1zapada
1zapada1
1zapada-aeroport

Dimensiune font:

Iaşul, sub imperiul zăpezii!

| 12-01-2019 00:00


* echipele municipalităţii au făcut eforturi mari pentru deszăpezirea oraşului * s-a intervenit cu toate resursele de care dispune Comandamentul de iarnă, însă s-a făcut apel şi la asociaţiile de prorpietari pentru degajarea căilor de acces * mai mult, Primăria Iaşi pune la dispoziţie ieşenilor, prin intermediul centrelor de cartier, 10.000 de lopeţi * DRDP a reuşit să menţină funcţionale toate drumurile naţionale din Moldova * ISUJ Iaşi a intervenit cu ajutorul unor vehicule speciale pentru a veni în sprijinul unor persoane cu probleme medicale

Date fiind precipitaţiile sub formă de ninsoare abundente şi temperaturile negative din ultimele zile şi codul galben încă în vigoare de ninsoare şi viscol, ieri, primarul Mihai Chirica a dispus tuturor direcţiilor şi societăţilor comerciale subordonate să mobilizeze toate utilajele şi echipele necesare pentru a combate efectele negative ale iernii.  Începând cu ora 8.00, angajaţii  Citadin SA au lucrat pe toate traseele, atât pe axele principale, cât şi în cartiere, cu 11 autobasculante, nouă sărăriţe, 12 buldoexcavatoare, două încărcătoare frontale, şapte tractoare cu cupă şi 25 de angajaţi, care au utilizat 575 de tone de clorură de sodiu tratată cu inhibitor de coroziune şi şase tone de clorură de calciu. Joi, în tura de noapte, între orele 20.00 şi 8.00, echipele Citadin SA au intervenit cu cinci autobasculante, nouă sărăriţe, şase tractoare cu cupă, 11 buldoexcavatoare, două încărcătoare frontale şi 29 de angajaţi, care au folosit 420 de tone de clorură de sodiu tratată cu inhibitor de coroziune şi patru tone de clorură de calciu. Astăzi, 10 ianuarie, Citadin SA intervine în toate cartierele cu 38 de utilaje, din care 16 cu lame. În prezent, în stocurile Citadin SA mai sunt 1.561 tone de clorură de sodiu, 25 tone de clorură de calciu, 32 de tone de material antiderapant preparat.

Salubris SA a lucrat şi continuă să lucreze pe trotuare, alei pietonale şi refugii cu cinci multicare cu lamă şi sărăriţă, 10 multicare cu lamă / freză, două autobasculante, două încărcătoare frontale, precum şi cu 100 de muncitori.

La rândul lor, cei de Servicii Publice SA au intervenit şi continuă să intervină în zonele de pantă şi versanţi (în special în Ţicău şi Galata), poduri şi pasaje, cu patru autobasculante şi patru tractoare de lamă şi a utilizat 48 de tone de clorură de sodiu. De asemenea, societatea lucrează cu trei utilaje în cimitire şi intervine şi în parcuri şi spaţii verzi.

Mijloace de transport suplimentare

Date fiind ninsorile abundente şi traficul dificil, Compania de Transport Public SA face eforturi pentru a menţine viabile macazurile şi reţeaua de fir contact, precum şi pentru a curăţa peroanele şi refugiile. În cursul nopţii trecute, compania a intervenit cu două autoturnuri şi trei vagoane pentru curăţarea refugiilor, o volă, două autoutilitare, un utilaj Unimog şi două autovehicule cu lamă, precum şi 23 de muncitori, care au utiizat 4,5 tone de clorură de sodiu tratată cu inhibitori şi 4,5 tone de clorură de calciu. Echipele CTP Iaşi depun toate eforturile pentru a asigura circulaţia mijloacelor de transport, având în vedere condiţiile de trafic îngreunate.  La ora 7.00, traseele erau deservite de 141 de mijloace de transport, mai exact 91 de autobuze, 49 de tramvaie şi 1 microbuz. La ora 9.00, au fost introduse suplimentar încă două autobuze pentru a micşora timpii de aşteptare în staţii. Vremea nefavorabilă a dus şi la blocaje în care au fost implicate mijloace de transport. Pentru informaţii şi sesizări, călătorii au la dispoziţie numărul de telverde 0800.110.427, gratuit în reţelele de telefonie mobilă şi Telekom, pagina de internet a companiei http://sctpiasi.ro şi pagina de Facebook https://www.facebook.com/ctpiasi.    

Asocaţiile de proprietari, notificate pentru deszăpezire

Pe lângă activitatea pe linie rutieră şi asigurarea siguranţei publice, Poliţia Locală patrulează în permanenţă şi transmite societăţilor subordonate situaţiile care necesită intervenţii. De asemenea, poliţiştii locali înştiinţează asociaţiile de proprietari, persoanele fizice şi agenţii economici să cureţe trotuarele, în conformitate cu Hotărârea Consiliului Local 172/2002, iar ulterior vor aplica amenzi în cazurile în care prevederile legale nu vor fi respectate. Şi Primăria Municipiului Iaşi face apel la ieşeni să cureţe trotuarele din zonele administrate de firme sau de asociaţiile de proprietari, cu atât mai mult cu cât, începând de astăzi, la centrele de cartier sunt disponibile lopeţi care pot fi luate gratuit pentru deszăpezire.

În altă ordine de idei, Serviciul Asociaţii Proprietari al Primăriei a contactat 60 de asociaţii independente care gestionează circa 800 de blocuri, cât şi cele 15 firme de administrare care gestionează circa 1.400 de blocuri. Din cele 2.254 de blocuri din Municipiul Iaşi, 2.200 au fost înştiinţate încă de dimineaţă să intervină pentru deszăpezirea scărilor şi căilor de acces.

Problemele legate de starea drumurilor din municipiu pot fi sesizate la numărul de telefon 0232.236.000. Pentru eventualele probleme apărute pe trotuare sau zone pietonale este disponibil numărul de le telefon al Salubris SA 0232.270.223. De asemenea, Dispeceratul Poliţiei Locale poate fi contactat la numărul de telefon 0232.232.099, la sediul din str. Bucium nr. 30 sau prin e-mail la adresa: politialocalais@yahoo.com. 

Municipalitatea pune la dispoziţia ieşenilor lopeţi pentru deszăpezire

Pentru a veni în ajutorul asociaţiilor de proprietari, persoanelor fizice, agenţilor economici şi altor instituţii publice, Primăria Municipiului Iaşi pune la dispoziţia acestora, în mod gratuit, lopeţi cu care să deszăpezească trotuarele şi căile de acces în zonele pe care le administrează. În acest scop, conducerea Primăriei a dispus ca SC Servicii Publice SA să achiziţioneze 10.000 de lopeţi care să fie împărţite cetăţenilor. Achiziţia este făcută în două loturi, primele 7.000 de lopeţi fiind deja în depozitele SC Servicii Publice SA.

Distribuirea acestora, inclusiv către asociaţiile de proprietari, a început astăzi, la ora 11.00, la cele cinci centre de cartier ale Primăriei, unde au fost trimise, pentru început, câte 500 de lopeţi:

- Tătăraşi, strada Vasile Lupu, nr. 82, telefon 0232.277.310;

- Nicolina, strada Petre Ţuţea, nr. 2, telefon 0232.227.517;

- Păcurari, şoseaua Păcurari, nr. 34, telefon 0232.276.787;

- Alexandru cel Bun, strada Tabacului, nr. 1, telefon 0232.253.160;

- Frumoasa, bulevardul Poitiers, nr. 22-26, telefon 0232.223.031.

Lopeţile sunt împărţite pe baza unui proces verbal de predare-primire prin care beneficiarii se obligă să le utilizeze doar pe raza Municipiului Iaşi, iar după încheierea programului de deszăpezire să le returneze centrului de cartier. În cazul în care unealta va suferi, în urma folosirii, anumite deteriorări, aceasta va fi returnată în această stare. 

Reamintim că, în conformitate cu prevederile Hotărârii Consiliului Local 172 / 2002, cap. 1, pct. 2, proprietarii, administratorii şi chiriaşii imobilelor sunt obligaţi să întreţină curăţenia pe trotuarele şi spaţiile verzi aferente imobilelor şi locurile de parcare pe care le deţine sau le folosesc, să cureţe zăpada şi gheaţa, imediat după depunere sau până la ora 10.00 dimineaţa, de pe trotuarele şi rigolele din faţa imobilelor pe care le deţin sau administrează. Zăpada sau gheaţa rezultată se depozitează la o distanţă de 0,30 metri de bordura carosabilului. În cazul formării poleiului, trotuarele vor fi presărate cu nisip sau rumeguş. De asemenea, acolo unde la parterul imobilelor funcţionează agenţi economici, obligaţiile prevăzute mai sus revin acestora pe toată durata funcţionării acestora. În restul timpului această obligaţie revine asociaţiilor de locatari-proprietari şi, respectiv, locatarilor. Este interzisă aruncarea zăpezii şi a gheţii din curţi, alei, trotuare sau alte spaţii pe străzi. Aceste fapte constituie contravenţii şi se sancţionează cu amendă cuprinsă între 190 şi 370 de lei.

DRDP a reuşit să menţină funcţionale toate drumurile naţionale

Ieri după-amiază nu mai existau drumuri naţionale închise în regiunea Moldovei. DRDP Iaşi a anunţat că au rămas doar câteva drumuri naţionale cu circulaţie îngreunată din cauza condiţiilor meteo nefavorabile - DN 24B (Huşi - Albiţa), Km: 34+000-49+000, restricţie 7,5 tone DN 24 (Soleşti - limita jud. Iaşi), Km: 127+000-152+000, restricţie 3,5 tone.

Din cauza condiţiilor meteo severe, de pe Aeroportul Iaşi nicio cursă nu a putut decola sau ateriza până la ora 14.Cursa Blue Air, de la ora 8.30, cu plecare spre Londra (Luton) a decolat din Iaşi la ora 14.15.
Zborurile care până în acel moment nu au fost anunţate ca fiind anulate au fost efectuate, însă cu întârziere, în funcţie de timpul necesar degivrării aeronavelor. Se lucrează în continuare la deszăpezirea suprafeţelor de mişcare a aeronavelor şi la menţinerea în stare de funcţionare a acestora.
Toate zborurile de ieri dinspre şi către Italia au fost anulate din cauza grevei de pe aeroporturile din Peninsulă.

Pacienţi cu probleme, preluaţi cu şenilata

Din cauza zăpezii acumulate, reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Judeţean (ISUJ) Iaşi au fost nevoiţi să intervină cu ajutorul unor vehicule speciale pentru a veni în sprijinul unor persoane cu probleme medicale. ISUJ Iaşi a precizat ieri dimineaţă că au primit solicitări din judeţ la care au fost nevoiţi să meargă cu ajutorul unei şenilate. „Au plecat un ATVM şi o şenilată, cu echipaj medical de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean, să preia un copil cu dureri abdominale şi o gravidă aflată în travaliu, din localităţile Şcheia şi Mironeasa”, a declarat ieri Silvia Spiridon, purtătorul de cuvânt al ISUJ Iaşi.

Conform acesteia, cei doi pacienţi au fost duşi la unităţi medicale din municipiul Iaşi. Mai exact, gravida a fost dusă la Maternitatea „Cuza Vodă”, în vreme ce copilul a ajuns la Spitalul de Pediatrie „Sfânta Maria”, din Iaşi.

Mai mult, şenilata şi ATVM-ul din cadrul Detaşamentului 2 de Pompieri şi echipaje ale Serviciului de Ambulanţă au mers şi la alţi pacienţi. „Iniţial, şenilata şi ATVM-ul din cadrul Detaşamentului 2 de Pompieri şi echipajul Serviciului de Ambulanţă de tip B2 au plecat către Mironeasa, de unde au preluat o gravidă în vârstă de 20 de ani. Pacienta a fost transportată către Iaşi, ea având contracţii la câte trei minute”, a declarat ieri dimineaţă prof.univ.dr. Diana Cimpoeşu, coordonatoarea UPU-SMURD Iaşi. Aceasta a adăugat că şenilata a rămas în zonă, mai exact a mers la Satu Nou, din comuna Şcheia, după un copil în vârstă de cinci ani, cu dureri abdominale şi vărsături de trei zile. Acesta a fost preluat deja şi predat unui alt echipaj de ambulanţă plecat ulterior din Iaşi. „În plus, un alt ATVM, cu echipajul TIM şi şenilata au plecat la localitatea Mălăeşti, comuna Gropniţa, de unde au preluat o femeie de 80 de ani, care ar fi suferit un atac cerebral. Pacienta a fost preluată şi dusă la Spitalul de Neurochirurgie Prof.univ.dr. Nicolae Oblu, din Iaşi. De asemenea, şenilata şi un alt echipaj de ambulanţă au mers la Bulbucani, comuna Gropniţa, pentru a prelua o gravidă în vârstă de 30 de ani, în luna a noua, pentru a o aduce la o maternitate din Iaşi”, a adăugat coordonatoarea UPU-SMURD Iaşi. Tudor DAMASCHIN, Ciprian NEDELCU, Daniel BACIU

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

 

ULTIMA ORA

 

 

 

PUBLICAŢIE DE VÂNZARE Consorţiul format din practicienii în insolvenţă Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L. şi MGA Insolvency S.P.R.L., anunţă, în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2006 şi ale hotărârilor adunării creditorilor din data de 09.01.2019, scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare la data de 14.03.2019, ora 13.00 la sediul debitoarei SC TERMICA SA din Mun. Suceava, str. Energeticianului, nr. 1, jud. Suceava, a următoarelor active: Nr. activ – Denumirea activelor – Valoare de pornire la licitatie (lei fara T.V.A.) Activ 1 - ACTIVE AFERENTE CT HIDROCARBURI – 26.696.616,88 lei Teren intravilan, curţi constructii, în suprafaţă de 9.610,00 mp (din această suprafață cca. 1.500 mp sunt ocupați de active aferente SACET), construit, situat în str. Calea Unirii, FN, jud. Suceava, format din mai multe parcele: CF 36274, nr. cad. 2878(5.528 mp); CF 36292, nr. cad. 2879(691 mp) şi C1(nr. cad. 2879) - clădire cazan CAF1 şi CAF2, nr. inventar 100007; CF nr. 36293, nr. cad. 2880(351 mp) şi C1(nr. cad. 2880) - clădire cazan CAF3, nr. inventar 100008; CF nr. 36195, nr. cad. 2881(298 mp) şi C1(nr. cad. 2881) - clădire cazan CAF4, nr. inventar 100009; CF nr. 36275, nr. cad. 2882(589 mp) şi C1(nr. cad. 2882-C1) reprezentată prin clădire cazan CAF5, nr. inventar 100010; CF nr. 36278, nr. cad. 2883(690 mp) şi C1(nr. cad. 2883) - clădire cazan nr. 6 105 T/H nr. inventar 100005; CF nr. 36279, nr. cad. 2884(383 mp) şi C1(nr. cad. 2884-C1) - clădire cazan nr. 7 105 T/H nr. inventar 100006; CF nr. 36273, nr. cad. 2885(1.080 mp) şi C1(nr. cad. 2885) - clădire gospodăria de termoficare TRO. 3 nr. inventar 100084 şi extindere nr. inventar 100085, drumuri CAF nr. inv. 200008. Cazane, echipamente și instalații electrice/termomecanice, instalații electrice, automatizare, comandă, protecție și instalații pompare, conform descrierii din Anexa 1. Activ 2 - ACTIVE GOSPODĂRIA DE COMBUSTIBIL SOLID – 2.650.404,40 lei Echipamente dezghețare și cântărire cărbune, echipament automatizare cântar vagoane, etc., bandă transportoare, separatoare de metale, grătare cu bare rotative, concasoare cu ciocane articulate, electromotoare conform descrierii din Anexa 2. Activ 3 - ACTIVE GOSPODĂRIA DE PĂCURĂ CT HIDROCARBURI – 2.799.081,56 lei Teren intravilan, curţi construcţii şi căi ferate, în suprafaţă totală de 10.508,00 mp, construit, situat în str. Energeticianului, nr. 1, jud. Suceava, format din mai multe parcele: CF nr. 36280, nr. cad. 2867(2.902 mp); CF nr. 36281, nr. cad. 2868(1.008 mp căi ferate) şi construcţia industrială căi ferate gospodărie păcură nr. inventar 200016; CF nr. 36282, nr. cad. 2869(558 mp) şi rampă descărcare păcură nr. inventar 200017; CF nr. 36283, nr. cad. 2870(957 mp căi ferate) şi construcţia industrială căi ferate gospodărie păcură nr. inventar 200016; CF nr. 36284, nr. cad. 2871(308 mp căi ferate) şi C1(nr. cad. 2871) - clădire gospodărie păcură nr. inventar 100011; CF nr. 36285, nr. cad. 2872(4.012 mp); CF nr. 36286, nr. cad. 2873(338 mp) şi C1(nr. cad. 2873) - rezervor păcură 5000 mc, nr. inventar 200072; CF nr. 36287, nr. cad. 2874(344 mp) şi C1(nr. cad. 2874) - rezervor păcură cu conducte, nr. inventar 400078; CF nr. 36290, nr. cad. 2875(48 mp) şi C1(nr. cad. 2875) - componentă a rezervorului de păcură 5000 mc, nr. inventar 200072; CF nr. 36291, nr. cad. 2876(33 mp) şi C1(nr. cad. 2875) -componentă a rezervorului de păcură 5000 mc, nr. inventar 200072. Electropompe, filtre, transformator, preîncălzitoare de păcură, alte bunuri anexe pentru CT Hidrocarburi, conform descrierii din Anexa 3. Activ 4 - ACTIVE GOSPODĂRIA DE PĂCURĂ CET CĂRBUNE, conform descrierii din ANEXA 4 Activ 4.1 – Rezervor depozitare păcură stoc nr. 1 (rezervoare, filtre, pompe, electropompe, etc) – 455.838,88 Activ 4.2 – Rezervor depozitare păcură nr. 2 (rezervoare, filtre, motoare, pompe, etc) – 682.491,42 Activ 4.3 – Rezervoare 500 mc dep. păcură (rezervoare, pompe, filtre, motoare, etc.), inv. 400952 – 733.329,52 Activ 4.4 – Rezervoare 500 mc dep. păcură (rezervoare, pompe, filtre, motoare, etc.), inv. 400953 – 748.469,82 Activ 5 - CAZANE DE ABUR 30 T/H ȘI ECHIPAMENTE – 3.325.151,86 lei Cazane, pompe, expandoare, răcitoare, stații, etc., conform descrierii din Anexa 5. Activ 6 - ACTIVE EVACUARE ZGURĂ ȘI CENUȘĂ – 8.041.242,51 lei Estacadă de zgură și cenușă, motoare, pompe, electropompe, conform descrierii din Anexa 6. Activ 7 - ACTIVE GRUP 1 CAZAN TURBINĂ, conform descrierii din ANEXA 7 Activ 7.1. – CAZAN ABUR 420T/H, nr. inv. 300061 – 28.377.090,00 Activ 7.2. – TURBINA DE ABUR DSL 50-1 Tip DSL-50-1, inv. 300062 – 8.102.500,00 Activ 7.3. – GENERATOR TH 60 -2, S = 75 MVA; P = 60 MW; n = 3000 rpm; inv. 300146 – 5.344.150,00 Activ 7.4. – POMPA ALIMENTARE D= 500 t/h, T = 200 grade Celsius, P=200 bar, inv. 400217, 400218- 2 buc. – 290.514,00 Activ 7.5. – Boilere termoficare – 567.280,00 Activ 7.6. – Degazoare apă alimentare – 107.850,12 Activ 7.7. – Expandoare, rezervoare – 119.785,93 Activ 7.8. – Schimbătoare de căldură – 649.629,12 Activ 7.9. – Stații reducere presiune abur – 78.057,00 Activ 7.10. – Electromotoare Un=0,4 Kv – 100.406,60 Activ 7.11. – Electromotoare Un=6 Kv – 1.106.192,50 Activ 7.12. – Pompe diverse – 630.480,66 Activ 7.13. – GRUP DIESEL P = 375 CP, n = 1500 rpm; Generator 300kVA, inv. 301277 – 16.992,50 Activ 7.14. – Motopompe, 2 buc., inv. 400313, 400254 – 13.944,00 Activ 7.15. – CONCASOR PT. ZGURĂ, inv. 300487, 2 buc. – 441.328,89 Activ 7.16. – Buncări cărbune – 1.021.697,60 Activ 7.17. – Moară cărbune, 3 buc., inv. 401188, 401189, 401190 – 2.654.988,00 Activ 7.18. – SISTEM CAPTARE SI TRANSP. CENUSA CAZAN, inv. 301487 – 612.045,00 Activ 7.19. – Instalații automatizare, măsură , comandă – 79.556,48 Activ 8 - CĂI FERATE – 6.347.856,54 lei Căi ferate interioare, căi ferate exterioare, căi ferate gospodăria de păcură conform descrierii din Anexa 8. Activ 9 - Active “Stația de tratare chimică a apei” (T), conform descrierii din Anexa 9. Activ 9.1. – Instalații și echipamente pentru tratarea chimică a apei – 2.097.196,01 Activ 9.2. – Motoare electrice asincrone trifazate – 135.947,48 Activ 9.3. – Pompe pentru apă rece – 216.078,56 Activ 9.4. – Rezervoare pentru stocare apă rece – 916.510,25 Activ 9.5. – Pompe pentru ape uzate – 17.137,12 Activ 9.6. – Rezervoare și cisterne pentru ape uzate – 341.175,51 Activ 9.7. – Pompe pentru acizi, baze, soluții alcaline – 48.533,47 Activ 9.8. – Ejectori pentru reactivi chimici – 12.678,08 Activ 9.9. – Rezervoare, cisterne și vase pentru acizi, baze, soluții alcaline – 350.545,30 Activ 9.10. – Pompe și rezervoare pentru ulei – – 195.880,39 Activ 9.11. – Aparate de măsură și echipamente – 178.075,15 Activ 9.12. – Instalații pentru hidrogen – 107.175,38 Activ 10 - ACTIVE INSTALAȚII DE RIDICAT, conform descrierii din Anexa 10 Activ 10.1. – Instalații de ridicat acționate electric – 1.307.260,88 Activ 10.2. – Ascensor persoane şi piese de schimb pentru instalații de ridicat – 13.535,21 Activ 11 - ACTIVE PENTRU PRODUCERE, STOCARE, DISTRIBUȚIE AER COMPRIMAT TEHNOLOGIC, conform descrierii din Anexa 11 Activ 11.1. – Electrocompresoare şi pisese de schimb, motoare de antrenare – 275.660,24 Activ 11.2. – Instalații și rezervoare pentru aer comprimat – 191.850,78 Activ 12 - MAȘINI, UNELTE, ECHIPAMENTE, SCULE ȘI DISPOZITIVE, conform descrierii din Anexa 12 Activ 12.1. – Strunguri pentru metale – – 49.553,86 Activ 12.2. – Mașini de frezat/rabotat pentru metale – 33.019,70 Activ 12.3. – Mașini de găurit fixe – 20.153,63 Activ 12.4. – Maşini de debitat, polizat şi şanfrenat metale – 19.674,35 Activ 12.5. – Mașini/dispozitive pentru recondiționat vane și ventile – 23.620,87 Activ 12.6. – Mașini de bobinat – 12.317,20 Activ 12.7. – Scule și dispozitive mobile – 10.422,75 Activ 12.8. – Scule și dispozitive mobile pentru ridicat și lucru la înălțime – 26.036,34 Activ 12.9. – Scule și dispozitive mobile pentru mentenanță – – 103.802,14 Activ 12.10. – Instalații/echipamente cântărit vagoane – 44.324,00 Activ 12.11. – Aparate și echipamente pentru laboratoare de analize chimice – 40.728,10 Activ 12.12. – Echipamente de sudură tăiere – 15.789,90 Activ 12.13. – Tuburi sub presiune pentru gaz – 34.825,00 Activ 12.14. – Echipamente pentru presiuni și debite fluide – 28.312,90 Activ 12.15. – Echipamente pentru comunicații – 12.775,00 Activ 12.16. – Convertizoare de frecvență – 153.019,83 Activ 13 - ACTIVE BIROTICĂ conform descrierii din Anexa 13 – 12.499,26 Activ 14 - ARMĂTURI, ELEMENTE DE LEGĂTURĂ ȘI ETANȘARE, conform descrierii din Anexa 14. Activ 14.1. – Robineți cu sertar – 70.176,20 Activ 14.2. – Robineți cu clapă flutur și robineți de reținere cu clapă, bilă și ventil – 15.812,96 Activ 14.3. – Robineți de închidere cu ventil – 23.766,25 Activ 14.4. – Robineți înaltă presiune și temperatură – 32.758,77 Activ 14.5. – Robineți cauciucați și garnituri, filtre, supape armături – 12.757,93 Activ 14.6. – Flanșe, garnituri și plăci etanșare pentru apă și abur – 18.823,60 Activ 14.7. – Piesse de schimb pentru armături (membrane, etanșări, șnururi) – 13.428,58 Activ 14.8. – Acționări pentru armături – 17.133,82 Activ 15 - Materiale pentru cazane de abur 420 T/H și cazane de apă fierbinte, conform descrierii din Anexa 15 Activ 15.1. – Piese pentru preâncălzitor de aer rotativ, – 15.710,10 Activ 15.2. – Piese pentru clape /circuite aer/gaze – 14.779,11 Activ 15.3. – Piese pentru electrofiltre – 23.020.41 Activ 15.4. – Piese pentru arzători păcură și gaz – 13.672,32 Activ 15.5. – Piese pentru sistem vaporizator – 92.326,60 Activ 15.6. – Elemente pentru suprafețe de schimb de căldură – 1.064.300,91 Activ 15.7. – Piese pentru susținere, înzidire, etanșare și termocuple – 13.212,07 Activ 15.8. – Piese pentru ventilatoare de aer/gaze – 36.090,68 Activ 15.9. – Piese pentru mori cu bile BMH și arzători praf cărbune – 64.320,93 Activ 15.10. – Piese pentru armătură fină/armături cazan – 18.783,04 Activ 15.11. – Piese pentru cazane de apă fierbinte – 41.534,50 Activ 16 - Reductoare și piese de schimb pentru reductoare, conform descrierii din Anexa 16. Activ 16.1. – Arbori pentru reductoare – 30.895,30 Activ 16.2. – Axuri pentru reductoare – 14.967,73 Activ 16.3 – Pinioane pentru reductoare – 30.365,36 Activ 16.4 – Roți dințate pentru reductoare – 112.232,35 Activ 16.5 – Reductoare – 329.099,62 Activ 16.6 – Lanțuri și roți pentru lanț – 23.188,16 Activ 16.7 – Motoreductoare, inele de siguranță pentru arbore și alezaj, curele trapezoidale – 15.216,10 Activ 16.8 – Accesorii pentru reductoare – 18.271,18 Activ 17 - Alte bunuri mobile, conform descrierii din Anexa 17 – 20.706,11 Activ 18 - Motoare și transformatoare electrice, conform descrierii din Anexa 18. Activ 18.1. – Motoare asincrone trifazate cu rotorul bobinat și în scurtcircuit – 45.705,84 Activ 18.2. – Generatoare de curent – 22.654,80 Activ 18.3. – Ventilatoare – 21.085,12 Activ 18.4. – Transformatoare electrice – 64.246,00 Activ 19 - Materiale uzate, recuperabile conform descrierii din Anexa 19. Activ 19.1. – Rezervoare metalice – 73.368,48 Activ 19.2. – Alte materiale – 22.682,33 Activ 20 - Stocuri rulmenți, bucșe pentru rulmenți, semeringuri și etanșări mecanice, conform descrierii din Anexa 20. Activ 20.1. – Rulmenți radiali cu bile pe un rând – 23.189,67 Activ 20.2. – Rulmenți radiali, axiali, radiali axilari și auto – 21.966,60 Activ 20.3. – Rulmenți radiali cu role cilindrice – 27.553,40 Activ 20.4. – Rulmenți radiali axiali cu role conice – 20.642,72 Activ 20.5. – Rulmenți radiali oscilanți cu role butoi – 175.456,51 Activ 20.6. – Bucșe pentru rulmenți – 16.372,35 Activ 21 - Pompe și piese de schimb pentru pompe, conform descrierii din Anexa 21. Activ 21.1. – Piese de schimb pompe Olt 80 – 38.329,10 Activ 21.2. – Piese de schimb pompe Olt 100 – 14.316,08 Activ 21.3. – Piese de schimb pompe Sadu 65 și Sadu 80 – 13.894,45 Activ 21.4. – Piese de schimb pompe Sadu 100 – 23.166,14 Activ 21.5. – Piese de schimb pompe cu roți dințate, pistoane, șurub, inele de siguranță, cuplaje elastice, garnituri ”O”-ring, tablă By-Lagăre – 13.882,15 Activ 21.6. – Piese de schimb pompe apă fierbinte – 53.039,92 Activ 21.7. – Piese de schimb pompe NC – 22.536,96 Activ 21.8. – Piese de schimb pompe verticale și submersibile – 12.027,76 Activ 21.9. – Piese de schimb pompe NDS, NP – 13.836,34 Activ 21.10. – Piese de schimb pompe SIRET 900, EPA 500 – 15.286,40 Activ 21.11. – Piese de schimb pompe LOTRU, PCN/S, HT, LCC, BRATEȘ – 12.326,60 Activ 21.12. – Piese de schimb pompe RDN, CERNA, CRIȘ – 10.742,92 Activ 21.13. – Diverse piese de schimb pentru pompe – 42.179,46 Activ 22- Obiecte de inventar, conform descrierii din Anexa 22. Activ 22.1. – Mobiler metalic – 36.465,10 Activ 22.2. – Mobilier de birou – 19.537,70 Activ 22.3. – Scule electrice de mână și materiale pentru sudare-tăiere oxiacetilenică, indicatoare lucrări carosabil, stingătoare/mijloace de intervenție PSI – 16.872,10 Activ 22.4. – Alte obiecte de inventar – 45.711,86 Activ 23 - Scule, dispozitive și verificatoare, conform descrierii din Anexa 23. Activ 23.1. – Alezoare – 38.747,10 Activ 23.2. – Burghie pentru metal – 53.586,40 Activ 23.3. – Chei fixe și inelare – 14.075,60 Activ 23.4. – Chei hexagonale, șoc, tubulare – 10.986,50 Activ 23.5. – Calibre și lere pentru filete – 11.536,70 Activ 23.6. – Dornuri pentru preze, freze pentru metal – 64.690,50 Activ 23.7. – Filiere și tarozi – 13.242,50 Activ 23.8. – Micrometre, şublere, suporţi ceasuri comparatoare, mandrine, portmandrine, accesorii pentru frezare/strunjire, reducţii pentru freze şi burghie, vârfuri şi role striere – 14.598,50 Activ 23.9. – Scule diverse – 13.093,26 Activ 24 - Materiale pentru turbine DSL. 50-1, conform descrierii din Anexa 24. Activ 24.1. – Piese de schimb pentru corpul turbinei – 47.238,05 Activ 24.2. – Piese de schimb pentru armături turbină – 34.697,41 Activ 24.3. – Piese de schimb pentru auxiliare turbină – 89.327,89 Activ 25 - Piese de schimb auto conform descrierii din Anexa 25. – 14.084,31 lei Activ 26 - Bare, profile și materiale metalice conform descrierii din Anexa 26. – 24.279,52 Activ 27 – Electrozi, sârme și accesorii pentru echipamente de sudare conform descrierii din Anexa 27 – 10.448,88 Activ 28 - Sticlărie, echipamente și consumabile laborator chimic şi cabinete medicale conform descrierii din Anexa 28 – 13.148,55 Activ 29 – Stocuri semeringuri pentru etanșare conform descrierii din Anexa 29 – 11.505,57 Activ 30 – Etanșări mecanice conform descrierii din Anexa 30 – 20.818,94 Activ 31 – Elemente de asamblare conform descrierii din Anexa 31 – 72.687,20 Activ 32 – Stocuri – piese pentru gospodăria de combustibil solid conform descrierii din Anexa 32 – 63.351,82 Activ 33 – Țevi și fitinguri pentru instalații de apă și canal conform descrierii din Anexa33 – 47.129,27 Anexele menționate anterior pot fi vizualizate pe site-ul lichidatorilor judiciari www.insolventa.ro şi www.mgainsolvency.ro, precum şi pe site-ul SC Termica SA www.sesv.ro. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare, precum şi condiţiile de participare (inclusiv condiţia prezentării dovezii de depunere a garanţiei de participare în valoare de 10% din valoarea de pornire a licitaţiei) sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorilor judiciari MGA Insolvency S.P.R.L. din mun. Suceava, str. Castanilor, nr. 2, bl. 2, sc. A, ap. 17, et. 5 sau Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L. din Iași, Aleea Nicolina, nr. 82 în fiecare zi de luni până vineri, orele 09.00–16.00, până pe data de 13.03.2019, ora 12.00, în baza unei cereri prealabile (24 de ore). Relaţii suplimentare se pot obţine de pe: site-ul SC Termica SA www.sesv.ro, pe site-ul Management Reorganizare Lichidare Iaşi SPRL - www.insolventa.ro, pe site-ul MGA Insolvency S.P.R.L. - www.mgainsolvency.ro şi la numerele de telefon: SC Termica SA Suceava – fax 0230/257066, tel. 0230/532638, 0735550565; Management Reorganizare Lichidare Iaşi SPRL - 0749244377, 0757545545, 0232/243864; MGA Insolvency S.P.R.L. – 0330/115167.
PUBLICAȚIE DE VÂNZARE Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitorului S.C. TEOCLINIK S.R.L. Vaslui, cu sediul social în Mun. Vaslui, str. Victoriei, nr. 100, bl. 100, sc. A, etaj 2, ap. 1, jud. Vaslui, Nr. de înreg. ORC: J37/422/2007, CUI RO 21973910, potrivit Sentinţei civile nr. 373/F/2015 din data de 25.11.2015, pronunţată de Tribunalul Vaslui, Secția civilă, în dosarul nr. 4262/89/2013, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică la data de 08.04.2019, ora 12.00, a activelor S.C. TEOCLINIK S.R.L. Vaslui, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași: Nr. activ – Denumire şi descriere activ – Valoare de evaluare (preţ fără T.V.A.*) – Valoare de pornire a licitaţiei (preţ fără T.V.A.*) Activ 1 – ANALIZOR AUTOMAT PENTRU COAGULARE SYSMEX CA-560, SN A4276, anul fabricării 01/2010, nr. inv. 114 COMPUTER TOMOGRAF SOMATOM EMOTION 6 SLICE (DE), marca Siemens, fabricat în Germania, anul fabricării 2010, model nr. 10046766, SN 80109 RMN MAGNETOM ESSENZA, marca Siemens – fabricat în Germania, anul fabricării 2010, model nr. 10352127, SN 49097 – 2.424.500,00 lei – 2.060.825,00 lei Activ 2 – ANALIZOR AUTOMAT DE HEMATOLOGIE, marca Siemens, model Advia 2120i, S/N IR10031042, nr. inv. 117 – 134.910,00 lei – 114.673,50 lei Activ 3 – ANALIZOR AUTOMAT DE IMUNOLOGIE, Immulite 1000, SN I2221/2010, frecventa 50 Hz, anul fabricarii 2010, nr. inv. 112 – 63.600,00 lei – 54.060,00 lei Activ 4 – APARATURĂ MEDICALĂ PENTRU LABORATOR Analizor ioni Medica Easy Lyte Plus Na/K/CI, SN 31075BNKC, nr. inv. 6 Aparat electrochirurgie, model Surtron 120, fabricat în Italia, clasa I CF, SN 00467/4008, anul fabricării 2008 – Centrifugă, model MPW-223e, SN 10223e141607, anul fabricării 2007 viteza max. 1/min 4000 rpm – Concentrator oxigen EverFlo / OPI, SN 0016499, max. O2: 96% Fotometru portabil BioMérieux, model Densimat, SN IDN012623, fabricat în Italia – Sistem ECG Computerizat CARDIAX, SN 0607031420, fabricat în Ungaria Videocolposcop Fiber Optic, model Dr Camscope (XGA), SN DCSM – 11C – 145, anul fabricării 03/2011, fabricat în Korea MOBILIER ŞI APARATURĂ BIROTICĂ Notebook Toshiba 17.3, model SATELLITE C75-A-10W, SN 9D024769C, procesor Intel I3 Acvariu cu filtre TETRATEC şi FLUVIAL FX5 Aer condiţionat - 3 buc Calculator Dualcore Casă marcat Copiator Color Minolta, Bizhub C220, SN A0ED023036217 Mobilier farmacie (demontat) Sistem Dualcore + monitor 19 Sistem Intel Sistem supraveghere (aferent spaţiului închiriat) Tâmplărie PVC (montată) – 52.470,00 lei – 44.599,50 lei Activ 5 – MIJLOACE DE TRANSPORT FIAT 500 ABARTH - AUTOTURISM, CAROSERIE -AB BERLINĂ CU HAYON, MARCA FIAT, TIP - 312/AXD1A/500 ABARTH, NR. IDENTIFICARE ZFA31200000252581, NORMĂ POLUARE EURO 4, AN FABRICAŢIE 2008, MASA PROPRIE 1110 KG, NUMĂR LOCURI 4, CILINDREE 1368 CMC, PUTERE 99 KW (134,5 CP), SURSA ENERGIE BENZINĂ, TRACŢIUNE FAŢĂ, CULOARE NEGRU, CO2- 155 G/KM, CAPACITATE REZERVOR 35 L, DATA PRIMEI ÎNMATRICULĂRI ÎN ROMÂNIA 2009, NR. ÎNMATRICULARE VS-67-TLK, KM LA BORD - 142.202. Stare tehnică - turbină defectă, mâner portieră rupt, parbriz spart – 31.470,00 lei – 26.749,50 lei Pentru bunurile mobile se percepe T.V.A. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 05.04.2019, ora 12.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iaşi, Aleea Nicolina, nr. 82, C.P. 700221, jud. Iaşi. Poate participa la licitaţie orice persoană fizică sau juridică care depune până la data de 05.04.2019, ora 12.00, la sediul lichidatorului judiciar mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, documentele prevăzute în caietul de sarcini, care se poate procura de la sediul lichidatorului judiciar, în fiecare zi de luni până vineri, orele 08.00–16.00. Relaţii suplimentare se pot obţine de pe site-ul www.insolventa.ro si la numerele de telefon: 0758049904, 0757545545, 0232/243864 sau e-mail vanzari@insolventa.ro. Lichidator judiciar, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L

 

GALERIE FOTO: Accident rutier cu victimă-motociclist, pe bulevardul Anastasie Panu!
25/03/2019 13:02

În urmă cu cateva minute, pe bulevardul Anastasie Panu a avut loc un accident rutier. Astfel, potrivit martorilor, un autoturism a intrat intr-o motocicletă. În urma impactului, la fata loculu ...

„O zi bună de muncă este când ne întoarcem cu tot echipajul la bază fără incidente!”
25/03/2019 12:30

  Are un deceniu de cand activează in cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Iasi, iar, azi, C.M., a fost premiat cu titlul de „Politistul Anului 2018”, in cadrul unei ceremonii care a av ...

Traficant de droguri, dus la pușcărie
25/03/2019 12:00

  Agentii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean - Serviciul de Investigaţii Criminale au prins recent un tanăr de 32 de ani, din municipiul Iaşi, pe numele căruia Tribunalul Judetean a emis ...

Bani mulţi pentru Valea Muntelui
25/03/2019 11:13

  Autoritatea judeţeană nemţeană vrea să implementeze un proiect cu finanţare europeană de aproape 12,5 milioane de lei pentru „Asigurarea unui management integrat, conservativ şi durabil a ...

„Țeparii” nu renunță la metoda „Accidentul”!
25/03/2019 11:00

  Poliţiştii au fost sesizaţi recent de către un bărbat de 65 de ani, din municipiul Iaşi, despre faptul că mama sa, de 85 de ani, a fost apelată pe telefonul fix de o persoană necunoscută, care ...

  Performanţă cu mâna întinsă
25/03/2019 10:16

  Elevii Colegiului Naţional de Informatică Piatra Neamţ fac ce ştiu mai bine, performanţă! Dacă in anii trecuţi s-au luat la intrecere cu echipaje din Europa şi de pe alte continente, iar roboţ ...

Prinși băuți la volan, pe străzile din oraș
25/03/2019 10:00

  Politistii din cadrul Biroului Rutier au prins la finele săptămanii trecute, in municipiul Iasi, un bărbat de 63 de ani in timp ce conducea un autoturism fiind sub influenta alcoolului. În ur ...

Dezastru parţial de la simulări
25/03/2019 09:12

  În cadrul simulărilor organizate pentru familiarizarea elevilor cu rigorile evaluării naţionale, la proba de limba şi literatura romană 1.671 dintre cei 3.981 de elevi de clasa a VII-a şi 1. ...

Reținere spectaculoasă pe Aeroportul Iași
25/03/2019 09:00

  Un individ căutat de autoritătile germane a fost incătusat la finele săptămanii trecute pe Aeroportul International Iasi. Reprezentantii Inspectoratului de Politie Judetean Iasi au precizat ieri ...

 CELE MAI BUNE LOCURI DE MUNCĂ PENTRU ȘOFERII DE CAMION, ÎN OLANDA
25/03/2019 08:22

1ToDrive este o organizatie ambitioasă si profesională din Olanda, din domeniul recrutării temporare. Ne axăm in principal pe soferi si alti profesionisti din domeniul logisticii din Europa de Est, precum R ...