Doi părinți au donat Spitalului „Sf.Maria” aparatură de 120.000 de euro

2donatie

Dimensiune font:

| 24-09-2022 09:19

 Părinţii unui copil răpus de o maladie gravă au avut puterea de a trece peste suferinţa pierderii persoanei dragi şi, împreună cu Organizația Salvaţi Copiii România, au dotat Secţia de oncologie a Spitalului pentru Copii „Sf. Maria” din Iaşi. Aparatura medicală este unică în România, a costat 120.000 de euro şi va da o şansă la viaţă copiilor care primesc cruntul diagnostic: cancer.

 

Părinţii lui Călin Mihai, un băieţel care nu a supravieţuit unei forme agresive de cancer, au decis să doneze fondurile strânse pentru tratamentul acestuia pentru ca și alţi copii bolnavi să aibă cât mai repede după diagnostic şansa unui tratament adecvat.

Cu suma de 120.000 de euro care a fost donată de cei doi părinţi îndureraţi, Spitalul pentru Copii „Sf. Maria” din Iaşi, cu susţinerea Organizaţiei Salvaţi Copiii, a fost dotat cu un aparat pentru mixarea citostaticelor. Banii provin integral din donaţiile făcute pentru salvarea lui Călin Mihai. Aparatul este primul de acest fel din ţară. Echipamentul mixează soluţiile citostatice şi toate soluţiile perfuzabile, are o capacitate de 260 de pungi. Vor fi pungi asociate unui tratament care va fi introdus şi ales computerizat. Tot procesul va fi sub mediul steril, sub o măsurare de 0,01 ml/soluţie. Deci siguranţa concentraţiei este de 100%, ceea ce ne va ajuta în activitatea medicală privind îngrijirea pacientului. Putem spunem că suntem norocoşi că am fost dotaţi cu un asemenea echipament pentru că ne ajută să acordăm un bun tratament pacienţilor pediatrici cu patologie oncologică”, a spus Alina Belu, managerul Spitalului pentru Copii.

Călin-Mihai a venit pe lume în ziua de 27 noiembrie 2017. Începea să facă primii paşi când părinţii au aflat întâmplător că are o anemie severă. Totul a fost descoperit după ce copilul a început să facă febră. Avea temperatura de 38 de grade. În urma unor investigaţii, medicii au spus că are un diagnostic foarte grav, neuroblastom de gradul 4, cancer la glanda suprarenală. A urmat un drum lung şi anevoios, prin spitale. Drum cu chimioterapie, injecţii, plânsete şi multă durere.

Tratamentul cu chimioterapie a început de urgenţă. După şase săptămâni, pentru a avea o şansă în plus la viaţă, copilul a fost transferat la o clinică de oncologie din Franţa. În urma campaniei umanitare, părinţii au reuşit să strângă 200.000 de euro.  „E o dramă cumplită să pierzi un copil. Gândul că mai am acasă un alt copil care la rândul său suferă din cauza lipsei noastre de lângă el ne-a ajutat să mergem mai departe... A trebuit ca în ultimii ani să ne canalizăm foarte mult să fim puternici pentru el. El avea deja suferinţa lui. Nu avea nevoie şi de suferinţa noastră. Am stat şase săptămâni internaţi aici, la Sf. Maria, am stat şase luni în Franţa. Aşa am avut cum să fac o comparaţie. Nu există comparaţie între ce e aici şi ce e în Franţa. Atunci am spus că pentru că Dumnezeu a fost bun şi ne-a ajutat să adunăm banii necesari pentru Călin Mihai, am decis să sponsorizăm achiziţionarea echipamentului de mixare a citostaticelor”, a spus Alexandra, mama lui Mihai Călin.

Călin trăieşte prin voi şi prin toate faptele bune pe care le faceţi”

Băieţelul a murit în timp ce medicii din Franţa făceau procedurile premergătoare unui transplant. În ciuda eforturilor depuse de doctorii de la Institutul Gustave Roussy din Paris, soarta a decis ca băieţelul să devină înger. Călin-Mihai s-a stins din viaţă în dimineaţa zilei de 17 mai 2019.

În Franţa am observat cu totul alte condiţii care se ofereau pacienţilor, o cu totul altă siguranţă pentru tratament. De aceea am decis că dacă acum avem această posibilitate să întoarcem binele primit din partea comunităţii, pentru că oamenii au sărit să ne ajute să ajungem acolo, am decis să întoarcem toată această experienţă, cunoştinţele, ceea ce am văzut că este bun în străinătate să implementăm la noi. Am format Asociaţia Conventus Mirabilis. Aceştia vor fi folosiţi în continuare tot în scopuri caritabile. Ne dorim ca Salvaţi Copiii România să ne fie alături, pentru a putea crea o parte din condiţiile şi tratamentul de care a beneficiat Călin Mihai în Franţa pentru copiii afectaţi de cancer care se regăsesc în saloanele Secţiei de Oncologie a Spitalului Clinic de Urgenţă pentru copii Sf. Maria din Iaşi", a spus Dragoş Chihaia, tatăl lui Călin Mihai.

Amalia Năstase nu este doar o celebră femeie de afaceri din ţară. De ani de zile, ea este ambasador al celor de la Salvaţi Copiii România. „Călin este unul dintre îngerii pe care i-am cunoscut în viaţa mea. El a venit pe lume şi ne-a părăsit mult prea devreme, lăsând în urma lui o durere care nu poate fi explicată în cuvinte. Călin a lăsat în urmă doi părinţi ca puţini alţii, Alexandra şi Dragoş, care au decis să doneze toate fondurile strânse pentru Călin, pentru a ajuta şi alţi copii care se luptă cu acest diagnostic nemilos. Mă înclin în faţa lor şi le mulţumesc. Călin trăieşte prin voi şi prin toate faptele bune pe care le faceţi, dragă Alexandra şi Dragoş”, a povestit Amalia Năstase, ambasador Salvaţi Copiii România.

Laura RADU

 ***

La Spitalul pentru Copii sunt internaţi anual 200 de copii. Aceştia revin la spital periodic pentru a beneficia de tratament. Gradul de ocupare a Clinicii de Oncologie Pediatrică este de 99%, uneori chiar şi peste 100%. Tot aici sunt internaţi şi copiii cu afecţiuni hematologice.

 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

04:39

 

Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., cu sediul în mun. Iași, șos. Aleea Nicolina, nr, 82, jud. Iași, tel: 0232-243.864; fax: 0232-212.231, e-mail: iasi@insolventa.ro, prin asociat coordonator Mititelu Corneliu, în calitate de lichidator judiciar al debitorului S.C. Starmod S.A. Suceava cu sediul social în mun. Suceava, str. Universității, nr. 29, jud. Suceava, nr. înregistrare în Registrul Comerţului J33/69/1991 , C.U.I. RO3177717, numită potrivit Sentinţei Civile nr. 19 din data de 25.01.2022, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 9819/86/2010**, invită toți agenții economici interesați ca, până la data de 11.11.2022, ora 16:00, să depună o ofertă financiară și o ofertă tehnică pentru efectuarea lucrărilor cadastrale de reglementare a situațiilor tehnico-cadastrale pentru bunurile imobile din patrimoniul societății Starmod S.A. Suceava. Condiții de formă: Ofertele vor fi depuse la sediul lichidatorului judiciar MANAGEMENT REORGANIZARE LICHIDARE IAȘI S.P.R.L., din Iași, str. Aleea Nicolina, nr. 82, într-un plic închis şi sigilat prin aplicarea ștampilei ofertantului, ce va conţine documentele de participare mai jos menţionate. Plicul va menţiona în mod obligatoriu şi limitativ: numele/denumirea ofertantului, adresa domiciliului/sediului social al ofertantului, precum şi menţiunea „ofertă servicii cadastrale, a nu se deschide înainte de data de 11.11.2022, ora 16.00”. Solicităm ca oferta financiară să conţină următoarele elemente obligatorii: -Preț (va fi exprimat în lei, fără T.V.A.); -Acordul expres al ofertantului ca plata prețului să se efectueze în conformitate cu dispozițiile Legii 85/2006, pe măsură ce se vor obține fonduri din valorificari de active din patrimoniul societății debitoare. Solicităm ca oferta tehnică să conţină următoarele elemente obligatorii: -Termen de execuţie; -Lista serviciilor cadastrale ce vor fi prestate pentru reglementarea situațiilor tehnico-cadastrale pentru bunurile imobile din patrimoniul societății Starmod S.A. Suceava. -Certificatul de atestare din care reiese că ofertantul este calificat şi atestat în vederea efectuării de operațiuni/servicii cadastrale. Va fi descalificată automat orice ofertă care nu conţine toate documentele sus-menţionate. Pentru cuantificarea preţului de executare a lucrării, accesul în incinta societăţii debitoare se face cu programare (48 de ore) şi este condiţionat de semnarea unui Protocol de vizitare a acesteia care cuprinde clauze de confidenţialitate. Pentru programare ofertanţii trebuie să-şi anunţe prin fax la 0232-243.864 sau e-mail iasi@insolventa.ro intenţia de vizitare. Relații suplimentare se pot obține de la: -tel. 0232-243.864 0755.132.473 -fax: 0232-212.231 -email: secretariat@insolventa.ro
VANZARE TEREN SI CONSTRUCTII PIATA NEAMT str. Piata Garii, nr.7, loc. Piatra Neamt, jud. Neamt. Subscrisa BDO BUSINESS RESTRUCTURING S.P.R.L. desemnata in calitate de administrator judiciar al debitoarei PERLA INVEST S.R.L., in reorganizare, prin Incheierea de sedinta nr. 236 din data de 19.04.2016, pronuntata in Dosarul nr. 2699/103/2015/a4, de Tribunalul Neamt – Sectia a II-a Civila, de Contencios Administrativ si Fiscal, organizeaza in data de 23.11.2022, ora 13:00, la sediul BDO BUSINESS RESTRUCTURING S.P.R.L., din Bucuresti, Str. Invingatorilor nr. 24, Victory Business Center, Et. 4, Sector 3, sedinta de licitatie publica cu strigare pentru vanzarea, in bloc, a proprietatii imobiliare compuse din: -teren intravilan, in suprafata de 1.000 mp, inscris in CF nr.54618 a Mun.Piatra Neamt, avand nr. cadastral 54618; -constructie in suprafata utila de 567,46 mp, inscrisa in CF nr.54618-C1-U1 a Mun. Piatra Neamt, avand nr. cadastral 54618-C1-U1; -constructie in suprafata utila de 1.707,65 mp, inscrisa in CF nr.54618-C1-U2 a Mun. Piatra Neamt, avand nr.cadastral 54618-C1-U2 situate in Mun. Patra Neamt, str. Piata Garii, nr.7, jud. Neamt. Pretul de pornire al sedintei de licitatie 1.379.000 EUR, exclusiv TVA. Detalierea componentei acelor blocuri de active poate fi solicitata administratorului judiciar la adresa de e-mail business.restructuring@bdo.ro. Ofertantii care doresc sa participe la licitatie trebuie sa depuna la sediul BDO BUSINESS RESTRUCTURING S.P.R.L., cel tarziu cu o zi lucratoare inaintea sedintei de licitatie publica la care doresc sa participe, personal sau prin curier, ora 17:00, toate documentele specificate in cuprinsul Caietului de sarcini, ce poate fi achizitionat de la sediul BDO BUSINESS RESTRUCTURING S.P.R.L. pentru suma de 1.000 Lei, exclusiv TVA. Plata Caietului de sarcini se va realiza prin transfer bancar in contul unic de insolventa al societatii PERLA INVEST S.R.L., pe baza facturii comunicate de catre administratorul judiciar. Pentru informatii suplimentare va rugam sa ne contactati la numarul 021.319.94.76 sau e-mail business.restructuring@bdo.ro.
Un ieşean şi-a violat iubita cu vătraiul până ce a omorât-o
27/11/2022 11:59

Barfa sătenilor l-a făcut pe Florentin Covrig să comită o grozăvie in urma căreia va petrece mulţi ani in spatele gratiilor. Bărbatul şi-a toată după-amiaza de 8 iunie a.c. la o terasă din Mogoşeş ...

Cine a fost fata diavol din Botoșani?
27/11/2022 11:39

 Lumea este plină de lucruri care nu pot fi explicate la prima vedere. Case bantuite, păduri pline de mister si oameni care par a nu fi din această lume. Romania este plină de astfel de locuri, ...

Şase luni de închisoare, după ce a vrut să-şi violeze sora în frigider
27/11/2022 10:59

Liviu C. (26 de ani) din Dumeşti a făcut o adevărată obsesie din surioara sa, Bianca (15 ani). Nu il mai interesează altă femeie, doar Bianca mai contează pentru el. De aproape trei ani, tot incearcă s ...

Un ieşean a fost prea beat ca să-şi poată viola soacra care zăcea în şanţ
27/11/2022 09:30

Părasit de nevastă, care a plecat in Anglia cu noul ei iubit, Neculai L. (48 de ani) din Leţcani a rămas in casa soacrei, Lăcrămioara R. Abia intors de la muncă din Franţa, bărbatul a luat această dec ...

Iluminatul de Sărbători va fi aprins pe 1 decembrie
27/11/2022 09:00

Aprinderea iluminatului de Sărbători va avea loc pe 1 decembrie, de Ziua Natională a Romaniei, la ora 17.30, pe pietonalul Stefan cel Mare si Sfant, in fata sediului Primăriei Municipiului Iasi. Servicii P ...

Investiții de 50 milioane de lei în infrastructura din Valea Lupului IASI Peste 60 de drumuri vor fi modernizate
26/11/2022 20:23

Primăria comunei Valea Lupului a demarat un plan major de investitii in infrastructura rutieră a localitătii.   50 milioane lei ( 10 milioane euro) vor fi alocati pentru modernizarea a peste 60 de ...

Consilierii locali au avizat majorarea împrumutului de la BERD
26/11/2022 13:59

    Consiliul Local a votat ieri o hotărare care vizează aprobarea contractării unei suplimentări pană la 30.000.000,00 Euro a valorii finanţării rambursabile externe de la Banca Europeană p ...

Iașul va avea doi noi fraţi de peste Prut: Bălți și Hîncești
26/11/2022 09:59

  În fiecare an, ziua de 1 Decembrie este marcată la Iaşi printr-o serie de manifestări oficiale de tradiţie, ceremonialuri militare şi religioase, masa tradiţională, dar şi prin ample acţi ...

Strada Aurel Vlaicu mai înghite un milion de euro
26/11/2022 08:59

Consiliul Local a adoptat ieri o hotărare prin care a aprobat actualizarea devizului general pentru obiectivul de investiţii „Modernizare străzi in municipiul laşi - strada Aurel Vlaicu, tronson cupri ...

Grădiniţa 13 intră în reabilitare
26/11/2022 08:15

  Consilierii locali au votat in sedinta de ieri o hotărare care priveste aprobarea Documentaţiei Proiect Tehnic si Detalii de Execuţie, a indicatorilor tehnico-economici si a devizului general pentru ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei