default

Dimensiune font:

2.500 de locuri de muncă la Oneşti

| 05-08-2017 06:01

Oferta ar putea fi valabilă odată cu preluarea firmei Oltchim de către Chimcomplex Borzeşti * promisiunile vin de la primarul Nicolae Gnatiuc  

Preluarea Oltchim Râmnicu Vâlcea de Chimcomplex Borzeşti, membră a Grupului Societăţile Comerciale Române (SCR), este noua prioritate a oficialităţilor locale oneştene, care văd în această fuziune noi perspective pentru locuitorii din municipiu. „Zilele trecute am răspuns invitaţiei directorului SC Chimcomplex SA Borzeşti, dl Dumitru Coman, de a vizita societatea în cadrul «Zilei Porţilor Deschise». Deşi invitaţia mi-a fost adresată personal, am considerat că alături de mine trebuie să participe şi consilierii locali, pentru a cunoaşte împreună atât realizările, cât şi neajunsurile cu care se confruntă societatea oneşteană”, a spus primarul Nicolae Gnatiuc.
În urma acestei vizite şi a discuţiilor purtate cu factorii de conducere şi angajaţii de aici, edilul a promis că va susţine demersul SC Chimcomplex SA Borzeşti privind înfiinţarea Companiei Române de Chimie, viitor jucător important în industria din regiune. Înfiinţarea Companiei Române de Chimie urmează exemplele recente din alte ţări vecine, cum este Polonia, unde, în urmă cu 10 ani, s-a relansat producţia de îngrăşăminte chimice prin unificarea unui număr de 16 combinate chimice de stat şi private într-o nouă companie. Înfiinţarea acestei companii este un proiect ambiţios al SC Chimcomplex SA Borzeşti, care îşi propune relansarea şi dezvoltarea industriei chimice, bazându-se pe faptul că România are materii prime ce pot fi procesate în ţară, are specialişti calificaţi, ingineri chimişti de excepţie şi o mare piaţă de desfacere în ţară şi în regiune. Nucleul Companiei Române de Chimie va fi constituit din cele două combinate chimice – SC Chimcomplex SA Borzeşti şi Oltchim Râmnicu Vâlcea.
Viitorul sună bine
Doar două oferte, depuse de Chimcomplex Borzeşti (controlat de omul de afaceri Ştefan Vuza) şi de fondul de investiţii White Tiger, sunt luate în calcul pentru vânzarea activelor combinatului Oltchim din Râmnicu Vâlcea şi care depăşesc 100 milioane de euro fiecare. Avocatul Gheorghe Piperea, unul din administratorii judiciari ai Oltchim, spune că negocierile sunt în derulare şi nu poate face comentarii pe marginea acestor detalii. „Acum analizăm ofertele. Sperăm ca până la jumătatea lunii septembrie să fie desemnat câştigătorul licitaţiei. Noi încercăm să accelerăm procesul. Aşteptăm poziţia oficială a Comisiei Europene, dacă este vorba de discontinuitate economică sau nu”, a spus Piperea. El afirmă că, în cazul în care Comisia Europeană consideră că este vorba de un ajutor de stat, atunci acesta nu va fi pus în sarcina cumpărătorului, ci rămâne la vânzător. „Sperăm să convingem Comisia Europeană că nu e vorba de ajutor de stat”, a mai spus Piperea. Reprezentanţii SCR şi ai Chimcomplex consideră că prin această achiziţie mediul de afaceri, în special cel din industria chimică, se va consolida şi se va elimina şi nesiguranţa partenerilor bancari în colaborarea cu Oltchim. „Intenţionăm ca activitatea de operare şi dezvoltare să fie condusă de un consiliu de administraţie format din profesionişti din industrie şi din domeniul financiar, cu experienţă dovedită în gestionarea afacerilor interne şi internaţionale”, au anunţat reprezentanţii SCR.
Ei cred că şi liderii politici pot avea certitudinea rezolvării, în sfârşit a situaţiei de la Oltchim. Chimcomplex va cere o atitudine constructivă din partea autorităţilor statului şi va oferi o companie cu peste 2.500 de locuri de muncă stabile. „Este o ofertă realistă şi sustenabilă, care vizează consolidarea activelor aflate în producţie şi realizarea unor investiţii importante pentru modernizarea şi repornirea unor fluxuri tehnologice oprite în prezent. Strategia Chimcomplex este de integrare a acestor active de la Oltchim cu unităţile sale de producţie prin crearea Companiei Române de Chimie, în scopul de a dezvolta o platformă integrată de producţie în industria chimică şi care va servi pieţele regionale şi internaţionale”, spune preşedintele Consiliului de Administraţie al Chimcomplex, Virgiliu Băncilă. Oferta conţine şi un capitol esenţial privind specialiştii Oltchim. Deşi documentaţia primită de la consultantul nu face referiri privind obligaţia preluării personalului existent, oferta prevede angajarea de personal pe această platformă.
Susţinere din partea municipalităţii
Nicolae Gnatiuc dă asigurări că fuziunea celor două combinate chimice are toată susţinerea municipalităţii. „Realizările actuale obţinute de SC Chimcomplex SA Borzeşti, singura unitate industrială de pe platforma petrochimică care funcţionează şi are potenţial de dezvoltare, trebuie apreciate, dar mai ales, susţinute. Suportul Primăriei Oneşti şi al autorităţilor locale din municipiul Râmnicu Vâlcea pentru acest proiect trebuie să fie focalizat pe menţinerea şi dezvoltarea activităţii industriale în regiune, activitate care adaugă valoare resurselor minerale locale fiind cea mai sănătoasă cale de creştere a bunăstării localităţilor”, a completat Gnatiuc.
El apreciază că ar fi de evitat situaţii de genul celei în care se afla SC Carom SA Oneşti, care şi-a oprit fabricarea unor produse de înaltă tehnologie, unice în România. Programul de investiţii ce urmează a fi realizate atât la Oneşti cât şi la Râmnicu Vâlcea, va genera atât noi locuri de muncă specializate, cât şi dezvoltarea parteneriatelor cu instituţiile de învăţământ locale şi naţionale şi cu furnizorii şi clienţii din economia românească. „În acest sens, integrarea SC Chimcomplex SA Borzeşti şi a Oltchim Râmnicu Vâlcea în Compania Română de Chimie este o garanţie că performanţa tehnologică poate genera creşterea nivelului de trai şi dezvoltarea comunităţilor locale”, a mai spus Gnatiuc.
Florin CRĂCIUN

„Istoria municipiului Oneşti a inclus repere comune de dezvoltare cu platforma petrochimică” - primarul Nicolae Gnatiuc

 

 

 

 

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA

Subscrisul Cabinet Individual de Insolvenţă Opriş Irina, în calitate de lichidator judiciar al debitorului S.C. SALIX FARM IMPEX S.R.L, conform Încheiere nr. 137 din data de 16.10.2018, emisă de Secţia a II a Civilă a Tribunalului Iaşi-Faliment, anunţă, scoaterea la vânzare, prin licitaţie publică cu strigare, în data de 09.03.2020, orele 14.00, a imobilului situat în localitatea Popeşti, parter, ap.1, judeţul Iaşi, la 9.037,50 euro fără TVA, reprezentand 75% din valoarea de piaţă stabilită prin Raportul de evaluare. Licitaţia se va desfăşura la sediul lichidatorului judiciar din Iaşi, str. Pictor Octav Băncilă, nr.1, jud. Iaşi în conformitate cu regulamentul de vânzare, ce va fi afişat la loc vizibil, cu cel puţin 5 zile înaintea ţinerii şedinţei de licitaţie. Preţul de la care începe licitaţia este echivalentul în Ron la cursul BNR din ziua licitaţiei a 75% din valoarea stabilită prin Raportul de evaluare a imobilului, la care se adaugă TVA. În cazul în care la licitaţia din data de 09.03.2020 nu se va reuşi valorificarea imobilului, se vor organiza noi licitaţii, în aceleaşi condiţii, pe 16.03.2020, respectiv 23.03.2020 orele 14,00. Toţi cei care posedă un drept real asupra imobilului scos la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, de a face lichitatorului dovada acestuia, până în preziua licitaţiei. Imobilul se va vinde liber de orice sarcini conform art. 91 alin. 1 din Legea 85/2014. Poate participa la licitatie orice persoană fizică sau juridică care depune cu cel puţin o zi înaintea ţinerii şedinţei de licitaţie, până la ora 12.00, la sediul lichidatorului documentele prevăzute în caietul de sarcini, care se poate procura de la sediul lichidatorului judiciar, în fiecare zi de luni până vineri, între orele 08.00-16.00. Garanţiei de participare este în procent de 20% din preţul de pornire la licitaţiei. Informaţii suplimentare se pot obţine la telefon 0751103771.
Tribunalul Iaşi, prin lichidatorul judiciar desemnat în dosarul nr. 4383/99/2017 (210/2017), în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2014, privind procedurile de prevenire a insolvenței și de insolvență, precum și a Codului de procedură civilă, anunță scoaterea la vânzare prin licitație publică cu strigare a bunurilor din patrimoniul debitoarei S.C. „Ago – Parus” S.R.L. Iaşi, cu sediul în municipiul Iaşi, str. Sf. Lazăr nr. 4, bl. Peneş Curcanu, tronson 5, biroul 9, în NH Bussiness Company, la sediul Cabinetului de Avocat Daniela Arhire, etj. 1, județul Iași, după cum urmează: Nr. crt. - DENUMIRE ACTIV – Componenţa – Valoare -lei- 1. Bunuri mobile - Aparate de joc electronice slot machine - 22.605,00. Preţul de pornire al licitației pentru bunurile scoase la vânzare este cel de mai sus, iar vânzarea se va face conform regulamentului de vânzare și hotărârea Adunării creditorilor din data de 10.03.2019. Vânzarea prin licitație publică va avea loc la data de 16.04.2020, ora 10.00 și se vor organiza 6 ședinţe la un interval de 7 zile, respectiv la data de 23.04.2020, 30.04.2020, 07.05.2020, 14.05.2020 și 21.05.2020, la sediul lichidatorului judiciar. Până la data și ora licitației, ofertanții vor depune la sediul lichidatorului judiciar dovada achitării taxei de participare de 10% din prețul de pornire al bunului licitat, a garanţiei de participare la licitaţie de 30% din preţul de pornire al bunului licitat și a caietului de sarcini, respectiv 100 lei, cât şi documentele de înfiinţare şi împuternicirea dată persoanei fizice de către persoana juridică pentru participare la licitație, iar pentru persoanele fizice buletinul de identitate. Neplata bunurilor la termenul stabilit prin procesul-verbal de licitație, duce la pierderea garanţiei de participare la licitație, cât și a celorlalte sume achitate în contul bunurilor, iar bunurile vor fi scoase din nou la vânzare în contul adjudecatarului. Toţi cei care pretind vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, au obligația să anunțe lichidatorul judiciar înainte de data stabilită pentru vânzare. Informaţii suplimentare se pot obţine la sediul lichidatorului judiciar din Huşi, str. 1 Decembrie, nr. 32, localitatea Huşi, judeţul Vaslui sau la telefoanele 0335/566035 şi 0727/850575..
Tribunalul Iași, prin lichidatorul judiciar desemnat în dosarul nr. 8669/99/2017 (526/2017), în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2014, privind procedurile de prevenire a insolvenței și de insolvență, precum şi a Codului de procedură civilă, anunță scoaterea la vânzare prin licitație publică cu strigare a bunurilor din patrimoniul debitoarei S.C. „Tutun și Ziare” S.R.L. Iași, cu sediul în municipiul Iași, str. Bălţii nr. 6, judeţul Iaşi, după cum urmează: Nr. crt. DENUMIRE ACTIV – Valoare -lei- 1. Chioşcuri ziare dezafectate - 10.906,00; 2. Utilitare dacia Logan - 10.230,00. Preţul de pornire al licitației pentru bunurile scoase la vânzare este cel de mai sus, iar vânzarea se va face conform regulamentului de vânzare și hotărârea Adunării creditorilor din data de 10.03.2020. Vânzarea prin licitație publică va avea loc la data de 13.04.2020, ora 10.00 și se vor organiza 6 ședinţe la un interval de 7 zile, respectiv la data de 27.04.2020, 04.05.2020, 11.05.2020, 18.05.2020 și 25.05.2020, la sediul lichidatorului judiciar. Până la data și ora licitației, ofertanții vor depune la sediul lichidatorului judiciar dovada achitării taxei de participare de 10% din prețul de pornire al bunului licitat, a garanției de participare la licitație de 30% din prețul de pornire al bunului licitat și a caietului de sarcini, respectiv 100 lei, cât și documentele de înființare și împuternicirea dată persoanei fizice de către persoana juridică pentru participare la licitație, iar pentru persoanele fizice buletinul de identitate. Neplata bunurilor la termenul stabilit prin procesul-verbal de licitație, duce la pierderea garanției de participare la licitație, cât şi a celorlalte sume achitate în contul bunurilor, iar bunurile vor fi scoase din nou la vânzare în contul adjudecatarului. Toți cei care pretind vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, au obligația să anunțe lichidatorul judiciar înainte de data stabilită pentru vânzare. Informații suplimentare se pot obține la sediul lichidatorului judiciar din Huşi, str. 1 Decembrie, nr. 32, localitatea Huşi, județul Vaslui sau la telefoanele 0335/566035, 0727/850575 și 0744/291653..
Numărul firmelor nou-înfiinţate a scăzut, la Iaşi, cu peste 40%!
29/05/2020 00:01

* dintre acestea, 934 sunt societăţi cu răspundere limitată (SRL), 301 persoane fizice autorizate (PFA), 8 intreprinderi familiale (IF) şi 143 intreprinderi individuale (II), capitol la care Iaşul deţine ...

Reprezentanţii societăţii civile se opun construirii pasajelor din Podu Roş
29/05/2020 00:00

  „Dacă facem mai mult loc pentru masini, o să avem mai multe masini”. Este ceea ce susţin reprezentaţii Asociaţiei Civica, care, invocand faptul că principiul centrării mobilităti ...

Consiliul Local va hotărî, astăzi, soarta a 25 de proiecte esenţiale pentru ieşeni
29/05/2020 00:00

  Consilierii locali se reunesc astăzi in şedinţa ordinară aferentă lunii mai, pe ordinea de zi figurand 25 de proiecte cu tematică variată. Unul dintre cele mai importante vizează modernizar ...

O nouă campanie de colectare a hârburilor din casele ieşenilor
29/05/2020 00:00

  Primăria Municipiului Iasi si Asociatia RoRec, Serviciul Local de Colectare Iasi, SC Salubris S.A impreună cu partenerii locali organizează in luna iunie o actiune specială de colectare a deseur ...

„E posibil ca în Moldova să circule o tulpină mai virulentă”
28/05/2020 00:00

  Medicul ieşean Giorgiana Matei, parte a echipei de specialişti care au dus la indeplinire misiunea din Republica Moldova, a vorbit despre experienţa trăită in ultimele două săptămani. Aceasta co ...

Chirica a pus proiectele Iaşului pe masa lui Orban!
28/05/2020 00:00

  Primarul Municipiului Iasi, Mihai Chirica, si ministrul Mediului, Apelor si Pădurilor, Costel Alexe, au o serie de intalniri la nivel guvernamental. Cei doi lideri ieseni au prezentat Prim-Ministru ...

Consilierii judeţeni au avizat investiţiile ApaVital prin POIM
28/05/2020 00:00

  În cadrul sedintei de ieri, consilierii judeţeni au aprobat indicatorii tehnico-economici şi studiul de fezabilitate din cadrul proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă s ...

FOTO Spitalul mobil a ajuns la Lețcani!
27/05/2020 23:28

 În această seară au ajuns la Letcani - in incinta Transagropolis - primele 13 TIR-uri din Turcia incărcate cu 26 din cele 100 de containere care vor forma spitalul regional mobil. Maine, la ora ...

Ieșean încarcerat după ce a vandalizat trei tomberoane cu gunoi!
27/05/2020 23:22

 Deşi n-a implinit incă 21 de ani, Mădălin Vişan din Răducăneni este deja un infractor experimentat. Cand era minor, a fost judecat pentru mai multe talhării, loviri şi alte violenţe. A stat la u ...

Piața ieșeană a muncii, primele semne de redresare
27/05/2020 23:20

 La prima vedere, piaţa muncii din judeţ pare a fi inregistrat o creştere insemnată, de aproape 10% faţă de săptămana trecută. Dar, la o analiză mai atentă a centralizatoarelor primite de la Age ...


CTP IASI- Totul pentru sanatatea ta!


CTP IASI- Totul pentru sanatatea ta!