Concurenţă acerbă la ultima sesiune de testări pentru admiterea în clasa a V-a la liceele ieșene

8576896190_429ae930e1_b

Dimensiune font:

| 28-05-2022 08:42


La Liceul "Dimitrie Cantemir" sunt 5,4 candidaţi pe un loc, iar la Colegiul "Eminescu" 5,2 pe un loc


Astăzi va avea loc ultima sesiune de testări pentru admiterea în clasa a V-a la şase dintre liceele din Iaşi. În cursul zilei de astăzi, 28 mai, sunt organizate testări la Limba română şi Matematică la Colegiul Naţional "Costache Negruzzi“, la Colegiul Naţional "Mihai Eminescu“ , Colegiul Naţional "Emil Racoviţă", Liceul Teoretic "Dimitrie Cantemir", Liceul "Miron Costin" şi Liceul Teoretic "Alexandru Ioan Cuza".

Astăzi se vor susţine examenele de departajare la şcolile unde sunt înscrişi mai mulţi elevi decât locurile disponibile. În cazul examenelor de astăzi, cei mai mulţi elevi sunt înscrişi la Colegiul Naţional "Costache Negruzzi“, 370 de candidaţi, urmat de Colegiul Naţional "Emil Racoviţă" şi de Liceul Teoretic "Dimitrie Cantemir", unde s-au înscris aproximativ 280 de elevi. La "Colegiul Naţional Mihai Eminescu" vor candida 208 de elevi de clasa a IV-a, urmat de Liceul Teoretic "Alexandru Ioan Cuza din Iaşi", 80 de candidaţi şi Liceul "Miron Costin" cu 63 de candidaţi.

Gabriela Săndulescu, directorul Colegiului Naţional "Mihai Eminescu" din Iaşi, spune că majoritatea elevilor care au absolvit clasele primare în cadrul instituţiei de învăţământ, au optat să continue şi ciclul gimnazial. "Anul acesta avem aproximativ 40 de locuri libere pentru că unii elevi de-ai noştri totuşi au ales să plece în alte unităţi de învăţământ şi atunci se eliberează locuri pe care aşteptăm cu drag să fie ocupate de elevii ieşeni. Subiectele sunt gândite pe programa pe care copii au parcurs-o în ciclul primar, sunt respectate cerinţele şi nu am depăşit niciodată acest cadru obligatoriu şi comun. Evident că sunt graduale subiectele, astfel încât să putem evidenţia cunoştinţele elevilor pe nivele, aşa cum este şi normal.", a explicat Gabriela Săndulescu.

În ceea ce priveşte Liceul Teoretic "Dimitrie Cantemir" din Iaşi, conducerea unităţii spune că cererile de înscriere în clasa a V-a de anul acesta sunt mai mari decât cele de anul trecut. "Mie nu-mi plac aceste examene, nu mi-au plăcut niciodată pentru că la vârsta de 10 ani nu cred că este o vârstă neapărat potrivită ca un copil să treacă printr-o experienţă de acest tip. Dacă tot suntem în această situaţie şi pentru că nu avem circumscripţie şcolară ca să putem asimila copii de la clasa a IV-a la a V-a, pentru că noi nu avem învăţământul primar, practic nu găsim alt instrument, şi nu există altul, decât selecţia. Încercăm să verificăm competenţele de bază într-un mod cât mai eficient şi care să nu fie o experienţă neplăcută.", a adăugat Anca Dumitriu, directorul Liceului Teoretic "Dimitrie Cantemir" din Iaşi.

Număr de locuri disponibile pe licee

Mulţi dintre aceşti elevi sunt înscrişi la mai multe competiţii, urmând să decidă "pe ultima sută de metri“ unde vor participa la concurs.

Colegiul Naţional "Costache Negruzzi“ (370 candidaţi) sunt aproximativ 2,8 de elevi pentru un singur loc din cele 130 disponibile. Oferta educaţională a colegiului cuprinde 5 clase, dintre care o clasă cu studiul intensiv al limbii engleze şi o clasă cu studiul intensiv al limbii germane. Locurile scoase la concurs vor fi disponibile în ordinea descrescătoare a rezultatelor şi în limita locurilor disponibile, astfel: Concursul de Limbă, Comunicare şi Literatură Română "Ionel Teodoreanu" unde sunt disponibile 30 de locuri, Concursul de Matematică "Traian Lalescu", tot 30 de locuri, şi în funcţie de media punctajelor la cele două concursuri: pentru celelalte locuri disponibile.
Liceul Teoretic "Dimitrie Cantemir" (282 de candidaţi); în ceea ce priveşte Liceul Cantemir, elevii de clasa a IV-a concurează 5,4 pe un singur loc. Aceştia vor susţine Concursul “Cantemir - Junior", iar oferta şcolii include două clase, adică un număr de 52 de locuri disponibile.
Colegiul Naţional "Mihai Eminescu" (208 elevi); concurenţa la Colegiul "Eminescu" este de 5,2 elevi pe un loc. În cadrul concursului "Emerit" sunt puse la concurs 40 de locuri rămase, respectiv 4 clase, dintre care o clasă cu studiul intensiv al limbii germane, o clasă cu studiul intensiv al limbii franceze şi 2 clase cu studiul intensiv al limbii engleze.
Colegiul Naţional "Emil Racoviţă" (280 elevi): La "Racoviţă", Testarea LERIS, constând în două probe, limba română şi matematică, are loc în urma faptului că numărul cererilor de înscriere a depăşit numărul locurilor disponibile, astfel că în acest moment sunt 2 elevi pe loc. Oferta Colegiului "Racoviţă" cuprinde 104 locuri, reprezentând 4 clase, două dintre acestea fiind cu regim intensiv de predare a limbii engleze.
Colegiul Teoretic "Miron Costin" (63 candidaţi): La Colegiul "Miron Costin" sunt disponibile 14 locuri, aşadar elevii vor candida aproximativ 4,5 pe un singur loc. Oferta educaţională a colegiului cuprinde 3 clase, dintre care una cu studiul intensiv al limbii engleze.
Liceul Teoretic "Alexandru Ioan Cuza" (80 elevi): La Concursul "Cheia succesului" organizat la Liceul Teoretic "Alexandru Ioan Cuza sunt alocate 34 de locuri pentru elevii care nu au finalizat ciclul primar în cadrul instituţiei. Practic, în acest moment sunt aproximativ 2,3 elevi pe un singur loc. Oferta educaţională cuprinde 2 clase
Rezultatele pentru majoritatea vor fi afişate o zi mai târziu după finalizarea probelor, respectiv pe data de 29 mai.

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

Tribunalul Iaşi, prin lichidatorul judiciar desemnat în dosarul nr. 12012/99/2013 (1022/2013), în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2006, privind procedura insolvenţei, precum şi a Codului de procedură civilă, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare a bunurilor imobile şi mobile din patrimoniul debitoarei S.C. „PRO CONSIM” S.R.L. Paşcani, cu sediul în loc. Paşcani, str. Camil Petrescu nr. 54, judeţul Iaşi, după cum urmează: Nr. crt. DENUMIRE ACTIV ADRESA Componenţa Valoare - lei - 1. Teren intravilan şi construcţii localitatea Paşcani, str. 1 Mai nr. 38, judeţul Iaşi Teren – 2.000 m.p. – C4 – magazie; Teren – 610 m.p. – C1 – hală, C2 – birouri, C3 – sticlărie 185.700,00 2. Centrală termică murală Ariston Meta 24 localitatea Paşcani, str. 1 Mai nr. 38, judeţul Iaşi -- 196,00 Total * * 185.896,00 Preţul de pornire al licitaţiei pentru bunurile scoase la vânzare sunt cele de mai sus, iar vânzarea se va face conform hotărârilor adunării creditorilor din data de 28.02.2022. Vânzarea prin licitaţie publică va avea loc la data de 07.07.2022, ora 1000 şi se vor organiza şedinţe la un interval de 7 zile, respectiv în fiecare zi de joi până la data de 22.09.2022, la sediul lichidatorului judiciar. Până la data şi ora licitaţiei, ofertanţii vor depune la sediul lichidatorului judiciar dovada achitării taxei de participare de 10% din preţul de pornire al licitaţiei pentru fiecare bun mobil, a garanţiei de participare la licitaţie de 30% din preţul de pornire al licitaţiei, a caietului de sarcini, cât şi documentele de înfiinţare şi împuternicirea dată persoanei fizice de către persoana juridică pentru participare la licitaţie, iar pentru persoanele fizice buletinul de identitate. Preţul caietului de sarcini este 1.000 lei şi este obligatoriu pentru participanţii la licitaţie. Neplata bunurilor la termenul stabilit prin procesul-verbal de licitaţie, duce la pierderea garanţiei de participare la licitaţie, cât şi a celorlalte sume achitate în contul bunurilor, iar bunurile vor fi scoase din nou la vânzare în contul adjudecatarului. Toţi cei care pretind vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, au obligaţia să anunţe lichidatorul judiciar înainte de data stabilită pentru vânzare. Informaţii suplimentare se pot obţine la sediul lichidatorului judiciar din Huşi, str. 1 Decembrie, nr. 32, localitatea Huşi, judeţul Vaslui sau la telefoanele 0335/566.035 şi 0727/850.575.
ALFA & OMEGA INSOLV IPURL, lichidator judiciar al debitoarei GANESHA DREAM S.R.L. – societate în faliment, dosar nr. 4176/99/2017 aflat pe rolul Tribunalului Iași–Faliment, în temeiul dispozițiilor Legii nr.85/2014, vinde prin licitație publică competitivă cu strigare următoarele bunuri: 1. Bunuri mobile conform Raport de evaluare-Preț de pornire 50% din valoarea de piață stabilită prin raportul de evaluare, astfel: Nr crt Denumirea bunurilor Buc Preț de pornire Lei – fără TVA 1 Tractor DEUTZ-FAHR model AGROTON L720 DCR, fabricație 2012, nr. de identificare ZKDJ5904W0LD10250, serie motor 10999830 1 153.076 2 Vidanja TESTORE model C160, fabricație 2015 1 39.150 3 Semănătoare de plante prașitoare MA/AG PRECISA REALE D 6R, fabricație 2014, nr. de identificare 2141001 1 27.264 Licitațiile vor avea loc în zilele de 23.06.2022, 14,28.07.2022 respectiv 04.08.2022 ora 10.00, la biroul lichidatorului judiciar din Mun. Iași, Str. Maior Popescu Eremia nr. 1, Birou nr. 1, Jud. Iaşi, putând participa orice persoană fizică sau juridică care va depune o ofertă care va conţine:  cerere de participare la licitaţie;  dovada achitării taxei de participare de 2.000 lei, exclusiv TVA;  dovada achitării cauţiunii de 10% din preţul de pornire al licitaţiei, sumă care se va achita în contul colector RO72PIRB2400741101002000 deschis pe numele debitoarei la First Bank;  actele de identificare a persoanei juridice/fizice, împuternicire pentru persoana care reprezintă societatea cu menţiunea că are mandat de a licita indiferent de sumă, ştampila. Taxa de participare se va achita în contul lichidatorului judiciar RO33PIRB2400738563001000 deschis la First Bank. Ofertele se vor depune la biroul lichidatorului judiciar cel târziu cu 1 zi lucrătoare înainte de ziua licitaţiei, până la ora 16.00. Ofertanţii care se înscriu la licitaţie, dar nu participă, pierd toate sumele avansate în vederea participării la licitaţie. Neplata preţului în termenul stabilit de 30 zile calendaristice de la data licitaţiei, duce la pierderea sumelor avansate pentru achiziţionarea bunurilor, care vor fi scoase din nou la vânzare în sarcina cumpărătorului. Oricine pretinde vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, sub sancţiunea decăderii, se va adresa lichidatorului judiciar şi va face dovada până în ziua licitaţei. Informaţii suplimentare la biroul lichidatorului judiciar sau tel: 0744520508,0744994490; fax:0332814773, e-mail: alfa.omega.insolv@gmail.com.
Tribunalul Vaslui, prin lichidator judiciar desemnat în dosarul nr. 1163/89/2012, în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2006, privind procedura insolvenţei, precum şi a Codului de procedură civilă, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare a bunurilor din patrimoniul debitoarei S.C. „DARSANIT” S.R.L. Huşi, cu sediul în municipiul Vaslui, str. Piaţa Vicoriei, bl. 2, sc. B, ap. 3, et. 4, judeţul Vaslui, după cum urmează: Nr. crt. DENUMIRE ACTIV ADRESA Valoare 1. Construcţii C 1 – locuinţa – 82,56 m.p. şi teren intravilan – 1.414,57 m.p. loc. Lunca Banului, judeţul Vaslui 45.100,00 lei Preţul de pornire al licitaţiei pentru activul scos la vânzare este cel de mai sus reprezentând 100% din valoarea de evaluare, iar vânzarea se va efectua la cel mai bun preţ oferit, imobilul fiind grevat de sarcina uzufructului viager. Vânzarea prin licitaţie publică pentru bunurile imobile ale debitoarei va avea loc la data de 07.07.2022, ora 1000 şi se vor organiza 10 şedinţe de licitaţie publică săptămânal, respectiv până la data de 08.09.2022 la sediul lichidatorului judiciar, conform regulamentului de vânzare şi a hotărârii Adunării creditorilor din data de 13.06.2022. Până la data şi ora licitaţiei, ofertanţii vor depune la sediul lichidatorului judiciar dovada achitării taxei de participare de 10% din preţul de pornire al licitaţiei, a garanţiei de participare la licitaţie de 30% din preţul de pornire al licitaţiei şi a caietului de sarcini, cât şi documentele de înfiinţare şi împuternicirea dată persoanei fizice de către persoana juridică pentru participare la licitaţie, iar pentru persoanele fizice buletinul de identitate. Preţul caietului de sarcini este 500,00 lei şi este obligatoriu pentru participanţii la licitaţie. Neplata bunurilor la termenul stabilit prin procesul-verbal de licitaţie, duce la pierderea garanţiei de participare la licitaţie, cât şi a celorlalte sume achitate în contul bunurilor, iar bunurile vor fi scoase din nou la vânzare în contul adjudecatarului. Toţi cei care pretind vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, au obligaţia să anunţe lichidatorul judiciar înainte de data stabilită pentru vânzare. Informaţii suplimentare se pot obţine la sediul lichidatorului judiciar din Huşi, str. 1 Decembrie nr. 32, judeţul Vaslui sau la tel. 0727/850.575, 033/566.035,fax 0335/814.103, e-mail estconsult@yahoo.com. Lichidator judiciar, Estconsult I.P.U.R.L. Huşi
Iaşul are trei noi cetăţeni de onoare
27/06/2022 23:59

Trei personalităti de seamă au primit ieri titlul de Cetătean de Onoare al Iasului. Această distinctie va omagia memoria Sylviei Hoisie, creatoarea Polidinului, curajul si sacrificiul inginerului Lyonell Fl ...

Bustul lui Petre P. Carp, dezvelit ieri la Sinagoga Merarilor
27/06/2022 23:59

  Primarul Mihai Chirica a participat ieri la Sinagoga Merarilor, la dezvelirea bustului lui Petre P. Carp, cu ocazia implinirii a 185 de ani de la nasterea sa. Figură proeminentă a vietii politice ro ...

81 de ani de la Pogromul de la Iași
27/06/2022 23:59

  Primăria Municipiului Iasi, in colaborare cu Comunitatea Evreilor din Iasi si Rabinul Josef Wasserman, presedintele Fundatiei pentru Promovarea Evreilor Romani din Israel, vor organiza astăzi o serie ...

Cât de bogat este primarul Iaşului
27/06/2022 23:59

    Tabăra PNL din Consiliul Local defilează cu declaratiile de avere substanţiale. Avocatul Eduard Boz, devenit intre timp şeful Asociaţiei Metropolitană de Transport Public , a trecut in dec ...

FBI cere ajutorul mediului de afaceri ieşean
27/06/2022 23:59

Camera de Comert si Industrie (CCI) Iasi, in parteneriat cu Serviciul Comercial al Ambasadei Statelor Unite ale Americii la Bucuresti si Camera de Comert si Industrie a Romaniei, a organizat la sfarsitul săpt ...

Chioşcăreala de la Palas continuă!
27/06/2022 23:59

Ani la rand, ieşenii au fost iritaţi de faptul că, in ciuda promisiunilor, celebrul show-room al celor de la Palas continuă să obtureze vizibilitatea către Teatrul Luceafărul. A trebuit să treacă ceva ...

 Zeciştii Iaşului îşi dezvăluie secretele succesului
27/06/2022 23:20

  Nouă absolvenţi de liceu din Iaşi au obtinut media 10 la examenele de Bacalaureat. Opt dintre ei, mai bine spus, opt dintre ele, au susţinut Bacalaureatul in această sesiune, cel de-al nouălea fii ...

 UAIC vrea să-şi extindă activitatea academică peste Prut
27/06/2022 21:07

Ambasadorul Republicii Moldova in Romania, Victor Chirilă, a efectuat ieri o vizită oficială la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi, unde s-a intalnit cu rectorul UAIC, prof. univ. dr. T ...

Criminal prea sărac pentru a fi liberat condiţionat
27/06/2022 17:32

 Constantin Sebastian Creţu se află după gratii din 3 octombrie 2015, fiind condamnat la 10 ani de inchisoare pentru săvarşirea infracţiunii de omor. Prin sentinţa dată la vremea aceea, Creţu a ma ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei