1aleger iohannis

Dimensiune font:

A căzut reduta pesedistă!

| 12-11-2019 00:00

Mihai Chirica şi, evident, Costel Alexe, au salutat victoria preşedintelui Iohannis şi modul în care au votat ieşenii * pentru prima dată în istoria alegerilor prezidenţiale, ieşenii au preferat un alt candidat decât cel al PSD * totuşi, merită evidenţiat faptul că procentele lui Iohannis şi ale lui Dăncilă la Iaşi sunt sub scorul general, iar singurii care l-au depăşit au fost Barna, Diaconu şi Paleologu

Klaus Iohannis a câştigat primul tur al alegerilor prezidenţiale înregistrând peste 37,7% după centralizarea datelor provizorii din toate secţiile din ţară şi din diasporă. Pe doi s-a clasat candidatul PSD, Viorica Dăncilă, iar pe trei, Dan Barna, la mare distanţă. Privind scorul pe judeţe, de remarcat că preşedintele Iohannis a reuşit să înregistreze victorii în judeţe socotite cândva a fi fiefuri pesediste precum Iaşi, Vaslui, Vrancea, Dâmboviţa, Brăila, Vâlcea sau Bacău.

Clasament final

Klaus Iohannis: 37,79% (3,472,843 voturi)

Viorica Dăncilă: 22,32% (2,051,274 voturi)

Dan Barna: 14,95% (1,374,198 voturi)

Mircea Diaconu: 8,86%

Theodor Paleologu: 5,72%

Kelemen Hunor: 3,88%

Cum au votat ieşenii

La Iaşi, Iohannis a obţinut 36,30% dintre sufragii. Dăncilă a scos sub scorul general, 21,35%, iar Barna – 17,87 %. Locul patru a fost ocupat de Mircea Diaconu – 9,53% iar poziţia a cincea de Thedor Paleologu – 7,85%. De notat faptul că Kelemen Hunor a obţinut la Iaşi 0,28%, iar Cătălin Ivan – 0,74%. Un scor bun a obţinut Ramona Bruynels – 2,60%. În fine, Alexandru Cumpănaşu a beneficiat de 1,52% din voturile ieşenilor.

Chirica: „Asistăm la un moment istoric”

Ieri, primarul Mihai Chirica a comentat rezultatele alegerilor în următorii termeni: „Viorica Dăncilă e istorie, putem vorbi de ea la timpul trecut. Românii au ales şi au ales bine, l-au pus pe prima poziţie pe preşedintele Iohannis. S-a liniştit apele. Şi USR-ul s-a poziţionat exact acolo unde îi este locul. Credem noi că am intrat într-o etapă de normalitate a României. Mai avem de trecut un hop. Nu trebuie să ne culcăm cum facem noi, pentru că nu se vor vota ei singuri, va trebui să ieşim din nou la vot şi să demonstrăm tuturor că nu mai putem să ne imaginăm o ţară cu un preşedinte din PSD, nu ne-ar mai accepta nimeni, probabil că în Europa ni s-ar închide toate uşile. Îi invit pe ieşeni să iasă la vot. Le mulţumesc cu sinceritate pentru felul cum au votat, pentru cum se gândesc la soarta României”.

Chirica a comentat şi faptul că Iohannis a câştigat în aproape toate oraşele din Moldova. „Este un moment istoric. În alte etape prezidenţiale, mă refer la Emil Constantinescu, la Traian Băsescu, Moldova era roşie. Acum, cu excepţia Botoşanilor, ceilalţi s-au săturat de lipsa de atenţie. Este un avertisment că Moldova nu mai poate fi tratată la diverse şi că nu trebuie să mai apară politici duse împotriva acestei regiuni”. 

În ceea ce priveşte soarta PSD-ului, edilul Iaşului spune că „stânga politică trebuie să existe în continuare dacă vrem democraţie”, iar în ceea ce priveşte scorul obţinut de social-democraţi la Iaşi, Chirica spune că a fost acelaşi scor cu europarlamentarele motivat de „nucleul dur al PSD peste care nu cred că se poate trece”.

