​​VIDEO FOTOGALERIE Mii de persoane au participat la pelerinajul de Rusaliile Catolice de la Şumuleu Ciuc.

image-2021-05-22-24813722-0-pelerinajul-sumuleu-ciuc-2021

Dimensiune font:

| 23-05-2021 08:52

 Mii de oameni au participat, sâmbătă, la Şumuleu Ciuc, la tradiţionalul pelerinaj de Rusaliile Catolice şi s-au rugat Fecioarei Maria să îi ocrotească, să le dea sănătate şi să îi întărească pentru a depăşi perioada dificilă prin care trecem, relatează Agerpres într-un reportaj de la eveniment.

După ce anul trecut impresionanta procesiune a fost anulată din cauza pandemiei de Covid-19, în acest an oamenii au venit cu bucurie şi speranţă la pelerinaj şi au urcat cu zâmbetul pe buze muntele Şumuleu, până la altarul în aer liber unde s-a oficiat Sfânta Liturghie.

  •  

La primele ore ale dimineţii, locul de pelerinaj a fost acoperit complet de ceaţă iar termometrele nu arătau mai mult de 1 grad Celsius, dar, încet-încet, vremea s-a încălzit, a ieşit soarele şi oamenii au început să vină şi să-şi ocupe locurile stabilite de organizatori.

Grupurile de pelerini s-au rugat pe toată durata procesiunii sau au cântat imnuri bisericeşti, unii dintre ei fiind îmbrăcaţi în port popular.
 
 

 

 
Printre participanţi s-au numărat şi copii foarte mici, purtaţi în braţe sau în cărucioare de părinţii lor, dar şi persoane în vârstă sau cu probleme medicale, unii folosindu-se de bastoane sau cârje pentru a urca muntele.


„Am 75 de ani, am venit din Ciceu cu bicicleta, până la biserica franciscană, apoi pe jos. Am avut ambiţie şi mă rog să mă ajute Sfânta Maria să fiu sănătos. Anul trecut tare greu a fost că nu am putut să fiu aici, am ascultat la radio slujba, iar la anul, dacă trăiesc, voi veni din nou”, a spus un pelerin care stătea aşezat singur, lângă altar şi se ruga continuu.

Un alt pelerin, din judeţul Mureş, a spus că vine la Şumuleu Ciuc pentru sufletul său şi să se roage „pentru familie, pentru toată lumea”. Un bărbat care tocmai sosise din Satu Mare a mărturisit că nu mai vrea să se repete ce s-a întâmplat anul trecut. „Tare greu a fost, ne-am rugat de acasă ca totul să se termine”, a spus el.

Două femei, venite din Bacău, au afirmat că nici nu au simţit când au urcat muntele, fiind fericite că au putut participa la pelerinaj, pentru a o ruga pe Fecioara Maria să le dea sănătate, „să scăpăm de pandemie, de măşti, de tot”.

Unii dintre credincioşi nu au folosit ruta obişnuită pentru a ajunge la altarul în aer liber, ci au urcat spre locul slujbei pe un deal abrupt, denumit şi „Drumul Crucii”, care porneşte la câteva sute de metri de catedrala franciscană şi pe care se află 14 cruci ce simbolizează locurile de oprire ale lui Isus pe Golgota. La fiecare dintre cruci s-au oprit şi au rostit rugăciuni şi unii dintre ei s-au recules la patru vechi lăcaşe de cult din zonă: Capela Salvator, Capela lui Iisus Suferind, Capela Sfântul Anton şi Capela Sfântul Ioan din Nepomuk.
 
 
 
 
 
Între timp, de la altarul în aer liber s-au rostit rugăciuni şi s-au cântat imnuri religioase, pentru ca pelerinii să se pregătească pentru Sfânta Liturghie. Organizatorii i-au rugat pe participanţi să poarte mască, să păstreze distanţa de 1,5 metri între familii şi să aibă grijă unii de alţii. Zeci de voluntari le-au oferit măşti de protecţie pelerinilor care nu purtau sau nu aveau asupra lor.


În jurul orei 12.00, a ajuns la locul evenimentului steagul sfânt al Şumuleului, Laborumul, un steag al victoriei, purtat de cei mai merituoşi elevi ai Liceului Romano-Catolic „Segítő Mária”, însoţiţi de alţi pelerini, dar şi de autorităţi religioase sau locale. 
Unul dintre cei mai cunoscuţi pelerini este Balázs József, un pictor din Joseni, în vârstă de 67 ani, care vine de 28 de ani la Şumuleu, împreună cu credincioşi din satul său şi care spune că în fiecare an se bucură că poate să îi mulţumească Fecioarei Maria pentru ocrotirea sa.

Anul trecut, Balázs József a fost unul dintre puţinii pelerini cărora li s-a permis accesul la Şumuleu Ciuc, acesta aducând cu el panglicile de rugăciune ale credincioşilor care nu au putut participa.

„Am venit de la Joseni, 60 kilometri, 50 de kilometri peste munţi. Venim în fiecare an, pentru că asta este cea mai mare sărbătoare a noastră. Venim ca să-i mulţumim Fecioarei pentru cele bune care s-au întâmplat, pentru că ne-a ocrotit şi ne-a apărat de virusul acesta, de boala aceasta urâtă şi îi cerem ajutorul pentru viaţa noastră de mai departe. (...) Anul trecut am venit singur şi anul acesta am venit cu mai mulţi, nu cu atâţia câţi au vrut să vină, dar acesta este un semn că Fecioara Maria ne arată că merită să avem grijă de acest obicei şi ne spune: Eu vă ocrotesc pe drumul acesta şi poate că la anul veţi veni şi mai mulţi. Simt o mare bucurie, o iubire pentru toată lumea şi vă spun că sunt şi mai mândru şi mai bucuros când vă văd şi pe dumneavoastră, fiindcă sunteţi români şi sărbătoriţi cu noi împreună şi ne cade bine”, a spus Balázs József.
 
 

 

 
Rectorul bisericii franciscane de la Şumuleu Ciuc, părintele Guia Laurean Hugo, a explicat importanţa acestui pelerinaj, care îi învaţă pe oameni să se roage împreună cu Fecioara Maria, mesajul evenimentului din acest an fiind acela că este bine să avem încredere în Dumnezeu, care ne dă întotdeauna ceea ce avem nevoie.


„Acest pelerinaj este pentru noi important pentru că ne învaţă să ne rugăm cu Sfânta Fecioară Maria, cum au făcut şi apostolii. Şi această rugăciune împreună cu Fecioara Maria aduce ca dar Duhul Sfânt în viaţa noastră, acel Duh Sfânt prin care putem să trăim, să dăm mărturie de credinţa noastră şi de rădăcinile noastre. Mesajul pelerinajului din acest an ar fi acel adevăr etern că e bine să avem încredere în bunul Dumnezeu, să credem în El, pentru că El este stăpânul timpului, al istoriei şi întotdeauna ne dă ceea ce avem nevoie. Şi în acest an, în care biserica noastră are în centrul atenţiei familiile, Sfântul Iosif, Sfânta Euharistie, pot să-i îndrum şi să-i încurajez pe credincioşi să trăiască cu aceste daruri, cu familia, cu mijlocirea sfinţilor şi cu acele sacramente care ne întăresc în credinţă, ca să putem trece prin orice obstacol care aduce viaţa în calea noastră”, a spus părintele Guia Laurean Hugo.

Liturghia de Rusalii a fost oficiată de episcopul auxiliar de Alba Iulia, Kerekes Laszlo, numit anul trecut în această funcţie de Papa Francisc, iar predica a fost rostită de părintele Salamon József, din Ghimeş-Făget.
 
 

 

 
În mesajul de învăţătură către credincioşi, preotul Salamon József a vorbit despre importanţa traiului în comunitate, despre puterea credinţei, dar şi despre viaţa trăită cu entuziasm şi despre responsabilitatea pe care o au adulţii faţă de tânăra generaţie.


„Ce minunat e că avem rădăcini şi putem să ne reîntoarcem la rădăcini şi la credinţa în Dumnezeu, pentru că dacă Dumnezeu e cu noi, cine poate fi împotriva noastră? (...) Avem nevoie de locul acesta, de Şumuleu, ca Mama Noastră, Sfânta Maria, să aibă grijă de noi, avem nevoie să ne uităm în ochii Sfintei Maria şi să vedem zâmbetul ei, pentru că aşa rămânem puternici”, a spus părintele Salamon József, în predica sa.

Printre pelerinii din acest an s-au numărat vicepremierul Ungariei, Semjen Zsolt, şi secretarul de stat pentru politici naţionale din Guvernul Ungar, Potápi Árpád János, care a adus la Şumuleu panglici cu rugăciuni şi mesaje ale maghiarilor din întreaga lume care nu au putut participa la pelerinaj, ţinând cont de contextul pandemic actual. Chiar dacă în ultimii ani a fost nelipsit de la eveniment, preşedintele Ungariei, Ader Janos, nu a fost prezent la Şumuleu Ciuc.

