2strazi1

Dimensiune font:

Modificări importante ale circulaţiei rutiere în oraş

| 14-05-2019 12:36

Municipalitatea ieşeană intenţionează fluidizarea traficului prin montarea de noi indicatoare rutiere, instituirea de sensuri unice şi realizarea unor treceri de pietoni


În urma unor solicitări ale Comisiei Municipale de Circulaţie, Poliţia Municipiului Iaşi - Biroul Rutier a avizat mai multe măsuri în vederea fluidizării circulaţiei rutiere şi creşterii siguranţei în trafic. În linii mari, este vorba de apariţia unor indicatoare rutiere, instituirea de sensuri unice şi realizarea unor treceri de pietoni.

Primul sens unic va fi instituit pe strada Buridava. Este vorba de sensul de mers  dinspre bld. Dacia către str. Tabacului. Tot aici, la intersecţia străzilor Buridava cu  cu bld. Dacia, va fi amplasat indicatorul rutier „Sens unic”, iar la capătul opus al sectorului, respectiv la intersecţia cu strada Tabacului, va fi amplasat indicatorul rutier „Accesul interzis”. Pe arterele care intersectează strada Buridava va fi amplasat indicatorul rutier indicator „Oprire”, în situaţia în care acest indicator nu este amplasat, cât şi indicatorul rutier „La stânga/la dreapta”, după caz.

Un alt sens unic va fi instituit pe strada Vitejilor, pe sensul de mers dinspre str. Tabacului către bld. Dacia. Pe str. Vitejilor, intersecţie cu str. Tabacului va fi amplasat indicatorul rutier „Sens unic”, iar la capătul opus al sectorului, respectiv la intersecţia cu bld. Dacia, va fi amplasat indicatorul rutier „Accesul interzis”. De asemenea, pe str. Vitejilor, intersecţie cu str. Buridava (zona Piaţa Dacia, vizavi de imobilul G7), va fi amplasat indicatorul rutier „Sens unic”, sens de mers dinspre str. Buridava. Pe arterele care intersectează strada Buridava va fi amplasat indicatorul rutier „Oprire”, în situaţia în care acest indicator nu este amplasat, cât şi indicatorul rutier „La stânga/la dreapta”, după caz.

Ultimul sens unic, la care se adaugă montarea unui indicator „Limitare viteză 10 km/h”, vizează aleea carosabilă din cartierul Ciurchi, bloc F4, spre str. Han Tătar. La începutul sectorului de drum va fi amplasat indicatorul rutier „Sens unic”, iar la capătul opus al sectorului, respectiv la intersecţia cu str. Han Tătar va fi amplasat indicatorul rutier „Accesul interzis”. La începutul sectorului de drum va fi amplasat indicatorul rutier „Limitare viteză”, iar la terminarea sectorului cu limitare de viteză se va amplasa indicatorul „Sfârşitul limitării de viteză”.

Indicatoare noi şi limitări de viteză

Alte decizii vizează montarea de indicatoare. Este vorba de „Oprire interzisă” pe aleea de legătură între str. Hlincea şi şos. Nicolina (Biserica „Înălţarea Domnului”), pe str. Cuza Vodă (înaintea intersecţiei cu str. Armeană, sensul de mers spre Târgu Cucu),  la ieşirea din pasajul CF Galata către str. Lotrului, pe ambele părţi ale sectorului de drum, pe şos. Nicolina, tronson cuprins între str. Răzoarelor şi şos. Tudor Neculai, pe sensul de intrare în oraş şi pe  trotuarul stâng de pe aleea Rozelor (tronsonul vizat fiind cel din zona Bisericii „Ştefan cel Mare”) sens de mers str. Nicolina - bd. Socola. Un alt indicator - „Oprire” – va fi montat pe aleea Basarabi, la intersecţia cu str. Basarabi.

Sunt vizate şi limitări de viteză pe anumite sectoare. Astfel, în zona şcolii pe str. Crişului (pe sensul de mers str. Cerna - str. Lotrului), se va amplasa indicatorul rutier „Limitare viteză” 30 km/h”, iar la terminarea sectorului cu limitare de viteză se va amplasa indicatorul „Sfârşitul limitării de viteză”. De asemenea, având în vedere faptul că această restricţie se va aplica în zona unei unităţi de învăţământ, se vor dispune măsuri de amplasare şi a indicatorului „Copii”, în situaţia în care acesta nu este amplasat. Trecerea de pietoni va fi presemnalizată prin amplasarea indicatorului rutier „Presemnalizare trecere pentru pietoni” şi semnalizată prin amplasarea indicatorului rutier „Trecere pentru pietoni”, aceste două indicatoare urmând a fi amplasate pe ambele sensuri de mers.

Şi pe aleea Petre Culianu, viteza maximă va fi limitată la 30 km/oră. La începutul sectorului de drum va fi amplasat indicatorul rutier „Limitare viteză”, iar la terminarea sectorului cu limitare de viteză se va amplasa indicatorul „Sfârşitul limitării de viteză”.

Nu în ultimul rând, mai multe indicatoare rutiere vor apărea pe aleea paralelă cu pasajul „Octav Băncilă” dinspre şos. Naţională. Este vorba de „Limitare viteză 30 km/h”, „Alte pericole” (zona tranzitată pietonal) şi „Limitare de gabarit de lăţime la 2,2 m”.

În fine, două indicatoare cu „Acces interzis” (cu adiţionalul „Cu excepţia riveranilor”), vor fi amplasate pe fd. W. Mărăcineanu.şi pe fd. Teodor Codrescu.

Treceri de pietoni în Tătăraşi şi Valea Adâncă

S-a mai decis amplasare separatoare de sens (cauciuc cu elemente reflectorizante) pe axul str. Gen. Berthelot, 6, înlocuirea indicatoarelor „Trecere pentru pietoni” cu „Trecere pentru pietoni” cu lămpi filatoare la intersecţia Zimbru şi montarea de popici pe aleea Decebal, în lateralul Şcolii „Titu Maiorescu” (intrare elevi), pilonii urmând a fi amplasaţi pe trotuarul pietonal ce mărgineşte aleea Decebal. Primăria va înfiinţa şi două treceri de pietoni, una pe str. Stejar şi pe stradela Ciric (la intersecţia celor două artere de circulaţie) şi alta pe str. Valea Adâncă (în dreptul imobilului de la nr. 5). Tudor DAMASCHIN

 

 

 

 

 

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA

Subscrisul Cabinet Individual de Insolvenţă Opriş Irina, în calitate de lichidator judiciar al debitorului S.C. SALIX FARM IMPEX S.R.L, conform Încheiere nr. 137 din data de 16.10.2018, emisă de Secţia a II a Civilă a Tribunalului Iaşi-Faliment, anunţă, scoaterea la vânzare, prin licitaţie publică cu strigare, în data de 09.03.2020, orele 14.00, a imobilului situat în localitatea Popeşti, parter, ap.1, judeţul Iaşi, la 9.037,50 euro fără TVA, reprezentand 75% din valoarea de piaţă stabilită prin Raportul de evaluare. Licitaţia se va desfăşura la sediul lichidatorului judiciar din Iaşi, str. Pictor Octav Băncilă, nr.1, jud. Iaşi în conformitate cu regulamentul de vânzare, ce va fi afişat la loc vizibil, cu cel puţin 5 zile înaintea ţinerii şedinţei de licitaţie. Preţul de la care începe licitaţia este echivalentul în Ron la cursul BNR din ziua licitaţiei a 75% din valoarea stabilită prin Raportul de evaluare a imobilului, la care se adaugă TVA. În cazul în care la licitaţia din data de 09.03.2020 nu se va reuşi valorificarea imobilului, se vor organiza noi licitaţii, în aceleaşi condiţii, pe 16.03.2020, respectiv 23.03.2020 orele 14,00. Toţi cei care posedă un drept real asupra imobilului scos la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, de a face lichitatorului dovada acestuia, până în preziua licitaţiei. Imobilul se va vinde liber de orice sarcini conform art. 91 alin. 1 din Legea 85/2014. Poate participa la licitatie orice persoană fizică sau juridică care depune cu cel puţin o zi înaintea ţinerii şedinţei de licitaţie, până la ora 12.00, la sediul lichidatorului documentele prevăzute în caietul de sarcini, care se poate procura de la sediul lichidatorului judiciar, în fiecare zi de luni până vineri, între orele 08.00-16.00. Garanţiei de participare este în procent de 20% din preţul de pornire la licitaţiei. Informaţii suplimentare se pot obţine la telefon 0751103771.
Tribunalul Iaşi, prin lichidatorul judiciar desemnat în dosarul nr. 4383/99/2017 (210/2017), în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2014, privind procedurile de prevenire a insolvenței și de insolvență, precum și a Codului de procedură civilă, anunță scoaterea la vânzare prin licitație publică cu strigare a bunurilor din patrimoniul debitoarei S.C. „Ago – Parus” S.R.L. Iaşi, cu sediul în municipiul Iaşi, str. Sf. Lazăr nr. 4, bl. Peneş Curcanu, tronson 5, biroul 9, în NH Bussiness Company, la sediul Cabinetului de Avocat Daniela Arhire, etj. 1, județul Iași, după cum urmează: Nr. crt. - DENUMIRE ACTIV – Componenţa – Valoare -lei- 1. Bunuri mobile - Aparate de joc electronice slot machine - 22.605,00. Preţul de pornire al licitației pentru bunurile scoase la vânzare este cel de mai sus, iar vânzarea se va face conform regulamentului de vânzare și hotărârea Adunării creditorilor din data de 10.03.2019. Vânzarea prin licitație publică va avea loc la data de 16.04.2020, ora 10.00 și se vor organiza 6 ședinţe la un interval de 7 zile, respectiv la data de 23.04.2020, 30.04.2020, 07.05.2020, 14.05.2020 și 21.05.2020, la sediul lichidatorului judiciar. Până la data și ora licitației, ofertanții vor depune la sediul lichidatorului judiciar dovada achitării taxei de participare de 10% din prețul de pornire al bunului licitat, a garanţiei de participare la licitaţie de 30% din preţul de pornire al bunului licitat și a caietului de sarcini, respectiv 100 lei, cât şi documentele de înfiinţare şi împuternicirea dată persoanei fizice de către persoana juridică pentru participare la licitație, iar pentru persoanele fizice buletinul de identitate. Neplata bunurilor la termenul stabilit prin procesul-verbal de licitație, duce la pierderea garanţiei de participare la licitație, cât și a celorlalte sume achitate în contul bunurilor, iar bunurile vor fi scoase din nou la vânzare în contul adjudecatarului. Toţi cei care pretind vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, au obligația să anunțe lichidatorul judiciar înainte de data stabilită pentru vânzare. Informaţii suplimentare se pot obţine la sediul lichidatorului judiciar din Huşi, str. 1 Decembrie, nr. 32, localitatea Huşi, judeţul Vaslui sau la telefoanele 0335/566035 şi 0727/850575..
Tribunalul Iași, prin lichidatorul judiciar desemnat în dosarul nr. 8669/99/2017 (526/2017), în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2014, privind procedurile de prevenire a insolvenței și de insolvență, precum şi a Codului de procedură civilă, anunță scoaterea la vânzare prin licitație publică cu strigare a bunurilor din patrimoniul debitoarei S.C. „Tutun și Ziare” S.R.L. Iași, cu sediul în municipiul Iași, str. Bălţii nr. 6, judeţul Iaşi, după cum urmează: Nr. crt. DENUMIRE ACTIV – Valoare -lei- 1. Chioşcuri ziare dezafectate - 10.906,00; 2. Utilitare dacia Logan - 10.230,00. Preţul de pornire al licitației pentru bunurile scoase la vânzare este cel de mai sus, iar vânzarea se va face conform regulamentului de vânzare și hotărârea Adunării creditorilor din data de 10.03.2020. Vânzarea prin licitație publică va avea loc la data de 13.04.2020, ora 10.00 și se vor organiza 6 ședinţe la un interval de 7 zile, respectiv la data de 27.04.2020, 04.05.2020, 11.05.2020, 18.05.2020 și 25.05.2020, la sediul lichidatorului judiciar. Până la data și ora licitației, ofertanții vor depune la sediul lichidatorului judiciar dovada achitării taxei de participare de 10% din prețul de pornire al bunului licitat, a garanției de participare la licitație de 30% din prețul de pornire al bunului licitat și a caietului de sarcini, respectiv 100 lei, cât și documentele de înființare și împuternicirea dată persoanei fizice de către persoana juridică pentru participare la licitație, iar pentru persoanele fizice buletinul de identitate. Neplata bunurilor la termenul stabilit prin procesul-verbal de licitație, duce la pierderea garanției de participare la licitație, cât şi a celorlalte sume achitate în contul bunurilor, iar bunurile vor fi scoase din nou la vânzare în contul adjudecatarului. Toți cei care pretind vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, au obligația să anunțe lichidatorul judiciar înainte de data stabilită pentru vânzare. Informații suplimentare se pot obține la sediul lichidatorului judiciar din Huşi, str. 1 Decembrie, nr. 32, localitatea Huşi, județul Vaslui sau la telefoanele 0335/566035, 0727/850575 și 0744/291653..
La Neurochirurgie, numărul cazurilor de COVID a urcat la 37!
26/05/2020 07:53

Astăzi au fost confirmate trei noi cazuri de COVID-19 la Spitalul Clinic de Urgentă „Prof. Dr. Nicolae Oblu”, numărul total al celor confirmati pozitiv ajungand la 37 - 16 pacienţi şi 21 cadre ...

Continuă campania de salubrizare intensă a străzilor
26/05/2020 00:00

  Salubris SA şi Primăria Municipiului Iaşi continuă campania de salubrizare intensivă a arterelor rutiere. Această actiune este programată pană pe 1 iulie, echipele Salubris SA urmand să ac ...

Costel Alexe are în plan cea mai mare extindere a fondului forestier din ultimii 30 de ani
26/05/2020 00:00

    Romania are cel puţin 500.000 de hectare de terenuri degradate, iar in acest context  autorităţile au in plan demararea celei mai mari extindere a fondului forestier din ultimii 30 de an ...

Iaşul, ticsit cu senzori pentru măsurarea calităţii aerului
26/05/2020 00:00

  Primarul Mihai Chirica a semnat ieri un contract in vederea realizării unei retele de monitorizare a calitătii aerului din oras. Proiectul „Monitorizare calitate aer, realizarea hărtii ve ...

Locuri pentru biciclete în parcările publice şi la intrarea în parcuri
26/05/2020 00:00

  În şedinţa Consiliului Local din august 2019, consilierii au votat in unanimitate o hotărare care priveste exceptarea de la plata taxei de parcare in parcările publice a masinilor complet el ...

Delgaz Grid are în plan investiții în 380 millioane de euro până în anul 2023
26/05/2020 00:00

  Delgaz Grid, compania de distributie din cadrul Grupului german E.ON, a investit anul trecut 457 milioane de lei in principal pentru modernizarea reţelelor de distribuţie de energie electrică ...

Spitalul Regional din Iași: A fost lansată licitația pentru achiziția de servicii de verificare tehnică
25/05/2020 20:52

 Procedura de licitatie deschisă pentru achizitia de servicii de verificare tehnică pentru Spitalul Regional din Iasi a fost lansată de Ministerul Sănătătii pe platformele electronice de specialitate ...

COMUNICAT DE PRESĂ  Senatorul USR Dan Lungu  Peste 11.000 de elevi din satele ieșene  nu pot participa la lecțiile online
25/05/2020 14:44

 COMUNICAT DE PRESĂ Peste 11.000 de elevi din satele iesene nu pot participa la lectiile online   Un total de 11.807 de elevi din satele iesene nu au, la momentul actual, acces la internet. Toto ...

36 de muncitori din Sri Lanka concediați de o fabrică de confecții din Botoșani, abandonați pe Aeroportul Otopeni
25/05/2020 08:53

 Zeci de muncitori din Sri Lanka au fost abandonati pe Aeroportul Otopeni. Ei au lucrat la o fabrică de confecţii din Botoşani, s-au aflat in carantină după ce unul dintre ei a fost confirmat cu COVID ...


CTP IASI- Totul pentru sanatatea ta!


CTP IASI- Totul pentru sanatatea ta!