Bănicioiu a “luat foc” la Bacău

default

Dimensiune font:

| 14-10-2014 13:30

Ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu, s-a aflat de asemenea în vizită în Bacău, la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU), unde a lansat mai multe declaraţii cu la adresa executivului Primăriei Bacău cu privire la Spitalul Muncipal Bacău, obiectiv aflat încă în construcţie. Declaraţiile au fost pe alocuri explozive, motivate, poate, şi de faptul că autorităţile locale nu au onorat invitaţia ministrului la discuţii. Dincolo de declaraţii şi poliţe plătite între oficilităţi de orientări politice diferite, zace adevărul crud- aparatură necesară în Spitalul Judeţean Bacău, expiră din termenul de folosinţă în Spitalul Municipal, fără a fi utilizată măcar pentru un pacient. 
Ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu, s-a aflat luni, 13 octombrie, pe platforma sanitară bacauană pentru: vizitarea obiectivelor medicale incluse în programele de investiții și modernizare; discutii cu factorii decidenți din domeniul sanitar și administrativ de la nivelul județului și muncipiului Bacău; dar şi pentru o întalnire cu echipa de conducere a spitalului și cu medicii șefi de secții și compartimente. Cel puţin primul şi ultimul obiectiv al vizitei, au fost atinse, ministrul Sănătăţii vizitând şantierele de lucru ale proiectelor: „Reabilitare şi modernizare Ambulatoriu de specialitate (Corp A) al SJU Bacău”; „Modernizarea Comnpartimentului de Radiologie din cadrul SJU Bacău”, dar şi al proiectului de reabilitare a sistemului de canalizare şi de alimentare cu apă aferent unităţii spitaliceşti. 
Spitalul Municipal- mărul discordiei între oficialităţi
Aşa cum bine ştiu toţi băcăuanii, în curtea Spitalului Judeţean de Urgenţă Bacău se construieşte de vreo 7 ani, primul spital. din România finanţat de către o autoritate locală-Spitalul Municipal Bacău. Investiţie realizată de Consiliul Local Bacău prin credit bancar şi cu sprijin de la bugetul de stat, ce-i drept unul sprijin extrem sporadic, Spitalul Municipal trebuia finalizat în termen de 18 luni de la data începerii lucrărilor-noiembrie 2007. Valoarea investiţiei a crescut odată cu prelungirea perioadei de execuţie a obiectivului spitalicesc, ajungând la circa 250 de milioane de lei. Pentru finalizarea investiţiei, în acest an, Ministerul Sănătaţii, după o lungă periodă în care nu a acordat niciu nleu investiţiei, a alocat 10 milioane de euro. Banii, însă, se pare că nu vor putea fi folosiţi, lucrările fiind blocate la acest moment din cauza falimentului a două din cele 3 firme ale consorţiului care câştigase licitaţia de execuţie a obiectivului. Spitalul Muncipal, şi respectiv discuţiile cu autorităţile locale vizavi de acestă investiţie, constituia cel de-a doilea obiectiv al vizitei ministrului Sănătăţii în Bacău. ~nsă, în lipsa reprezentanţilor Primăriei Bacău, ministrul Nicolae Bănicioiu iniţial s-a informat în legătură cu stadiul lucrărilor de la deputatul de Bacău Cosmin Necula şi deputatul Lucian {ova, fost membru în C.A. al SJU Bacău. „Din păcate, pe lângă faptul că stă pur şi simplu, avem mari probleme si de ordin tehnic. Un RMN funcţionează în orb de 2 ani în Spitalul Municipal. În momentul în care a fost recepţionat a fost pus în funcţiune, curge garanţia şi nu este practic folosit. Pronosticul meu, dar pentru presa zic că este doar o glumă, că acest RMN va merge la casare înainte de a putea fi utilizat de primul pacient”, a precizat deputatul Lucian Şova. „Şi Judeţeanul nu are RMN, nu?! {i eu cum ar trebui să procedez să vă dau bani să mai luaţi un RMN, că-mi apre pe lista de necesităţi ?” a replicat tranşant ministrul Sănătăţii.