Primarul Iaşului a evitat să facă afirmaţii referitoare la viitorul său politic, existând zvonuri că va candida pentru un nou mandat din partea altei formaţiuni politice. „Nu vreau să mă susţină decât ieşenii. Ei vor vota. Politic, mă voi aşeze şi cu acolo unde îmi este locul. Dar să aşteptăm să treacă alegerile”, a încheiat Chirica.

Maricel Popa: „România are nevoie de un preşedinte aproape de popor”

La rândul său, preşedintele CJ Iaşi şi, totodată, liderul filialei ieşene a PSD, Maricel Popa, crede că social-democraţii s-au descurcat onorabil.„Mulţumesc ieşenilor pentru voturile şi încrederea acordate! Rezultatul obţinut de Partidul Social Democrat este unul bun în contextul actual, dar care ne obligă in acelaşi timp la o mai buna mobilizare şi capacitate de convingere pentru turul al doilea al alegerilor prezidenţiale.

Guvernul social democrat, condus de doamna Viorica Dăncilă, a fost singurul care a avut un program coerent ce a adus rezultate pentru foarte mulţi români. A fost sprijinit mediul antreprenorial prin cel mai mare şi amplu program de finanţare de până acum, au fost crescute salariile medicilor şi asistenţilor, au fost acordate facilităţi studenţilor, au fost crescute pensiile, a fost susţinută familia tânără, dar şi multe alte măsuri care au început deja sa producă efecte pozitive pentru noi, românii. România are nevoie de un preşedinte care să fie prezent, apropiat de popor şi care să lupte pentru reprezentarea intereselor ţării, de un preşedinte care să ne unească, de un preşedinte pentru fiecare român! Viorica Dăncilă este acest tip de preşedinte!”, a postat Maricel Popa pe contul său de socializare.

Costel Alexe: „Iaşul a fost la înălţime”

Evident, liberalii ieşeni sunt, de departe, cei mai satisfăcuţi. Nu într-atât de scorul reuşit de Klaus Iohannis, ci de perspectiva unei finale cu un oponent uşor de învins. „Rezultatul este elocvent şi definitoriu pentru radiografia societăţii româneşti şi stabilirea profilului de politician pe care românii îl preferă: oamenii au ales consecvenţa ăn materie de comunicare şi abordare publică, consistenţa faptelor şi acţiunilor politice şi mai ales buna credinţă cu care au acţionat în aceşti ani! Demagogia, populismul, promisiunile deşanţate şsi circul mediatic practicate în campaniilor electorale trecute nu mai prind la români şi toţi cei care încă se mai pretează la asa ceva au fost crunt taxaţi de români! Klaus Iohannis a fost de multe ori ultimul bastion al democraţiei şi alpturi de PNL, de opoziţia parlamentară şi de asociaţiile civice singurul care a acţionat concret pentru a bloca derapajele PSD! Mă bucur că ieşenii şi moldovenii au răspuns apelului nostru şi au arătat că Iaşul Liberal este proiectul în care cred! Iaşul a fost la înălţime şi îi invit pe toţi ieşenii care îşi doresc modernizarea judeţului şi dezvoltarea regiunii să vină alături de noi şi proiectul preşedintelui Iohannis!”, a scris deputatul Costel Alexe, şeful organizaţiei judeţene a PNL Iaşi. Dan CONSTANTINESCU

 

* * *

 

Iohannis a câştigat detaşat şi în comunele judeţului Iaşi

Surprinzător, dacă ar fi să comparăm aceste alegeri cu cele anterioare, Iohannis s-a impus în 73 de localităţi din judeţul Iaşi, dintr-un total de 98. Cele mai bune scoruri ale lui Iohannis au fost în Mironeasa, Trifeşti şi Plugari, în fiecare dintre aceste comune înregistrând peste 60% dintre voturile valabil exprimate. Evident, Dăncilă a câştigat în 25 de localităţi, printre care Hârlău, Ipatele, Lungani, Ciohorăni şi Costeşti, unde a obţinut cel puţin 50% dintre voturi. Fără a lua în considerare voturile din municipiul Iaşi, în celelalte 97 de unităţi administrativ-teritoriale, Klaus Iohannis a obţinut 39%, Dăncilă 29,6%, Barna 12%, Mircea Diaconu 8,5%, iar Teodor Paleologu 6,2%.

 

 

 

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA

 

 

EURO-SIMCOS IMPEX S.R.L. Nr. de înreg. ORC: J33/1391/1994, CUI: 6180733, prin lichidator judiciar Management Reorganizare Lichidare Iași S.P.R.L. numit conform Sentinței nr. 163/24.02.2015 pronunțată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 9950/86/2013, în conformitate cu prevederile Legii nr.85/2006 și ale H.A.C./12.11.2018, anunță scoaterea la vânzare, prin licitație publică cu strigare, la data de 08.11.2019, ora 14.00, a activelor: Stație Peco amplasată în oraș Frasin, Calea Bucovinei, nr. 8, jud. Suceava ce include spațiu comercial, platforma betonată, pompă distribuție cu sistem managerial, distribuitor automat tip FBD 2036R pentru 3 produse cu 6 furtune, cuva cu 3 rezervoare oțel pentru depozitare combustibil, separator grăsimi și bazin vidanjabil pentru apă menajeră. Identificare cadastrală: - Teren cu suprafața de 1.515 mp, înscris în Cartea Funciară nr. 30399/Suceava, nr. top. 3526/2; - Teren cu suprafața de 1.000 mp, înscris în Cartea funciară veche nr. 30398/Suceava, nr. top. 3526/100, pe care se află edificat Corpul C1 – Stație PECO cu regim de înălțime P+M (mansardă nefinalizată) cu suprafața construită de 47 mp; Valoare de pornire a licitației (lei, fără T.V.A.) - 232.570,00. Poate participa la licitație orice persoană fizică sau juridică care depune până la data de 07.11.2019, orele 14.00 la sediul lichidatorului judiciar toate documentele prevăzute în caietele de sarcini care se pot procura din mun. Suceava, strada Mihai Eminescu, nr. 10, județ Suceava în fiecare zi de luni până vineri până la data de 07.11.2019. Relații suplimentare se pot obține: Management Reorganizare Lichidare Iași S.P.R.L. la telefoanele: 0232/243864, 0757545545, 0755132476.
Consorțiul format din EuroBusiness LRJ S.P.R.L., cu sediul în Iaşi, Str. Zorilor, nr.11, Jud. Iași, și INSOLVENCY HOUSE S.P.R.L., cu sediul în Sat Păun, Str. Arțarului, nr.7, Com. Bârnova, Jud. Iași, în calitate de administratori judiciari ai debitoarei PETROLBIT S.R.L., desemnați prin Încheierea nr. 99/09.05.2017, pronunţată de Tribunalul Iași Secţia a-II-a Civilă-Faliment în dosarul nr.3075/99/2017 (nr. în format vechi:131/2017), în conformitate cu prevederile Legii nr.85/2014, privind procedurile de prevenire a insolvenței și de insolvență, coroborat cu prevederile Codului de Procedură Civilă, în măsura compatibilității, organizează licitație publică competitivă, cu strigare, în data de 12.12.2019, ora 11.00, pentru valorificarea următorului activ imobil: DENUMIRE ACTIV - PREȚ DE PORNIRE A LICITAȚIEI (EUR, fără TVA) Terminal pentru descărcare și depozitare produse petroliere (bitum), amplasat în Com. Holboca, Jud. Iași, compus din: 2.561.247,00. 1.Terenuri intravilane în suprafață totală de 38.662,00 mp (Teren intravilan, categ. curți-construcții, în suprafață totală de 10.528,00 mp, nr.cad.62984, CF nr.62984/UAT Holboca; Teren intravilan în suprafață totală de 8.250,00 mp, nr.cad.62985, CF nr.62985/UAT Holboca; Teren intravilan categ. neproductiv în suprafață totală de 6.422,00 mp, nr.cad.1770,CF nr.60172/UAT Holboca; Teren intravilan categ. căi ferate în suprafață totală de 2.938,00 mp, nr.cad.61833, CF 61833/UAT Holboca; Teren intravilan categ. neproductiv în suprafață totală de 6.945,00 mp, nr.cad.61615, CF nr.61615/UAT Holboca și Teren intravilan categ. neproductiv în suprafață totală de 2.000,00 mp, nr.cad.61045, CF nr.61045/UAT Holboca) 532.800,00; 2.Construcții situate pe terenul intravilan categ. curți-construcții în suprafață totală de 10.528,00 mp, nr.cad.62984, CF nr.62984 a UAT Holboca, astfel:1.560.323,00 - Construcțiile C1, C2 și C3 - 711.114,00; - Construcțiile C4 și C5 - 9.299,00; - Construcția C6 - 21.711,00; - Construcția C7 - 29.633,00; - Construcțiile C8, C9, C10 și C11 - 210.374,00; - Construcțiile C12, C13, C15 și C16 - 306.593,00; - Construcția C17 - 6.476,00; - Construcția C18 - 6.725,00; - Construcția C19 - 7.022,00; - Construcția C20 - 205.732,00; - Construcția C21 - 45.644,00; 3. Echipamentele de automatizare și instalațiile tehnologice specifice terminalului -468.103,00. Activul constând în Proprietate de tipul Terminal pentru descărcare și depozitare produse petroliere (bitum), amplasată în intravilanul Com. Holboca se vinde în bloc, ca un activ funcțional așa cum este prezentat, la valoarea de 2.561.247,00 EUR, fără TVA. Prețurile nu includ TVA. Urmează a fi făcută aplicabilitatea dispozițiilor art.292, lit.F, din Codul Fiscal, în măsura îndeplinirii condițiilor legale. În cazul în care la licitaţia din 12.12.2019, nu se va reuși valorificarea activului imobil, aparţinând debitoarei, se va organiza o nouă licitaţie, în aceleaşi condiţii în data de 19.12.2019, ora 11.00, la sediul administratorului judiciar EuroBusiness LRJ S.P.R.L., din Iaşi, Str. Zorilor, nr.11, Jud. Iaşi. Persoanele care pretind vreun drept asupra activelor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 11.12.2019, respectiv 18.12.2019, ora 12.00, la sediul administratorului judiciar EuroBusiness LRJ S.P.R.L. din Iaşi, Str. Zorilor, nr. 11, Jud. Iaşi. În conformitate cu prevederile art.91, alin.1, din Legea nr.85/2014, bunurile înstrăinate de administratorul judiciar sau lichidator, în exerciţiul atribuţiilor sale, sunt dobândite libere de orice sarcini, precum ipoteci, garanţii reale mobiliare sau drepturi de retenţie, de orice fel, ori măsuri asiguratorii, cu excepția sechestrului penal. Modalitatea de valorificare a activului imobil este licitaţie publică, cu strigare, competitivă, conform Regulamentului de vânzare aprobat în cadrul Adunării Creditorilor din data de 05.12.2019. Pasul de licitație stabilit este de 5% din prețul de pornire al licitației, conform Regulamentului de vânzare aprobat în cadrul Adunării Creditorilor din data de 05.12.2019. Garanția de participare la licitație este în valoare de 10% din prețul de pornire a licitației, fără TVA, sumă ce va fi depusă în contul de lichidare al debitoarei PETROLBIT S.R.L., nr:RO66BUCU1032235341146RON, deschis la Alpha Bank, suc. Iași. Garanția de participare va fi depusă în lei la cursul BNR din data plății. În cazul câştigării licitației garanția se constituie avans, iar în caz contrar se va restitui licitantului. Dovada consemnării va fi atașată ofertei de cumpărare, până la termenul stabilit pentru vânzarea la licitație publică. Vizitarea și prezentarea activului se poate face în fiecare zi de luni până vineri, cu acceptul administratorilor judiciari, la locul în care acestea se află. Administratorii judiciari vor permite accesul ofertanților care vor achiziționa caietul de sarcini, doar în prezența unui reprezentant al acestora și la solicitarea scrisă prealabilă însoțită de o programare în acest sens. Reprezentanții administratorilor judiciari vor furniza toate informațiile suplimentare disponibile către cei care au achiziționat caietul de sarcini. Detaliile privind documentația necesară în vederea participării la licitația publică și modul de organizare a licitației, precum și descrierea activului imobil supus procedurii de valorificare sunt expuse în Caietul de Sarcini care include Regulamentul de vânzare și de organizare a licitaţiei şi care poate fi achiziţionat de la sediul administratorului judiciar EuroBusiness LRJ S.P.R.L. Potenţialii ofertanţi au obligaţia achiziţionării caietului de sarcini, aceasta fiind condiţie obligatorie privind participarea la licitaţie. Preţul caietului de sarcini este de 5.950,00 lei, TVA inclus, plătibili în contul administratorului judiciar EuroBusiness LRJ S.P.R.L., nr.:RO93BUCU1031215949892RON, deschis la Alpha Bank Iaşi sau în numerar la sediul administratorului judiciar EuroBusiness LRJ S.P.R.L. Informaţii suplimentare se pot obţine la sediul administratorului judiciar EuroBusiness LRJ S.P.R.L., pe site-ul www.lrj.ro, la tel. 0232/220777, 0733683702, 0744663190, mail: vanzari@lrj.ro sau lichidator.chirila@yahoo.com.
Poliţist din Vaslui, reţinut de DIICOT
07/12/2019 08:43

      Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) - Biroul Teritorial Vaslui au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore ...

PRO România va merge în formulă singură
07/12/2019 08:41

      Liderul judeţean al PRO Romania, deputatul Ioan Cătălin Nechifor, a declarat ieri, intr-o conferinţă de presă la Suceava, că formaţiunea pe care o reprezintă va merge singură l ...

Un tânăr din Botoşani, milionar la 21 de ani în Silicon Valley
07/12/2019 08:39

      Revista Capital i-a acordat lui Sebastian Dobrincu titlul de „Liderul generaţiei de maine” la categoria „Tinerii geniali ai Romaniei”, in cadrul Galei Eroii Anul ...

Expoziţie inedită de motociclete
07/12/2019 06:37

    Patronul unui abator din Bucovina are cea mai mare colecţie de motociclete din ţară Cea mai mare colecţie de motociclete din Romania, unica din Europa de Est, se află intr-un sat din Sucea ...

 

Poliţiştii ieşeni au dat jos de la volan peste 650 de şoferi băuţi
07/12/2019 00:34

Iaşul a inregistrat, in 2019, un record absolut in materie de şoferi depistaţi in trafic sub influenţa băuturilor alcoolice. La 1 decembrie, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Iaşi consemna 653 cazuri de ...

Peste 1.500 de candidaţi s-au înscris, la Iaşi, la examenul de rezidenţiat
07/12/2019 00:32

* in clasamentul naţional, in funcţie de numărul de inscrişi, Bucureştiul este pe primul loc, cu 3.259 de candidaţi, urmat de Iaşi - 1.528 candidaţi, şi Cluj - 1.283 candidaţi După lungi aşteptări ...

Iaşul are, la Mădârjac, o staţiunea de cercetare academică unică în ţară!
07/12/2019 00:00

Staţiunea de cercetări geografice şi de monitorizare a calităţii mediului Mădarjac a fost gandită şi realizată in perioada 2007–2010, de către Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din ...

Roata de pe Ştefan cel Mare îndeplineşte toate condiţiile de siguranţă
07/12/2019 00:00

În spaţiul public au apărut zilele trecute afirmaţii referitoare la faptul că  roata din centrul Iaşului – adusă in premieră in Iaşi cu ocazia Sărbătorilor de Iarnă – nu ...

Începe verificarea balcoanelor construite ilegal!
07/12/2019 00:00

Municipalitatea a emis o notificare către toate asociaţiile de proprietari pentru a verifica dacă imobilele administrate au căile de secundare de ieşire anulate sau obturate. În cazul in ca ...

Primarul îi asigură pe ieşeni că nu sunt probleme cu căldura
07/12/2019 00:00

Primarul Mihai Chirica a ţinut ieri să lămurească unele aspecte juridice legate de funcţionarea Centralei Electrice de Termoficare (CET) Iaşi, precum şi furnizarea de detalii tehnice privind in ...