Clipe de groază pentru un bărbat din Iaşi. Omul a intrat în comă după ce a consumat o conservă de peşte şi a ajuns în stare gravă la spital.

Bărbatul în vârstă de 62 de ani a ajuns la spitalul de Boli Infecţioase „Sf. Parascheva” din Iaşi, aflându-se în stare deosebit de gravă. Acesta s-a prezentat în faţa medicilor în urmă cu 48 de ore, după ce a consumat produse din peşte, iar la câteva ore i s-a făcut foarte rău. 

Sănătatea bărbatului a fost pusă în pericol de o conservă din peşte preparată în casă. Potrivit spuselor specialiştilor, aceasta a fost ţinută în condiţii necorespunzătoare, fapt care au transformat produsele într-un aliment periculos. Ieşeanul se află acum în comă la Secţia de Terapie Intensivă, fiind diagnosticat cu botulism.

„Avem un caz de botulism după consum de peşte dintr-o conservă. Este vorba despre un pacient din Iaşi, în vârstă de 62 de ani. Este un caz grav, pe Terapie Intensivă. În perioada postului, fiind şi dezlegări la peşte, trebuie să fim foarte atenţi la calitatea cărnii pe care o consumăm”, a declarat pentru Adevărul prof. univ. dr. Carmen Dorobăţ, directorul Spitalului de Boli Infecţioase „Sf. Parascheva” din Iaşi.

Cât de periculos poate fi peştele marinat insuficient

„Peştele marinat insuficient preparat termic poate transmite această boală. Uneori poate reprezenta şi complicaţii ajungându-se la fenomene neurologice, chiar la insuficienţă respiratorie", a declarat directorul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, potrivit stireadeiasi.ro.

Ce este botulismul

Botulismul este o  boală rară şi foarte periculoasă. Aceasta este cauzată de o toxină. Alimentele conservate sunt cele care de obicei pot conduce la astfel de infecţii grave.