Noi detalii apar în cazul crimei de la Hălăuceşti. Un băiat de 20 de ani şi-a ucis iubita şi a abandonat-o pe câmp. 

Fata de 16 ani şi ucigaşul ei de doar 20 de ani îl exploatau pe tatăl băiatului. Omul este imobilizat în scaunul cu rotile, cu mâinile şi picioarele amputate, conform ziaruldeiaşi.ro. Tinerii îl purtau pe bătrân prin Paşcani, Roman, sau Târgu Frumos, şi-l obligau să cerşească pentru a face rost de bani. 

Se pare, din primele cercetări, că băiatul de 20 de ani ar fi asfixiat-o pe prietena sa, dar pe trupul ei au fost găsite şi urmele unor lovituri puternice.

"Au avut casă în Hălăuceşti în urmă cu vreo 20 de ani, dar s-a dărâmat între timp, după moartea soţiei lui. Tatăl lor făcea chirpici şi stătea toată ziua în apă rece, cu mâinile şi picioarele. Mai întâi i-au amputat un picior, apoi un altul, apoi mâinile. Băiatul care a omorât fata împingea căruciorul tatălui şi stătea toată ziua cu punga de aurolac la gură. I-am spus de vreo câteva ori că ne face de râs, însă nu a ascultat. Ei stăteau într-o baracă la marginea satului, la aproximativ un kilometru de locul unde a fost găsită fata moartă.", a spus Iosif Anton, primarul comunei Hălăuceşti, conform sursei citate.

După ce a bătut-o şi a asfixat-o, tânărul de 20 de ani a sunat la 112 şi a spus că prietena sa nu mai respiră. El le-a spus poliţiştilor, iniţial, că aşa a găsit-o pe tânără, apoi şi-a recunoscut fapta.