O firmă băcăuană schimbă gustul românilor pentru casele de lemn

default

Dimensiune font:

| 29-03-2013 08:40

Brandul HoneyWood, născut la Bacău, a cucerit întâi Occidentul. Acum s-a întors acasă, pe o piață maturizată. Brandul a fost lansat la nivel național.

Experiența de zece ani acumulată pe piața occidentală a construcțiilor de case cu structură de lemn i-a permis constructorului băcăuan Răzvan Cazacu să ia hotărârea de a aduce și în România brandul propriu sub care a activat: HoneyWood. Acesta a fost lansat miercuri, 27 martie, la nivel național, printr-o excelentă prezentare organizată în București, în prezența unor parteneri de afaceri, a unui grup de arhitecți și a presei de specialitate. Noutatea tehnologiei aplicată de societatea manageriată de Răzvan Cazacu, dar mai ales viziunea asupra domeniului abordat a surpins deseori asistența și a incitat la un interesant dialog asupra acestora. “Am hotărât să intrăm pe piața românească pentru că și clienții de la noi au început să caute soluții economice, eficiente și ecologice atunci când vor să-și construiască o locuință – a spus managerul băcăuan. Casele pe structură de lemn oferă aceste soluții, iar HoneyWood asigură garanția calității la standarde occidentale”.

Cabana din pădure, construită din bușteni zdraveni, casele de lemn în stil rustic ridicate în multe locuri de români nu sunt nici pe departe ceea ce promovează, acum, Răzvan Cazacu și echipa sa. “O casă din bușteni este o cabană sau o casă rustică, de vacanță, fără durabilitate mare și fără un confort sporit – a spus managerul. Noi construim, însă, cămine moderne, de locuit, foarte confortabile, locuințe normale.” Cine comandă o casă ori o clădire cu orice destinație de la HoneyWood, se va trezi în curte cu o echipă de patru oameni, care vor monta clădirea în maxim 45 de zile, aidoma unor împătimiți constructori de machete în miniatură. Desenele făcute de arhitecți vor prinde viață după ce, într-o ordine strictă, dictată de calculator, toate piesele kit-ului trimis din fabrica de case pe care Honey Wood o are la Moinești, vor fi puse la locul lor. Softurile de proiectare a caselor oferă toate detaliile de execuție. Astfel, montatorii știu exact ce operații trebuie să facă, unde să pună fiecare piesă, unde și câte cuie au de bătut.

De la bușteni, la mobilă și case de lemn

Povestea caselor cu structură de lemn care au cucerit, până acum, doar Occidentul, a început cu 15 ani în urmă. Era vremea în care Răzvan Cazacu făcea exploatare forestieră, prelucra lemnul și exporta în India și în Germania bușteni și cherestea. “Am vrut, totuși, să ne punem amprenta pe ceea ce făceam, pe produsele noastre, să prelucrăm superior materia primă. Am început să facem mobilier din lemn masiv, exportat tot în Germania.” – a spus managerul. Construcția de case de lemn a debutat în anul 2003, ca o cerință a pieței din vestul Europei. În anul 2006, firma din Bacău a pătruns și pe piața franceză, care s-a dovedit un cap de pod pentru Italia, Elveția, Belgia, Olanda sau Norvegia. Așa au fost construite mai mult de 150 de case. Dar, investiția nu putea fi realizată fără să fie deschisă fabrica de case din Moinești. Astfel, în anul 2008 a fost înființat propriul birou de proiectare al firmei, care a achiziționat softuri specializate în proiectarea și construcția caselor de lemn, care au permis și obținerea celor mai importante certificăril internaționale în domeniu. Ultimii zece ani au însemnat, astfel, o creștere constantă, care a ferit firma de efectele crizei economice, iar echipa ei a crescut de la 12 angajați în 2006, la 50 acum.

De ce o casă HoneyWood

Construcțiile firmei din Bacău nu sunt făcute pe principiul “ieftin și bun”. Răzvan Cazacu susține că o casă construită din economie sigur va avea suficiente vicii de construcție. De aceea, prețurile pe care practică firma sunt cele normale, ale pieței. O casă de 125 mp, numită “HoneyDew”, este recomandată la mai puțin de 30.000 de euro, dar una “Queen Bee” sau “The Hive”, prima cu 283 mp, celalată cu peste 347 mp, se apropie de 50.000 de euro. Pentru unii poate părea scump. Atunci, de ce o casă HoneyWood? Primul avantaj al acestui tip de case – am aflat din prezentarea de la București – este eficiența la izolarea termică (economia de energie fiind, acum, la ordinea zilei), mult mai mare decât la pereții din cărămidă sau beton. Confortul termic este sporit, la o grosime foarte mică a peretelui. Alt avantaj este rezistența la cutremure. Aceste case rezistă la cutremure de până la 9 grade pe scara Richter, pentru că lemnul este un material flexibil. De asemenea, casele sunt ecologice, prin materialele folosite, prin modul în care sunt construite. “În jurul unei asemenea case – a precizat Răzavn Cazacu – gazonul rămâne verde, nu umplem cu moloz șantierul.” Alt avantaj, unul dintre cele mai mari, este viteza de execuție, casele fiind complet prefabricate. Pereții, planșeul, șarpanta sunt, de fap, panouri. O parte din finisaje, din tencuieli, ferestrele, rulourile sunt montate și programate direct din fabrică. Aceste operațiuni au loc în hala de producție, în condiții de temperatură controlată, de control al calității. O casă normală poate fi ridicată în una până la maxim trei zile și, după toate lucrările necesare și verificările de rigoare, proprietarul poate primi cheile casei, cum spuneam, în maxim 45 de zile.

Lemn românesc, prelucrat în Germania

Structura de lemn a casei nu este una tradițională, care, e drept, poate fi mai ieftină sau mai accesibilă. HoneyWood nu folosește, însă, decât lemn de calitate, adus, tocmai de aceea, de la un producător din Germania. “Noi nu trebuie să-l mai testăm calitativ, lemnul vine la standardele europene cerute în domeniu – a spus managerul firmei băcăuane. La o construcție, nu poate fi folosit orice fel de lemn. Interesant este că lemnul adus din Germania este românesc, dar numai acolo poate fi prelucrat și tratat așa cum cer standardele. De asemenea, suntem foarte atenți la asamblarea elementelor casei, pentru a garanta stabilitatea construcției în timp, dar și confortul locatarului. Dăm mare atenție la îmbinarea elementelor. Casele noastre de lemn nu scârțâie, nu se tasează, nu au fisuri. Mare parte din elementele de îmbinare a panourilor sunt importate tot din Europa de Vest, supuse în Franța unor teste speciale de etanșietate.

O astfel de construcție nu este, neapărat, o casă de locuit. În Belgia HoneyWood a costruit o farmacie, iar în Franța un restaurant. Se pot construi, astfel, săli de sport, clădiri de birouri etc.

Sursa: ziaruldebacau.ro

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

05:08

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt, telefon/fax 0233/255.023, e-mail: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Trup de pasune Neagra I, in suprafata totala de 2,25 ha, compus din numarul cadastral 50644, in suprafata de 1,18 ha, situat in extravilanul comunei Tasca si numarul cadastral 50650, in suprafata de 1,07 ha, situat in intravilanul comunei Tasca, apartine domeniului public al Comunei Tasca, conform caietului de sarcini, H.C.L. Tasca nr. 39/18.04.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Secretariat, din cadrul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei, se achita cu numerar la Casieria Comunei Tasca. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.05.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 27.05.2024, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.05/2024, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios -Administrativ a Tribunalului Neamt, Piatra-Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233/212.717, fax 0233/232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.04.2024.
FOTO-VIDEO: Reportaj la
02/08/2022 14:54

Într-un colţ de rai, pe ţinuturile Bucovinei, este situat varful Dadu. Pentru a ajunge la el, am ajuns pană in Iacobeni, iar de acolo am virat la dreapta pană la Carlibaba. Într-o zi de iulie, ...

Liberalii, ținta atacurilor unui deputat PSD
18/12/2019 10:54

    Deputatul social-democrat Răzvan Rotaru are o sumă de reprosuri pentru liberalii din Botosani care in urmă cu un an au votat impotriva bugetului de stat, iar acum se laudă cu alocările fina ...

Marea grijă a şoferului beat: să nu-i agite poliţistul petul cu bere
25/11/2019 18:53

 O nouă culme a impertinenţei manifestată de un conducător auto depistat la volan sub influenţă bahică a fost atinsă cu ocazia turului doi al alegerilor prezidenţiale. I.C., in varstă de 28 de an ...

„ZooMonetar - Fauna lumii pe bancnote şi monede”, la BNR Iaşi
22/11/2019 00:00

  * Sucursala Regională Iaşi şi Muzeul Băncii Naţionale a Romaniei au inaugurat, ieri, expoziţia „ZooMonetar - Fauna lumii pe bancnote şi monede” * proiectul este iniţiat in parteneria ...

Mecanica, marele pariu al învăţământului profesional ieşean
21/11/2019 00:00

  * domeniile cu cele mai mari solicitări din partea operatorilor economici pentru includerea in planul de şcolarizare 2019-2020 au fost cele de mecanică - 910 locuri * totodată, s-au format 5 noi cla ...

Puterea şi opoziţia din CJ se pun la aceeaşi masă, pentru a soluţiona soarta a 46 de proiecte
19/11/2019 00:00

  Consilierii judeţeni se vor intruni din nou maine, avand in dezbatere 46 de proiecte de hotărare. Printre acestea se află şi proiectul privind solicitarea de trecere din administrarea Consiliului Lo ...

Începe Postul Crăciunului
15/11/2019 11:11

      După Lăsatul Secului, petrecut ieri, in seara de Sfantul Filip, astăzi incepe Postul Crăciunului, una dintre cele patru mari perioade de ajunare randuite de Biserica Ortodoxă. Post ...

Un tânăr din Iași, beat și fără permis, nu a oprit la semnalul politistilor. Oamenii legii l-au urmarit 1km
10/11/2019 12:51

În jurul orei 01.00, in timp ce patrulau in zona Horlesti, politistii din Letcani au observat o masină cu un comportament destul de suspect in trafic. Oamenii legii au facut semn de oprire autoturismulu ...

Poliţiştii din Popricani, cei mai iscusiţi vânători de şoferi băuţi
09/11/2019 20:04

Datele statistice arată fără dubiu faptul că poliţiştii din Popricani sunt foarte dibaci in depistarea şi prinderea şoferilor ce conduc sub influenţa alcoolului. Numai in primele 10 luni din 2019, pe r ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei