Cum se vede regionalizarea de la Botoşani

default

Dimensiune font:

| 22-04-2013 05:00

 

* Botoşaniul a intrat în luptă cu Vasluiul pentru o direcţie regională de agricultură * în contextul regionalizării, primarul din Botoşani vorbeşte de abilitatea regiunilor în abordarea de politici externe diferite în plan economic * şeful CJ afirmă că referendumul constituţional nu va trece dacă se vor desfiinţa comunele

 

 

Liderii administraţiei publice locale din Botoşani au viziuni diferite în ceea ce priveşte procesul de regionalizare al ţării. Diferenţele de opinie dintre primarul Ovidiu Portariuc şi preşedintele Consiliului Judeţean (CJ), Florin Ţurcanu, pornesc de la oportunitatea reorganizării administrative şi până la modul în care ar trebui asigurată conducerea regiunii. Un punct comun între cei doi constă într-un eventual beneficiu pentru Botoşani prin înfiinţarea unei direcţii regionale în sectorul agricol, ambii susţinând această idee. „La orice subiect de acest tip există păreri diferite, e normal să existe opinii divergente în acest moment pentru că suntem într-o fază de dezbateri”, afirmă Portariuc.
 

Ţurcanu: „E prea multă grabă cu regionalizarea”

 

Şeful CJ Botoşani a susţinut că judeţul pe care îl conduce a avut numai de pierdut în urma unei precedente reorganizări administrativ-teritoriale. „Eu trebuie să îmbrac viziunea mea cu cea a cetăţenilor. Mă întâlnesc des cu aceştia şi pot să vă spun că, din punctul lor de vedere, judeţul Botoşani nu va avea de câştigat din această regionalizare. Noi am făcut parte dintr-o regiune, a Sucevei, şi judeţul nostru a avut numai de pierdut, nimic de câştigat. Dar, este un proiect politic al USL şi sper să găsim cea mai bună soluţie pentru toţi românii”, a spus Ţurcanu. Şeful CJ a subliniat necesitatea unei dezbateri publice susţinute şi serioase înainte de a implementa proiectul pentru identificarea unei „formule corecte”. „E prea multă grabă cu regionalizarea, iar asta arată un interes. Trebuie făcută o dezbatere foarte serioasă în urma căreia să avem măcar la anul un proiect bine gândit. Cetăţeanului trebuie să i se spună clar care sunt avantajele şi care sunt dezavantajele”, a completat Ţurcanu. În privinţa sistemului fiscal al regiunii, şeful CJ a precizat că fondurile trebuie în continuare repartizate de Ministerul Finanţelor, iar impozitarea să fie „minimă”. „Banii să fie împărţiţi pentru echilibrare, nu dezechilibrare pentru că sunt judeţe care nu poate să asigure funcţionarea cu veniturile pe care le au, dar sunt altele cu plus valoare. Dacă dai tot la primele 10-15 judeţe ca nivel de dezvoltare, decalajele se menţin şi se acutizează. Trebuie luate de jos de în sus”, a mai spus Ţurcanu.
 

Portariuc: „Sensul regionalizării constă în atenuarea decalajelor”

 

De cealaltă parte, primarul Botoşaniului susţine regionalizarea în contextul unei mai bune absorbţii a fondurilor europene şi reducerea decalajelor de dezvoltare existente între regiuni. „Regionalizarea este o necesitate obiectivă. Din 2014, fondurile europene vor fi alocate pe regiuni şi riscăm să pierdem sume importante de bani. Asta ar fi prima prioritate, atragerea de finanţări nerambursabile, iar a doua ar fi legată de descentralizare, cu o delegare de competenţe de la nivel central la local pentru o mai bună gestionare a activităţilor zonale„, a menţionat Portariuc. Primarul s-a declarat optimist în ce priveşte reducerea decalajelor, dar a subliniat că Botoşaniul se confruntă de mulţi ani cu o problemă care lasă răni adânci în economia judeţului, anume lipsa personalului calificat. „Tinerii pregătiţi la Botoşani migrează către centrele universitare. Dacă până ieri era Iaşul preponderent, acum se poate observa că se pleacă mult şi spre Cluj şi Bucureşti... mii de tineri. Am avut discuţii cu firme importante şi s-au plâns de faptul că găsesc foarte greu oameni calificaţi. Angajează de la Iaşi sau Bucureşti, trebuie să plătească transport, cazare... e o mare problemă pentru Botoşani această lipsă de resursă umană sau modalităţile prin care putem ţine tinerii aici”, a spus primarul botoşănean. Portariuc a vorbit despre o izolare a Botoşaniului în Moldova, în contextul infrastructurii rutiere actuale, subliniind că modernizarea drumurilor trebuie să fie o prioritate.
 
 

*** Liderii administraţiei din Botoşani susţin Iaşul pentru statutul de capitală regională

 

 
 
 

Ţurcanu: „Dacă se desfiinţează comunele, nu trece referendumul”

 

Şeful CJ este de părere că intenţia unor factori decizionali de a comasa comune va stârni un protest al primarilor care nu vor susţine referendumul. „Cine va desfiinţa comunele, va avea foarte mult de pierdut în privinţa capitalului politic. În plus, dacă aud primarii că se desfiinţează comunele, nu va trece nici referendumul cu Constituţia şi regiunile. Poţi să elimini din birocraţie şi cu diminuarea numărului de consilieri la nivelul autorităţilor locale şi judeţene. În loc de 20 consilieri poţi să ai cinci la comune, iar într-un judeţ, în loc de 33 să fie nouă”, a explicat Ţurcanu.
 
 

Portariuc: „Economic, regiunea îşi face politica externă”

 

Un aspect important subliniat de primarul din Botoşani constă în abilitatea unei regiuni de a-şi stabili singură politica externă în plan economic, independent de celelalte zone. „Regiunea deschide noi perspective în privinţa colaborărilor externe. Mă refer strict la partea economică, de a atrage investiţii şi a face parteneriate, aşa se-ntâmplă şi în Germania, unde am observat că landurile au politici diferite. De exemplu, Bavaria are relaţii puternice cu Orientul, China în special şi au foarte mulţi investitori. Alte landuri sunt mai conservatoare şi dezvoltă relaţii doar cu europenii. În acest sens, ar putea exista şi în România o anumită flexibilitate”, a explicat Portariuc. Potrivit acestuia, ţările din Europa de Vest reprezintă principalii parteneri comerciali, dar, a subliniat primarul, este necesară o deschidere spre pieţele din Ucraina sau Rusia.
 
 

Botoşaniul se bate cu Vasluiul pentru o direcţie de agricultură

 

Cei doi lideri administrativi din Botoşani susţin la unison ideea înfiinţării unei instituţii regionale în judeţ. Ambii se declară pentru o direcţie în sectorul agricol, instituţie la care râvnesc şi omologii lor din Vaslui. „Botoşaniul are potenţial agroalimentar, din punctul ăsta de vedere, o direcţie regională de agricultură sau APIA, DSV, pe zona asta aş vedea competenţe. Nu exclud însă nici zona culturală”, a spus Portariuc. La rândul lui, Ţurcanu a subliniat că Botoşaniul trebuie să-şi valorifice potenţialul agricol. „În Botoşani, 66% din populaţie trăieşte la sate. Pe noi ne interesează foarte mult agricultura, care poate susţine dezvoltarea judeţului”, a declarat Ţurcanu.
 
 

Şeful regiunii, ales prin vot indirect sau uninominal?

 

În timp ce Portariuc vrea ca preşedintele regiunii să fie ales politic, prin vot al aleşilor locali, Ţurcanu susţine alegeri uninominale. „Varianta optimă este votul indirect prin intermediul aleşilor locali, aşa mi se pare că e cel mai corect şi transparent. Orice preşedinte sau guvernator va avea interesul să menţină un echilibru şi să satisfacă toate nevoile în judeţe”, a spus primarul din Botoşani. În schimb, Ţurcanu afirmă că şefia regiunii trebuie să fie asigurată de şefii CJ prin rotaţie până în 2016. „Alegerile pentru preşedinte să fie odată cu cele locale, până atunci să fie un sistem prin rotaţie. A face o regiune doar de dragul de a avea câţiva conducători, nu cred că este un lucru aşteptat de cetăţean”, a precizat Ţurcanu.
 
 

Mininterviu

 

 

- Faceţi trei propuneri concrete pentru procesul de regionalizare pe care ar trebui să le aibă în vedere Ministerul Dezvoltării în elaborarea proiectului

 

Florin Ţurcanu:În primul rând, nu atât de repede precum îşi doresc o parte dintre politicieni. A doua chestiune, să se implementeze în perioada 2014 - 2016, iar în ultimul an să avem alegeri uninominale, odată cu alegerile locale. A treia chestiune constă în descentralizare, nu centralizare. Dacă vom centraliza în regiuni foarte multe investiţii sau decizii, nu va fi bine pentru alte judeţe. Sper să nu aibă în viziunea lor desfiinţarea judeţelor într-un timp mai îndelungat.
Ovidiu Portariuc: Accesul cât mai facil al cetăţenilor la serviciile publice şi delegarea unor atribuţii de la nivel central către regiuni din toate ministerele pentru a permite o funcţionalitate mai bună.
 

 

 

 

- Care credeţi că ar fi principalul avantaj pentru Botoşani în contextul reorganizării administrativ-teritoriale ?

 

Florin Ţurcanu: Principalul avantaj pentru Botoşani ar fi să avem drumuri regionale, să fie modernizate. Să avem un aeroport regional şi la Suceava, chiar dacă centrul regiunii va fi la Iaşi. Să avem posibilitatea să deschidem acest judeţ pentru că promisiuni fără fapte nu prea mai ţin la cetăţeni.
Ovidiu Portariuc: Suntem mai aproape de capitala regională, mă refer ca nivel de comunicare şi abordare decât de Bucureşti. La nivelul Capitalei se centralizează mii de proiecte, din toată ţara şi este normal să apară blocaje. Descentralizând acest lucru, o asemenea direcţie ar duce la o apropiere între autoritate şi beneficiar. Scurtăm termenele de implementare, comunicarea va fi mai facilă.
 

 

 

 

- Întocmiţi un portret robot al viitorului preşedinte al Regiunii de Nord-Est.

 

Florin Ţurcanu: Mi-aş dori un om tânăr cu viitor politic în faţă.
Ovidiu Portariuc: Viitorul şef al regiunii trebuie să aibă experienţă în administraţie, să fie un bun comunicator, un om care să relaţioneze foarte uşor şi care să încerce să elimine orice fel de conflicte şi să genereze consens. E foarte important să menţină un echilibru, să aibă autoritate dată de experienţă şi de competenţă. În acelaşi timp, ar fi necesară şi o minimă capacitate de reprezentare în relaţiile externe.
 
 

- Gheorghe Nichita (PSD), Cristian Adomniţei (PNL) sau Gheorghe Flutur (PDL) ?

 

Florin Ţurcanu: Am să-l susţin pe Cristi Adomniţei, este un om cu viziune largă. Are un plan în ansamblu, merge spre politicile de dezvoltare europene, cred că are şi expertiza necesară.
Ovidiu Portariuc: Eu aş scrie Gheorghe Nichita pe toate buletinele de vot. Din punctul meu de vedere, el este de departe omul cu cea mai mare experienţă în administraţie şi cea mai mare influenţă politică. A atras, dacă ţin eu bine minte, peste 300 milioane euro pentru Iaşi, cea mai mare sumă în România accesată la nivel de oraşe.
 
 

Pagină realizată de Alex Andrei

 

 

 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<<Click pe locatie pentru detalii>>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

00:45

BANCUL ZILEI

00:09

CTP IASI- Totul pentru sanatatea ta!

„EuroBusiness LRJ” S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei ”FANYON”S.R.L., conform Hotărârii nr. 120/02.04.2018, pronunțată în dosarul nr. 2172/113/2017, de către Tribunalul Brăila, organizează în zilele de 20.08.2020, 10.09.2020, 24.09.2020, 08.10.2020, 22.10.2020, respectiv 05.11.2020, ora 14:00, la sediul ales al lichidatorului judiciar din Bucuresti, Bd. Magheru, nr. 31, et. 1, cam. 25, Sector, licitații în vederea valorificarii următoarelor bunuri imobil și mobile, proprietatea debitoarei: BUN IMOBIL, PREȚ DE PORNIRE LA LICITAȚIE (EUR, fără TVA). Proprietate imobiliară, teren, căsuțe de vacanță și anexe, situată în Sat Dragosloveni, Com. Soveja, Jud. Vrancea, înscrisă în CF nr. 50048 a Com. Soveja, compusă din: Teren intravilan în suprafață de 2.438,00 mp, amplasat în Sat Dragosloveni, Com. Soveja, Jud.Vrancea, CF nr. 50048 a Com. Soveja, nr. cad.50048, Construcția C1-magazie, nr. cad.50048-C1Sc=67,00 mp, Construcția C2-anexă, nr. cad.50048-C2, Sc=170,00 mp, Construcția C3-magazie, nr. cad50048-C3, Sc=12,00 mp, Construcția C4-grup sanitar, nr. cad.50048-C4, Sc=17,00 mp, Construcția C5-bucatarie, nr. cad.50048-C5, Sc=24,00 mp, Construcția C6-umbrar lemn, nr. cad.50048-C6, Sc=9,00 mp, Construcția C7-umbrar lemn, nr. cad.50048-C7, Sc=9,00 mp, Construcția C8-casă de vacanță, nr. cad.50048-C8, Sc=15,00 mp, Construcția C9-casă de vacanță, nr. cad.50048-C9, Sc=14,00 mp, Construcția C10-club, nr. cad.50048-C10, Sc=64,00 mp, Construcția C11-casă de vacanță, nr. cad.50048-C11, Sc=15,00 mp, Construcția C12-casă de vacanță, nr. cad.50048-C13, Sc=15,00 mp, Construcția C13-casă de vacanță, nr. cad.50048-C13, Sc=65,00 mp, Construcția C14-casă de vacanță, nr. cad.50048-C14, Sc=15,00 mp, Construcția C15-casă de vacanță, nr. cad.50048-C15, Sc=15,00 mp, Construcția C16-casă de vacanță, nr. cad.50048-C16, Sc=65,00 mp, Construcția C17-casă de vacanță, nr. cad.50048-C17, Sc=15,00 mp, Construcția C18-casă de vacanță, nr. cad.50048-C18, Sc=15,00 mp, Construcția C19-casă de vacanță, nr. cad.50048-C19, Sc=65,00 mp, Construcția C20-casă de vacanță, nr. cad.50048-C20, Sc=28,00 mp, Construcția C21-magazie, nr. cad.50048-C21, Sc=145,00 mp, Construcția C22-casă de vacanță, nr. cad.50048-C22, Sc=51,00 mp, Construcția C23-casă de vacanță, nr. cad.50048-C23, Sc=35,00 mp și Construcția C24 - wc, nr. cad.50048-C24, Sc=17,00 mp. 65.110,50 BUNURI MOBILE PREȚ DE PORNIRE LA LICITAȚIE (EUR, fără TVA) CARUCIOR + CUVA 7,27, MASINA GLAZURAT CIOCOLATA 3.236,26, Masina cernut faina 46,49, CARUCIOARE CU NIVELE pt cuptor 211,55, CUPTOR POLINI MOD.80100 211,55, CUPTOR POLINI MOD.8080190 211,55, CUPTOR ROTATIV ROTO 6080SR.200SC 2.531,01, CUPTOR WERNER REA 1280, 211,55, CUPTOR WERNER REA 1280, 211,55, MASINA ROTATIVA ROTOFORM, 4.489,66, Moara ptr. Preg. Probelor, 767,59, Balanta analitica, 412,62, Echip. Ptr. Determ. Aciditatii, 570,56, Etuva, 215,59, Balanta tehnica 176,30, Sist. Automat ptr. Determ. Azot 2.761,19, Sist. Autom. Ptr. Determ. Gras 2.563,97, Distilator apa 550,82, Aparat perf. Pt.Deter. Cant. De z 1.605,07, Incinta termostatare probe 471,85, Sistem aut. Amb. Prod. Gr.IP600 21.265,94, Aparat de realiz. Mixuri pt. Ret 3.026,27, Malaxor spiral cuva rabatabil 4.821,88, Linie pentru obtinere covrigi 57.418,17, Camera racire semifabricat 3.446,86, Cuptor rotativ, 7.048,60 Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptoar rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Masina de glazurat si uscat turta dulce 8.830,77, DEDURIZATOR FD-25, 418,00, LINIE PENTRU OBTINEREA CROCHETE 105.250,22, LINIE PENTRU OBTINERE COVRIGI 74.381,28, MALAXOR 7.023,99, Oala fierbere 233,69, DULAP FRIGORIFIC 381,22, AGENT FRIGORIFIC 77,01, ECHIPAMENT MIXER PLANETAR 8.207,35, MASINA PADO PT FURSEC SI TURTA 12.311,02, Masina taiat foi nap -Doina 263,51, Masina taiat nuga 441,19, Cuptor rotativ 2.078,25, CUPTOR FOI 12.232,98. Toate condiţiile de participare la licitaţie şi condiţiile de adjudecare se regăsesc în caietele de sarcini care pot fi procurate on-line de la lichidatorul judiciar, contravaloarea acestora fiind de 2.380,00 RON, TVA inclus, pentru bunuri mobile și 2.380,00 RON, TVA pentru bunul imobil/caiet de vanzare, dovada achiziţiei acestora fiind obligatorie pentru participarea la licitaţie, plata acestora efectuându-se în contul lichidatorului judiciar, nr.:RO93BUCU1031215949892 RON, deschis la Alpha Bank Iaşi. Persoanele care doresc să se înscrie la licitaţie au obligaţia de a depune garanţia de participare la licitaţie de 10% din preţul de pornire al licitaţiei, plata acesteia efectuându-se în lei, la cursul BNR din data plății în contul de lichidare al ”FANYON”S.R.L., nr.: RO76BUCU1032235342465 RON, deschis în lei la Alpha Bank S.A. Înscrierile la licitație se pot face până în preziua licitaţiei (zilele de miercuri), ora 14:00, scrisoarea de participare la licitaţie, împreună cu toate documentele menţionate în caietele de sarcini, urmând a fi trimise on-line pe adresele de e-mail : vanzari@lrj.ro și stefania.nitu@insolvency.ro. Vizitarea şi prezentarea activelor se poate face doar în conformitate cu prevederile legale în vigoare, în fiecare zi de luni până vineri, cu acceptul lichidatorului judiciar, la locul în care acestea se află. Lichidatorul judiciar va permite accesul ofertanţilor care vor achiziţiona caietul de sarcini, doar în prezenţa unui reprezentant al acestuia şi la solicitarea scrisă prealabilă însoţită de o programare în acest sens. Reprezentanţii lichidatorului judiciar vor furniza toate informaţiile suplimentare disponibile către cei care au achiziţionat caietul de sarcini. Vizualizarea activului imobil, respectiv a bunurilor mobile, este o condiție obligatorie pentru participarea la licitații. Informaţii suplimentare se pot obţine de pe site-ul lichidatorului judiciar.: www.lrj.ro, telefon: 0733.683.702, e-mail: vanzari@lrj.ro, telefon: 0737.242.544, e-mail: stefania.nitu@insolvency.ro, telefon: 0747.012.820, e-mail: paula.stoian@fanyon.ro.
„EuroBusiness LRJ ”S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei ”FANYON”S.R.L., conform Hotărârii nr. 120/02.04.2018, pronunțată în dosarul nr. 2172/113/2017, de către Tribunalul Brăila, organizează în zilele de 20.08.2020 și 10.09.2020, ora 14:00, la sediul ales al lichidatorului judiciar din Bucuresti, Bd. Magheru, nr. 31 ,et. 1, cam. 25, Sector 1, licitații în vederea valorificarii următorului bun imobil, proprietatea debitoarei: BUN IMOBIL, PREȚ DE PORNIRE LA LICITAȚIE (EUR, fără TVA) ,,Fabrica de dulciuri FATA MOȘULUI”, proprietate compusă din teren și construcții cu destinație nerezidențială, împreună cu bunurile mobile integrate, mijloacele fixe, obiectele de inventar și activele necorporale, situată în Sat Baldovinești, Com. Vădeni, Jud. Brăila, CF nr. 70378 a Com. Vădeni, astfel: 962.727,20. 1. Teren și construcții cu destinație nerezidențială 727.711,20. a. Teren intravilan, în suprafață de 4.507,00 mp, amplasat în Sat Baldovinești, Com.Vădeni, Jud. Brăila, nr. cad.70378, CF nr. 70378 a Com. Vădeni 30.720,00. b. Construcția C1, cu destinație secție producție, nr. cad.70378-C1, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=278,30 mp, cu regim de înălțime P+1E 42.613,60. c. Construcția C2, cu destinație secție producție, nr. cad.70378-C2, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=278,45 mp, cu regim de înălțime P+1E 42.644,00. d. Construcția C3, cu destinație depozit ambalaje, nr. cad.70378-C3, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=501,10 mp, cu regim de înălțime P 17.497,60. e. Construcția C4, cu destinație pavilion administrativ, nr. cad.70378-C4, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=149,75 mp, cu regim de înălțime P+1E 39.305,60. f. Construcția C5, cu destinație depozit produse finite, cu nr. cad.70378-C5, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=130,75 mp, cu regim de înălțime P 5.312,80. g. Construcția C6, cu destinație anexă depozitare, nr. cad.70378-C6, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=294,00 mp, cu regim de înălțime P 5.279,20. h. Construcția C7, cu destinație de spații de producție și depozitare, nr. cad.70378-C7, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=449,00 mp, cu regim de înălțime P+1E 74.085,60. i. Construcția C11, cu destinație hală producție, nr. cad.70378-C11, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=530,00 mp și Sc desfășurată=2.120,00 mp, cu regim de înălțime D+P+1E+M 359.211,20. j.Construcția C12, cu destinație anexă tehnologică, nr. cad.70378-C12, CF nr. 70378, Com. Vădeni, cu Sc la sol=155,00 mp și Sc desfășurată=620,00 mp, cu regim de înălțime D+P+1E+M 111.041,60 2. Bunuri mobile integrate (lista completă poate fi vizualizată pe site-ul lichidatorului judiciar www.lrj.ro) 102.312,00. 3. Bunuri mobile constând în mijloace fixe și obiecte de inventar (lista completă poate fi vizualizată pe site-ul lichidatorului judiciar www.lrj.ro) 98.304,00. 4.Active necorporale: mărci, desene și modele 34.400,00. Activul imobil, ”Fabrica de dulciuri FATA MOȘULUI” se vinde doar în bloc, ca activ funcțional. Prețurile nu includ TVA. Urmează a fi făcută aplicabilitatea dispozițiilor art. 292, (alin.2), lit. F, din Codul Fiscal, în măsura aplicabilității. Toate condiţiile de participare la licitaţie şi condiţiile de adjudecare se regăsesc în caietul de sarcini care poate fi procurat on-line de la lichidatorul judiciar, contravaloarea acestuia fiind de 2.380,00 RON, TVA inclus, dovada achiziţiei acestuia fiind obligatorie pentru participarea la licitaţie, plata acestuia efectuându-se în contul lichidatorului judiciar, nr.:RO93BUCU1031215949892RON, deschis la Alpha Bank Iaşi. Persoanele care doresc să se înscrie la licitaţie au obligaţia de a depune garanţia de participare la licitaţie de 10% din preţul de pornire al licitaţiei, plata acesteia efectuându-se în lei, la cursul BNR din data plății în contul de lichidare al ”FANYON”S.R.L., nr.:RO76BUCU1032235342465RON, deschis în lei la Alpha Bank S.A. Înscrierile la licitație se pot face până în preziua licitaţiei, ora 14:00, scrisoarea de participare la licitaţie, împreună cu toate documentele menţionate în caietul de sarcini, urmând a fi trimise on-line pe adresele de e-mail: vanzari@lrj.ro și stefania.nitu@insolvency.ro.Vizitarea şi prezentarea activului se poate face doar în conformitate cu prevederile legale în vigoare, în fiecare zi de luni până vineri, cu acceptul lichidatorului judiciar, la locul în care acestea se află. Lichidatorul judiciar va permite accesul ofertanţilor care vor achiziţiona caietul de sarcini, doar în prezenţa unui reprezentant al acestuia şi la solicitarea scrisă prealabilă însoţită de o programare în acest sens. Reprezentanţii lichidatorului judiciar vor furniza toate informaţiile suplimentare disponibile către cei care au achiziţionat caietul de sarcini.Vizualizarea activului imobil este o condiție obligatorie pentru participarea la licitații. Informaţii suplimentare se pot obţine de pe site-ul lichidatorului judiciar: www.lrj.ro, telefon: 0733.683.702,e mail: vanzari@lrj.ro, telefon: 0737.242.544, mail: stefania.nitu@insolvency.ro, telefon: 0747.012.820, mail: paula.stoian@fanyon.ro.
Lista intersecțiilor din IASI  unde vor fi instalate 200 de camere video
25/09/2020 21:37

 Primăria va pune la punct un sistem de supraveghere video modern care va fi capabil să inregistreze in detaliu orice lucru care se intamplă intr-o intersectie. Potrivit unei licitatii lansate ...

17 muncitori vietnamezi depistați pozitiv COVID-19 la Conest
25/09/2020 21:32

Alti 17 muncitori vietnamezi depistati pozitiv COVID-19 la Conest. Pe 19 septembrie au fost depistati 21 de angajati cu infectia SARS–CoV-2. Conest asigură beneficiarii că toate proiectele continuă. R ...

 COVID în 10 școli din Vaslui
25/09/2020 19:30

  În judetul Vaslui, elevii din 20 de clase din 10 scoli nu vor mai invăta in sălile de clasă, ci exclusiv online, timp de două săptămani. Măsura a fost dispusă după aparitia unor cazuri de ...

 Căutători de trufe, amendați cu 4.000 de lei
25/09/2020 18:23

  Doi tineri, unul de 22 si celălalt de 31 de ani, din Oniceni, au fost surpinsi la cules de trufe si amendati de jandarmii montani cu 4.000 de lei.Tinerii, insotiti de patru caini dresati anume pentru a ...

 Pușcărie de un an și o lună pentru un șofer aflat la un pas de comă alcoolică
25/09/2020 17:30

  Un bărbat, in varstă de 36 de ani, din Moldoveni (judetul Neamt), pe numele căruia era emis un mandat de executare a pedepsei inchisorii, a fost depistat de către politisti. El a fost condamnat ...

 Copil acidentat în fața Școlii din Vicovu de Sus
25/09/2020 15:45

  Un copil de sapte ani a fost rănit de o masină, in timp ce incerca să traverseze o stradă din Vicovu de Sus in fugă. Copilul traversa in alergare trecerea de pietoni marcată si semnalizată c ...

 Noi cazuri de Covid la firma Conest. 17 vietnamezi s-au infectat
25/09/2020 15:31

  Alţi 17 muncitori vietnamezi de la firma de construcţii Conest din Iaşi au fost confirmaţi pozitiv cu COVID-19, au informat, vineri, prin intermediul unui comunicat de presă, reprezentanţii compan ...

 Controale pentru depistarea cazurilor de COVID, în 300 de firme din Bacău
25/09/2020 15:03

  Peste 300 de societăţi comerciale au fost verificate in cadrul unor acţiuni de verificare a modului in care sunt respectate normele legale impuse in perioada stării de alertă. Structurile te ...

 Focar de COVID la o școală din Dorohoi
25/09/2020 14:40

  Elevii din două clase de la Şcoala nr. 1 din municipiul Dorohoi nu se vor mai prezenta fizic la ore, ca urmare a două cazuri de COVID-19 inregistrate in randul a doi dintre ei, a declarat, vineri, di ...

 Horațiu Mălăele, diagnosticat cu noul coronavirus
25/09/2020 14:27

    Virusul nu alege - recent, actorul si regizorul Horatiu Mălăele a fost diagnosticat cu Covid-19. Ca urmare, nu va putea fi prezent la Iasi, la cea de-a XI-a editie a Festivalului Serile F ...

CTP IASI- Totul pentru sanatatea ta!

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei