„Puiul fericit” şi „Puiul fermierului”, verificaţi de veterinari şi Protecţia Consumatorilor
Dimensiune font:
În urma scandalului izbucnit după ce în imagini apărute pe reţelele de sociale „Puiul fericit” de la Agricola Bacău şi-a schimbat culoarea după ce a fost ţinut în apă cu sare, inspectorii de la Direcţia Sanitară Veterinară şi Pentru Siguranţa Alimentelor Bacău şi Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Bacău au descins direct la sursă.
În raportul întocmit de Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Bacău se arată că „Puiul Fericit” şi Puiul „Fermierului” este puiul de rasă Hubbard care provine din fermele proprii (fermele 3, 11, 12, 20) de La Brad şi Ferma SC Avicolă Şerban SRL. Puii sunt sacrificaţi în abatorul aparţinând SC Agricola Internaţional SA, situat în localitatea Prăjeşti, pe linia de abatorizare nefiind aplicate tratamente sau acţiuni de procesare care să modifice culoarea şi consistenţa cărnii puilor scrificaţi în unitate cu excepţia procedeelor de abatorizare, cu respectarea procedurilor de bune practici, de igienă şi lucru referitoare la temperatura de răcire, depozitare, manipulare, tranşare, ambalare, etichetare, depozitare şi livrare”.
Raportul a fost făcut public chiar de firma producătoare. „Cele două autorităţi atestă faptul că pentru culoarea produselor numite Puiul fericit şi Puiul fermierului sunt respectate toate reglementările existente, nefiind utilizată nicio formă artificială de colorare sau amplificare a culorii, nici exterior, prin stropire, nici intern, prin injectare sau hrană artificială”, se arată în comunicatul Agricola Bacău. Florin CRĂCIUN
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau