1aleger iohannis

Dimensiune font:

A căzut reduta pesedistă!

| 12-11-2019 00:00

Mihai Chirica şi, evident, Costel Alexe, au salutat victoria preşedintelui Iohannis şi modul în care au votat ieşenii * pentru prima dată în istoria alegerilor prezidenţiale, ieşenii au preferat un alt candidat decât cel al PSD * totuşi, merită evidenţiat faptul că procentele lui Iohannis şi ale lui Dăncilă la Iaşi sunt sub scorul general, iar singurii care l-au depăşit au fost Barna, Diaconu şi Paleologu

Klaus Iohannis a câştigat primul tur al alegerilor prezidenţiale înregistrând peste 37,7% după centralizarea datelor provizorii din toate secţiile din ţară şi din diasporă. Pe doi s-a clasat candidatul PSD, Viorica Dăncilă, iar pe trei, Dan Barna, la mare distanţă. Privind scorul pe judeţe, de remarcat că preşedintele Iohannis a reuşit să înregistreze victorii în judeţe socotite cândva a fi fiefuri pesediste precum Iaşi, Vaslui, Vrancea, Dâmboviţa, Brăila, Vâlcea sau Bacău.

Clasament final

Klaus Iohannis: 37,79% (3,472,843 voturi)

Viorica Dăncilă: 22,32% (2,051,274 voturi)

Dan Barna: 14,95% (1,374,198 voturi)

Mircea Diaconu: 8,86%

Theodor Paleologu: 5,72%

Kelemen Hunor: 3,88%

Cum au votat ieşenii

La Iaşi, Iohannis a obţinut 36,30% dintre sufragii. Dăncilă a scos sub scorul general, 21,35%, iar Barna – 17,87 %. Locul patru a fost ocupat de Mircea Diaconu – 9,53% iar poziţia a cincea de Thedor Paleologu – 7,85%. De notat faptul că Kelemen Hunor a obţinut la Iaşi 0,28%, iar Cătălin Ivan – 0,74%. Un scor bun a obţinut Ramona Bruynels – 2,60%. În fine, Alexandru Cumpănaşu a beneficiat de 1,52% din voturile ieşenilor.

Chirica: „Asistăm la un moment istoric”

Ieri, primarul Mihai Chirica a comentat rezultatele alegerilor în următorii termeni: „Viorica Dăncilă e istorie, putem vorbi de ea la timpul trecut. Românii au ales şi au ales bine, l-au pus pe prima poziţie pe preşedintele Iohannis. S-a liniştit apele. Şi USR-ul s-a poziţionat exact acolo unde îi este locul. Credem noi că am intrat într-o etapă de normalitate a României. Mai avem de trecut un hop. Nu trebuie să ne culcăm cum facem noi, pentru că nu se vor vota ei singuri, va trebui să ieşim din nou la vot şi să demonstrăm tuturor că nu mai putem să ne imaginăm o ţară cu un preşedinte din PSD, nu ne-ar mai accepta nimeni, probabil că în Europa ni s-ar închide toate uşile. Îi invit pe ieşeni să iasă la vot. Le mulţumesc cu sinceritate pentru felul cum au votat, pentru cum se gândesc la soarta României”.

Chirica a comentat şi faptul că Iohannis a câştigat în aproape toate oraşele din Moldova. „Este un moment istoric. În alte etape prezidenţiale, mă refer la Emil Constantinescu, la Traian Băsescu, Moldova era roşie. Acum, cu excepţia Botoşanilor, ceilalţi s-au săturat de lipsa de atenţie. Este un avertisment că Moldova nu mai poate fi tratată la diverse şi că nu trebuie să mai apară politici duse împotriva acestei regiuni”. 

În ceea ce priveşte soarta PSD-ului, edilul Iaşului spune că „stânga politică trebuie să existe în continuare dacă vrem democraţie”, iar în ceea ce priveşte scorul obţinut de social-democraţi la Iaşi, Chirica spune că a fost acelaşi scor cu europarlamentarele motivat de „nucleul dur al PSD peste care nu cred că se poate trece”.

Primarul Iaşului a evitat să facă afirmaţii referitoare la viitorul său politic, existând zvonuri că va candida pentru un nou mandat din partea altei formaţiuni politice. „Nu vreau să mă susţină decât ieşenii. Ei vor vota. Politic, mă voi aşeze şi cu acolo unde îmi este locul. Dar să aşteptăm să treacă alegerile”, a încheiat Chirica.

Maricel Popa: „România are nevoie de un preşedinte aproape de popor”

La rândul său, preşedintele CJ Iaşi şi, totodată, liderul filialei ieşene a PSD, Maricel Popa, crede că social-democraţii s-au descurcat onorabil.„Mulţumesc ieşenilor pentru voturile şi încrederea acordate! Rezultatul obţinut de Partidul Social Democrat este unul bun în contextul actual, dar care ne obligă in acelaşi timp la o mai buna mobilizare şi capacitate de convingere pentru turul al doilea al alegerilor prezidenţiale.

Guvernul social democrat, condus de doamna Viorica Dăncilă, a fost singurul care a avut un program coerent ce a adus rezultate pentru foarte mulţi români. A fost sprijinit mediul antreprenorial prin cel mai mare şi amplu program de finanţare de până acum, au fost crescute salariile medicilor şi asistenţilor, au fost acordate facilităţi studenţilor, au fost crescute pensiile, a fost susţinută familia tânără, dar şi multe alte măsuri care au început deja sa producă efecte pozitive pentru noi, românii. România are nevoie de un preşedinte care să fie prezent, apropiat de popor şi care să lupte pentru reprezentarea intereselor ţării, de un preşedinte care să ne unească, de un preşedinte pentru fiecare român! Viorica Dăncilă este acest tip de preşedinte!”, a postat Maricel Popa pe contul său de socializare.

Costel Alexe: „Iaşul a fost la înălţime”

Evident, liberalii ieşeni sunt, de departe, cei mai satisfăcuţi. Nu într-atât de scorul reuşit de Klaus Iohannis, ci de perspectiva unei finale cu un oponent uşor de învins. „Rezultatul este elocvent şi definitoriu pentru radiografia societăţii româneşti şi stabilirea profilului de politician pe care românii îl preferă: oamenii au ales consecvenţa ăn materie de comunicare şi abordare publică, consistenţa faptelor şi acţiunilor politice şi mai ales buna credinţă cu care au acţionat în aceşti ani! Demagogia, populismul, promisiunile deşanţate şsi circul mediatic practicate în campaniilor electorale trecute nu mai prind la români şi toţi cei care încă se mai pretează la asa ceva au fost crunt taxaţi de români! Klaus Iohannis a fost de multe ori ultimul bastion al democraţiei şi alpturi de PNL, de opoziţia parlamentară şi de asociaţiile civice singurul care a acţionat concret pentru a bloca derapajele PSD! Mă bucur că ieşenii şi moldovenii au răspuns apelului nostru şi au arătat că Iaşul Liberal este proiectul în care cred! Iaşul a fost la înălţime şi îi invit pe toţi ieşenii care îşi doresc modernizarea judeţului şi dezvoltarea regiunii să vină alături de noi şi proiectul preşedintelui Iohannis!”, a scris deputatul Costel Alexe, şeful organizaţiei judeţene a PNL Iaşi. Dan CONSTANTINESCU

 

* * *

 

Iohannis a câştigat detaşat şi în comunele judeţului Iaşi

Surprinzător, dacă ar fi să comparăm aceste alegeri cu cele anterioare, Iohannis s-a impus în 73 de localităţi din judeţul Iaşi, dintr-un total de 98. Cele mai bune scoruri ale lui Iohannis au fost în Mironeasa, Trifeşti şi Plugari, în fiecare dintre aceste comune înregistrând peste 60% dintre voturile valabil exprimate. Evident, Dăncilă a câştigat în 25 de localităţi, printre care Hârlău, Ipatele, Lungani, Ciohorăni şi Costeşti, unde a obţinut cel puţin 50% dintre voturi. Fără a lua în considerare voturile din municipiul Iaşi, în celelalte 97 de unităţi administrativ-teritoriale, Klaus Iohannis a obţinut 39%, Dăncilă 29,6%, Barna 12%, Mircea Diaconu 8,5%, iar Teodor Paleologu 6,2%.

 

Puncte difuzare "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi:


Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

Primăria Comunei Tomeşti, Judeţul Iaşi, scoate la vânzare în data de 14.08.2020, ora 10, la sediul său din Comuna Tomeşti, suprafaţa 268 mp, situată în intravilan extins conform PUG Sat Tomești, Comuna Tomești, Județul Iași, Tarlaua 10, Parcela Arabil 455/5, nr. cadastral 66629, la ora 10:30, suprafața de 247 mp, situată în intravilan extins conform PUG Sat Tomești, Comuna Tomești, Județul Iași, Tarlaua 47, Parcela Arabil 2489/8, nr. cadastral 66957, iar la ora 11, suprafața de 147 mp, situată în intravilan Sat Vlădiceni, Comuna Tomești, Județul Iași, Tarlaua 5, Parcela Arabil 114. Terenurile se află în domeniul privat al Comunei Tomeşti. Documentația de atribuire se pune la dispoziție pe suport de hârtie, contra unui preț de 50 de lei. Ofertele se pot depune până la data de 13.08.2020, ora 15, la sediul Primăriei Tomești, într-un exemplar. Taxa de participare la licitaţie este de 50 lei. Garanţia de participare este de 3% din preţul de pornire la licitaţie pentru întreaga suprafaţă. Preţul de pornire al licitaţiei este de 7000 EURO pentru întreaga suprafață, pentru terenul de 268 mp,3000 EURO pentru întreaga suprafață, pentru terenul de 247 mp, și 3292 EURO pentru întreaga suprafață, pentru terenul de 147 mp. Prezentul anunț se va transmite pentru publicare instituțiilor publice abilitate, în data de 14.07.2020. Relaţii suplimentare se pot obţine la sediul Primăriei Comunei Tomeşti, Judeţul Iaşi. Tel. 0232/290434, int.211.
COMPANIA NAŢIONALĂ de CĂI FERATE „C.F.R.” S.A. SUCURSALA REGIONALA C.F. IAŞI DIVIZIA A.S. C.V.A. Sediul: Iaşi, Piaţa Gării nr.1, cod 700090 organizează licitaţie publică, deschisă, cu strigare, în Sala de Consiliu a Sucursalei Regionala C. F. Iaşi, din Iaşi, Piaţa Gării nr.1, corp A, et.2, joi, 06 august 2020, ora 11.00 pentru închirierea de LOCAŢII (spaţii şi terenuri) către persoane juridice (57 locaţii) în staţii şi interstaţii c f, pe raza Sucursalei Regionala C. F. Iaşi, astfel: BACĂU, BARLAD, BUHĂIEŞTI, CIMPULUNG MOLDOVENESC, DORNESTI, FRASIN, HĂLĂUCEȘTI, IAŞI, LESPEZI DOLHASCA, NICOLINA, ORBENI, PAȘCANI, PIATRA NEAMŢ, RĂDĂUŢI, REBRICEA, ROMAN, SÎRCA, SOCOLA (Socola Triaj, Socola Marfuri), SUCEAVA, VASLUI si VATRA DORNEI Bai. Lista locaţiilor cu detalii privind amplasarea, suprafaţa, destinaţia/obiectul de activitate, tariful minim de pornire a licitaţiei, taxele necesar a fi achitate pentru participare la licitaţie, este afişată la intrare în sediul Sucursalei Regionala C. F. Iaşi, Piaţa Gării nr.1, corp A sau poate fi accesată pe site-ul http://www.cfr.ro. Procurarea caietului de sarcini unde se regăsesc criteriile de selecţie şi admitere a ofertanţilor, preţul minim de pornire, perioada de valabilitate a contractelor de închiriere (maxim 5 ani) precum şi valoarea altor taxe ce trebuie achitate, depunerea documentaţiei necesare participării la licitaţie şi achitarea taxelor, se pot face până luni, 03 august 2020, ora 1200, la sediul Sucursala Regionala C.F. Iaşi – Divizia A.S C. V.A., Iaşi, Piaţa Gării nr.1, corp A, et.1, cam. 123 ( tel. 0232 215 600 centrala - int.123 149 sau 123 802 ).
PRIMĂRIA MUNICIPIULUI ONEȘTI organizează licitație publică deschisă cu oferta în plic închis. 1) Informații privind concedentul/locatorul: MUNICIPIUL ONEȘTI, reprezentat legal prin PRIMAR –Ing. Nicole Gnatiuc, cu sediul în B-dul Oituz, nr.17, municipiul Onești, județul Bacău, Cod poștal 601032, Telefon: 0234/324.243, Fax: 0234/313.911, e-Mail: primarie@onesti.ro, www.onesti.ro având cont de virament nr. RO29TREZ06221A300530XXXX, deschis la Trezoreria Onești. 2) Informații privind obiectul concesiunii a) conform HCL nr. 39/20.02.2020, anexa nr. 1 (reluare procedură licitaţie): Nr. crt. 1.; Adresă amplasament: Bd. Oituz nr. 13, Mun. Oneşti; Suprafaţă mp: 46 mp; Preţ lei/mp/an: 100,00 lei; Durata ani: 20 ani; Destinaţia: Extindere spaţiu comercial. b) conform HCL nr. 121/29.06.2020, anexa nr. 1: Nr. Crt.; Adresă amplasament; Suprafaţă mp; Preţ lei/mp./an; Durata Ani; Destinaţia. 1. Bd. Republicii nr. 23, Mun.Onești, 35 mp, 90,00 lei, 20 ani, Extindere spațiu comercial; 2. Str. Pajura nr. 4, Mun. Onești, 8 mp, 30,00 lei, 20 ani, Extindere spaţiu comercial. 3) Informații suplimentare si Documentația de atribuire pot fi obținute: -în format tipărit la Serviciul Patrimoniu și Pază din cadrul Primăriei Municipiului Onești, etaj VII, cam. 703, în urma achitării contravalorii de 20 lei/exemplar (în numerar la casierie sau în contul RO33TREZ06121180250XXXXX –CUI 4353250 –beneficiar Municipiul Oneşti); -data limită pentru solicitarea clarificărilor: 30 iulie 2020, ora 15.00. 4) Informații privind ofertele -Data limită de depunere a ofertelor: 03 august 2020, ora 15.00; -Ofertele se vor depune într-un număr de 1 (unu) exemplare la registratura Primăriei Municipiului Oneşti, B-dul Oituz nr.17, municipiul Onești, județul Bacău, Cod poștal 601032. 5) Data şi locul la care se va desfăşura şedinţa publică de deschidere a ofertelor: 05 august 2020, ora 11.00, la parterul Primăriei Municipiului Oneşti, la sala mică de şedinţe. 6) Denumirea, adresa, numărul de telefon, telefax și/sau adresa de e-mail a instanței competente în soluționarea litigiilor apărute și termenele pentru sesizarea instanței: Judecătoria Oneşti; Adresa: Municipiul Oneşti, Str. Tineretului nr. 1 cod 601068, tel: 0234/311224, fax 0234/326170;email: jud-onesti-gref@just.ro
Film în aer liber, pe Terasa acoperiş a Ateneului Naţional din Iaşi
16/07/2020 18:55

 Începand de joi, 23 iulie 2020, ora 21.30, Cinema Ateneu invită cinefilii la filme in aer liber, pe Terasa acoperiş a Ateneului Naţional din Iaşi, un spaţiu ideal pentru proiecţii audio-vizual ...

Medicul Monica Pop a reacționat dur la adresa legii carantinării și a situației în care este România, în ceea ce privește pandemia de COVID-19.
16/07/2020 17:28

 "Prostii unici ai planetei?! Ai Universului?! Cei mai jos?! De Ce?! Internarea obligatorie si de o ora e o jigodie pentru romani! Dovadă de desconsiderare, de neincredere! Lipsire de libertate! &I ...

Narciza Nedelcu a rezistat doar o zi la conducerea OCPI Iaşi
16/07/2020 17:16

Agentia Natională de Cadastru si Publicitate Imobiliară (ANCPI) a revocat-o din functia de director al Oficiului de Cadastru si Publicitate Imobiliară (OCPI) Iasi pe Narciza Nedelcu. Decizia a venit ca urmar ...

Peste 16 km din cei 32 de km ai variantei ocolitoare Bacău vor fi la profil de autostradă și fac parte din autostrada A7 care va brăzda Moldova de la Nord la Sud. Proiectul este în lucru și are mari ș
16/07/2020 16:29

 Peste 16 km din cei 32 de km ai variantei ocolitoare Bacău vor fi la profil de autostradă si fac parte din autostrada A7 care va brăzda Moldova de la Nord la Sud. Proiectul este in lucru si are mari sa ...

BREAKING - Incendiu puternic în Capitală: focul s-a extins la patru mașini din apropiere
16/07/2020 14:42

 Un incendiu foarte puternic a izbucnit in Capitală, pe strada Pogoanelor. A luat foc un depozit de ulei, iar incendiul s-a extins pe o suprafată de aproximativ 400 de metri pătrati.     ...

Meteorologii au emis Cod GALBEN de averse pentru judeţele Neamţ şi Suceava
16/07/2020 14:17

 Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum şase ore, precizează ANM.

O fetiţă de 5 ani, dată dispărută de bunici, a fost căutată de peste 120 de persoane timp de două ore. Unde a fost găsită
16/07/2020 14:15

 O fetiţă in varstă de cinci ani, care adormise sub un pat din locuinţa familiei din comuna Făgeţelu, a fost căutată timp de aproximativ două ore de peste 120 de persoane, poliţişti, jandarmi, p ...

Estimare Guvern: 1.200 - 1.600 de cazuri COVID-19 pe zi, în luna august
16/07/2020 13:12

 Reprezentanţii Guvernului estimează, in nota de fundamentare a hotărarii prin care a fost prelungită starea de alertă cu 30 de zile, că situaţia infectărilor cu noul coronavirus ar putea ajunge in ...

EXTREM de DUR: IMAGINI NECENZURATE! Gest REVOLTĂTOR al unui șofer. ”Om fără suflet. ÎNCHISOARE!” / video
16/07/2020 12:09

 Senatorul Marius Marinescu a comentat un videoclip revoltător din Fălticeni, judetul Suceava, in care mai multe pisici sunt lovite de soferul unei masini.   „Acesta este un om fără suflet ...

CTP IASI- Totul pentru sanatatea ta!

CTP IASI- Totul pentru sanatatea ta!