Conferința NAȚIONALĂ de Patologie INFECȚIOASĂ s-a încheiat! Carmen DOROBĂȚ: ”A fost o LUPTĂ care a venit foarte brusc și nu se TERMINĂ la fel de brusc”

carmen dorobat  2c65

Dimensiune font:

| 25-07-2020 11:38

 

 Vineri, 24 iulie a avut loc ultima întâlnire din cadrul Conferinței Naționale de Patologie Infecțioasă ce s-a desfășurat în acest an la Iași.

În timpul evenimentului au fost respectate toate măsurile de siguranță
Evenimentul a avut loc în aer liber, pe terasa sălilor Chopin și Vivaldi situate la etajul doi al Palas Mall. Toate măsurile de siguranță au fost respectate, autoritățile și invitații respectând cu strictețe distanțarea socială și normele impuse de Ministerul Sănătății.

Conferința a început cu discursul Doctorului Carmen DOROBĂȚ, ce a evidențiat parcursul pe care l-a avut sistemul medical ieșean în această perioadă. De asemenea, aceasta a lansat cartea ”Management-ul medical și administrativ al pacientului cu SARS-CoV2” și a dăruit invitaților câte un exemplar.

”Noi toți, profesori din centre regionale sau universitare, șefii secțiilor de boli infecțioase din România am fost prezenți la aceste discuții și am ajuns la concluzia că față de momentul 15 martie acum călcăm pe un teren mult mai sigur. Avem la dispoziție o gamă largă de medicamente chiar dacă aceste sunt ”off-label”, chiar dacă acestea nu sunt adresate specific acestui virus atunci le avem la dispoziție, știm să le folosim, știm să individualizăm această terapie pentru fiecare pacient în funcție de vârstă și comorbidități.

Acum legat de partea Administrativă am să vă spun că nici aici nu a fost deloc ușor. A fost o luptă care a venit foarte brusc și nu se termină la fel de brusc, este o luptă care continuă însă continuă din punct de vedere organizatoric și administrativ într-un ritm mai domol. Veșnic gândim circuite, veșnic gândim amplasările de pacienți. Suntem în legătură permanent cu autoritățile locale, cu Direcția de Sănătate Publică, cu Ministerul Sănătății pentru că în orice moment trebuie să știm aici la Iași și ceea ce se întâmplă eventual la nivelul zonei de Nord-Est a României.

Ca urmare ne aflăm într-un moment de relaxare cum cadrele medicale și-ar fi dorit și vedeți numărul care apare în fiecare zi, un număr care nu ne dă o stare de liniște. Și cadrele medicale trebuie să aibă un concedi neaparat , ne aflăm într-o perioadă de concedii, trebuie să le dăm eșalonat pentru o perioadă mai scurtă de timp. Și organizarea și partea de administrație va avea permanent de gândit, permanent de stat în priză pentru că doar așa calitatea actului medical se va desfășura în condiții cât mai bune” a declarat manager-ul Spitalului de Boli Infecțioase Iași, Carmen DOROBĂȚ.

Manager-ul Spitalului de Boli Infecțioase Iași, Carmen Dorobăț, a lansat în cadrul acestui eveniment cartea ”Management-ul medical și administrativ al pacientului cu SARS-CoV2” în care a vorbit despre eficiența și organizarea personalului medical în situații de criză.

 
Invitați de seamă au vorbit în cadrul acestui eveniment. Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru a luat și el parte la utlima întâlnire din cadrul Conferinței Naționale de Patologie Infecțioasă.

”În calitate de Ministru, vin la invitația doamnei profesor pe care o felicit pentru toată activitatea, felicit colectivul de la Boli Infecțioase și o felicit pentru această carte.

Uitându-mă prin această carte ”Management-ul medical și administrativ al pacientului cu SARS-CoV2” îmi aduc aminte și obsev că se împlinesc patru luni de când toată lumea denumea Suceava: Lombardia României”, a declarat Nelu Tătaru, ministrul sănătății.

Fiecare invitat a luat pe rând cuvântul vorbind despere eficiența de care a dat dovadă sistemul medical din Iași.

În timpul Conferinței Naționale de Patologie Infecțioasă directorul DSP Iași, Lucian Indrei, a declarat:

”Cerințele cu totul deosebite au dus la măsuri deosebite. Spitalul de Boli Infecțioase Iași a fost în prima linie și dacă la început a plecat cu un pavilion încet, încet și-a transformat întreaga activitate în asistență medicală pentru pacienții cu COVID-19. Greul a stat și stă în continuare pe Spitalul de Boli Infecțioase. Trebuie să subliniez faptul că întreg sistemul medical ieșean, toate unitățile sanitare au contribuit”

În această perioadă tensionată, cadrele medicale, au dat dovadă de profesionalism.

”Mă bucură invitația dumneavoastă și faptul că putem participa, noi cei din medicina de urgență, alături de colegii de la Boli Infecțioase și alte specialități. Mă onorează cu atât mai mult având în vedere situația deosebită în care ne aflăm și e bine că reușim să facem știință de înaltă calitat în condițiile astea în care trebuie să facem în primul rând medicină și o facem în fiecare clipă” a declarat Prof. dr. Diana Cimpoeșu.

În cadrul acestui eveniment a participat și primarul, Mihai Chirica. Acesta a fost lăudat de Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, pentru măsurile pe care le-a luat joi în Municipiul Iași.

 

Începând din data de 23 iulie 2020, pe o perioadă de două săptămâni, locuitorii municipiului Iași trebuie să poarte mască de protecție în zonele publice și să evite locurile aglomerate. De asemenea, în transportul public în comun se va circula doar pe locurile destinate pasagerilor. 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

10:43

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
Șase copii de la Școala Carol I din Iași au dus joaca cu piesele Lego la un alt nivel
19/04/2024 07:33

* acestia, elevi in clasa a patra, vor reprezenta Romania la cea mai mare competitie de robotică la nivel mondial, in această vară, la Hong Kong * roboteii lor din Lego au cucerit juriul din Romania si urmea ...

 Concurs de ortografie la Colegiul Național de Artă „Octav Băncilă”
19/04/2024 07:10

Sambătă, 20 aprilie 2024, de la ora 9:00, Colegiul National de Artă „Octav Băncilă” va găzdui a doua editie a Concursului Judetean de Limbă si Comunicare „Pastila Ortografică”, i ...

Se caută noi soluții pentru transportul metropolitan
19/04/2024 04:50

* imbunătătirea mobilitătii in Zona Metropolitană Iasi reprezintă o prioritate a autorităţilor, in conditiile in care populatia municipiului Iasi si a comunelor invecinate a depăsit deja 500.000 de locu ...

Chiar dacă temperaturile au scăzut, caloriferele rămân reci
19/04/2024 00:00

* pe adresa municipalitătii nu a venit pană acum, din partea asociatiilor de proprietari, nicio solicitare de furnizare a căldurii Scăderea accentuată a temperaturii inregistrată ultimele zile nu impune, ...

80% dintre români au luat măsuri pentru reducerea consumului de energie
18/04/2024 21:30

* cand vine vorba despre temperatura ideală din locuinte, aproape 50% dintre romani optează pentru o temperatură cuprinsă intre 22 si 24gradeC, si chiar peste, iar 45,8% spun că temperatura cuprinsă intre ...

Maria, visează să danseze, dar are nevoie de ajutor
18/04/2024 19:30

Maria este o fetită de 10 ani veselă, deschisă, sociabilă. Iubeste muzica. Îsi doreste cu ardoare să ia ore de canto, să invete să cante la pian, să facă balet. Însă mai presus de orice vr ...

Premieră absolută la Teatrul Național Iași - „De dinaintea amintirii”
18/04/2024 16:52

O nouă productie a Teatrului National Iasi este pregătită de lansare. Premiera absolută a spectacolului „De dinaintea amintirii” după David Vann, in regia lui Florin Caracala, va avea loc pe 20 ...

Începe
18/04/2024 15:15

  Casa de Cultură a Studentilor Iasi si organizatiile studentesti anuntă cea de-a XXIV-a editie a Festivalului Studentilor Ieseni "FEStudIS" În perioada 20 - 28 Aprilie, Casa de Cultur ...

Drumul spre noua ta casă începe vineri la Salonul Imobiliar Palas
18/04/2024 14:48

Drumul spre noua ta casă incepe vineri la Salonul Imobiliar Palas Iaşi, 18 aprilie 2024 O locuintă nouă este un vis implinit si dacă ti-ai propus ca anul acesta să faci marele pas, dar incă nu ai găsi ...

Percheziţii ale Parchetului European la Botoşani, inclusiv la domiciliile unor funcţionari publici şi la sediul ANOFM, în cadrul unei anchete privind o fraudă de 160.000 de euro
18/04/2024 12:49

Parchetul European (EPPO) din Cluj-Napoca şi (Romania) efectuează astăzi percheziţii in mai multe locaţii, inclusiv in instituţii publice, din judeţul Botoşani, in cadrul unei anchete privind o fraudă ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei