1primar2

Dimensiune font:

VIDEO Mihai Chirica: „Vom descuraja prezenţa vehiculelor poluante în municipiul Iaşi”

| 19-11-2019 09:13

* dialog cu primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica

- Domnule primar, municipalitatea a câştigat, în instanţă, o parte din patrimoniul Fortus. S-au vehiculat diverse variante de utilizare a acestui patrimoniu, de la garaj CTP la sală polivalentă sau parc industrial. Se încheagă ceva acolo, aveţi proiecte în pregătire?

- Au fost analizate, într-adevăr, mai multe soluţii. Acuam, nu ne mai gândim la o sală de sport acolo, deoarece schimbarea destinaţiei dintr-o platformă industrială într-o zonă sportivă este foarte costisitoare şi nu acoperă în totalitate profilul zonei. A rămas în studiu mutarea depourilor şi a garajului CTP acolo, deja se lucrează la acest proiect, pe o finanţare pe care o acordă Banca Europeană. Consultanţii lor au fost la Iaşi, ne-am văzut şi acum două săptămâni, şi acum o lună, se fac studii tehnice şi rămâne posibilitatea ca pe ce rămâne în urma depoului - căci acolo sunt trei construcţii mari, pe 26 de hectare, să aducem şi industrie. A venit deja o tipografie elveţiană care ar fi interesată să deschidă o linie tipografică pe platforma de la Fortus, în depozitul nostru de aproape 8.000 mp şi aşteptăm şi alţi ofertanţi. În orice caz, există o dezagregare de viziune la nivelul statului, pentru că România a promovat foarte mult zonele de dezvoltare industrială pe zona greenfield, adică pe platforme pe care nu s-a făcut niciodată nimic şi a fost foarte binevoitoare cu distrugerea actualelor zonelor pe care deja terenul era infestat, era plin de instalaţii foarte utile, unde era mult mai uşor să construieşti industrial. Nu am înţeles nici acum de ce politica noastră nu s-a schimbat şi România acordă subvenţii pentru orice greenfield, în loc să acorde subvenţii pentru politica de brownhill, aşa cum se numeşte în literatura de specialitate. Cred că ar trebui să reabordăm acest subiect, care ar favoriza salvarea unor platforme industriale care fie lâncezesc, fie nu mai funcţionează.

Banda unică pentru transport în comun va fi introdusă în Nicolina, până la sfârşit de an”

- Dacă suntem în zona CUG, ce se poate face cu traficul, din ce în ce insuportabil, parcă, în zonă? Exista intenţia municipalităţii de a impune anumite restricţii acolo, o aşa-zisă bandă unică, destinată mijloacelor de transport în comun. Lucrurile s-au împotmolit sau doar se caută cea mai potrivită soluţie?

- S-au împotmolit din punct de vedere al vizibilităţii, dar se caută soluţii mai bune decât am văzut în alte zone. Nu mai putem inventa apa caldă, dar nici nu mai putem experimenta pe noi. S-a experimentat banda unică în Bucureşti, a ieşit un fiasco pe o aglomeraţie urbană oarecum similară cu a Iaşului. Apoi, ştiţi bine că am pus în dezbatere proiectul de eliminare progresivă a maşinilor poluante. Bucureştiul a trecut prin consiliu un asemenea proiect şi este intens criticat, dar noi am luat toate criticile, le-am introdus în proiectul nostru de hotărâre, pe care îl introducem în dezbatere săptămâna aceasta. Banda unică pentru transportul în comun este posibilă doar acolo unde avem trei benzi pe sens, pentru a nu molesta ceilalţi parteneri la trafic. Va fi introdusă în zona Nicolina, până la sfârşitul acestui an.

- Şi care este soluţia care s-a găsit, sub ce formă va fi implementat proiectul?

- I-am găsit în cele din urmă o rezolvare pragmatică, în sensul că vom favoriza traficul pe banda de transport în comun şi taxiurilor, pentru că există un număr rezonabil de taxiuri care, la rândul lor, ar bloca banda de circulaţie comună. Din Podu Roş, traficul de pe banda unică se va dispersa, în conformitate cu reglementările de circulaţie existente şi se mai poate regrupa în zona Păcurari, pe şoseaua Păcurari, unde circulaţia se deschide iarăşi bulevardul la trei benzi. În rest, circulaţia pe bandă unică se va face doar pe sensurile unice, care sunt în studiu la Facultatea de Mecanică, la Biroul Rutier, şi sperăm să vedem rezultatele în perioada imediat următoare. Am făcut toate analizele posibile, spunem noi, în ceea ce priveşte separarea fizică a traficului cu transportul public de călători faţă de cel al trafic şi de parc auto mobil, iar în momentul de faţă nu este posibilă o asemenea segregare. Am preluat din managementul de trafic situaţia lunară şi anuală a traficului la nivelul municipiului Iaşi. În momentul de faţă avem, în fizic, peste 178 de milioane de vehicule numărate în trafic.

Sunt două milioane de vehicule care nu mai pot fi înmatriculate în Ucraina şi vin către noi”

- Anual...

- De 178 de milioane de ori trec, într-un an, vehicule prin intersecţiile ieşene şi sunt numărate cu aparatură electronică, instalată în paviment. Deci, gândiţi-vă despre ce indicatori vorbim! Doar intersecţia Podu Roş este parcursă zilnic de peste 30 de mii de vehicule, o singură intersecţie, cu toate fluxurile de circulaţie, care vin din toate direcţiile şi se duc în toate direcţiile, de aceea abordarea nu poate fi simplă, pentru că ar fi ca şi cum ai vrea să pui o stavilă pe Dunăre. De aceea, studiem foarte atent ce măsuri luăm, prima măsură şi cea mai importantă va fi să echilibrăm raportul de forţe între transportul public de călători şi transportul privat, care sufocă şi datorită măsurilor inconştiente de a accepta în România de astăzi atât de multe vehicule poluante. Eu am făcut un apel public şi către serviciile române de securitate, dar şi către guvernanţi. Sunt două milioane de vehicule pe teritoriul Ucrainei, care nu mai pot fi înmatriculate acolo, deoarece sunt sub norma Euro 4, iar Ucraina a fost foarte isteaţă şi a legiferat interdicţia de înmatriculare, însă autoturismele acelea au început să apară, uşor-uşor, în România. Gândiţi-vă ce înseamnă să ne inunde ţara cu încă două milioane de vehicule sub Euro 4! Avem un exemplu deosebit de elocvent: comparaţia dintre Viena şi Bucureşti. Bucureştiul are 1.121.000 de maşini înmatriculate, iar Viena are doar 690.000, cu o suprafaţă a Bucureştiului la jumătate din suprafaţa Vienei.

Vrem să străpungem Hlincea, să ieşim în Poitiers pe drumul de la Târgul de cherestea”

- Introducerea benzii unice în CUG va veni la pachet cu măsura „sens unic pe Aleea Tudor Neculai”?

- Va veni la pachet, dar nu cu sens unic pe Aleea Tudor Neculai, pentru că noi o ţinem ca o zonă de refulare la orele de vârf. O lăsăm să se poată circula în ambele sensuri, toate alveolele de parcare vor fi închiriate către locatari şi sunt peste 320 de locuri de parcare identificate acolo. Dar mai căutăm o soluţie importantă, să străpungem Hlincea, spre Poitiers. Am identificat proprietarii şi de la Secţia 6 Poliţie să putem ieşi ori pe lângă Selgros, ori să traversăm înainte de şcoala 42 „Nicolea Iorga” şi să venim pe drumul de la Târgul de cherestea, să intrăm în Poitiers pe partea cealaltă.

- Zona Podu Roş a fost descongestionată şi se circulă relativ comod, cel puţin atâta vreme cât există agent rutier în sensul giratoriu. Ce ne puteţi spune despre proiectul pasarelelor rutiere din zonă?

- Este gata, în sfârşit! Avizul a fost trecut prin comisia de la ABA Prut, cu toţi indicatorii necesari, proiectantul trebuia să mai aducă câţiva indicatori tehnici ai podului şi i-am dat drumul.

- Ce presupune asta, în ce stadiu ne aflăm, practic?

- Presupune finanţarea lui, să găsim o variantă de finanţare. Lucrăm la asemenea soluţii, pentru a putea găsi finanţare în viitoare etapă 2021-2027 de fonduri europene şi sper că vom avea succes. Lucrăm, sigur că da, într-un mod cât se poate de organizat împreună cu Asociaţia Municipiilor din România, pentru a aduce soluţii în viitorul program de finanţare european.

Suntem în tratative cu Banca Europeană de Investiţii pentru proiectul Iaşi - Dancu”

- Un alt proiect mult aşteptat, cel puţin de localnici, este cel al pasarelelor din zona Popas Păcurari. IDEO a iniţiat un astfel de proiect, pe cont propriu, dar municipalitatea avea, la un moment dat, aceeaşi intenţie. Rămâne un proiect viabil, la momentul acesta?

- Se lucrează la proiect. Este o idee foarte bună, iar unul dintre motivele pentru care l-am premiat pe domnul Bogdan Piţigoi, la gala de pe 14 octombrie, a fost legat de faptul că domnia sa investeşte în partea publică a oraşului. Proiectantul său s-a prezentat la noi şi a făcut publice soluţiile tehnice pe care le propune şi o să vedem materializat în curând. O pasarelă pietonală ar putea acoperi tot capătul Păcurariului şi mare parte din începutul comunei Valea Lupului, urmând să gândim, împreună cu Valea Lupului, o altă investiţie similară spre zona Antibiotice.

- Rămânem descoperiţi cu zona Aurel Vlaicu – Dancu, a cărui proiect de modernizare stradală a fost blocat prin schimbarea regulilor de joc, de către Guvern, referitoare la finanţare. Se poate realiza, în final, acest proiect?

- Da şi speranţa mea este să deblocăm proiectul acum. Este o zonă pe care nu o abandonez sub nici o formă. Mergem pe două fronturi - primul front este cel legat de finanţarea iniţială, aşa cum a fost ea avizată, pentru că avem toate avizele deja, iar al doilea front este legat de contractarea unui credit prin care să asigurăm suplimentar tot ce nu asigură Ministerul Dezvoltării. Asta ar însemna aproximativ 70 de milioane de lei, circa 12 milioane de euro, pe care noi ar trebui să-i investim în zona respectivă, să putem face legătura cu Dancu. Unii ar spune că este mult, eu spun însă că este necesar. Suntem în tratative cu Banca Europeană de Investiţii, deja au făcut evaluarea proiectului şi am primit ok-ul. Ne-au şi transmis scrisoare de răspuns, ei speră ca până la sfârşitul lunii februarie să ne aprobe în totalitate finanţarea.

Vom elabora o strategie asupra parcului de vehicule poluante”

- Revenind la factorul poluare... exista la un moment dat intenţia municipalităţii de a interzice autovehiculele cu normă de poluare sub Euro 4. În ce stadiu se află acum respectivul proiect?

- Este pus în dezbatere publică. Am plecat de la exemplul Bucureştiului, care a rămas în câteva dileme constituţionale, spunem noi, şi care nu vor face aplicabil proiectul acolo sub nici o formă, în sensul că au tratat maşinile cu interdicţie de a intra în interior, deşi ele sunt deja în interior. Adică, nu poţi să faci abstracţie că acele bunuri sunt proprietatea cuiva care locuieşte în interiorul zonei interzise, dar noi am găsit o soluţie să-i putem lăsa şi pe ei să îşi folosească bunurile, cu măsură, pe principiul poluatorul plăteşte.

- Şi când apreciaţi că va putea fi pus în practică un asemenea proiect, la Iaşi?

- Începând cu data la cere va trece prin Consiliul Local. Cu cât dezbaterea va deveni mai spumoasă, iar rezultatul acestei dezbateri va contura un proiect final, cu atât va fi mai bine - înseamnă că o să-l băgăm în CL imediat ce considerăm noi că dezbatere a luat sfârşit.

- La începutul anului viitor?

- Eu sper că odată cu dezbaterea bugetului. Iar bugetul nu va fi o analiză sută la sută pe strategia bugetară, aşa cum o conferă legea, ci va fi un element de dezbatere mult mai larg, deoarece plecăm de la strategia pe care am introdus-o deja - Iaşi Green City. Deci, este un Masterplan pe care vreau să îl introduc în dezbatere odată cu bugetul, să punem şi noi nişte linii directoare în ceea ce priveşte transformarea Iaşului într-un oraş verde. Vom elabora strategia asupra parcului de vehicule poluante, care vine o dată cu acest proiect de hotărâre, şi strategia privind următoarele taxe şi impozite, pentru că tot prin această strategie de taxe şi impozite vom descuraja prezenţa vehiculelor poluante în municipiul Iaşi, asta având în vedere şi politicile pe care le practică şi alte state europene. De exemplu, în Danemarca, ca să intri cu o maşină sub euro 5, din alt stat, plăteşti lunar 90 euro şi o poţi folosi pe interiorul statului danez. În Germania, pentru un vehicul cu capacitate cilindrică de 1,9 l se plăteşte un impozit anual, dacă este sub euro 4, de peste 2.000 euro, iar un vehicul nepoluant sau un euro 6 plăteşte apoximativ 300-400 euro/an. Deci, există unele diferenţe foarte mari tocmai pentru a-şi alunga din ţară vehiculele poluante, pe care noi le înghiţm foarte uşor.

La sfârşitul anului sperăm să prezentăm conturul general al viitorului stadion”

- Ce noutăţi ne va aduce bugetul?

- Vom continua lucrările de modernizare a infrastructurii stradale şi ne îndreptăm atenţia către proiectele europene. Am început să săpăm din nou tot oraşul, ocolo va trebui să ne concentrăm foarte mult, să avem un ritm susţinut, încât să nu deranjăm şi noi mai mult traficul rutier sau cu poluare a datorită acestor şantiere. Apoi, avem în vedere programele destinate şcolilor, celor referitoare la sănătatea publică şi la sport. Sunt în proiectare sala de sport şi stadionul, avem deja partener, urmând să vedem cum arată proiectul. Ultima discuţie din acest an va fi la sfârşitul lunii decembrie, când deja sperăm să prezentăm conturul general al viitoarelor două proiecte şi continuăm proiectele de construire a terenurilor şi sălilor de sport şcolare.

- Asociaţia Moldova se Dezvoltă a intrat într-un con de umbră. Mai aveţi proiecte comune cu partenerii din celelalte oraşe?

- Asociaţia funcţionează. Nimeni n-ar fi crezut cât este de greu să faci o asociaţie care reuneşte, să spunem, mai multe autorităţi. În cele din urmă am reuşit să obţinem şi cod fiscal, am şi trimis scrisoarea către partenerii noştri din cele 7 localităţi şi ne vom întâlni spre sfârşitul acestei luni. Dorim un Masterplan pentru Moldova, pentru că avem nevoie de o viziune generală despre Moldova, avem deja şi sume alocate pentru asta. Apoi, dorim să deschidem şi un birou permanent al Asociaţiei la Bruxelles, să ne putem prezenta direct spre fondurile europene, nu doar prin Ministerul Dezvoltării.

A consemnat Dan M. BREZULEANU

 

 

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

 

ULTIMA ORA

 

 

 

EURO-SIMCOS IMPEX S.R.L. Nr. de înreg. ORC: J33/1391/1994, CUI: 6180733, prin lichidator judiciar Management Reorganizare Lichidare Iași S.P.R.L. numit conform Sentinței nr. 163/24.02.2015 pronunțată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 9950/86/2013, în conformitate cu prevederile Legii nr.85/2006 și ale H.A.C./12.11.2018, anunță scoaterea la vânzare, prin licitație publică cu strigare, la data de 08.11.2019, ora 14.00, a activelor: Stație Peco amplasată în oraș Frasin, Calea Bucovinei, nr. 8, jud. Suceava ce include spațiu comercial, platforma betonată, pompă distribuție cu sistem managerial, distribuitor automat tip FBD 2036R pentru 3 produse cu 6 furtune, cuva cu 3 rezervoare oțel pentru depozitare combustibil, separator grăsimi și bazin vidanjabil pentru apă menajeră. Identificare cadastrală: - Teren cu suprafața de 1.515 mp, înscris în Cartea Funciară nr. 30399/Suceava, nr. top. 3526/2; - Teren cu suprafața de 1.000 mp, înscris în Cartea funciară veche nr. 30398/Suceava, nr. top. 3526/100, pe care se află edificat Corpul C1 – Stație PECO cu regim de înălțime P+M (mansardă nefinalizată) cu suprafața construită de 47 mp; Valoare de pornire a licitației (lei, fără T.V.A.) - 232.570,00. Poate participa la licitație orice persoană fizică sau juridică care depune până la data de 07.11.2019, orele 14.00 la sediul lichidatorului judiciar toate documentele prevăzute în caietele de sarcini care se pot procura din mun. Suceava, strada Mihai Eminescu, nr. 10, județ Suceava în fiecare zi de luni până vineri până la data de 07.11.2019. Relații suplimentare se pot obține: Management Reorganizare Lichidare Iași S.P.R.L. la telefoanele: 0232/243864, 0757545545, 0755132476.
Subscrisa EuroBusiness LRJ S.P.R.L., cu sediul în Mun. Iaşi, Str. Zorilor, nr. 11, jud. Iaşi, înregistrată în Registrul Societaţilor Profesionale de Practicieni în Insolvenţă sub nr. RFO II 0022/2006, Cod de Identificare Fiscală 16605670, în calitate de administrator judiciar al societăţii debitoare ANTREPRIZA DE LUCRĂRI DRUMURI ȘI PODURI IAȘI S.A.– în reorganizare, în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2006, privind procedura insolvenţei, cu modificările şi completările ulterioare, coroborat cu prevederile Codului de Procedură Civilă, în măsura compatibilităţii, cu dispozițiile Sentinței nr.646/07.05.2019, prin care a fost confirmată modificarea Planului de Reorganizare al debitoarei şi cu hotărârile adoptate în cadrul Adunării Creditorilor din data de 08.11.2019, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare în data de 16.12.2019, ora 13.00, a următoarelor active proprietatea, proprietatea debitoarei: Denumire Activ - Preţ de pornire a licitaţiei (EUR fără TVA) ACTIV NR. I - Proprietate industrială, situată în Mun. Iași, Str. Calea Chișinăului, constând în teren intravilan, în suprafață totală de 13.801,97 mp, din care 12.054,25 mp categoria curți– construcții și 1.747,72 categoria căi–ferate, nr. cad. 18544, CF 120110 a Mun.Iași (nr. CF vechi: 68705), pe care se află edificate un număr de opt construcții C1–C8, neintabulate, într-o stare avansată de degradare. - 700.000,00; ACTIV NR. II - Proprietate industrială, constând în teren și construcții în suprafață de 12.175,42 mp, situată în Mun. Botoșani, Str. Progresului nr.1, jud. Botoșani, împreună cu mijloacele fixe și obiectele de inventar de la locția respectivă, astfel: - 700.000,00 Teren intravilan, în suprafață totală de 12.175,42 mp, categoria curți – construcții, nr. cad. 4675, CF 53301 a Mun. Botoșani (nr. CF vechi: 13517), pe care se află edificate două construcții C1 și C2, într-o stare avansată de degradare. - 600.000,00; Mijloace fixe și obiecte de inventar - Gestiunea Botoșani - 100.000,00; Lista completă a mijloacelor fixe, respectiv a obiectelor de inventar poate fi consultată la sediul administratorului judiciar sau pe site-ul acestuia:www.lrj.ro. Proprietatea industrială, situată în Mun. Botoșani, Str. Progresului nr.1, Jud. Botoșani se vinde în bloc ca și activ funcțional sau mijloacele fixe, împreună cu obiectele de inventar în întreaga lor componență, și separat activului imobiliar. ACTIV NR. III - Proprietate industrială, constând în teren, în suprafață totală de 10.201,87 mp, nr. cad. 447-991/5, CF 30630 a Com. Dornești (nr. CF vechi:3628), compus din: teren în suprafață de 6.262,06 mp, categoria curți – construcții, nr. cad. 447 și teren în suprafață de 3.939,81 mp categoria pădure, nr. cad. 991/5, pe care se află edificate trei construcții C1, C2 și C3, neintabulate, într-o stare avansată de degradare. - 100.000,00. Prețurile nu conțin TVA. Persoanele care pretind vreun drept asupra activelor ce urmează a fi scoase la vânzare, au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 15.12.2019, la sediul administratorului judiciar. În conformitate cu prevederile art.53, din Legea nr. 85/2006, bunurile înstrăinate de administratorul judiciar sau lichidator, în exerciţiul atribuţiilor sale, sunt dobândite libere de orice sarcini, precum ipoteci, garanţii reale mobiliare sau drepturi de retenţie, de orice fel, ori măsuri asiguratorii. Modalitatea de valorificare a activelor este licitaţie publică, cu strigare, competitivă, conform hotărârilor adoptate în cadrul ședinței Adunării Creditorilor din data de 08.11.2019. Pasul de licitaţie stabilit este de 5% din preţul de pornire al licitaţiei, conform hotărârilor adoptate în cadrul ședinței Adunării Creditorilor din data de 08.11.2019. Garanţia de participare la licitaţie este în valoare de 10% din preţul de pornire a licitației, pentru fiecare activ în parte, sumă ce va fi depusă în contul de lichidare al debitoarei, nr: RO11BUCU1032235342088RON,deschis la ALPHA BANK, suc. Iași. Garanţia de participare va fi depusă în lei la cursul BNR din data plăţii. În cazul câştigării licitaţiei garanţia se constituie avans, Iar în caz contrar se va restitui licitantului. Dovada consemnării va fi ataşată ofertei de cumpărare, până la termenul stabilit pentru vânzarea la licitaţie publică. Detaliile privind documentaţia necesară în vederea participării la licitaţia publică şi modul de organizare a licitaţiei, precum şi descrierea activelor imobile supuse procedurii de valorificare sunt expuse în Caietul de Sarcini care include Regulamentul de vânzare şi de organizare a licitaţiei şi care poate fi achiziţionat de la sediul administratorului judiciar. Potenţialii ofertanţi au obligaţia achiziţionării caietului de sarcini, aceasta fiind condiţie obligatorie privind participarea la licitaţie. Preţul caietul de sarcini este de 3.570,00 lei, TVA inclus, plătibili în contul administratorului judiciar, nr.: RO93BUCU1031215949892RON, deschis la Alpha Bank Iaşi sau în numerar la sediul administratorului judiciar. Informaţii suplimentare se pot obţine la sediul administratorului judiciar EuroBusiness, pe site-ul www.lrj.ro, la tel./fax:0232/220777, 0733683702, mail:vanzari@lrj.ro.
Consorțiul format din EuroBusiness LRJ S.P.R.L., cu sediul în Iaşi, Str. Zorilor, nr.11, Jud. Iași, și INSOLVENCY HOUSE S.P.R.L., cu sediul în Sat Păun, Str. Arțarului, nr.7, Com. Bârnova, Jud. Iași, în calitate de administratori judiciari ai debitoarei PETROLBIT S.R.L., desemnați prin Încheierea nr. 99/09.05.2017, pronunţată de Tribunalul Iași Secţia a-II-a Civilă-Faliment în dosarul nr.3075/99/2017 (nr. în format vechi:131/2017), în conformitate cu prevederile Legii nr.85/2014, privind procedurile de prevenire a insolvenței și de insolvență, coroborat cu prevederile Codului de Procedură Civilă, în măsura compatibilității, organizează licitație publică competitivă, cu strigare, în data de 12.12.2019, ora 11.00, pentru valorificarea următorului activ imobil: DENUMIRE ACTIV - PREȚ DE PORNIRE A LICITAȚIEI (EUR, fără TVA) Terminal pentru descărcare și depozitare produse petroliere (bitum), amplasat în Com. Holboca, Jud. Iași, compus din: 2.561.247,00. 1.Terenuri intravilane în suprafață totală de 38.662,00 mp (Teren intravilan, categ. curți-construcții, în suprafață totală de 10.528,00 mp, nr.cad.62984, CF nr.62984/UAT Holboca; Teren intravilan în suprafață totală de 8.250,00 mp, nr.cad.62985, CF nr.62985/UAT Holboca; Teren intravilan categ. neproductiv în suprafață totală de 6.422,00 mp, nr.cad.1770,CF nr.60172/UAT Holboca; Teren intravilan categ. căi ferate în suprafață totală de 2.938,00 mp, nr.cad.61833, CF 61833/UAT Holboca; Teren intravilan categ. neproductiv în suprafață totală de 6.945,00 mp, nr.cad.61615, CF nr.61615/UAT Holboca și Teren intravilan categ. neproductiv în suprafață totală de 2.000,00 mp, nr.cad.61045, CF nr.61045/UAT Holboca) 532.800,00; 2.Construcții situate pe terenul intravilan categ. curți-construcții în suprafață totală de 10.528,00 mp, nr.cad.62984, CF nr.62984 a UAT Holboca, astfel:1.560.323,00 - Construcțiile C1, C2 și C3 - 711.114,00; - Construcțiile C4 și C5 - 9.299,00; - Construcția C6 - 21.711,00; - Construcția C7 - 29.633,00; - Construcțiile C8, C9, C10 și C11 - 210.374,00; - Construcțiile C12, C13, C15 și C16 - 306.593,00; - Construcția C17 - 6.476,00; - Construcția C18 - 6.725,00; - Construcția C19 - 7.022,00; - Construcția C20 - 205.732,00; - Construcția C21 - 45.644,00; 3. Echipamentele de automatizare și instalațiile tehnologice specifice terminalului -468.103,00. Activul constând în Proprietate de tipul Terminal pentru descărcare și depozitare produse petroliere (bitum), amplasată în intravilanul Com. Holboca se vinde în bloc, ca un activ funcțional așa cum este prezentat, la valoarea de 2.561.247,00 EUR, fără TVA. Prețurile nu includ TVA. Urmează a fi făcută aplicabilitatea dispozițiilor art.292, lit.F, din Codul Fiscal, în măsura îndeplinirii condițiilor legale. În cazul în care la licitaţia din 12.12.2019, nu se va reuși valorificarea activului imobil, aparţinând debitoarei, se va organiza o nouă licitaţie, în aceleaşi condiţii în data de 19.12.2019, ora 11.00, la sediul administratorului judiciar EuroBusiness LRJ S.P.R.L., din Iaşi, Str. Zorilor, nr.11, Jud. Iaşi. Persoanele care pretind vreun drept asupra activelor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 11.12.2019, respectiv 18.12.2019, ora 12.00, la sediul administratorului judiciar EuroBusiness LRJ S.P.R.L. din Iaşi, Str. Zorilor, nr. 11, Jud. Iaşi. În conformitate cu prevederile art.91, alin.1, din Legea nr.85/2014, bunurile înstrăinate de administratorul judiciar sau lichidator, în exerciţiul atribuţiilor sale, sunt dobândite libere de orice sarcini, precum ipoteci, garanţii reale mobiliare sau drepturi de retenţie, de orice fel, ori măsuri asiguratorii, cu excepția sechestrului penal. Modalitatea de valorificare a activului imobil este licitaţie publică, cu strigare, competitivă, conform Regulamentului de vânzare aprobat în cadrul Adunării Creditorilor din data de 05.12.2019. Pasul de licitație stabilit este de 5% din prețul de pornire al licitației, conform Regulamentului de vânzare aprobat în cadrul Adunării Creditorilor din data de 05.12.2019. Garanția de participare la licitație este în valoare de 10% din prețul de pornire a licitației, fără TVA, sumă ce va fi depusă în contul de lichidare al debitoarei PETROLBIT S.R.L., nr:RO66BUCU1032235341146RON, deschis la Alpha Bank, suc. Iași. Garanția de participare va fi depusă în lei la cursul BNR din data plății. În cazul câştigării licitației garanția se constituie avans, iar în caz contrar se va restitui licitantului. Dovada consemnării va fi atașată ofertei de cumpărare, până la termenul stabilit pentru vânzarea la licitație publică. Vizitarea și prezentarea activului se poate face în fiecare zi de luni până vineri, cu acceptul administratorilor judiciari, la locul în care acestea se află. Administratorii judiciari vor permite accesul ofertanților care vor achiziționa caietul de sarcini, doar în prezența unui reprezentant al acestora și la solicitarea scrisă prealabilă însoțită de o programare în acest sens. Reprezentanții administratorilor judiciari vor furniza toate informațiile suplimentare disponibile către cei care au achiziționat caietul de sarcini. Detaliile privind documentația necesară în vederea participării la licitația publică și modul de organizare a licitației, precum și descrierea activului imobil supus procedurii de valorificare sunt expuse în Caietul de Sarcini care include Regulamentul de vânzare și de organizare a licitaţiei şi care poate fi achiziţionat de la sediul administratorului judiciar EuroBusiness LRJ S.P.R.L. Potenţialii ofertanţi au obligaţia achiziţionării caietului de sarcini, aceasta fiind condiţie obligatorie privind participarea la licitaţie. Preţul caietului de sarcini este de 5.950,00 lei, TVA inclus, plătibili în contul administratorului judiciar EuroBusiness LRJ S.P.R.L., nr.:RO93BUCU1031215949892RON, deschis la Alpha Bank Iaşi sau în numerar la sediul administratorului judiciar EuroBusiness LRJ S.P.R.L. Informaţii suplimentare se pot obţine la sediul administratorului judiciar EuroBusiness LRJ S.P.R.L., pe site-ul www.lrj.ro, la tel. 0232/220777, 0733683702, 0744663190, mail: vanzari@lrj.ro sau lichidator.chirila@yahoo.com.
Culmea jafului, la Iaşi: a desfigurat un bătrân, în plină stradă, pentru a-i fura bichonul!
10/12/2019 13:36

Politistii ieseni au identificat un bărbat bănuit de comiterea infractiunii de talhărie calificată. Acesta a fost retinut, pe bază de ordonantă, pentru 24 de ore. Politistii din cadrul Biroului de Inves ...

MAMMA MIA!” – musicalul care a cucerit peste 60 de milioane de spectatori din întreaga lume se joacă vinerea aceasta, la Teatrul de Vară „Radu Beligan” din Bacău
10/12/2019 13:21

    Ne mai despart doar cateva zile de intalnirea publicului cu protagonistii celui mai apreciat spectacol de musical din Romania - „MAMMA MIA!”. Cu o distributie exceptională ce ii adu ...

„MAMMA MIA!” – musicalul care a cucerit peste 60 de milioane de spectatori din întreaga lume, se joacă duminica aceasta, la Sala Polivalentă din Iași
10/12/2019 13:08

Ne mai despart doar cateva zile de intalnirea publicului cu protagonistii celui mai apreciat spectacol de musical din Romania - „MAMMA MIA!”. Cu o distributie exceptională ce ii aduce pe aceeasi ...

Povestea casei tale incepe la Zorilor
10/12/2019 12:43

Ansamblul rezidential Zorilor imbină armonios arhitectura modernă si compartimentarea excelentă, cu volumetria atractivă si spatioasă. Stilul arhitectural emană rafinament si elegantă prin liniile de des ...

 

!! ULTIMA CASĂ disponibilă cu mutare imediată!!
10/12/2019 12:40

Unul dintre proiectele propuse constă intr-un ansamblu rezidential format din 14 case moderne si cochete amplasate intr-o zonă linistită, cu peisaje deosebite si cu 2 căi de acces către oras, unul spre C ...

Basarabean arestat la Iaşi pentru contrabandă
10/12/2019 12:03

* acesta avea in autoturismul cu care se deplasa peste 423.000 de tigarete La data de 8 decembrie, politistii Serviciului de Investigare a Criminalitătii Economice Iasi si Politiei Municipiului Iasi au oprit, ...

Studenţii nu-l mai vor rector pe Tudorel Toader  - Cea mai veche universitate din ţară, „în pericol de a-şi pierde definitiv prestigiul”
10/12/2019 12:01

* aceştia sunt nemulţumiţi de faptul că, sub conducerea lui Tudorel Toader, calitatea invăţămantului şi vizibilitatea ştiinţifică a Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” a scăzut in mod ...

Parcare la bordură, doar pe timpul nopţii!
10/12/2019 12:00

Primarul Mihai Chirica a repus pe tapet, zilele trecute, subiectul locurilor de parcare din oraş. De această dată s-a făcut referire la o stradă – Eternitate – unde cu greu poţi găsi un ...

„We Create Top Models”, noua deviză a unui studio de videochat din Capitală
10/12/2019 10:48

15 milioane de rezultate in mai putin de o secundă atunci cand căutăm pe google.ro cuvantul „videochat”. Mii de anunturi de angajare. Sute de bonusuri, care mai de care mai atractive pentru tin ...

  Festival de teatru studenţesc, la Suceava
10/12/2019 10:41

  În perioada 13-15 decembrie, trupa de teatru „Fabulinus” a Universitătii „Stefan cel Mare” din Suceava va organiza prima editie a Festivalului de Teatru Studentesc TeSt Fe ...