1alexe

Dimensiune font:

Costel Alexe critică „lipsa de viziune” a PSD Iaşi privind atragerea investitorilor afectaţi de Brexit

| 09-02-2020 18:01

* „Este inacceptabil să nu ai o viziune la nivel de judeţ privind atragerea investitorilor care îşi vor reloca activităţile în urma Brexitului, să fii retrograd şi să refuzi să te conectezi la mecanismele de lucru internaţionale, să îţi fructifici imensa oportunitate de a fi cel mai mare pol administrativ de pe graniţa de Est a Uniunii Europene”, spune lideul liberalilor ieşeni

Liderul filialei judeţene PNL Iaşi, deputatul Costel Alexe, a spus ieri, într-o conferinţă de presă, că situaţia din oraşele judeţului Iaşi s-a degradat continuu în timpul administraţiei PSD, iar proiectele promise de social-democraţi au rămas doar pe hârtie. În 30 de ani am fost captivi PSD-ului, fiind un judeţ la stăpân, fie că a fost vorba de Solcanu, Simirad, Nichita sau Maricel Popa. Au fost preocupaţi mai mult de interesele lor, şi mai puţin de interesul cetăţeanului. Sub administraţia PSD, situaţia din oraşele judeţului s-a degradat, iar oamenii au tot mai puţină încredere în conducerea judeţului. Proiectele promise de PSD au rămas doar pe hârtie şi vom arăta în următoarea perioadă ce a însemnat această ciumă roşie pentru judeţul Iaşi”, a spus şeful liberalilor ieşeni.

Costel Alexe îi acuză pe liderii ieşeni ai PSD că au acceptat timp de trei ani „dictatura“ lui Liviu Dragnea, dar şi a preşedinţilor PSD Bacău şi Neamţ, Dragoş Benea şi Ionel Arsene, şi că au prins curaj abia după venirea liberalilor la guvernare. „În 3 ani de guvernare PSD, peste Iaşi s-a tras cortina, s-a aşezat nu doar praful poluării, ci şi praful peste proiectele promise triumfalist din 2016. Vă mărturisesc că dacă de la unii nu aveam aşteptări, ştiind că au reuşit în politică doar prin servilism şi obedienţă, am sperat totuşi că partea intelectuală a PSD Iaşi şi partea tânără, dornică de afirmare, vor alege să nu mai fie simple marionete şi să răspundă la comenzi politice, a spus Costel Alexe.

Şeful liberalilor ieşeni a spus despre liderul PSD Iaşi, Maricel Popa, care ocupă şi funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean, că n-a reuşit să-şi depăşească condiţia de „patron de consignaţie”.

Alexe a spus şi că sub administraţia PSD tot ce s-a făcut a fost să se plătească salariile şi să fie asigurată minima funcţionare a aparatului de lucru din CJ. „Bugetul Iaşului este şi anul acesta unul al sărăciei şi nu din prisma imensului potenţial pe care judeţul îl oferă, ci din cauza lipsei unei viziuni manageriale de ansamblu, în care sunt atraşi investitori noi şi puternici, sunt facilitate dezvoltarea parcurilor industriale, identificate şi fructificate toate oportunităţile de dezvoltare. Este inacceptabil să nu ai o viziune la nivel de judeţ privind atragerea investitorilor care îşi vor reloca activităţile în urma Brexitului, să fii retrograd şi să refuzi să te conectezi la mecanismele de lucru internaţionale, să îţi fructifici imensa oportunitate de a fi cel mai mare pol administrativ de pe graniţa de Est a Uniunii Europene şi totodată un jucător activ în relaţia cu Republica Moldova şi Ucraina, în condiţiile în care pentru prima dată Iaşul a pierdut în mandatul lui Popa preşedinţia EuroRegiunii”, a mai spus şeful liberalilor ieşeni.

Acesta consideră că, după ce a devalizat oraşul şi judeţul, PSD se luptă să respingă în Parlament ordonanţa dată de PNL prin care elimină pensiile speciale din administraţia publică.Cu alte cuvinte, suntem forţaţi să le plătim pensii speciale celor care au căpuşat Iaşul timp de 30 de ani, celor care au ratat proiecte şi oportunităţi şi mă refer la Simirad, Nichita sau Maricel Popa. (...) România trebuie să depăşească paradigma clientelară, tributară unor tătuci influenţi care fac şi desfac, dictează toată viaţa economică şi social a ţării şi să intrăm într-o epocă a transparenţei, a dialogului cu toţi cei implicaţi pe palierele decizionale, de la instituţii, parteneri din societatea civilă, simpli beneficiari ai programului de guvernare liberal””, a mai spus deputatul PNL, Costel Alexe. Laura RADU, Ruxandra CAŞU

 

 

 

 

 

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA

Subscrisul Cabinet Individual de Insolvenţă Opriş Irina, în calitate de lichidator judiciar al debitorului S.C. SALIX FARM IMPEX S.R.L, conform Încheiere nr. 137 din data de 16.10.2018, emisă de Secţia a II a Civilă a Tribunalului Iaşi-Faliment, anunţă, scoaterea la vânzare, prin licitaţie publică cu strigare, în data de 09.03.2020, orele 14.00, a imobilului situat în localitatea Popeşti, parter, ap.1, judeţul Iaşi, la 9.037,50 euro fără TVA, reprezentand 75% din valoarea de piaţă stabilită prin Raportul de evaluare. Licitaţia se va desfăşura la sediul lichidatorului judiciar din Iaşi, str. Pictor Octav Băncilă, nr.1, jud. Iaşi în conformitate cu regulamentul de vânzare, ce va fi afişat la loc vizibil, cu cel puţin 5 zile înaintea ţinerii şedinţei de licitaţie. Preţul de la care începe licitaţia este echivalentul în Ron la cursul BNR din ziua licitaţiei a 75% din valoarea stabilită prin Raportul de evaluare a imobilului, la care se adaugă TVA. În cazul în care la licitaţia din data de 09.03.2020 nu se va reuşi valorificarea imobilului, se vor organiza noi licitaţii, în aceleaşi condiţii, pe 16.03.2020, respectiv 23.03.2020 orele 14,00. Toţi cei care posedă un drept real asupra imobilului scos la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, de a face lichitatorului dovada acestuia, până în preziua licitaţiei. Imobilul se va vinde liber de orice sarcini conform art. 91 alin. 1 din Legea 85/2014. Poate participa la licitatie orice persoană fizică sau juridică care depune cu cel puţin o zi înaintea ţinerii şedinţei de licitaţie, până la ora 12.00, la sediul lichidatorului documentele prevăzute în caietul de sarcini, care se poate procura de la sediul lichidatorului judiciar, în fiecare zi de luni până vineri, între orele 08.00-16.00. Garanţiei de participare este în procent de 20% din preţul de pornire la licitaţiei. Informaţii suplimentare se pot obţine la telefon 0751103771.
Tribunalul Iaşi, prin lichidatorul judiciar desemnat în dosarul nr. 4383/99/2017 (210/2017), în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2014, privind procedurile de prevenire a insolvenței și de insolvență, precum și a Codului de procedură civilă, anunță scoaterea la vânzare prin licitație publică cu strigare a bunurilor din patrimoniul debitoarei S.C. „Ago – Parus” S.R.L. Iaşi, cu sediul în municipiul Iaşi, str. Sf. Lazăr nr. 4, bl. Peneş Curcanu, tronson 5, biroul 9, în NH Bussiness Company, la sediul Cabinetului de Avocat Daniela Arhire, etj. 1, județul Iași, după cum urmează: Nr. crt. - DENUMIRE ACTIV – Componenţa – Valoare -lei- 1. Bunuri mobile - Aparate de joc electronice slot machine - 22.605,00. Preţul de pornire al licitației pentru bunurile scoase la vânzare este cel de mai sus, iar vânzarea se va face conform regulamentului de vânzare și hotărârea Adunării creditorilor din data de 10.03.2019. Vânzarea prin licitație publică va avea loc la data de 16.04.2020, ora 10.00 și se vor organiza 6 ședinţe la un interval de 7 zile, respectiv la data de 23.04.2020, 30.04.2020, 07.05.2020, 14.05.2020 și 21.05.2020, la sediul lichidatorului judiciar. Până la data și ora licitației, ofertanții vor depune la sediul lichidatorului judiciar dovada achitării taxei de participare de 10% din prețul de pornire al bunului licitat, a garanţiei de participare la licitaţie de 30% din preţul de pornire al bunului licitat și a caietului de sarcini, respectiv 100 lei, cât şi documentele de înfiinţare şi împuternicirea dată persoanei fizice de către persoana juridică pentru participare la licitație, iar pentru persoanele fizice buletinul de identitate. Neplata bunurilor la termenul stabilit prin procesul-verbal de licitație, duce la pierderea garanţiei de participare la licitație, cât și a celorlalte sume achitate în contul bunurilor, iar bunurile vor fi scoase din nou la vânzare în contul adjudecatarului. Toţi cei care pretind vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, au obligația să anunțe lichidatorul judiciar înainte de data stabilită pentru vânzare. Informaţii suplimentare se pot obţine la sediul lichidatorului judiciar din Huşi, str. 1 Decembrie, nr. 32, localitatea Huşi, judeţul Vaslui sau la telefoanele 0335/566035 şi 0727/850575..
Tribunalul Iași, prin lichidatorul judiciar desemnat în dosarul nr. 8669/99/2017 (526/2017), în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2014, privind procedurile de prevenire a insolvenței și de insolvență, precum şi a Codului de procedură civilă, anunță scoaterea la vânzare prin licitație publică cu strigare a bunurilor din patrimoniul debitoarei S.C. „Tutun și Ziare” S.R.L. Iași, cu sediul în municipiul Iași, str. Bălţii nr. 6, judeţul Iaşi, după cum urmează: Nr. crt. DENUMIRE ACTIV – Valoare -lei- 1. Chioşcuri ziare dezafectate - 10.906,00; 2. Utilitare dacia Logan - 10.230,00. Preţul de pornire al licitației pentru bunurile scoase la vânzare este cel de mai sus, iar vânzarea se va face conform regulamentului de vânzare și hotărârea Adunării creditorilor din data de 10.03.2020. Vânzarea prin licitație publică va avea loc la data de 13.04.2020, ora 10.00 și se vor organiza 6 ședinţe la un interval de 7 zile, respectiv la data de 27.04.2020, 04.05.2020, 11.05.2020, 18.05.2020 și 25.05.2020, la sediul lichidatorului judiciar. Până la data și ora licitației, ofertanții vor depune la sediul lichidatorului judiciar dovada achitării taxei de participare de 10% din prețul de pornire al bunului licitat, a garanției de participare la licitație de 30% din prețul de pornire al bunului licitat și a caietului de sarcini, respectiv 100 lei, cât și documentele de înființare și împuternicirea dată persoanei fizice de către persoana juridică pentru participare la licitație, iar pentru persoanele fizice buletinul de identitate. Neplata bunurilor la termenul stabilit prin procesul-verbal de licitație, duce la pierderea garanției de participare la licitație, cât şi a celorlalte sume achitate în contul bunurilor, iar bunurile vor fi scoase din nou la vânzare în contul adjudecatarului. Toți cei care pretind vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, au obligația să anunțe lichidatorul judiciar înainte de data stabilită pentru vânzare. Informații suplimentare se pot obține la sediul lichidatorului judiciar din Huşi, str. 1 Decembrie, nr. 32, localitatea Huşi, județul Vaslui sau la telefoanele 0335/566035, 0727/850575 și 0744/291653..
Numărul firmelor nou-înfiinţate a scăzut, la Iaşi, cu peste 40%!
29/05/2020 00:01

* dintre acestea, 934 sunt societăţi cu răspundere limitată (SRL), 301 persoane fizice autorizate (PFA), 8 intreprinderi familiale (IF) şi 143 intreprinderi individuale (II), capitol la care Iaşul deţine ...

Reprezentanţii societăţii civile se opun construirii pasajelor din Podu Roş
29/05/2020 00:00

  „Dacă facem mai mult loc pentru masini, o să avem mai multe masini”. Este ceea ce susţin reprezentaţii Asociaţiei Civica, care, invocand faptul că principiul centrării mobilităti ...

Consiliul Local va hotărî, astăzi, soarta a 25 de proiecte esenţiale pentru ieşeni
29/05/2020 00:00

  Consilierii locali se reunesc astăzi in şedinţa ordinară aferentă lunii mai, pe ordinea de zi figurand 25 de proiecte cu tematică variată. Unul dintre cele mai importante vizează modernizar ...

O nouă campanie de colectare a hârburilor din casele ieşenilor
29/05/2020 00:00

  Primăria Municipiului Iasi si Asociatia RoRec, Serviciul Local de Colectare Iasi, SC Salubris S.A impreună cu partenerii locali organizează in luna iunie o actiune specială de colectare a deseur ...

„E posibil ca în Moldova să circule o tulpină mai virulentă”
28/05/2020 00:00

  Medicul ieşean Giorgiana Matei, parte a echipei de specialişti care au dus la indeplinire misiunea din Republica Moldova, a vorbit despre experienţa trăită in ultimele două săptămani. Aceasta co ...

Chirica a pus proiectele Iaşului pe masa lui Orban!
28/05/2020 00:00

  Primarul Municipiului Iasi, Mihai Chirica, si ministrul Mediului, Apelor si Pădurilor, Costel Alexe, au o serie de intalniri la nivel guvernamental. Cei doi lideri ieseni au prezentat Prim-Ministru ...

Consilierii judeţeni au avizat investiţiile ApaVital prin POIM
28/05/2020 00:00

  În cadrul sedintei de ieri, consilierii judeţeni au aprobat indicatorii tehnico-economici şi studiul de fezabilitate din cadrul proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă s ...

FOTO Spitalul mobil a ajuns la Lețcani!
27/05/2020 23:28

 În această seară au ajuns la Letcani - in incinta Transagropolis - primele 13 TIR-uri din Turcia incărcate cu 26 din cele 100 de containere care vor forma spitalul regional mobil. Maine, la ora ...

Ieșean încarcerat după ce a vandalizat trei tomberoane cu gunoi!
27/05/2020 23:22

 Deşi n-a implinit incă 21 de ani, Mădălin Vişan din Răducăneni este deja un infractor experimentat. Cand era minor, a fost judecat pentru mai multe talhării, loviri şi alte violenţe. A stat la u ...

Piața ieșeană a muncii, primele semne de redresare
27/05/2020 23:20

 La prima vedere, piaţa muncii din judeţ pare a fi inregistrat o creştere insemnată, de aproape 10% faţă de săptămana trecută. Dar, la o analiză mai atentă a centralizatoarelor primite de la Age ...


CTP IASI- Totul pentru sanatatea ta!


CTP IASI- Totul pentru sanatatea ta!