1 controale
decizii 1
decizii 2
decizii 3

Dimensiune font:

Din 6 aprilie se înteţesc controalele la intrările în oraş!

| 03-04-2020 00:00

Sunt vizate zonele Lețcani – zona Metro, Ciurea – zona CUG și intersecția Cârlig - bd. C. A. Rosetti, unde se vor institui puncte de control / observație formate din echipaje ale Poliției Municipiului Iași și Poliției Locale Iași pentru monitorizarea traficului de maşini

Primarul Mihai Chirica a convocat în seara zilei de ieri, 2 aprilie, la Palatul Roznovanu, o nouă ședință a Comitetului Local pentru Situații de Urgență al Municipiului Iași destinată luării unor măsuri suplimentare de prevenire a infecției cu noul coronavirus SARS-CoV-2 (care cauzează COVID-19) în Municipiul Iași. Astfel, pe perioada stării de urgență SC ApaVital SA va lua toate măsurile necesare astfel încât toți locuitorii Municipiului Iași să beneficieze de apă potabilă, acolo unde există rețea de furnizare. SC ApaVital SA asigura sprijin asociațiilor de proprietari / locatari în vederea reparării instalațiilor și furnizării apei potabile, cu evidențierea separată a acestor costuri. Primăria Municipiului Iași va asigura imobilelor neracordate la rețeaua de alimentare rezerve de apă potabilă. De asemenea, începând cu data de 6 aprilie 2020 la intrările în Municipiul Iași dinspre Lețcani – zona Metro, Ciurea – zona CUG și intersecția Cârlig - bd. C. A. Rosetti se vor institui puncte de control / observație formate din echipaje ale Poliției Municipiului Iași și Poliției Locale Iași pentru monitorizarea traficului de autovehicule. Nu în ultimul rând, Direcția de Sănătate Publică Iași va interoga fiecare persoană pentru care se instituie carantina asupra regimului alimentar sau dietei alimentare în vederea adaptării meniului la nevoile personale. În ceea ce priveşte o măsură anterioară, vizând închiderea Bazarului, SC EcoPiața SA va permite accesul în Târgul de cherestea și Bazar doar pentru livrările de materiale la domiciliu pe bază de comandă telefonică sau online. Programul de livrare este permis de luni până vineri, în intervalul orar 8.00 – 14.00.

În altă ordine de idei, Primăria Municipiului Iași, prin direcțiile de specialitate, va iniția procedurile de achiziție pentru 1.000 de bucăți de combinezoane pentru unitățile subordonate, precum și a 100 de bucăți de măști FFP3 pentru personalul Poliției Locale Iași, Direcției de Asistență Socială Iași și Direcției Creșe angrenat direct în măsurile de sprijinire a persoanelor fără adăpost, precum și pentru rețeaua medicală.

Tot Primăria Municipiului Iași va achiziționa 5.000 de bucăți de recipiente de 10 litri în vederea asigurării apei potabile pentru persoanele din zona Cicoarei care nu beneficiază de această facilitate. Direcția Exploatare Patrimoniu va asigura umplerea bidoanelor cu apă potabilă și le va livra la domiciliul persoanelor afectate.

Noaptea, semafoarele vor funcţiona pe galben intermitent

Pentru a facilita intervențiile echipelor SC Salubris SA în perioadele efectuării acțiunilor de spălare și dezinfecție, între orele 22.00 și 6.00 toate semafoarele vor funcționa pe galben intermitent.

Direcția de Asistență Socială Iași va inventaria în regim de urgență persoanele singure cu vârsta peste 65 de ani și cu pensia mai mică de 750 de lei în vederea asigurării pachetului de hrană, în funcție de existența sau nu a susținătorilor legali. În cazul familiilor fără venituri Direcția de Asistență Socială Iași va face anchete sociale în vederea acordării unor ajutoare de urgență în bani, conform Hotărârii Consiliului Local al Municipiului Iași nr. 294 / 2012. În fine, cimitirele administrate de SC Servicii Publice SA vor fi deschise doar pentru înmormântări, lucrări edilitare și lucrări la monumente funerare pentru care au fost eliberate autorizații de construire.

În acest moment, la nivelul judeţului, un număr de 2.583 persoane sunt izolate la domiciliu, fără simptomatologie specifică şi care sunt monitorizate. Conform ultimelor centralizări, un număr de 357 persoane au fost plasate în carantină în spaţiile special amenajate, iar o persoană a ieşit din perioada de 14 zile de autoizolare. La rândul lor, structurile IPJ, IJJ şi Poliţie Locală au efectuat un număr de 2.089 verificări privind respectarea de catre persoanele fizice aflate în izolare la domiciliu a restricțiilor stabilite. De asemenea, în urma misiunilor efectuate cu privire la respectarea Ordonanţelor Militare, au fost aplicate 458 de sancţiuni contravenţionale în valoare de  914.200 lei. Tudor DAMASCHIN

 

 

 

 

 

 

Comentarii

meletie

Apr 03, 2020

inseamna ca cei din tomesti, holboca, paun, rediu, aroneanu sunt considerati ieseni si eu din horpaz nu. o sa merg prin galata, sa nu mai fiu controlat, ca tot am doar 2 ore la dispozitie (timpul de control ar trebui luat in considerare).

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

Tribunalul Iaşi, prin lichidatorul judiciar desemnat în dosarul nr. 4383/99/2017 (210/2017), în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2014, privind procedurile de prevenire a insolvenței și de insolvență, precum și a Codului de procedură civilă, anunță scoaterea la vânzare prin licitație publică cu strigare a bunurilor din patrimoniul debitoarei S.C. „Ago – Parus” S.R.L. Iaşi, cu sediul în municipiul Iaşi, str. Sf. Lazăr nr. 4, bl. Peneş Curcanu, tronson 5, biroul 9, în NH Bussiness Company, la sediul Cabinetului de Avocat Daniela Arhire, etj. 1, județul Iași, după cum urmează: Nr. crt. - DENUMIRE ACTIV – Componenţa – Valoare -lei- 1. Bunuri mobile - Aparate de joc electronice slot machine - 22.605,00. Preţul de pornire al licitației pentru bunurile scoase la vânzare este cel de mai sus, iar vânzarea se va face conform regulamentului de vânzare și hotărârea Adunării creditorilor din data de 10.03.2019. Vânzarea prin licitație publică va avea loc la data de 16.04.2020, ora 10.00 și se vor organiza 6 ședinţe la un interval de 7 zile, respectiv la data de 23.04.2020, 30.04.2020, 07.05.2020, 14.05.2020 și 21.05.2020, la sediul lichidatorului judiciar. Până la data și ora licitației, ofertanții vor depune la sediul lichidatorului judiciar dovada achitării taxei de participare de 10% din prețul de pornire al bunului licitat, a garanţiei de participare la licitaţie de 30% din preţul de pornire al bunului licitat și a caietului de sarcini, respectiv 100 lei, cât şi documentele de înfiinţare şi împuternicirea dată persoanei fizice de către persoana juridică pentru participare la licitație, iar pentru persoanele fizice buletinul de identitate. Neplata bunurilor la termenul stabilit prin procesul-verbal de licitație, duce la pierderea garanţiei de participare la licitație, cât și a celorlalte sume achitate în contul bunurilor, iar bunurile vor fi scoase din nou la vânzare în contul adjudecatarului. Toţi cei care pretind vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, au obligația să anunțe lichidatorul judiciar înainte de data stabilită pentru vânzare. Informaţii suplimentare se pot obţine la sediul lichidatorului judiciar din Huşi, str. 1 Decembrie, nr. 32, localitatea Huşi, judeţul Vaslui sau la telefoanele 0335/566035 şi 0727/850575..
Tribunalul Iași, prin lichidatorul judiciar desemnat în dosarul nr. 8669/99/2017 (526/2017), în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2014, privind procedurile de prevenire a insolvenței și de insolvență, precum şi a Codului de procedură civilă, anunță scoaterea la vânzare prin licitație publică cu strigare a bunurilor din patrimoniul debitoarei S.C. „Tutun și Ziare” S.R.L. Iași, cu sediul în municipiul Iași, str. Bălţii nr. 6, judeţul Iaşi, după cum urmează: Nr. crt. DENUMIRE ACTIV – Valoare -lei- 1. Chioşcuri ziare dezafectate - 10.906,00; 2. Utilitare dacia Logan - 10.230,00. Preţul de pornire al licitației pentru bunurile scoase la vânzare este cel de mai sus, iar vânzarea se va face conform regulamentului de vânzare și hotărârea Adunării creditorilor din data de 10.03.2020. Vânzarea prin licitație publică va avea loc la data de 13.04.2020, ora 10.00 și se vor organiza 6 ședinţe la un interval de 7 zile, respectiv la data de 27.04.2020, 04.05.2020, 11.05.2020, 18.05.2020 și 25.05.2020, la sediul lichidatorului judiciar. Până la data și ora licitației, ofertanții vor depune la sediul lichidatorului judiciar dovada achitării taxei de participare de 10% din prețul de pornire al bunului licitat, a garanției de participare la licitație de 30% din prețul de pornire al bunului licitat și a caietului de sarcini, respectiv 100 lei, cât și documentele de înființare și împuternicirea dată persoanei fizice de către persoana juridică pentru participare la licitație, iar pentru persoanele fizice buletinul de identitate. Neplata bunurilor la termenul stabilit prin procesul-verbal de licitație, duce la pierderea garanției de participare la licitație, cât şi a celorlalte sume achitate în contul bunurilor, iar bunurile vor fi scoase din nou la vânzare în contul adjudecatarului. Toți cei care pretind vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, au obligația să anunțe lichidatorul judiciar înainte de data stabilită pentru vânzare. Informații suplimentare se pot obține la sediul lichidatorului judiciar din Huşi, str. 1 Decembrie, nr. 32, localitatea Huşi, județul Vaslui sau la telefoanele 0335/566035, 0727/850575 și 0744/291653..
Patru ani de la moartea membrilor echipajului SMURD
03/06/2020 00:00

  La Cimitirul „Sfintii Petru şi Pavel” a avut loc ieri o ceremonie in amintirea celor patru angajati ai SMURD Iasi căzuţi in accidentul din urmă cu patru ani, cand un elicopter al ser ...

Elevii nu mai vor la şcoală!
03/06/2020 00:00

    Ieri, foarte mulţi dintre elevii ieşeni nu s-au prezentat la cursuri de teama infectării cu noul coronavirus, mai cu seamă că au apărut informaţii că la o şcoală din oraş a fost depis ...

Monument istoric, lăsat de autorităţi să se degradeze!
03/06/2020 00:00

  Liviu Brătescu, secretar de stat in cadrul Ministerului Culturii, a lansat un semnal de alarmă referitor la stadiul in care se află unul din elementele de identitate ale patrimoniului cultural na ...

Zece zile de asfaltări în Mircea cel Bătrân
03/06/2020 00:00

  Începand de astăzi, 3 iunie, pană sambătă, 13 iunie, intre orele 8.00 si 18.00, echipele Citadin SA vor face reparatii, dacă vremea o va permite, pe strada Cerna, intre intersectia cu str ...

Domeniul public, zonă liberă de rable
03/06/2020 00:00

  Primăria Municipiului Iasi continuă eforturile pentru a mentine si imbunătăti aspectul civilizat si urban al orasului. Pe langă investitiile in modernizarea infrastructurii, actiunile curen ...

Licitaţii pe Whattsapp, la Primărie!
03/06/2020 00:00

  Primăria Municipiului Iasi organizează luna aceasta mai multe licitaţii pentru inchierea locurilor de parcare in oraş (procedurile au loc utilizand aplicatia WhatsApp). Prima are loc pe 15 iunie ...

 Cel mai mare ţepar din ultimul deceniu insistă să fie pus în libertate
02/06/2020 22:14

De loc din Suceava, Traian Onofrei (acum in varstă de 59 de ani) şi-a făcut ucenicia in escrocherii in urmă cu mai bine de un deceniu, ajungand rapid mana dreaptă a reputatului ţepar Florin Pătlăgică. ...

Academia Română a donat tablete copiilor din 25 de sate vasluiene
02/06/2020 21:14

* beneficiarii au performanţe notabile la invăţătură, sunt olimpici la faze judeţene, regionale şi naţionale sau premianţi la diverse concursuri de fizică, chimie, creativitate ştiinţifică, tehnolo ...

Transport public ecologic și inteligent în Piatra-Neamț
02/06/2020 21:13

Proiectul „Modernizarea statiilor de asteptare pentru transport public (TP)” a intrat in implementare după ce, in luna februarie, a fost semnat contractul de proiectare si executie. Proiectul are v ...

 Bacăul pregăteşte „cel mai modern aeroport din ţară”!
02/06/2020 21:12

Consiliul Judetean Bacău investeste un milion de euro pentru exproprierea unei mari suprafete de teren din apropierea pistei de aterizare/decolare a Aeroportului „George Enescu”. Aici, se vor monta ...