Nonsensuri în transportul public

default

Dimensiune font:

| 31-10-2014 06:00

Proiectul municipalităţii de înlocuire a liniei de tramvai care face legătura între Podul de Piatră şi Podu Roş a stârnit deja reacţii adverse în rândul ieşenilor. Dincolo de lipsa oricărei dezbateri publice pe acest subiect, sunt semnalate o serie de deficienţe ce pot perturba grav transportul în comun de persoane

Modul în care edilii oraşului se gândesc să reabiliteze zona Podu Roş - Şoseaua Naţională, principalul element constituindu-l desfiinţarea liniei de tramvai, a generat reacţii din partea opiniei publice. Ieşenii sunt deranjaţi de faptul că nu s-a organizat nici un fel de dezbatere publică pe acest subiect, în condiţiile în care alte proiecte de larg interes (reabilitarea zonei Lăpuşneanu spre exemplu) au fost supuse atenţiei înaintea demarării lucrărilor. „Desfiinţarea acestui segment de cale de rulare ar însemna ruperea unei legături directe între Podu Roş - Gară şi Podu Roş - Dacia. Pe lângă acest lucru, în cazul unei defecţiuni sau accident, tramvaiele vor putea fi redirecţionate pe bulevardul Nicolae Iorga sau pe segmentul Podul de Piatră - Podu Roş, în funcţie de locaţia incidentului”, crede Adrian Crengăniş, preşedintele Asociaţiei „Prietenii Tramvaiului”, într-o interpelare adresată municipalităţii ieşene. Acesta aduce şi alte argumente în favoarea păstrării liniei de tramvai. „Prin desfiinţarea tronsonului Podu de Piatră - Podu Roş, traseele 5 şi 11 vor avea un itinerariu de 80% în comun, în cazul în care traseul 5 va fi deviat pe bulevardul Nicolae Iorga, iar ambele trasee sunt printre cele mai bune pe care le deserveşte RATP. Care va fi soluţia pentru acestea?”, întreabă Adrian Crengăniş.
Devieri de la graficele de transport şi timpi mai mari de aşteptare
Mai mult, în opinia membrilor asociaţiei, racordul dintre tronsoanele Podu Roş - CUG şi Podu Roş - Podul de Piatră ar facilita intrarea mai rapidă la traseu al tramvaielor ce vor circula pe segmentul Podu Roş - Podul de Piatră. De asemenea, tronsonul Podu Roş - Podul de Piatră este utilizat pentru intrarea la traseul a tramvaielor de pe traseele 1, 7, 8, 13, pentru a evita aglomerarea zonei centrale unde au traseu comun, în prezent, şase trasee (1, 3, 6, 7, 8, 13) şi va urma cel puţin unul care va lega zona centrală de CUG. „Aglomerarea zonei centrale înseamnă devierea de la grafic a vagoanelor aflate în serviciu. Trimiterea tramvaielor pe traseele pe care au fost repartizate prin Podu de Piatră – Podu Roş (1, 7, 8, 13) reprezintă înlocuirea celor care se retrag la depou prin zona centrală şi lasă un gol în trafic, rezultând un timp mare de aşteptare în staţii şi, iarăşi, devierea de la grafic”, mai spun aceştia.
Mai facem menţiunea că eliminarea liniei de tramvai survine în urma discuţiilor municipalităţii ieşene cu şefii RATP. Or, aceştia din urmă s-au exprimat de nenumărate ori în favoarea menţinerii liniei de tramvai între Podu Roş şi Podul de Piatră, care oferea o alternativă la desele blocări de pe B-dul Nicolae Iorga.
Nu mai sunt bani de pasaje pe splaiuri
Modernizarea celor două maluri ale Bahluiului au fost votate în şedinţa CLM de miercuri, 29 octombrie. Pe Splai Drept Bahlui, pe tronsonul Podul de Piatră – Podu Roş, se va înlocui linia de tramvai cu o arteră rutieră cu sens unic, paralelă cu Şoseaua Naţională. Reabilitarea va continua şi pe tronsonul următor, din Podu Roş până la Podul Tudor Vladimirescu, arteră care rămâne cu sens unic, iar de aici în continuare până la Pod Metalurgie, apoi Pod Sf. Ioan, în lungul bulevardului Chimiei, unde se vor îngropa în subteran şi cablurile de pe ambele părţi ale străzii. În paralel, Şoseaua Naţională va fi reabilitată şi transformată ulterior în sens unic dinspre Podu Roş spre Podul de Piatră.
Al doilea proiect ce a primit aprobarea Consiliului Local vizează modernizarea străzilor de pe malul stâng al Bahluiului. Se va lucra de la Podul Sf. Ioan la Podul de Piatră, pe 5 tronsoane: Pod Sf. Ioan - Bdul Metalurgie (se amenajează strada cu două benzi în calea curentă, cu sens dublu), B-dul Metalurgie - B-dul Tudor Vladimirescu (sens unic, cu două benzi de circulaţie), B-dul Tudor Vladimirescu - Podu Roş (se păstrează sensul unic cu două benzi), Podu Roş - Podul de Piatră (trei benzi cu sens unic, apoi două benzi într-un sens şi una din sens opus), B-dul Tudor Vladimirescu - Splai Bahlui (două benzi, cu sens unic spre Podu Roş).
„Pasajele au fost scoase din proiect pentru că sumele nu au mai ajuns. Ca să mai putem salva ceva, dăm pasajele deoparte şi modernizăm Splaiurile. Proiectele există, iar când vine altă finanţare, introducem din nou pasajele”, a spus ieri viceprimarul Mihai Chirica. Dan CONSTANTINESCU

* * *

Nonsensuri în transportul public
* se revine la linia de tramvai CUG - Podu Roş dar sunt rupte legăturile directe între Podu Roş - Gară, respectiv Podu Roş - Dacia
* traseele 5 şi 11 se suprapun în proporţie de 80%. Inevitabil, unul va trebui desfiinţat!
* printre măsurile menite a reduce poluarea în Iaşi se numără încurajarea cetăţenilor în folosirea transportului electric!!! Probabil, măsura nu se referă la Podul de Piatră, zona cu cel mai ridicat nivel de pulberi în suspensie, atât timp cât este scos tramvaiul din peisaj pentru a se face loc autoturismelor.
* o altă categorie de populaţie afectată este cea a studenţilor de la Politehnică, nevoiţi să ocolească inutil până a ajunge la facultăţile de pe Bdul Mangeron
* descongestionarea traficului în zona Podu Roş se face prin introducerea în sensul giratoriu a unei noi artere, dinspre Podul de Piatră!

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA

Tribunalul Iaşi, prin lichidatorul judiciar desemnat în dosarul nr. 8766/99/2017 (527/2017), în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2014, privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă, precum şi a Codului de procedură civilă, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare a bunurilor din patrimoniul debitoarei S.C. „Kolado” S.R.L., cu sediul în sat Dancu, str. Daliei nr. 70, bl. D3, sc. A, et. 3, ap. 13, judeţul Iaşi, după cum urmează: Nr. crt. DENUMIRE ACTIV, Componenţa, Valoare -lei-, 1. Bunuri mobile, Echipamente şi utilaje, 90.670,00, 2. Bunuri mobile, Mijloace de transport, 62.700,00. Preţul de pornire al licitaţiei pentru bunrile scoase la vânzare este cel de mai sus, iar vânzarea se va face conform regulamentului de vânzare şi hotărârea Adunării creditorilor din data de 23.07.2021. Vânzarea prin licitaţie publică va avea loc la data de 13.08.2021, ora 1000 şi se vor organiza 5 şedinţe la un interval de 7 zile, respectiv până la data de 10.09.2021, la sediul lichidatorului judiciar. Până la data şi ora licitaţiei, ofertanţii vor depune la sediul lichidatorului judiciar dovada achitării taxei de participare de 10% din preţul de pornire al bunului licitat, a garanţiei de participare la licitaţie de 30% din preţul de pornire al bunului licitat şi a caietului de sarcini, respectiv 500 lei, cât şi documentele de înfiinţare şi împuternicirea dată persoanei fizice de către persoana juridică pentru participare la licitaţie, iar pentru persoanele fizice buletinul de identitate. Neplata bunurilor la termenul stabilit prin procesul-verbal de licitaţie, duce la pierderea garanţiei de participare la licitaţie, cât şi a celorlalte sume achitate în contul bunurilor, iar bunurile vor fi scoase din nou la vânzare în contul adjudecatarului. Toţi cei care pretind vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, au obligaţia să anunţe lichidatorul judiciar înainte de data stabilită pentru vânzare. Informaţii suplimentare se pot obţine la sediul lichidatorului judiciar din Huşi, str. 1 Decembrie, nr. 32, localitatea Huşi, judeţul Vaslui sau la telefoanele 0335/566.035 şi 0727/850.575.
Tribunalul Vaslui, prin lichidatorul judiciar desemnat în dosarul nr. 3093/89/2017, în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2014, privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă, precum şi a Codului de procedură civilă, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare a bunurilor din patrimoniul debitoarei S.C. „Total Media Radio - TV” S.R.L. Vaslui, cu sediul în municipiul Vaslui, str. Unirii nr. 14, judeţul Vaslui. Nr. crt. DENUMIRE ACTIV/BUN, Valoare -Lei- 1., Echipament tehnologic, aparate de măsură şi control, mijloc de transport, mobilier, aparatură birotica 174.679. Preţul de pornire al licitaţiei pentru bunurile scose la vânzare este cel de mai sus şi reprezintă 100% din valoarea de inventar, iar vânzarea se va efectua conform hotărârilor Adunării creditorilor din data de 23.07.2021, respectiv la cel mai bun preţ oferit. Vânzarea prin licitaţie publică va avea loc începând cu data de 12.08.2021, ora 1000 şi se vor organiza 5 şedinţe săptămânale, respectiv până la data de 09.09.2021, la sediul lichidatorului judiciar. Până la data şi ora licitaţiei, ofertanţii vor depune la sediul lichidatorului judiciar dovada achitării taxei de participare de 5% din preţul de pornire al licitaţiei, a garanţiei de participare la licitaţie de 30% din preţul de pornire al licitaţiei şi a caietului de sarcini, cât şi documentele de înfiinţare şi împuternicirea dată persoanei fizice de către persoana juridică pentru participare la licitaţie, iar pentru persoanele fizice buletinul de identitate. Preţul caietului de sarcini este 500,00 lei şi este obligatoriu pentru participanţii la licitaţie. Neplata bunurilor la termenul stabilit prin procesul-verbal de licitaţie, duce la pierderea garanţiei de participare la licitaţie, cât şi a celorlalte sume achitate în contul bunurilor, iar bunurile vor fi scoase din nou la vânzare în contul adjudecatarului. Informaţii suplimentare se pot obţine la sediul administratorului judiciar din Huşi, str. 1 Decembrie nr. 32, localitatea Huşi, judeţul Vaslui sau la telefon: 0335/566.035, 0744/291.653, fax 0335/814.103. Lichidator judiciar, Estconsult I.P.U.R.L. Huşi
Cereri trăsnite în justiţia ieşeană
08/06/2021 10:45

Una din cele mai trăsnite cereri de chemare in judecată inregistrate anul ăsta la Iaşi a fost cea din data de 19 decembrie, prin care reclamanta Maria C. a solicitat instanţei să-l oblige pe Sorin M. la r ...

 Super concert și focuri de artificii în noaptea de Revelion
31/12/2019 15:29

  Cu ocazia trecerii in Noul An Primăria Municipiului Iasi va oferi din nou iesenilor traditionalul concert si focuri de artificii. Din păcate, programul anuntat initial al concertului a suferit o modi ...

FOTO - întâietatea la pețitul fetelor din Ruginoasa, tranșată de jandarmi!
31/12/2019 14:50

 Bătălia de la Ruginoasa, binecunoscuta incăierare de la sfarsit de an dintre deleni si văleni nu a mai avut loc! Cetele de urători, la fel ca in ultimii ani, au iesit pe ulite de la răsărit, doar c ...

Iaşul va avea un spital competitiv cu orice mare spital din lume
31/12/2019 14:22

Construcţia Spitalului Regional Iaşi va fi demarată mai repede decat ne-am fi aşteptat. Contractul de finanţare a fost semnat cu o zi inainte de incheierea anului 2019. „Am semnat, astăzi, contractu ...

Doar 949 ieşeni mai încasează indemnizaţie de şomaj
31/12/2019 14:20

* Iaşul inregistrează 8.242 şomeri, din care 3.723 sunt femei * dintre aceştia, doar 949 mai incasează indemnizaţie de şomaj, restul beneficiind doar de servicii de ocupare gratuite Conform ultimelor da ...

AJOFM Iaşi găseşte, lunar, de lucru pentru aproape 1.000 de oameni
31/12/2019 00:17

* principalii beneficiari sunt şomerii cu varste de peste 45 de ani, 3.221 dintre aceştia reuşind să-şi facă un rost in acest an * 2.711 sunt tineri intre 35 şi 45 de ani, 2.767 au intre 25 şi 35 de ani ...

„2020 ar putea fi anul creşterii gradului de integrare pe piaţa muncii a persoanelor cu dizabilităţi”
31/12/2019 00:08

DA-IS Club (supranumit şi Club de Dezvoltare a Autonomiei şi facilitare a Integrării Sociale) este un proiect de suflet al Asociaţiei Nevăzătorilor din Romania, Filiala Judeţeană Iaşi, promovat de Oana ...

Sănătatea ieşenilor a devenit, în sfârşit, o prioritate
31/12/2019 00:03

La nivelul judeţului Iaşi au fost implementate, in acest an, mai multe programe de screeing prin care a fost evaluată starea de sănătate a populaţiei. Printre ele se numără afecţiunile canceroase, cele ...

Ultima săptămână din an, cea mai incendiară dintre toate
30/12/2019 21:13

După aproape două săptămani de aşa-zisă acalmie, pompierii ieşeni au fost ultra solicitaţi in acest sfarşit de an. Nu vorbim aici despre intervenţiile „casnice”, gen scos căţei de prin f ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei