2dorneanu

Dimensiune font:

Drama unui pensionar sucevean care nu-şi poate ajuta mama nonagenară

| 04-05-2020 22:08

  * blocat la Suceava, disperat şi trăind zilnic cu teama că i s-ar putea întâmpla ceva mamei sale, aflată, singură, la Rădăuți, un sucevean a trimis zilele trecute un mail către Centrul Judeţean pentru Coordonarea şi Conducerea Intervenţiei, în care descrie foarte clar situaţia şi solicită permisiunea de a merge să-și ajute mama...

Până la decretarea stării de urgenţă, Sorin Dorneanu, un sucevean în vârstă de 68 de ani, proaspăt pensionar, avea un program clar. Lunar mergea la Rădăuţi, ca să aibă grijă de mama sa, Maria, în etate de 96 de ani. Stătea acolo 10 zile pentru a o ajuta şi a-i ţine de urât. Bătrâna este foarte slabă şi nu se poate descurca singură, nu mai are nicio rudă şi niciun prieten în oraş.

Urmau alte şapte zile la Rădăuţi, răstimp în Sorin îşi ducea mama la recuperare medicală. Practic, Sorin nu stătea acasă, în Suceava nici două săptămâni pe lună. După care, ciclul se relua.

Din 15 martie, totul s-a rupt. Sorin s-a întors în  Suceava pe 23 martie şi, de atunci, n-a mai reuşit să ajungă în casa părintească. Are o femeie care vine dimineaţa între 8 și 9, îi face focul, o aprovizionează şi-i pregăteşte câte ceva de mâncare. În restul zilei este singură. Înainte de coronavirus mai venea câte o cunoştinţă de-a ei s-o viziteze şi s-o încurajeze. Acum nu se mai poate. Încercând să se deplaseze prin locuinţă, i s-a întâmplat să cadă şi nu s-a mai putut ridica. A stat ore întregi pe jos, până a descoperit-o femeia despre care vorbeam mai sus”, mărturiseşte cu tristeţe Sorin Dorneanu.

Cum a ţinut legătura cu ea în aceste aproape două luni de zile? Foarte greu, după cum ne spune chiar el: Vorbesc la telefon, dar numai dac-o sun eu. Știe să răspundă la mobil, dar nu-i capabilă să sune ea pe cineva...”

Disperat şi trăind zilnic cu teama că i s-ar putea întâmpla ceva mamei sale, suceveanul a trimis, pe 27 aprilie, un mail către Centrul Judeţean pentru Coordonarea şi Conducerea Intervenţiei, în care descrie foarte clar situaţia şi solicită permisiunea de a merge la Rădăuţi: În prezent, mama mea, Dorneanu Maria, domiciliată în Rădăuţi, str. Oltea Doamna, nr.3, are vârsta de 96 de ani şi nu se mai poate descurca singură, fiind foarte slabă. De la începutul carantinei instituite pentru municipiul Suceava a mai fost ajutată de vecini, dar aceştia nu pot sta tot timpul lângă dânsa şi ea necesită asistenţă permanentă pe care nu are cine să i-o acorde. Menţionez că am vârsta de 68 de ani, am respectat restricţiile impuse prin ordonanţele militare şi nu manifest simptome de coronavirus. Dacă s-ar putea, aş intenţiona să ajung la Rădăuţi, în vederea asistării mamei, cu autoturismul proprietate personală Dacia Sandero SV-14-RXH, condus de soţia mea, Dorneanu Rodica, domiciliată la aceeaşi adresă şi de aceeaşi vârstă ca şi mine, legitimată cu C.I. seria XX, nr.XXX. Nici ea nu manifestă simptome de coronavirus. După ce m-ar lăsa la Rădăuţi, soţia s-ar reîntoarce în Suceava. Nu intenţionăm să avem alte contacte sociale în timpul acestei operaţiuni. Faţă de situaţia expusă, doresc din partea d-voastră să îmi comunicaţi ce ar trebui să fac pentru a obţine o derogare de la prevederile ordonanţelor militare, astfel încât intenţia mea să se poată realiza”.

N-a primit răspuns nici până în ziua de azi. Mai aşteaptă până miercuri, 6 mai. Dacă nici până atunci nu va obţine un punct de vedere din partea CJCCI, va încerca să iasă din oraş şi să ajungă la Rădăuţi. Speră că va reuşi să-i convingă şi să găsească înţelegere la poliţiştii şi militarii ce alcătuiesc filtrele de la ieşirea din Suceava. Să scape neamendat şi necarantinat, că asta i-ar mai lipsi acum. Marcel FLUERARU

 

 

 

 

 

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA

Subscrisul Cabinet Individual de Insolvenţă Opriş Irina, în calitate de lichidator judiciar al debitorului S.C. SALIX FARM IMPEX S.R.L, conform Încheiere nr. 137 din data de 16.10.2018, emisă de Secţia a II a Civilă a Tribunalului Iaşi-Faliment, anunţă, scoaterea la vânzare, prin licitaţie publică cu strigare, în data de 09.03.2020, orele 14.00, a imobilului situat în localitatea Popeşti, parter, ap.1, judeţul Iaşi, la 9.037,50 euro fără TVA, reprezentand 75% din valoarea de piaţă stabilită prin Raportul de evaluare. Licitaţia se va desfăşura la sediul lichidatorului judiciar din Iaşi, str. Pictor Octav Băncilă, nr.1, jud. Iaşi în conformitate cu regulamentul de vânzare, ce va fi afişat la loc vizibil, cu cel puţin 5 zile înaintea ţinerii şedinţei de licitaţie. Preţul de la care începe licitaţia este echivalentul în Ron la cursul BNR din ziua licitaţiei a 75% din valoarea stabilită prin Raportul de evaluare a imobilului, la care se adaugă TVA. În cazul în care la licitaţia din data de 09.03.2020 nu se va reuşi valorificarea imobilului, se vor organiza noi licitaţii, în aceleaşi condiţii, pe 16.03.2020, respectiv 23.03.2020 orele 14,00. Toţi cei care posedă un drept real asupra imobilului scos la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, de a face lichitatorului dovada acestuia, până în preziua licitaţiei. Imobilul se va vinde liber de orice sarcini conform art. 91 alin. 1 din Legea 85/2014. Poate participa la licitatie orice persoană fizică sau juridică care depune cu cel puţin o zi înaintea ţinerii şedinţei de licitaţie, până la ora 12.00, la sediul lichidatorului documentele prevăzute în caietul de sarcini, care se poate procura de la sediul lichidatorului judiciar, în fiecare zi de luni până vineri, între orele 08.00-16.00. Garanţiei de participare este în procent de 20% din preţul de pornire la licitaţiei. Informaţii suplimentare se pot obţine la telefon 0751103771.
Tribunalul Iaşi, prin lichidatorul judiciar desemnat în dosarul nr. 4383/99/2017 (210/2017), în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2014, privind procedurile de prevenire a insolvenței și de insolvență, precum și a Codului de procedură civilă, anunță scoaterea la vânzare prin licitație publică cu strigare a bunurilor din patrimoniul debitoarei S.C. „Ago – Parus” S.R.L. Iaşi, cu sediul în municipiul Iaşi, str. Sf. Lazăr nr. 4, bl. Peneş Curcanu, tronson 5, biroul 9, în NH Bussiness Company, la sediul Cabinetului de Avocat Daniela Arhire, etj. 1, județul Iași, după cum urmează: Nr. crt. - DENUMIRE ACTIV – Componenţa – Valoare -lei- 1. Bunuri mobile - Aparate de joc electronice slot machine - 22.605,00. Preţul de pornire al licitației pentru bunurile scoase la vânzare este cel de mai sus, iar vânzarea se va face conform regulamentului de vânzare și hotărârea Adunării creditorilor din data de 10.03.2019. Vânzarea prin licitație publică va avea loc la data de 16.04.2020, ora 10.00 și se vor organiza 6 ședinţe la un interval de 7 zile, respectiv la data de 23.04.2020, 30.04.2020, 07.05.2020, 14.05.2020 și 21.05.2020, la sediul lichidatorului judiciar. Până la data și ora licitației, ofertanții vor depune la sediul lichidatorului judiciar dovada achitării taxei de participare de 10% din prețul de pornire al bunului licitat, a garanţiei de participare la licitaţie de 30% din preţul de pornire al bunului licitat și a caietului de sarcini, respectiv 100 lei, cât şi documentele de înfiinţare şi împuternicirea dată persoanei fizice de către persoana juridică pentru participare la licitație, iar pentru persoanele fizice buletinul de identitate. Neplata bunurilor la termenul stabilit prin procesul-verbal de licitație, duce la pierderea garanţiei de participare la licitație, cât și a celorlalte sume achitate în contul bunurilor, iar bunurile vor fi scoase din nou la vânzare în contul adjudecatarului. Toţi cei care pretind vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, au obligația să anunțe lichidatorul judiciar înainte de data stabilită pentru vânzare. Informaţii suplimentare se pot obţine la sediul lichidatorului judiciar din Huşi, str. 1 Decembrie, nr. 32, localitatea Huşi, judeţul Vaslui sau la telefoanele 0335/566035 şi 0727/850575..
Tribunalul Iași, prin lichidatorul judiciar desemnat în dosarul nr. 8669/99/2017 (526/2017), în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2014, privind procedurile de prevenire a insolvenței și de insolvență, precum şi a Codului de procedură civilă, anunță scoaterea la vânzare prin licitație publică cu strigare a bunurilor din patrimoniul debitoarei S.C. „Tutun și Ziare” S.R.L. Iași, cu sediul în municipiul Iași, str. Bălţii nr. 6, judeţul Iaşi, după cum urmează: Nr. crt. DENUMIRE ACTIV – Valoare -lei- 1. Chioşcuri ziare dezafectate - 10.906,00; 2. Utilitare dacia Logan - 10.230,00. Preţul de pornire al licitației pentru bunurile scoase la vânzare este cel de mai sus, iar vânzarea se va face conform regulamentului de vânzare și hotărârea Adunării creditorilor din data de 10.03.2020. Vânzarea prin licitație publică va avea loc la data de 13.04.2020, ora 10.00 și se vor organiza 6 ședinţe la un interval de 7 zile, respectiv la data de 27.04.2020, 04.05.2020, 11.05.2020, 18.05.2020 și 25.05.2020, la sediul lichidatorului judiciar. Până la data și ora licitației, ofertanții vor depune la sediul lichidatorului judiciar dovada achitării taxei de participare de 10% din prețul de pornire al bunului licitat, a garanției de participare la licitație de 30% din prețul de pornire al bunului licitat și a caietului de sarcini, respectiv 100 lei, cât și documentele de înființare și împuternicirea dată persoanei fizice de către persoana juridică pentru participare la licitație, iar pentru persoanele fizice buletinul de identitate. Neplata bunurilor la termenul stabilit prin procesul-verbal de licitație, duce la pierderea garanției de participare la licitație, cât şi a celorlalte sume achitate în contul bunurilor, iar bunurile vor fi scoase din nou la vânzare în contul adjudecatarului. Toți cei care pretind vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, au obligația să anunțe lichidatorul judiciar înainte de data stabilită pentru vânzare. Informații suplimentare se pot obține la sediul lichidatorului judiciar din Huşi, str. 1 Decembrie, nr. 32, localitatea Huşi, județul Vaslui sau la telefoanele 0335/566035, 0727/850575 și 0744/291653..
„E posibil ca în Moldova să circule o tulpină mai virulentă”
28/05/2020 00:00

  Medicul ieşean Giorgiana Matei, parte a echipei de specialişti care au dus la indeplinire misiunea din Republica Moldova, a vorbit despre experienţa trăită in ultimele două săptămani. Aceasta co ...

Chirica a pus proiectele Iaşului pe masa lui Orban!
28/05/2020 00:00

  Primarul Municipiului Iasi, Mihai Chirica, si ministrul Mediului, Apelor si Pădurilor, Costel Alexe, au o serie de intalniri la nivel guvernamental. Cei doi lideri ieseni au prezentat Prim-Ministru ...

Consilierii judeţeni au avizat investiţiile ApaVital prin POIM
28/05/2020 00:00

  În cadrul sedintei de ieri, consilierii judeţeni au aprobat indicatorii tehnico-economici şi studiul de fezabilitate din cadrul proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă s ...

FOTO Spitalul mobil a ajuns la Lețcani!
27/05/2020 23:28

 În această seară au ajuns la Letcani - in incinta Transagropolis - primele 13 TIR-uri din Turcia incărcate cu 26 din cele 100 de containere care vor forma spitalul regional mobil. Maine, la ora ...

Ieșean încarcerat după ce a vandalizat trei tomberoane cu gunoi!
27/05/2020 23:22

 Deşi n-a implinit incă 21 de ani, Mădălin Vişan din Răducăneni este deja un infractor experimentat. Cand era minor, a fost judecat pentru mai multe talhării, loviri şi alte violenţe. A stat la u ...

Piața ieșeană a muncii, primele semne de redresare
27/05/2020 23:20

 La prima vedere, piaţa muncii din judeţ pare a fi inregistrat o creştere insemnată, de aproape 10% faţă de săptămana trecută. Dar, la o analiză mai atentă a centralizatoarelor primite de la Age ...

Jumătate dintre ieșenii spitalizați cu COVID s-au infectat în această lună!
27/05/2020 22:03

  * mai bine de o treime dintre cazurile de coronavirus de la Iasi au fost confirmate după impunerea măsurilor de relaxare * 229 ieseni luptă incă pentru viata lor, in spitale, numărul celor vindecat ...

  Se redeschide Bazarul, la Suceava!
27/05/2020 17:04

* răman inchise restaurantele si barurile din Bazar, dar acolo unde se poate face servirea la fereastră se va emite autorizare de functionare Complexul Comercial Bazar Suceava se redeschide din 30 mai. Deciz ...


CTP IASI- Totul pentru sanatatea ta!


CTP IASI- Totul pentru sanatatea ta!