„Rolul de femeie este cel mai frumos din viața mea”

1x-lore1
1x-lore2

Dimensiune font:

| 02-04-2023 08:13

 Ca în fiecare an, dedicăm luna martie tuturor doamnelor și domnișoarelor cu rezultate deosebite în ceea ce fac. Tuturor le dorim să aibă o viață frumoasă, să își împlinească toate visele și să aducă mereu bucurie în jur. Astăzi stăm de vorbă cu Loredana Tănasă, business development director.

- Dacă ar fi să fiți portretizată într-un tablou, cum v-ar plăcea să arătați? Cum v-ați imagina portretul dvs imortalizat pe o pânză?

- Aș ruga artistul să-mi surprindă lumina și bucuria din ochi. Câteodată,o chii mei spun mai multe decât aș putea eu descrie în cuvinte. Mai am în ochi o tristețe și o melancolie care poate fi portretizată și care mă caracterizeză. Mă surprind adesea căutând un altundeva, asta pentru că sunt în permanență stăpânită de un dor de neînțeles.

- De ce ați accepta o astfel de provocare?

- Ar fi într-adevăr o provocare și poate că rezulatul nu m-ar mulțumi, însă aș avea, măcar pentru o perioadă, sentimentul că pot comunica astfel cu cea care este vie și pe acea pânză. Aș încercă să-i aflu adâncimile, mi-ar fi mai ușor să-i aflu și să-i înțeleg povestea nespusă, poate că aș afla mai multe despre căutările ei. Așa aș afla de unde vine infinitul, din mine, din afara mea sau pur și simplu imfinitul mă străbate.

- Cine este Loredana Tănasă? Cum ar arăta autoportretul descris de dvs?

- Loredana nasă este fata care poate face tot ce-și dorește pentru că are energia și libertatea de a o face, are creativitatea de a-și schița crochiul destinului ei, are resursele interioare, energia și capacitatea de a se bucura de tot ce primește în dar de la viață. Sunt o femeie pragmatică, dar și o visătoare. Chiar dacă am acest aer boem, există o anumită rigoare impusă care mă face să gestionez foarte bine viața mea și a copilului meu! Sunt o femeie sofisticată, uneori greu de înțeles și de suportat, însă trăiesc bucuria că cei de lângă mine încearcă în fiecare zi să-mi înțeleagă și să-mi accepte aceste mici particularități.

- Sunteți foarte implicată și în afaceri, ca business development director. Cum ați ales acest drum?

- Dunt perioade din viață mea în care profesia m-a ales, însă, de cele mai multe ori eu am fost cea care și-a ales calea. Alegerile au fost motivate de un anumit context al vieții mele din acel moment. Am avut un traseu sinuos, am trăit o viață plină de imprevizibil, însă am avut marele privilegiu de a merge alături de oameni excepționali, care m-au format, m-au lăsat să experimentez cu naivitatea vârstei tot ce viața îmi aducea în cale și, în același timp, mi-au iubit greșelile și stângăciile. Profesia pe care mi-am ales-o în urmă cu aproape douăzeci de ani mi-a adus libertatea de mișcare, de gândire, mi-a șlefuit anumite abilitați și m-a pus în contact cu oameni cu care am rezonat, care m-au motivat și alături de care am dezvoltat pe termen lung parteneriate importante. Asta este poate cea mai mare satisfacție a acestei profesii, interaiunea cu profesioniștii din zona mea de interes, persoane cu care am reușit să duc la bun sfârșit proiecte mari care aveau omul în centrul lor. Când viața te pune în postura de a face ceva pentru semeni, bucuria e nemărginită. Nu există un instrument de măsurat satisfacția în astfel de momente. În profesia mea nu pot vorbi de pierderi, poate doar de lecții pe care le primești de-a lungul anilor de la cei cu care interacționezi. Am văzut întotdeauna un câștig și în asta, în mediul de business sunt inevitabile. Altfel, am o profesie pe care mi-am ales-o și o tratez cu respect, tocmai de aceea balanța înclină către satisfacții.

- V-ați simțit vreodată marginalizată din cauza statutului de femeie?

- Marginalizată nu, poate exclusă din anumite contexte, însă pentru o anumită perioadă de timp până când colaboratorii contientizează că nu există diferențe între părțile implicate. În astfel de situații, tratez totul cu diplomație și eleganță, sunt două dominante ale vieții mele care m-au făcut să reușesc. Din experiență, pot spune că noi putem impune discret modul în care să fim tratate și acceptate. Tonul face muzica! 

- Se vorbește mult despre discriminarea feminină. V-ați simțit vreodată discriminată în raport cu domnii? Sau poate cu unele doamne?

- Chiar daca s-a întâmplat de-a lungul timpului, eu am ales întotdeauna să mă retrag pentru a nu fi pusă în situații neplăcute. Așa am reușit să depășesc momentul.

- Sunteți un om de artă, creați bijuterii. Ce v-a atras către acest domeniu?

- Bijuteria e sinonimă cu luxul și eleganța, este emoție, mister, elemente care mă definesc. Ca artist, voi avea libertatea de a mă  exprima liber în crearea conceptului, a designului. Artistul bijutier reușește să inițieze un dialog între el și metalul prețios, între bijuterie și cel care urmează să o poarte. Asta m-a atras, posibilitatea exprimării libere și în acest domeniu atât de ofertant. Eliade, fiul meu, este cel care m-a adus în această lume fascinantă a bijuteriei de autor. El este bijutier cu o specializare în montarea diamantelor și pietrelor prețioase, vom merge împreună în acest demers creator.

- Familie, carieră. Cum ați integrat aceste roluri în viața dvs? Cum ați reușit să păstrați echilibrul?

- Am reușit să păstrez un echilibru între familie și carieră. Poate nu a fost întotdeauna simplu dar, dacă privesc în urmă, îmi dau seama că disciplina e cheia reușitei mele. Am fost nevoita să-mi stabilesc o strategie aplicată situației mele din acel moment și să nu mă abat deloc. Mi-am dorit să fiu cât mai mult timp alături de Eliade și am reușit. În egală măsură, am făcut performanță în carieră. Putem vorbi de o disponibilitate și o dedicare a mea în această zonă a familiei, a copilului. Am profilul mamei mele, o femeie-simbol care și-a dedicat viața templului casei ei și familiei. Am primit poate cel mai minunat dar de la părinți - armonia și bucuria casei. Astfel am reușit să îmbin cele două elemente, familia și cariera, fără să simt nicio presiune.

- Care este cel mai frumos rol pe care l-ați primit?

- Cel mai frumos rol pe care l-am primit în acesta viață este cel de femeie, de regină! Mă bucură acest rol și fac tot posibilul să-mi păstrez feminitatea. Le las bărbaților libertatea de a se manifesta, nu vreau să domin și nu vreau să intru în conflict cu ei. Rolul meu în acestă viață este să accept iubirea și să o manifest la orice nivel, să accept și să cer ajutorul, să fiu vulnerabilă și să mă bucur de statutul privilegiat de a fi femeie.

 -  Dacă mâine ar fi să schimbați lumea, ce ați face?

- Aș încerca, poate, să schimb percepția despre ce înseamnă lumea, ce rol avem fiecare. Cred că lăsa liberi pe oameni să experimenteze la nivel personal aceste schimbări.

A consemnat Maura ANGHEL     

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

Primăria Comunei Vlădeni, județul Iași, organizează licitație pentru concesionarea următoarelor suprafețe de teren: teren situat în extravilan sat Borșa, are o suprafață de 1691 mp, identificat cadastral cu nr. 61340, aparținând domeniului privat al comunei Vlădeni, județul Iași, prețul de pornire al licitației este de 337.00 lei/an; teren situat în extravilan sat Borșa, are o suprafață de 1948 mp, identificat cadastral T59 p 938/8, aparținând domeniului privat al comunei Vlădeni, județul Iași, prețul de pornire al licitației este de 294.00 lei/an; teren situat în intravilan sat Borșa, are o suprafață de 1318 mp, identificat cadastral cu nr. 61397, aparținând domeniului privat al comunei Vlădeni, județul Iași, prețul de pornire al licitației este de 338.00 lei/an; teren situat în intravilan sat Borșa, are o suprafață de 1318 mp, identificat cadastral cu nr. 61394, aparținând domeniului privat al comunei Vlădeni, județul Iași, prețul de pornire al licitației este de 338.00 lei/an; teren situat în intravilan/extravilan sat Borșa, are o suprafață de 1500 mp, identificat cadastral cu nr. 61486, aparținând domeniului privat al comunei Vlădeni, județul Iași, prețul de pornire al licitației este de 385.00 lei/an; teren situat în intravilan sat Vlădeni, are o suprafață de 1347 mp, identificat cadastral cu nr. 61509, aparținând domeniului privat al comunei Vlădeni, județul Iași, prețul de pornire al licitației este de 1535.00 lei/an. Concesionarea se face conform O.U.G nr. 57/2019 și H.C.L nr. 50/30.06.2021, H.C.L nr. 74/29.09.2021 H.C.L. H.C.L nr. 73/28.09.2021 H.C.L. 63/30.09.2020, H.C.L. 84/22.11.2021. Ofertele se depun la sediul Primăriei Comunei Vlădeni, județul Iași, până la data de 13.06.2023, ora 14.00. Sedința de deschidere a ofertelor în data de 14.06.2023, ora 10.00. Relații la sediul Primăriei și la telefon: 0233299690 și 0740122165.
Tribunalul Vaslui, prin lichidatorul judiciar desemnat în dosarul nr. 1683/89/2022, în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2014, privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă, precum şi a Codului de procedură civilă, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare a bunurilor din patrimoniul debitoarei S.C. TATATU BAKERY S.R.L. Vaslui, cu sediul în loc. Vaslui, judeţul Vaslui. Preţul de pornire al licitaţie este cel de mai sus, iar vânzarea se va face conform regulamentului de vânzare şi hotărârea Adunării creditorilor din data de 05.05.2023. Vânzarea prin licitaţie publică pentru bunurile mobile va avea loc la data de 25.05.2023, ora 1000 şi se vor organiza şedinţe săptămânal, respectiv până la data de 27.07.2023 la sediul lichidatorului judiciar. Până la data şi ora licitaţiei, ofertanţii vor depune dovada achitării taxei de participare de 10% din preţul de pornire al licitaţiei, a garanţiei de participare la licitaţie de 30% din preţul de pornire al licitaţiei şi a caietului de sarcini – 500 lei, cât şi documentele de înfiinţare şi împuternicirea dată persoanei fizice de către persoana juridică pentru participare la licitaţie, iar pentru persoanele fizice buletinul de identitate. Neplata bunurilor la termenul stabilit prin procesul-verbal de licitaţie, duce la pierderea garanţiei de participare la licitaţie, cât şi a celorlalte sume achitate în contul bunurilor, iar bunurile vor fi scoase din nou la vânzare în contul adjudecatarului. Toţi cei care pretind vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, au obligaţia să anunţe lichidatorul judiciar înainte de data stabilită pentru vânzare. Informaţii suplimentare se pot obţine la sediul lichidatorului judiciar din Huşi, str. 1 Decembrie nr. 32, localitatea Huşi, judeţul Vaslui sau la telefonul 0727/850.575, 0335/566.035, fax 0335/814.103.
ANUNŢ privind închirierea prin licitaţie publică a unei suprafete de teren de 15 mp, in curtea Dispensarului Moţca – CF 60052, pentru amplasarea unui container ȋn vederea desfăsurării de activităţi privind vȃnzare produse papetarie, de multiplicare documente, etc. UAT Comuna Moţca, adresa : localitatea Moţca, str. Moldovei, nr. 70, judeţul Iaşi, tel : 0232/715777, fax: 0232/715050 , email : comuna_motca@yahoo.com scoate la licitaţie publică o suprafaţă de teren de 15 mp, situat în intravilanul comunei Moṭca, ȋn curtea Dispensarului din localitatea Moṭca – CF 60052. Accesul la imobillul menţionat se face din str. Moldovei. Închirierea se face conform art. 333 – 336 din OUG nr. 57/2019 privind Codul administrativ şi Hotărȃrea Consiliului local Moţca nr. 32 din 27.04.2023. Documentaţia de atribuire poate fi achiziţionată, contra cost, de la sediul Primăriei comunei Moţca. Contravaloarea documentaţiei este de 100 lei. Ofertele se redacteazã în limba românã şi vor fi prezentate conform documentaţiei de atribuire. Data limitã pentru depunerea ofertelor este 31.05.2023 ora 9:00. Adresa la care trebuie depuse ofertele : Primãria comunei Moţca, str. Moldovei, nr. 70, judeţui Iaşi. Data limitã pentru solicitarea clarificãrilor este 25.05.2023. Data limitã pentru transmiterea rãspunsului la clarificãri este 26.05.2023. Licitaţia va avea loc în data de 31.05.2023 ora 11:00 la sediul Primãriei comunei Moţca, judeţul Iaşi. Litigiile de orce fel ce decurg din executarea contractului de concesionare sunt de competenţa secţiei de contencios administrativ a Tribunalului Iaşi.
Artă și daruri pentru copii
28/05/2023 17:59

   Asociatia Kre@tivIS, care promovează proiectele pentru copii si tineri, invită iesenii la un nou proiect caritabil. Este vorba despre Marea Licitatie de 1 Iunie, dedicată celor mici. Ca urmare, ...

  Daruri pentru copii la Teatrul „Luceafărul”,  de 1 Iunie
28/05/2023 16:15

Adresandu-se prin misiunea sa institutională publicului tanăr, Teatrul pentru Copii si Tineret „Luceafărul” din Iasi a imaginat si in acest an un program atrăgător pentru 1 Iunie. Programul va ...

Incendiu la un depozit de furaje din Tutova
28/05/2023 12:30

Un incendiu puternic a izbucnit, in noaptea de sambătă spre duminică, intr-o hală pentru depozitarea furajelor situată in curtea unei ferme de păsări din localitatea Tutova. Detaşamentul de pompierii B ...

Urșii au dat iama prin Vaslui
28/05/2023 12:16

 Prezenţa unui urs a fost semnalată, duminică dimineaţă, intr-o suburbie a municipiului Vaslui, cetăţenii fiind avertizaţi prim mesaj RO-Alert. „Duminică, in jurul orei 05,45, un echipaj d ...

Incendiu la Mănăstirea din Podu Coşnei
28/05/2023 12:01

Chiliile şi paraclisul din cadrul mănăstirii din Podu Coşnei au fost grav afectate de un incendiu, duminică, a informat purtătorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Suceava, ...

VIDEO Interviul Zilei: Cătălin Lupu, primarul comunei Ciurea
28/05/2023 10:27

Invitat in redacţia Evenimentului Regional al Moldovei, Cătălin Lupu, primarul comunei Ciurea, a a vorbit despre proiectele implementate sau in curs de implementare in localitatea ieşeană. Edilul comunei a ...

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, în vizită la fermierii din Vaslui
27/05/2023 09:00

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a onorat invitatia presedintelui Consiliului Judetean Vaslui, Dumitru Buzatu, intalnindu-se cu fermieri din Vaslui, dar si cu reprezentantii Colegiului Medicilor Veterinari ...

O vasluiancă își acuză tatăl și fratele de viol
26/05/2023 15:45

Poliţiştii vasluieni efectuează cercetări in cazul unei femei in varstă de 34 de ani, care ar fi fost abuzată sexual de tatăl şi de fratele său. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie ...

„Familia Regală la Iași. Suveniruri din cea de-a doua capitală”
26/05/2023 13:20

  Biblioteca Centrală Universitară „Mihai Eminescu”, Facultatea de Istorie din cadrul Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi şi Arhivele Naţionale ale Romaniei - Filia ...

535 de ani de la ctitorirea Mănăstirii Voroneţ
26/05/2023 11:30

Vineri, 26 mai, se implinesc 535 de ani de la ctitorirea Mănăstirii Voroneţ. Este supranumită „Capela Sixtină a Estului” pentru fresca Judecăţii de Apoi, care a fost pictată cu celebrul pig ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei