1zapada
1zapada1
1zapada-aeroport

Dimensiune font:

Iaşul, sub imperiul zăpezii!

| 12-01-2019 00:00


* echipele municipalităţii au făcut eforturi mari pentru deszăpezirea oraşului * s-a intervenit cu toate resursele de care dispune Comandamentul de iarnă, însă s-a făcut apel şi la asociaţiile de prorpietari pentru degajarea căilor de acces * mai mult, Primăria Iaşi pune la dispoziţie ieşenilor, prin intermediul centrelor de cartier, 10.000 de lopeţi * DRDP a reuşit să menţină funcţionale toate drumurile naţionale din Moldova * ISUJ Iaşi a intervenit cu ajutorul unor vehicule speciale pentru a veni în sprijinul unor persoane cu probleme medicale

Date fiind precipitaţiile sub formă de ninsoare abundente şi temperaturile negative din ultimele zile şi codul galben încă în vigoare de ninsoare şi viscol, ieri, primarul Mihai Chirica a dispus tuturor direcţiilor şi societăţilor comerciale subordonate să mobilizeze toate utilajele şi echipele necesare pentru a combate efectele negative ale iernii.  Începând cu ora 8.00, angajaţii  Citadin SA au lucrat pe toate traseele, atât pe axele principale, cât şi în cartiere, cu 11 autobasculante, nouă sărăriţe, 12 buldoexcavatoare, două încărcătoare frontale, şapte tractoare cu cupă şi 25 de angajaţi, care au utilizat 575 de tone de clorură de sodiu tratată cu inhibitor de coroziune şi şase tone de clorură de calciu. Joi, în tura de noapte, între orele 20.00 şi 8.00, echipele Citadin SA au intervenit cu cinci autobasculante, nouă sărăriţe, şase tractoare cu cupă, 11 buldoexcavatoare, două încărcătoare frontale şi 29 de angajaţi, care au folosit 420 de tone de clorură de sodiu tratată cu inhibitor de coroziune şi patru tone de clorură de calciu. Astăzi, 10 ianuarie, Citadin SA intervine în toate cartierele cu 38 de utilaje, din care 16 cu lame. În prezent, în stocurile Citadin SA mai sunt 1.561 tone de clorură de sodiu, 25 tone de clorură de calciu, 32 de tone de material antiderapant preparat.

Salubris SA a lucrat şi continuă să lucreze pe trotuare, alei pietonale şi refugii cu cinci multicare cu lamă şi sărăriţă, 10 multicare cu lamă / freză, două autobasculante, două încărcătoare frontale, precum şi cu 100 de muncitori.

La rândul lor, cei de Servicii Publice SA au intervenit şi continuă să intervină în zonele de pantă şi versanţi (în special în Ţicău şi Galata), poduri şi pasaje, cu patru autobasculante şi patru tractoare de lamă şi a utilizat 48 de tone de clorură de sodiu. De asemenea, societatea lucrează cu trei utilaje în cimitire şi intervine şi în parcuri şi spaţii verzi.

Mijloace de transport suplimentare

Date fiind ninsorile abundente şi traficul dificil, Compania de Transport Public SA face eforturi pentru a menţine viabile macazurile şi reţeaua de fir contact, precum şi pentru a curăţa peroanele şi refugiile. În cursul nopţii trecute, compania a intervenit cu două autoturnuri şi trei vagoane pentru curăţarea refugiilor, o volă, două autoutilitare, un utilaj Unimog şi două autovehicule cu lamă, precum şi 23 de muncitori, care au utiizat 4,5 tone de clorură de sodiu tratată cu inhibitori şi 4,5 tone de clorură de calciu. Echipele CTP Iaşi depun toate eforturile pentru a asigura circulaţia mijloacelor de transport, având în vedere condiţiile de trafic îngreunate.  La ora 7.00, traseele erau deservite de 141 de mijloace de transport, mai exact 91 de autobuze, 49 de tramvaie şi 1 microbuz. La ora 9.00, au fost introduse suplimentar încă două autobuze pentru a micşora timpii de aşteptare în staţii. Vremea nefavorabilă a dus şi la blocaje în care au fost implicate mijloace de transport. Pentru informaţii şi sesizări, călătorii au la dispoziţie numărul de telverde 0800.110.427, gratuit în reţelele de telefonie mobilă şi Telekom, pagina de internet a companiei http://sctpiasi.ro şi pagina de Facebook https://www.facebook.com/ctpiasi.    

Asocaţiile de proprietari, notificate pentru deszăpezire

Pe lângă activitatea pe linie rutieră şi asigurarea siguranţei publice, Poliţia Locală patrulează în permanenţă şi transmite societăţilor subordonate situaţiile care necesită intervenţii. De asemenea, poliţiştii locali înştiinţează asociaţiile de proprietari, persoanele fizice şi agenţii economici să cureţe trotuarele, în conformitate cu Hotărârea Consiliului Local 172/2002, iar ulterior vor aplica amenzi în cazurile în care prevederile legale nu vor fi respectate. Şi Primăria Municipiului Iaşi face apel la ieşeni să cureţe trotuarele din zonele administrate de firme sau de asociaţiile de proprietari, cu atât mai mult cu cât, începând de astăzi, la centrele de cartier sunt disponibile lopeţi care pot fi luate gratuit pentru deszăpezire.

În altă ordine de idei, Serviciul Asociaţii Proprietari al Primăriei a contactat 60 de asociaţii independente care gestionează circa 800 de blocuri, cât şi cele 15 firme de administrare care gestionează circa 1.400 de blocuri. Din cele 2.254 de blocuri din Municipiul Iaşi, 2.200 au fost înştiinţate încă de dimineaţă să intervină pentru deszăpezirea scărilor şi căilor de acces.

Problemele legate de starea drumurilor din municipiu pot fi sesizate la numărul de telefon 0232.236.000. Pentru eventualele probleme apărute pe trotuare sau zone pietonale este disponibil numărul de le telefon al Salubris SA 0232.270.223. De asemenea, Dispeceratul Poliţiei Locale poate fi contactat la numărul de telefon 0232.232.099, la sediul din str. Bucium nr. 30 sau prin e-mail la adresa: politialocalais@yahoo.com. 

Municipalitatea pune la dispoziţia ieşenilor lopeţi pentru deszăpezire

Pentru a veni în ajutorul asociaţiilor de proprietari, persoanelor fizice, agenţilor economici şi altor instituţii publice, Primăria Municipiului Iaşi pune la dispoziţia acestora, în mod gratuit, lopeţi cu care să deszăpezească trotuarele şi căile de acces în zonele pe care le administrează. În acest scop, conducerea Primăriei a dispus ca SC Servicii Publice SA să achiziţioneze 10.000 de lopeţi care să fie împărţite cetăţenilor. Achiziţia este făcută în două loturi, primele 7.000 de lopeţi fiind deja în depozitele SC Servicii Publice SA.

Distribuirea acestora, inclusiv către asociaţiile de proprietari, a început astăzi, la ora 11.00, la cele cinci centre de cartier ale Primăriei, unde au fost trimise, pentru început, câte 500 de lopeţi:

- Tătăraşi, strada Vasile Lupu, nr. 82, telefon 0232.277.310;

- Nicolina, strada Petre Ţuţea, nr. 2, telefon 0232.227.517;

- Păcurari, şoseaua Păcurari, nr. 34, telefon 0232.276.787;

- Alexandru cel Bun, strada Tabacului, nr. 1, telefon 0232.253.160;

- Frumoasa, bulevardul Poitiers, nr. 22-26, telefon 0232.223.031.

Lopeţile sunt împărţite pe baza unui proces verbal de predare-primire prin care beneficiarii se obligă să le utilizeze doar pe raza Municipiului Iaşi, iar după încheierea programului de deszăpezire să le returneze centrului de cartier. În cazul în care unealta va suferi, în urma folosirii, anumite deteriorări, aceasta va fi returnată în această stare. 

Reamintim că, în conformitate cu prevederile Hotărârii Consiliului Local 172 / 2002, cap. 1, pct. 2, proprietarii, administratorii şi chiriaşii imobilelor sunt obligaţi să întreţină curăţenia pe trotuarele şi spaţiile verzi aferente imobilelor şi locurile de parcare pe care le deţine sau le folosesc, să cureţe zăpada şi gheaţa, imediat după depunere sau până la ora 10.00 dimineaţa, de pe trotuarele şi rigolele din faţa imobilelor pe care le deţin sau administrează. Zăpada sau gheaţa rezultată se depozitează la o distanţă de 0,30 metri de bordura carosabilului. În cazul formării poleiului, trotuarele vor fi presărate cu nisip sau rumeguş. De asemenea, acolo unde la parterul imobilelor funcţionează agenţi economici, obligaţiile prevăzute mai sus revin acestora pe toată durata funcţionării acestora. În restul timpului această obligaţie revine asociaţiilor de locatari-proprietari şi, respectiv, locatarilor. Este interzisă aruncarea zăpezii şi a gheţii din curţi, alei, trotuare sau alte spaţii pe străzi. Aceste fapte constituie contravenţii şi se sancţionează cu amendă cuprinsă între 190 şi 370 de lei.

DRDP a reuşit să menţină funcţionale toate drumurile naţionale

Ieri după-amiază nu mai existau drumuri naţionale închise în regiunea Moldovei. DRDP Iaşi a anunţat că au rămas doar câteva drumuri naţionale cu circulaţie îngreunată din cauza condiţiilor meteo nefavorabile - DN 24B (Huşi - Albiţa), Km: 34+000-49+000, restricţie 7,5 tone DN 24 (Soleşti - limita jud. Iaşi), Km: 127+000-152+000, restricţie 3,5 tone.

Din cauza condiţiilor meteo severe, de pe Aeroportul Iaşi nicio cursă nu a putut decola sau ateriza până la ora 14.Cursa Blue Air, de la ora 8.30, cu plecare spre Londra (Luton) a decolat din Iaşi la ora 14.15.
Zborurile care până în acel moment nu au fost anunţate ca fiind anulate au fost efectuate, însă cu întârziere, în funcţie de timpul necesar degivrării aeronavelor. Se lucrează în continuare la deszăpezirea suprafeţelor de mişcare a aeronavelor şi la menţinerea în stare de funcţionare a acestora.
Toate zborurile de ieri dinspre şi către Italia au fost anulate din cauza grevei de pe aeroporturile din Peninsulă.

Pacienţi cu probleme, preluaţi cu şenilata

Din cauza zăpezii acumulate, reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Judeţean (ISUJ) Iaşi au fost nevoiţi să intervină cu ajutorul unor vehicule speciale pentru a veni în sprijinul unor persoane cu probleme medicale. ISUJ Iaşi a precizat ieri dimineaţă că au primit solicitări din judeţ la care au fost nevoiţi să meargă cu ajutorul unei şenilate. „Au plecat un ATVM şi o şenilată, cu echipaj medical de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean, să preia un copil cu dureri abdominale şi o gravidă aflată în travaliu, din localităţile Şcheia şi Mironeasa”, a declarat ieri Silvia Spiridon, purtătorul de cuvânt al ISUJ Iaşi.

Conform acesteia, cei doi pacienţi au fost duşi la unităţi medicale din municipiul Iaşi. Mai exact, gravida a fost dusă la Maternitatea „Cuza Vodă”, în vreme ce copilul a ajuns la Spitalul de Pediatrie „Sfânta Maria”, din Iaşi.

Mai mult, şenilata şi ATVM-ul din cadrul Detaşamentului 2 de Pompieri şi echipaje ale Serviciului de Ambulanţă au mers şi la alţi pacienţi. „Iniţial, şenilata şi ATVM-ul din cadrul Detaşamentului 2 de Pompieri şi echipajul Serviciului de Ambulanţă de tip B2 au plecat către Mironeasa, de unde au preluat o gravidă în vârstă de 20 de ani. Pacienta a fost transportată către Iaşi, ea având contracţii la câte trei minute”, a declarat ieri dimineaţă prof.univ.dr. Diana Cimpoeşu, coordonatoarea UPU-SMURD Iaşi. Aceasta a adăugat că şenilata a rămas în zonă, mai exact a mers la Satu Nou, din comuna Şcheia, după un copil în vârstă de cinci ani, cu dureri abdominale şi vărsături de trei zile. Acesta a fost preluat deja şi predat unui alt echipaj de ambulanţă plecat ulterior din Iaşi. „În plus, un alt ATVM, cu echipajul TIM şi şenilata au plecat la localitatea Mălăeşti, comuna Gropniţa, de unde au preluat o femeie de 80 de ani, care ar fi suferit un atac cerebral. Pacienta a fost preluată şi dusă la Spitalul de Neurochirurgie Prof.univ.dr. Nicolae Oblu, din Iaşi. De asemenea, şenilata şi un alt echipaj de ambulanţă au mers la Bulbucani, comuna Gropniţa, pentru a prelua o gravidă în vârstă de 30 de ani, în luna a noua, pentru a o aduce la o maternitate din Iaşi”, a adăugat coordonatoarea UPU-SMURD Iaşi. Tudor DAMASCHIN, Ciprian NEDELCU, Daniel BACIU

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

 

 

 

ULTIMA ORA

 

 

 

 

 

 

PUBLICAŢIE DE VÂNZARE S.C. VARA MR S.R.L. Iaşi, cu sediul social în mun. Iaşi, str.7 Oameni, nr.23, jud. Iaşi, C.U.I. RO4615947, O.R.C.J22/1478/1993, prin lichidator judiciar Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., cu sediul în mun. Iaşi, Aleea Nicolina, nr.82, jud. Iaşi, conform Sentinței civile nr. 698/18.04.2012, pronunţată de Tribunalul Iaşi – Secţia Comercială şi de Contencios Administrativ, în dosarul nr. 4938/99/2010, anunţă scoaterea la vânzare în data de 17.12.2018, ora 11.00, prin licitaţie publică cu strigare a următoarelor active: Nr. activ – Denumire și descriere active – Valoare de piață evaluare (lei, fără T.V.A.*) – Preț de pornire a licitației (lei, fără T.V.A. ) Activ 1 – Clădire hală producție țevi (Corp C1) cu sc. 866,61 mp și st. utilă de 773,76mp împreună cu teren intravilan curți construcții cu st. 1971mp înscrise în CF61393/Rediu, nr.cad.1690, nr. parcelă 1(42/13), amplasată în intravilan sat Horleşti, com. Rediu, jud. Iaşi – echipament tehnologic producere ţevi ce include linia de producţie (include linie de calibrare, sudare şi linie de formare) – Bunuri mobile: Unitate centrala Forte Quattro, Generator LX 3000, Instalație de redresare – 1.196.900,00 lei – 718.140,00 lei Activ 2 – Clădire hală (Corp C1) cu sc. 862,37 mp și st. utilă de 773,76mp împreună cu teren intravilan curți construcții cu st. 1952mp înscrise în (CF61394/Rediu, nr.cad.1691, nr.parcelă 1(42/14), amplasată în intravilan sat Horleşti, com. Rediu, jud. Iaşi; - Clădire hală (Corp C1) cu sc. 883,57 mp și st. utilă de 798mp împreună cu teren intravilan curți construcții cu st. 1970 mp înscrise în (CF61396/Rediu, nr.cad.1962, nr.parcelă 1(42/15), amplasată în intravilan sat Horleşti, com. Rediu, jud. Iasi. – 425.200,00 lei – 223.500,00 lei Poate participa la licitaţie orice persoană fizică sau juridică care depune până la data de 14.12.2018, ora 11.00, la sediul Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L. din Iaşi, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iaşi, documentele necesare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L. din mun. Iaşi, Aleea Nicolina, nr.82, jud.Iaşi, în fiecare zi de luni până vineri, orele 9.00–16.00, până pe data de 14.12.2018, ora 11.00 (după o programare prealabilă, de 24 de ore) sau pe site-ul www.insolventa.ro secțiunea Portofoliu. Relaţii suplimentare se pot obţine la telefoanele: Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L. 0232/243864, 0758049901, 0755132474.
ALFA & OMEGA INSOLV IPURL, lichidator judiciar al debitorului SC BART LIV COM S.R.L. – societate în faliment, dosar nr. 3157/103/2013 aflat pe rolul Tribunalului Neamț – Secția II Civilă, în temeiul dispozițiilor Legii 85/2006, vinde prin licitație publică competitivă cu strigare următoarele bunuri: 1. Bunuri mobile conform Raportului de evaluare al bunurilor mobile – stoc de marfă compus din echipamente electrice, echipamente sanitare, instalații electrice, feronerie etc., situate în mun. Roman, jud. Neamț, astfel: a. Preț de pornire 75% din valoarea de piață (netă) stabilită prin raportul de evaluare: 52.019 Lei (exclusiv TVA) - licitațiile vor avea loc în data de 04, 11, 18 și 25.01.2019, ora 12.00; b. Preț de pornire 65% din valoarea de piață (netă) stabilită prin raportul de evaluare: 45.083 Lei (exclusiv TVA) - licitațiile vor avea loc în data de 01, 08, 15 și 22.02.2019, ora 12.00; c. Preț de pornire 55% din valoarea de piață (netă) stabilită prin raportul de evaluare: 38.147 Lei (exclusiv TVA) - licitațiile vor avea loc în data de 01, 08, 15 și 22.03.2019, ora 12.00. Licitațiile vor avea loc la data și ora stabilită, la biroul lichidatorului judiciar din Mun. Iași, str. Sf. Lazăr, nr. 4, bl. Peneş Curcanul, TR. 5, Etaj 1, Cabinet nr. 13, Jud. Iași, Complex de Birouri NH BUSINESS, putând participa orice persoană fizică sau juridică care va depune o ofertă care va conţine: - cerere de participare la licitaţie; - dovada achitării taxei de participare de 100 lei; - dovada achitării cauţiunii de 10% din preţul de pornire al licitaţiei, sumă care se va achita în contul colector nr.RO26PIRB2900710925003000 deschis pe numele debitorului la First Bank; - actele de identificare a persoanei juridice/fizice, împuternicire pentru persoana care reprezintă societatea cu menţiunea că are mandat de a licita indiferent de sumă, ştampila. Taxa de participare se va achita în contul: RO33PIRB2400738563001000, deschis pe numele lichidatorului judiciar la First Bank. Ofertele se vor depune la biroul lichidatorului judiciar din Mun. Iași, str. Sf. Lazăr, nr. 4, bl. Penes Curcanul, TR. 5, Etaj 1, Cabinet nr. 13, Jud. Iași, cel târziu cu 1 zi lucrătoare înainte de ziua licitaţiei, până la ora 16.00. Ofertanţii care se înscriu la licitaţie, dar nu participă, pierd toate sumele avansate în vederea participării la licitaţie. Neplata preţului în termenul stabilit de 30 zile calendaristice de la data licitaţiei, duce la pierderea sumelor avansate pentru achiziţionarea bunurilor, care vor fi scoase din nou la vânzare în sarcina cumpărătorului. Oricine pretinde vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, sub sancţiunea decăderii, se va adresa lichidatorului judiciar şi va face dovada până în preziua licitaţei, ora 16.00. Lista completă a bunurilor mobile precum și alte informaţii suplimentare pot fi oferite la biroul lichidatorului judiciar din Mun. Iași, str. Sf. Lazăr, nr. 4, bl. Penes Curcanul, TR. 5, Etaj 1, Cabinet nr. 13, Jud. Iași, sau tel: 0744520508,0744994490, fax: 0332/814773, e-mail: alfa.omega.insolv@gmail.com
ANUNŢ DE VÂNZARE Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L. – Filiala Suceava, în calitate de lichidator judiciar al debitorului Samyx Forest S.R.L., anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, la data de 20.12.2018, ora 12.00, a următorului activ: Nr. activ – Denumire și descriere active – Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*) – Valoare de pornire licitație (lei, fără T.V.A.*) Activ 1 – Proprietate imobiliară situată în sat Calafindești, com. Calafindești, jud. Suceava, inscrisă în Cartea Funciară nr.30010/Calafindesti, cu nr. cad. 30010, ce include: teren intravilan cu categoria de folosință Curți Construcții cu suprafața de 982 mp pe care sunt amplasate corp C1 – Clădire Brutărie cu suprafața construită de 216 mp, regim înălțime P și corp C2 – Clădire Magazie cu suprafața construită de 46 mp, regim înălțime P. Proprietatea dispune de utilități și are deschidere frontală la drumul comunal DC39, asfaltat. Terenul este dobândit în baza CVC nr. 3138/2008. Clădirile Corp C1 și C2 au fost dobândite în baza Sentinței civile nr. 2818/16 iunie 2008. – 85.910,00 lei – 85.910,00 lei Pentru participarea la licitaţie, potenţialii cumpărători trebuie să depună la sediul procesual ales al lichidatorului judiciar din mun. Iaşi, Aleea Nicolina, nr. 82, C.P. 700221, jud. Iaşi, până la data de 19.12.2018, ora 12.00, documentele aferente. Bunurile se vând libere de sarcini. Tel: 0755132475; 0757545545; 0232/243864, fax: 0232/212231, e-mail: vanzari@insolventa.ro.
Peste zece şoferi, transformaţi în pietoni
23/01/2019 08:00

Politistii ieşeni au intervenit zilele trecute la peste 110 incidente, cele mai multe fiind sesizate prin numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112. Aceştia au dat 231 de amenzi, in valoare totală de 80. ...

Spaima ieşenilor care vor urca drogaţi la volan!
23/01/2019 07:30

De aproximativ trei ani, cateva Inspectorate de Poliţie din Romania au fost dotate cu aparate pentru depistarea şoferilor care urcă drogaţi la volan. De exemplu, Directia Generală de Politie a Municipiul ...

Peste 16 milioane de lei s-au întors la bugetul judeţului Bacău
23/01/2019 07:28

      Sumelor recuperate de la Comisia Europeană in cadrul proiectelor retrospective a fost tema conferinţei susţinută de vicepreşedintele Consiliului Judeţean Bacău, Silviu Ionel Prav ...

Monumentul de la Podul Înalt are aceeaşi valoare ca Muzeul Judeţean Vaslui
23/01/2019 07:27

  Consiliul Judeţean a efectuat reevaluarea activelor fixe ale Muzeul Judeţean. A rezultat că monumentul Podul Înalt are cam aceeaşi valoare cu a imobilului in care funcţionează muzeul (două ...

Vasluienii, chemaţi la „referendum”
23/01/2019 06:45

      Federaţia Zonelor Metropolitane şi Aglomerărilor Urbane din Romania (FZMAUR) a incheiat un Banca Mondială un parteneriat, de identificare, in scopul prioritizării, de către autorit ...

Peste 6.000 de străini trăiesc în Iaşi
23/01/2019 06:00

Anul trecut, politistii din cadrul Inspectoratului General pentru Imigrări - Serviciului pentru Imigrări Iasi au asigurat managementul sederii si rezidentei in judet pentru 6.141 de persoane, dintre care 4.38 ...

„Povestea Unirii”, pe urmele exilului lui Cuza
23/01/2019 05:49

    Din dorinţa de a celebra intr-o formă cat mai inedită unul dintre cele mai importante momente istorice, Ateneul din Iaşi invită publicul, pe 24 ianuarie, de la ora 19, in Sala Mare de Spect ...

Ieşenii, preveniţi împotriva infractorilor
23/01/2019 05:30

Politistii din cadrul Biroului de Analiză si Prevenire a Criminalitătii Iasi au desfăsurat zilele trecute o activitate informativă in zonele Oancea, Ciurchi şi Grădinari, din cartierul Tătăraşi. Poli ...

„Take, Ianke şi Cadîr”, premiera lunii ianuarie la Ateneu
23/01/2019 05:22

  Una dintre cele mai cunoscute piese de teatru romaneşti va deschide seria premierelor pe care Ateneul din Iaşi le va oferi publicului in acest an. Este vorba despre „Tache, Ianke şi Cadar&rdquo ...

Tentaţiile lecturii, la Casa Cărţii
23/01/2019 05:11

    Sosită la Iaşi ca invitat in cadrul proiectului „AICI – Autori Iubiţi şi Cărţile lor la Iaşi”, lansat de către Editura Sedcom Libris, scriitoarea Corina Ozon a fost pri ...