1laicu drdp

Dimensiune font:

DRDP Iaşi, între demiteri, proiecte şi „răfuieli politice”

| 14-12-2019 00:18

* invocând grave nereguli în executarea unor lucrări publice, Ovidiu Mugurel Laicu a fost demis de la conducerea DRDP Iaşi * în locul său a fost deja instalat fostul director, Dănuţ Pilă, care câştigase în instanţă procesul intentat companiei pentru demitere ilegală! * „Ministrul Bode să meargă împreună cu inspectorii yesmeni pe DN15, sa vadă amploarea lucrărilor, stadiul lor (85% finalizate, rămânând doar turnarea stratului de uzură în primăvară) şi apoi să taie capuri şi să ducă opinia publică în eroare referitor la această lucrare de anvergură!”, declară Mugurel Laicu

Ovidiu Mugurel Laicu, director, până joi seară, al Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Iaşi, a aflat din mass-media că a fost demis, urmărind la un post de televiziune o emisiune în care era invitat noul ministru al Transporturilor, Lucian Bode. „Am fost demis din funcţie, în urma unui aşa-zis audit efectuat la comandă de către inspectori ai Ministerului Transporturilor, un audit ce a durat două zile, la sfârşitul celei de-a doua zile, şeful corpului de control din MT dându-le dispoziţie celor doi inspectori să vină urgent la Bucureşti şi să întocmească raportul de control că domnul ministru nu mai vrea să aştepte, doreşte să ia măsuri în regim de urgenţă! Inspectorii respectivi nu au avut efectiv timp să studieze cazul, ei bazându-se pe unele poze de pe DN15, nefăcând o vizită în teren să vadă amploarea lucrărilor, finalizând un raport comandat, neprofesionist,răuvoitor şi cu aspecte rupte din context pentru a putea prezenţa domnului ministru aşa-zise argumente în vederea susţinerii unui război politic cu adversarii partidului din care face parte. Acum, că a scăpat de Ovidiu Laicu, îl rog pe domnul ministru sa nu îşi bată joc de nemţenii de pe aceste meleaguri şi să continue finalizarea acestui proiect DN 15 (să plătească constructorii care fac lucrări de calitate în regim de urgenţă), un drum turistic, ecumenic, un drum ce va vitaliza activitatea economică a judeţului Neamţ şi care după 5 de decenii de aşteptare este în sfârşit reabilitat!”, precizează Laicu, care a fost înlocuit la conducerea DRDP Iaşi de fostul director, Dănuţ Pilă.

Dănuţ Pilă: „Vreau să formăm o adevărată echipă

În locul lui Mugurel Laicu, demis joi seară, în direct la tv, a fost deja instalat fostul director, Dănuţ Pilă, care câştigase în instanţă procesul intentat companiei pentru demitere ilegală! „A fost o hotărâre a Consiliului de Administraţie al CNAIR şi urmează întocmirea documentelor”, ne-a precizat, ieri, noul director al DRDP Iaşi. Pilă susţine că este foarte interesat a pune în practică proiectele importante ale Moldovei, fie că este vorba de şosele de centură sau autostrăzi. „Sunt direct interesat pentru începerea sau continuarea proiectelor aflate în execuţie. Să nu uităm că şoseaua de centură a Iaşului, atât cât este ea, în momentul de faţă, a fost finalizată în timpul mandatului meu”, ne-a declarat Dănuţ Pilă. Acesta susţine că autostrada este un proiect esenţial pentru toţi moldovenii şi are de gând să se „bată” pentru toate proiectele care vor conduce la degrevarea circulaţiei, a traficului greu în marile oraşe în care operează DRDP. „Vreau să avem un colectiv de specialişti foarte buni, pentru a duce la îndeplinire şi alte proiecte. Vreau să formăm o adevărată echipă pentru a putea începe şi duce la bun sfârşit proiecte. Nu mă interesează culoarea politică a angajaţilor, ci vreau ca fiecare să-şi facă treaba”, ne-a mai precizat noul director al DRDP.

De profesie inginer constructor, Dănuţ Pilă a mai fost director la Drumuri Naţionale Iaşi, pe vremea guvernării PNDL, însă a fost schimbat, în octombrie 2012, de PSD, cu Ovidiu Laicu.

După ani buni de procese, în care a contestat decizia de demitere, Pilă a câştigat recent definitiv procesul de revenire pe funcţie, instanţa hotărând reangajarea lui. Deşi, iniţial, CNAIR a hotărât să înfiinţeze încă o funcţie de director pentru a soluţiona această situaţie inedită, însă, în cele din urmă, l-a concediat prin desfiinţarea postului.

Laicu susţine că va face plângere penală împotriva auditorilor ministeriali

Laicu, însă, vrea să-şi dovedească nevinovăţia şi a publicat ieri pe o reţea de socializare pagini întregi de argumente în apărarea sa, încercând să demonstreze că este victima unui joc politic.

Astfel, Laicu susţine că DRDP Iaşi a intreprins nenumărate demersuri pentru promovarea obiectivului DN15 şi asigurarea traficului rutier în condiţii de siguranţă, nu cum, „abuziv”, ministrul susţinea contrariul.

Apoi, Ovidiu Laicu aduce în apărarea sa varii probe pentru a demonstra că „motivele de extremă urgenţă în cazul atribuirii contractului de achiziţie publică au fost determinate de evenimente imprevizibile”, în ciuda faptului că echipa de auditori nu au descoperit vreun motiv în acest sens.

Laicu mai precizează şi faptul că acuzaţiile conform cărora „aprobarea de către CNAIR, prin directorul general Narcis Neaga, a sumei de peste 387 milioane lei destinată acestor lucrări, fără a avea la bază un studiu geodezic şi o expertiză tehnică, ci doar în urma inspecţiei vizuale a obiectivelor”, nu sunt altceva decât „un fals grosolan”. Mai mult, nedepunerea unei garanţii de bună execuţie (10% din preţul contractului), de către antreprenor, la momentul semnării, conform obligaţiilor contractuale (scrisoarea de garanţie a fost emisă cu o întârziere de 5 luni, în data de 18.10.2019), a fost posibilă – susţine Laicu, „prin semnarea unui act adiţional potrivit căruia antreprenorul putea constitui garanţia de bună execuţie prin reţineri succesive de sume, în urma lucrărilor efectuate (lucru consemnat în documentele de achiziţii şi, evident, în contractul de lucrări semnat)”. „A aduce acuzaţii că firma care a câştigat lucrarea (de fapt, un consorţiu de firme nemţene) ar fi una cu valenţe PSD, e un atac incredibil la constructori! Deci, după dl Lucian Bode, toate firmele care au lucrat în timpul guvernării PSD sunt firme politice de casă! Păi, după logica asta, înseamnă ca firmele /societăţile care câştigă acum licitaţii sunt eminamente firme PNL! Domnule ministru Lucian Bode, ce faceţi dumneavoastră e un atac incredibil la mediul de afaceri românesc, la constructorii români (şi aşa pe cale de dispariţie)! Aceste declaraţii nu fac altceva decât să descurajeze constructorii să mai participe la licitaţii de teamă că viitorul guvern îi va acuza că au câştigat lucrări prin trocuri de partid... Personal, îmi rezerv dreptul de a face plângere penală împotriva domnilor inspectori amatori din cadrul Ministerului Transporturilor, pentru că nu este normal să arunci cu noroi şi să îţi baţi joc de munca şi activitatea unor oameni care nu fac altceva decât să slujească 24 din 24 de ore, cu devotament şi sacrificiu, pentru asigurarea siguranţei rutiere şi confortul participanţilor la trafic”, a opinat Ovidiu Mugurel Laicu. Daniel BACIU

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<<Click pe locatie pentru detalii>>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

ANUNT LICITATIE. SC TOPCAR SRL- in faliment, prin lichidator judiciar CII Burcoveanu Laura Mihaela, cu sediul in Iasi, str. A.Panu nr. 13-15, mezanin, telefon 0741232516, e-mail laura.burcoveanu@yahoo.ro, in dosarul 3299/99/2017, anunta scoaterea la vanzare prin licitatie publica cu strigare, la data de 29.07.2020, ora 10, la sediul lichidatorului judiciar din Iasi, strada Anastasie Panu nr. 13-15, mezanin, a bunului mobil AUTOTURISM MARCA BMW 740D BERLINA, culoare albastra, an fabricatie 2003, motorina, nr. locuri 5, capacitate cilindrica 3901 cmc, tapiterie scaune piele, stare buna de functionare. Bunul poate fi vazut in parcarea restaurantului La Castel. Valoarea pornire de licitatie - 22765 lei, fara TVA, reprezentand 100% din pretul de evaluare. Daca bunul nu va fi adjudecat, o a doua licitatie va avea loc la data de 30.07.2020 – ora 10.00, la acelasi sediu si la acelasi pret. Daca bunul nu va fi adjudecat, alte licitatii vor avea loc la 10.08.2020- ora 10.00 si la 11.08.2020 - ora 10.00, la 90% din pretul de evaluare, la valoarea de pornire de 20488,5 lei, iar ulterior la 31.08.2020- ora 10.00 si la 01.09.2020-ora 10.00, la 80% din pretul de evaluare, la valoarea de pornire de 18212 lei. Persoanele care pretind vreun drept real asupra bunului au obligatia, sub sanctiunea decaderii, sa faca dovada acestui fapt pana la data de 28.07.2020, ora 12, la sediul lichidatorului judiciar. Caietul de sarcini se poate procura de la sediul lichidatorului judiciar, in baza unei cereri prealabile formulate cu 24 de ore inainte, la pretul de 50 de lei. Garantia de participare este de 10% din valoarea de pornire. Informatii suplimentare la telefon 0741232516 sau la sediul lichidatorului judiciar.
ANUNT privind organizarea licitatiei publica-pasune domeniul public. 1. Informatii generale privind autoritatea contractanta: UNITATEA ADMINISTRATIV TERITORIALA MIRONEASA cu sediul administrativ in Mironeasa, cod postal 707300, judetul Iasi, cod fiscal 4540453, telefon 0232228600, fax: 0232228652, e-mail: contact@primariamironeasa.ro. 2. Informatii generale privind obiectul inchirierii, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Proprietati publice, teren pasune, 2 loturi, identificate astfel: 1. Lotul I - 30.00 ha - CF 61847/1; 3. Lotul III - 0.45 ha CF 60701. Inchirierea se face conform art. 333, art. 335 din O.G. 57/2019 si conform HCL nr. 84/07.06.2020; 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Primariei Comunei Mironeasa. 3.2. Denumirea si adresa serviciului/ compartimentului din cadrul autoritatii contractante, de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Secretariatul Primariei Comunei Mironeasa, comuna Mironeasa, judetul Iasi. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul: 150 lei, ce se achita cu numerar la casierie. 3.4. Data limita privind solicitarea clarificarilor: 31.07.2020, ora 15.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data limita de depunere a ofertelor: 07.08.2020, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Primaria Comunei Mironeasa, registratura. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: un exemplar. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 07.08.2020, ora 10.00, Primaria Comunei Mironeasa, judetul Iasi. 5. Instanta competenta in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios Administrativ a Tribunalulu Iasi, Strada Elena Doamna, nr. 1A, cod postal 700398, telefon: 0332403642, fax: 0332435700, email: tr-iasi-reg@just.ro. 6. Data transmiterii anuntului de licitatie catre instantele abilitate, in vederea publicarii: 16.07.2020.
Primăria Comunei Tomeşti, Judeţul Iaşi, scoate la vânzare în data de 14.08.2020, ora 10, la sediul său din Comuna Tomeşti, suprafaţa 268 mp, situată în intravilan extins conform PUG Sat Tomești, Comuna Tomești, Județul Iași, Tarlaua 10, Parcela Arabil 455/5, nr. cadastral 66629, la ora 10:30, suprafața de 247 mp, situată în intravilan extins conform PUG Sat Tomești, Comuna Tomești, Județul Iași, Tarlaua 47, Parcela Arabil 2489/8, nr. cadastral 66957, iar la ora 11, suprafața de 147 mp, situată în intravilan Sat Vlădiceni, Comuna Tomești, Județul Iași, Tarlaua 5, Parcela Arabil 114. Terenurile se află în domeniul privat al Comunei Tomeşti. Documentația de atribuire se pune la dispoziție pe suport de hârtie, contra unui preț de 50 de lei. Ofertele se pot depune până la data de 13.08.2020, ora 15, la sediul Primăriei Tomești, într-un exemplar. Taxa de participare la licitaţie este de 50 lei. Garanţia de participare este de 3% din preţul de pornire la licitaţie pentru întreaga suprafaţă. Preţul de pornire al licitaţiei este de 7000 EURO pentru întreaga suprafață, pentru terenul de 268 mp,3000 EURO pentru întreaga suprafață, pentru terenul de 247 mp, și 3292 EURO pentru întreaga suprafață, pentru terenul de 147 mp. Prezentul anunț se va transmite pentru publicare instituțiilor publice abilitate, în data de 14.07.2020. Relaţii suplimentare se pot obţine la sediul Primăriei Comunei Tomeşti, Judeţul Iaşi. Tel. 0232/290434, int.211.
Un controlor de tren le spune călătorilor că în România nu e pandemie și îi îndeamnă să nu mai poarte măștile. Dialog HALUCINANT!
03/08/2020 12:33

Un martor a filmat intregul dialog din trenul care circula din Bucuresti către Constanta, potrivit Digi 24. Dialogul dintre controlorul de tren si călători Călător: În situatia de fată este o pand ...

Vrancea: terasele se vor închide la ora 22:00 în timpul săptămânii; program prelungit în weekend
03/08/2020 12:10

 Terasele din judeţul Vrancea vor fi inchise la ora 22.00 in timpul săptămanii, in timp ce in week-end programul va fi pană la ora 24.00, potrivit ultimelor decizii ale autorităţilor, relatează News ...

Dumitru Buzatu, contracandidat pentru Vasile Dîncu în PSD: 'Importul de persoane care să ocupe funcții în partid nu face bine partidului'
03/08/2020 11:41

 Dumitru Buzatu, presedintele PSD Vaslui, critică cooptarea lui Vasile Dincu in functia de presedinte al Consiliului National al PSD si anuntă că va candida pentru această functia la Congresul partidul ...

Peste 100.000 de persoane au trecut pe la punctele de trecere a frontierei cu România, în ultimele 24 de ore
03/08/2020 10:41

În data 02.08.2020, prin punctele de frontieră de la nivelul intregii ţări au efectuat formalitătile de control aproximativ 100.600 persoane, cetăteni romani si străini, cu peste 28.700 mijloace de ...

Seara Grecească la Mamma Mia! Arome noi cu LIVE Cooking Show LUNI 3 August 18:00-21:00 la Terasa Mamma Mia
03/08/2020 07:00

Mamma Mia Restaurant & Catering te invită intr-o călătorie culinară nouă! Următoarea destinatie din circuit va fi GRECIA, locatia cu un magnetism unic pentru romani. Restaurantul din inima orasului de ...

Ajutor de agent de Rutieră, la doar 3 ani şi jumătate
03/08/2020 00:36

 În una din zilele trecute, doamna Surugiu din Budăi căuta innebunită şi intrigată uscătorul de păr. Ordonată din fire, femeia ştia foarte bine unde-l pusese, dar aparatul nu mai era acolo. ...

Alţi angajaţi CTP Iaşi, loviţi de COVID-19
03/08/2020 00:00

    După cele 26 de persoane din cadrul personalului TESA, infectate cu noul virus (doar două dintre ele au mai rămas in spital, restul aflandu-se in izolare la domiciliu), alţi trei angajaţi a ...

Reguli noi în Primăria Iaşi
03/08/2020 00:00

  Începand de astăzi, activitatea in spatii inchise a angajatilor Primăriei Municipiului Iasi, directiilor, societătilor comerciale si institutiilor subordonate va fi organizată in asa fel i ...

Zeci de pompieri militari ieșeni au fost avansați în grad
03/08/2020 00:00

  În fiecare an, in ziua de 1 august, cadrele militare din cadrul Ministerului Afacerilor Interne care au indeplinit stagiul minim in grad sunt avansate in gradul următor. Este şi cazul a 59 d ...

Primarul, iritat de situaţia din pieţe!
03/08/2020 00:00

  Romania se confruntă cu o creştere alarmantă de cazuri de COVID-19, iar  Iaşul nu face excepţie de la această situaţie generală. În acest context, autorităţile locale au decis c ...