Concurs de gastronomie
Dimensiune font:
Facultatea de Zootehnie din cadrul Universităţii de Ştiinţe Agronomie şi Medicină veterinară, în parteneriat cu Direcţia Agricolă Iaşi, organizează sâmbătă, 10 noiembrie, cea de-a doua ediţie a concursului „Identificare şi atestare de produse tradiţionale”.
În competiţie s-au înscrie elevi şi studenţi, individual sau în echipă, coordonaţi de un cadru didactic. Ei au pregătit un anumit produs fabricat din materii prime locale, fără aditivi. În plus, preparatul trebuia să fie realizat după o reţetă tradiţională. Participanţii vor trebui să spună şi povestea produsului, urmată de degustare. În urma jurizării, echipele vor primi diplome şi premii, iar cele mai bune produse vor fi atestate ca produse tradiţionale, cu ajutorul Direcţiei Judeţene pentru Agricultură Iaşi.
Prima ediţie a concursului a avut loc în martie, când au fost analizate 26 de produse. Evenimentul şi-a propus promovarea şi încurajarea consumului de produse alimentare româneşti realizate după reţete tradiţionale. În acelaşi timp, s-a urmărit şi stimularea spiritului antreprenorial al elevilor şi studenţilor prin valorificarea superioară a producţiilor agroalimentare obţinute în fermele de mărime mică şi media din Moldova. „Ne-am bucurat mult de ecoul pe care l-a avut în rândul tinerilor. A fost o ediţie mai mult decât reuşită, ceea ce ne-a arătat cât de mult interes există pentru acest domeniu”, a spus Mihaela Ivancia, prodecanul Facultăţii de Zootehnie.
Maura ANGHEL
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau