Degustătorii de miere de la Şcoala „Otilia Cazimir”
Dimensiune font:
„Mic dejun cu miere” este o campanie inedită ce s-a desfşurat, astăzi, la Iaşi. Acţiunea a avut loc la Şcoala Gimnazială „Otilia Cazimir” şi la Liceul Teoretic „Dimitrie Cantemir”. Mai exact, tinerii au descoperit dulceţea şi savoarea mierii care este o alternativă sănătoasă pentru organism.
Campania este la cea de-a şaptea ediţie în România şi în toată Uniunea Europeană. Astfel, vineri, 6 decembrie, elevii de la cele două şcoli au degustat mai multe tipuri de miere de albine şi au putut afla informaţii despre acest aliment direct de la producători. „Ne dorim ca tinerii aceştia să aprecieze mai mult mierea de albine, pentru că este un dulce natural, decât să consume dulciuri mai puţin sănătoase. Facem cu plăcere această acţiune, în colaborare cu asociaţiile apicole din judeţul Iaşi, tocmai pentru a sensibiliza atât copiii, dar mai ales părinţii. Suntem convinşi că cei mici vor vorbi acasă despre această activitate”, a declarat Gabriel Hoha, şef serviciu în cadrul Direcţiei pentru Agricultură Judeţeană Iaşi.
Degustatul mierii de albine este o plăcere pentru toţi copiii, motiv pentru care cadrele didactice au sprijinit această acţiune. „Anul trecut am observat faptul că elevii au fost curioşi, au vrut să înţeleagă de ce albinele sunt importante pentru mediu. Am căutat şi am găsit această posibilitate pe data de 6 decembrie, de Sfântul Nicolae, în felul acesta noi transmiţându-le că dulciurile pot fi sănătoase”, a spus Anca Cocuz, învăţător Eco-Şcoala „Otilia Cazimir”.
În topul ţărilor din Uniunea Europeană, Germania se clasează pe primul loc la consumul de miere de albine. Ea întâreşte sistemul imunitar, ajută în tratarea bolilor de piele, contribuie la refacerea sistemului digestiv şi are un conţinut ridicat de antioxidanţi. „Tot timpul ne comparăm cu Germania, care consumă miere de albine undeva la 10-15 kg pe cap de locuitor. România consumă două-trei kilograme. Germania şi-a educat tinerii pentru a consuma pentru un stil de viaţă sănătos. Asta trebuie să facem şi noi, să sădim acum, să putem culege roade peste 20-30 de ani, când aceşti copii vor fi adulţi şi vor şti să se bucure de o hrană sănătoasă”, a spus Relu Cojocar, apicultor. Ruxandra CAŞU
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau