medalie andrei
medalie bianca
IMG_8997
medalie manu
diploma andrei
diploma manu
38643180_10214361996538490_290688068107632640_n

Dimensiune font:

Olimpicii de aur ai Iaşului - performanţă şi pasiune

| 11-08-2018 06:35

Sunt tineri, au vise minunate şi ştiu să le transforme în realitate * muncesc mult, sunt pasionaţi de ştiinţă, respectă educaţia şi pe toţi cei care fac performanţă * este vorba despre cei trei ieşeni care au poziţionat România pe primul loc în lume la Olimpiada Internaţională de Geografie

 Pasiunea pentru natură şi plăcerea de a lucra cu elevii i-a adus profesorului Dorin Fiscutean, de la Colegiul Naţional Iaşi, o carieră foarte frumoasă, la care adaugă în fiecare an realizări deosebite. Când răspunde la întrebări despre tineri şi despre educaţie, profesorul Fiscutean zâmbeşte uşor şi lasă vorbele să curgă domol, ca într-o poveste în care personajul principal este elevul. El, geograful de la catedră, este doar un îndrumător, un mentor care este alături mereu de cei care vor să cunoască toate tainele pământului şi care se bucură de reuşitele lor, aşa cum a fost şi la Olimpiada Internaţională de Geografie, desfăşurată la începutul lunii în Quebec (Canada). Împreună cu soţia sa, Cornelia Mihaela Fiscutean, a antrenat şi în acest an lotul naţional, care a poziţionat România pe primul loc pe naţiuni, cu trei medalii de aur şi una de argint.

Premieră naţională, adusă de trei ieşeni

Ediţia din acest an a fost o premieră pentru Iaşi şi pentru întreaga ţară, cele trei medalii fiind câştigate de tot atâţia tineri din Capitala Moldovei – Bianca Solomon (Colegiul Naţional „Costache Negruzzi”), Manuel Foşalău (Colegiul Naţional Emil Racoviţă”) şi Andrei Sandu (Colegiul Naţional), argintul fiind dobândit de cel de-al patrulea component al lotului, Omar Hamod (Bucureşti). Cornelia şi Dorin Fiscutean se ocupă de mulţi ani de antrenarea lotului olimpic, iar pregătirea are loc la Iaşi, aşa cum a fost şi în această vară.

La olimpiade, prof. Fiscutean a participat de mulţi ani cu elevii pe care îi coordona ca profesor îndrumător la clasă. Rezultatele lor foarte bune i-au determinat pe inspectori le solicite să antreneze şi lotul naţional. „Ne ocupăm de câţiva ani de acest lucru, am dobândit experienţă, ştim ce se cere, unde să punem accent, unde să mai lucrăm. Spre exemplu, în acest an am lucrat mai mult la proba de teren, aşa au cerut şi membrii lotului, aşa am simţit şi noi”, a continuat prof. Dorin Fiscutean.

La concursul din Canada au participat elevi din 43 de ţări. Ei au avut de susţinut trei probe o teză scrisă, apoi o probă pe teren, a treia fiind una multi-media. „Comparativ cu anii anteriori, concursul a fost puţin mai dificil, mă refer la proba practică. În acest an am avut un lot foarte bun, cu toţii s-au implicat, şi-au dorit câştige şi s-a văzut. Pentru prima oară Iaşul a adus trei medalii de aur”, a spus prof. Fiscutean.

Pregătirea pentru Canada început în iulie şi s-a încheiat cu o săptămână înainte de olimpiadă: „Aşa procedăm în fiecare an, pentru ca ei să ajungă la maximum de potenţial în perioada concursului”. Chiar dacă sunt din Iaşi, au locuit într-un cămin al UAIC pe timpul pregătirii lotului, aşa cum a făcut şi profesorii lor. Programul a fost destul de greu, ei lucrând practic mai toată ziua, de dimineaţă până seară. „Locuind în acelaşi cămin, s-au cunoscut mai bine, iar echipa s-a omogenizat. Este foarte important acest lucru la olimpiada internaţională pentru că acolo toţi suntem unul”, a completat prof. Fiscutean.

Cine sunt învingătorii din Canada

Dintre cei trei olimpici, Manuel Foşalău a decis să aleagă o carieră tot în Geografie, el fiind admis la facultatea de profil din cadrul Universităţii Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi. I-a plăcut mereu această ştiinţă, la început fiind atras de hărţi. La concursurile de specialitate participă de opt ani. A început cu Terra, apreciat drept Mica Olimpiadă, la care a mers până în casa a opta, când a participat la etapa naţională la Geografie. Este absolut minunat, a fost mereu între primii zece. Anul trecut a câştigat medalia de argint la Balcaniada din Slovenia, un rezultat foarte frumos. În acest an şi-a dorit din toată inima să ajungă la internaţională. Mă bucur enorm pentru reuşita lui şi a colegilor săi, mai ales că au obţinut o performanţă unică în România. Au mai fost medaliaţi cu aur, dar niciodată trei dintr-un oraş. Nu s-a mai întâmplat la nicio disciplină”, am aflat de la prof. Mihaela Lesenciuc, care l-a antrenat în timpul liceului. A fost o adevărată competiţie, mai ales că punctajele au fost foarte apropiate”, a spus Manuel. În timpul său liber, tânărul cântă la pian şi, după cum a mărturisit public prof. Roxana Ota, „ar fi reuşit să facă pian de performanţă cu ochii închişi, aşa cum ar fi reuşit orice”.

Pentru Bianca Solomon, participarea la Internaţionala de Geografie a fost o dorinţă care i s-a sădit în suflet după ce prietena ei ei, Sonia Şortan, a obţinut o calificare similară. „Mi-a fost model, recunosc. Mi-am dorit şi eu să fiu ca ea şi mi-ar plăcea ca visul nostru să fie urmat şi de alţi copii. Eu consider geografia drept ştiinţa cu de toate pentru că este nevoie să ai informaţii din foarte multe domenii”, ne-a spus Bianca, apoi ne-a împărtăşit emoţiile unui moment foarte frumos trăit în Canada: „O doamnă care a fost profesoară la Colegiul Naţional a venit la noi, ne-a întâmpinat foarte călduros. Am trăit o zi românească foarte frumoasă”. Olimpica a reunoscut i-au plăcut momentele pregătite de gazde, dansurile lor, dar „tot hora noastră şi Braşoveanca sunt mai frumoase”. Până la ediţia din acest an, ţările gazdă ale concursului ofereau un spaţiu public pentru fiecare participant, care putea prezenta tradiţiile, obiceiurile. În anii anterior am pregătit şi Ciuleandra, şi Braşoveanca, repetam cu elevii în cabinet”, a zâmbit prof. Dorin Fiscutean. Bianca îşi doreşte o carieră în domeniul geografiei, iar profesoara ei, Simona Iancu, este convinsă că va avea un viitor minunat. „Suntem foarte bucuroşi şi mândri în acelaşi timp de rezultatele extraordinare obţinute de echipa României. În mod special ne bucurăm pentru eleva noastră, Bianca Solomon, care a dovedit, o dată în plus, că atunci când faci cu pasiune un lucru performanţele sunt obţinute la nivel înalt. Este o adevărată plăcere pentru mine ca profesor, să lucrez cu Bianca. Este extraordinară, cu o minte sclipitoare, foarte ambiţioasă şi perseverentă. Medalia de aur obţinută de ea a însemnat ani de pregătire continuă, cu dăruire şi dedicare şi cu dorinţa de a fi cel mai bun”, a spus prof. Simona Iancu.

România poate străluci pe multe podiumuri

Andrei Sandu a ales să participe la Olimpiada de Geografie după succesul repurtat anul trecut la Internaţionala de Ştiinţele Pământului, unde a luat medalia de aur. „Am învăţat şi geografie, este nevoie şi de aceste noţiuni şi mi-am dorit să le valorific”, a spus Andrei, despre care profesoara sa, Cornelia Fiscutean, spune mereu că „este extraordinar”, lucru dovedit de medaliile sale, dar şi de locul al treilea la individual obţinut la concursul din Canada. El nu spune niciodată că este greu, ci doar că studiază lucruri interesante, aşa cum face acum, când se pregăteşte pentru o altă internaţională, cea de Astronomie şi Astrofizică, care va avea loc în China, în noiembrie. „Îmi doresc o carieră în domeniul astronomiei, vreau să studiez rachetele”, am aflat de la Andrei. Al patrulea membru al lotului, Omar Hamod, a ales să urmeze Facultatea de Automatizări şi Calculatoare din Bucureşti, unde a fost recent admis. „Este un tânăr excepţional, cu rezultate foarte bune. Nu este la prima medalie, el obţinând argint şi anul trecut”, a punctat prof. Dorin Fiscutean.

Când îi priveşti pe aceşti tineri care au adus bucurii imense profesorilor şi părinţilor, care au oferit dovada că România poate străluci pe multe podiumuri, nu poţi să nu te întrebi cât de mult muncesc şi gândul te duce la un birou ticsit cu tomuri. Muncesc, este adevărat, dar se bucură şi de tinereţe şi de lucrurile frumoase din jur. Au prieteni, se distrează, călătoresc şi, poate cel mai important, ştiu să-şi transforme visele în realitate. Stăpânesc deja ştiinţa de a-şi construi un viitor frumos.

Maura ANGHEL

 

Cu 276 de puncte, România a obţinut primul loc la Olimpiada Internaţională de Geografie. Poziţia secundă a fost ocupată de Singapore, iar cea de-a treia de către SUA.

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA

 

 

ALFA & OMEGA INSOLV IPURL, lichidator judiciar al debitoarei SC GANESHA DREAM S.R.L.– societate în faliment, dosar nr. 4176/99/2017 aflat pe rolul Tribunalului Iași–Faliment, în temeiul dispozițiilor Legii nr. 85/2014, vinde prin licitație publică competitivă cu strigare următoarele bunuri: 1. Bun imobil – proprietate agroindustrială, (tip “ferma creștere suine”) situată în extravilanul Com. Ibănești, punctul Condrea, T119, P3068/7; 3068/8, jud. Vaslui, format din teren extravilan în sup. de 8.432 mp, Construcția C1 în sup. de 98 mp, Construcția C2 în sup. de 720 mp și Construcția C3 în sup. de 720 mp, dotate cu echipamente interior grajd creștere suine și panouri fotovoltaice– Preț de pornire 80% din valoarea de piață stabilită prin raportul de evaluare - 303.650 Euro (exclusiv TVA). 2. Bunuri mobile conform Raport de evaluare - Preț de pornire 80% din valoarea de piață stabilită prin raportul de evaluare, astfel: Nr. crt. – Denumirea bunurilor – Buc. – Preț de pornire lei - fără TVA 1 – Tractor DEUTZ-FAHR model AGROTON L720 DCR, fabricație 2012, nr. de identificare ZKDJ5904W0LD10250, serie motor 10999830 – 1 – 244.922 2 – Vidanjă TESTORE model C160, fabricație 2015 – 1 – 62.640 3 – Semănătoare de plante prașitoare MA/AG PRECISA REALE D 6R, fabricație 2014, nr. de identificare 2141001 – 1 – 43.622 Licitațiiile vor avea loc în zilele de 09, 16, 23 și 29.11.2018, ora 12.00, la biroul lichidatorului judiciar din Mun. Iași, str. Sf. Lazăr, nr. 4, bl. Peneş Curcanul, TR. 5, etaj 1, Cabinet nr. 13, Jud. Iași, Complex de Birouri NH BUSINESS, putând participa orice persoană fizică sau juridică care va depune o ofertă care va conţine: - cerere de participare la licitaţie; - dovada achitării taxei de participare de 2.000 lei; - dovada achitării caietului de sarcini de 1.000 lei fără TVA– pentru bunul imobil; - dovada achitării cauţiunii de 10% din preţul de pornire al licitaţiei, sumă care se va achita în contul colector deschis pe numele debitoarei la Piraeus Bank; - actele de identificare a persoanei juridice/fizice, împuternicire pentru reprezentantul societății cu menţiunea că are mandat de a licita indiferent de sumă. Taxa de participare și contravaloarea caietului de sarcini se vor achita în contul lichidatorului judiciar deschis la Piraeus Bank Iaşi. În cazul în care creditorul garantat Piraeus Bank România SA îşi exprimă intenția de a adjudeca în contul creanţei bunul imobil, acesta va putea participa la licitaţiile organizate fără alte cheltuieli (taxă de participare la licitație, caiet de sarcini, cauţiune) şi fără a fi necesar a prezenta documentele de participare. Creditorul garantat poate adjudeca în contul creanţei bunul asupra căruia poartă garanţia sa la un preţ care se încadrează în strategia de valorificare aprobată de către creditori. Ofertele se vor depune la biroul lichidatorului judiciar din Mun. Iași, str. Sf. Lazăr, nr. 4, bl. Penes Curcanul, TR. 5, etaj 1, cabinet nr. 13, jud. Iași, cel târziu cu 1 zi lucrătoare înainte de ziua licitaţiei, până la ora 16.00. Ofertanţii care se înscriu la licitaţie, dar nu participă, pierd toate sumele avansate în vederea participării la licitaţie. Neplata preţului în termenul stabilit de 30 zile calendaristice de la data licitaţiei, duce la pierderea sumelor avansate pentru achiziţionarea bunurilor, care vor fi scoase din nou la vânzare în sarcina cumpărătorului. Oricine pretinde vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, sub sancţiunea decăderii, se va adresa lichidatorului judiciar şi va face dovada până în ziua licitaţei. Informaţii suplimentare la biroul lichidatorului judiciar sau tel: 0744520508, 0744994490; fax: 0332/814773, e-mail: alfa.omega.insolv@gmail.com.
CENTRUL DE EXPERTIZĂ ÎN INSOLVENŢĂ SPRL anunţă în datele de 9.11.2018; 23.11.2018; 7.12.2018; 21.12.2018; orele 12.00, organizarea la sediul lichidatorului din Iaşi, str. Sf. Lazăr nr. 4, bl. Peneş Curcanul, cam. 13-14, a licitaţiilor publice cu strigare pentru debitoarea SC ALFINCOOL SA, situată în Iaşi, str. Platou Abator nr. 5, vânzarea pe ansamblu imobiliar din Iaşi, str. Abator nr. 5 format din: Teren 21200 mp pe care sunt edificate construcţii: C1 Post trafo nr. inventar 3131 C3 Cabină Poartă nr. inventar 1518 C4 Cabină basculă nr. inventar 5112 C5 Anexă depozit nr. inventar 1504 C6 Depozit spirt vrac nr. inventar 1504 C7 Atelier preparare P+2E nr. inventar 1518 C8 Atelier îmbuteliere P+1E nr. inventar 1520 C9 Depozit produse finite nr. inventar 1522 C10 Hală fabricaţie P+2E nr. inventar 1501 C11 Staţie hidrofor nr. inventar 1523 C12 Atelier+Garaje+Magazii nr. inventar 1523 C13 Depozit cereal nr. inventar 1411 C14 Depozit carburanţi nr. inventar 1517 C15 Pavilion administrative nr. inventar 1502 Pe teren sunt edificate şi alte constructii (depozit borhotformat din cistern, depozit de brut-cisterne, birouri desfacere, puţ apă şi pompe, beci, staţie epurare) neintabulate care au fost luate în considerare în evaluarea proprietăţii. Preţul de vânzare al ansamblului imobiliar - 1.109.000 euro fără TVA. Prețul se va achita la echivalentul în lei din ziua efectuării plăţii. Cei interesaţi se vor adresa la sediul lichidatorului sau la tel. mobil 0774006236; 0723366786; 0747059149.
PUBLICAŢIE DE VÂNZARE S.C. VARA MR S.R.L. Iaşi, cu sediul social în mun. Iaşi, str.7 Oameni, nr.23, jud. Iaşi, C.U.I. RO4615947, O.R.C.J22/1478/1993, prin lichidator judiciar Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., cu sediul în mun. Iaşi, Aleea Nicolina, nr.82, jud. Iaşi, conform Sentinței civile nr. 698/18.04.2012, pronunţată de Tribunalul Iaşi – Secţia Comercială şi de Contencios Administrativ, în dosarul nr. 4938/99/2010, anunţă scoaterea la vânzare în data de 17.12.2018, ora 11.00, prin licitaţie publică cu strigare a următoarelor active: Nr. activ – Denumire și descriere active – Valoare de piață evaluare (lei, fără T.V.A.*) – Preț de pornire a licitației (lei, fără T.V.A. ) Activ 1 – Clădire hală producție țevi (Corp C1) cu sc. 866,61 mp și st. utilă de 773,76mp împreună cu teren intravilan curți construcții cu st. 1971mp înscrise în CF61393/Rediu, nr.cad.1690, nr. parcelă 1(42/13), amplasată în intravilan sat Horleşti, com. Rediu, jud. Iaşi – echipament tehnologic producere ţevi ce include linia de producţie (include linie de calibrare, sudare şi linie de formare) – Bunuri mobile: Unitate centrala Forte Quattro, Generator LX 3000, Instalație de redresare – 1.196.900,00 lei – 718.140,00 lei Activ 2 – Clădire hală (Corp C1) cu sc. 862,37 mp și st. utilă de 773,76mp împreună cu teren intravilan curți construcții cu st. 1952mp înscrise în (CF61394/Rediu, nr.cad.1691, nr.parcelă 1(42/14), amplasată în intravilan sat Horleşti, com. Rediu, jud. Iaşi; - Clădire hală (Corp C1) cu sc. 883,57 mp și st. utilă de 798mp împreună cu teren intravilan curți construcții cu st. 1970 mp înscrise în (CF61396/Rediu, nr.cad.1962, nr.parcelă 1(42/15), amplasată în intravilan sat Horleşti, com. Rediu, jud. Iasi. – 425.200,00 lei – 223.500,00 lei Poate participa la licitaţie orice persoană fizică sau juridică care depune până la data de 14.12.2018, ora 11.00, la sediul Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L. din Iaşi, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iaşi, documentele necesare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L. din mun. Iaşi, Aleea Nicolina, nr.82, jud.Iaşi, în fiecare zi de luni până vineri, orele 9.00–16.00, până pe data de 14.12.2018, ora 11.00 (după o programare prealabilă, de 24 de ore) sau pe site-ul www.insolventa.ro secțiunea Portofoliu. Relaţii suplimentare se pot obţine la telefoanele: Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L. 0232/243864, 0758049901, 0755132474.
ALFA & OMEGA INSOLV IPURL, lichidator judiciar al debitorului SC BART LIV COM S.R.L. – societate în faliment, dosar nr. 3157/103/2013 aflat pe rolul Tribunalului Neamț – Secția II Civilă, în temeiul dispozițiilor Legii 85/2006, vinde prin licitație publică competitivă cu strigare următoarele bunuri: 1. Bunuri mobile conform Raportului de evaluare al bunurilor mobile – stoc de marfă compus din echipamente electrice, echipamente sanitare, instalații electrice, feronerie etc., situate în mun. Roman, jud. Neamț, astfel: a. Preț de pornire 75% din valoarea de piață (netă) stabilită prin raportul de evaluare: 52.019 Lei (exclusiv TVA) - licitațiile vor avea loc în data de 04, 11, 18 și 25.01.2019, ora 12.00; b. Preț de pornire 65% din valoarea de piață (netă) stabilită prin raportul de evaluare: 45.083 Lei (exclusiv TVA) - licitațiile vor avea loc în data de 01, 08, 15 și 22.02.2019, ora 12.00; c. Preț de pornire 55% din valoarea de piață (netă) stabilită prin raportul de evaluare: 38.147 Lei (exclusiv TVA) - licitațiile vor avea loc în data de 01, 08, 15 și 22.03.2019, ora 12.00. Licitațiile vor avea loc la data și ora stabilită, la biroul lichidatorului judiciar din Mun. Iași, str. Sf. Lazăr, nr. 4, bl. Peneş Curcanul, TR. 5, Etaj 1, Cabinet nr. 13, Jud. Iași, Complex de Birouri NH BUSINESS, putând participa orice persoană fizică sau juridică care va depune o ofertă care va conţine: - cerere de participare la licitaţie; - dovada achitării taxei de participare de 100 lei; - dovada achitării cauţiunii de 10% din preţul de pornire al licitaţiei, sumă care se va achita în contul colector nr.RO26PIRB2900710925003000 deschis pe numele debitorului la First Bank; - actele de identificare a persoanei juridice/fizice, împuternicire pentru persoana care reprezintă societatea cu menţiunea că are mandat de a licita indiferent de sumă, ştampila. Taxa de participare se va achita în contul: RO33PIRB2400738563001000, deschis pe numele lichidatorului judiciar la First Bank. Ofertele se vor depune la biroul lichidatorului judiciar din Mun. Iași, str. Sf. Lazăr, nr. 4, bl. Penes Curcanul, TR. 5, Etaj 1, Cabinet nr. 13, Jud. Iași, cel târziu cu 1 zi lucrătoare înainte de ziua licitaţiei, până la ora 16.00. Ofertanţii care se înscriu la licitaţie, dar nu participă, pierd toate sumele avansate în vederea participării la licitaţie. Neplata preţului în termenul stabilit de 30 zile calendaristice de la data licitaţiei, duce la pierderea sumelor avansate pentru achiziţionarea bunurilor, care vor fi scoase din nou la vânzare în sarcina cumpărătorului. Oricine pretinde vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, sub sancţiunea decăderii, se va adresa lichidatorului judiciar şi va face dovada până în preziua licitaţei, ora 16.00. Lista completă a bunurilor mobile precum și alte informaţii suplimentare pot fi oferite la biroul lichidatorului judiciar din Mun. Iași, str. Sf. Lazăr, nr. 4, bl. Penes Curcanul, TR. 5, Etaj 1, Cabinet nr. 13, Jud. Iași, sau tel: 0744520508,0744994490, fax: 0332/814773, e-mail: alfa.omega.insolv@gmail.com
Ajutor financiar pentru veterani
15/12/2018 14:58

    Aproape 500 de veterani de război sau văduve vor primi cate 400 lei de persoană drept ajutor financiar oferit printr-o hotărare de Guvern. Banii cuveniţi veteranilor de război, văduvelor ...

Jandarmii împânzesc străzile din judeţ
15/12/2018 13:00

Mai multe echipaje de jandarmi ieseni vor asigura in aceste zile ordinea publică la o serie de manifestări cultural-artistice, la care participă un public numeros, fiind avut in vedere Targul de Iarnă, ce s ...

Lăsat fără lemne în căruţă
15/12/2018 12:00

Agentii din cadrul Postului de Politie Vanători au oprit recent, pentru control, o căruţă condusă de un bărbat de 30 de ani, din comuna Siretel, care transporta lemne. În urma verificărilor efectua ...

A căzut în subsol
15/12/2018 11:52

    Numărul unic de urgenţă a fost apelat ieri de un vasluian de pe strada Feroviari care a sesizat că un vecin se află la subsol, după ce a căzut. A urmat intervenţia de urgenţă a celor d ...

 

Aproape 50 de şoferi, transformaţi în pietoni
15/12/2018 11:00

Politistii ieşeni au intervenit recent la peste 80 de incidente, majoritatea sesizate prin numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112. Au fost date 365 de amenzi, in cuantum de 126.085 de lei, iar, in urma ...

 Mai multe locuri la buget, mai multe specializări la licenţă
15/12/2018 10:35

    Senatul Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, in şedinţa din 13 decembrie 2018, a aprobat propunerea ofertei academice pe care UAIC o va face către Ministerul Educaţie ...

  Porci sacrificaţi de frica pestei porcine
15/12/2018 10:23

  Măsuri radicale luate de inspectorii Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Bacău, care au decis să ucidă trei porci identificaţi in trafic la transport nelegal ...

Anchetat din pricina unor petarde
15/12/2018 10:00

În cadrul planului de actiune national „Foc de artificii”, politistii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi si Substente Periculoase au prins in municipiul Iasi un bărbat in varstă de 42 de ...

Palatul Copiilor din Vaslui va fi evacuat
15/12/2018 09:26

  Fosta Casă Mavrocordat, actualul Palat al Copiilor, era o bijuterie arhitectonică, găzduind, in calitate de Club al Ofiţerilor, diverse evenimente mondene, la care participau personalităţi ale vre ...

Avalanşă de şoferi inconştienţi pe străzile din Iaşi!
15/12/2018 09:00

Şoferii din Iaşi au fost prinşi „in ofsaid” in ultimele zile, de către oamenii legii. Astfel, politistii din cadrul Biroului Rutier Paşcani au prins recent un bărbat in varstă de 53 de ani, ...