Pacienţi 2 în pat, sute de paturi neutilizate la Spitalul Muncipal
Situaţia este, însă, mult mai complicată şi complexă, planurile de dezvoltare a infrastructurii spitaliceşti din Bacău „întrând” în conflict cu situaţia politică actuală- Primăria Bacău condusă de PNL, Consiliu Judeţean condus de PSD, 2 formaţiuni momentan în opoziţie. Realitatea crudă este că după ce, pe timpul USL-ului, s-a găsit o soluţie pentru unirea celor 2 unităţi spitaliceşti, pentru a funcţiona complementar în cadrul unui spital zonal, după ruperea USL-ului idea a fost abandonată. „Avem un singur spital, foarte aglomerat, cu secţii înghesuite,avem câte 2 pacienţi în pat. Vrem să facem un spital mare”, a precizat directorul medical, dr. Aurelia }aga. „Ştiţi, în Românie, toată lumea crede că se pricepe la sănătate şi la fotbal, dar nu este aşa, dovadă acest proiect. Părerea mea, că a veni să spui:Am terminat o clădire, dar ne mai uităm încă 2-3 ani la ea, că avem din nou proceduri de licitaţie pentru noi constructori, e mai mult decât aiurea. Lucrarea e clar că e făcută anapoda. Ce să mai spun de faptul că aparatura expiră până atunci. Prin joncţiunea cu Spitalul Judeţean foloseam aparatură, îl puteam pune rapid în mişcare, asta e soluţia pe care aş vedea-o eu. Daţi-le încolo de orgolii, căţse supără Primărie sau nu ştiu cine, e mai puţin important. Dacă vedeţi că nu reuşiti să aveţi un feeback nor mal de la Consiliul Local trebuie apelat la atitudinea civică. Păi, să stea degeaba un spital aproape modern şi să mai dureze 2-3 ani până să funcţionize, pentru că primăria vrea să aibă conducerea acestui spital?!”, a subliniat Nicolae Bănicioiu
Punctualitatea, bat-o vina…
„Suntem în etapa în care vine ministrul Sănătăţii în Bacău pe o problemă ca Spitalul Municipal, iar executivul primăriei Bacău nu se prezintă,la o întâlnire care a fost anuntaţă de o săptămână. Singura soluţie, la acest moment, pentru deblocarea situaţiei este iniţierea unui proiect de hotărâre de Consiliu Local de către cetăţenii municipiului, o acţiune civică care este în derulare”, a subliniat deputatul Coamin Necula. „Primăria Bacău este se pare mult mai preocupată de panseluţe decât de acest obiectiv important, căci invitaţia mea la discuţii nu au onorat-o. Sau o fi pentru d-lor mai departe Spitalul Judeţean, decăt pentru mine care vin de la Bucureşti”, a precizat ministrul Sănătăţii. De partea cealaltă, reprezentanţii Primăriei Bacău, în spetă purtătorul de cuvânt al instituţiei, Ionuţ Tomescu, a declarat: „Întâlnirea a fost programată iniţial la ora 12 şi a avut loc abia după o oră, moment la care executivul Primăriei avea deja alt program. Dacă ministrul era punctual şi respecta programul vizitei, nu exista nicio problemă în sensul discuţiilor pe tema Spitalului Municipal Bacău.”  

Sonia PAVELESCU

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

ALFA & OMEGA INSOLV IPURL, lichidator judiciar al debitoarei SC IRSIDO S.R.L.–societate în faliment, dosar nr. 380/99/2017 aflat pe rolul Tribunalului Iași, în temeiul dispozițiilor Legii nr.85/2014, vinde prin licitație publică cu strigare următoarele bunuri proprietate ale debitoarei:1. Bunuri mobile conform Raport de evaluare-Preț de pornire 65% din valoarea de piață stabilită prin raportul de evaluare, astfel: a. Stocuri/echipamente birotică–în valoare totală de 26.525 lei (exclusivTVA) b. Obiecte de inventar/mijloace fixe: Nr. crt. Denumire activ Valoare de pornire la licitație–65% lei–fără TVA 1. Mașină ambalat role hârtie 2.465 2. Utilaj de fabricat role hârtie 50.694 3. Autoturism Mazda IS-01-YRS 9.883 4. Autovehicul Ford Tranzit Connect IS-12-YRS 7.352 5. Mobilier pal 483 6. Masina ștampile UM 1100-1200 1.306 7. Scaun directorial 1.177 8. Notebook Benq 1.376 9. Notebook Acer Aspire 743 10. Notebook Acer Aspire 743 11. TV 3d Sony Bravia LX900 2.348 12. Mobila Element Corp 3.300 13. Set canapele 2.007 14. Mobila Element Part 1.009 15. Mobila Sidney alb 1.208 Licitațiile vor avea loc în zilele de: 01,08,15,22,29.10.2021 respectiv 05.11.2021 ora 10.00, la biroul lichidatorului judiciar din Mun.Iași, Str. Grigore Ureche, nr.3, Bl. Gh. Şonțu, Demisol, Birou nr.4, Jud.Iaşi, putând participa orice persoană fizică sau juridică care va depune o ofertă care va conţine: - cerere de participare la licitaţie; - dovada achitării taxei de participare de 500 lei fără TVA;- dovada achitării cauţiunii de 10% din preţul de pornire al licitaţiei, sumă care se va achita în cont colector RO35PIRB2400711906003000 deschis pe numele debitoarei la First Bank; - actele de identificare a persoanei juridice/fizice, împuternicire pentru persoana care reprezintă societatea cu menţiunea că are mandat de a licita indiferent de sumă, ştampila. Taxa de participare se va achita în contul lichidatorului judiciar RO33PIRB2400738563001000 deschis la First Bank. Ofertele se vor depune la biroul lichidatorului judiciar cel târziu cu 1 zi lucrătoare înainte de ziua licitaţiei, până la ora 16.00. Ofertanţii care se înscriu la licitaţie, dar nu participă, pierd toate sumele avansate în vederea participării la licitaţie. Neplata preţului în termenul stabilit de 30 zile calendaristice de la data licitaţiei, duce la pierderea sumelor avansate pentru achiziţionarea bunurilor, care vor fi scoase din nou la vânzare în sarcina cumpărătorului. Oricine pretinde vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare,sub sancţiunea decăderii, se va adresa lichidatorului judiciar şi va face dovada până în ziua licitaţei. Informaţii suplimentare la biroul lichidatorului judiciar sau la tel:0744520508, 0744994490; fax:0332814773, e-mail: alfa.omega.insolv@gmail.com.
Tribunalul Iaşi, prin lichidatorul judiciar desemnat în dosarul nr. 12012/99/2013 (1022/2013), în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2006, privind procedura insolvenţei, precum şi a Codului de procedură civilă, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare a bunurilor imobile şi mobile din patrimoniul debitoarei S.C. „PRO CONSIM” S.R.L. Paşcani, cu sediul în loc. Paşcani, str. Camil Petrescu nr. 54, judeţul Iaşi, după cum urmează: Nr. crt. DENUMIRE ACTIV ADRESA Componenţa Valoare - lei - 1. Teren intravilan şi construcţii localitatea Paşcani, str. 1 Mai nr. 38, judeţul Iaşi Teren – 2.000 m.p. – C4 – magazie; Teren – 610 m.p. – C1 – hală, C2 – birouri, C3 – sticlărie 185.700,00 2. Utilaj prelucrare lemn MUT – RIG, MUT – CF, centrală termică murală Ariston Meta 24 localitatea Paşcani, str. 1 Mai nr. 38, judeţul Iaşi -- 5.604,00 Total * * 191.304,00. Preţul de pornire al licitaţiei pentru bunurile scoase la vânzare sunt cele de mai sus, reprezentând 40% din valoarea de evaluare. Vânzarea se va face conform hotărârilor adunării creditorilor din data de 15.10.2021. Vânzarea prin licitaţie publică va avea loc la data de 11.11.2021, ora 1000 şi se vor organiza 12 şedinţe la un interval de 7 zile, respectiv în fiecare zi de joi până la data de 27.01.2022, la sediul lichidatorului judiciar. Până la data şi ora licitaţiei, ofertanţii vor depune la sediul lichidatorului judiciar dovada achitării taxei de participare de 10% din preţul de pornire al licitaţiei pentru fiecare bun mobil, a garanţiei de participare la licitaţie de 30% din preţul de pornire al licitaţiei, a caietului de sarcini, cât şi documentele de înfiinţare şi împuternicirea dată persoanei fizice de către persoana juridică pentru participare la licitaţie, iar pentru persoanele fizice buletinul de identitate. Preţul caietului de sarcini este 1.000 lei şi este obligatoriu pentru participanţii la licitaţie. Neplata bunurilor la termenul stabilit prin procesul-verbal de licitaţie, duce la pierderea garanţiei de participare la licitaţie, cât şi a celorlalte sume achitate în contul bunurilor, iar bunurile vor fi scoase din nou la vânzare în contul adjudecatarului. Toţi cei care pretind vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, au obligaţia să anunţe lichidatorul judiciar înainte de data stabilită pentru vânzare. Informaţii suplimentare se pot obţine la sediul lichidatorului judiciar din Huşi, str. 1 Decembrie, nr. 32, localitatea Huşi, judeţul Vaslui sau la telefoanele 0335/566.035 şi 0727/850.575. Lichidator judiciar, Estconsult I.P.U.R.L. Huşi
Condamnat la dezintoxicare, după ce şi-a bătut nevasta şi copiii
10/08/2021 14:14

