Ieşean condamnat la... cursuri de „controlat furia”

1furie1

Dimensiune font:

| 26-01-2020 20:16

Bogdan şi Cristina s-au căsătorit acum 17 ani. O vreme, aproape un deceniu, toate bune şi frumoase. Ea, tânără bugetară, cu o slujbă curată, generatoare de relaţii, el – meseriaş la privat. Au reuşit să pună bani deoparte şi să-şi cumpere un apartament cu trei camere în cartierul Mircea cel Bătrân. Între timp, familia s-a mărit. Mai întâi, a venit pe lume Gabriel (în 2005), apoi Tudorel (în 2010). Căsnicia lor părea că urmează cursul clasic al familiei tradiţionale. În mai 2012, Cristina, din nou însărcinată. Apoi, ceva s-a rupt, nimic n-a mai mers, dar nici divorţ n-au dat încă... Se tot războiesc prin sălile de judecată.

Primul conflict serios a apărut în vreme ce Cristina era însărcinată în luna a patra cu cel de-al treilea copil. După o zi de muncă grea, Bogdan a zăbovit ceva mai mult ca de obicei pe la cele terase din cartier, a auzit nişte discuţii de pe la mesele alăturate şi i s-a pus pata. Tocmai aflase că nevastă-sa nu e chiar uşă de biserică, ci, dimpotrivă. Flirtează la greu, minte şi înşeală cu seninătate. Pe toată lumea, fără discriminări. Amanţii şi soţul, la grămadă.

Bogdan a ajuns acasă cu capsa pusă. Surescitat şi de cele câteva beri în plus. N-a stat la tocmeală, n-a ascultat explicaţiile şi nici n-a luat în consideraţie alibiurile soţiei. I-a înfipt, golăneşte, un pumn în nas. Aşa, ca avertisment. Cristina n-a avut altă variantă decât să îndure. Fără nicin fel de proteste, vocalize şi reproşuri. A aşteptat să nască, sperând că agresiunea din vara lui 2012 a fost ceva singular.

Dar bârfele pe seama ei au continuat. Bruneţică, focoasă şi cochetă, atrăgea privirea multora. Ceea ce nu i-a picat deloc bine soţului. Acesta a strâns în el frustrări şi gelozii la greu, aşteptând înţărcarea mezinului Costeluş, cel de-al treilea copil al familiei, venit pe lume în 2013. După care, a izbucnit. De data asta, şi mai dur. Era tot într-o zi de vară, pe la sfârşitul lui iulie 2014. Bogdan zăbovise iarăşi la o chermeză la terasă, cu prietenii, Şi iarăşi vorbe, bârfe, zvonuri. N-a mai răbdat. Ajuns acasă, şi-a luat la pocit consoarta şi, printre pumni în plină figură şi şuturi pe la coaste, din „ţigancă, mincionoasă, hoaţă şi pocnitoare” n-o mai scotea. Seara respectivă s-a încheiat cu alungarea Cristinei din apartament.

Bătută, disperată şi fără soluţie de moment, femeia şi-a luat copiii şi s-a refugiat la Centrul Rezidenţial pentru Mame şi Copii Aflaţi în Dificultate. A stat acolo mai bine de-o săptămână, după care s-a mutat la o soră de-a ei, la Tomeşti. N-a băgat divorţ, ci s-a mulţumit doar să ceară în instanţă emiterea unui ordin de protecţie faţă de soţ. Şi cum acesta n-a mai băgat-o în seamă în niciun fel, n-a mai deranjat-o, nici ea n-a mai insistat pe calea judecătorească. Procesul a fost suspendat şi, timp de cinci ani, a fost linişte şi pace. Fiecare cu viaţa lui. S-au ignorat reciproc.

Securea războiului, dezgropată după 5 ani, tot de la nişte vorbe

Cristina a stat o vreme la soră-sa, în Tomeşti, a strâns ceva bani (salariu din ce în ce mai frumuşel ca bugetară), apoi şi-a închiriat un apartament în oraş, s-a echilibrat şi a încercat să-şi refacă viaţa. Straniu, a omis să intenteze acţiunea de divorţ, care, foarte probabil, ar fi scutit-o de multe.

Nici Bogdan nu s-a încumetat să provoace o despărţire totală, oficială şi definitivă. Dimpotrivă, a mai tras cu urechea la „Radio Şanţ”, fiind foarte curios la ce face şi drege Cristina. Iar veştile primite în decursul timpului nu i-au fost deloc pe plac.

A răbufnit în prag de An Nou, la sfârşitul lui decembrie 2019, când a dat un recital de pomină la locul de muncă al Cristinei. A năvălit la ea în birou, nu i-a păsat în niciun fel de prezenţa colegilor şi nici a fiului cel mare şi a pornit scandalul. A făcut-o în toate felurile: „curvă”, „paraşută”, „hoaţă”, „ţărancă proastă”, „tâmpită”, „scroafă”, „ticăloasă”, „ţigancă împuţită” etc. Discurs înregistrat pe telefon de ambii soţi!

Câteva zile mai târziu, la audierea de pe 8 ianuarie, Bogdan a recunoscut cu seninătate folosirea epitetelor menţionate şi a spus că nu consideră că discursul său a fost unul deplasat, ci foarte normal, că a descris-o pe nevastă-sa exact aşa cum este ea...

I-a adus pe cap Poliţia şi Protecţia Copilului, pe motiv c-ar fi sinucigaşă

Conflictul nu s-a potolit deloc după această primă înfăţişare la Judecătorie din 2020. Lui Bogdan i-a mai tunat ceva prin cap. Într-o seară, pe nepusă masă, a sunat la 112, spunând că nevastă-sa e în depresie cronică şi că vrea să-şi pună capăt zilelor. Că primejduieşte şi viaţa copiilor. Aşa că, în doar câteva minute, la uşa Cristinei au apărut un echipaj de poliţie şi nişte reprezentanţi de la Protecţia Copilului. Alarmă falsă. Femeia stătea în fotoliu şi se uita la televizor, iar copiii erau deja la somn. Dar a trebuit să dea cu subsemnatul şi să permită o inspecţie nocturnă.

Însă n-a stat nici ea cu mâinile în sân. Şi-a pregătit, cu meticulozitate, revanşa. Aşa că, la termenul din 20 ianuarie, a depus la instanţă câteva probe extrem de compromiţătoare pentru soţ. Nişte înregistrări audio ce-l pun pe Bogdan într-o lumină foarte proastă, de tată iresponsabil, care pune în pericol integtritatea fizică, sănătatea şi chiar viaţa copiilor săi.

Două conversaţii sunt edificatoare. În prima, Tudorel, aflat în maşina tatălui, pe bancheta din spate, vede că Bogdan a trecut pe roşu şi-l întreabă dacă-i corect aşa ceva. Părintele îi spune că „dacă te grăbeşti, da. Pui avariile şi teci de intersecţie!”. Tot atunci, văzând că vitezometrul arată 140 la oră, micuţul îşi arată nedumerirea. Bogdan răspunde că, în anumite condiţii, e normal, chiar dacă eşti în localitate.

Meciurile” dintre soţi, departe de a se fi încheiat

După ce a deliberat îndelung, completul de judecată a decis cădin probele administrate în cauză, instanţa reţine că între soţi relaţiile sunt deosebit de tensionate, în principal din cauza problemelor financiare, dar şi în strânsă legătură cu presupuse relaţii extraconjugale de care victima-reclamantă este acuzată. Prezenta hotărâre nu îşi propune să stabilească, aprioric, culpa vreuneia dintre părţi în desfacerea căsătoriei, ci doar să stabilească dacă, raportat la evenimentele petrecute după data de 30.12.2019, există îndeplinite condiţiile pentru a putea fi emis un ordin de protecţie în favoarea reclamantei”.

Asta, deoarece precedentul proces intentat de Cristina în 2014, fusese suspendat în octombrie 2019 pe motiv de absenţe repetate de la termenele de judecată ale celor două părţi.

În consecinţă, judecătorii au emis un ordin de protecţie, dar numai pentru o perioadă de trei luni, interval în care lui Bogdan îi este interzis cu desăvârşire să ia contact cu restul familiei, n-are ce căuta la şcoala unde învaţă copiii şi nici la locul de muncă al soţiei. În plus, trebuie să-şi facă un control psihiatric pentru „evaluarea capacităţii de a-şi stăpâni furia” şi să urmeze nişte cursuri în acest sens.

Dar poate să-şi viziteze oricând cumnata din Tomeşti. Al cărei rol încă nu e deloc definit în toată această telenovelă. Oricum, „meciurile” dintre cei doi soţi sunt departe de a se fi încheiat. Marcel FLUERARU

 

 

 

 


 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
Bancul Zilei

04:09

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt, telefon/fax 0233/255.023, e-mail: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Trup de pasune Neagra I, in suprafata totala de 2,25 ha, compus din numarul cadastral 50644, in suprafata de 1,18 ha, situat in extravilanul comunei Tasca si numarul cadastral 50650, in suprafata de 1,07 ha, situat in intravilanul comunei Tasca, apartine domeniului public al Comunei Tasca, conform caietului de sarcini, H.C.L. Tasca nr. 39/18.04.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Secretariat, din cadrul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei, se achita cu numerar la Casieria Comunei Tasca. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.05.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 27.05.2024, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.05/2024, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios -Administrativ a Tribunalului Neamt, Piatra-Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233/212.717, fax 0233/232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.04.2024.
Iașul, pol de atracție pentru cei mai buni dermatologi
23/04/2024 18:04

 Timp de o săptămană, Iasul a găzduit cea de-a 13-a editie a Primăverii Dermatologice Iesene, un eveniment de referintă in domeniu, care a reunit peste 1.600 de participanti si 130 de lectori de pres ...

Ziua Porților Deschise la Ateneul Național din Iași
23/04/2024 14:45

Cu prilejul implinirii a 104 de la infiintarea Ateneului National din Iasi, echipa institutiei invită publicul pe 25 Aprilie, la Ziua Portilor Deschise. De asemenea, pentru a marca momentul aniversar, Ateneul ...

 „Generații unite de bucuria Paștelui” în Palas. Ajutoarele Iepurașului sunt recompensate la sesiunile de shopping, cu premii zilnice
23/04/2024 13:44

 „Generatii unite de bucuria Pastelui” in Palas. Ajutoarele Iepurasului sunt recompensate la sesiunile de shopping, cu premii zilnice Nici un cozonac nu este la fel de pufos ca acela pe care i ...

„Carmen”, spectacol cu bilete epuizate la Opera Națională Română Iași
23/04/2024 12:53

  Artiştii Operei Naţionale Romane din Iaşi vor interpreta opera „Carmen”, de Georges Bizet, cu casa inchisă, ultimele două spectacole ale lunii aprilie fiind programate să se desfăşoa ...

Zeci de moldoveni și-au declarat falimentul personal
23/04/2024 10:12

* cele mai multe astfel de solicitări au fost inregistrate in judetele Suceava, Botosani si Iasi  * Vasluiul este singurul judet din regiune in care nu s-au depus atfel de cereri * prin procedura care are ...

Aur pentru elevii ieșeni
23/04/2024 08:52

 Elevii Andrei Boacă si Alexandru Gheorghies din cadrul InfoGym - Hai la Olimpiadă Iaşi au reusit să obtină medalii de aur la Shumen 2024. Ei au participat vineri si sambătă la concursul internation ...

Cinci firme se bat pe un contract de dotare cu mobilier a şcolilor şi grădiniţelor
23/04/2024 07:55

* procedura este impărtită in două loturi si vizează achizitia de mobilier pentru 1.150 de săli, din care 186 pentru grupe de grădinită si 966 pentru săli de clasă Cinci firme şi asocieri de firme au ...

Oamenii străzii din Iași, „răsfățați” de autorităţile locale!
23/04/2024 07:54

Cei 39 de beneficiari ai Centrului Social de Urgentă pentru Recuperare si Integrare „C.A. Rosetti” din Iaşi, unitate aflată in administrarea Directiei de Asistentă Socială (DAS) din cadrul Prim ...

O nouă ediţie FloralIS, în week-end, pe pietonal
22/04/2024 21:51

Un adevărat regal al frumusetii naturii ii asteaptă in acest week-end pe ieseni pe pietonalul Stefan cel Mare si Sfant, in cadrul unei noi editii a Sărbătorii Florilor – FloralIS. Astfel, in perioada ...

Se închid centrele sociale pentru persoanele cu dizabilități
22/04/2024 21:50

 Cele 16 centre sociale de tip rezidential destinate persoanelor adulte cu dizabilităti, aflate in prezent in administrarea Directiei Generale de Asistentă Socială si Protectia Copilului (DGASPC) Iasi, ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei