„Este posibil să fiu ţinut degeaba în spital!”

1 poza medici

Dimensiune font:

| 19-03-2020 00:00

Pacientul ieşean a avut aseară o intervenţie telefonică la emisiunea „România la Vorbitor” în care reclamă faptul că, după efectuarea primului test, pozitiv evident, nu a mai avut parte de o nouă testare * managerul spitalului de Boli Infecţioase,  Carmen Dorobăţ, susţine că următorele teste se fac în a 12-a şi a 13-a zi de internare, cu toate că, în cazul primului pacient din România depistat cu COVID 19, cel din Gorj, lucrurile au stat diferit * altfel spus, „pacientul 32” dă de înţeles că ar putea fi sănătos, dar faptul că între timp i s-a mai adus un bolnav în cameră, iar condiţiile din spital sunt cu mult mai rele în comparaţie cu cele din zonele de carantinare, amplifică riscul de a fi contactat boala ulterior, în spital şi nu pe 10 martie

Răzvan Milea, polițistul de frontieră din Iași depistat cu coronavirus, sau, altfel spus, „pacientul 32” depistat cu CoVID 19, a făcut aseară declaraţii extrem de grave. Acesta a intrat în direct cu moderatorul emisiunii „România la Vorbitor”, Dragoş Bistriceanu, afirmând că are parte de un protocol total inadecvat, care nu a fost aplicat şi altor bolnavi aflaţi în situaţia lui. „Nu am mai fost testat din 10 martie. De atunci stau într-o cameră de spital de doi pe doi, iar astăzi (n.r. – ieri) a mai fost adus în această boxă încă un pacient confirmat pozitiv. Nu am nicio problemă cu doctorii care mă tratatează, personalul medical este extrem de atent, de respectuos, însă  nu înţeleg de ce nu mi se face şi al doilea test, aşa cum s-a procedat cu alţi pacienţi”, afirmă acesta. Ieşeanul susţine că ar putea fi un fals pozitiv, iar pornid de la acest aspect, ar putea intra în izolare, dar la domiciliu. „Nu am avut şi nici nu am un simptom specific bolii. Primesc un tratament pe care pot să-l faca acasă, în condiţii mult mai bune. Condiţiile de carantină pentru cei care se întorc din străinătate sunt altele, mă refer la  distanţa dintre pacienţi, dotările încăperii, calitatea mesei. Spitaluyl este depăşit. Noi stăm doi pacienţi într-o boxă, fără chiuvetă şi fără geam, nici nu ştiu dacă e zi sau noapte afară. Astăzi (n.r. –ieri) am primit doi biscuiţi şi o bucată de magiun. La 10 pacienţi sunt două toatelete şi o cabină de cabină de duş cât o cabină telefonică. Ce izolare este asta: în masă masă sau individual?”, se întreabă acesta.

Protocoale diferite

Managerul spitalului, Carmen Dorobăţ, a intrat în direct în aceeaşi emisiune, susţinând că pacientului 32 i se aplică protocolul transmis de autorităţile de la Bucureşti. „Da, nu a mai fost testat din 10 martie, însă va fi testat în a 12-a zi de la prima testare. Aşa este protocolul. Dacă două zile consecutive, a 12-a şi a 13-a, testele ies negative, este considerat vindecat, iar pacientul poate pleca acasă. Până atunci este considerat pozitiv asimtomatic”, a spus aceasta. Însă în cazul primului român depistat  cu COVID 19, cel din Gorj, lucrurile au stat altfel. După primul test pozitiv, acesta a fost testat în ziua a 2-a şi a 3-a, după care a fost declarat sănătos.

Revenind la Răzvan Milea, profesorul Dorobăţ susţine că nu se fac testări la cerere. Doctorul ieşean nu a dorit să comenteze faptul că în camera poliţistului a mai fost adus un pacient.

Tratament pe semnătură

Pacientul ieşean s-a mai arătat contrariat de un lucru: faptul că a fost pus să semneze pentru tratamentul primit. „Am semnat pentru un tratament. N-am mai auzit asta în viaţa mea. Deci, tratamentul este dat aşa, pe încercare. Nu e nimeni sigur pe tratament. Adică e răspunderea mea, cum ar veni...”, a mai spus acesta. Pe 12 martie, managerul de la Infecţioase s-a referit şi la tratamentele aplicate celor infectaţi, reiterând faptul că schema gândită de specialiştii spitalului sunt agreate la  nivel naţional. Totuşi, Carmen Dorobăţ avertizează că schema de tratament nu are valoare preventivă, fiind vorba strict de o schemă de terapie. „Deci tratăm numai pacientul confirmat, avem în momentul de față la dispoziție și tratăm cu un tratament antiHIV și anti gripal, și vom trata și cazurile medii și grave cu o triplă terapie medicament anti HIV, antigripal și antimalaric. Cel din urmă are rolul de a interveni pozitiv la nivelul presiunii la nivelul plămânului și de aceea va fi destinată cazurilor medii și grave. Ne-am documentat cu cei de la Institutul de Boli Infecțioase că trebuie să dăm cetățenilor de pe teritoriul României tot ceea ce este de primă linie ca și terapie. Dacă mergem din poziția salvăm sau poate tratăm sau nu, nu este corect, și sper că vom și salva”, a mai spus prov. univ. dr. Carmen Dorobăț.

Despre polițistul ieșean se spune că s-a infectat cu coronavirus după o vizită în Varșovia. Milea a fost acuzat că nu ar fi dezvăluit de la început celor de la DSP toate cluburile unde a fost înainte de a fi testat. De asemenea, nu este prima dată când Milea este revoltat de condiţiile din spital. „Mă aflu internat într-o boxă de 2 pe 2, izolat de tot ce înseamnă viață, aer, apă curentă, igienă minimă”, spune acesta în urmă cu câteva zile. Dan CONSTANTINESCU

 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt, telefon/fax 0233/255.023, e-mail: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Trup de pasune Neagra I, in suprafata totala de 2,25 ha, compus din numarul cadastral 50644, in suprafata de 1,18 ha, situat in extravilanul comunei Tasca si numarul cadastral 50650, in suprafata de 1,07 ha, situat in intravilanul comunei Tasca, apartine domeniului public al Comunei Tasca, conform caietului de sarcini, H.C.L. Tasca nr. 39/18.04.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Secretariat, din cadrul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei, se achita cu numerar la Casieria Comunei Tasca. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.05.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 27.05.2024, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.05/2024, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios -Administrativ a Tribunalului Neamt, Piatra-Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233/212.717, fax 0233/232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.04.2024.
CJ se împrumută pentru finanţarea proiectelor de dezvoltare a Iaşului
25/04/2024 01:41

Aleşii judeţului au aprobat miercuri contractarea de către Consiliul Judeţean Iaşi a unui credit de angajament in valoare de 9,5 milioane de lei pentru derularea Programului Judetean de Dezvoltare Economic ...

Consiliul Judeţean a împărţit „sărăcia” în teritoriu
25/04/2024 00:39

Consilierii judeteni au aprobat miercuri, cu unanimitate, repartizarea către primăriile din judet a sumei de 20.164.700 de lei din suma corespunzătoare cotei de 6% din impozitul pe venit estimat a fi incasat ...

Centru „inedit” de colectare a deşeurilor, la Iaşi!
24/04/2024 23:35

În municipiul Iaşi va fi infiinţat un centru integrat de colectare a deşeurilor de orice fel, unde cetăţenii vor avea posibilitatea de a aduce obiecte sau orice alte materiale de care nu mai au nevoi ...

Începând din toamnă, ieșenii vor putea zbura mai des către București
24/04/2024 21:32

Începand din toamnă, iesenii vor putea călători de şase ori pe săptămană către Bucuresti, odată cu introducerea de către compania Animawings de noi zboruri directe cu Capitala. Anuntul a fost f ...

Renașterea vine pe aripi de înger
24/04/2024 13:51

Nu a simtit lacrimile arzandu-i mana cand a impins usa salonului. Nici nu mai avea cum, făcea acest gest de multe luni, de cand cel mic, un pui de om, a ajuns la spital, intr-o noapte in care pană si stelele ...

 Chitara clasică, în spectacol la Muzeul Unirii
24/04/2024 13:07

,,Fantasticheria” se intitulează concertul cameral de chitară duo, trio, cvartet, ansamblu care va avea loc la Muzeul Unirii de pe Pietonalul Lăpuşneanu din Iaşi, joi, 25 aprilie, ora 17.  ,,Fa ...

  „Lucrurile care ne unesc sunt mult mai importante decât cele care ne despart”
24/04/2024 11:51

  Alianta PSD-PNL a aprobat protocolul politic si lista candidatilor comuni pentru Consiliul Local Bacău. Social-democratii si liberalii băcăuani vor merge impreună la alegerile locale pentru municipi ...

  Primarul din Bârnova, reclamat la DNA pentru „mită electorală”
24/04/2024 11:49

Liderul PSD Iaşi, Bogdan Cojocaru, ii cere public preşedintelui PNL Iaşi, Alexandru Muraru, să retragă candidatura primarului comunei Barnova, Mihai Bălan. Social-democraţii il acuză pe edil că incearc ...

Investitorii germani dau năvală în Bucovina
24/04/2024 09:15

Regiunea Bucovina face demersuri active pentru a crea un mediu prielnic investitorilor, iar un atu important il constituie forta de muncă tanără, care a crescut constant in ultimii 10 ani, plasand judetul pe ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei