Bacău: Judecătorul Curpăn, acuzat de fals și editarea unor cărți-pirat

default

Dimensiune font:

| 19-03-2013 08:31

O editură din Bacău îl acuză pe judecătorul Sorin Vasile Curpăn că i-a folosit fără drept numele și a trecut pe cărți ISBN fals. Biblioteca Națională a României confirmă că ISBN-ul de pe una dintre cărți este inexistent. Un asistent judiciar de la Tribunalul Bacău s-a lăsat păcălit de magistrat, a sponsorizat editarea unor lucrări, după care s-a trezit cu plângere penală din partea judecătorului.

Judecătorul Sorin Vasile Curpăn, magistrat la Judecătoria Bacău, și-a trecut în palmares noi practici, unele cel puțin dubioase, altele ilegale. În prim-plan au ajuns din nou vestitele tratate juridice, scoase pe bandă rulantă de magistrat și autoplagiate după lucrări mai vechi ale acestuia. Scandalul cărților autoplagiate, cu zeci de coautori care nu au avut nicio contribuție, nu a rămas fără reacții. O editură din Bacău îl acuză pe judecătorul Vasile Curpăn că i-a folosit fără drept numele pe cel puțin una din cărți. Mai mult decât atât, pe tratat a fost trecut un ISBN (cod de identificare a cărții) fals, după cum ne-a confirmat și Centrul Național ISBN din cadrul Bibliotecii Naționale a României. Cartea “Tratat de științe juridice”, ediție Princeps, apărută în 2008, în două volume, nu există oficial și legal. ISBN-ul trecut de autorul cărții este unul inventat, o înșiruire de cifre, care nu a fost atribuit de editură și nici de către Biblioteca Națională.

“Noi am fost sesizați, cu vreo trei ani în urmă, de un colaborator de-al nostru care a văzut cartea la cineva în garaj. I-a sărit în ochi numele editurii. La scurt timp, a venit la noi Poliția Economică și m-a întrebat tot de această carte. Nu avea ISBN dat de noi. M-am interesat la Biblioteca Națională, au verificat și ei cartea, iar codul nu figura printre cele emise de aceasta. Nu am făcut sesizare. Era începută o anchetă a Poliției și am fost convinsă că se ocupă ei”, ne-a declarat directorul executiv al editurii.

Singurele explicații pentru tertipurile magistratului ar fi de natură financiară și de evitare a unui control asupra publicațiilor. “Codul ISBN este un cod unic de identificare în baze de date naționale și internaționale pentru documentele tip carte, indiferent de format (tipărit, electronic sau online). Codul ISBN este obligatoriu conform prevederilor Legii nr. 186/2003 republicată – Legea Promovării și Susținerii Culturii Scrise”, ne-a informat Mihaela-Laura Stanciu, coordonatorul Centrului Național ISBN din cadrul Bibliotecii Naționale a României. ISBN-urile se dau, în principal, editurilor, dar în număr limitat. Pe baza lor se poate verifica ce s-a editat și poate exista un control asupra publicațiilor.

“Judecătorul Curpăn, autorul cărții, trebuia să depună o cerere cu toate datele legate de autor, titlu, număr de pagini. Cheltuielile cu editura propiu-zisă sunt mici. Dar, ca să ia ISBN de la noi, trebuie trimise zece exemplare din carte la Biblioteca Națională. Or, când scoți 50 de cărți, să dai zece la editură e o cheltuială inutilă. Orice tipografie, centru de copiere putea să-i scoată cărțile. Acestea nu merg pe aceleași reguli, nu au nevoie de ISBN, nu-ți cer acte să vadă dacă sunt copiate, nu te întreabă nimeni nimic. Când ai ISBN înseamnă că ai girul Bibliotecii Naționale și cartea are astfel valoare”, explică directorul editurii băcăuane. “Codul ISBN de pe această lucrare nu a fost atribuit de către Centrul Național ISBN niciunei edituri de carte înregistrate la nivel național. Codul ISBN menționat de dvs. este incorect. În urma verificării bazei de date a Bibliotecii Naționale a României, s-a constatat că lucrarea nu se regăsește în colecția B.Na.R”, a confirmat și coordonatorul Centrului Național ISBN.

Parchetul l-a cercetat, dar i-a dat NUP

Întrebat despre aceste acuzații, judecătorul Vasile Curpăn ne-a răspuns, prin sms: “În legătură cu aspectele semnalate de dvs. există rezoluția nr. 506/2012 a Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bacău din 08.10.2012. Rog să o consultați!” Insistând pentru un răspuns clar – dacă a folosit un ISBN fals și a trecut pe cărți, fără drept, numele editurii – am primit același tip de răspuns: “Aceste acuzații au fost cercetate de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bacău. Numărul dosarului l-am indicat la prima dvs. solicitare”.

Dosarul în care a fost cercetat judecătorul Vasile Curpăn s-a finalizat cu NUP – neînceperea urmăririi penale, adică procurorii nu au găsit nicio dovadă care să-l incrimineze pe magistrat. Dosarul indicat tocmai de judecătorul Curpăn cuprinde însă declarații și probe ale unui asistent judiciar de la Tribunalului Bacău, atras de Curpăn în afacerea cu lucrări științifice, păcălit să sponsorizeze editarea cărților și dat ulterior pe mâna procurorilor. Mai ales că magistratul avea grijă să nu încheie niciun contract de colaborare sau editare.

“Judecătorul Sorin Vasile Curpăn a insistat și mi-a propus să îl ajut să își tipărească lucrarea și m-a determinat să accept propunerea lui. După timp și efort și cheltuială financiară, am tipărit Tratatul Juridic pentru ca apoi Sorin Vasile Curpăn să îmi facă plângere penală sub pretextul că mi-aș fi însușit calitatea de coautor. Eu am depus efort să îl ajut. Am citit manuscrisul, am făcut corectare, reașezare în pagină, tehnoredactare coperți, am obținut ISBN și am găsit tipografie. Am suportat parțial, alături de un al treilea coautor, costurile de tipar ale tratatului tipărit, sub ISBN-ul Editurii Alma Mater din Sibiu. Dacă aș fi cunoscut adevărul, că Sorin Vasile Curpăn mi-a propus cu viclenie această calitate de coautor, pentru ca apoi să-mi formuleze plângere penală, cu siguranță că nu aș mai fi acceptat în niciun chip să colaborez cu el la tipărirea acestei cărți”, a povestit anchetatorilor Gioni Popa Gavrilovici. Acesta susține că a suportat jumătate din costurile cu tipărirea tratatului, adică 3.900 lei.

În dosarul penal deschis de procurori în 2009 pe numele lui Gavrilovici, ca urmare a plângerii lui Curpăn, s-a decis neînceperea urmăririi penale. În 2012, Gavrilovici este cel care face plângere penală împotriva lui Curpăn, pe care îl acuză de fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals, fals în declarații, înșelăciune, denunț calomnios, tipărirea și punerea în circulație a unei ediții pirat, neînregistrată legal și oficial. Procurorii au decis însă NUP și în cazul lui Curpăn. În consecință, Gavrilovici a decis să se adreseze instanței și a depus o plângere împotriva rezoluției Parchetului de pe lângă Curtea de Apel. El a cerut casarea rezoluției și continuarea cercetărilor împotriva judecătorului Vasile Curpăn. “Referitor la falsul în declarații, soluția procurorului este netemeinică și nelegală. Prin plângerea penală pe care Vasile Curpăn a formulat-o în dosarul din 2009, el a declarat în fals că ar fi publicat , în 2008, în ediție princeps, la o editură din Bacău. În baza acestei declarații false s-a pus în mișcare cercetarea penală împotriva mea, în mod neîntemeiat, și a fost reținut acest fals ca fiind real”, susține în plângere Gavrilovici.

În septembrie 2012, el a depus o probă nouă în dosar – adresa trimisă de Centrul Național ISBN din cadrul Bibliotecii Naționale, care confirmă că ISBN-ul trecut pe cartea lui Vasile Curpăn nu a fost dat de Biblioteca Națională și că lucrarea judecătorului nu se regăsește în colecția B.Na.R. La dosar s-a atașat și adresa din 2010 a editurii băcăuane către Serviciul Investigarea Fraudelor din cadrul Poliției Bacău. Din toate aceste noi probe, spune Gavrilovici, rezultă săvârșirea infracțiunilor de fals în declarații de către magistratul Sorin Vasile Curpăn. O altă adresă a Bibliotecii Naționale, trimisă în august 2012, menționează că pentru o lucrare, în totalitatea ei, trebuie emis un cod ISBN general și câte un cod ISBN specific fiecărui volum. “Or, tratatul în ediția pirat 2008 a lui Sorin Vasile Curpăn, deși e tipărit în două volume, prezintă un ISBN unic, în loc de trei ISBN-uri”, punctează Gavrilovici. El mai reclamă că procurorul de caz a omis aceste adrese care ar fi determinat începerea urmăririi penale împotriva lui Curpăn.

Mai mulți “apropiați” au picat în capcana magistratului

Gioni Popa Gavrilovici a adus în apărarea sa și declarația tinerei care, la rândul ei, le-a făcut plângere penală lui Vasile Curpăn și Vasile Botomei, acuzați de înșelăciune. Este vorba de tânăra proaspăt absolventă de Drept care a fost convinsă de Curpăn să meargă la “baroul” lui Botomei pentru a susține examenul de intrare în avocatură. “Curpăn mi-a propus să mă treacă drept coautor pentru lucrările și . Această propunere a fost făcută după ce am susținut examenul de admitere în avocatură. Trebuia să achit costurile de editare a celor două lucrări, dar fără a încheia un contract scris de editare în calitate de coautor”, scrie în declarația Andreei F. Ea ne-a povestit că visul lui Curpăn este de a scoate în fiecare an cel puțin o carte. Sponsori îi sunt prietenii sau cei nevoiți să-i fie prieteni.

“Erau niște cărți mai vechi, doar coperta trebuia schimbată, apoi reeditate. M-am asociat cu el și mi-a cerut câteva milioane. Am dat un acont de cinci milioane la editură. Am stopat totul când mi-am dat seama că am fost înșelată cu examenul și am cerut banii înapoi”, ne-a mai spus Andreea.

Plângerea făcută de Gavrilovici la Curtea de Apel a fost respinsă ca nefondată. Instanța a menținut decizia procurorilor de neîncepere a urmăririi penale în cazul judecătorului Curpăn. În paralel însă, Gavrilovici a făcut o cerere de strămutare a procesului, care se va judeca pe 11 aprilie.

ziaruldebacau.ro

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<<Click pe locatie pentru detalii>>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

00:22

CTP IASI- Totul pentru sanatatea ta!

„EuroBusiness LRJ” S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei ”FANYON”S.R.L., conform Hotărârii nr. 120/02.04.2018, pronunțată în dosarul nr. 2172/113/2017, de către Tribunalul Brăila, organizează în zilele de 20.08.2020, 10.09.2020, 24.09.2020, 08.10.2020, 22.10.2020, respectiv 05.11.2020, ora 14:00, la sediul ales al lichidatorului judiciar din Bucuresti, Bd. Magheru, nr. 31, et. 1, cam. 25, Sector, licitații în vederea valorificarii următoarelor bunuri imobil și mobile, proprietatea debitoarei: BUN IMOBIL, PREȚ DE PORNIRE LA LICITAȚIE (EUR, fără TVA). Proprietate imobiliară, teren, căsuțe de vacanță și anexe, situată în Sat Dragosloveni, Com. Soveja, Jud. Vrancea, înscrisă în CF nr. 50048 a Com. Soveja, compusă din: Teren intravilan în suprafață de 2.438,00 mp, amplasat în Sat Dragosloveni, Com. Soveja, Jud.Vrancea, CF nr. 50048 a Com. Soveja, nr. cad.50048, Construcția C1-magazie, nr. cad.50048-C1Sc=67,00 mp, Construcția C2-anexă, nr. cad.50048-C2, Sc=170,00 mp, Construcția C3-magazie, nr. cad50048-C3, Sc=12,00 mp, Construcția C4-grup sanitar, nr. cad.50048-C4, Sc=17,00 mp, Construcția C5-bucatarie, nr. cad.50048-C5, Sc=24,00 mp, Construcția C6-umbrar lemn, nr. cad.50048-C6, Sc=9,00 mp, Construcția C7-umbrar lemn, nr. cad.50048-C7, Sc=9,00 mp, Construcția C8-casă de vacanță, nr. cad.50048-C8, Sc=15,00 mp, Construcția C9-casă de vacanță, nr. cad.50048-C9, Sc=14,00 mp, Construcția C10-club, nr. cad.50048-C10, Sc=64,00 mp, Construcția C11-casă de vacanță, nr. cad.50048-C11, Sc=15,00 mp, Construcția C12-casă de vacanță, nr. cad.50048-C13, Sc=15,00 mp, Construcția C13-casă de vacanță, nr. cad.50048-C13, Sc=65,00 mp, Construcția C14-casă de vacanță, nr. cad.50048-C14, Sc=15,00 mp, Construcția C15-casă de vacanță, nr. cad.50048-C15, Sc=15,00 mp, Construcția C16-casă de vacanță, nr. cad.50048-C16, Sc=65,00 mp, Construcția C17-casă de vacanță, nr. cad.50048-C17, Sc=15,00 mp, Construcția C18-casă de vacanță, nr. cad.50048-C18, Sc=15,00 mp, Construcția C19-casă de vacanță, nr. cad.50048-C19, Sc=65,00 mp, Construcția C20-casă de vacanță, nr. cad.50048-C20, Sc=28,00 mp, Construcția C21-magazie, nr. cad.50048-C21, Sc=145,00 mp, Construcția C22-casă de vacanță, nr. cad.50048-C22, Sc=51,00 mp, Construcția C23-casă de vacanță, nr. cad.50048-C23, Sc=35,00 mp și Construcția C24 - wc, nr. cad.50048-C24, Sc=17,00 mp. 65.110,50 BUNURI MOBILE PREȚ DE PORNIRE LA LICITAȚIE (EUR, fără TVA) CARUCIOR + CUVA 7,27, MASINA GLAZURAT CIOCOLATA 3.236,26, Masina cernut faina 46,49, CARUCIOARE CU NIVELE pt cuptor 211,55, CUPTOR POLINI MOD.80100 211,55, CUPTOR POLINI MOD.8080190 211,55, CUPTOR ROTATIV ROTO 6080SR.200SC 2.531,01, CUPTOR WERNER REA 1280, 211,55, CUPTOR WERNER REA 1280, 211,55, MASINA ROTATIVA ROTOFORM, 4.489,66, Moara ptr. Preg. Probelor, 767,59, Balanta analitica, 412,62, Echip. Ptr. Determ. Aciditatii, 570,56, Etuva, 215,59, Balanta tehnica 176,30, Sist. Automat ptr. Determ. Azot 2.761,19, Sist. Autom. Ptr. Determ. Gras 2.563,97, Distilator apa 550,82, Aparat perf. Pt.Deter. Cant. De z 1.605,07, Incinta termostatare probe 471,85, Sistem aut. Amb. Prod. Gr.IP600 21.265,94, Aparat de realiz. Mixuri pt. Ret 3.026,27, Malaxor spiral cuva rabatabil 4.821,88, Linie pentru obtinere covrigi 57.418,17, Camera racire semifabricat 3.446,86, Cuptor rotativ, 7.048,60 Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptoar rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Masina de glazurat si uscat turta dulce 8.830,77, DEDURIZATOR FD-25, 418,00, LINIE PENTRU OBTINEREA CROCHETE 105.250,22, LINIE PENTRU OBTINERE COVRIGI 74.381,28, MALAXOR 7.023,99, Oala fierbere 233,69, DULAP FRIGORIFIC 381,22, AGENT FRIGORIFIC 77,01, ECHIPAMENT MIXER PLANETAR 8.207,35, MASINA PADO PT FURSEC SI TURTA 12.311,02, Masina taiat foi nap -Doina 263,51, Masina taiat nuga 441,19, Cuptor rotativ 2.078,25, CUPTOR FOI 12.232,98. Toate condiţiile de participare la licitaţie şi condiţiile de adjudecare se regăsesc în caietele de sarcini care pot fi procurate on-line de la lichidatorul judiciar, contravaloarea acestora fiind de 2.380,00 RON, TVA inclus, pentru bunuri mobile și 2.380,00 RON, TVA pentru bunul imobil/caiet de vanzare, dovada achiziţiei acestora fiind obligatorie pentru participarea la licitaţie, plata acestora efectuându-se în contul lichidatorului judiciar, nr.:RO93BUCU1031215949892 RON, deschis la Alpha Bank Iaşi. Persoanele care doresc să se înscrie la licitaţie au obligaţia de a depune garanţia de participare la licitaţie de 10% din preţul de pornire al licitaţiei, plata acesteia efectuându-se în lei, la cursul BNR din data plății în contul de lichidare al ”FANYON”S.R.L., nr.: RO76BUCU1032235342465 RON, deschis în lei la Alpha Bank S.A. Înscrierile la licitație se pot face până în preziua licitaţiei (zilele de miercuri), ora 14:00, scrisoarea de participare la licitaţie, împreună cu toate documentele menţionate în caietele de sarcini, urmând a fi trimise on-line pe adresele de e-mail : vanzari@lrj.ro și stefania.nitu@insolvency.ro. Vizitarea şi prezentarea activelor se poate face doar în conformitate cu prevederile legale în vigoare, în fiecare zi de luni până vineri, cu acceptul lichidatorului judiciar, la locul în care acestea se află. Lichidatorul judiciar va permite accesul ofertanţilor care vor achiziţiona caietul de sarcini, doar în prezenţa unui reprezentant al acestuia şi la solicitarea scrisă prealabilă însoţită de o programare în acest sens. Reprezentanţii lichidatorului judiciar vor furniza toate informaţiile suplimentare disponibile către cei care au achiziţionat caietul de sarcini. Vizualizarea activului imobil, respectiv a bunurilor mobile, este o condiție obligatorie pentru participarea la licitații. Informaţii suplimentare se pot obţine de pe site-ul lichidatorului judiciar.: www.lrj.ro, telefon: 0733.683.702, e-mail: vanzari@lrj.ro, telefon: 0737.242.544, e-mail: stefania.nitu@insolvency.ro, telefon: 0747.012.820, e-mail: paula.stoian@fanyon.ro.
„EuroBusiness LRJ ”S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei ”FANYON”S.R.L., conform Hotărârii nr. 120/02.04.2018, pronunțată în dosarul nr. 2172/113/2017, de către Tribunalul Brăila, organizează în zilele de 20.08.2020 și 10.09.2020, ora 14:00, la sediul ales al lichidatorului judiciar din Bucuresti, Bd. Magheru, nr. 31 ,et. 1, cam. 25, Sector 1, licitații în vederea valorificarii următorului bun imobil, proprietatea debitoarei: BUN IMOBIL, PREȚ DE PORNIRE LA LICITAȚIE (EUR, fără TVA) ,,Fabrica de dulciuri FATA MOȘULUI”, proprietate compusă din teren și construcții cu destinație nerezidențială, împreună cu bunurile mobile integrate, mijloacele fixe, obiectele de inventar și activele necorporale, situată în Sat Baldovinești, Com. Vădeni, Jud. Brăila, CF nr. 70378 a Com. Vădeni, astfel: 962.727,20. 1. Teren și construcții cu destinație nerezidențială 727.711,20. a. Teren intravilan, în suprafață de 4.507,00 mp, amplasat în Sat Baldovinești, Com.Vădeni, Jud. Brăila, nr. cad.70378, CF nr. 70378 a Com. Vădeni 30.720,00. b. Construcția C1, cu destinație secție producție, nr. cad.70378-C1, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=278,30 mp, cu regim de înălțime P+1E 42.613,60. c. Construcția C2, cu destinație secție producție, nr. cad.70378-C2, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=278,45 mp, cu regim de înălțime P+1E 42.644,00. d. Construcția C3, cu destinație depozit ambalaje, nr. cad.70378-C3, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=501,10 mp, cu regim de înălțime P 17.497,60. e. Construcția C4, cu destinație pavilion administrativ, nr. cad.70378-C4, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=149,75 mp, cu regim de înălțime P+1E 39.305,60. f. Construcția C5, cu destinație depozit produse finite, cu nr. cad.70378-C5, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=130,75 mp, cu regim de înălțime P 5.312,80. g. Construcția C6, cu destinație anexă depozitare, nr. cad.70378-C6, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=294,00 mp, cu regim de înălțime P 5.279,20. h. Construcția C7, cu destinație de spații de producție și depozitare, nr. cad.70378-C7, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=449,00 mp, cu regim de înălțime P+1E 74.085,60. i. Construcția C11, cu destinație hală producție, nr. cad.70378-C11, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=530,00 mp și Sc desfășurată=2.120,00 mp, cu regim de înălțime D+P+1E+M 359.211,20. j.Construcția C12, cu destinație anexă tehnologică, nr. cad.70378-C12, CF nr. 70378, Com. Vădeni, cu Sc la sol=155,00 mp și Sc desfășurată=620,00 mp, cu regim de înălțime D+P+1E+M 111.041,60 2. Bunuri mobile integrate (lista completă poate fi vizualizată pe site-ul lichidatorului judiciar www.lrj.ro) 102.312,00. 3. Bunuri mobile constând în mijloace fixe și obiecte de inventar (lista completă poate fi vizualizată pe site-ul lichidatorului judiciar www.lrj.ro) 98.304,00. 4.Active necorporale: mărci, desene și modele 34.400,00. Activul imobil, ”Fabrica de dulciuri FATA MOȘULUI” se vinde doar în bloc, ca activ funcțional. Prețurile nu includ TVA. Urmează a fi făcută aplicabilitatea dispozițiilor art. 292, (alin.2), lit. F, din Codul Fiscal, în măsura aplicabilității. Toate condiţiile de participare la licitaţie şi condiţiile de adjudecare se regăsesc în caietul de sarcini care poate fi procurat on-line de la lichidatorul judiciar, contravaloarea acestuia fiind de 2.380,00 RON, TVA inclus, dovada achiziţiei acestuia fiind obligatorie pentru participarea la licitaţie, plata acestuia efectuându-se în contul lichidatorului judiciar, nr.:RO93BUCU1031215949892RON, deschis la Alpha Bank Iaşi. Persoanele care doresc să se înscrie la licitaţie au obligaţia de a depune garanţia de participare la licitaţie de 10% din preţul de pornire al licitaţiei, plata acesteia efectuându-se în lei, la cursul BNR din data plății în contul de lichidare al ”FANYON”S.R.L., nr.:RO76BUCU1032235342465RON, deschis în lei la Alpha Bank S.A. Înscrierile la licitație se pot face până în preziua licitaţiei, ora 14:00, scrisoarea de participare la licitaţie, împreună cu toate documentele menţionate în caietul de sarcini, urmând a fi trimise on-line pe adresele de e-mail: vanzari@lrj.ro și stefania.nitu@insolvency.ro.Vizitarea şi prezentarea activului se poate face doar în conformitate cu prevederile legale în vigoare, în fiecare zi de luni până vineri, cu acceptul lichidatorului judiciar, la locul în care acestea se află. Lichidatorul judiciar va permite accesul ofertanţilor care vor achiziţiona caietul de sarcini, doar în prezenţa unui reprezentant al acestuia şi la solicitarea scrisă prealabilă însoţită de o programare în acest sens. Reprezentanţii lichidatorului judiciar vor furniza toate informaţiile suplimentare disponibile către cei care au achiziţionat caietul de sarcini.Vizualizarea activului imobil este o condiție obligatorie pentru participarea la licitații. Informaţii suplimentare se pot obţine de pe site-ul lichidatorului judiciar: www.lrj.ro, telefon: 0733.683.702,e mail: vanzari@lrj.ro, telefon: 0737.242.544, mail: stefania.nitu@insolvency.ro, telefon: 0747.012.820, mail: paula.stoian@fanyon.ro.
Noi focare COVID în județul Iași
19/09/2020 17:29

Directia de Sănătate Publică a informat astăzi cu privire la aparitia unor noi focare COVID-19 in judetul Iasi. La Spitalul Clinic de Urgentă „Prof. Dr.N.Oblu”, Biroul Contabilitate – 5 c ...

Șapte copii cu COVID internați la Infecțioase
19/09/2020 17:17

Şapte copii cu varste intre 3 luni şi 15 ani au fost internaţi in ultima săptămană la Spitalul de Boli Infecţioase după ce s-au infectat cu COVID19. Managerul Spitalului de Boli Infecţioase, Carmen Dor ...

Un pacient COVID s-a sinucis la Neuro!
19/09/2020 17:15

 Unul dintre pacienţii de la Spitalul de Neurochirugie a murit după ce s-a aruncat de la geamul salonului in care era internat. Bărbatul de  50 de ani tocmai fusese transferat de la Spitalul de Bol ...

Copil lovit de o maşină în timp ce cobora dintr-un tractor
19/09/2020 17:14

 Un copil de 9 ani a suferit multiple traumatisme după ce a fost lovit de o maşină in timp ce cobora dintr-un tractor. Băiatul şi părinţii cărau strujeni de porumb cu ajutorul unui tractor. La un m ...

Măsuri de siguranţă sanitară în cazul focarului COVID-19 de la Conest
19/09/2020 13:34

21 de persoane din grupul celor  52 de muncitori vietnamezi, angajaţi ai companiei Conest, au fost depistaţi pozitiv la testul Coronavirus. Precizăm că testele au fost efectuate la iniţiativa companie ...

Spitalul mobil Covid-19 a primit  autorizatia de funcționare/GALERIE FOTO/VIDEO
19/09/2020 09:55

 Spitalul mobil Covid-19 a primit autorizatia de functionare. Unitatea medicală a fost astăzi sfintită si in cel mai scurt timp posibil va primi pacienti. În doar cateva luni am con ...

Comorile din pubele din Neamț: Opere ale lui Galileo Galilei, Isaac Newton şi ale pictorului Francisco Goya au fost găsite într-un garaj VIDEO
19/09/2020 09:40

 Cărţile şi manuscrisele vechi, inclusiv opere ale lui Galileo Galilei, Isaac Newton şi ale pictorului Francisco Goya, care au fost descoperite in Neamţ erau intr-un garaj, intr-o zonă peste care fus ...

CTP IASI- Totul pentru sanatatea ta!

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei