cum te simți, vezi cum ar putea să îți îmbunătățească relațiile sau chiar activitatea de la servici. Nu va veni foarte ușor sau rapid, dar am convingerea că un pic de pasiune în plus îți va îmbunătăți viața.

 

Preocupările personalității Lemn

Creștere – control
Focalizare – dominare
Comandă – executare
Limite/reguli – învățarea răbdării
Competiție – învățarea iertării
Mânie – justiție
Agresivitate – învățarea altui punct de vedere
Putere – viitor(dezvoltare și creștere)

Copiii cresc mai rapid primăvara, sezonul elementului Lemn

 

Personalităție Lemn sunt născute lideri, deși nu întotdeauna au cele mai bune abilități de a conduce. Ei nu primesc ordine niciodată, nu le place să fie chestionați, de aceea este greu pentru ei să fie jucători de echipă. Ca și copacul cu care sunt asociați în teoria celor 5 elemente, ei sunt înrădăcinați adânc în crezurile lor, în special despre abilitățile, ideile, țelurile si abordărilor lor. Atât de tari sunt crezurile lor, încât este dificil pentru ei să vadă situațiile cu care se confruntă și prin prisma altui punct de vedere. Oamenii Lemn sunt foarte buni când vor să realizeze ceea ce cred ei cu tărie. Ceea ce îi face alunecoși este că ei sunt mai interesați de ceea ce cred ei că este adevărat mai degrabă decât ceea ce este real adevărat. Odată fideli unei idei, ei nu mai vor să fie deranjați de fapte. Cum îți poți imagina, mulți politicieni sau șefi de corporații sunt Lemn.

Cu cât cineva este mai în exces Lemn, cu atât este de presupus cî va tinde să acumuleze lucruri sau status sau valori care să îi reflecte puterea. Natura oemnilor Lemn este să se miște direct în sus, astfel încât dacă sunt prinși sau se mișcă pe orizontală devin repede depresivi. A face planuri este foarte important deoarece planurile reprezintă viitorul și mișcarea. Dacă ei nu pot participa la planuri ți progres, vor deveni mânioși, defocalizați și frustrate. Ei sunt auto-referențiali, dacă vrei să îi atragi de partea ta prezintă-le problema în termeni de cum îi va afecta pe ei și interesele lor.

 

Răspunsul celor din Lemn la evenimentele și schimbările care pot interveni în viață

Preiau controlul – eludează

Domninatori – planifică prea mult sau mult prea puțin

Intoleranți – oricând gata pentru competiție

Sparg sau modifică regulile – șovăitori

Când evenimentele și problemele care le pot schimba viața intervin, cei din Lemn trec la acțiune. Sunt cei care acționează. Vor încerca să preia repede controlul și să se îndrepte repede spre o rezolvare. Daca pentru asta trebuie să treacă peste niște reguli, fie! Dar sub un stres puternic ei pot totuși să paralizeze și să devină indeciși. Nevrând să renunțe la preluarea controlului, devin dominatoriși intoleranți față de ceilalți. Ei cred atât de puternic în bunele lor intenții de a restaura dreptatea încât deseori pierd privirea de ansamblu. Cu cât lupți mai mult cu o personalitate Lemn pentru control, cu atât ei se vor agăța mai mult de asta. Crezi sau nu dar cea mai bună modalitate de a convinge pe cineva Lemn să te asculte este să te relaxezi sau chiar să îi tachinezi. Atât timp cât nu pare că îi provoci sau că ești în competiție cu ei, te vor asculta și vor înceta lupta.

 

Relațiile celor din Lemn

Persoanele Lemn se potrivesc bine cu alte personae Lemn atât timp cât luptă pentru aceeași cauză.

Lemnul și Focul sunt o combinație foarte bună, chiar romantică, pentru că persoana Foc este alimentată de energia persoanei Lemn, iar cel din Lemn se simte puternic datorită efectului său asupra Focului.

Deoarece Lemnul controlează Pământul în tabelul celor 5 elemente, relația este mai benefică  pentru Lemn decât pentru Pământ, asta dacă nu cumva persoana Pământ este bucuroasă să serrveasca nevoile unei personae Lemn.

Persoana Metal, tăioasă si ascuțită poate tine Lemnul sub control, dar poate avea o relație dificilă cu ea din acelați motiv.

Relația Apă Lemn este una compatibilă. Lemnul va ajuta Apa să se focalizeze și să rămână pe cărare, în timp ce Apa va hrăni energiile persoanei Lemn și o va ajuta să descopere radăcina problemelor și sentimentelor.

 

Lemnul și limitele

Persoana Lemn are clar o problemă cu granițele. Lemnul întotdeauna le crează și le distruge. Lemnul este foarte conștient de ceea ce i se cuvine și știe unde încep și unde se termină granițele sale. Nu are o politică cu ușile deschise – dacă te invită probabil că ești binevenit. Dacă treci granița fără permisiunea sa, vei primi un răspuns plin de mânie.

Moto-ul lor este Ce e al meu e al meu, ce e al tău e al meu.

Partea mai puțin plăcută a acestei filosofii este că persoana Lemn îți va invada cu rapiditate spațiul intim, fie că acesta este locul din dormitor, la birou sau țara, pentru că aceasta este natura sa. Poate fi un invadator ca un huligan, sau pentru că vrea sau are nevoie de ce din ceea ce tu ai și aceasta îi motivează onorabil invazia. Dacă îți permiți să obiectezi la adresa bunelor sale intenții asta îl va enerva, iar situația inversă, când îi invadezi tu spațiul intim cu buen intenții, nu va fi tolerată. Lemnul are un standard dublul foarte explicit referitor la granițe. Celaltă fațetă a acestei împingeri a granițelor de către Lemn este că ei sunt foarte buni protectori ai societății, căutând constant ce este bun și ce este rău în lumea în care trăiesc.

Dacă persoana iubită, un prieten sau chiar un străin este tratat incorect, este în natura persoanei Lemn să nu ezite să treacă peste orice barieră, fizică sau emoțională, și să protejeze sau să salveze. Lemnul este un adversar sau apărător extrem de puternic.

 

Excesele de emoții și comportament ale Lemnului

Mânie              compulsiv
Neliniștit          hipersexual
Neîmplinit        insomnie
Nesatisfăcut     tensionat
Iritabil

 

Deficiențele de emoții și comportament ale Lemnului

Letargic                        anxios
Depresiv                       nervos
Nehotărât                     impotent
Ușor de copleșit           frigid
Hiersenzitiv la insulte

 

Trăsăturile și caracteristicile personalității Lemn

Stăpânit        zgomotos
Conducător   încrezător
Competitive   protectiv
Pasional         hotărât
Focalizat        inovator
Inrădăcinat     auto-referențial

 

Cel mai bun tratament pentru persoana Lemn este să o lase mai ușurel și să miroase  trandafirii. Meditația este un medicament dovedit pentru Lemn, dar este greu să îi convingi să stea nemișcați perioade lungi de timp. Creativitatea fără competiție poate vindeca un Lemn stresat. Focalizarea ajută Lemnul să ia decizii și să ducă la bun sfârșit scopul țelurile lor. Pasiune, cealaltă fațetă a mâniei, ajută Lemnul să își îndeplinească visele de a lumea un loc mai plăcut.

 

 

http://xingshenzhuang.ro

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<<Click pe locatie pentru detalii>>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

00:09

 Meseria de vrăjitoare, destul de profitabilă. Câștig mediu lunar - 3.000 de euro
20/10/2020 08:32

  În ultima vreme, au apărut tot mai multi oameni care-si spun „vrăjitori”. Hashtag-ul #witchesofinstagram are peste 5.4 milioane de postări, in timp ce pe Google obtii 35 de milioane ...

HOROSCOPUL ZILEI - 20 octombrie
20/10/2020 00:00

 BERBEC Nu vă intelegeti prea bine cu vecinii. Barfele vă enervează (mai ales că sunteti in centrul atentiei). Uitati că aveti incă multe pregătiri de făcut si este normal că cei lipsiti de noroc ...

HOROSCOPUL ZILEI - 19 octombrie
19/10/2020 00:01

 BERBEC Este cu sigurantă ziua cea mai „bogată” in evenimente din această lună: primiti musafiri, plecati la drum si trebuie să finalizati si o parte din lucrările incepute. Re ...

18 octombrie, sărbătoarea Sfântului Luca. Mare hram pentru creștinii ortodocși
18/10/2020 10:40

 Sfantul apostol si Evanghelist Luca s-a născut in Antiohia, fiind din neam sirian. Acesta a studiat medicina si arta, iar credinaa in Dumnezeu l-a adus la Ierusalim unde a devenit apostol al Domnului Iis ...

HOROSCOPUL ZILEI - 18 octombrie
18/10/2020 00:00

  BERBEC Tensiunea de la serviciu este din ce in ce mai accentuată si simtiti nevoia unei libertăti mai mari. Faceti planuri pentru schimbări majore, dar fără să vă sfătuiti cu nimeni si veti fi ...

Vrei să ai noroc? Fă o RUGĂCIUNE pentru minuni imposibile la SFÂNTA RITA. Ajută mereu
17/10/2020 19:51

    Sfanta Rita din Cascia este numită patroana cauzelor imposibile, deoarece ­n-au rămas fără rezolvare nici cele mai grele  ...

Rugăciune pe timp de COVID - Cereți ajutor de la Arhanghelul Rafel. Îndrumări speciale și efecte miraculoase
17/10/2020 15:07

    Fie că e vorba de o stare care vă pune viata in pericol, de o rană dureroasă sau de o problemă gravă de sănătate, Arhanghelul Rafael vă poate oferi un ajutor esential. Arhanghelul Rafae ...

HOROSCOPUL ZILEI - 17 octombrie
17/10/2020 00:01

   BERBEC Elementul surpriză domină acest interval ce debutează fără a anuntă schimbări importante. Dorinta de putere si de actiune te imping să te porti diferit. Neintelegerile parteneriale ...

HOROSCOPUL ZILEI - 16 octombrie
16/10/2020 00:01

 BERBEC Este o zi foarte potrivită pentru rezolvarea problemelor casnice, mai ales dacă ati făcut promisiuni. Vă veti simti bine in mijlocul rudelor si prietenilor, dar nu veti vorbi prea mult cu nici ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei