1ella gondos ziar
1ella gondos copii
1ella gondos

Dimensiune font:

Bucuriile muzicii

| 26-09-2019 06:07

 Talent, muncă și dăruire, așa ar putea începe orice definiție a performanței. Dacă mai adăugăm și sesnsibilitate atent dozată și oferită celor din jur putem vorbi despre succes, dovedit din plin de către elevii Academiei de Talente „Ella Gondoș”. Cei peste 160 de cursanți, de vârste diferite, dar uniți prin același crez, de a-și șlefui talentul și de a-și urma pasiunea pentru muzică, sunt deja cunoscuți pentru performanțele lor, iar medalii adunate în vitrinele cu premii dovedesc pe deplin acest lucru.

 

Nici bine nu se uscase cerneala pe diplomele oferite în cadrul apreciatului Festival Internațional „Constelația Necunoscută” de la Vaslui (ajuns la cea de-a 49-a ediție), că aplauzele publicului au răsplătit-o pe Andra Bejan, care a câștigat trofeul categoriei la care participase (4-6 ani). Micuța artistă, cu gropițe în obrăjori și ochi sclipitori ca roua dimineții, a impresionat juriul cu talentul ei. „Mi-a plăcut totul, m-am bucurat să fiu pe scenă, ca de fiecare dată, ne-a spus Andra. Copila, elevă în Clasa Pregătitoare, cântă de când avea doar doi ani. Lucrează zilnic individual, iar o dată pe săptămână merge la academia de muzică. „O susținem în tot ceea ce face. O bucură muzica, iar noi, ca părinți, suntem mereu alături de ea. Orice copil care studiază un instrument muzical își dezvoltă atât creativitatea și imaginația, cât și inteligența emoțională și cultura muzicală. O activitate extrașcolară ca muzica, arta, sportul completeaza activitâțile școlare și este esențială în educația copiilor noștri. Rezultatele vor veni garantat”, a completat și Marta, mama copilei cu voce cristalină. Când nu cântă, Andra desenează, dansează și împărtășește bucuriile cu prietenii ei și cu jucăriile ei preferate: „Păpușile. Am un coș plin”. Trofeul de la Vaslui a fost însoțit și de invitația de a participa la „Bled Golden Microphone” din Slovenia, care va avea loc în 2020.

Toate locurile de pe podium sunt importante în egală măsură

În pregătirea unui copil contează enorm și relația dintre părinte-profesor pentru că doar prin „împreună lucrare se poate obține performanța care arată măsura muncii și dovada talentului. Premiile adunate în panoplia Academiei de Talente „Ella Gondoș” dovedesc nu doar aceste lucruri, ci și o relație de mentorat cu elevii, profesorul devenind, atunci când poate este nevoie, sfătuitor, prieten și partener de recital. „Pe scurt, Ella este un om minunat, a spus hotărâtă Antonia Rotaru, o copilă care iubește muzica enorm și vrea o carieră în acest domeniu. Ca urmare, și-a propus ca de anul viitor, când va fi în clasa a V-a, să fie elevă la Colegiul Național „Octav Băncilă”. Până atunci, studiază de zor și cu mare folos, drept dovadă fiind și Premiul I câștigat (la categoria 10 ani) la Festivalul Internațional de Teatru, Muzică și Dans „Neghiță” de la Bacău (ediția a X-a). „A fost momentul meu, am dat tot ce a fost mai bun pe scenă. Am cântat din tot sufletul”, a spus foarte fericită Antonia. Aceeași atitudine o are ori de câte ori este în fața publicului și a fost răsplătită cu premii, dar pe prima treaptă a podiumului a urcat la Bacău. „Pentru mine, toate cele trei locuri de pe podium sunt la fel de importante pentru că între ele este o diferență foarte mică. Important este să fii pe podium, asta arată nivelul ridicat de pregătire. Neghiniță a fost un concurs greu, cu un juriu de prestigiu (Mihai Alexandru, Mihaela Gârlea, Luminița Anghel, Tudor Turcu și Daria Tanasă – n.r)”, a spus Ella Gondoș. Antonia scrie și povești, îi place foarte mult să aștearnă pe hârtie basme create de ea.

În familia mea, muzica ne-a însoțit mereu”

Premiul Antoniei nu a fost singurul câștigat de elevii academiei la festivalul de la Bacău, la care Laura Dodan a urcat pe poziția a III-a a podiumului, la categoria ei de vârstă. Laura este elevă la Colegiul „Octav Băncilă” și cântă doar de doi ani. Povestea ei este nu doar foarte frumoasă, ci și una despre succes și dăruire. Laura și-a descoperit vocea printr-o întâmplare, în urma selecției pentru un cor, când profesoara a îndemnat-o să facă mai mult. Așa a ajuns la Iași, la Colegiul „Octav Băncilă”, și a început să lucreze și cu Ella Gondoș. Dedică studiului muzicii peste 20 de ore pe săptămână, iar rezultatele se văd. Își dorește o carieră în muzică și știe că doar munca o va duce acolo unde visează – în fața unui public căruia să-i dăruiască din pasiunea ei pentru artă. Recunoaște că pentru ea „Ella este un model”, lucru care a emoționat-o foarte mult pe profesoarea de muzică: „Mă regăsesc de multe ori în elevii mei. Privind-o pe Laura îmi amintesc de mine, de munca mea și pasiunea pe care am pus-o în tot ceea ce am făcut. Eu cânt de când eram copil, în familia mea muzica ne-a însoțit mereu. Cântă și bunica, și părinții mei”, a spus Ella Gondoș. Ideea de a-și deschide o școală în care să slujească arta a venit chiar în primul an de facultate. „Un coleg m-a rugat să îl ajut cu câteva ore de canto. Am lucrat cu el, apoi am tot primit solicitări. În scurt timp, aveam un grup destul de mare de persoane cu care lucram. Apoi am predat la o școală unde au început să vină tot mai mulți copii. Când grupul a crescut foarte mult, am decis să deschid Academia de Talente”, a derulat Ella Gondoș o parte a peliculei pe care a înregistrat începuturile. În școala pe care a fondat-o, și în care și numărul profesorilor, a crescut se studiază canto, muzică populară și pian. Cerințele sunt mari pentru că, în lipsa lor, nu ar fi rezultate atât de bune. Profesorii au un grad ridicat de pregătire, performeri la rândul lor, pentru că doar așa pot atinge standarde înalte împreună cu elevii, iar toate aceste lucruri se văd în recitalurile-concert pe care Academia de Talente le organizează în fiecare an. Este important pentru elevi să apară în fața publicului și să-și arate măiestria, care este unul dintre leitmotivele academiei. „Eu sunt un caracter perfecționist, mă consider cel mai sincer critic al meu și dispun de o sociabilitate uneori excesivă. Îmi place să cred despre mine că nu fug de experiențe și trăiri noi. Întotdeauna caut să primesc tot ce este mai bun din partea celorlalți. Sunt într-o continuă cercetare în ceea ce privește ascensiunea mea pe plan profesional. Pe cât sunt de puternică în viața cotidiană, pot susține cu îndârjire că, pe plan spiritual, sensibilitatea mea atinge un nivel înalt, a mărturisit Ella Gondoș, apoi și-a aplecat privirea spre agenda altui eveniment pe care îl are în pregătire cu elevii ei – recitalul-concert de Crăciun, nu înainte de a le zâmbi pentru aplauzele pe care le-au primit și pe scena Festivalului Străzii Lăpușneanu.

Maura ANGHEL

 

 

 

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA

 

 

EURO-SIMCOS IMPEX S.R.L. Nr. de înreg. ORC: J33/1391/1994, CUI: 6180733, prin lichidator judiciar Management Reorganizare Lichidare Iași S.P.R.L. numit conform Sentinței nr. 163/24.02.2015 pronunțată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 9950/86/2013, în conformitate cu prevederile Legii nr.85/2006 și ale H.A.C./12.11.2018, anunță scoaterea la vânzare, prin licitație publică cu strigare, la data de 08.11.2019, ora 14.00, a activelor: Stație Peco amplasată în oraș Frasin, Calea Bucovinei, nr. 8, jud. Suceava ce include spațiu comercial, platforma betonată, pompă distribuție cu sistem managerial, distribuitor automat tip FBD 2036R pentru 3 produse cu 6 furtune, cuva cu 3 rezervoare oțel pentru depozitare combustibil, separator grăsimi și bazin vidanjabil pentru apă menajeră. Identificare cadastrală: - Teren cu suprafața de 1.515 mp, înscris în Cartea Funciară nr. 30399/Suceava, nr. top. 3526/2; - Teren cu suprafața de 1.000 mp, înscris în Cartea funciară veche nr. 30398/Suceava, nr. top. 3526/100, pe care se află edificat Corpul C1 – Stație PECO cu regim de înălțime P+M (mansardă nefinalizată) cu suprafața construită de 47 mp; Valoare de pornire a licitației (lei, fără T.V.A.) - 232.570,00. Poate participa la licitație orice persoană fizică sau juridică care depune până la data de 07.11.2019, orele 14.00 la sediul lichidatorului judiciar toate documentele prevăzute în caietele de sarcini care se pot procura din mun. Suceava, strada Mihai Eminescu, nr. 10, județ Suceava în fiecare zi de luni până vineri până la data de 07.11.2019. Relații suplimentare se pot obține: Management Reorganizare Lichidare Iași S.P.R.L. la telefoanele: 0232/243864, 0757545545, 0755132476.
Consorțiul format din EuroBusiness LRJ S.P.R.L., cu sediul în Iaşi, Str. Zorilor, nr.11, Jud. Iași, și INSOLVENCY HOUSE S.P.R.L., cu sediul în Sat Păun, Str. Arțarului, nr.7, Com. Bârnova, Jud. Iași, în calitate de administratori judiciari ai debitoarei PETROLBIT S.R.L., desemnați prin Încheierea nr. 99/09.05.2017, pronunţată de Tribunalul Iași Secţia a-II-a Civilă-Faliment în dosarul nr.3075/99/2017 (nr. în format vechi:131/2017), în conformitate cu prevederile Legii nr.85/2014, privind procedurile de prevenire a insolvenței și de insolvență, coroborat cu prevederile Codului de Procedură Civilă, în măsura compatibilității, organizează licitație publică competitivă, cu strigare, în data de 12.12.2019, ora 11.00, pentru valorificarea următorului activ imobil: DENUMIRE ACTIV - PREȚ DE PORNIRE A LICITAȚIEI (EUR, fără TVA) Terminal pentru descărcare și depozitare produse petroliere (bitum), amplasat în Com. Holboca, Jud. Iași, compus din: 2.561.247,00. 1.Terenuri intravilane în suprafață totală de 38.662,00 mp (Teren intravilan, categ. curți-construcții, în suprafață totală de 10.528,00 mp, nr.cad.62984, CF nr.62984/UAT Holboca; Teren intravilan în suprafață totală de 8.250,00 mp, nr.cad.62985, CF nr.62985/UAT Holboca; Teren intravilan categ. neproductiv în suprafață totală de 6.422,00 mp, nr.cad.1770,CF nr.60172/UAT Holboca; Teren intravilan categ. căi ferate în suprafață totală de 2.938,00 mp, nr.cad.61833, CF 61833/UAT Holboca; Teren intravilan categ. neproductiv în suprafață totală de 6.945,00 mp, nr.cad.61615, CF nr.61615/UAT Holboca și Teren intravilan categ. neproductiv în suprafață totală de 2.000,00 mp, nr.cad.61045, CF nr.61045/UAT Holboca) 532.800,00; 2.Construcții situate pe terenul intravilan categ. curți-construcții în suprafață totală de 10.528,00 mp, nr.cad.62984, CF nr.62984 a UAT Holboca, astfel:1.560.323,00 - Construcțiile C1, C2 și C3 - 711.114,00; - Construcțiile C4 și C5 - 9.299,00; - Construcția C6 - 21.711,00; - Construcția C7 - 29.633,00; - Construcțiile C8, C9, C10 și C11 - 210.374,00; - Construcțiile C12, C13, C15 și C16 - 306.593,00; - Construcția C17 - 6.476,00; - Construcția C18 - 6.725,00; - Construcția C19 - 7.022,00; - Construcția C20 - 205.732,00; - Construcția C21 - 45.644,00; 3. Echipamentele de automatizare și instalațiile tehnologice specifice terminalului -468.103,00. Activul constând în Proprietate de tipul Terminal pentru descărcare și depozitare produse petroliere (bitum), amplasată în intravilanul Com. Holboca se vinde în bloc, ca un activ funcțional așa cum este prezentat, la valoarea de 2.561.247,00 EUR, fără TVA. Prețurile nu includ TVA. Urmează a fi făcută aplicabilitatea dispozițiilor art.292, lit.F, din Codul Fiscal, în măsura îndeplinirii condițiilor legale. În cazul în care la licitaţia din 12.12.2019, nu se va reuși valorificarea activului imobil, aparţinând debitoarei, se va organiza o nouă licitaţie, în aceleaşi condiţii în data de 19.12.2019, ora 11.00, la sediul administratorului judiciar EuroBusiness LRJ S.P.R.L., din Iaşi, Str. Zorilor, nr.11, Jud. Iaşi. Persoanele care pretind vreun drept asupra activelor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 11.12.2019, respectiv 18.12.2019, ora 12.00, la sediul administratorului judiciar EuroBusiness LRJ S.P.R.L. din Iaşi, Str. Zorilor, nr. 11, Jud. Iaşi. În conformitate cu prevederile art.91, alin.1, din Legea nr.85/2014, bunurile înstrăinate de administratorul judiciar sau lichidator, în exerciţiul atribuţiilor sale, sunt dobândite libere de orice sarcini, precum ipoteci, garanţii reale mobiliare sau drepturi de retenţie, de orice fel, ori măsuri asiguratorii, cu excepția sechestrului penal. Modalitatea de valorificare a activului imobil este licitaţie publică, cu strigare, competitivă, conform Regulamentului de vânzare aprobat în cadrul Adunării Creditorilor din data de 05.12.2019. Pasul de licitație stabilit este de 5% din prețul de pornire al licitației, conform Regulamentului de vânzare aprobat în cadrul Adunării Creditorilor din data de 05.12.2019. Garanția de participare la licitație este în valoare de 10% din prețul de pornire a licitației, fără TVA, sumă ce va fi depusă în contul de lichidare al debitoarei PETROLBIT S.R.L., nr:RO66BUCU1032235341146RON, deschis la Alpha Bank, suc. Iași. Garanția de participare va fi depusă în lei la cursul BNR din data plății. În cazul câştigării licitației garanția se constituie avans, iar în caz contrar se va restitui licitantului. Dovada consemnării va fi atașată ofertei de cumpărare, până la termenul stabilit pentru vânzarea la licitație publică. Vizitarea și prezentarea activului se poate face în fiecare zi de luni până vineri, cu acceptul administratorilor judiciari, la locul în care acestea se află. Administratorii judiciari vor permite accesul ofertanților care vor achiziționa caietul de sarcini, doar în prezența unui reprezentant al acestora și la solicitarea scrisă prealabilă însoțită de o programare în acest sens. Reprezentanții administratorilor judiciari vor furniza toate informațiile suplimentare disponibile către cei care au achiziționat caietul de sarcini. Detaliile privind documentația necesară în vederea participării la licitația publică și modul de organizare a licitației, precum și descrierea activului imobil supus procedurii de valorificare sunt expuse în Caietul de Sarcini care include Regulamentul de vânzare și de organizare a licitaţiei şi care poate fi achiziţionat de la sediul administratorului judiciar EuroBusiness LRJ S.P.R.L. Potenţialii ofertanţi au obligaţia achiziţionării caietului de sarcini, aceasta fiind condiţie obligatorie privind participarea la licitaţie. Preţul caietului de sarcini este de 5.950,00 lei, TVA inclus, plătibili în contul administratorului judiciar EuroBusiness LRJ S.P.R.L., nr.:RO93BUCU1031215949892RON, deschis la Alpha Bank Iaşi sau în numerar la sediul administratorului judiciar EuroBusiness LRJ S.P.R.L. Informaţii suplimentare se pot obţine la sediul administratorului judiciar EuroBusiness LRJ S.P.R.L., pe site-ul www.lrj.ro, la tel. 0232/220777, 0733683702, 0744663190, mail: vanzari@lrj.ro sau lichidator.chirila@yahoo.com.
Subscrisa EUROBUSINESS LRJ S.P.R.L., cu sediul în Mun. Iaşi, Str.Zorilor, nr.11, Jud. Iaşi, în calitate de lichidator judiciar al debitoarei AYA SPORTS S.R.L., astfel desemnat de Tribunalul Iaşi–Secţia a-II-a Civilă-Faliment în dosarul nr.1970/99/2009 (nr.format vechi 96/2009), prin Sentinţa Comercială nr.585/25.05.2010, în conformitate cu prevederile Legii nr.85/2006, privind procedura insolvenţei, cu modificările şi completările ulterioare, coroborat cu prevederile Codului de Procedură Civilă, în măsura compatibilităţii, organizează licitaţie publică competitivă cu strigare, în ziua de 09.12.2019, ora 14:00, pentru valorificarea bunului imobil: Denumirea activului - Preț de pornire a licitației (EUR, fără TVA) Proprietate rezidențială, casă de locuit P+1E+M, situată în Sat Răsboieni, Com. Țibănești, Jud. Iași, compusă din: - 14.946,10 Teren intravilan, categoria de folosință curți-construcții, în suprafață de 962,26 mp, identificat sub nr. cad. 392, înscris în CF nr. 237 a Com. Țibănești, Sat Răsboieni, T6, P1(380/1), Com. Țibănești, Jud. Iași; - 2.535,00; Corp clădire C1, cu destinație casă de locuit, în stare de degradare, cu regim de înălțime P+1E+M, identificat sub nr. cad. 392-C1, înscris în CF nr. 237 a Com. Țibănești, având: Sc=258,18 mp; Scd=516,36 mp; Su parter=170,48 mp; Su etaj=172,84 mp; Su mansard =66,78 mp și Su totală=410,1 mp. - 12.411,10. Prețurile nu includ TVA. Urmează a fi făcută aplicabilitatea dispozițiilor art. 292, (alin. 2), lit. F, din Noul Cod Fiscal, în măsura aplicabilității. În cazul în care la licitația din 09.12.2019, nu se va reuşi valorificarea bunului, se vor organiza noi licitaţii, în aceleaşi condiţii, pe 16.12.2019, 06.01.2020, 13.01.2020, 20.01.2020, respectiv 27.01.2020, ora 14:00, la sediul lichidatorului judiciar. Persoanele care pretind vreun drept asupra activului ce urmează a fi scos la vânzare, au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 08.12.2019, 15.12.2019, 05.01.2020, 12.01.2020, 19.01.2020 şi 26.01.2020, ora 12:00, la sediul lichidatorului judiciar. În conformitate cu prevederile art.53, din Legea nr.85/2006, bunurile înstrăinate de administratorul judiciar sau lichidator, în exerciţiul atribuţiilor sale, sunt dobândite libere de orice sarcini, precum ipoteci, garanţii reale mobiliare sau drepturi de retenţie, de orice fel, ori măsuri asiguratorii. Modalitatea de valorificare a activului este licitaţie publică, cu strigare, competitivă, conform hotărârilor adoptate în Adunarea Creditorilor din data de 18.05.2018. Pasul de licitaţie stabilit este de 10% din preţul de pornire al licitaţiei, conform hotărârii Adunarii Creditorilor din data de 18.05.2018. Înscrierea la licitaţie se face cel târziu cu o zi înainte de data fixată pentru începerea licitaţiei, prin depunerea tuturor documentelor prevăzute în Regulamentul de organizare al licitaţiei. Garanţia de participare la licitaţie este în valoare de 5% din preţul de pornire a licitaţiei, sumă ce va fi depusă în contul de lichidare al debitoarei, nr.: RO67BRDE240SV83383702400, deschis la BRD GSG S.A., suc. Iași. În cazul câştigării licitaţiei garanţia se constituie avans, iar în caz contrar se va restitui licitantului. Dovada consemnării va fi ataşată ofertei de cumpărare, până la termenul stabilit pentru vânzarea la licitaţie publică. Detaliile privind documentaţia necesară în vederea participării la licitaţia publică şi modul de organizare a licitaţiei, precum şi descrierea bunului imobil supus procedurii de valorificare sunt expuse în Caietul de Sarcini care include Regulamentul de vânzare şi de organizare a licitaţiei şi care poate fi achiziţionat de la sediul lichidatorului judiciar. Potenţialii ofertanţi au obligaţia achiziţionării caietului de sarcini, aceasta fiind condiţie obligatorie privind participarea la licitaţie. Preţul caietului de sarcini este de 595,00 lei, TVA inclus, plătibili în contul lichidatorului judiciar nr.: RO93BUCU1031215949892RON, deschis la Alpha Bank Iaşi, sau în numerar la sediul lichidatorului judiciar. Informaţii suplimentare se pot obţine la sediul lichidatorului judiciar, pe www.lrj.ro, la tel/fax: 0232/220777, mobil:0733683702, mail:vanzari@lrj.ro.
Accident rutier la Suceava
06/12/2019 09:36

 Accident rutier pe DN 17, km 241+100, Ilisesti, judetul Suceava. Se circulă pe un fir, pană la efectuarea măsurătorilor de către Politie. Accidentul s-a soldat cu rănirea unei persoane, transportat ...

Un șofer  ieșean a bătut toate recordurile în materie de alcoolemie!
06/12/2019 09:12

Un iesean a reusit să atingă un record  nedemn de laudă, in aceasta dimineată. Acesta a fost sanctionat dur, după ce a fost prins conducand cu o alcoolemie de 1,30 mg/l. Bărbatul a fost oprit de age ...

Peste 3,2 milioane de lei pentru tratamentul persoanelor cu HIV/SIDA
06/12/2019 09:09

    Asociaţia „Iris” Vaslui a organizat, ieri, dezbaterea „Comunităţile fac diferenţa”, cu privire la situaţia cazurilor de HIV/SIDA, ocazie cu care a fost subliniată i ...

Investiţii de 250 de milioane de euro în reţelele de apă ale Bucovinei
06/12/2019 08:08

      Presedintele Consiliului Judetean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, ieri, că la Ministerul Fondurilor Europene va fi semnat proiectul de extindere si modernizarea sistemelor de apă ...

 

  Primarul Bacăului a trecut în barca lui Ponta
06/12/2019 07:06

  Pro Romania salută decizia primarului municipiului Bacău, Cosmin Necula, de a se alătura şi de a susţine echipa condusă de preşedintele Victor Ponta, se arată intr-un comunicat de presă transmi ...

CELE MAI NOI PROIECTE IMOBILIARE DIN IASI   06  12   .2019
06/12/2019 07:05

        80% dintre dezvoltatorii imobiliari din judetul Iasi sunt deja partenerii nostri. Pentru o ofertă personalizată de promovare a proiectului imobiliar, vă rugăm să ne&nb ...

  Sute de mii de bătrâni au nevoie de servicii sociale adaptate nevoilor lor
06/12/2019 06:12

Fundaţia de Sprijin Comunitar Bacău, in parteneriat cu Asociaţia Four Change şi Universitatea Danubius Galaţi, şi-a prezentat rezultatele proiectului „Servicii sociale pentru fiecare varstnic - pa ...

Traficanţi de droguri, cercetaţi şi de poliţiştii francezi
06/12/2019 05:03

    Poliţiştii şi procurorii DIICOT au făcut ieri 12 percheziţii la domiciliile suspecţiilor implicaţi intr-o reţea internaţională de trafic de droguri din judeţele Suceava, Caraş-Severi ...

 Daruri pentru 600 de copii din satul Crucea
06/12/2019 04:14

  Pentru copiii de la Grădiniţa şi Şcoala Generală din satul Crucea, comuna Lungani (judeţul Iaşi), ziua de ieri a fost una dintre cele mai fericite din acest an. Elevii au avut oaspeţi, pe Moş N ...

  S-a deschis mall-ul cultural ieşean!
06/12/2019 00:00

Nici nu a fost redeschis bine si toate locurile sunt deja vandute. Peste 5.000 de persoane au cumpărat bilete la cele 20 de evenimente organizate in cursul lunii decembrie la fostul Cinematograf Victoria. Prim ...