* Ionel a venit treaz la proces şi a recunoscut din prima toate acuzaţiile * ca circumstanţe, a menţionat că face aşa ceva doar la beţie, că in rest e un tip rezonabil, familist şi muncitor * sentinţa ...

Cereri trăsnite în justiţia ieşeană
10/08/2021 10:45

Una din cele mai trăsnite cereri de chemare in judecată inregistrate anul ăsta la Iaşi a fost cea din data de 19 decembrie, prin care reclamanta Maria C. a solicitat instanţei să-l oblige pe Sorin M. la r ...

 Super concert și focuri de artificii în noaptea de Revelion
31/12/2019 15:29

  Cu ocazia trecerii in Noul An Primăria Municipiului Iasi va oferi din nou iesenilor traditionalul concert si focuri de artificii. Din păcate, programul anuntat initial al concertului a suferit o modi ...

FOTO - întâietatea la pețitul fetelor din Ruginoasa, tranșată de jandarmi!
31/12/2019 14:50

 Bătălia de la Ruginoasa, binecunoscuta incăierare de la sfarsit de an dintre deleni si văleni nu a mai avut loc! Cetele de urători, la fel ca in ultimii ani, au iesit pe ulite de la răsărit, doar c ...

Iaşul va avea un spital competitiv cu orice mare spital din lume
31/12/2019 14:22

Construcţia Spitalului Regional Iaşi va fi demarată mai repede decat ne-am fi aşteptat. Contractul de finanţare a fost semnat cu o zi inainte de incheierea anului 2019. „Am semnat, astăzi, contractu ...

Doar 949 ieşeni mai încasează indemnizaţie de şomaj
31/12/2019 14:20

* Iaşul inregistrează 8.242 şomeri, din care 3.723 sunt femei * dintre aceştia, doar 949 mai incasează indemnizaţie de şomaj, restul beneficiind doar de servicii de ocupare gratuite Conform ultimelor da ...

AJOFM Iaşi găseşte, lunar, de lucru pentru aproape 1.000 de oameni
31/12/2019 00:17

* principalii beneficiari sunt şomerii cu varste de peste 45 de ani, 3.221 dintre aceştia reuşind să-şi facă un rost in acest an * 2.711 sunt tineri intre 35 şi 45 de ani, 2.767 au intre 25 şi 35 de ani ...

„2020 ar putea fi anul creşterii gradului de integrare pe piaţa muncii a persoanelor cu dizabilităţi”
31/12/2019 00:08

DA-IS Club (supranumit şi Club de Dezvoltare a Autonomiei şi facilitare a Integrării Sociale) este un proiect de suflet al Asociaţiei Nevăzătorilor din Romania, Filiala Judeţeană Iaşi, promovat de Oana ...

Sănătatea ieşenilor a devenit, în sfârşit, o prioritate
31/12/2019 00:03

La nivelul judeţului Iaşi au fost implementate, in acest an, mai multe programe de screeing prin care a fost evaluată starea de sănătate a populaţiei. Printre ele se numără afecţiunile canceroase, cele ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei