COVID-19 ucide şi tineri

1corona
1corona2

Dimensiune font:

| 30-03-2020 00:00

Ieri, o tânără din Botoşani, în vârstă de 27 de ani, internată la Iaşi, s-a convertit în cel mai tânăr pacient din ţară care a pierdut lupta cu C19 * panică la Institutul de Boli Cardiovasculare, după ce un pacient a fost confirmat pozitiv cu COVID-10 * managerul unităţii medicale a dispus ca toate persoanele care s-au aflat în week-end în ture să fie consemnate la domiciliu şi izolate cu familia * conform ultimelor centralizări, un număr de 247 persoane sunt plasate în carantină, în spaţiile special amenajate, iar 3.523 de ieşeni sunt izolaţi la domiciliu, sub monitorizare

 


La Institutul de Boli Cardiovasculare din Iaşi a fost declanşată o anchetă epidemiologică după un caz confirmat de coronavirus. Pacientul de la Institutul de Boli Cardiovasculare a fost confirmat cu COVID-19 în cursul zilei de vineri. „Acesta se afla în spital de pe data de 20 martie 2020 cu diagnosticul de endocardită, fără a prezenta un context epidemiologic. Medicii din cadrul IBCV Iaşi au afirmat că pacientul a prezentat ulterior o simptomatologie netipică manifestată în principal prin subfebrilitate. După ce au fost excluse alte posibile cauze, medicul curant a efectuat bolnavului un test rapid pentru coronavirus din dotarea spitalului, iar acesta a fost depistat pozitiv”, se arată în informarea DSP Iaşi. Testarea rapidă a fost urmată de una realizată de DSP Iaşi, testare, care la rândul său a fost pozitivă.

Pacientul a fost, ulterior, transferat la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi.

„În momentul de faţă este declanşată o anchetă epidemiologică în cadrul căreia au fost identificaţi şi testaţi contacţii de salon. De asemenea, epidemiologul din cadrul IBCV Iasi stabileşte şi contacţii spitalului, iar cei care sunt identificaţi în momentul de faţă sunt izolaţi”, au anunţat reprezentanţii DSP Iaşi.

Personalul medical care a lucrat în zilele în care pacientul a fost internat la IBCV au fost trimise la domiciliu. „Am dispus ca personalul de la Clinica de Cardiologie să nu circule în alte departamente ale Institutului de Boli Cardiovasculare. Toate persoanele care au fost în ture am considerat să le consemnăm la domiciliu, să fie izolate cu familia... Cei care se vor dovedi contacţi direcţi vor fi trecuţi pe listă şi vor fi testaţi conform protocoalelor în vigoare. (...) Am dispus restricţionarea personalului din alte secţii la nivelul etajului patru, iar la schimbarea turelor personalul va intra etapizat la vestiare evitând contactul între ei cu păstrarea distanţei recomandate de 2 metri”, a declarat, sâmbătă, presei, Grigore Tinică, managerul Institutului de Boli Cardiovasculare Iaşi.

Cel mai tânăr pacient care a pierdut lupta cu C19, înregistrat la Iaşi

O tânără din Botoşani, în vârstă de 27 de ani, internată de o săptămână la Spitalul de Boli Infecţioase Iaşi cu Covid-19, a murit ieri dimineaţă. Aceasta a fost testată la Iaşi pentru noul coronaviruis şi a fost declarată pozitiv pe 23 martie. Tânăra avea patologie preexistentă – diabet zaharat tip I decompensat, şi s-a convertit, din nefericire, în cel mai tânăr pacient decedat din cauza noului coronavirus.

Situaţia la Iaşi

Un raport întocmit ieri de autorităţile ieşene indica faptul că, la Iaşi, un număr de 3.523 persoane sunt izolate la domiciliu, fără simptomatologie specifică şi care sunt monitorizate. Îmbucurător este faptul 557 de persoane au ieşit din perioada de 14 zile de autoizolare. În acest timp, conform ultimelor centralizări, un număr de 247 persoane sunt plasate în carantină în spaţiile special amenajate iar pentru 4 persoane perioada de carantina de 14 zile a expirat.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 308 noi cazuri de îmbolnăvire. Pacienții nou confirmați au vârsta cuprinsă între 0 și 89 de ani. La ATI, în acest moment, sunt internați 38 de pacienți, dintre care 31 în stare gravă. Starea de sănătate a celorlalți pacienți este bună, staționară.

La nivel naţional, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.760 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID - 19 (coronavirus). Dintre cele 1.760 de persoane confirmate pozitiv, 169 au fost declarate vindecate și externate (55 la Timișoara, 79 la București, 17 la Iași, 7 la Craiova, 9 la Constanța și 2 la Cluj).

Totodată, până acum 38 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19, internate în spitale din Craiova, București, Iași, Suceava, Arad, Bacău, Timișoara, Cluj, Neamț, Hunedoara, Constanța și Ialomița, au decedat.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 8.666 de persoane. Alte 132.641 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală. Cât priveşte testările, până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 21.460 de teste, din care 1.400 în unități medicale private.

Salubris dă pe străzi cu hipoclorit de sodiu

În conformitate cu prevederile Hotărârii nr. 8 din 23 martie a Comitetului Local pentru Situații de Urgență al Municipiului Iași, Salubris SA a lansat un program de dezinfectare a străzilor, trotuarelor și aleilor care nu sunt încadrate ca spații verzi cu dezinfectanți pe bază de hipoclorit de sodiu zilnic, în intervalul orar 22.00 – 6.00. Speciala operatorului de salubritate a cu 1.200 de kilograme de hipoclorit de sodiu în cartierele Bularga și Dacia, Păcurari și Canta, în zona Moara de Foc și pe bulevardul Alexandru cel Bun. Menţionăm faptul că substanţa este împărştiată sub forma vaporilor de apă

Sancţiuni

Până în prezent, prin structurile abilitate ale M.A.I. au fost întocmite 229 de dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal. Totodată, Poliția și Jandarmeria au aplicat 5.393 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de izolare/carantină.

De la intrarea în vigoare a Ordonanței Militare nr. 3, polițiștii au depistat 33.484 de persoane care nu au respectat măsura privind restricţionarea circulaţiei. Acestora le-au fost aplicate sancţiuni contravenţionale, în valoare de 46.089.939 de lei.

Echipament sud-corean pentru spitale

Tot în cursul zilei de ieri, în România a ajuns încă un transport cu aproximativ 45 de tone de echipamente medicale din Coreea de Sud, cu o aeronavă a NATO. Cele 100.000 de combinezoane de protecție, din acest transport, achiziționate de România, prin Oficiul Național de Achiziții Centralizate și Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, vor fi alocate, în funcție de nevoi, personalului medical din Ministerul Sănătății și echipajelor operative ale Ministerului Afacerilor Interne, deci inclusiv la spitalele din Iaşi.

Declaraţii online

Grupul de Comunicare Strategica informează că este activă platforma electronică formular.sts.ro pentru completarea online a declarațiilor pe proprie răspundere și a adeverințelor de angajator. Aceasta le permite cetățenilor să completeze de pe telefon sau calculator câmpurile predefinite și, ulterior, să salveze documentele în format PDF. Documentele necesită semnătura olografă pentru autentificarea acestora. Dan CONSTANTINESCU

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

%ANUNTSPECIAL%
Ziarul Evenimentul angajeaza: Economist Senior / Director Economic Poti fi persoana potrivita daca: - Ai cunostinte solide in domeniul contabilitatii si consultantei fiscale, declaratii fiscale, bilanturi, gestiune si operatii cu personalul, obligatoriu Expert contabil, membru CECCAR activ; - Detii o experienta de minim 5 ani in domeniul contabilitatii societatilor comerciale; - Ai cunostinte avansate ale programului Nexus si al pachetului Office; - Detii o forma juridica de organizare (constituie un avantaj). Descrierea jobului: - Organizarea, conducerea si controlul activitatilor financiar-contabile prin care se asigura evidentierea contabilitatii potrivit conditiilor legale. Inregistrarea si reflectarea in expresie valorica a proceselor economice din cadrul societatii. Elaborarea si propunerea spre aprobare a masurilor de imbunatatire a activitatii economico-financiare a societatii; - Coordonarea echipei din subordine. Responsabilitati: - Coordoneaza, verifica si raspunde de activitatea financiar-contabila a companiei; - Inregistreaza si asigura reflectarea in contabilitatea financiara a operatiunilor derulate de societate si a documentelor fiscal in conformitate cu reglementarile in vigoare; - Vigilenta cu privire la riscuri financiare/legale/de business; Se informeaza permanent de legislatia din domeniul financiar-contabil si transmite informatiile necesare subordonatilor, dar si managementului companiei; Intocmeste la timp si in conformitate cu dispozitiile legale, balantele de verificare, situatiile lunare, trimestriale, semestriale si anuale (declaratii catre ANAF); Asigura platile la termen a sumelor care intra in responsabilitatea firmei fata de bugetul de stat, fata de terti, conform prioritatilor stabilite de conducerea companiei; Evidenta contabila a conturilor de furnizori si client; Realizarea analizelor economice-financiare / alte rapoarte catre managementul companiei; Asigura arhivarea documentelor aferente inregistrarilor contabile; Supervizarea implementarii procedurilor de contabilitate cu ajutorul programului informational. Conditii: - Se asigura intr-un mediu ambiant, birou privat; - Colectiv tanar si bine pregatit; - Program de lucru: luni-vineri, flexibil intre 6-8 ore/zi. - Salar brut 3.500-4.000 RON/Luna. CV pe office@ziarulevenimentul.ro # 0744299159
Înjunghiată de patru ori, soţia și-a iertat soțul şi l-a scos din puşcărie
14/04/2021 17:30

Disputa dintre cei doi a pornit de la faptul că femeia ii luase nişte bani din portofel, fără a-i spune. De la reproşuri, s-a ajuns imediat la replici dure şi apoi la injurături. Pentru ca cearta din buc ...

Un deţinut a fost pus în libertate după ce a luat, la 57 de ani, diploma de bacalaureat
14/04/2021 17:10

De loc din Bucovina, Albert B. a ajuns in Penitenciarul Iaşi in vara anului trecut. Prima condamnare din viaţa lui şi debut in cariera de puşcăriaş la 57 de ani. Alcoolic cronic de aproape trei decenii, b ...

De ce nu funcţionează spitalul mobil de la Leţcani
14/04/2021 17:00

    Agentia Euronest a informat in data de 19 martie reprezentantii DSP, ISU, ai Consiliul Judetean si ai Spitalului de Infectioase din Iasi despre faptul că Spitalul Mobil de la Letcani poate fi p ...

Municipiul Iași va trece duminică din scenariul roșu în scenariul galben
14/04/2021 16:44

Cu o rată de infectare raportată azi de 2,95 cazuri/ 1000 locuitori, municipiul Iasi a trecut in scădere pragul dintre scenariul rosu si cel galben, dar restrictiile in regim rosu răman in vigoare pană i ...

Viceprimarul de Vaslui a renunțat la catedră. Nu mai este învățător
14/04/2021 16:39

Viceprimarul municipiului Vaslui, Cătălin Mindru, (USR-PLUS) a anunţat, miercuri, in cadrul conferinţei de presă, că a renunţat la calitatea de cadru didactic la Şcoala „Mihai Eminescu”, d ...

Consiliul Județean pregătește licitația pentru reabilitarea Filarmonicii
14/04/2021 16:24

Consiliul Judetean (CJ) a obtinut de la municipalitatea ieseană autorizatia de construire pentru reabilitarea si modernizarea Filarmonicii, semn că administratia judeteană pregăteste o licitatie pentru exec ...

15 MARTIE – 15 APRILIE, LUNA PLANTARII ARBORILOR
14/04/2021 15:26

Luna Pădurii este unul din cele mai importante evenimente silvice şi ecologice, reprezentand o modalitate de sensibilizare a publicului şi a factorilor decizionali cu privire la importanţa pădurilor, a rol ...

 S-au pus în vânzare biletele pentru spectacolele Teatrului Național Iași
14/04/2021 14:46

  Din 14 aprilie, se pot achizitiona bilete pentru cele mai bune productii ale Teatrului National Iasi, cu vizionare online. Pentru inceput, Teatrul National Iasi oferă online trei spectacole exceptiona ...

Țigări de un milion de lei, confiscate la granița cu Ucraina
14/04/2021 14:33

Poliţiştii de frontieră suceveni au confiscat ţigări de contrabandă in valoare de aproximativ un milion de lei şi au indisponibilizat un microbuz cu care erau transportate, in localitatea suceveană Co ...

Vaccinări fără programare cu serul AstraZeneca, la Botoșani
14/04/2021 14:22

Populaţia din Botoşani poate să se vaccineze impotriva COVID-19, fără o programare prealabilă, in centrul de vaccinare din cadrul Liceului Pedagogic „Nicolae Iorga”, unde se face imunizare cu ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei