1111111

Dimensiune font:

Judecătorii au interzis unor reputaţi medici ieşeni să mai predea la catedră!

| 12-07-2019 16:39

* magistraţii Tribunalului Iaşi au dispus ieri condamnarea managerului Spitalului de Boli Infecţioase, Carmen Dorobăţ, precum şi a soţului acesteia, Gheorghe Dorobăţ * cei doi au primit pedepse cu suspendarea executării * în plus, judecătorii le-au interzis să mai profeseze la catedră, pe o perioadă determinată * mai mult, aceştia vor fi obligaţi să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii

Doi cunoscuţi medici ieşeni au fost pedepsiţi de către magistraţi. Astfel, judecătorii din cadrul Tribunalului Iaşi au dispus ieri condamnarea lui Gheorghe şi a Mihaelei Dorobăţ. „Instanţa o condamnă pe inculpata Dorobăţ Carmen Mihaela la pedeapsa rezultană de trei ani de închisoare, cu suspendare, precum şi la pedeapsa complementară a interzicerii dreptul de a exercita funcţia de cadru didactic în sistemul public din România şi dreptul de a ocupa o funcţie de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public), pe o perioadă de trei ani, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită şi complicitate la luare de mită. Inculpata va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Direcţiei de Asistenţă Comunitară a Consiliului Local Iaşi, la Centrul social de urgenţă pentru recuperare şi integrare C.A. Rosseti sau la Căminul de bătrâni Sf. Împăraţi Constantin şi Elena, pe o perioadă de 60 de zile”, a precizat ieri judecătorul Raluca Isepciuc, purtătorul de cuvânt al Tribunalului Iaşi.

Conform acesteia, magistraţii au dispus şi confiscarea de la Carmen Dorobăţ a sumei de 5.500 de euro. „Instanţa îl condamnă pe inculpatul Dorobăţ Gheorghe la pedeapsa rezultană de doi ani şi trei luni de închisoare, cu suspendare, precum şi la pedeapsa complementară a interzicerii dreptului de a exercita funcţia de cadru didactic în sistemul public din România şi dreptul de a ocupa o funcţie de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public, pe o perioadă de trei ani, pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită şi fals intelectual. Inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Direcţiei de Asistenţă Comunitară a Consiliului Local Iaşi la Centrul social de urgenţă pentru recuperare şi integrare C.A. Rosseti sau la Căminul de bătrâni Sf. Împăraţi Constantin şi Elena, pe o perioadă de 60 de zile”, a mai precizat Raluca Isepciuc, care a adăugat că instanţa a dispus confiscarea de la inculpat a sumei de 6.700 de euro. „Instanţa dispune desfiinţarea parţială a înscrisurilor falsificate, respectiv filele 3, 4 din carnetele de student ale foştilor studenţi din anul III din cadrul Facultăţii de Medicină Dentară din cadrul UMF Iaşi, unde este consemnată media finală la disciplina Anestezie Generală. Sedare”, a încheiat purtătorul de cuvânt al Tribunalului Iaşi. Sentinţa nu este definitivă, aceasta putând fi contestată.

Ce au spus procurorii anticorupţie

În urmă cu mai bine de trei ani, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie Iaşi au dispus trimiterea în judecată a Mihaelei Carmen Dorobăţ, manager al Spitalului de Boli Infecţioase „Sfânta Parascheva”, din Iaşi, la data faptelor, precum şi a lui Gheorghe Dorobăţ, profesor universitar, doctor, şeful Catedrei de Anestezie Generală din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Gr.T. Popa” Iaşi şi şef al secţiei ATI din Spitalul clinic de urgenţă „Nicolae Oblu”, la data faptelor. „În lunile iunie - iulie 2014, inculpata Dorobăţ Carmen Mihaela, la diferite intervale de timp, în perioada de examinare la materia Boli Infecţioase, a pretins şi a primit în mod direct suma totală de 5.700 de euro de la 57 de studenţi ai Facultăţii de Medicină Dentară din cadrul UMF Iaşi – anul II de studii. Această sumă de bani a fost remisă inculpatei în mod direct de către studenţi sau prin intermediul unora dintre ei (în numele lor), pentru a-i promova pe aceştia la probele practică şi teoretică ale examenului respectiv şi a le acorda note de promovare de 8 şi 9, în absenţa unei evaluări obiective a tezelor de examinare şi a acordării calificativelor pe baza evaluării obiective. În perioada 6 - 30 ianuarie 2015, inculpatul Dorobăţ Gheorghe, la diferite intervale de timp, a pretins şi primit indirect, prin intermediul inculpatei Dorobăţ Carmen Mihaela, suma totală de 6.700 de euro, de la un număr de 67 studenţi ai Facultăţii de Medicină Dentară din cadrul UMF Iaşi – anul III de studii (sau care au susţinut examenul în vederea echivalării studiilor, urmare a transferului acestora de la altă Universitate de Medicină). Aceşti bani au fost pretinşi şi primiţi de către inculpat pentru a-i promova pe aceştia la probele practică şi teoretică ale examenului de la materia Anestezie Generală şi a le acorda note de promovare de 8 şi 9 fără a ţine seama de calificativele acordate pe baza evaluării obiective”, au declarat procurorii DNA Iaşi.

Potrivit acestora, suma de bani ar fi fost remisă Mihaelei Carmen Dorobăţ în mod direct, de către studenţi sau prin intermediul unora dintre ei (în numele lor), la cabinetul de lucru al acesteia, aflat la parterul pavilionului 3 din incinta Spitalului de Boli Infecţioase „Sfânta Parascheva”, din Iaşi. „În aceeaşi perioadă, inculpatul Dorobăţ Gheorghe a completat şi asumat prin semnătură date nereale în carnetele a şase studenţi, în sensul că a menţionat nota obţinută de fiecare dintre aceştia la materia Anestezie Generală. Sedare (media finală), deşi, pe de o parte, sus-numiţii nu susţinuseră proba teoretică, iar, pe de altă parte, din evaluarea făcută de către inculpat a tezelor olografe a rezultat că persoanele examinate obţinuseră în realitate note mult mai mici”, au încheiat reprezentanţii DNA Iaşi. Ciprian NEDELCU

 

 

 

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

 

ULTIMA ORA

 

 

 

 

ANUNŢ DE VÂNZARE Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., cu sediul în mun. Iaşi, şos. Aleea Nicolina, nr, 82, jud. Iaşi, tel: 0232/243864; fax: 0232/212231, e-mail: iasi@insolventa.ro, prin asociat coordonator Mititelu Corneliu, în calitate de lichidator judiciar al debitorului S.C. Com-Beton S.A. Iaşi, cu sediul social în mun. Iaşi, B-dul Chimiei nr. 14, jud. Iaşi, C.U.I. RO5551582, nr. de înregistrare la O.R.C. J22/189/1994, numită potrivit Încheierii nr. 349/2017 din data de 15 martie 2017, pronunţată de Tribunalul Iaşi, Secţia II Civilă - Faliment, în dosarul nr. 8380/99/2014, anunţă în data de 27.09.2019, ora 12.00, scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, la sediul lichidatorului judiciar din mun, Iaşi, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iaşi, a următoarelor active: Nr. activ - Denumire şi descriere active - Valoare de pornire la licitaţie* (lei, fără T.V.A.) Activ 3 - PROPRIETATEA IMOBILIARĂ FUNCIARĂ amplasată în extravilan com. Vîrfu Cîmpului, jud. Botoşani, compusă din: - teren arabil neproductiv (cu destinaţie Staţie sortare pentru balastieră), în suprafaţă de 5.000 mp, cu număr cadastral 39, C.F. 9/N (nr. cds. nou 39 al C.F. 50595/com. Vîrfu Cîmpului). Imobilul se află în zona periferică a comunei, ocupată preponderent de terenuri virane şi agricole, amplasamentul nu dispune de utilităţi, iar accesul la proprietate se face pe drum pietruit. Imobilul a fost dobândit conform Contractului de vânzare-cumpărare autentificat sub nr. 2939/07.10.2004 de B.N.P. Elena Roman. - 325.000,00 lei Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data 26.09.2019, ora 12.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iaşi, Aleea Nicolina, nr. 82, C.P. 700221, jud. Iaşi. Licitaţia se va organiza în contul S.C. MINERAL COM S.R.L. care a adjudecat activul 3 în cadrul licitaţiei publice din data de 17.07.2019, ora 12.00 la preţul de 325.000,00 lei. S.C. MINERAL COM S.R.L. va putea să achite la termenul de licitaţie preţul oferit iniţial, caz în care va fi obligat numai la plata cheltuielilor cauzate de noua licitaţie. Bunurile se vând libere de sarcini. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare, precum şi condiţiile de participare (inclusiv condiţia prezentării dovezii de depunere a garanţiei de participare în valoare de 10% din valoarea de pornire a licitaţiei), sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iaşi, Aleea Nicolina, nr. 82, C.P. 700221, jud. Iaşi, în fiecare zi de luni până vineri, orele 09.00–16.00, până pe data de 26.09.2019, ora 12.00, în baza unei cereri prealabile (24 de ore). Relaţii suplimentare se pot obţine la: tel. 0232/243864, 0755132473, 0758049904, fax: 0232/212231 email: secretariat@insolventa.ro Lichidator judiciar, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L.
COMPANIA NAŢIONALĂ de CĂI FERATE „C.F.R.” S.A., SUCURSALA REGIONALĂ C.F. IAŞI DIVIZIA COMERCIALĂ, sediul: Iaşi, Piaţa Gării nr.1, cod 700090, organizează licitaţie publică, deschisă, cu strigare, în Sala de Consiliu a Sucursalei Regionala C. F. Iaşi, din Iaşi, Piaţa Gării nr.1, corp A, et.2, joi, 31 octombrie 2019, ora 11.00 pentru închirierea de LOCAŢII (spaţii şi terenuri) către persoane juridice (59 locaţii) în staţii şi interstaţii c f, pe raza Sucursalei Regionala C. F. Iaşi, astfel: Bacău, Bârlad, Bicaz, Botoșani, Buhăieşti, Cîmpulung Moldovenesc, Cîmpulung Est, Dornești, Gura Humorului oraș, Hălăucești, Iaşi (Iaşi, Iaşi Nord), Lespezi-Dolhasca, Nicolina, Orbeni, Pașcani, Piatra Neamţ, Podu Iloaiei, Rădăuţi, Roman, Sîrca, Socola (Socola triaj, Socola mărfuri), Suceava (Suceava, Suceava Nord), TÎrgu Frumos, Tîrgu Neamț, Vaslui, Vatra Dornei (Vatra Dornei și Vatra Dornei Băi) și Verești. Lista locaţiilor cu detalii privind amplasarea, suprafaţa, destinaţia/obiectul de activitate, tariful minim de pornire a licitaţiei, taxele necesar a fi achitate pentru participare la licitaţie, este afişată la intrare în sediul Sucursalei Regionala C. F. Iaşi, Piaţa Gării nr.1, corp A sau poate fi accesată pe site-ul http://www.cfr.ro Procurarea caietului de sarcini unde se regăsesc criteriile de selecţie şi admitere a ofertanţilor, preţul minim de pornire, perioada de valabilitate a contractelor de închiriere (maxim 5 ani) precum şi valoarea altor taxe ce trebuie achitate, depunerea documentaţiei necesare participării la licitaţie şi achitarea taxelor, se pot face până vineri, 25 octombrie 2019, ora 12.00, la sediul Sucursala Regionala C.F. Iaşi – Divizia Comercială, Iaşi, Piaţa Gării nr.1, corp A, et.1, cam.123, tel. 0232/215600, centrala - int.123 149 sau 123 802.
Barajele din Botoşani, pericol public
15/10/2019 09:12

    Comisia Teritorială de avizare a documentaţiilor de evaluare a stǎrii de siguranţǎ in exploatare a barajelor din categoriile de importanţă C şi D pentru zona Moldova a analizat documenta ...

„Star of Hope” România donează o maşină de pompieri Murgeniului
15/10/2019 08:30

    Fundaţia „Star of Hope” Romania celebrează trei ani de activitate in slujba copiilor foarte săraci aflaţi in grija centrului din Murgeni (Vaslui). La eveniment vor participa Le ...

Bebeluş ucis cu 20 de lovituri de cuţit, aruncat la gunoi
15/10/2019 08:11

    Poliţiştii din Piatra Neamţ sunt in plină anchetă in ceea ce priveşte bebeluşul găsit intr-un tomberon cu gunoi, din zona 1 Mai. Descoperirea macabră a fost făcută de un cerşetor, ca ...

  Comunicarea, calea către succes
15/10/2019 06:30

  Asociaţia ROR organizează pe 17 octombrie, la ora 12, la Colegiul Naţional „Emil Racoviţă”, evenimentul „Comunicare pentru Succes”, aflat la a doua ediţie. Invitaţi sunt t ...

Peste 30.000 de credincioși la slujba Sfintei Liturghii de hramul Sfintei Parascheva
15/10/2019 05:18

    În ziua de pomenire a Sfintei Cuvioase Parascheva, la Slujba Sfintei Liturghii ce a avut loc pe un podium special amenajat, pe Pietonalul Stefan cel Mare si Sfant, au participat peste 30.0 ...

Şeful Spitalului din Suceava, propus ministru al Sănătăţii
15/10/2019 05:09

    Managerul Spitalului Judetean Suceava, Vasile Rimbu, este unul dintre cei care ar urma să facă parte din noul guvern care va fi condus de presedintele PNL, Ludovic Orban. Propunerea a fost sus ...

Profilul pelerinului - angajat în vârstă de 42-43 de ani!
15/10/2019 00:00

 Un sondaj făcut de profesorul Mihai Bulai de la Facultatea de Geografie din cadrul UAIC, autorul Strategiei de Turism a Municipiului Iaşi, in randul a 125 de respondenţi aflaţi in pelerinaj la Sfant ...

Sute de mii de români, la Iaşi!
15/10/2019 00:00

În ziua de pomenire a Sfintei Cuvioase Parascheva, la Slujba Sfintei Liturghii ce a avut loc pe un podium special amenajat, pe Pietonalul Ştefan cel Mare şi Sfant, au participat peste 30.000 de credin ...

Ieşeanul Constantin Axinia, debarcat de la şefia CFR Călători
15/10/2019 00:00

Membrii Consiliului de Administraţie au decis revocarea mandatului actualului director general al companiei, Constantin Axinia, şi readucerea pe această poziţie a lui Marius Chiper. Ministrul in f ...

Război total pe programele de dezvoltare locală
15/10/2019 00:00

  * de teamă că noul Executiv va intrerupe acest program, Guvernul s-a reunit ieri in şedinţă pentru a aproba alocarea către primării a fondurilor din cadrul PNDL * unii consideră PNDL un mijloc ...