Misterioasa moarte a celui mai titrat sabrer român din ultimii 20 de ani

1zalomir 1
1zalomir 2

Dimensiune font:

| 04-10-2022 09:59

Sportul românesc a fost zguduit, ieri dimineață, de vestea șocantă a morții lui Florin Gelu Zalomir. Ieşean get-beget, Florin Zalomir, descoperit şi crescut de antrenorul emerit Iulian Biţucă, a fost considerat de mulţi drept cel mai titrat sabrer român din ultimele două decenii. Dovadă stă palmaresul acestuia, unul de-a dreptul stelar: argint olimpic cu echipa României de sabie la Jocurile Olimpice din 2012, plus alte șapte medalii, dintre care două de aur, la Campionatele Mondiale și Europene, în perioada 2001- 2012. Florin Zalomir lucra de 16 ani în Ministerul de Interne, iar de un an de zile era încadrat la Jandarmeria Capitalei. Trecuse prin două divorţuri, care, se pare, l-au afectat psihic. A fost găsit în apartamentul său din Otopeni de o prietenă a celei de-a doua soţii. Era împuşcat în cap, lângă victimă fiind găsită o armă pe care o deţinea cu acte în regulă. Avea doar 41 de ani…

 

Florin Zalomir, unul dintre cei mai titrați scrimeri români din ultimii 20 de ani a fost găsit fără suflare, ieri dimineață, în casa lui din Otopeni. Bărbatul în vârstă de 41 de ani, care în prezent lucra ca jandarm, avea o plagă împușcată în cap, iar surse din anchetă spun că cel mai probabil fostul sportiv s-a sinucis. „Astăzi 3 octombrie (n.r. – ieri), în jurul orei 8.34, Inspectoratul de Poliție al Județului Ilfov a fost sesizat de către o femeie cu privire la faptul că, într-un imobil din localitatea Otopeni, un bărbat este decedat în locuința sa”, a anunțat Poliția, într-un comunicat. Oamenii legii spun că la fața locului a ajuns și un echipaj medical, care a constatat decesul bărbatului. Jandarmeria Română a confirmat ulterior decesul fostului sabreur, coleg al lor. „Cu profund regret, confirmăm vestea tragică a decesului colegului nostru, care a fost găsit fără suflare, în această dimineață, în locuința sa. Ne exprimăm regretul pentru pierderea sa și transmitem condoleanțe familiei îndurerate. Florin Zalomir era ofițer în cadrul Direcției Generale de Jandarmi a Municipiului București și avea 41 de ani. La cea mai recentă evaluare psihologică a fost declarat apt”, se arată în comunicat.

A trecut prin două divorţuri

Potrivit unor surse judiciare, Zalomir s-ar fi aflat de cel puțin o lună într-un program de consiliere la locul de muncă însă ar fi refuzat să se prezinte, după solicitările psihologului unității la care lucrează. Acest program este destinat jandarmilor care au diverse probleme și prin consiliere se încearcă ajutorarea lor. Florin Zalomir avea la activ două căsnicii, ambele eşuate. De prima soţie, cu care creştea o fetiţă de cinci ani, divorţase cu ceva timp în urmă. S-a recăsătorit, însă nici cu cea de-a doua soţie nu a avut mai mult noroc. A divorţat anul acesta, însă se pare că nu a putut depăşi acest moment, alegând să se sinucidă.

Sportiv şi antrenor de mare succes

Florin Zalomir s-a născut la Iași, pe 1 aprilie 1981. A început scrima la CSȘ Unirea Iași cu Iulian Bițucă, cel care ulterior avea să-i devină tată vitreg după ce antrenorul ieşean s-a căsătorit cu Ileana Zalomir. Florin a câștigat o medalie olimpică la JO Londra 2012, argint cu echipa, dar a fost laureat şi cu titlul de campion mondial cu echipa în 2009. Mai are în palmares 2 medalii de bronz la CM câștigate în 2010 și 2001. La Campionatele Europene a luat aur în 2006 la echipe și bronz la individual și are alte 2 medalii de argint la echipe, în 2006 și 2009. Și-a încheiat cariera de sportiv profesionist în 2012, după Jocurile Olimpice de la Londra, la 31 de ani. Ulterior, avea să devină antrenor al lotul olimpic de sabie masculin al României și lotul feminin, în palmaresul său de antrenor figurează două medalii de bronz, la Europene și Mondiale, alături de Bianca Pascu.

Cea care este printre cele mai valoroase scrimere şi-a găsit cu greu cuvintele la auzul tragicei veşti. „Cum să primesc vestea… în genunchi. Pur şi simplu am căzut în genunchi. Am crezut că nu e adevărat. Sunt dărâmată. Nu am crezut vreodată că Zalo ar putea să facă aşa ceva. Mi-a fost mai mult decât antrenor. Adică poate nici pe fratele meu nu îl cunosc aşa cum îl cunosc pe el. Mi-e foarte greu să vorbesc despre asta. Ştiam că are nişte probleme, trebuia să ne întâlnim acum o săptămână. Dar nu s-a mai concretizat să ne vedem şi să povestim. El îmi povestea mereu despre problemele lui. Eram un fel de confidentă, petrecând foarte mult timp împreună în ultimii 10 ani. Sunt supărată pe el că a putut să facă aşa ceva, nu îl credeam în stare”, a declarat Bianca Pascu.

Foştii camarazi de la naţională nu-şi pot explica gestul ieşeanului

Nici foştii săi colegi de echipă nu şi-au închipuit că Florin Zalomir a putut face un astfel de gest. „Nu ştiu detalii. Am fost colegi la echipa naţională, apoi colegi ca antrenori la CS Dinamo şi am avut o relaţie apropiată. Dar în ultima perioadă avea nişte probleme de familie, pe care le-a ţinut personal, nu cunosc prea multe detalii. Niciodată nu mă aşteptam la un asemenea gest. El nu a avut o viaţă uşoară, a avut probleme, a crescut fără tată, a fost plecat în Legiune câţiva ani de zile. Era un sportiv de perfomanţă, avea un psihic bine clădit, dar se pare că s-a întâmplat ceva astăzi, pentru că a recurs la gestul ăsta. A ales Jandarmeria acum doi ani, ca să-şi împlinească dorinţa pe care o avea, după ce încheiase un ciclu cu Bianca Pascu, care a renunţat la sport, şi nu a vrut să înceapă cu alţi copii. El a fost căsătorit, are şi o fetiţă din prima căsătorie, a divorţat acum câţiva ani, după care de câteva săptămâni s-a recăsătorit. Dar am înţeles că nu mergea totul roz şi că începuse deja un divorţ”, a spus Rareș Dumitrescu, antrenorul al lotului naţional masculin de sabie.

Şi președintele COSR, Mihai Covaliu, fost coleg de echipă cu Florin Zalomir şi care, ulterior, i-a devenit antrenor, reușind împreună multe performanțe marcante ale scrimei românești, s-a arătat şocat de cele întâmplate. „Am aflat în dimineața asta, nu sunt în București, sunt la Timișoara, am avut un eveniment. Sunt șocat, nu e altceva de spus, e greu de înțeles, nu-ți vine să crezi când auzi așa ceva, nu-mi găsesc cuvintele, era un coleg, prieten...”, a spus Covaliu. „Nu aveai ce să-i reproșezi ca sportiv, era tot timpul cel mai bun, corect, un coleg de echipă”, l-a descris el, abia găsindu-și cuvintele, pe Florin Zalomir. „Am trăit momente bune, am avut o relație frumoasă, normală, am realizat multe lucruri împreună, iar vestea aceasta este ceva care... nu știu de ce, nu știu pentru ce...”, a adăugat el, vizibil afectat.

Covaliu şi-a amintit câteva dintre acele episoade fericite pe care le-a împărtășit cu Florin. „Când am cucerit titlul mondial la echipe în 2009 în Antalya am venit de la sală și împreună ne-am aruncat în piscină, ei cu medaliile la gât și au spus în glumă: Uite, am găsit medaliile astea în piscină. Apoi momentul 2012, când practic el a dat acea tușă decisivă cu care România a ajuns în finală la Jocurile Olimpice, contra Rusiei”, au fost primele amintiri care au venit repede în memorie.

„A fost investit cu încredere și s-a achitat foarte bine de acea sarcină. Un sportiv care nu s-a dat niciodată la o parte de la muncă, era ordonat tot timpul, exigent, în primul și în primul rând cu el, conștient de faptul că face parte dintr-o echipă, că este important atât el ca individ, cât și în postură de coleg, de coechipier. Un sportiv de excepție, una peste alta, cu medalii la Campionate Mondiale, Europene, la Jocuri Olimpice, a ajuns să facă mare performanță. Așa ar trebui să-l ținem minte”, a mai spus Covaliu.

Doi ani şi jumătate în Legiunea Străină

O altă dovadă a faptului că Florin Zalomir era departe de ceea ce s-ar putea numi „o persoană labilă psihic” o constituie episodul petrecut în 2003, când, fascinat de uniforma militară, Florin s-a înrolat în Legiunea Străină.  „Dintotdeauna am fost fascinat de armată, de uniformele şi de disciplina militară. Am avut ambiţia de a servi în cea mai prestigioasă armată din lume, motiv pentru care, în 2003, m-am dus în Franţa şi, după o lună de teste, am fost acceptat în Legiune”, spunea Florin, al cărui stagiu în Franţa şi în Afganistan s-a întins pe durata a doi ani şi jumătate. A câştigat în jur de 3.300 de euro pe lună. De altfel, din punct de vedere material, Florin Zalomir era un om împlinit. La Jandamerie avea un salariu net de 7.000 de lei, la care se adaucă cei 9.731 de lei priminiţi lunar din partea statului român sub forma unei rente viagere pe care a solicitat-o în 2012. Dan CONSTANTINESCU

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
Bancul Zilei

04:06

 

Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., cu sediul în mun. Iași, șos. Aleea Nicolina, nr, 82, jud. Iași, tel: 0232-243.864; fax: 0232-212.231, e-mail: iasi@insolventa.ro, prin asociat coordonator Mititelu Corneliu, în calitate de lichidator judiciar al debitorului S.C. Starmod S.A. Suceava cu sediul social în mun. Suceava, str. Universității, nr. 29, jud. Suceava, nr. înregistrare în Registrul Comerţului J33/69/1991 , C.U.I. RO3177717, numită potrivit Sentinţei Civile nr. 19 din data de 25.01.2022, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 9819/86/2010**, invită toți agenții economici interesați ca, până la data de 11.11.2022, ora 16:00, să depună o ofertă financiară și o ofertă tehnică pentru efectuarea lucrărilor cadastrale de reglementare a situațiilor tehnico-cadastrale pentru bunurile imobile din patrimoniul societății Starmod S.A. Suceava. Condiții de formă: Ofertele vor fi depuse la sediul lichidatorului judiciar MANAGEMENT REORGANIZARE LICHIDARE IAȘI S.P.R.L., din Iași, str. Aleea Nicolina, nr. 82, într-un plic închis şi sigilat prin aplicarea ștampilei ofertantului, ce va conţine documentele de participare mai jos menţionate. Plicul va menţiona în mod obligatoriu şi limitativ: numele/denumirea ofertantului, adresa domiciliului/sediului social al ofertantului, precum şi menţiunea „ofertă servicii cadastrale, a nu se deschide înainte de data de 11.11.2022, ora 16.00”. Solicităm ca oferta financiară să conţină următoarele elemente obligatorii: -Preț (va fi exprimat în lei, fără T.V.A.); -Acordul expres al ofertantului ca plata prețului să se efectueze în conformitate cu dispozițiile Legii 85/2006, pe măsură ce se vor obține fonduri din valorificari de active din patrimoniul societății debitoare. Solicităm ca oferta tehnică să conţină următoarele elemente obligatorii: -Termen de execuţie; -Lista serviciilor cadastrale ce vor fi prestate pentru reglementarea situațiilor tehnico-cadastrale pentru bunurile imobile din patrimoniul societății Starmod S.A. Suceava. -Certificatul de atestare din care reiese că ofertantul este calificat şi atestat în vederea efectuării de operațiuni/servicii cadastrale. Va fi descalificată automat orice ofertă care nu conţine toate documentele sus-menţionate. Pentru cuantificarea preţului de executare a lucrării, accesul în incinta societăţii debitoare se face cu programare (48 de ore) şi este condiţionat de semnarea unui Protocol de vizitare a acesteia care cuprinde clauze de confidenţialitate. Pentru programare ofertanţii trebuie să-şi anunţe prin fax la 0232-243.864 sau e-mail iasi@insolventa.ro intenţia de vizitare. Relații suplimentare se pot obține de la: -tel. 0232-243.864 0755.132.473 -fax: 0232-212.231 -email: secretariat@insolventa.ro
VANZARE TEREN SI CONSTRUCTII PIATA NEAMT str. Piata Garii, nr.7, loc. Piatra Neamt, jud. Neamt. Subscrisa BDO BUSINESS RESTRUCTURING S.P.R.L. desemnata in calitate de administrator judiciar al debitoarei PERLA INVEST S.R.L., in reorganizare, prin Incheierea de sedinta nr. 236 din data de 19.04.2016, pronuntata in Dosarul nr. 2699/103/2015/a4, de Tribunalul Neamt – Sectia a II-a Civila, de Contencios Administrativ si Fiscal, organizeaza in data de 23.11.2022, ora 13:00, la sediul BDO BUSINESS RESTRUCTURING S.P.R.L., din Bucuresti, Str. Invingatorilor nr. 24, Victory Business Center, Et. 4, Sector 3, sedinta de licitatie publica cu strigare pentru vanzarea, in bloc, a proprietatii imobiliare compuse din: -teren intravilan, in suprafata de 1.000 mp, inscris in CF nr.54618 a Mun.Piatra Neamt, avand nr. cadastral 54618; -constructie in suprafata utila de 567,46 mp, inscrisa in CF nr.54618-C1-U1 a Mun. Piatra Neamt, avand nr. cadastral 54618-C1-U1; -constructie in suprafata utila de 1.707,65 mp, inscrisa in CF nr.54618-C1-U2 a Mun. Piatra Neamt, avand nr.cadastral 54618-C1-U2 situate in Mun. Patra Neamt, str. Piata Garii, nr.7, jud. Neamt. Pretul de pornire al sedintei de licitatie 1.379.000 EUR, exclusiv TVA. Detalierea componentei acelor blocuri de active poate fi solicitata administratorului judiciar la adresa de e-mail business.restructuring@bdo.ro. Ofertantii care doresc sa participe la licitatie trebuie sa depuna la sediul BDO BUSINESS RESTRUCTURING S.P.R.L., cel tarziu cu o zi lucratoare inaintea sedintei de licitatie publica la care doresc sa participe, personal sau prin curier, ora 17:00, toate documentele specificate in cuprinsul Caietului de sarcini, ce poate fi achizitionat de la sediul BDO BUSINESS RESTRUCTURING S.P.R.L. pentru suma de 1.000 Lei, exclusiv TVA. Plata Caietului de sarcini se va realiza prin transfer bancar in contul unic de insolventa al societatii PERLA INVEST S.R.L., pe baza facturii comunicate de catre administratorul judiciar. Pentru informatii suplimentare va rugam sa ne contactati la numarul 021.319.94.76 sau e-mail business.restructuring@bdo.ro.
Zeci de mii de nevoiași, o singură cantină socială!
28/11/2022 08:59

Poate părea paradoxal dar intr-un oraş cu peste 400.000 de suflete si zeci de mii de persoane aflate la limita subzitentei funcţionează o singură cantină de ajutor social. Cea administrată de Direcţia d ...

Fiecare garnitură cu cărbune costă Primăria Iaşi şapte milioane de euro
28/11/2022 08:15

  A doua navă incărcată cu cărbune, ce va fi destinată functionării CET-2-Holboca-Iasi, a ajuns in Portul Constanta. Primarul Iasului, Mihai Chirica, a afirmat că se desfăsoară ultimele pregătir ...

Iluminatul de sărbători se va aprinde pe 6 decembrie
28/11/2022 07:59

   În acest an, aprinderea iluminatului festiv de sărbători la Iaşi va avea loc pe data de 6 decembrie, de ziua Sfantului Ierarh Nicolae. La eveniment, programat la ora 17.00, pe pietonalul ...

Un tânăr narcoman va sta mulţi ani după gratii, din cauza unor minore
28/11/2022 06:59

 Ieşeanul Vasile Nicăi era un inrăit consumator de droguri, dar unul foarte pretenţios. Nu etnobotanice, nu amestecuri bizare, doar marfă de calitate certă. Viciu extrem de costisitor, trebuie mulţi ...

Mai bine de un deceniu de puşcărie pentru un importator de cannabis
27/11/2022 23:59

 În 2017, Constantin Cojocaru şi Maria Cristina Pascariu, ambii din Harlău, au inceput o relaţie de concubinaj şi, la scurt timp, s-au apucat de făcut afaceri pe picior mare. Import şi distribu ...

Iaşul, cel mai tânăr și fericit oraş din ţară
27/11/2022 23:59

O statistică realizată de Institul Naţional de Statistică la inceputul acestui an indică faptul că  Romania, in intregime, imbătraneste, iar unele judete o fac cu viteze mai mari decat altele. Astfe ...

Doi mărunţi traficanţi de droguri și-au primit pedepsele
27/11/2022 23:59

Magistraţii ieşeni dovedesc, incă o dată, că au multă imaginaţie şi studiază temeinic dosarele, atunci cand dau sentinţele. Precum cea din dosarul ce-i priveşte pe Andrei Axinia şi Raluca Păduraru. ...

Sistemul e-ticketing se extinde şi pe autobuzele din zona metropolitană
27/11/2022 23:59

Sistemul de e-ticketing se extinde şi pe mijloacele de transport care vor opera in zona metropolitană, lucru care se va intampla de la 1 ianuarie 2023. La ultima şedinţă de Consiliu Local, a fost adoptată ...

Un ieşean şi-a violat iubita cu vătraiul până ce a omorât-o
27/11/2022 11:59

Barfa sătenilor l-a făcut pe Florentin Covrig să comită o grozăvie in urma căreia va petrece mulţi ani in spatele gratiilor. Bărbatul şi-a toată după-amiaza de 8 iunie a.c. la o terasă din Mogoşeş ...

Cine a fost fata diavol din Botoșani?
27/11/2022 11:39

 Lumea este plină de lucruri care nu pot fi explicate la prima vedere. Case bantuite, păduri pline de mister si oameni care par a nu fi din această lume. Romania este plină de astfel de locuri, ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei