O prostituată minoră a obţinut în instanţă daune de 30.000 de la foştii proxeneţi

2curve

Dimensiune font:

| 06-12-2021 10:31

 * acestora, soţi şi soţie, statul le-a mai confiscat şi 100.000 lei * bărbatul va sta după gratii şase ani şi jumătate, femeia doar patru dar cu suspendare * cei doi puseseră pe picioare o înfloritoare afacere de turism sexual * „codoaşa” iniţia fetele în arta sexului şi a negocierii, apoi „muncea” cot la cot cu ele

 

Un foarte stufos şi complicat dosar de proxentism şi trafic cu minori s-a încheiat, vineri, la Tribunalul Iaşi cu un verdict neaşteptat de dur pentru inculpaţi.

Ionuţ L. (31 de ani) e căsătorit cu Roxana (33 de ani), o prostituată care a dovedit mult spirit antrepenorial. Evident, în domeniul ei de activitate. După o perioadă în care a prestat de una singură pentru belşugul familiei (soţul fiind mult prea preocupat de „păcănele”), femeia a proiectat o adevărată reţea de servicii sexuale şi a trecut la fapte. Prima racolată, Lăcrămioara M. (16 ani la vremea aceea, în vara lui 2019), fata care avea s-o şi înfunde.

A cunoscut-o prin intermediul unei verişoare de-a acesteia, s-au întâlnit la o cafea, Roxana aflase că Lăcărmioara are o situaţie familială dificilă, fără sursă de venit, fără posibilitatea de a se întreţine singură. A îmbrobodit-o uşor, spunându-i că se fac bani buni din industria sexului, s-a oferit s-o iniţieze, soţul ei jucând rolul de manechin funcţional. Au mers la cuplu acasă, iar Ionuţ (soţul Roxanei şi viitorul proxenet) a făcut sex cu Lăcrămioara toată noaptea.

A doua zi, cele două au ieşit la „produs”. Afacerea a debutat fulminant, câte şase clienţi fiecare, tarif 150 lei actul sexual. Sau 250 lei ora. Timp de două săptămâni, tinerele au prestat la foc continuu. Scoteau şi 3.000 lei pe zi. Bani pe care-i împărţeau frăţeşte. Ionuţ s-a gândit să dezvolte afacerea şi să le ducă pe cele două în zone mai potente financiar.

Astfel, pe la mijlocul lui octombrie 2019, tânărul le-a urcat în maşina proprietate personală şi le-a dus la Cluj. A închiriat acolo un apartament în regim hotelier şi s-a pus pe dat anunţuri de mică publicitate. Clienţii au apărut imediat, banii curgeau, dar aproape exclusiv în buzunarele lui Ionuţ. Lăcrămioara, doar fărâmituri.

Un pic de teatru, şi-a stâlcit în bătaie soţia gravidă

Roxana şi Lăcrămioara ieşeau la agăţat bărbaţi. Ionuţ căuta fete dornice de a lucra profesionist în această meserie, că să-şi dezvolte afacerea. Aşa a cooptat-o pe Petronela F., minoră şi ea. Apoi a mai venit şi Violeta G. Ofertă din ce în ce mai mare, cerere la fel. Fetele prestau, Ionuţ păcănea.

Numai că, la un moment dat, bărbatul a sesizat riscurile şi a schimbat radical procedurile. Mai întâi, a mimat o criză de gelozie faţă de Roxana, care era gravidă în luna a cincea. A stâlcit-o în bătaie de faţă cu celelalte prostituate. Ca să le impresioneze şi să le disciplineze, să nu facă proteste ori, mai rău, reclamaţii pe la poliţie. Apoi au încărcat catrafusele în maşină şi s-au întors la Iaşi. Din nefericire pentru ei, bani mult mai puţini ca în Ardeal. S-au mutat la Bucureşti pentru câteva săptămâni, nici acolo recolta nu a fost cea dorită, aşa încât au revenit pe plaiurile moldave. Suceava, Botoşani, Vaslui. Prostituatele încasau maxim 900 lei pe zi, dar se întâmpla frecvent să le intre în buzunare şi doar câte 400 lei.

O cafea, un act sexual

Văzând că afacerea nu urcă aşa cum şi-a dorit, Ionuţ a lăsat baltă pescuitul şi păcănelele, concentrându-se total pe activitatea fetelor. Le-a impus target, minim trei clienţi pe zi. N-a negociat nimic la preţ. La un moment dat, Lăcrămioara a întrebat dacă îşi poate satisface muşteriul cu 80 lei. Ionuţ s-a opus vehement. Mai mult, bănuitor din fire, a început să le ceară raport amănunţit. Prin mesaje cifrate. O cafea, însemna un act sexual simplu. Un cocktail reprezenta o oră de fantezii ş.a.m.d.

Deşi avea doar trei „femei la stradă”, Ionuţ era foarte activ şi eficient pe piaţa sexului plătit. A intuit bine că s-ar putea să fie urmărit de serviciile secrete şi a mărit prudenţa. Schimba locaţiile de dezmăţ o dată la două, maxim trei săptămâni. La fel şi cartelele telefonice, adresele de e-mail ori conturile de pe reţelele de socializare.

Prea târziu, intrase în vizorul investigatorilor, care au obţinut acordul magistraţilor pentru suprevegherea tehnică. Pas cu pas, au fost strânse suficiente probe, astfel încât, la sfârşitul lui aprilie, reţeaua a fost destructurată. Ionuţ şi Roxana, reţinuţi, apoi băgaţi în arestul preventiv. Lăcrămioara, Petronela şi Violeta, puse să dea cu subsemnatul.

Una din numeroasele înregistrări ambientale e elocventă în ce priveşte amurgul reţelei. Nerăbdător  şi în foame de bani, Ionuţ îi cere Lăcrămioarei să crească tariful tariful pentru o oră de sex de la 250 la 300 lei, după care o zoreşte să termine mai repede treaba cu un client pentru că erau alţi cinci în aşteptare.

Business-ul s-a prăbuşit brutal, Lăcrămioara a relatat cu lux de amănunte aventurile ei din ultimii doi ani, au fost destui martori care i-au confirmat spusele, magistraţii au făcut şi nişte estimări, minim  80.000 lei (150 lei actul sexual x minim 3 clienţi/zi, timp de 180 zile) şi cel mult 162.000 lei (maxim 6 clienţi/zi), apoi au rostit sentinţa. Ionuţ a primit o condamnare de şase ani şi jumătate. Roxana, doar patru, dar cu suspendare, deoarece are copil mic. Însă, amândoi soţii trebuie să plătească Lăcrămioarei daune materiale şi morale de aproape 30.000 euro. Mai au de dat şi la stat 110.000 lei. Prejudiciu calculat pentru venituri ilegale în urma activităţii de proxenetism. Marcel FLUERARU

 

 

 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

05:00

Subscrisa“EuroBusiness LRJ”S.P.R.L., cu sediul în Iași, Str. Zorilor nr.11, Jud.Iași, în calitate de lichidator judiciar al debitoarei S.C.”VILA LUX GRUP” S.R.L, cu sediul în Mun. Bacău, Str. Mioriței, nr. 82, Bl. 82, Sc. B, parter, ap. 2, jud. Bacău, J04/53/1998, CUI 10141511, desemnat prin Sentinţa Civilă 326/24.07.2020, pronunţată de Tribunalul Bacău, Secția a II–a Civilă de Contencios Administrativ și Fiscal, în dosarul 5323/110/2017, primește oferte,pe suport de hârtie, în plic sigilat la sediul lichidatorului judiciar, până la data de 24.01.2022, orele 12:00, pentru angajarea unei firme specializate în serviciul arhivistic pentru prelucrarea arhivistică (servicii de organizare a fondului arhivistic) și de păstrare și conservare (depozitare) a fondului arhivistic. Deschiderea ofertelor se va face la data de 24.01.2022, orele 13:00. Oferta trebuie să conțină următoarele elemente obligatorii: structura prețului pentru fiecare serviciu, prețul pentru perioada de depozitare legală, precum și pentru un metru liniar de documente,modalități și termene de plată. Oferta va fi însoțită de copiile certificatelor de conformitate, a actului constitutiv al persoanei juridice, a certificatelor de inregistrare la Registrul Comertului,a autorizației de funcționare pentru serviciile arhivistice menționate, inclusiv de păstrare și conservare a documentelor de arhivă cu valoare practică, eliberată de Arhivele Naționale,precum și de proiectul contractului în care să se regăsească și clauzele privind transferul acestor documente, conform Ordinului MAI nr.137/27.09.2013 și a art.18 indice 4, din Legea nr.138/2013. Documentele de arhivă cuprind documente contabile, acte de personal etc., ale societății falite S.C.”VILA LUX GRUP”S.R.L, în cantitate de aproximativ 12 m.l. Criteriul aplicat pentru stabilirea ofertei câștigătoare este prețul cel mai mic oferit. Ofertele ce urmeaza a fi primite vor fi supuse atenţiei Adunării Creditorilor debitoarei S.C.”VILA LUX GRUP”S.R.L.-în faliment. Desemnarea ofertantului câştigător al selecţiei de oferte va fi făcută în conformitate cu decizia Adunării Creditorilor .Relații suplimentare la tel./fax 0232/220.777, mail: office.is@lrj.ro,www.lrj.ro.
Subscrisa“EuroBusiness LRJ”S.P.R.L., cu sediul în Iași, Str. Zorilor nr.11, Jud.Iași, în calitate de lichidator judiciar al debitoarei S.C.”VILA LUX GRUP” S.R.L, cu sediul în Mun. Bacău, Str. Mioriței, nr. 82, Bl. 82, Sc. B, parter, ap. 2, jud. Bacău, J04/53/1998, CUI 10141511, desemnat prin Sentinţa Civilă 326/24.07.2020, pronunţată de Tribunalul Bacău, Secția a II–a Civilă de Contencios Administrativ și Fiscal, în dosarul 5323/110/2017, primește oferte,pe suport de hârtie, în plic sigilat la sediul lichidatorului judiciar, până la data de 24.01.2022, orele 12:00, pentru angajarea unei firme specializate în serviciul arhivistic pentru prelucrarea arhivistică (servicii de organizare a fondului arhivistic) și de păstrare și conservare (depozitare) a fondului arhivistic. Deschiderea ofertelor se va face la data de 24.01.2022, orele 13:00. Oferta trebuie să conțină următoarele elemente obligatorii: structura prețului pentru fiecare serviciu, prețul pentru perioada de depozitare legală, precum și pentru un metru liniar de documente,modalități și termene de plată. Oferta va fi însoțită de copiile certificatelor de conformitate, a actului constitutiv al persoanei juridice, a certificatelor de inregistrare la Registrul Comertului,a autorizației de funcționare pentru serviciile arhivistice menționate, inclusiv de păstrare și conservare a documentelor de arhivă cu valoare practică, eliberată de Arhivele Naționale,precum și de proiectul contractului în care să se regăsească și clauzele privind transferul acestor documente, conform Ordinului MAI nr.137/27.09.2013 și a art.18 indice 4, din Legea nr.138/2013. Documentele de arhivă cuprind documente contabile, acte de personal etc., ale societății falite S.C.”VILA LUX GRUP”S.R.L, în cantitate de aproximativ 12 m.l. Criteriul aplicat pentru stabilirea ofertei câștigătoare este prețul cel mai mic oferit. Ofertele ce urmeaza a fi primite vor fi supuse atenţiei Adunării Creditorilor debitoarei S.C.”VILA LUX GRUP”S.R.L.-în faliment. Desemnarea ofertantului câştigător al selecţiei de oferte va fi făcută în conformitate cu decizia Adunării Creditorilor .Relații suplimentare la tel./fax 0232/220.777, mail: office.is@lrj.ro,www.lrj.ro.
Primăria Comunei Vlădeni, județul Iași, telefon 0232299690, organizează licitație pentru concesionarea următoarelor suprafețe de teren: teren situat în extravilan sat Vlădeni, are o suprafață de 60.765 mp, identificat cadastral în T43 HS759/1, aparținând domeniului privat al comunei Vlădeni, județul Iași; teren situat în extravilan sat Vlădeni, are o suprafață de 22.971 mp, identificat cadastral în T43 HB760/1, aparținând domeniului privat al comunei Vlădeni, județul Iași; teren situat în extravilan sat Vlădeni, are o suprafață de 1.988 mp, identificat cadastral în T43 HS762, aparținând domeniului privat al comunei Vlădeni, județul Iași; teren situat în extravilan sat Vlădeni, are o suprafață de 2.892 mp, identificat cadastral în T43 HS763/2, aparținând domeniului privat al comunei Vlădeni, județul Iași; teren situat în extravilan sat Vlădeni, are o suprafață de 2.401 mp, identificat cadastral în T43 HB765/2, aparținând domeniului privat al comunei Vlădeni, județul Iași; teren situat în extravilan sat Vlădeni, are o suprafață de 39.907 mp, identificat cadastral în T43 HB767/3, aparținând domeniului privat al comunei Vlădeni, județul Iași; teren situat în extravilan sat Vlădeni, are o suprafață de 873 mp, identificat cadastral în T43 HB767/4, aparținând domeniului privat al comunei Vlădeni, județul Iași; teren situat în extravilan sat Vlădeni, are o suprafață de 22.382 mp, identificat cadastral în T43 HS768/1, aparținând domeniului privat al comunei Vlădeni, județul Iași; teren situat în extravilan sat Vlădeni, are o suprafață de 1.986 mp, identificat cadastral în T44 P770, aparținând domeniului privat al comunei Vlădeni, județul Iași; teren situat în extravilan sat Vlădeni, are o suprafață de 114.475 mp, identificat cadastral în T44 HB771/3, aparținând domeniului privat al comunei Vlădeni, județul Iași; teren situat în extravilan sat Vlădeni, are o suprafață de 600 mp, identificat cadastral în T44 P772, aparținând domeniului privat al comunei Vlădeni, județul Iași; teren situat în extravilan sat Vlădeni, are o suprafață de 46.159 mp, identifica cadastral în T44 HS773, aparținând domeniului privat al comunei Vlădeni, județul Iași; teren situat în extravilan sat Vlădeni, are o suprafață de 601 mp, identificat cadastral în T44 HB774, aparținând domeniului privat al comunei Vlădeni, județul Iași; teren situat în extravilan sat Vlădeni, are o suprafață de 4.338 mp, identificat cadastral în T44 HS777/2, aparținând domeniului privat al comunei Vlădeni, județul Iași; Concesionarea se face conform O.U.G nr. 57/2019 și H.C.L nr. 42/09.06.2021, H.C.L. 84/22.11.2021, H.C.L. 87/25.11.2021. Ofertele se depun la sediul Primăriei Comunei Vlădeni, județul Iași, până la data de 16.02.2022, ora 14.00. Sedința de deschidere a ofertelor în data de 17.02.2022, ora 10.00. Relații la sediul Primăriei și la telefon: 0233299690 și 0740122165.
BROW Bar & More a deschis în ansamblul Palas o locație dedicată stilizării sprâncenelor
20/01/2022 10:32

Modelarea sprancenelor este conceptul care a revolutionat industria beauty de-a lungul timpului. Apărute recent, tehnici precum laminarea sau micropigmentarea au deschis o nouă eră in industrie. BROW Bar &am ...

Agresor iertat de victimă, nu și de judecători
20/01/2022 10:00

Pentru Mihai D. (57 de ani) din Podu Iloaiei, după-amiaza de 3 octombrie 2018 incepuse la fel de anost ca şi celalalte. Rămăsese fără ţigări, a ieşit din casă pentru reaprovizionare, pe drum s-a intal ...

Concurs de roboți la Liceul de Informatică
20/01/2022 09:49

Elevii Liceului de Informatică „Grigore Moisil” organizează in acest an cea de-a doua ediţie a Concursului Peppers^^, o competiţie destinată elevilor de gimnaziu. Concursul este organizat de ...

Buget record la Piatra-Neamț
20/01/2022 09:15

Municipiul Piatra-Neamt va avea in acest an cel mai mare buget de investitii pe care l-a avut vreodată la dispozitie orasul in acest scop. „Anul acesta incepe cu premise bune pentru Piatra-Neamt. Fată ...

Investiții de 100 milioane de euro, la Suceava
20/01/2022 08:35

Este vorba de un total de 87.000.000 euro pe Programul Operational Regional Nord Est, la nivelul Zonei Urbane Functionale. Din această sumă, 42.500.000 euro reprezintă Prioritatea 4 - O regiune cu o mobili ...

Pericol de EXPLOZIE în Neamț. O cisternă plină cu hidrocarburi s-a răstunat la Grințieș
20/01/2022 08:24

Este pericol de explozie in localitatea Grinties (Neamt) după ce o cisternă incărcată cu xilen s-a răsturnat pe sosea. Pompierii au evacuat mai multe case din zona in care s-a produs accidentul rutier. Pom ...

„Facturile defecte” au ocolit școlile ieșene
20/01/2022 08:20

Primarul Iaşului a abordat ieri subiectul tarifelor majorate la energie electrică şi gaz, un subiect care, in viziunea edilului-şef, „ar trebui să ingrijorează orice persoană responsabilă din Roma ...

Zeci de şcoli fără directori
20/01/2022 07:52

Aproape 100 de posturi de director şi director adjunct au rămas vacante la nivelul judeţului Iaşi, urmand ca in următoarea perioadă să se desfăşoare o nouă sesiune a concursului pentru ocuparea acesto ...

Drama unei mame cu cinci copii, victimă a violențelor domestice
20/01/2022 07:45

„La jumătatea lunii decembrie am ajuns la centru, in urma violentei de acasă, pentru că sotul meu consuma foarte mult alcool. În urmă cu trei - patru ani mă bătea pe mine si făcea scandal, nu ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei