1zapada
1zapada1
1zapada-aeroport

Dimensiune font:

Iaşul, sub imperiul zăpezii!

| 12-01-2019 00:00


* echipele municipalităţii au făcut eforturi mari pentru deszăpezirea oraşului * s-a intervenit cu toate resursele de care dispune Comandamentul de iarnă, însă s-a făcut apel şi la asociaţiile de prorpietari pentru degajarea căilor de acces * mai mult, Primăria Iaşi pune la dispoziţie ieşenilor, prin intermediul centrelor de cartier, 10.000 de lopeţi * DRDP a reuşit să menţină funcţionale toate drumurile naţionale din Moldova * ISUJ Iaşi a intervenit cu ajutorul unor vehicule speciale pentru a veni în sprijinul unor persoane cu probleme medicale

Date fiind precipitaţiile sub formă de ninsoare abundente şi temperaturile negative din ultimele zile şi codul galben încă în vigoare de ninsoare şi viscol, ieri, primarul Mihai Chirica a dispus tuturor direcţiilor şi societăţilor comerciale subordonate să mobilizeze toate utilajele şi echipele necesare pentru a combate efectele negative ale iernii.  Începând cu ora 8.00, angajaţii  Citadin SA au lucrat pe toate traseele, atât pe axele principale, cât şi în cartiere, cu 11 autobasculante, nouă sărăriţe, 12 buldoexcavatoare, două încărcătoare frontale, şapte tractoare cu cupă şi 25 de angajaţi, care au utilizat 575 de tone de clorură de sodiu tratată cu inhibitor de coroziune şi şase tone de clorură de calciu. Joi, în tura de noapte, între orele 20.00 şi 8.00, echipele Citadin SA au intervenit cu cinci autobasculante, nouă sărăriţe, şase tractoare cu cupă, 11 buldoexcavatoare, două încărcătoare frontale şi 29 de angajaţi, care au folosit 420 de tone de clorură de sodiu tratată cu inhibitor de coroziune şi patru tone de clorură de calciu. Astăzi, 10 ianuarie, Citadin SA intervine în toate cartierele cu 38 de utilaje, din care 16 cu lame. În prezent, în stocurile Citadin SA mai sunt 1.561 tone de clorură de sodiu, 25 tone de clorură de calciu, 32 de tone de material antiderapant preparat.

Salubris SA a lucrat şi continuă să lucreze pe trotuare, alei pietonale şi refugii cu cinci multicare cu lamă şi sărăriţă, 10 multicare cu lamă / freză, două autobasculante, două încărcătoare frontale, precum şi cu 100 de muncitori.

La rândul lor, cei de Servicii Publice SA au intervenit şi continuă să intervină în zonele de pantă şi versanţi (în special în Ţicău şi Galata), poduri şi pasaje, cu patru autobasculante şi patru tractoare de lamă şi a utilizat 48 de tone de clorură de sodiu. De asemenea, societatea lucrează cu trei utilaje în cimitire şi intervine şi în parcuri şi spaţii verzi.

Mijloace de transport suplimentare

Date fiind ninsorile abundente şi traficul dificil, Compania de Transport Public SA face eforturi pentru a menţine viabile macazurile şi reţeaua de fir contact, precum şi pentru a curăţa peroanele şi refugiile. În cursul nopţii trecute, compania a intervenit cu două autoturnuri şi trei vagoane pentru curăţarea refugiilor, o volă, două autoutilitare, un utilaj Unimog şi două autovehicule cu lamă, precum şi 23 de muncitori, care au utiizat 4,5 tone de clorură de sodiu tratată cu inhibitori şi 4,5 tone de clorură de calciu. Echipele CTP Iaşi depun toate eforturile pentru a asigura circulaţia mijloacelor de transport, având în vedere condiţiile de trafic îngreunate.  La ora 7.00, traseele erau deservite de 141 de mijloace de transport, mai exact 91 de autobuze, 49 de tramvaie şi 1 microbuz. La ora 9.00, au fost introduse suplimentar încă două autobuze pentru a micşora timpii de aşteptare în staţii. Vremea nefavorabilă a dus şi la blocaje în care au fost implicate mijloace de transport. Pentru informaţii şi sesizări, călătorii au la dispoziţie numărul de telverde 0800.110.427, gratuit în reţelele de telefonie mobilă şi Telekom, pagina de internet a companiei http://sctpiasi.ro şi pagina de Facebook https://www.facebook.com/ctpiasi.    

Asocaţiile de proprietari, notificate pentru deszăpezire

Pe lângă activitatea pe linie rutieră şi asigurarea siguranţei publice, Poliţia Locală patrulează în permanenţă şi transmite societăţilor subordonate situaţiile care necesită intervenţii. De asemenea, poliţiştii locali înştiinţează asociaţiile de proprietari, persoanele fizice şi agenţii economici să cureţe trotuarele, în conformitate cu Hotărârea Consiliului Local 172/2002, iar ulterior vor aplica amenzi în cazurile în care prevederile legale nu vor fi respectate. Şi Primăria Municipiului Iaşi face apel la ieşeni să cureţe trotuarele din zonele administrate de firme sau de asociaţiile de proprietari, cu atât mai mult cu cât, începând de astăzi, la centrele de cartier sunt disponibile lopeţi care pot fi luate gratuit pentru deszăpezire.

În altă ordine de idei, Serviciul Asociaţii Proprietari al Primăriei a contactat 60 de asociaţii independente care gestionează circa 800 de blocuri, cât şi cele 15 firme de administrare care gestionează circa 1.400 de blocuri. Din cele 2.254 de blocuri din Municipiul Iaşi, 2.200 au fost înştiinţate încă de dimineaţă să intervină pentru deszăpezirea scărilor şi căilor de acces.

Problemele legate de starea drumurilor din municipiu pot fi sesizate la numărul de telefon 0232.236.000. Pentru eventualele probleme apărute pe trotuare sau zone pietonale este disponibil numărul de le telefon al Salubris SA 0232.270.223. De asemenea, Dispeceratul Poliţiei Locale poate fi contactat la numărul de telefon 0232.232.099, la sediul din str. Bucium nr. 30 sau prin e-mail la adresa: politialocalais@yahoo.com. 

Municipalitatea pune la dispoziţia ieşenilor lopeţi pentru deszăpezire

Pentru a veni în ajutorul asociaţiilor de proprietari, persoanelor fizice, agenţilor economici şi altor instituţii publice, Primăria Municipiului Iaşi pune la dispoziţia acestora, în mod gratuit, lopeţi cu care să deszăpezească trotuarele şi căile de acces în zonele pe care le administrează. În acest scop, conducerea Primăriei a dispus ca SC Servicii Publice SA să achiziţioneze 10.000 de lopeţi care să fie împărţite cetăţenilor. Achiziţia este făcută în două loturi, primele 7.000 de lopeţi fiind deja în depozitele SC Servicii Publice SA.

Distribuirea acestora, inclusiv către asociaţiile de proprietari, a început astăzi, la ora 11.00, la cele cinci centre de cartier ale Primăriei, unde au fost trimise, pentru început, câte 500 de lopeţi:

- Tătăraşi, strada Vasile Lupu, nr. 82, telefon 0232.277.310;

- Nicolina, strada Petre Ţuţea, nr. 2, telefon 0232.227.517;

- Păcurari, şoseaua Păcurari, nr. 34, telefon 0232.276.787;

- Alexandru cel Bun, strada Tabacului, nr. 1, telefon 0232.253.160;

- Frumoasa, bulevardul Poitiers, nr. 22-26, telefon 0232.223.031.

Lopeţile sunt împărţite pe baza unui proces verbal de predare-primire prin care beneficiarii se obligă să le utilizeze doar pe raza Municipiului Iaşi, iar după încheierea programului de deszăpezire să le returneze centrului de cartier. În cazul în care unealta va suferi, în urma folosirii, anumite deteriorări, aceasta va fi returnată în această stare. 

Reamintim că, în conformitate cu prevederile Hotărârii Consiliului Local 172 / 2002, cap. 1, pct. 2, proprietarii, administratorii şi chiriaşii imobilelor sunt obligaţi să întreţină curăţenia pe trotuarele şi spaţiile verzi aferente imobilelor şi locurile de parcare pe care le deţine sau le folosesc, să cureţe zăpada şi gheaţa, imediat după depunere sau până la ora 10.00 dimineaţa, de pe trotuarele şi rigolele din faţa imobilelor pe care le deţin sau administrează. Zăpada sau gheaţa rezultată se depozitează la o distanţă de 0,30 metri de bordura carosabilului. În cazul formării poleiului, trotuarele vor fi presărate cu nisip sau rumeguş. De asemenea, acolo unde la parterul imobilelor funcţionează agenţi economici, obligaţiile prevăzute mai sus revin acestora pe toată durata funcţionării acestora. În restul timpului această obligaţie revine asociaţiilor de locatari-proprietari şi, respectiv, locatarilor. Este interzisă aruncarea zăpezii şi a gheţii din curţi, alei, trotuare sau alte spaţii pe străzi. Aceste fapte constituie contravenţii şi se sancţionează cu amendă cuprinsă între 190 şi 370 de lei.

DRDP a reuşit să menţină funcţionale toate drumurile naţionale

Ieri după-amiază nu mai existau drumuri naţionale închise în regiunea Moldovei. DRDP Iaşi a anunţat că au rămas doar câteva drumuri naţionale cu circulaţie îngreunată din cauza condiţiilor meteo nefavorabile - DN 24B (Huşi - Albiţa), Km: 34+000-49+000, restricţie 7,5 tone DN 24 (Soleşti - limita jud. Iaşi), Km: 127+000-152+000, restricţie 3,5 tone.

Din cauza condiţiilor meteo severe, de pe Aeroportul Iaşi nicio cursă nu a putut decola sau ateriza până la ora 14.Cursa Blue Air, de la ora 8.30, cu plecare spre Londra (Luton) a decolat din Iaşi la ora 14.15.
Zborurile care până în acel moment nu au fost anunţate ca fiind anulate au fost efectuate, însă cu întârziere, în funcţie de timpul necesar degivrării aeronavelor. Se lucrează în continuare la deszăpezirea suprafeţelor de mişcare a aeronavelor şi la menţinerea în stare de funcţionare a acestora.
Toate zborurile de ieri dinspre şi către Italia au fost anulate din cauza grevei de pe aeroporturile din Peninsulă.

Pacienţi cu probleme, preluaţi cu şenilata

Din cauza zăpezii acumulate, reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Judeţean (ISUJ) Iaşi au fost nevoiţi să intervină cu ajutorul unor vehicule speciale pentru a veni în sprijinul unor persoane cu probleme medicale. ISUJ Iaşi a precizat ieri dimineaţă că au primit solicitări din judeţ la care au fost nevoiţi să meargă cu ajutorul unei şenilate. „Au plecat un ATVM şi o şenilată, cu echipaj medical de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean, să preia un copil cu dureri abdominale şi o gravidă aflată în travaliu, din localităţile Şcheia şi Mironeasa”, a declarat ieri Silvia Spiridon, purtătorul de cuvânt al ISUJ Iaşi.

Conform acesteia, cei doi pacienţi au fost duşi la unităţi medicale din municipiul Iaşi. Mai exact, gravida a fost dusă la Maternitatea „Cuza Vodă”, în vreme ce copilul a ajuns la Spitalul de Pediatrie „Sfânta Maria”, din Iaşi.

Mai mult, şenilata şi ATVM-ul din cadrul Detaşamentului 2 de Pompieri şi echipaje ale Serviciului de Ambulanţă au mers şi la alţi pacienţi. „Iniţial, şenilata şi ATVM-ul din cadrul Detaşamentului 2 de Pompieri şi echipajul Serviciului de Ambulanţă de tip B2 au plecat către Mironeasa, de unde au preluat o gravidă în vârstă de 20 de ani. Pacienta a fost transportată către Iaşi, ea având contracţii la câte trei minute”, a declarat ieri dimineaţă prof.univ.dr. Diana Cimpoeşu, coordonatoarea UPU-SMURD Iaşi. Aceasta a adăugat că şenilata a rămas în zonă, mai exact a mers la Satu Nou, din comuna Şcheia, după un copil în vârstă de cinci ani, cu dureri abdominale şi vărsături de trei zile. Acesta a fost preluat deja şi predat unui alt echipaj de ambulanţă plecat ulterior din Iaşi. „În plus, un alt ATVM, cu echipajul TIM şi şenilata au plecat la localitatea Mălăeşti, comuna Gropniţa, de unde au preluat o femeie de 80 de ani, care ar fi suferit un atac cerebral. Pacienta a fost preluată şi dusă la Spitalul de Neurochirurgie Prof.univ.dr. Nicolae Oblu, din Iaşi. De asemenea, şenilata şi un alt echipaj de ambulanţă au mers la Bulbucani, comuna Gropniţa, pentru a prelua o gravidă în vârstă de 30 de ani, în luna a noua, pentru a o aduce la o maternitate din Iaşi”, a adăugat coordonatoarea UPU-SMURD Iaşi. Tudor DAMASCHIN, Ciprian NEDELCU, Daniel BACIU

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

 

 

ULTIMA ORA

 

 

 

 

 

ANUNŢ DE VÂNZARE Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitorului S.C. ALDO S.R.L. Vaslui, cu sediul social în mun. Vaslui, str. Traian, bl. 228, sc. A, etaj 2, ap. 9, jud. Vaslui, C.U.I. RO 3337184, nr. de înreg. O.R.C. J37/918/1992, potrivit Sentinţei nr. 924/2013 din data de 23.10.2013, pronunţată de Tribunalul Vaslui – Secţia Civilă, în dosarul nr. 2980/89/2012, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare pentru data de 14.06.2019, ora 13.00, respectiv 28.06.2019, ora 13.00 a următorului activ proprietatea S.C. Aldo S.R.L. Vaslui: Nr. crt. - Denumire activ - Valoare pornire (lei fără T.V.A.) Activul nr.1 Proprietate imobiliară comercială – Magazin Mixt: Construcție – „Magazin Mixt” situată în mun. Vaslui, str. Ștefan cel Mare, nr. 279, jud. Vaslui, în vecinătatea benzinăriei Bemoil, cu suprafața construită de 40,50 mp și supr. utilă de 38,50 mp – extratabulară – construită pe terenul unei persoane fizice - 14.190,00. Persoanele care pretind vreun drept asupra activelor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 13.06.2019, ora 14.00, respectiv 27.06.2019, ora 14.00 la sediul lichidatorului judiciar M.R.L. Iași din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr.82, jud. Iași. Relaţii suplimentare se pot obţine la: Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L.: tel: 0755132474; 0757545545; 0232/243864, fax: 0232/212231 e-mail: vanzari@insolventa.ro. Lichidator judiciar, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L..
Publicaţie de vânzare a SC Macormar Invest SRL LD EXPERT GRUP IPURL, lichidatorul judiciar al debitoarei SC Macormar Invest SRL, cu sediul în Sat Pralea, Comuna Căiuți, Jud. Bacău, CUI 17013846 RC J4/2236/2004 - societate în faliment, Dosar nr. 199/110/2016 - Tribunalul Bacău, în temeiul Legii nr. 85/2014, vinde prin licitaţie publică cu strigare următoarele bunuri mobile: Autoutilitară Volkswagen Transporter 70X02D, nr. înmatriculare BC 91 VID, nr. Omologare B112151111J70E2, an fabricație 1997, număr identificare WV1ZZZ70ZVH038335, cilindree 1.896 cmc, combustibil motorină, culoare verde - Preț 7.700 lei; Autovehicul Volkswagen Golf Variant, nr. înmatriculare BC 06 TDN, nr. omologare ABVK1N1911T13E3, an fabricație 2001, număr identificare WVWZZZ1JZ1W579319, cilindree 1.896 cmc, combustibil motorină, culoare alb - Preț 4.760 lei; Autoutilitară N3 MAN TGA 18463 - autotractor, nr. înmatriculare BC 15 VID, nr. omologare BJMATG1D11B95R3, an fabricație 2001, număr identificare WMAH05ZZZ1M326355, cilindree 12.816 cmc, combustibil motorină, culoare roșu - Preț 27.790 lei; Semiremorcă KOGEL SNC024, nr. înmatriculare BC 05 EDX, nr. omologare D121150011B3800, an fabricație 2003, număr identificare WK05NC02430708571, culoare galben - Preț 8.540 lei. Bunurile mobile se vând în bloc sau individual. Prețurile nu conțin TVA. Licitaţiile vor avea loc în datele de 27 mai, 03 iunie, 10 iunie, 17 iunie, 24 iunie 2019, ora 11.00, la biroul lichidatorului judiciar din Bacău, B-dul Unirii, nr. 30, et. 3, cam. 2, jud. Bacău, putând participa orice persoană fizică sau juridică care va depune o ofertă ce va conţine: - cerere de participare la licitaţie; - dovada achitării caietului de sarcini de 250 lei; - dovada achitării taxei de participare de 250 lei; - dovada achitării cauţiunii de 30% din preţul de pornire al licitaţiei; - actele de identificare a persoanei juridice/fizice, împuternicire pentru persoana care reprezintă societatea cu menţiunea că are mandat de a licita indiferent de sumă, ştampila. Taxa de participare şi contravaloarea caietului de sarcini se vor achita în contul RO19 RZBR 0000060008744407 deschis la Raiffeisen Bank pe numele LD Expert Grup IPURL, iar cauţiunea se va achita în contul nr. RO64BRDE380SV46276803800 deschis pe numele debitoarei SC Macormar Invest SRL la BRD-Groupe Societe Generale. Cererile de participare se vor depune la biroul lichidatorului judiciar din Bacău, B-dul Unirii, nr. 30, et. 3, cam. 2, jud. Bacău, cel mai târziu cu o zi înainte de ziua şi ora licitaţiei. Ofertanţii care se înscriu la licitaţie, dar nu participă, pierd toate sumele avansate în vederea participării la licitaţie. Neplata preţului la termenul stabilit (5 zile calendaristice de la data licitaţiei) duce la pierderea sumelor avansate pentru achiziţionarea bunurilor, care vor fi scoase din nou la vânzare în sarcina cumpărătorului. Publicația de vânzare se completează cu prevederile din Caietul de sarcini. Oricine pretinde vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare se va adresa lichidatorului judiciar cel târziu cu 3 zile înainte de ziua licitaţiei. Informaţii suplimentare la biroul lichidatorului judiciar - telefon: 0746153363. Lichidator judiciar LD EXPERT GRUP IPURL
Publicaţie de vânzare SC Alexandra Lux SRL LD EXPERT GRUP IPURL Huşi, lichidatorul judiciar al debitoarei SC Alexandra Lux SRL, cu sediul ȋn mun. Bacău, str. Nordului, nr. 61-59, jud. Bacău, CUI 33438580, J4/689/2014, dosar nr. 3534/110/2017 pe rolul Tribunalului Bacău, în temeiul Legii nr. 85/2014, vinde prin licitaţie publică cu strigare: Autoturism Opel Zafira, an fabricaţie 2009, cilindree 1686 cmc, sursa de energie motorină, număr de înmatriculare BC-03-HBB, la preţul de pornire de 14.400 lei (fără TVA). Licitaţiile vor avea loc în datele de 24 şi 31 mai, 07 iunie 2019, orele 12.00, la biroul lichidatorului judiciar din Bacău, B-dul Unirii, nr. 30, et. 3, cam. 2, jud. Bacău, putând participa orice persoană fizică sau juridică care va depune o ofertă ce va conţine: a.cerere de participare la licitaţie; b.dovada achitării cauţiunii - 10% din preţul de pornire al licitaţiei; c. dovada achitării taxei de participare in suma de 500 lei; d.dovada achitării caietului de sarcini în valoare de 500 lei; e.documentele care atestă identitatea şi calitatea participantului la licitaţie, după cum urmează: actele de identificare ale persoanei juridice/fizice, împuternicire pentru persoana care reprezintă societatea cu menţiunea că are mandat de a licita indiferent de sumă, ştampila. Taxa de participare şi contravaloarea caietului de sarcini se vor achita în contul RO19 RZBR 0000060008744407 deschis la Raiffeisen Bank pe numele LD Expert Grup IPURL, iar cauţiunea se va achita în contul nr. RO64 BRDE 380SV 48114953800 deschis la BRD-GSG SA pe numele debitoarei SC Alexandra Lux SRL. Înscrierile se fac la biroul lichidatorului judiciar din Bacău, B-dul Unirii, nr. 30, et. 3, cam. 2, jud. Bacău, cu o zi ȋnainte de data desfăşurării licitaţiei. Ofertanţii care se înscriu la licitaţie, dar nu participă, pierd toate sumele avansate în vederea participării la licitaţie. Neplata preţului la termenul stabilit, 5 zile de la data licitaţiei, duce la pierderea sumelor avansate pentru achiziţionarea bunului, care va fi scos din nou la vânzare în sarcina cumpărătorului. Oricine pretinde vreun drept asupra bunurilor se va adresa lichidatorului judiciar cu cel puţin 48 de ore înaintea licitaţiei. Informaţii lichidator judiciar la numărul de telefon 0746153363. Lichidator judiciar LD Expert Grup IPURL Practician în insolvenţă Lazăr Dumitru
ANUNŢ DE VÂNZARE Trans Euro Broker S.R.L., cu sediul social în mun. Iași, str. Nicolina, nr. 64, biroul 19, et. 2, jud. Iași, CUI: 24445537; nr. de înregistrare la O.R.C. J22/2739/2008, prin lichidator judiciar Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L. cu sediul în mun. Iaşi, Aleea Nicolina, nr. 82, C.P. 700221, jud. Iaşi, numit potrivit Încheierii civile nr. 131/01.10.2018, pronunţată de Tribunalul Iași, în dosarul nr. 5963/99/2018, anunţă, scoaterea la vânzare prin licitaţie publică la data de 07.06.2019, ora 11.00, a activelor S.C. Trans Euro Broker S.R.L. Iasi, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași astfel: nr. crt. denumire și descriere active - valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*) - valoare de pornire (lei, fără T.V.A.) 1. autoturism, ab berlină cu hayon, marca Suzuki, tip SX4, nr. înmatriculare IS-69-GIA, norma de poluare euro 4, CO2: 163 g/km, an fabricaţie 2009, nr. identificare TSMEYA11S00340822, nr. locuri 5, motor tip M15A, cilindree 1490 CMC, putere 73 kw (100 CP), sursa de energie benzină, tracţiune faţă, culoare negru, km la bord: starea tehnică: mijlocul de transport este în staţionare din iulie 2018; la data inspecţiei s-a pus contactul s-au aprins martorii în bord, nefiind pus în funcţiune electromotorul. Starea fizică: caroseria şi interiorul se prezintă în stare bună. ITP valabil până la data de 24.02.2019. dotări: aer condiţionat computer de bord, cutie manuală 5+1, închidere centralizată, comenzi volan radio CD ABS - 10.520,00 - 10.520,00 2. mobilier de birou conform anunțului de vânzare ce poate fi descărcat de pe site-ul www.insolventa.ro - 270,00 - 270,00 3. aparatură birotică conform anunțului de vânzare ce poate fi descărcat de pe site-ul www.insolventa.ro - 2.120,00 - 2.120,00 Publicaţia de vânzare în format extenso poate fi descărcată de pe site-ul www.insolventa.ro. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 06.06.2019, ora 11.00, la sediul lichidatorului judiciar Management Reorganizare Lichidare Iași S.P.R.L. din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Poate participa la licitaţie orice persoană fizică sau juridică care depune până la data de 06.06.2019, ora 11.00, la sediul lichidatorului judiciar mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, documentele prevăzute în caietul de sarcini, care se poate procura de la sediul lichidatorului judiciar, în fiecare zi de luni până vineri, orele 09.00 – 13.00, până pe data de 06.06.2019, ora 12.00, în baza unei programări prealabile. Relaţii suplimentare se pot obţine la telefoanele: 0758049904, 0757545545, 0232/243864 sau e-mail secretariat@insolventa.ro. Lichidator judiciar, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L.
Doi bărbați, împuşcaţi într-o comună ieşeană!
25/06/2019 00:15

  Doi ieşeni au ajuns ieri dimineaţă in stare gravă la spital, după ce au fost impuşcaţi. Doctorii au precizat că incidentul a avut loc in satul Tabăra, din comuna Bivolari, judeţul Iaşi, autor ...

Problema creşelor, departe de a fi rezolvată!
25/06/2019 00:11

Pe fondul creşterii demografice şi a intineririi populaţiei, Direcţia Creşe Iaşi, care gestionează 11 creşe dintre care două sunt in reabilitare continuă să se confrunte cu un deficit de lo ...

Consiliul Judeţean, între Constelaţia bibliotecilor şi închiderea orfelinatelor
25/06/2019 00:00

  * plenul Consiliului Judeţean Iaşi este convocat in şedinţă ordinară de plen miercuri, 26 iunie * pe ordinea de zi se află 54 de proiecte de hotărare * se solicită, printre altele, aprobarea re ...

Individul care a împușcat doi vecini, în Iași, explică de ce a tras cu arma: Gelozia i-a afectat gândirea
25/06/2019 00:00

Bărbatul de 32 de ani din localitatea Tabăra, comuna Bivolari din Iaşi, suspectat că şi-a impuşcat vecinii, era supărat pentru că iubita lui a decis să plece la muncă in străinătate, aşa că a mers ...

Furtuna a făcut ravagii în Moldova
24/06/2019 23:55

    Ploile din ultimele zile au făcut mari pagube in Moldova. Trenul Regio 5731 Suceava-Cacica a deraiat ieri la Părhăuti, in zona statiei CFR. Locomotiva trenului a iesit de pe sine din cauza al ...

 Numărul asistaţilor social scade în scripte, dar creşte în realitate!
24/06/2019 21:19

Pe raza judeţului Iaşi vieţuiesc, in clipa de faţă, 6.382 de persoane total dependente de ajutorul statului. Beneficiari ai venitului minim garantat, asistaţi social, cum ii ştie lumea. Ei reprezintă do ...

Un deceniu de temniță după crima de la benzinărie!
24/06/2019 18:59

  Un individ acuzat că a comis o crimă s-a ales cu o pedeapsă din partea magistratilor ieseni. Astfel, la finele săptămanii trecute, judecătorii din cadrul Tribunalului Iasi au dispus condamnarea lu ...

20.000 de pelerini s-au rugat la moaştele Sfântului Ioan cel Nou
24/06/2019 18:00

  Aproape 20.000 de pelerini din toată ţara s-au adunat la Suceava, de Sanziene, pentru a se inchina la moaştele Sfantului Ioan Cel Nou, prăznuit ieri. Oamenii au inceput să vină la Suceava incă de ...

Salubris, prima societatea din subordinea Primăriei care şi-a înnoit complet parcul auto
24/06/2019 18:00

Municipiul Iaşi işi modernizează autovehiculele şi echipamentele de salubritate. Acest lucru este posibil graţie faptului că bugetul de investiţii al Salubris SA, societate aflată in subordinea Co ...

Sânzienele, zânele bune care aduc belşug şi dragoste
24/06/2019 17:55

      Asociate sărbătorii creştine a Naşterii Sfantului Ioan Botezătorul, Sanzienele işi au originea intr-un străvechi cult solar, iar sărbătoarea se mai numeşte in unele locuri şi ...