Manifestarea s-a încheiat, ca în fiecare an, cu intonarea imnului Ungariei şi a celui secuiesc.
 
 
 
 
Pelerinajul de la Şumuleu Ciuc are o istorie de peste 450 de ani, în centrul său fiind statuia Fecioarei Maria, aflată în biserica franciscană de la poalele muntelui, care este considerată făcătoare de minuni, preoţii şi credincioşii fiind de părere că cel mai mare miracol al său este evenimentul care stă la originea pelerinajului.


În anul 1567, principele Transilvaniei, Ioan Sigismund, a încercat să le impună religia unitariană credincioşilor romano-catolici din scaunele secuieşti Ciuc, Gheorgheni şi Caşin şi oamenii spun că doar cu ajutorul statuii făcătoare de minuni au reuşit să se opună şi să îşi păstreze credinţa strămoşească.

De atunci, în fiecare an, în sâmbăta Rusaliilor, catolicii din întreaga lume, majoritatea de limbă maghiară, vin în pelerinaj la biserica Sfintei Fecioare Maria din Şumuleu Ciuc.

Sanctuarul marian de la Şumuleu Ciuc a fost vizitat, pe 1 iunie 2019, de Papa Francisc, cu acest prilej fiind scoasă din biserică statuia făcătoare de minuni a Maicii Domnului pentru prima dată după cel de-al Doilea Război Mondial.

Suveranul Pontif a oficiat atunci o slujbă închinată Fecioarei Maria şi a oferit un trandafir de aur sanctuarului marian, aşa cum face când merge la locurile de pelerinaj dedicate Maicii Domnului.
 

 

 

 

 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

Lichidatorul judiciar desemnat în dosarul nr. 200/89/2011, aflat pe rolul Tribunalului Vaslui şi C.E.C. Bank Sucursala Vaslui, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2006, privind procedura insolvenţei, precum şi a Codului de procedură civilă, a bunurilor din patrimoniul debitoarei S.C. „GENIALUL” S.R.L. Vaslui, cu sediul în mun. Vaslui, str. Alexandru cel Bun, bl. 187, sc. C, et. 2, ap. 12, judeţul Vaslui, cât şi terenul proprietatea lui Cordunianu Tudorel, după cum urmează: Nr. crt. DENUMIRE ACTIV, ADRESA, Componenţa/Observaţii, Valoare - lei- 1. Construcţia C2 – magazin, birou, spaţiu odihnă, Loc. Secuia, com. Muntenii de Jos, jud. Vaslui, suprafaţă construită 130,96 m.p., iar terenul pe care este amplasată construcţia nu aparţine debitoarei, 24.720,00 2. Bunuri mobile, Loc. Secuia, com. Muntenii de Jos, jud. Vaslui Vitrină frigorifică Mondial Elite, Rafturi PAL, Birou-masă PAL, Raft pâine lemn, Cântar electronic, Casă de marcat Datecs MP55A, 1.165,00. Preţul de pornire la licitaţie este cel de mai sus, iar vânzarea se va face conform hotărârii Adunării creditorilor din data de 23.03.2021. Vânzarea prin licitaţie publică pentru bunurile debitoarei va avea loc la data de 18.06.2021, ora 1000 şi se vor organiza 5 şedinţe săptămânale, respectiv la până la data de 16.07.2021. Până la data şi ora licitaţiei, ofertanţii vor depune la sediul lichidatorului judiciar dovada achitării taxei de participare de 5% din preţul de pornire al licitaţiei pentru bunurile mobile şi 2.000 lei din valoarea activului licitat, a garanţiei de participare la licitaţie de 30% din preţul de pornire al licitaţiei şi a caietului de sarcini, cât şi documentele de înfiinţare şi împuternicirea dată persoanei fizice de către persoana juridică pentru participare la licitaţie, iar pentru persoanele fizice buletinul de identitate. Preţul caietului de sarcini este 500,00 lei pentru bunurile imobile şi 50,00 lei pentru bunurile mobile şi este obligatoriu pentru participanţii la licitaţie. Neplata bunurilor la termenul stabilit prin procesul-verbal de licitaţie, duce la pierderea garanţiei de participare la licitaţie, cât şi a celorlalte sume achitate în contul bunurilor, iar bunurile vor fi scoase din nou la vânzare în contul adjudecatarului. Toţi cei care pretind vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, au obligaţia să anunţe lichidatorul judiciar înainte de data stabilită pentru vânzare. Informaţii suplimentare se pot obţine la sediul lichidatorului judiciar din Huşi, str. 1 Decembrie nr. 32, localitatea Huşi, judeţul Vaslui sau la telefonul 0335/566.035, 0727/850.575, fax 0335/814.103. Lichidator judiciar, Estconsult I.P.U.R.L. Huşi
1. Informații generale privind autoritatea contractantă, în special denumirea, codul de identificare fiscală, adresa, numărul de telefon, fax și/sau adresa de e-mail, persoană de contact: Unitatea Administrativ Teritorială Comuna Zemeș, str. Principală, nr. 200, Zemeș, judeţul Bacău, telefon 0234383037, fax 023438330, email adp@zemes.ro, persoană de contact Alupei Teofil. 2. Informații generale privind obiectul procedurii de licitație publică, în special descrierea și identificarea bunului care urmează să fie închiriat: Spațiu nr. 1 (boxă), în suprafață de 16,03 m.p., ce face parte din imobilul Piață Zemeș, strada Principală nr.160, proprietate publică a Comunei Zemeș, pentru activități economice comerț sau servicii. Închirierea se face conform H.C.L. 82/17.05.2021, si O.U.G. nr. 57/2019. 3. Informații privind documentația de atribuire: se regăsesc in Caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitățile prin care persoanele interesate pot intra în posesia unui exemplar al documentației de atribuire: de pe site-ul www.zemes.ro sau de la sediul U.A.T. Comuna Zemeș. 3.2. Denumirea și datele de contact ale serviciului/compartimentului din cadrul instituției de la care se poate obține un exemplar din documentația de atribuire: Compartimentul Administrare Domeniu Public si Privat, U.A.T. Comuna Zemeș, strada Principală nr. 200, de luni până vineri, între orele 08.00-13.00. 3.3. Costul și condițiile de plată pentru obținerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 10 lei, se poate achita numerar la casieria UAT Comuna Zemeș. 3.4. Data-limită pentru solicitarea clarificărilor: 14/06/2021, ora 13.00. 4. Informații privind ofertele: 4.1. Data-limită de depunere a ofertelor: 23/06/2021, ora 13.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Registratura UAT Comuna Zemeș, strada Principală, nr. 200, județul Bacău. 4.3. Numărul de exemplare în care trebuie depusă fiecare ofertă: un exemplar. 5. Data și locul la care se va desfășura ședința publică de deschidere a ofertelor: 24/06/2020, ora 10.00, la sediul UAT Comuna Zemeș, str. Principală nr. 200, județul Bacău. 6. Denumirea, adresa, numărul de telefon și/sau adresa de e-mail ale instanței competente în soluționarea litigiilor apărute și termenele pentru sesizarea instanței: Tribunalul Bacău, Str. Ştefan cel Mare nr. 4, tel: 0234/514419, fax 0234/525211, email tr-bacau-info@just.ro. 7. Data transmiterii anunțului de licitație către instituțiile abilitate, în vederea publicării: 26/05/2021
EuroBusiness LRJ ”S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei ”FANYON”S.R.L., conform Hotărârii nr.120/02.04.2018, pronunțată în dosarul nr. 2172/113/2017, de către Tribunalul Brăila, organizează în zilele de 24.06.2021, 01.07.2021, 08.07.2021, respectiv 15.07.2021, ora 14:00, la sediul ales al lichidatorului judiciar din Bucuresti, Bd.Magheru, nr.31, et.1, cam.25, Sector 1, licitații în vederea valorificarii următoarelor bunuri imobile, proprietatea debitoarei: BUNURI IMOBILE, PREȚ DE PORNIRE LA LICITAȚIE (EUR, fără TVA), Proprietate imobiliară, cu destinație industrială, situată în Mun. Brăila, Calea Galați nr.146, Lot 2, Jud. Brăila, CF nr. 77045 a Mun. Brăila, compusă din: Teren intravilan, categoria curți–construcții, în suprafață de 96,00 mp, amplasat în Mun. Brăila, Calea Galați nr.146, Lot 2, Jud. Brăila, nr. cad. 77045,CF nr. 77045 a Mun. Brăila și Construcția C1-grup social, nr. cad. 77045-C1, CF nr. 77045 a Mun. Brăila, Sc la sol=93,00 mp și Sc desf=279,00 mp, cu regim de înălțime S+P+1E; 19.279,60. Proprietate imobiliară, cu destinație industrială, s ituată în Mun. Brăila, Str. Costache Negruzzi nr.63-65, Jud. Brăila, CF nr.72141 a Mun. Brăila, compusă din: Teren intravilan, categoria curți–construcții, în suprafață de 580,00 mp, amplasat în Mun. Brăila, Str. Costache Negruzzi nr.63-65, Jud. Brăila, nr.cad.3362, CF nr.72141 a Mun. Brăila, Construcția C1-spațiu producție și sediu, nr.cad.3362-C1, CF nr.72141 a Mun. Brăila, Sc la sol=367,89 mp și Sc desf=735,78 mp, cu regim de înălțime P+1E,Construcția C2-centrală electrică, nr.cad.3362-C2, CF nr.72141a Mun. Brăila, Sc la sol=13,99 mp, cu regim de înălțime P și Construcția C3-atelier, nr.cad.3362-C3, CF nr.72141 a Mun. Brăila, Sc la sol=36,67 mp, cu regim de înălțime P. 43.048,00. Proprietate imobiliară, teren și construcții cu destinație nerezidențială, situată în Localitatea Eforie Sud, Str. Eternității nr.1, Jud. Constanța, CF nr.102530 a localității Eforie Sud, compusă din: Teren intravilan în suprafață de 950,00 mp din acte (972,00 mp măsurat), amplasat în Loc.Eforie Sud, Str. Eternității, nr.1, Jud. Constanța, CF nr.102530 a localității Eforie Sud, nr.cad.102530, Construcția C1(construcție fără acte)-locuință, nr.cad.102530-C1, Sc=123,00 mp, Construcția C2(construcție fără acte)-magazie, nr.cad.102530-C2, Sc=8,00 mp, Construcția C3(construcție fără acte)-spații cazare, nr.cad.102530-C3,Sc=32,00 mp, Construcția C4-anexă gospodarească, nr.cad.102530-C4, Sc=43,00 mp, Construcția C5-umbrar, nr.cad.102530-C5, Sc=26,00 mp, Construcția C6-grup sanitar, nr.cad.102530-C4, Sc=10,00 mp; Construcția C7-anexă gospodarească, nr.cad.102530-C4,Sc=6,00 mp, Construcția C8-spații de cazare, nr.cad.102530-C8, Sc=90,00 mp, Construcția C9-magazie, nr.cad.102530-C9, Sc=5,00 mp, Construcția C10-spațiu comercial și locuință, nr. cad.102530-C10, Sc=57,00 mp și Construcția C11(construcție fără acte)-spații de cazare, nr.cad.102530-C11, Sc=58,00 mp. 79.807,60. Prețurile nu includ TVA, urmând a fi făcută aplicabilitatea dispozițiilor art.292, (alin.2),l it.F, din Codul Fiscal,în măsura aplicabilității. Toate condiţiile de participare la licitaţie şi condiţiile de adjudecare se regăsesc în caietul de sarcini care poate fi procurat on-line de la lichidatorul judiciar, contravaloarea acestuia fiind de 2.380,00 RON,TVA inclus, dovada achiziţiei acestuia fiind obligatorie pentru participarea la licitaţie, plata acestora efectuându-se în contul lichidatorului judiciar, nr.:RO93BUCU1031215949892RON,deschis la Alpha Bank Iaşi. Persoanele care doresc să se înscrie la licitaţie au obligaţia de a depune garanţia de participare la licitaţie de 10% din preţul de pornire al licitaţiei, plata acesteia efectuându-se în lei, la cursul BNR din data plății în contul de lichidare al ”FANYON”S.R.L., nr.:RO76BUCU1032235342465RON, deschis în lei la Alpha Bank S.A. Înscrierile la licitație se pot face până în preziua licitaţiei, ora 14:00, scrisoarea de participare la licitaţie, împreună cu toate documentele menţionate în caietul de sarcini,urmând a fi trimise on-line pe adresele de e-mail :vanzari@lrj.ro și stefania.nitu@insolvency.ro.Vizitarea şi prezentarea activelor se poate face doar în conformitate cu prevederile legale în vigoare, în fiecare zi de luni până vineri, cu acceptul lichidatorului judiciar, la locul în care acestea se află. Lichidatorul judiciar va permite accesul ofertanţilor care vor achiziţiona caietul de sarcini, doar în prezenţa unui reprezentant al acestuia şi la solicitarea scrisă prealabilă însoţită de o programare în acest sens. Reprezentanţii lichidatorului judiciar vor furniza toate informaţiile suplimentare disponibile către cei care au achiziţionat caietul de sarcini.Vizualizarea activelor imobile este o condiție obligatorie pentru participarea la licitații. Informaţii suplimentare se pot obţine de pe site-ul lichidatorului judiciar.: www.lrj.ro, telefon: 0733.683.702, 0729.292.746, mail: vanzari@lrj.ro, office.is@lrj.ro, telefon:0737.242.544, mail: stefania.nitu@insolvency.ro, telefon: 0747.012.820, mail:paula.stoian@fanyon.ro.
FOTO/VIDEO - Minunile părintelui Macarie
25/06/2021 12:46

Părintele Macarie, fost stareţ al Mănăstirii de la Poiana Mărului, in prezent la schitul Munteoru, este poate cel mai important duhovnic al zonei Vrancea. Supranumit „al doilea Vasile de la Poiana M ...

Minunile părintelui Ciprian Grădinaru, de la Mănăstirea Sihăstria
25/06/2021 11:59

Părintele Ciprian Grădinaru, de la Mănăstirea Sihăstria/Paraclisul Catedralei Mantuirii Bucuresti, este fără indoială unul dintre cei mai căutaţi şi mai iubiţi duhovnici ai zilelor noastre. Un om si ...

Când ești în necaz citește Psalmul 50
25/06/2021 11:42

Miluieste-mă, Dumnezeule, după mare mila Ta si după multimea indurărilor Tale sterge fărădelegea mea. Mai vartos mă spală de fărădelegea mea si de păcatul meu mă curăteste. Că fărădelegea mea eu ...

O biserică din München sfidează Vaticanul. Preoții vor oficia căsătorii între persoane de același sex
25/06/2021 11:39

Sub motto-ul „dragostea castigă”, Biserica „Sfantul Benedict" din München este una dintre cele patru din Bavaria destinate să sfideze Vaticanul si să binecuvanteze relatiile de ac ...

Cele mai mari mistere din Biblie, ramase nedescifrate pana astazi VIDEO
25/06/2021 10:33

 Avand in vedere ca Biblia se bazeaza pe multe idei mistice, ea surprinde fundamental, in alte lucruri. Spre exemplu, Evanghelia spune foarte multe amanunte despre Arca lui Noe, insa nu la fel de amanunt ...

Diete recomandate în funcție de zodie. Gemenii, sfătuiți să mănânce disociat, iar Fecioarele, să aleagă legumele
25/06/2021 09:37

Berbecul ar trebui să uite de carne, mancare prăjită, condimentată si sărată. La fel sunt interzise băuturile: ceai, cafea, alcool. Berbecii ar trebui să aleagă pestele, cerealele din grau, meiul si hr ...

Psalmul și rugăciunile care aduc pacea în familiile dezbinate
25/06/2021 09:27

Psalmul 126 se citeşte, la nevoie, pentru ca Dumnezeu să aducă pace familiei, atunci cand acesta este dezbinată de certuri. 1. De n-ar zidi Domnul casa, in zadar s-ar osteni cei ce o zidesc; de n-ar păzi ...

FOTO/VIDEO - Rugăciune grabnic folositoare către Sfântul Efrem cel Nou
25/06/2021 08:18

Sfinte Mare Mucenice Efrem, ascultă rugăciunea mea, a păcătosului, şi vino in ajutorul meu. Am aflat de minunile tale, am aflat de darurile pe care le-ai primit de la Dumnezeu pentru jertfelnicia ta. Şi ...

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 25 iunie 2021
25/06/2021 08:15

Calendar Crestin Ortodox. Sărbătoare 25 iunie 2021. Pe data de 25 iunie, este prăznuită Sfanta Fevronia. Calendar Crestin Ortodox. Sărbătoare 25 iunie 2021. Sfanta Fevronia a fost fiica unui senator ro ...

Joi seara vom avea parte de ultima Super Lună. De ce este specială şi cum ne va afecta
24/06/2021 11:30

Pe 24 iunie, la orele 21:40, pe cer se va putea observa Super Luna, care va fi mult mai strălucitoare decat de obicei. Aceasta este ultima Super Lună Plină a anului 2021. Super Luna de joi seara este cea ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei