68939364_1177644455750771_4009644277700231168_n

Dimensiune font:

Acuzaţii extrem de grave la adresa ISJ Iaşi - „La Dagâţa există clase formate pe criteriul etnic!”

| 18-10-2019 11:25

Elena Motaş, consilierul pe probleme de romi al Prefecturii Iaşi, semnalează „un nou caz de segregare şcolară”, tot la Şcoala Dagâţa! „Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi neagă segregarea în judeţ. Şi ce sa vezi, după ce a fost o mare ancheta din care rezulta faptul că vinovat este cel care sesizează neregulile, nu cel care le face, iată că treaba inspectoratului o facem tot noi, cu riscul de a ne atrage toate injuriile. Deci, există la Dagâţa clase formate pe criteriul etnic. Un exemplu clar, la clasa a V-a sunt două clase pe serie, una cu 25 elevi, toţi din Dagâța şi cealaltă cu 17 elevi din care 9 sunt romi! Vizitat astăzi de ARACIP, descoperit, directorul s-a gândit sa scoată castanele din foc cu mâna mediatoarei şcolare şi a educatoarei din Zece Prăjini, aceasta din urmă suplinitoare, care este responsabilă în comisia pentru prevenirea segregării! În aceasta seară (joi seara , n.r.) misiunea era sa strângă cereri din partea părinţilor prin care îşi exprimau acordul să fie copiii segregaţi, iar cererile să fie antedatate..... adică noaptea, ca hoţii! O mămică mai isteaţă ne-a sesizat! Personal, am informat inspectorul care are atribuţii pe minorităţi despre segregare chiar în ziua când era la Şcoala Dagâţa ! Ce facem cu segregarea, doamna Farcaş (Genoveva Farcaș - inspector școlar general - n.r.), că există sub toate formele?! Ce caută în comisia pentru desgregare un suplinitor din învăţământul preşcolar, cum poate să rezolve singură segregarea, chiar ea este de etnie rom?”, susţine Elena Motaş.

Un conflict de durată

Reamintim că, săptămâna aceasta, autosesizându-se, doi inspectori şcolari din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi s-au deplasat la Şcoala Gimnaziala Dagâţa pentru a verifica la faţa locului, „cu atenţie la detalii”, situaţia semnalată prin intermediul unei reţele de socializare de Elena Motaş, în care un elev a fost umilit de o învățătoare. Ce au constatat inspectorii...

Este adevărat că doamna învăţătoare I.I. a avut o abordare complet greşită faţă de elevul L.D.C., pe care l-a pedepsit, încercând să îl pună într-o postură umilitoare. Această atitudine a doamnei învăţătoare este condamnabilă, fiind cauzată, probabil, de lipsa de experienţă la catedră şi de atitudinea părinţilor, care i-au comunicat că are acceptul lor pentru a-l pedepsi, întrucât copilul este neascultător. Situaţia nu a fost declanşată de etnia copilului, aşa cum în mod greşit s-a interpretat în mass-media.

Precizăm că doamna I.I. a fost angajată la Şcoala Gimnaziala Dagâţa conform legislaţiei în vigoare, a susţinut un concurs în acest sens şi este absolventă de liceu cu bacalaureat, dar după incident şi-a înaintat demisia.

Familia elevului L.D.C. declară că fiul lor nu este diagnosticat cu nicio boală, este sănătos şi nici nu a relatat acasă faptul că ar fi fost pedepsit sau umilit la şcoală. Mai mult decât atât, părinţii regretă demisia doamnei I.I., întrucât erau mulţumiţi de modul în care îşi desfăşura activitatea la clasă.

Familia elevului este revoltată de faptul că s-a declanşat o adevărată isterie în jurul acestei situaţii prezentate distorsionat de către doamna Elena Motaş şi nu este de acord ca persoane străine să afirme neadevăruri despre fiul lor.

Aceste declaraţii ale familiei sunt consemnate în scris în documentele pe care inspectorii şcolari le-au preluat astăzi din şcoală.

Este regretabil faptul că în postarea sa, d-na Elena Motaş foloseşte în sens peiorativ termenul vânzătoare la adresa doamnei I.I., la fel cum în comentariile pe care le face mai apoi afirmă că rezidurile vin la Zece Prăjini, referindu-se la cadrele didactice necalificate din şcoală sau afirmă că acest reziduu uman rămânea la catedră... Considerăm că aceste afirmaţii defăimătoare sunt extrem de grave, dar nu au fost sancţionate de opinia publică sau de mass-media, cunoscut fiind că insultele în mediul online atrag răspunderea civilă sau penală, conform Legii nr. 506/2004.

Este, de asemenea, regretabil faptul că realitatea a fost denaturata şi prezentata pe reţelele de socializare astfel încât acum, în urma reacţiilor publice, la nivelul şcolii, elevul L.D.C. este în pericol de a fi etichetat şi stigmatizat, aflându-se, fără voia lui sau a familiei sale, în centrul unei situaţii intens mediatizate. Menţionăm că elevul va beneficia de consiliere psihopedagogică, astfel încât să fie evitate efectele nefaste pe termen lung.

Precizăm, de asemenea, că nu există o criză a personalului didactic în judeţul Iaşi, întrucât numărul suplinitorilor necalificaţi fără studii corespunzătoare postului - din care unii cu studii superioare - se află sub 1%, raportat la totalul de peste 8700 de norme din judeţ. În condiţiile în care localitatea Dagâţa se află la 76 de km de Iaşi, iar naveta zilnică este dificilă din cauza infrastructurii, conducerea şcolii a căutat soluţii pentru a asigura un cadru didactic la clasă, în condiţii legale. Situaţia se regăseşte încă în şcolile care se află la distanţe considerabile de aglomerările urbane, dar numărul suplinitorilor necalificaţi a fost în scădere în ultimii ani în judeţul Iaşi”, se arată pe pagina de socializare a ISJ Iaşi. Daniel BACIU

 

 

 

 

 

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA

Subscrisul Cabinet Individual de Insolvenţă Opriş Irina, în calitate de lichidator judiciar al debitorului S.C. SALIX FARM IMPEX S.R.L, conform Încheiere nr. 137 din data de 16.10.2018, emisă de Secţia a II a Civilă a Tribunalului Iaşi-Faliment, anunţă, scoaterea la vânzare, prin licitaţie publică cu strigare, în data de 09.03.2020, orele 14.00, a imobilului situat în localitatea Popeşti, parter, ap.1, judeţul Iaşi, la 9.037,50 euro fără TVA, reprezentand 75% din valoarea de piaţă stabilită prin Raportul de evaluare. Licitaţia se va desfăşura la sediul lichidatorului judiciar din Iaşi, str. Pictor Octav Băncilă, nr.1, jud. Iaşi în conformitate cu regulamentul de vânzare, ce va fi afişat la loc vizibil, cu cel puţin 5 zile înaintea ţinerii şedinţei de licitaţie. Preţul de la care începe licitaţia este echivalentul în Ron la cursul BNR din ziua licitaţiei a 75% din valoarea stabilită prin Raportul de evaluare a imobilului, la care se adaugă TVA. În cazul în care la licitaţia din data de 09.03.2020 nu se va reuşi valorificarea imobilului, se vor organiza noi licitaţii, în aceleaşi condiţii, pe 16.03.2020, respectiv 23.03.2020 orele 14,00. Toţi cei care posedă un drept real asupra imobilului scos la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, de a face lichitatorului dovada acestuia, până în preziua licitaţiei. Imobilul se va vinde liber de orice sarcini conform art. 91 alin. 1 din Legea 85/2014. Poate participa la licitatie orice persoană fizică sau juridică care depune cu cel puţin o zi înaintea ţinerii şedinţei de licitaţie, până la ora 12.00, la sediul lichidatorului documentele prevăzute în caietul de sarcini, care se poate procura de la sediul lichidatorului judiciar, în fiecare zi de luni până vineri, între orele 08.00-16.00. Garanţiei de participare este în procent de 20% din preţul de pornire la licitaţiei. Informaţii suplimentare se pot obţine la telefon 0751103771.
Tribunalul Iaşi, prin lichidatorul judiciar desemnat în dosarul nr. 4383/99/2017 (210/2017), în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2014, privind procedurile de prevenire a insolvenței și de insolvență, precum și a Codului de procedură civilă, anunță scoaterea la vânzare prin licitație publică cu strigare a bunurilor din patrimoniul debitoarei S.C. „Ago – Parus” S.R.L. Iaşi, cu sediul în municipiul Iaşi, str. Sf. Lazăr nr. 4, bl. Peneş Curcanu, tronson 5, biroul 9, în NH Bussiness Company, la sediul Cabinetului de Avocat Daniela Arhire, etj. 1, județul Iași, după cum urmează: Nr. crt. - DENUMIRE ACTIV – Componenţa – Valoare -lei- 1. Bunuri mobile - Aparate de joc electronice slot machine - 22.605,00. Preţul de pornire al licitației pentru bunurile scoase la vânzare este cel de mai sus, iar vânzarea se va face conform regulamentului de vânzare și hotărârea Adunării creditorilor din data de 10.03.2019. Vânzarea prin licitație publică va avea loc la data de 16.04.2020, ora 10.00 și se vor organiza 6 ședinţe la un interval de 7 zile, respectiv la data de 23.04.2020, 30.04.2020, 07.05.2020, 14.05.2020 și 21.05.2020, la sediul lichidatorului judiciar. Până la data și ora licitației, ofertanții vor depune la sediul lichidatorului judiciar dovada achitării taxei de participare de 10% din prețul de pornire al bunului licitat, a garanţiei de participare la licitaţie de 30% din preţul de pornire al bunului licitat și a caietului de sarcini, respectiv 100 lei, cât şi documentele de înfiinţare şi împuternicirea dată persoanei fizice de către persoana juridică pentru participare la licitație, iar pentru persoanele fizice buletinul de identitate. Neplata bunurilor la termenul stabilit prin procesul-verbal de licitație, duce la pierderea garanţiei de participare la licitație, cât și a celorlalte sume achitate în contul bunurilor, iar bunurile vor fi scoase din nou la vânzare în contul adjudecatarului. Toţi cei care pretind vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, au obligația să anunțe lichidatorul judiciar înainte de data stabilită pentru vânzare. Informaţii suplimentare se pot obţine la sediul lichidatorului judiciar din Huşi, str. 1 Decembrie, nr. 32, localitatea Huşi, judeţul Vaslui sau la telefoanele 0335/566035 şi 0727/850575..
Tribunalul Iași, prin lichidatorul judiciar desemnat în dosarul nr. 8669/99/2017 (526/2017), în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2014, privind procedurile de prevenire a insolvenței și de insolvență, precum şi a Codului de procedură civilă, anunță scoaterea la vânzare prin licitație publică cu strigare a bunurilor din patrimoniul debitoarei S.C. „Tutun și Ziare” S.R.L. Iași, cu sediul în municipiul Iași, str. Bălţii nr. 6, judeţul Iaşi, după cum urmează: Nr. crt. DENUMIRE ACTIV – Valoare -lei- 1. Chioşcuri ziare dezafectate - 10.906,00; 2. Utilitare dacia Logan - 10.230,00. Preţul de pornire al licitației pentru bunurile scoase la vânzare este cel de mai sus, iar vânzarea se va face conform regulamentului de vânzare și hotărârea Adunării creditorilor din data de 10.03.2020. Vânzarea prin licitație publică va avea loc la data de 13.04.2020, ora 10.00 și se vor organiza 6 ședinţe la un interval de 7 zile, respectiv la data de 27.04.2020, 04.05.2020, 11.05.2020, 18.05.2020 și 25.05.2020, la sediul lichidatorului judiciar. Până la data și ora licitației, ofertanții vor depune la sediul lichidatorului judiciar dovada achitării taxei de participare de 10% din prețul de pornire al bunului licitat, a garanției de participare la licitație de 30% din prețul de pornire al bunului licitat și a caietului de sarcini, respectiv 100 lei, cât și documentele de înființare și împuternicirea dată persoanei fizice de către persoana juridică pentru participare la licitație, iar pentru persoanele fizice buletinul de identitate. Neplata bunurilor la termenul stabilit prin procesul-verbal de licitație, duce la pierderea garanției de participare la licitație, cât şi a celorlalte sume achitate în contul bunurilor, iar bunurile vor fi scoase din nou la vânzare în contul adjudecatarului. Toți cei care pretind vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, au obligația să anunțe lichidatorul judiciar înainte de data stabilită pentru vânzare. Informații suplimentare se pot obține la sediul lichidatorului judiciar din Huşi, str. 1 Decembrie, nr. 32, localitatea Huşi, județul Vaslui sau la telefoanele 0335/566035, 0727/850575 și 0744/291653..
La Neurochirurgie, numărul cazurilor de COVID a urcat la 37!
25/05/2020 14:53

Astăzi au fost confirmate trei noi cazuri de COVID-19 la Spitalul Clinic de Urgentă „Prof. Dr. Nicolae Oblu”, numărul total al celor confirmati pozitiv ajungand la 37 - 16 pacienţi şi 21 cadre ...

COMUNICAT DE PRESĂ  Senatorul USR Dan Lungu  Peste 11.000 de elevi din satele ieșene  nu pot participa la lecțiile online
25/05/2020 14:44

 COMUNICAT DE PRESĂ Peste 11.000 de elevi din satele iesene nu pot participa la lectiile online   Un total de 11.807 de elevi din satele iesene nu au, la momentul actual, acces la internet. Toto ...

36 de muncitori din Sri Lanka concediați de o fabrică de confecții din Botoșani, abandonați pe Aeroportul Otopeni
25/05/2020 08:53

 Zeci de muncitori din Sri Lanka au fost abandonati pe Aeroportul Otopeni. Ei au lucrat la o fabrică de confecţii din Botoşani, s-au aflat in carantină după ce unul dintre ei a fost confirmat cu COVID ...

O fotografie unicat a lui Eminescu, reîntoarsă la Iaşi pentru totdeauna
25/05/2020 06:27

Mihai Eminescu a avut, oficial, doar patru poze făcute de-a lungul vieţii sale. Prima a fost realizată la Praga, in 1869, a doua la Bucureşti, in 1878, cea de-a treia la Iaşi, in 1884, iar ultima la Botoş ...

VIDEO Noi imagini cu fragmentele de rocă găsite la Iaşi. Profesorul care le-a recuperat: Pare un corp tip meteorit descompus în atmosferă / Localnicii spun că au auzit un zgomot puternic
25/05/2020 00:51

 Profesorul Silviu Gurlui de la Facultatea de Fizică a Universitătii "Alexandru Ioan Cuza" din Iasi care a semnalat că presupuse fragmente de meteorit au căzut sambătă la Iasi spune că a i ...

Focar de coronavirus la Spitalul de Neurochirurgie Iaşi: Zeci de cadre medicale infectate, deşi nu au îngrijit pacienţi cu COVID-19
25/05/2020 00:38

La Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi sunt 34 de persoane infectate cu noul coronavirus, din care numai trei sunt pacienti. Şi la Spitalul de Pediatrie din Iaşi sunt 4 cadre medicale infectate, iar clinica ...

Bani pentru bone!
25/05/2020 00:00

    Potrivit prevederile art. 1 şi 17 din Legea nr.35/31.03.2020, privind acordarea unui ajutor financiar familiilor pentru plata serviciilor oferite de bonă, publicată in Monitorul Oficial din d ...

Investiţiile ApaVital vor genera creşteri ale tarifelor la apă şi canalizare
25/05/2020 00:00

  Proiectul care il va derula ApaVital - „Proiect Regional de Dezvoltare a Infrastructurii de apă şi apă uzată din judeţul Iaşi in perioada 2014-2020” - prin care se vor realiza ...

Elevii Colegiului Pedagogic „Vasile Lupu” se mută în casă nouă!
25/05/2020 00:00

  Primarul Mihai Chirica a participat la sfarşitul săptămanii la receptia partială a tronsonului II al clădirii internatului unitătii de invătămant „Vasile Lupu”, clădire la care ...