Mihai Chirica, primarul Iaşului, îl desfiinţează pe George Simion

chirica  6

Dimensiune font:

| 20-09-2021 08:48

Mihai Chirica îl considera pe Simion un român adevărat în 2019. Acum îl vede doar ca pe un om care se crede Mesia pentru România pe fondul unui dereglaj de personalitate.

Mihai Chirica, primarul Iaşului, îl desfiinţează pe George Simion la doi ani după ce l-a susţinut:

Primarul Iașiului susţine că îl cunoaște foarte bine pe George Simion, liderul formațiunii parlamentare AUR, deoarece cei doi au lucrat împreună pe Proiectul Basarabia, unul în care în continuare Chirica crede. În schimb, primarul PNL se declară dezamăgit de George Simion, lider pe care în 2019, atunci când co-președintele AUR candida pentru alegerile europarlamentare, l-a considerat un român adevărat.

”L-aș caracteriza pe George Simion într-o singură propoziție: un român adevărat. Pentru mine, George este unul dintre cei care s-au născut într-o altă zodie, într-o zodie care nu apare nicăieri, este zodia în care n-am născut toți cei care credem în unirea tuturor provinciilor românești. Este zodia celor care se jertfesc și își pun în slujba acestui destin tot ce au, o fac cu dragoste de țară fără să aștepte vreo răsplată. Nu cred că George Simion vrea să fie europarlamentar pentru că îi place Bruxelles-ul mai mult decât România. Pentru George candidura la europarlamentare este o continuare a luptei. Succes, George. Nu sunt mulți români care cred în România Mare, foarte ușor suntem calificați drept anarhiști, mai aveau puțin și ne făceau și infractori”, a declarat Mihai Chirica în 2019, când George Simion a candidat la alegerile europarlamentare.

Mihai Chirica îl susține acum pe Cîțu, George Simion vrea să-l dea jos

La doi ani după aceste evenimente, drumurile celor doi s-au despărțit. Mihai Chirica nu mai este independent, ci este membru important în Partidul Național Liberal și are o relație bună cu Florin Cîțu, pe care-l susține ca premier al României. De cealaltă parte, George Simion se luptă pentru a-l da jos pe Cîțu din funcția de prim-ministru și a formulat chiar și o primă moțiune de cenzură în acest sens.

”AUR s-a născut din nesăbuința PNL. Dacă nu se închideau piețile și nu se bloca accesul în biserici, AUR nu era în parlament”

Mihai Chirica explică pentru FANATIK cum a ajuns George Simion să fie liderul unui partid parlamentar și ce l-a deranjat la omul pe care acum doar doi ani în care a crezut și ar fi băgat chiar și mâna-n foc pentru el. Întrebat ce părere are despre AUR și despre moțiunea de cenzură anunţată de aceştia, primarul Iașiului a declarat că AUR există în Parlament din cauza deciziilor luate de PNL când țara era guvernată de Orban: ”Acum, dacă nu l-aș cunoaște pe George Simion, mi-aș vedea de treaba mea sau aș rosti o înjurătură printre dinți. AUR reprezintă o formațiune politică care s-a născut din nesăbuința PNL! Dacă nu se lua acele decizii total nefirești pentru România de a închide piețile, cu supermarketurile deschise și de a bloca accesul în biserici la un popor eminamente ortodox, AUR nu exista astăzi. Dar au scris cu litere de AUR pentru asta și ar fi fost o formațiune înființată, dar neparlamentară. Ei s-au trezit cu mai mulți parlamentari decât au visat, ca și USR de altfel, din cauza acestor decizii de ultim moment al lui Orban total eronate, total negândite social și puse în practică fără minte. Și acum câțiva ”deștepți” au aruncat bolovanul la apă și mai trebuie o armată de deștepți ca să scoată bolovanul”, și-a începul discursul primarul.

”Ei nu pot să guverneze”

Chirica însă este sigur că George Simion și partidul său nu au cum să ajungă vreodată în Guvern și a dat un exemplu ce s-ar putea întâmpla în cazul în care AUR ar ajunge să guverneze România.

”Ei nu pot să guverneze. Ei s-au poziționat de la început ca un partid extremist. Adică toate naționalitățile cu excepția românilor nu au voie să decidă în țara asta, că aștia sunt comuniști, ceilalți sunt verzi, ăia sunt albaști. Nu, cu oamenii ăștia nu se poate guverna, riscăm să ajungem ca în timpul perioadei interbelice când pentru o scurtă perioadă de timp apăreau partidele extremiste fasciste cu lovituri de stat, cu dispariția unor oameni politici”, a declarat edilul celui mai important oraș din Moldova.

”Se cred oameni cu ștaif și mânâncă un meniu complet cu 19 lei”

Mihai Chirica a comentat și incidentul de săptămâna trecută, la citirea moțiunii de cenzură, atunci când parlamentarii AUR l-au ridicat pe Florin Roman de pe scaun după ce liberalul refuzase să-i dea cuvântul Ancăi Dragu, președintele Senatului.

”Ați văzut circul din Parlament cu domnul Roman. Eu bănuiam că nu ne permitem comportament de stat bananier în Parlamentul României. Totuși e o instituție sfântă a democrației românești. Dar uite că se poate întâmpla și la noi ca în Taiwan, Venezuela, Armenia, Turcia, Grecia. Mă gândeam că parlamentarii români care se cred oameni cu ștaif și umblă la patru ace și mănâncă un meniu complet cu 19 lei vor să se comporte ca niște gentelmeni din Parlamentul Britanic sau cel danez”, a comentat ironic primarul.

”Aș fi pus mâna în foc pentru George Simion. Ne-a luat mințile”

George Simion l-a deranjat pe Mihai Chirica cu discursurile sale din ultimul timp și consideră că acesta a păcălit mulți oameni cu principala calitate pe care consideră primarul că o are: ”George Simion este unul dintre cei mai abili oameni pe care i-am cunoscut în viața mea. La un moment dat, aș fi pus mâna în foc pentru el. Dar mi-am dat seama că are o abilitate pe care n-am descoperit-o la nimeni. Toți cu care am muncit ani de zile pe proiectul Basarabia am ajuns la aceeași concluzie: ”Mamă, cum ne-a făcut George pe toți nu ne-a făcut nimeni, parcă ne-a luat mințile”.

Primarul Iașiului se întreabă dacă nu cumva liderul AUR simulează, de fapt, anumite acțiuni naționaliste pe care le promovează acesta pe rețelele de socializare tocmai ca să atragă electorat de partea sa.

”A reușit să-și ascundă intențiile reale într-o manieră atât de vizibilă, nu ne-am fi gândit niciodată că o să creeze o asemenea structură atât de dăunătoare României de astăzi. Și s-a folosit de niște chestiuni absolut firești, adică apărarea cimitirilor românești din ținuturile cu populație maghiară. Și eu m-aș duce să-mi protejez eroii. Dar dacă el a fost cel care a pus pungi pe cruci? Ei, întrebarea asta nu ne-am mai pus-o. Sau cine a văzut cu adevărat dacă George Simion a fost lovit sau nu la granița cu Republica Moldova? Sau dacă și-a dat singur cu piatra în cap sau s-a lovit cu capul de aripa interioară a mașinii sub care s-a băgat? Și multe, multe alte lucruri”, a mai comentat acesta.

”Dereglaj de personalitate. Se crede o cominație între Vlad Țepeș, Ștefan cel Mare, Iisus și un întregitor”

În concluzie, Mihai Chirica nu-l mai vede cu ochi buni pe George Simion și explică cum de a ajuns acesta să fie o persoană importantă în peisajul politic de la noi din țară.

”Intențiile lui reale cred că, de fapt, pleacă pe o frustrare sau un dereglaj de personalitate. El cred că în intimitatea lui se crede o persoană mesianică, care va veni și va salva România, va fi și un Vlad Țepeș și un Ștefan cel Mare și un Iisus și un întregitor, o combinație între toți dacă s-au putea. Acolo a ajuns el în momentul de față, dar știți cum e, timpul și istorie le rezolvă pe toate”, a conchis primarul Iașiului.

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

ALFA & OMEGA INSOLV IPURL, lichidator judiciar al debitoarei SC IRSIDO S.R.L.–societate în faliment, dosar nr. 380/99/2017 aflat pe rolul Tribunalului Iași, în temeiul dispozițiilor Legii nr.85/2014, vinde prin licitație publică cu strigare următoarele bunuri proprietate ale debitoarei:1. Bunuri mobile conform Raport de evaluare-Preț de pornire 65% din valoarea de piață stabilită prin raportul de evaluare, astfel: a. Stocuri/echipamente birotică–în valoare totală de 26.525 lei (exclusivTVA) b. Obiecte de inventar/mijloace fixe: Nr. crt. Denumire activ Valoare de pornire la licitație–65% lei–fără TVA 1. Mașină ambalat role hârtie 2.465 2. Utilaj de fabricat role hârtie 50.694 3. Autoturism Mazda IS-01-YRS 9.883 4. Autovehicul Ford Tranzit Connect IS-12-YRS 7.352 5. Mobilier pal 483 6. Masina ștampile UM 1100-1200 1.306 7. Scaun directorial 1.177 8. Notebook Benq 1.376 9. Notebook Acer Aspire 743 10. Notebook Acer Aspire 743 11. TV 3d Sony Bravia LX900 2.348 12. Mobila Element Corp 3.300 13. Set canapele 2.007 14. Mobila Element Part 1.009 15. Mobila Sidney alb 1.208 Licitațiile vor avea loc în zilele de: 01,08,15,22,29.10.2021 respectiv 05.11.2021 ora 10.00, la biroul lichidatorului judiciar din Mun.Iași, Str. Grigore Ureche, nr.3, Bl. Gh. Şonțu, Demisol, Birou nr.4, Jud.Iaşi, putând participa orice persoană fizică sau juridică care va depune o ofertă care va conţine: - cerere de participare la licitaţie; - dovada achitării taxei de participare de 500 lei fără TVA;- dovada achitării cauţiunii de 10% din preţul de pornire al licitaţiei, sumă care se va achita în cont colector RO35PIRB2400711906003000 deschis pe numele debitoarei la First Bank; - actele de identificare a persoanei juridice/fizice, împuternicire pentru persoana care reprezintă societatea cu menţiunea că are mandat de a licita indiferent de sumă, ştampila. Taxa de participare se va achita în contul lichidatorului judiciar RO33PIRB2400738563001000 deschis la First Bank. Ofertele se vor depune la biroul lichidatorului judiciar cel târziu cu 1 zi lucrătoare înainte de ziua licitaţiei, până la ora 16.00. Ofertanţii care se înscriu la licitaţie, dar nu participă, pierd toate sumele avansate în vederea participării la licitaţie. Neplata preţului în termenul stabilit de 30 zile calendaristice de la data licitaţiei, duce la pierderea sumelor avansate pentru achiziţionarea bunurilor, care vor fi scoase din nou la vânzare în sarcina cumpărătorului. Oricine pretinde vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare,sub sancţiunea decăderii, se va adresa lichidatorului judiciar şi va face dovada până în ziua licitaţei. Informaţii suplimentare la biroul lichidatorului judiciar sau la tel:0744520508, 0744994490; fax:0332814773, e-mail: alfa.omega.insolv@gmail.com.
Mihai Chirica Primăria Municipiului Iași  se anunta investitii majore in Municipiu
21/10/2021 19:37

 Proiectele de infrastructură răman o prioritate pentru municipalitatea ieseană. În perioada următoare, Primăria Municipiului Iasi va demara trei astfel de proiecte: modernizarea depoului Compan ...

O profesoară de la Negruzzi, răpusă de COVID
21/10/2021 17:56

O profesoară de la Colegiul Naţional Costache Negruzzi, fost inspector şcolar, a murit in spital răpusă fiind de noului coronavirus. De aproape o lună  Irina Căpraru era internată in spital in star ...

Maraton de vaccinare, la Botoșani
21/10/2021 17:16

 Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Botoşani va organiza, la sfarşitul acestei săptămani, un nou maraton de vaccinare la singurul complex comercial de tip mall din municipiul Botoşani, au anunţat ...

Raportări false privind contacții persoanelor infectate cu virusul SARS CoV-2
21/10/2021 17:13

Directia de Sănătate Publică Iasi va sesiza organele penale de anchetă privind raportările false referitoare la contactii persoanelor infectate cu virusul SARS CoV-2. Directorul Directiei de Sănătate Pu ...

Stâlpi de telecomunicașii, furați ca lemne de foc
21/10/2021 16:45

Locuinţele a doi tineri din judeţul Botoşani au fost percheziţionate de poliţişti, după ce aceştia ar fi furat mai mulţi stalpi de telecomunicaţii, a declarat, joi, purtătorul de cuvant al Inspectora ...

Parteneriat de colaborare între CJ, Spitalul de Urgenţă din Bacău şi Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureș
21/10/2021 16:30

Conducerea Consiliului Judeţean (CJ) Bacău a incheiat, joi, un parteneriat de colaborare cu Spitalul Judeţean de Urgenţă din Bacău şi Universitatea de Medicină şi Farmacie din Targu Mureş. Preşedint ...

A murit actorul Cornela Nicoară, fost director al Teatrului Tineretului din Piatra Neamț
21/10/2021 16:07

Actorul Cornel Nicoară, fost director al Teatrului Tineretului (TT) din Piatra-Neamţ, a murit, miercuri, la doar o zi după ce a implinit varsta de 83 ani. ‘Echipa Teatrului Tineretului işi exprimă r ...

(VIDEO) Interviul ZILEI - Sergiu Jitareanu, Directorul Executiv al APIA Iași
21/10/2021 10:48

 „Observăm o scădere a cererilor depuse pentru subventii, dar si o crestere a suprafetelor de teren pentru care se solicită sprijin. Această realitate arată că agricultura ieseană incepe să s ...

Episcopul Huşilor: Este absolut necesar să conştientizăm pericolele reale ale pandemiei
21/10/2021 10:26

Episcopul Huşilor: Este absolut necesar să conştientizăm pericolele reale ale pandemiei, să respectăm cu mai multă responsabilitate măsurile de protecţie şi să ascultăm, cu deplină incredere, de ...

Nuntă fără mire din cauza Covid, la Botoșani, după ce bărbatul a fost depistat pozitiv
21/10/2021 10:15

O nuntă s-a desfăsurat sambătă, in Botosani, fără participarea mirelui, după ce acesta a fost depistat pozitiv, anuntă Monitorul de Botosani. Cei doi viitori soti erau nevaccinati, astfel că, pent ...