„Rolul de femeie este cel mai frumos din viața mea”

1x-lore1
1x-lore2

Dimensiune font:

| 02-04-2023 08:13

 Ca în fiecare an, dedicăm luna martie tuturor doamnelor și domnișoarelor cu rezultate deosebite în ceea ce fac. Tuturor le dorim să aibă o viață frumoasă, să își împlinească toate visele și să aducă mereu bucurie în jur. Astăzi stăm de vorbă cu Loredana Tănasă, business development director.

- Dacă ar fi să fiți portretizată într-un tablou, cum v-ar plăcea să arătați? Cum v-ați imagina portretul dvs imortalizat pe o pânză?

- Aș ruga artistul să-mi surprindă lumina și bucuria din ochi. Câteodată,o chii mei spun mai multe decât aș putea eu descrie în cuvinte. Mai am în ochi o tristețe și o melancolie care poate fi portretizată și care mă caracterizeză. Mă surprind adesea căutând un altundeva, asta pentru că sunt în permanență stăpânită de un dor de neînțeles.

- De ce ați accepta o astfel de provocare?

- Ar fi într-adevăr o provocare și poate că rezulatul nu m-ar mulțumi, însă aș avea, măcar pentru o perioadă, sentimentul că pot comunica astfel cu cea care este vie și pe acea pânză. Aș încercă să-i aflu adâncimile, mi-ar fi mai ușor să-i aflu și să-i înțeleg povestea nespusă, poate că aș afla mai multe despre căutările ei. Așa aș afla de unde vine infinitul, din mine, din afara mea sau pur și simplu imfinitul mă străbate.

- Cine este Loredana Tănasă? Cum ar arăta autoportretul descris de dvs?

- Loredana nasă este fata care poate face tot ce-și dorește pentru că are energia și libertatea de a o face, are creativitatea de a-și schița crochiul destinului ei, are resursele interioare, energia și capacitatea de a se bucura de tot ce primește în dar de la viață. Sunt o femeie pragmatică, dar și o visătoare. Chiar dacă am acest aer boem, există o anumită rigoare impusă care mă face să gestionez foarte bine viața mea și a copilului meu! Sunt o femeie sofisticată, uneori greu de înțeles și de suportat, însă trăiesc bucuria că cei de lângă mine încearcă în fiecare zi să-mi înțeleagă și să-mi accepte aceste mici particularități.

- Sunteți foarte implicată și în afaceri, ca business development director. Cum ați ales acest drum?

- Dunt perioade din viață mea în care profesia m-a ales, însă, de cele mai multe ori eu am fost cea care și-a ales calea. Alegerile au fost motivate de un anumit context al vieții mele din acel moment. Am avut un traseu sinuos, am trăit o viață plină de imprevizibil, însă am avut marele privilegiu de a merge alături de oameni excepționali, care m-au format, m-au lăsat să experimentez cu naivitatea vârstei tot ce viața îmi aducea în cale și, în același timp, mi-au iubit greșelile și stângăciile. Profesia pe care mi-am ales-o în urmă cu aproape douăzeci de ani mi-a adus libertatea de mișcare, de gândire, mi-a șlefuit anumite abilitați și m-a pus în contact cu oameni cu care am rezonat, care m-au motivat și alături de care am dezvoltat pe termen lung parteneriate importante. Asta este poate cea mai mare satisfacție a acestei profesii, interaiunea cu profesioniștii din zona mea de interes, persoane cu care am reușit să duc la bun sfârșit proiecte mari care aveau omul în centrul lor. Când viața te pune în postura de a face ceva pentru semeni, bucuria e nemărginită. Nu există un instrument de măsurat satisfacția în astfel de momente. În profesia mea nu pot vorbi de pierderi, poate doar de lecții pe care le primești de-a lungul anilor de la cei cu care interacționezi. Am văzut întotdeauna un câștig și în asta, în mediul de business sunt inevitabile. Altfel, am o profesie pe care mi-am ales-o și o tratez cu respect, tocmai de aceea balanța înclină către satisfacții.

- V-ați simțit vreodată marginalizată din cauza statutului de femeie?

- Marginalizată nu, poate exclusă din anumite contexte, însă pentru o anumită perioadă de timp până când colaboratorii contientizează că nu există diferențe între părțile implicate. În astfel de situații, tratez totul cu diplomație și eleganță, sunt două dominante ale vieții mele care m-au făcut să reușesc. Din experiență, pot spune că noi putem impune discret modul în care să fim tratate și acceptate. Tonul face muzica! 

- Se vorbește mult despre discriminarea feminină. V-ați simțit vreodată discriminată în raport cu domnii? Sau poate cu unele doamne?

- Chiar daca s-a întâmplat de-a lungul timpului, eu am ales întotdeauna să mă retrag pentru a nu fi pusă în situații neplăcute. Așa am reușit să depășesc momentul.

- Sunteți un om de artă, creați bijuterii. Ce v-a atras către acest domeniu?

- Bijuteria e sinonimă cu luxul și eleganța, este emoție, mister, elemente care mă definesc. Ca artist, voi avea libertatea de a mă  exprima liber în crearea conceptului, a designului. Artistul bijutier reușește să inițieze un dialog între el și metalul prețios, între bijuterie și cel care urmează să o poarte. Asta m-a atras, posibilitatea exprimării libere și în acest domeniu atât de ofertant. Eliade, fiul meu, este cel care m-a adus în această lume fascinantă a bijuteriei de autor. El este bijutier cu o specializare în montarea diamantelor și pietrelor prețioase, vom merge împreună în acest demers creator.

- Familie, carieră. Cum ați integrat aceste roluri în viața dvs? Cum ați reușit să păstrați echilibrul?

- Am reușit să păstrez un echilibru între familie și carieră. Poate nu a fost întotdeauna simplu dar, dacă privesc în urmă, îmi dau seama că disciplina e cheia reușitei mele. Am fost nevoita să-mi stabilesc o strategie aplicată situației mele din acel moment și să nu mă abat deloc. Mi-am dorit să fiu cât mai mult timp alături de Eliade și am reușit. În egală măsură, am făcut performanță în carieră. Putem vorbi de o disponibilitate și o dedicare a mea în această zonă a familiei, a copilului. Am profilul mamei mele, o femeie-simbol care și-a dedicat viața templului casei ei și familiei. Am primit poate cel mai minunat dar de la părinți - armonia și bucuria casei. Astfel am reușit să îmbin cele două elemente, familia și cariera, fără să simt nicio presiune.

- Care este cel mai frumos rol pe care l-ați primit?

- Cel mai frumos rol pe care l-am primit în acesta viață este cel de femeie, de regină! Mă bucură acest rol și fac tot posibilul să-mi păstrez feminitatea. Le las bărbaților libertatea de a se manifesta, nu vreau să domin și nu vreau să intru în conflict cu ei. Rolul meu în acestă viață este să accept iubirea și să o manifest la orice nivel, să accept și să cer ajutorul, să fiu vulnerabilă și să mă bucur de statutul privilegiat de a fi femeie.

 -  Dacă mâine ar fi să schimbați lumea, ce ați face?

- Aș încerca, poate, să schimb percepția despre ce înseamnă lumea, ce rol avem fiecare. Cred că lăsa liberi pe oameni să experimenteze la nivel personal aceste schimbări.

A consemnat Maura ANGHEL     

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
Bancul Zilei

04:09

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt, telefon/fax 0233/255.023, e-mail: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Trup de pasune Neagra I, in suprafata totala de 2,25 ha, compus din numarul cadastral 50644, in suprafata de 1,18 ha, situat in extravilanul comunei Tasca si numarul cadastral 50650, in suprafata de 1,07 ha, situat in intravilanul comunei Tasca, apartine domeniului public al Comunei Tasca, conform caietului de sarcini, H.C.L. Tasca nr. 39/18.04.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Secretariat, din cadrul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei, se achita cu numerar la Casieria Comunei Tasca. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.05.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 27.05.2024, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.05/2024, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios -Administrativ a Tribunalului Neamt, Piatra-Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233/212.717, fax 0233/232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.04.2024.
„Singura realitate este ziua de astăzi. Viitorul depinde de ce creezi tu, acum”
22/04/2024 15:40

Un şoc emoţional, un stres puternic sau pur simplu o supărare aparent minoră care nu e decat picătura care a umplut paharul şi indarjirea de a sta in cea stare, de a o permanentiza ca manifestare, pot fi ...

„Noi, oamenii, avem trei vieți: viața cu sine, viața cu ceilalți și viața cu munca”
13/04/2024 11:48

În ritmul haotic al vietii moderne, grija de sine devine adesea o prioritate neglijată. Cu toate acestea, este esential să intelegem că a avea grijă de noi nu este un lux, ci o necesitate pentru o via ...

„Genul nu dictează capacitățile intelectuale și nu ar trebui să fie o barieră de care femeile să se lovească în alegerea unei cariere”
13/04/2024 10:53

„Fiecare proiect este o experientă unică si m-a ajutat să cresc si să mă dezvolt atat profesional, cat si personal. În ceea ce priveste cel mai inspirat proiect, imi este aproape imposibil să ...

„Bucuria de a vedea cum un proiect își găsește loc în sufletul și în viețile oamenilor mă motivează să mă implic cu dăruire în ceea ce fac”
13/04/2024 10:29

„Fiecare proiect este o experientă unică si m-a ajutat să cresc si să mă dezvolt atat profesional, cat si personal. În ceea ce priveste cel mai inspirat proiect, imi este aproape imposibil să ...

 „Sunt într-o continuă căutare a sensului a ceea ce fac, cum fac și de ce fac”
13/04/2024 10:18

- Care au fost cele mai mari provocări pe care le-ai intampinat ca femeie in domeniul consultantei strategice si organizationale? - (rade) O provocare a fost in primul rand faptul că eram femeie si ...

  „E doar o poveste faptul că suntem diferiți acasă față de mediul de business. Suntem aceleasi persoane, cu aceleași emoții, valori, credințe”
13/04/2024 08:48

- Cum faceti diferenta dintre psihoterapie si coaching in ceea ce priveste abordările si metodele utilizate? - Cred că cea mai bună metaforă este icebergul. Ceea ce se intamplă in coaching este varful ais ...

„ Afecțiunile pielii, mai ales cele cronice, trebuie controlate pe termen lung și de foarte multe ori pentru toată viața, ceea ce îi sperie pe pacienți”
13/04/2024 08:33

Afectiunile dermatologice sunt extrem de diverse si pot varia de la conditii usoare si temporare pană la probleme cronice si debilitante. În ciuda diversitătii lor, există cateva afectiuni care sunt in ...

 „În sistemul meu de valori, definiția succesului este dată de familie”
23/03/2024 18:32

S-a remarcat ca antreprenor, ca si cadru didactic asociat la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”din Iasi, dat si mentor. Zi de zi duce la bun sfarsit misiuni asumate multor roluri pe care le are. Nu ...

Detectivii juniori din Iași. O aventură în lumea criminalisticii
23/03/2024 17:10

În fiecare week-end, un grup de tineri entuziasti se intalnesc in inima Iasului, intr-un loc unde curiozitatea se impleteste cu stiinta aplicată. Ei sunt membri ai Clubului de Criminalistică, un proiect ...

„A îndrăzni să fii tu însuți în afara regulilor e cea mai frumoasă vindecare. În artă nu există nici reguli și nici limite!
23/03/2024 16:30

Art-terapia este o formă de terapie care utilizează procesele creative ale artei pentru a ajuta oamenii să isi exprime si să isi exploreze emotiile, gandurile si traumele. Oferă un spatiu sigur, in care in ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei